R kioski yrittäjyys

Anonyymi

Sastamalan ärrälle haetaan uuttaa yrittäjää, kertokaas paikalliset, miten siellä käy väkeä, kannattaako löhteä sinne yrittäjäksi? Ja koetteko ylipäätään rkioskin palvelut tarpeelliseksi? Eikös siellä vielä jokunen vuosi sitten ollut 2 kioskia?

19

910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On sellaisessa paikassa, että ei sinne eksy kun vahingossa. Kuolleen kauppakiinteistön ainoa toimiva yritys. Paremmalla paikalla varmaan kävisi enemmän asiakkaita.

    • Anonyymi

      Kai sitä jostain saa paremmankin paikan

    • Anonyymi

      noilla r-kioski yrittäjil huonoja kokemuksia kun ilmeisesti vähän franchaising tyylistä eli olet tavallaan työntekijä joka kantaa riskit.moni velkaantunu pahasti.lisäksi iltamyöhään auki olevat marketit vieny asiakkaita kioskeilta kaikkialta.

      • Anonyymi

        Niitä ei ole kannattanut hyvilläkään paikoilla, vaikka asiakkaita olisi jatkuvasti veikkaamassa ja kahvia juomassa. Yksittäinen kahvikuppi on kallis mutta mikäli sitä istuvat juomassa sen viisitoista minuuttia eivätkä muuta osta, ei kannata. R-kioskeilla vielä verotkin maksettavina, vuokrat jne.

        Jokin muu yritys vähempi riskialtis, mutta riippuu paikasta jne. Nyt vielä korona vienyt asiakkaita osalta koska aina uuden variantin maahan päästävät.
        Jotta kioski kannattaisi pitäisi olla väkeä jolla ei muuta kauppaa lähellä eikä autoja, maaseudulla autot on eli jokin kaupunginosa joka vasta rakennettu eikä kauppaa ole ehditty rakentaa tai laiskaa väkeä joka ei viitsi pidemmälle lähteä ja rahasta ei pulaa maksaa kioskihintoja.

        Nyt kannattaa yrittää keksiä jotain mitä voisi kotoa käsin tehdä. En kyllä osaa neuvoa mitä koska itsekään en ole keksinyt.


    • Anonyymi

      > kannattaako löhteä sinne yrittäjäksi?

      Olet varmaan saanut tai hankkinut jotain kautta nykyien kiskanpitäjän taloustietoja edellisvuosilta?

      Ilmeisesti nykyinen omistaja on pitänyt R-kiskaa tuossa vuodesta 2015 lähtien, eli on kait sitten perheensä elantoa siitä saanut. Liikevaihto näyttää yllättävänkin hyvältä, ollut 660.000€ esimerkiksi 2020 vuotena. Peräti 6 työntekijääkin ollut, siis ainakin jonkinlaisilla tuntimäärillä ja sopimuksilla.

      Noiden lukujen valossa tuo Sastiksen kiska on reilusti keskimääräistä suomalaista R-kiskanpitoa paremmin onnistunutta ja kannattanutta toimintaa. Postin pakettitoimipisteenä toimiminen, Veikkausmyynti, kahvilatoiminta ym. ilmeisesti on vetänyt väkeä, ja nuo lukemat on saatu kasaan kehrättyä.

    • Anonyymi

      R-kiska sijaitsee kyllä mahdollisimman huonolla paikalla. Ei sinne poikkea kuin pakon edessä. Vois olla toimivampi vaikka Torikeskuksen kiinteistössä tai linja-autoasemalla.

      • Anonyymi

        Torikeskuksessa on aika kovat neliövuokrat. Neon Sportti joutui siirtymään kadun toiselle puolelle, entisiin Hyrkin tiloihin, jossa on kohtuullisemmat vuokrat.

        Vanhan Sokoksen edessä on pikkasen paremmat parkkipaikat, jos vaikka vie tai tuo jotakin Postin automaatteihin. Noilla edellä olevilla myyntilukemilla kiska pärjää kyllä tuollakin sijainnillansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Torikeskuksessa on aika kovat neliövuokrat. Neon Sportti joutui siirtymään kadun toiselle puolelle, entisiin Hyrkin tiloihin, jossa on kohtuullisemmat vuokrat.

        Vanhan Sokoksen edessä on pikkasen paremmat parkkipaikat, jos vaikka vie tai tuo jotakin Postin automaatteihin. Noilla edellä olevilla myyntilukemilla kiska pärjää kyllä tuollakin sijainnillansa.

        No toi on varmaan kyllä totta mitä sanot tilojen vuokrasta. Silti se on jotenkin niin houkuttelematon ja syrjäisä paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No toi on varmaan kyllä totta mitä sanot tilojen vuokrasta. Silti se on jotenkin niin houkuttelematon ja syrjäisä paikka.

        Hevos miesten tieto toimisto nykyään koko paikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hevos miesten tieto toimisto nykyään koko paikka

        Sieltä Sokoksen R-kiskalta varmaankin saa sitten aika hyvät V5-vinkit kuluvalle viikolle.


    • Anonyymi

      " Peräti 6 työntekijääkin ollut,"

      Normaali, keskimääräinen R-kiskayrittäminen on sellaista, että yhtään ulkopuolista ei ole varaa palkata. Avoinna pitisi kuitenkin olla 08:00...21.00, ja 7 pv viikossa.

      Eli 13 tuntia minimissään, jotka moni kiskayrittäjä itse yrittää venyä tekemään. Aamulla vielä tukkuostojen tekemiset ja illalla tavaran hyllyttämiset ym.

      Jos kiskan liikevaihtoa on sen verran, että pystyy vaikka kaksi puolipäiväistä ihmistä pitämään, ja löytää niille vuoroille vielä tekijätkin, niin silloin kiskanpito yrittäjälle hiukan helpottaa.

    • Anonyymi

      Aika harvoin yrittäminen on helppoa mutta jos tuuri käy niin voi siinä tienata hyvinkin.

      Ota selvää aiemmasta yrittäjästä ja ota yhteyttä. Kysy työtuntimäärät, työntekijät ja vapaa ajat. Vuosiansiot voi myös kysyä tai käydä verotoimistossa katsomassa. Liikennettä tuolla kulmalla mielestäni on ollut.

      • Anonyymi

        Veikkaus laittoi eläkeläisiltä rahat vievät koneet kortin taakse, sekin voinut viedä tuloja.

        K-kauppa jonnekin missä edellinen kauppias lopettamassa, ehkä jokin pikkupaikkakunta missä ei kilpailijaa. S-ryhmä ei kannattamattomiin paikkoihin kauppaa herkästi laita, muuta kuin kilpailemaan muitten kanssa markkinaosuuksista. Sitten isompaan kauppaan kun ensin pientä pitänyt, niin pääsee rahan makuun. Niillä oma koulutus kauppiaiksi.


    • Anonyymi

      Ja jos kerran yrittäjää ei tuonne tahdo löytyä niin pyydä sopimuspaperit nähtäväksi ja ala tinkaamaan parempia ehtoja. Varmaan ensin.kieltävät ehtojen muutokset mutta marssi ulos ja odottele jokunen viikko jos nöyrtyvät. Peli on kovaa noilla ketjuilla.

      • Anonyymi

        Mikäli nuo edellä olleet numerolliset tiedot pitävät paikkansa, niin kyllä tuolle R-kiskapaikalle tulijoita on.

        Se millaista kynnysrahasummaa R-kiska pyytää franchising-ketjuunsa tälle paikalle tulijalta, niin se on tietenkin eri asia. Siinä kohtaa voi monelta kiinnostuneelta loppua hillot.

        Asia on myös niin, että vaikka yksi yrittäjä saa kiskan pyörimään edellä maintuilla numeroilla, niin seuraava kauppias ei välttämättä saa. Ei vaan osaa, ei tiedä kuinka hommaa pyöritetään, ei pääse lähellekään, vaan menettää kaikki rahansa 3...4 vuodessa.


    • Anonyymi

      Ei käy väkeä. Ylihintaista paskaa ja ruokakaupat vieressä. Varilassa/Lousajassa voisi ehkä menestyä. Tosin ei enää Prisman tulon jälkeen

      • Anonyymi

        Milloinkas kioskikauppiaat ovat koettaneet hinnoilla pärjätä vähittäiskaupan hintojen kanssa? Ei ihan kuulu kiskaluokan kauppiaiden businestoiminnan logiikkaan tuollainen ajatus.
        Siellä Lousajassa nyt ainakaan ei R-kiskan tyyppinen firma pärjää, kun ei siellä pärjää yhden ainoa elintarvikeliikekään.

        Tähän mennessä toteutuneiden myynnin lukemien perusteella vanhassa Sokos-kiinteistössä käy kuitenkin kohtalaisen hyvin kannatteleva asiakasvirta. Tiedä sitten vaikuttaako tuleva Prisma asiakkaiden imuvoimallaan, ja tuleeko sille suunnalle vielä vaikka joku toinenkin R-kiska.


    • Anonyymi

      Joko uusi yrittäjä

    • Anonyymi

      Voi että usea lottovoitto on tehnyt tehtävänsä, usealle yrittäjälle?🍀🍀🍀

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe