Viljelijät lopettivat tuotantoa Britanniassa

The Independent on kirjoittanut jutun mitä Brexitin jälkeen tapahtuu Britanniassa. Uusin käänne on että tomaatti- ja kurkkuviljelijät lopettavat tuotantoa kun itse eivät pysty tuottamaan satoa. Niinpä ruoka tuodaan ulkomailta. Persutkin haluavat tätä mallia Suomeen vaatimalla eroa EU:sta.
---

Tomaatti- ja kurkkuviljelijät lopettivat tuotannon Britanniassa

Viljelijät ovat varoittaneet, että nousevat energia- ja työvoimakustannukset uhkaavat Yhdistyneen kuningaskunnan elintarviketurvaa, kun ministereitä painostetaan löytämään kiireellinen ratkaisu yhdistyneen kuningaskunnan yritysten ja kotitalouksien kohtaamiin syvenevään kriisiin. National Farmers' Union sanoi, että brittiläiset maatilat olivat "vielä epävarmemmassa asemassa" kuin pandemian alkuaikoina, jolloin lähes kolmannes elintarviketeollisuudesta joutui lopettamaan yhdessä yössä. "Meillä on nyt hyvin todellinen riski viedä osia maatalousteollisuudestamme ulkomaille ja vähentää Yhdistyneen kuningaskunnan maatalouden kykyä ruokkia maata", sanoi NFU:n varapresidentti Tom Bradshaw. Varoitus tuli, kun Kwasi Kwarteng, yrityssihteeri, jätti valtiovarainministeriölle pyynnön, jossa vaadittiin hätätukea energiaintensiivisille teollisuudenaloille. Maatalous ei kuulu pakettiin, vaikka siihen kohdistuu suuria kustannuksia. Oluttuopin tuotantokustannukset ovat nousseet tänä vuonna 20 prosenttia, kun maanviljelijät taistelevat energian hinnan nousun ja työntekijöiden puutteen vuoksi nousevien palkkojen kanssa. Kuluttajien on maksettava enemmän elintarvikkeista tai osa maatalousteollisuudesta siirtyy ulkomaille, "mikä vähentää Yhdistyneen kuningaskunnan maatalouden kykyä ruokkia maata", NFU sanoo.

Jotkut tomaatin- ja kurkunviljelijät ovat jo sulkeneet tuotannon, koska heillä ei ole varaa lämmittää kasvihuoneita, kun taas perunanviljelijät kamppailevat ottaakseen vastaan valtavia korotuksia kylmävarastoinnin kustannuksissa, NFU sanoi. Kaasun tukkuhinnat nousivat viime viikolla ennätyslukemiin ja pysyvät merkittävästi pandemiaa edeltävien tasojen yläpuolella, kun analyytikot ennustavat, etteivät ne ala palata normaaliksi useisiin kuukausiin. Lannoite, joka on toinen suuri maanviljelijöille aiheutuvista kustannuksista, on myös noussut kaasu- ja sähkökustannusten vuoksi. Energiakriisi lisää brittiläisten elintarviketoimittajien kohtaamia ongelmia, ja se johtuu siitä, että ostajilla on ollut viikkoja supermarkettien hyllyillä osittain tyhjää, jotka johtuvat osittain kuorma-autonkuljettajien puutteesta. Vähittäiskauppiaat ovat kehottaneet kotitalouksia varastoimaan aikaisin välttääkseen pettymyksen jouluna. NFU:n Tom Bradshaw sanoi, että supermarkettien pitäisi pian nostaa hintojaan ja maksaa toimittajille enemmän tai brittiläiset maanviljelijät alkaisivat mennä pois liiketoiminnasta.

"Meidän on hyväksyttävä, että näiden kustannusten on mentävä toimitusketjuun, jos haluamme maatalousteollisuuden tulevaisuuteen. "Ilmastonmuutoksen ja poliittisen epävakauden vuoksi eri puolilla maailmaa ei ole koskaan ollut tärkeämpää aikaa keskittyä omavaraisuuteen, mutta vaarana on, että viljelijöitä ei oteta vakavasti." Viljelijät ovat tällä hetkellä lukittuina "erittäin intensiivisiin" neuvotteluihin suurten vähittäiskauppiaiden kanssa hinnankorotusten taakomista, Bradshaw sanoi. "Supermarketit yrittävät toteuttaa sitä, mikä heidän mielestään on kuluttajan edun mukaista alhaisten hintojen kannalta, mutta jossain vaiheessa on ymmärrettävä, että nämä inflaatiopaineet ovat niin todellisia ja dramaattisia, että kustannusten on mentävä toimitusketjuun.

"Supermarketit tekevät kaikkensa pitääkseen hinnat kurissa, mutta viime kädessä luulen, että olemme nyt pisteessä, jossa meillä on täydellinen myrsky. Hintojen on mentävä ylöspäin." Tomaatinviljelijä Phil Pearson sanoi olosuhteiden olevan huonommat kuin koskaan sen jälkeen, kun hänen isoisänsä perusti perheyrityksen vuonna 1948. "Olemme jo päättäneet, että emme käytä 10 prosenttia maa-alastamme ensi vuonna", hän sanoi. "Meillä ei ole varaa lämmittää kasvihuoneitamme, enkä tiedä, saammeko työvoimaa." Hänen yrityksensä APS on jo joutunut heittämään pois elintarvikkeita, koska kuorma-autonkuljettajia ei ole ollut kuljettamassa niitä. Hän lisäsi: "Jouluna on pulaa tomaateista. Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajilla on huonompi tuote, joka tuodaan ulkomailta ja jolla on vähemmän makua."

Energian hintapiikki koetteli eniten sisävihannesviljelijöitä, mutta kustannusten nousu on koetellut kaikkia maatalousalan aloja. Siankasvattajat ovat varoittaneet, että heidän on teurastettava jopa 120 000 eläintä, koska teurastajia ei ole tarpeeksi. Bradshaw sanoi, että siankasvattajat ovat "aivan traagisessa" tilanteessa. "Se on anteeksiantamatonta. Tarvitsemme kipeästi hallitukselta ratkaisuja absoluuttisen kriisin estämiseksi."

https://www.independent.co.uk/news/business/energy-costs-food-security-labour-shortage-b1936259.html

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Amerikan maataloustuottajat floodaavat Britannian markkinat. Kohta on george ja harry työttömänä. Hyvin meni persut.

      • Anonyymi

        "on teurastettava jopa 120 000 eläintä, koska teurastajia ei ole tarpeeksi"

        Eivätkö he voisi teurastaa sikoja, joita ei voida teurastaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "on teurastettava jopa 120 000 eläintä, koska teurastajia ei ole tarpeeksi"

        Eivätkö he voisi teurastaa sikoja, joita ei voida teurastaa?

        Vähän kömpelö käännös. Toisessa lähteessä mainittiin, että siat ammutaan teurastajien puuttuessa ja viedään poltettaviksi jätteidenkäsittelylaitoksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vähän kömpelö käännös. Toisessa lähteessä mainittiin, että siat ammutaan teurastajien puuttuessa ja viedään poltettaviksi jätteidenkäsittelylaitoksiin.

        Joo se on kun 10-sormijärjestelmällä kirjoittaa.

        Sekin on teurastusta, mutta ei hallittua ja tarkoituksenmukaista teurastusta, kun ne poltetaan ilman ravintoperusteista syytä.


    • Anonyymi

      Britit saa sitä mitä tilasivat, Moskovassa myhäillään tyytyväisinä onnistunutta taktiikkaa.

      • Anonyymi

        Englantilaiset eivät ole tyytyväisiä brexitin aiheuttamiin ongelmiin ja sotkuihin, joista ei näytä tulevan loppua. Ne jatkuvat vuodesta toiseen ja pahenevat koko ajan. On totta, että Kremlissä ollaan tilanteeseen hyvin tyytyväisiä. Sitä saa mitä tilaa.
        Samaa sekasortoa persut ovat ajaneet suomeen jo Soinin dikatuuriajoista lähtien.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000299400.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Englantilaiset eivät ole tyytyväisiä brexitin aiheuttamiin ongelmiin ja sotkuihin, joista ei näytä tulevan loppua. Ne jatkuvat vuodesta toiseen ja pahenevat koko ajan. On totta, että Kremlissä ollaan tilanteeseen hyvin tyytyväisiä. Sitä saa mitä tilaa.
        Samaa sekasortoa persut ovat ajaneet suomeen jo Soinin dikatuuriajoista lähtien.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000299400.html

        Uskotko brittipersujen myöntävän, että syy vastoinkäymisiin on brexitissä?

        Eivät varmasti myönnä ja miksi myöntäisivätkään. Syyhän on kommunistien.


    • Anonyymi

      Huhuu! Onkos täällä ketään persuja paikalla!!??

      Meillä olisi vähän asiaa tuosta teidän ideastanne, kun meinasitte haalata Suomen eroa EU:sta.

    • Anonyymi

      Aivan kauheata. Tosi hirveetä. Ei voi totta tosiaankaan! IIIIIKKK!

      • Anonyymi

        Onko kiva keskustella itsesi kanssa hhhhhe.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1749
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      72
      1092
    3. 45
      1045
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      67
      1005
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      909
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      815
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      798
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      762
    Aihe