Missä työpaikat!

Anonyymi

Kun vertaan omaa nuoruuttani nykynuoriin, en voi kun ihmetellä! Minä olin palkkatöissä ensimmäisen kerran jo 16 vuotiaana. Ammattikoulun ohessakin tein töitä ja jo 25 vuotiaana perustin perheen ja tulin isäksi...koko ajan töissä olevana! Olen tavannut työni puolesta 2021 useita miehiä, jotka ei vielä 30 vuotiaanakaan ole tehnyt kunnon palkkatyötä. Joukossa on muutamia naisiakin. Mikä heitää oikein riivaa? Laiskuusko vai se että tulee nipinnapin toimeen sosiaalietuuksilla? Tapasin pari kertaa myös nämä kaupungin ns ulkotyöryhmäläiset ja ihan järkytyin . Työmotivaatiota ei kellään ole, vaan he pakotettuna viettävät aika sen 4 tuntia päivässä saaden työttömyyskorvauksen +9 € päälle.........en ihmettele yhtään jos ei ketään kiinnosta mikään! Eihän tuollainen motivoikkaan ketään ja on ihan vääristynyttä työllisyyden hoitoa! Sairasta orjatyön teettämistä suoraan sanottuna !

11

177

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei oikeen maistu työnteko, mukavempaa makailla pankolla ja lukea jallua!

   T Pankkopersut 🌈

  • Anonyymi

   Ei ole varmastikaan laiskuutta. Taustalla on usein monelaisia ongelmia, ja nykyään ei ole oikeastaan enää työtä mihin pääsisi ilman minkäänlaista koulutusta ja tutkintoa. Työnantajat haluavat tekijän joka jaksaa raataa itsensä sairastuvalle asti, eikä vajaakuntoisille ole siinä enää mitään sijaa. Heidät sysätään syrjään ja heitä pyöritellään yhdeksän euron hommissa ja teeskennellään tällä tavalla "hoitavansa työllisyyttä". Yhdeksän euron hommakin on silti parempi kuin jäädä kotiin viikoksi ja kuukausiksi kännäämään. Yhdeksää euroa parempaa ei pysty tämä yhteiskunta tarjoamaan niille jotka eivät ole täydellisen terveitä, vahvoja, hyvännäköisiä, sosiaalisesti taitavia jne.

  • Anonyymi

   Vihreen siirtymän myötä kaikki työnteko on lopetetava, vain rajanylitäjät pietään täyves ylläpios

  • Anonyymi

   Pääsin kolmikymppisenä eka kertaa joksikin aikaa palkkatöihin. Motivaatiota on ja haluan tehdä työtä, mutta minnekään ei kelpaa, kun ei ole täysin terve ja on ruma pärstä. Työnantajien metkut on tullut opittua vuosien saatossa. Yheksäneurosia on hyvä käyttää hyväksi kaikenlaisissa asioissa.

   • Anonyymi

    Ettet vaan olekkin se läski, joka sai potkut terkkain logistiikka hommista!


  • Anonyymi

   60-70 luvulla ja hieman myöhemminkin töitä oli tarjolla ja niitä sai vaikka hakijalla ei ollut koulutusta hommaan. Monenlaista alkavaa yritystä oli silloin ja muutamista kehittyikin menestyvä firma joka toimi vuosikymmeniä.

   Kävelit kylällä ja kävit ohimennen kysymässä töitä, harjoittelijan paikka saattoi löytyä ja siitä tulla pysyvä työpaikka. Oli metsätöitä, maataloustöitä, metallipuolen töitä, kaikenlaista monen alan hommaa, kouluttamattomatkin hakijat löysivät töitä.

   Mutta se oli silloin, nyt väki on vähentynyt ja ikääntynyt täällä, yritykset lopettaneet kun ei kannata, ei ole kysyntää. Ei ole niitä työpaikkojakaan enää, mutta eihän se tänne syntyneitten ihmisten vika ole. Ei se työttömyys aina työhaluttomuudesta tai liian hyvästä sosiaaliturvasta johdu. Jos satut syntymään metsän keskelle, pakkohan sieltä on lähteä ihmisten ilmoille jos meinaat elantosi hankkia.

   Jonkinlaisen koulutuksen voi paikkakunnalla onneksi hankkia, siitä sitten jatko-opintoihin jonnekin muualle ja sitten töitä etsimään. Sille nykyajan 16 vuotiaalle ei ole täällä työtä, se on varma.

  • Anonyymi

   Olin minäkin aikoinaan 13-14 vuotiaana kesät heinätöissä, 15-17 vuotiaana uitolla ja 18-19 vuotiaana paskanajossa ja muissa maatöissä. Sitten menin armeijaan.
   Nykyään ei noita töitä enää ole, eikä armeijaankaan tartte mennä, jos ei taho, jaksa, jouva, huvita...

  • Anonyymi

   Ainakin somalit ovat liian korkeasti kolutettuja Lieksan avoimiin työpaikkoihin. Mönjätehtaalle sitten, kun laajenee on somaleille inssinpaikkoja suunnittelussa.

   • Anonyymi

    Jo olisi aikakin suunnitella.
    -kuka hoitaa teitän vanhukset?
    -kuka ajaa teitän pussit?
    Joko kohta kultamunat pian kuoriutuvat? On odoteltu kolmekymmentä vuotta.


  • Anonyymi

   Sos.edut ovat liian hyvät. Kun kerran tulee nipin napin toimeen, ei kiinnosta työnteko. Vain lääkärit, maisterit ym. hyväpalkkaiset tekevät työtä. Duunarit eivät, jos ei ole ihan pakko. Jos kyseessä on osa-aikatyö, ei kiitos, jos kokoaikainen mutta palkka pari tonnia, ei kiitos.
   Ikinä ei ole sopiva aika loikata työelämään. Eihän se alkupalkka missään ole kummoinen, mutta nouseehan se vuosien mittaan.
   Itselläni on töitä riittänyt, välillä opiskelua ja sitten taas työtä.
   Silloin muinoin ei valtio elättänyt, kunkin oli selvittävä omillaan. Ei ollut mitään asumistukia vaan kukin asui niin kuin oli varaa. Lapsilisä tuli neljästi vuoteen, se oli muutama kymppi ja kerta.
   Silloinkin elettiin. Töitä piti olla, kun mistään ei maksettu mitään köyhäinapua. Jotkut saivat sossusta jauhosäkin tai motin märkiä halkoja. Rahaa sieltä ei jaettu. Työttömyyskorvaus oli niin pieni, ettei sillä saanut edes vuokraa maksetuksi.
   Kumpi aika lienee parempi, sekö että työ ei maistu eikä kiinnosta vaiko se, että itse kukin elättää itsensä.
   Ps. Silloin ei ollut jouten olevia matuja.

  • Anonyymi

   Eikö 180 €/kk kelpaa? Onhan se enemmän kuin pelkkä päiväraha. Eikä se mitään orjatyötä ole, eivät ole urakkapalkalla ja vain neljä tuntia päivässä. Kummallista, mitään ei tehtäisi, mutta maksettava on!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   577
   9099
  2. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   128
   2568
  3. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2169
  4. Oho! Sointu Borg juhli rajusti Tallinnassa: Nahkarotsi hävisi, korjaussarja kutsui: "Johan oli vklp"

   No nyt! Sointu Borg on räväkkä nainen, joka ei peittele sanomisiaan, eikä muotojaan. Instagramissa hän kuvailee itseään #röyhkeästirohkea. Tarkkasilmä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   2005
  5. Sofia hehkutti kovaan ääneen lapsen tekoa

   Mutta eipä sekään homma etene. Ehkä parempi niin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   933
  6. mies kysymys sulle

   missä haluaisit meidän näkevän?
   Ikävä
   56
   792
  7. Piispa Laajasalo paholaisen asialla.

   Koskaan kukaan todellinen Jumalan palvelija ei ole alentunut sanomaan noin tuomitsevia ja syyllistäviä lausuntoja julkisesti ihmisistä, jopa omista se
   Maailman menoa
   329
   791
  8. Pub marjuskan anniskeluluvat

   hyllylle kunnes vanhan miehen pahoinpitely selvitetää perinpohjaisesti. Nyt ois mikan aika astua julkisuuteen tapahtumien kulun suhteen ettei kaikki p
   Haapavesi
   11
   693
  9. Oon kait mä vähän

   Typerä kun mä jatkan vaan vaikka sä yritit kait hiljaisuudella kertoa ettet edes tykkää?? 🤔😟
   Ikävä
   56
   645
  Aihe