Missä työpaikat!

Anonyymi

Kun vertaan omaa nuoruuttani nykynuoriin, en voi kun ihmetellä! Minä olin palkkatöissä ensimmäisen kerran jo 16 vuotiaana. Ammattikoulun ohessakin tein töitä ja jo 25 vuotiaana perustin perheen ja tulin isäksi...koko ajan töissä olevana! Olen tavannut työni puolesta 2021 useita miehiä, jotka ei vielä 30 vuotiaanakaan ole tehnyt kunnon palkkatyötä. Joukossa on muutamia naisiakin. Mikä heitää oikein riivaa? Laiskuusko vai se että tulee nipinnapin toimeen sosiaalietuuksilla? Tapasin pari kertaa myös nämä kaupungin ns ulkotyöryhmäläiset ja ihan järkytyin . Työmotivaatiota ei kellään ole, vaan he pakotettuna viettävät aika sen 4 tuntia päivässä saaden työttömyyskorvauksen 9 € päälle.........en ihmettele yhtään jos ei ketään kiinnosta mikään! Eihän tuollainen motivoikkaan ketään ja on ihan vääristynyttä työllisyyden hoitoa! Sairasta orjatyön teettämistä suoraan sanottuna !

11

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei oikeen maistu työnteko, mukavempaa makailla pankolla ja lukea jallua!

      T Pankkopersut 🌈

    • Anonyymi

      Ei ole varmastikaan laiskuutta. Taustalla on usein monelaisia ongelmia, ja nykyään ei ole oikeastaan enää työtä mihin pääsisi ilman minkäänlaista koulutusta ja tutkintoa. Työnantajat haluavat tekijän joka jaksaa raataa itsensä sairastuvalle asti, eikä vajaakuntoisille ole siinä enää mitään sijaa. Heidät sysätään syrjään ja heitä pyöritellään yhdeksän euron hommissa ja teeskennellään tällä tavalla "hoitavansa työllisyyttä". Yhdeksän euron hommakin on silti parempi kuin jäädä kotiin viikoksi ja kuukausiksi kännäämään. Yhdeksää euroa parempaa ei pysty tämä yhteiskunta tarjoamaan niille jotka eivät ole täydellisen terveitä, vahvoja, hyvännäköisiä, sosiaalisesti taitavia jne.

    • Anonyymi

      Vihreen siirtymän myötä kaikki työnteko on lopetetava, vain rajanylitäjät pietään täyves ylläpios

    • Anonyymi

      Pääsin kolmikymppisenä eka kertaa joksikin aikaa palkkatöihin. Motivaatiota on ja haluan tehdä työtä, mutta minnekään ei kelpaa, kun ei ole täysin terve ja on ruma pärstä. Työnantajien metkut on tullut opittua vuosien saatossa. Yheksäneurosia on hyvä käyttää hyväksi kaikenlaisissa asioissa.

      • Anonyymi

        Ettet vaan olekkin se läski, joka sai potkut terkkain logistiikka hommista!


    • Anonyymi

      60-70 luvulla ja hieman myöhemminkin töitä oli tarjolla ja niitä sai vaikka hakijalla ei ollut koulutusta hommaan. Monenlaista alkavaa yritystä oli silloin ja muutamista kehittyikin menestyvä firma joka toimi vuosikymmeniä.

      Kävelit kylällä ja kävit ohimennen kysymässä töitä, harjoittelijan paikka saattoi löytyä ja siitä tulla pysyvä työpaikka. Oli metsätöitä, maataloustöitä, metallipuolen töitä, kaikenlaista monen alan hommaa, kouluttamattomatkin hakijat löysivät töitä.

      Mutta se oli silloin, nyt väki on vähentynyt ja ikääntynyt täällä, yritykset lopettaneet kun ei kannata, ei ole kysyntää. Ei ole niitä työpaikkojakaan enää, mutta eihän se tänne syntyneitten ihmisten vika ole. Ei se työttömyys aina työhaluttomuudesta tai liian hyvästä sosiaaliturvasta johdu. Jos satut syntymään metsän keskelle, pakkohan sieltä on lähteä ihmisten ilmoille jos meinaat elantosi hankkia.

      Jonkinlaisen koulutuksen voi paikkakunnalla onneksi hankkia, siitä sitten jatko-opintoihin jonnekin muualle ja sitten töitä etsimään. Sille nykyajan 16 vuotiaalle ei ole täällä työtä, se on varma.

    • Anonyymi

      Olin minäkin aikoinaan 13-14 vuotiaana kesät heinätöissä, 15-17 vuotiaana uitolla ja 18-19 vuotiaana paskanajossa ja muissa maatöissä. Sitten menin armeijaan.
      Nykyään ei noita töitä enää ole, eikä armeijaankaan tartte mennä, jos ei taho, jaksa, jouva, huvita...

    • Anonyymi

      Ainakin somalit ovat liian korkeasti kolutettuja Lieksan avoimiin työpaikkoihin. Mönjätehtaalle sitten, kun laajenee on somaleille inssinpaikkoja suunnittelussa.

      • Anonyymi

        Jo olisi aikakin suunnitella.
        -kuka hoitaa teitän vanhukset?
        -kuka ajaa teitän pussit?
        Joko kohta kultamunat pian kuoriutuvat? On odoteltu kolmekymmentä vuotta.


    • Anonyymi

      Sos.edut ovat liian hyvät. Kun kerran tulee nipin napin toimeen, ei kiinnosta työnteko. Vain lääkärit, maisterit ym. hyväpalkkaiset tekevät työtä. Duunarit eivät, jos ei ole ihan pakko. Jos kyseessä on osa-aikatyö, ei kiitos, jos kokoaikainen mutta palkka pari tonnia, ei kiitos.
      Ikinä ei ole sopiva aika loikata työelämään. Eihän se alkupalkka missään ole kummoinen, mutta nouseehan se vuosien mittaan.
      Itselläni on töitä riittänyt, välillä opiskelua ja sitten taas työtä.
      Silloin muinoin ei valtio elättänyt, kunkin oli selvittävä omillaan. Ei ollut mitään asumistukia vaan kukin asui niin kuin oli varaa. Lapsilisä tuli neljästi vuoteen, se oli muutama kymppi ja kerta.
      Silloinkin elettiin. Töitä piti olla, kun mistään ei maksettu mitään köyhäinapua. Jotkut saivat sossusta jauhosäkin tai motin märkiä halkoja. Rahaa sieltä ei jaettu. Työttömyyskorvaus oli niin pieni, ettei sillä saanut edes vuokraa maksetuksi.
      Kumpi aika lienee parempi, sekö että työ ei maistu eikä kiinnosta vaiko se, että itse kukin elättää itsensä.
      Ps. Silloin ei ollut jouten olevia matuja.

    • Anonyymi

      Eikö 180 €/kk kelpaa? Onhan se enemmän kuin pelkkä päiväraha. Eikä se mitään orjatyötä ole, eivät ole urakkapalkalla ja vain neljä tuntia päivässä. Kummallista, mitään ei tehtäisi, mutta maksettava on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe