JEESUKSEN KRISTUKSEN KIELTÄJÄT TUOTTAVAT ITSELLEEN ÄKILLUSEN PERIKADON ( 2 Piet. 2:1)

Anonyymi

Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.
Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.
( Matt. 10:32-33)


Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani tässä avionrikkojassa ja syntisessä sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa.
( Mark. 8:38)

Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.
( Luuk. 9:26)

Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.
( 2 Piet. 2:1)


Herran Jeesuksen Kristuksen tunnustamisessa vs Hänen kieltämisessään on kysymys elämästä ja kuolemasta.
Yhtäkään ihmistä, joka Herraa etsii ja halajaa Jeesuksen puoleen, ei pois käännytetä.
Ketään, joka hänen luoksensa tahtoo tulla, ei Herra Jeesus torju, ei ulos heitä.
Kuitenkin, Jeesus itse sanoo, ettei kukaan voi tulla hänen tykönsä ellei Isä, joka on hänet lähettänyt, ihmistä vedä, kutsu häntä kohti, hänen luokseen.
Raamatun mukaan Jumala kutsuu ihmistä tämän elämän aikana kahdesti, kolmastikin.
Yhtäkään ihmistä ei Jumala kuitenkaan pakota, väkisin vedä Kristuksen luokse.
Usko Jeesukseen Kristukseen on Jumalan lahja ja teko ihmisessä, joka Hänen kutsuunsa vastaa ja Hänen vetämänään alkaa vaikka haparoiden kurottaa kohti Jeesusta.
Meille ihmisille tuntemattomasta syystä kaikki eivät kuitenkaan Jumalan kutsuun, kutsuihin, vastaa, vaan kääntävät Hänelle selkänsä.
Jumalan armo Hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa ei kaikille kelpaa.
Epäuskon pimeydessä ja paatumuksen tilassa kuollessaan on ihminen itse omaehtoisesti valinnut osansa. Jeesuksessa Kristuksessa tarjona olleen iankaikkisen elämän sijasta hän on itse aiheuttanut osansa iankaikkiseen kuolemaan ja eroon Jumalasta.
Iankaikkinen kadotus on tuon ihmisen osana.

Mutta kaikille, aivan kaikille, on Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa tarjona vastaan otettavaksi.

18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi
( 2 Kor. 5)

1 Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
( 2 Kor. 6)

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
( Joh. 3:16)

s-seutulainen

65

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jenni Vartiaisen "Ihmisten edessä" kertoo samasta tilanteesta kuin Jeesuksella oli:
      Kehtaako homoseksuaalisuutta näyttää julkisesti.

    • Anonyymi

      Aamun ensimmäiset viestit pilkkaajilta.
      Näen kuitenkin hyvänä asiana, että käytte palstalla, jossa käsitellään - tai ainakin tulisi käsitellä - hengellisiä asioita. Ehkä se osoittaa eräällä tavalla jo sekin etsimistä.
      Evankeliumi meidän edestämme ja meidän tähtemme kärsineestä ja kuolleesta, ylösnousseesta Jeesuksesta Kristuksesta  koskettaa joka ainoaa ihmistä.
      Elämäksi sen vastaan ottaessamme.
      Kuolemaksi sen torjuessamme.

      Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
      ( Mark. 16:15-16)

      s-seutulainen

      • Anonyymi

        saviseutulainen,
        sinä ja oppi-isäsi olette ateisteja.

        seuraavassa yleistä asiaa Teistä ateisteista Suomen Opetushallituksen sivuilta.

        Ateistinen maailman- ja elämänkatsomus
        Ateismi tarkoittaa käsitystä, jonka mukaan todellisuuteemme ei sisälly mitään yhtä tai useampaa yliluonnollista jumalaa. Ateistisiksi voidaan sanoa jokaista maailmankatsomusta tai elämänkatsomusta, jossa Ockhamin partaveitsellä on leikattu todellisuuden piiristä pois kaikki yliluonnollinen. Siinä on sovellettu käsitteellisen taloudellisuuden periaatetta (siis skolastikko Ockhamin mukaan nimettynä), jossa viittaukset yliluonnolliseen ja jumaliin jätetään tarpeettomana käsitteenmuodostuksena pois.

        Tieteelliset maailmankatsomukset ovat esimerkkejä ateistisista maailmankatsomuksista. Tiede ei edellytä käsitteenmuodostuksessaan viittauksia jumaliin. Kysymys on ”Ockhamin partaveitsen” soveltamisesta. Materialistiset maailman- ja elämänkatsomukset ovat myös ateistisia sen vuoksi, ettei jumalia tai yhtä jumalaa voida sisällyttää materialismiin sitoutuvaan maailmankuvaan. Ajattelulla on näet sellainen metafyysinen tausta, jossa ei voida uskottavasti ja järkevästi ymmärtää jumalan tai jumalien käsitteitä tai ”yliluonnollisuutta”.

        Todistustaakan käsitteen filosofinen käyttö on paikallaan puhuttaessa ateismista, sillä ateisti voi edellyttää teistiltä sitä, että jälkimmäinen osoittaa, että jumalan käsitteellä on sellaista merkitystä, ettei sitä ilman voida tulla toimeen. Ateistin mielestä etiikkaa ja filosofiaa käsiteltäessä ei tarvitse viitata jumalaan puhumattakaan siitä, että jumalan käsitteelle on mitään käyttöä tieteenharjoituksen tai tieteellisen ajattelun piirissä. Todistustaakan käsite edellyttää jumalan mukaanoton todistamista juuri teistiltä. Se tarkoittaa sitä, ettei ateistin tarvitse todistaa jumalan käsitteen tarpeellisuutta vastaan.

        Tältä pohjalta tulee ymmärrettäväksi se, ettei ateismin piirissä ole nähty tarpeelliseksi todistaa jumalan tai jumalien olemattomuutta. Ateismin kannatuksen rinnalla on usein naturalismin, materialismin tai fysikalismin kannatus. Naturalistit lähtevät siitä, ettei ole omassa mitään, mitä ei voisi osoittaa luonnollisella selityksellä. Materialistit taas katsovat, että vain materiaaliset oliot eli kappaleet ovat olemassa. Jumalaa ei voi olla, ellei jumalaa voida osoittaa kappaleeksi. Fysikalistin mukaan ei ole muuta olevaista kuin fysikaaliseen todellisuuteen kuuluvat oliot. Fysikaaliseen todellisuuteen jumalat eivät kuulu. Niiden kuulumisen väittäminen edellyttäisi sitä, että väittäjä todistaa sen, että ne kuuluvat fysikaaliseen todellisuuteen. Todistustaakka on siis sillä, joka katsoo jumalan olevan olemassa.

        (Kirjasta Ensyklopedia Elämänkatsomustietoon, Feto ry:n vuosikirja)

        Saksalainen teologi Martti Lutherin ja ruotsalainen herätyssaarnaaja, kirjailija C.O Roseniuksen seuraajat kirjailija, päätoimittaja Leif Nummela, rovasti Olavi Peltola, ex. poliisi- puunallekaatunut Pirttiaho, Juhani Aitomaa, joku-tunnistamaton-anonyymi saviseutulainen ja joku tunnistamaton-anonyymi usko toivonen ottakaa opiksenne, tuossa on Teille opetusta ateismista ja näin saatte itsetutkiskeluanne varten tarvittavaa tietoa itsestänne voidaksenne tulevina päivinä toimia Herralle, Teidän Jumalallenne otollisesti!!!


      • Anonyymi

        Jeesus paranteli ihmisiä ihan ihmeellisillä konsteilla.
        Yksi oli sokea, Jeesus räkäisi savipaakkuun ja hieroi sokean silmiä mällillä. Kas kummaa, näkö tuli !
        Uskomatonta!
        Herättipä pilaanumatilassa olevan Jairuksen tytön elolle. Tarina ei kerro herätettiinkö tämä uudestaan kun joskus sitten taas kuoli. Vai järjestikö Jeesus kestoherätyksen, tytär vaeltaa joukoissamme sangen iäkkäänä?
        Riivatun paransi manaamalla riivaajahengen sikopahnaan. Siat säntäsivät hulluina mereen, hukkuivat.
        Tarina ei kerro millaiseen kurjuuteen sikalan omistaja perheineen joutui.
        Jeesus sai toimillaan enemmän ongelmia aikaan, kun ratkaisi.
        Sellaisia ne Jumalan pojat ovat.


    • Anonyymi

      "Herran Jeesuksen Kristuksen tunnustamisessa vs Hänen kieltämisessään on kysymys elämästä ja kuolemasta."

      Kuulemma. Mutta Jeesuksen Kristuksen kieltäminen ei tarkoita sitä, että ei pidä häntä Jumalana tai kolmiyhteisenä yhtään minään. Pahempi on pitää Isä Jumalan, joka on yksi eikä jaa kunniaansa, rinnalla muita Jumalia, kuten Jeesusta. Sellaista Raamattu pitää epäjumalanpalveluksena. Kyllä kaikki tietää mitä Jumala siitä sanoo.

      • Anonyymi

        >> Kyllä kaikki tietää mitä Jumala siitä sanoo. >>

        tuo kaikki ei tarkoita saviseutulaista ja toivosta, vaan muita kyllä!!

        sallittehan tämän tarkennuksen.😎


      • Anonyymi

        17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
        18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
        20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
        22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
        23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
        24 mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
        25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
        26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."
        ( 1 Kor. 1)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
        18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
        20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
        22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
        23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
        24 mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
        25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
        26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."
        ( 1 Kor. 1)

        s-seutulainen

        >> 17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, >>

        Kristus ei ole todellakaan lähettänyt Sinua evankeliumia julistamaan, koska olet ateisti eli Jumalan vihaaja.

        Room. 1 : 18-32. Olet vaihtanut Herra jumalan totuuden vääryyden epäjumalaan, Jumalan Poikaan.


        Millään noilla kommenteillasi et kykene itseäsi puolustamaan kuten Paavali kirjoittaa Room. 1 : 18-32.

        Jumalasi on Herra kuten Hän alussa itsensä ilmoittaa kaikille kansoille. Tuo koskee myös suomalaisia. 1 Moos 2 luku kokonaan.

        Teidän ateisten loppu on kirjoitettu Room. 1: 32.


    • Alkukirkon aikana joutui kidutukseen ja kuolemaan petojen edessä jos tunnusti Jeesuksen Herrakseen. Nykyisin on helppoa se tehdä paitsi Pohjois-Koreassa ja arabimaissa.
      Mä oon saanut sen että kyse on pyhän Hengen pilkasta. Ei kukaan voi sanoa JEESUS ON HERRA muuta kuin pyhässä Hengestä.
      Mutta kun koetus tulee kaikkien usko Ei kestä.
      Toinen pakopaikka on islamin uskontunnustus. Sen voi lausua myös rauhan teon nimeen sillä kunnes kaikki lausuu sen vallitsee sota.

      • Anonyymi

        >> Ei kukaan voi sanoa JEESUS ON HERRA muuta kuin pyhässä Hengestä. >>

        Tuo mainitsemasi herra on ihmisen arvonimi, ei yhtään mitään muuta. Tuotahan tarkoitat noilla isoilla kirjaimilla?

        Jeesus on herra?


      • Anonyymi kirjoitti:

        >> Ei kukaan voi sanoa JEESUS ON HERRA muuta kuin pyhässä Hengestä. >>

        Tuo mainitsemasi herra on ihmisen arvonimi, ei yhtään mitään muuta. Tuotahan tarkoitat noilla isoilla kirjaimilla?

        Jeesus on herra?

        Niin jos sulle on helppoa se lausua olet pyhästä Hengestä osallinen. Mutta jos et kykene lausumaan olet pilkannut pyhää Henkeä.

        Ranskan vallankumous oli myös elämän puolella ja uskon vapauden puolella. Jos voit lausua Jeesus on Herra olet elämän puolella kaikille myös syntisille etkä kiellä sovitusta. Mutta jos et voi niin se voi olla merkki että et ole kiinnostunut muiden pelastuksesta ja elämän säilymisestä.

        Nää on vain raamatun innoittamia mielipiteitäni. Mutta sain taivaasta tuon, että voit kuitata epäilyn pyhän Hengen pilkasta lausumalla JEESUS ON HERRA.


      • Anonyymi
        TapioAKangasaho kirjoitti:

        Niin jos sulle on helppoa se lausua olet pyhästä Hengestä osallinen. Mutta jos et kykene lausumaan olet pilkannut pyhää Henkeä.

        Ranskan vallankumous oli myös elämän puolella ja uskon vapauden puolella. Jos voit lausua Jeesus on Herra olet elämän puolella kaikille myös syntisille etkä kiellä sovitusta. Mutta jos et voi niin se voi olla merkki että et ole kiinnostunut muiden pelastuksesta ja elämän säilymisestä.

        Nää on vain raamatun innoittamia mielipiteitäni. Mutta sain taivaasta tuon, että voit kuitata epäilyn pyhän Hengen pilkasta lausumalla JEESUS ON HERRA.

        >> Mutta sain taivaasta tuon >>

        tuota et ole saanut taivaasta, vaan Kirkkoraamatusta ja tuon Kirkkoraamatun ihmisopeista.

        tässä on yksi ilmoitus: Fil. 2:11
        "ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra."

        Tuo Kirkkoraamattuun kirjoitettu on vastoin Herra Jumalan ilmoitusta 1 Moos. 2

        Ja tuohon Kirkkoraamatun ilmoitukseen pätee Room. 1 : 18-32 ja tekee tuon Kirkkoraamatun ilmoituksen pätemättömäksi totuuden vääristelyksi!!.


      • Anonyymi
        TapioAKangasaho kirjoitti:

        Niin jos sulle on helppoa se lausua olet pyhästä Hengestä osallinen. Mutta jos et kykene lausumaan olet pilkannut pyhää Henkeä.

        Ranskan vallankumous oli myös elämän puolella ja uskon vapauden puolella. Jos voit lausua Jeesus on Herra olet elämän puolella kaikille myös syntisille etkä kiellä sovitusta. Mutta jos et voi niin se voi olla merkki että et ole kiinnostunut muiden pelastuksesta ja elämän säilymisestä.

        Nää on vain raamatun innoittamia mielipiteitäni. Mutta sain taivaasta tuon, että voit kuitata epäilyn pyhän Hengen pilkasta lausumalla JEESUS ON HERRA.

        "Mutta jos et kykene lausumaan olet pilkannut pyhää Henkeä."

        Raamatun perusteella pyhän hengen pilkka on sitä kun hylkää Jumalan lopullisesti. Mitä siis yrität sanoa?


      • Anonyymi

        Minua ei kyllä koetella, varsinkaan sieltä, ainakaan luvatta.


    • Anonyymi

      Kenellä Teistä on tätä alussa ilmoitettua Herra Jumalan totuutta vastaan jotain vastaansanomista?


      1 Moos. 2

      1 Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa.
      2 Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt.
      3 Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.
      4 Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan kun Herra Jumala teki maan ja taivaan,
      5 ei ollut vielä yhtään kedon pensasta maan päällä, eikä vielä kasvanut mitään ruohoa kedolla, koska Herra Jumala ei vielä ollut antanut sataa maan päälle eikä ollut ihmistä maata viljelemässä,
      6 vaan sumu nousi maasta ja kasteli koko maan pinnan.
      7 Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.
      8 Ja Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt.
      9 Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikkinaisia puita, ihania nähdä ja hyviä syödä, ja elämän puun keskelle paratiisia, niin myös hyvän-ja pahantiedon puun.
      10 Ja Eedenistä lähti joki, joka kasteli paratiisia, ja se jakaantui sieltä neljään haaraan.
      11 Ensimmäisen nimi on Piison; se kiertää koko Havilan maan, jossa on kultaa;
      12 ja sen maan kulta on hyvää. Siellä on myös bedellion-pihkaa ja onyks-kiveä.
      13 Toisen virran nimi on Giihon; se kiertää koko Kuusin maan.
      14 Kolmannen virran nimi on Hiddekel; se juoksee Assurin editse. Ja neljäs virta on Eufrat.
      15 Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä.
      16 Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista,
      17 mutta hyvän-ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman".
      18 Ja Herra Jumala sanoi: "Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva".
      19 Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki taivaan linnut ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva.
      20 Ja ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille ja taivaan linnuille ja kaikille metsän eläimille. Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut.
      21 Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla.
      22 Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.
      23 Ja mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu".
      24 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.
      25 Ja he olivat molemmat, mies ja hänen vaimonsa, alasti eivätkä hävenneet toisiansa.


      Kysyin todella onko Teillä vastaansanomista tuohon ????

      • Anonyymi

        Isä Jumala yksin loi. Pojat katselivat vierestä. Se on fakta, joka käy ilmi hepreankielisestä alkutekstistä. Ja myös suomenkielisestä, jos osaa lukea suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isä Jumala yksin loi. Pojat katselivat vierestä. Se on fakta, joka käy ilmi hepreankielisestä alkutekstistä. Ja myös suomenkielisestä, jos osaa lukea suomea.

        >> Isä Jumala yksin loi. Pojat katselivat vierestä >>

        KUULEPPAS NYT,
        Näytäppä missä mainitaan Isä ja Poika, jos löydät niin olet taikuri Kronblummi😎

        Eipä ollut Isää ja Poikaa katsemassa vieressä. Oli yksin Herra Jumala, joka loi taivaan ja maan. Varma todiste on kirjoitettu 1 Moos. 2.

        Osaako joku lukea "Herra Jumala" ja hyväksyä hänet kaiken luojaksi????



        Selkeästi kirjoitetun tekstin lukutaito ja lukemasi tekstin ymmärrys ja kyvykkyytesi ei Sinulla riitä näihin hengellisiin asioihin.

        Sorry vaan. Sinä olet ateisti!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Isä Jumala yksin loi. Pojat katselivat vierestä >>

        KUULEPPAS NYT,
        Näytäppä missä mainitaan Isä ja Poika, jos löydät niin olet taikuri Kronblummi😎

        Eipä ollut Isää ja Poikaa katsemassa vieressä. Oli yksin Herra Jumala, joka loi taivaan ja maan. Varma todiste on kirjoitettu 1 Moos. 2.

        Osaako joku lukea "Herra Jumala" ja hyväksyä hänet kaiken luojaksi????



        Selkeästi kirjoitetun tekstin lukutaito ja lukemasi tekstin ymmärrys ja kyvykkyytesi ei Sinulla riitä näihin hengellisiin asioihin.

        Sorry vaan. Sinä olet ateisti!!!

        Ateisti sinun uskoosi.

        Jumala sanoi muille elohimeille: "luokaamme", ja sitten hän yksin loi. Raamattu kertoo hyvin selkeästi keitä muut elohimit olivat.

        Raamatussa on noin 2000 kohtaa, jossa mainitaan sana elohim ja elohimia käytetään muistakin kuin jumalista. On siis runsaasti esimerkkejä siitä, että Elohim on muutakin kuin Jumala. Oletko tutkinut mitä tämä merkitsee?

        Vanhan testamentin ja hepreankielen tutkija Michael Heiserin mukaan elohim ei tarkoita Raamatussa erityisesti Isä Jumalaa vaan on yleisnimitys henkimaailman olennoille. Tämä on helppo havaita Raamatusta lukemalla läpi kaikki kohdat, joissa käytetään sanaa elohim. Jahve Jumala eli Isä Jumala on yksi elohimeista mutta yksikään muu elohim ei ole Jahve. On vain yksi Jahve. Seuraavassa esimerkkejä elohim-sanan käytöstä lähes kaikissa sen merkityksissä.

        Jumala. Muut jumalat.
        Psalmit 82:1
        "Aasafin psalmi. Jumala (’ĕ·lō·hîm) seisoo jumalien (’ĕ·lō·hîm) kokouksessa, tuomitsee jumalien keskellä: "

        Taivaallisen joukot, joita kutsutaan korkeimman pojiksi.
        Psalmit 82:6-7
        "6. Minä sanoin: ’Te olette jumalia (’ĕ·lō·hîm), kaikki te olette Korkeimman poikia. 7. Silti te kuolette kuin ihmiset, kaadutte kuin kuka tahansa ruhtinaista.’” "

        Kansojen jumalia, epäjumalia.
        1. Kuninkaiden kirja 11:33
        "Näin tapahtuu siksi, että israelilaiset ovat hylänneet minut ja palvoneet Astartea, siidonilaisten jumalatarta (’ĕ·lō·hê), Kemosta, Mooabin jumalaa (’ĕ·lō·hê), ja Milkomia, ammonilaisten jumalaa (’ĕ·lō·hê). He eivät ole vaeltaneet minun teitäni, eivät ole tehneet sitä, mikä on oikein minun silmissäni eivätkä ole noudattaneet minun lakejani ja määräyksiäni, kuten Daavid, Salomon isä, teki."

        Muut jumalat kuin Jumala
        5. Mooseksen kirja 32:17
        "He uhrasivat riivaajille, eivät Jumalalle (’ĕ·lō·w·ha). He uhrasivat jumalille (’ĕ·lō·hîm) , joita eivät tunteneet, uusille, äsken tulleille, joita teidän isänne eivät tunteneet."

        Vainajahengistä:
        1. Samuelin kirja 28:13-14
        "13. Kuningas sanoi hänelle: ”Älä pelkää vaan sano, mitä näet.” Nainen vastasi Saulille: ”Minä näen jumalolennon (’ĕ·lō·hîm) nousevan maasta.” 14. Saul kysyi naiselta: ”Minkä näköinen hän on?” Nainen vastasi: ”Vanha mies nousee ylös viittaan verhoutuneena.” Silloin Saul tiesi, että se oli Samuel, ja kumartui kasvoilleen maahan ja osoitti kunnioitusta."


        Ihan vain Raamattua tutkimalla voi siis päätyä siihen käsitykseen, että elohim tarkoittaa taivaallisia joukkoja, henkimaailman olentoja, joista yksi on Jahve Jumala, jonka tunnemme Isä Jumalana. Professori Michael Heiser on hepreankielen opettaja ja teki väitöskirjansa tähän liittyen. Hän tuntee asiaa syvällisemmin. Hän on useiden muiden tutkijoiden kanssa tästä samaa mieltä.

        Kun luetaan 1.Moos kirjaa alusta niin kuin siellä alkutekstissä lukee, käännöksen pitäisi kuulua jotenkin seuraavasti:

        "Alussa loi Elohim maan ja taivaan. Elohimit sanoivat: tehkäämme ihminen kuvaksemme."

        Tämä ensimmäinen elohim oletetaan kristinuskossa Jeesukseksi mutta teksti itsessään ei sitä sano. Jeesus se ei voisi olla, sillä monestiko Jeesuksesta käytetään elohim-sanaa? Se ei myöskään sano, että juuri näiden elohimien joukkoon kuuluisi Jahve mutta 1.Moos 2:7 kertoo Jahven muovailleen ihmisen maan tomusta. Luojan kanssa oli joku/jotkut taivaallisten joukkojen elohim mutta Vanhan testamentin mukaan luomisen teki yksin Jahve elohim, ei Jeesus eikä muut elohimit. Vasta uuden testamentin kirjoittajat väittävät luojaa Jeesukseksi. Miksi näinkin selvästi Vanhassa testamentissa sanottu asia, kuin että vain Isä Jumala on yksin luonut maailman, on muuttunut Uuden testamentin kirjoittajien silmissä niin paljon?

        Mitä muita elohimeja Vanhassa testamentissa on? Taivaallisiin joukkoihin kuuluu Vanhan testamentin perusteella:

        - Jumalan sanansaattajia (kreik. ángelos = enkeli, hepr. mal'ach)
        - neuvonantajia eli välittäjiä eli asianajajia (haś·śā·ṭān = satan. Jobin kirjan hasatan on käännetty virheellisesti Saatanaksi. Siinä on määräinen artikkeli "ha" ja se voi ilmetä kieliopillisesti oikein tehtäväkuvauksen edessä mutta sitä ei voi koskaan ilmetä etu- ja sukunimissä)
        - serafeja (haś·śə·rā·p̄îm)
        - kerubeja (hak·kə·ru·ḇîm = vartija, suojelija)
        -valvojia (‘î·rîn) käännetty valvojaenkeleiksi mutta eivät ole enkeleitä
        - Jumalan poikia (‘el·yō·wn ū·ḇə·nê = korkeimman lapset, yiś·rā·’êl bə·nê = Jumalan pojat)
        - Pyhiä

        Nämä em. nimitykset ovat monasti ennemminkin tehtäväkuvauksia kuin yleisnimiä. Vanhassa testamentissa oli Jumalan pyhiä ja väli"miehinä" enkeleitä ja Jumalan pojat olivat arvoasteikossa enkeleiden yläpuolella. Uudessa testamentissa ei puhuta enää muista välittäjistä kuin Jeesus ja me olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Me olemme pyhiä.

        Tässä kohtaa tapahtui siis muutos Raamatun kielenkäytössä ja terminologiassa.

        Mitä olitkaan sanomassa?


    • Juutalaiset itse korvasivat raamatun Jehova sanan sanalla ADONAJ = Herra.

      Ad-0-na-J tarkoittaa suomeksi
      LISÄÄ
      NOLLA
      PÄÄLLE
      JEHOVAN

      eli hän joka synnittömänä Karitsana kuolee nollana on yli Jehovan. Hän ei ole saanut osakseen Jehovan lupauksesta huolimatta ELÄMÄÄ.
      Jehova menettää silloin oman päänsä.

      Pelastus on lähtöisin juutalaisista. Ja joka tapauksessa kun he siirtyivät Jehovasta Herraan Adonaj nimellä pitää meidän hyväksyä sekin vielä rauhamme takeeksi.

      • Anonyymi

        >> Pelastus on lähtöisin juutalaisista. Ja joka tapauksessa kun he siirtyivät Jehovasta Herraan Adonaj nimellä pitää meidän hyväksyä sekin vielä rauhamme takeeksi. >>

        noin asia on, pelastus tulee juutalaisista ja Herra Jumalasta!!!.
        Ja todisteet ovat nuo 1 Moos. 2, 2 Moos. 20: 1-11, Neh. 9 ja Job 38.

        Tuo sama Herra Jumala esiintyy läpi Vanhan ja Uuden testamentin niinkuin pitääkin esiintyä.

        Ateistit toivat tuon epäjumalan, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen sekä Sanan mukaan ns. Uuteen testamentiin ja nimesivät kirjoitukset omaksi Kirkkoraamatuksi ja omaksi oppikirjakseen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Pelastus on lähtöisin juutalaisista. Ja joka tapauksessa kun he siirtyivät Jehovasta Herraan Adonaj nimellä pitää meidän hyväksyä sekin vielä rauhamme takeeksi. >>

        noin asia on, pelastus tulee juutalaisista ja Herra Jumalasta!!!.
        Ja todisteet ovat nuo 1 Moos. 2, 2 Moos. 20: 1-11, Neh. 9 ja Job 38.

        Tuo sama Herra Jumala esiintyy läpi Vanhan ja Uuden testamentin niinkuin pitääkin esiintyä.

        Ateistit toivat tuon epäjumalan, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen sekä Sanan mukaan ns. Uuteen testamentiin ja nimesivät kirjoitukset omaksi Kirkkoraamatuksi ja omaksi oppikirjakseen..

        vielä..,,vähän epäjumaln palvontaa lisää.

        teologi Martti Luther toi lisää ateismia mukaan Vanhurskauttamisopillaan.

        Ateismin juuret ovat syvällä suomalaisessa Kirkkokansassa ja Kirkkoraamatussa..

        Joten suomalaiset eivät todellakaan ole Herra Jumalan lapsia eikä pelastuksesta osallisia.
        Room. 1 : 18-32.


      • Anonyymi

        "Pelastus on lähtöisin juutalaisista"

        Niin on, sillä he murhauttivat Jeesuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pelastus on lähtöisin juutalaisista"

        Niin on, sillä he murhauttivat Jeesuksen.

        EI KAI IHAN NOIN MURHAUTTIVAT , VAAN RISTIINNAULITSIVAT IHMISPÄÄTÖKSEN MUKAISESTI.😎


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI KAI IHAN NOIN MURHAUTTIVAT , VAAN RISTIINNAULITSIVAT IHMISPÄÄTÖKSEN MUKAISESTI.😎

        Turha huutaa kun et edes tunne Raamattua. Juutalaiset eivät naulanneet Jeesusta ristille vaan roomalaiset.

        “Israelin miehet, kuulkaa nämä sanat! Jeesus Nasaretilainen oli mies, josta Jumala todisti teille voimateoilla, ihmeillä ja merkeillä, joita Jumala teki hänen kauttaan teidän keskuudessanne, niin kuin itse tiedätte. Hänet Jumala antoi teidän käsiinne edeltäpäin tekemänsä päätöksen ja ennaltatietämisensä mukaisesti, ja hänet te LAISTA TIETÄMÄTTÖMIEN miesten KÄTTEN KAUTTA NAULITSITTE ristiin ja tapoitte.” (Apt 2:22-23, FinRK)


    • Anonyymi

      "Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu."

      1Ja kun hän meni ulos pyhäköstä, sanoi eräs hänen opetuslapsistaan hänelle: "Opettaja, katso, millaiset kivet ja millaiset rakennukset!"
      2 Jeesus vastasi hänelle: "Sinä näet nämä suuret rakennukset. Niistä ei ole jäävä kiveä kiven päälle maahan jaottamatta."
      3 Ja kun hän istui Öljymäellä, vastapäätä pyhäkköä, kysyivät Pietari ja Jaakob ja Johannes ja Andreas häneltä eriksensä:
      4 "Sano meille: milloin tämä tapahtuu, ja mikä on merkki siitä, että kaikki tämä alkaa lopullisesti toteutua?"
      5 Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
      6 Monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä se olen', ja he eksyttävät monta.
      7 Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu.
      8 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.
      9 Mutta pitäkää te vaari itsestänne. Teidät vedetään oikeuksiin, ja teitä piestään synagoogissa, ja teidät asetetaan maaherrain ja kuningasten eteen, minun tähteni, todistukseksi heille.
      10 Ja sitä ennen pitää evankeliumi saarnattaman kaikille kansoille.
      11 Ja kun he vievät teitä ja vetävät oikeuteen, älkää edeltäpäin huolehtiko siitä, mitä puhuisitte; vaan mitä teille sillä hetkellä annetaan, se puhukaa. Sillä ette te ole puhumassa, vaan Pyhä Henki.
      12 Ja veli antaa veljensä kuolemaan ja isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiansa vastaan ja tappavat heidät.
      13 Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
      14 Mutta kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan siinä, missä ei tulisi - joka tämän lukee, se tarkatkoon - silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
      15 joka on katolla, älköön astuko alas älköönkä menkö sisään noutamaan mitään huoneestansa;
      16 ja joka on mennyt pellolle, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
      17 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
      18 Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella.
      19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.
      20 Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät.
      21 Ja jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tai: 'Katso, tuolla', niin älkää uskoko.
      22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.
      23 Mutta olkaa te varuillanne. Minä olen edeltä sanonut teille kaikki.
      24 Mutta niinä päivinä, sen ahdistuksen jälkeen, aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa,
      25 ja tähdet putoilevat taivaalta, ja voimat, jotka taivaissa ovat, järkkyvät.
      ( Mark. 13)

      s-seutulainen

      • Anonyymi

        >> ( Mark. 13) s-seutulainen>>


        saviseutulainen.
        Nuo asiat eivät koske Sinua.

        Sinä et ole Jeesuksen opetuslapsi, etkä Herra jumalan lapsi, etkä pelastuksesta osallinen, koska sinä olet ateisti.

        Nuo ohjeet on tarkoitettu minulle Herra Jumalan lapselle ja pelastuksesta osalliselle .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> ( Mark. 13) s-seutulainen>>


        saviseutulainen.
        Nuo asiat eivät koske Sinua.

        Sinä et ole Jeesuksen opetuslapsi, etkä Herra jumalan lapsi, etkä pelastuksesta osallinen, koska sinä olet ateisti.

        Nuo ohjeet on tarkoitettu minulle Herra Jumalan lapselle ja pelastuksesta osalliselle .

        12 Sillä me emme rohkene lukeutua emmekä verrata itseämme eräisiin, jotka itseänsä suosittelevat; mutta he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä.
        13 Me taas emme rupea kerskaamaan yli määrän, vaan ainoastaan sen määrätyn vaikutusalan mukaan, minkä Jumala on asettanut meille määräksi, ulottuaksemme teihinkin asti.
        14 Sillä me emme kurota itseämme liiaksi, ikäänkuin emme teihin ulottuisikaan, sillä olemmehan ehtineet Kristuksen evankeliumin julistamisessa teihinkin asti.
        15 Emme kerskaa yli määrän, emme muiden vaivannäöistä, mutta meillä on se toivo, että teidän uskonne lisääntyessä me oman vaikutusalamme mukaan kasvamme teidän keskuudessanne niin suuriksi,
        16 että saamme viedä evankeliumin myöskin tuolla puolen teitä oleviin maihin - tahtomatta kerskata siitä, mikä jo on valmista toisten vaikutusalalla.
        17 Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18 Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee.
        ( 2 Kor. 10)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        12 Sillä me emme rohkene lukeutua emmekä verrata itseämme eräisiin, jotka itseänsä suosittelevat; mutta he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä.
        13 Me taas emme rupea kerskaamaan yli määrän, vaan ainoastaan sen määrätyn vaikutusalan mukaan, minkä Jumala on asettanut meille määräksi, ulottuaksemme teihinkin asti.
        14 Sillä me emme kurota itseämme liiaksi, ikäänkuin emme teihin ulottuisikaan, sillä olemmehan ehtineet Kristuksen evankeliumin julistamisessa teihinkin asti.
        15 Emme kerskaa yli määrän, emme muiden vaivannäöistä, mutta meillä on se toivo, että teidän uskonne lisääntyessä me oman vaikutusalamme mukaan kasvamme teidän keskuudessanne niin suuriksi,
        16 että saamme viedä evankeliumin myöskin tuolla puolen teitä oleviin maihin - tahtomatta kerskata siitä, mikä jo on valmista toisten vaikutusalalla.
        17 Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18 Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee.
        ( 2 Kor. 10)

        s-seutulainen

        >> he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä. >>

        tuo asia koskee Sinua.
        Koska Vanhurskauttamisoppinne tuottaa juuri tuollaista hedelmää, itsekeskeistä omaan napaansa tuijottamista.

        Teidän oma pappinne on tuon huomannut ja julkituonut netissä. Aivan samoin kuten minäkin järjestönne ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla.

        Pappi Kaj Sadinmaa on laatinut viime vuonna tärkeän nettikirjoituksen Vanhurskauttamisopistanne ja Teistä ateisteista.
        Kaj Sadinmaa kirjoittaa : " Lutherin oivalluksesta syntynyt vanhurskauttamisoppi oli vapauttavaa, mutta samalla se kavensi kohtalokkaalla tavalla evankeliumin yhteiskunnallisen ulottuvuuden pelkäksi yksilön sisäisyydeksi. ( omaan napaansa tuijottamista) Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä. >>

        tuo asia koskee Sinua.
        Koska Vanhurskauttamisoppinne tuottaa juuri tuollaista hedelmää, itsekeskeistä omaan napaansa tuijottamista.

        Teidän oma pappinne on tuon huomannut ja julkituonut netissä. Aivan samoin kuten minäkin järjestönne ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla.

        Pappi Kaj Sadinmaa on laatinut viime vuonna tärkeän nettikirjoituksen Vanhurskauttamisopistanne ja Teistä ateisteista.
        Kaj Sadinmaa kirjoittaa : " Lutherin oivalluksesta syntynyt vanhurskauttamisoppi oli vapauttavaa, mutta samalla se kavensi kohtalokkaalla tavalla evankeliumin yhteiskunnallisen ulottuvuuden pelkäksi yksilön sisäisyydeksi. ( omaan napaansa tuijottamista) Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. "

        >> Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. >>

        VANHURSKAUTTAMISOPIN HENGELLINEN OPETUS ON SEURAAVASSA:

        Room. 1
        28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni (Herra) Jumalan tuntemisesta, niin (Herra) Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
        29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
        30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
        31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
        32 jotka, vaikka tuntevat (Herra) Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

        Kaikki kunnia ja ylistys Herra Jumalalle. Aamen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä. >>

        tuo asia koskee Sinua.
        Koska Vanhurskauttamisoppinne tuottaa juuri tuollaista hedelmää, itsekeskeistä omaan napaansa tuijottamista.

        Teidän oma pappinne on tuon huomannut ja julkituonut netissä. Aivan samoin kuten minäkin järjestönne ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla.

        Pappi Kaj Sadinmaa on laatinut viime vuonna tärkeän nettikirjoituksen Vanhurskauttamisopistanne ja Teistä ateisteista.
        Kaj Sadinmaa kirjoittaa : " Lutherin oivalluksesta syntynyt vanhurskauttamisoppi oli vapauttavaa, mutta samalla se kavensi kohtalokkaalla tavalla evankeliumin yhteiskunnallisen ulottuvuuden pelkäksi yksilön sisäisyydeksi. ( omaan napaansa tuijottamista) Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. "

        "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan."

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
        5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
        6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
        7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
        8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
        12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
        14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
        15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
        16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
        17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
        18 Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin."
        19 Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan."
        20 Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet."
        21 Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden."
        ( Room. 10)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan."

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
        5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
        6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
        7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
        8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
        12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
        14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
        15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
        16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
        17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
        18 Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin."
        19 Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan."
        20 Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet."
        21 Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden."
        ( Room. 10)

        s-seutulainen

        >> "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan." >>

        saviseutulinen tuo koskee Herra Jumalan lapsia ja pelastuksesta osallisia, ei koske Sinua Vanhurkauttamisopin ateisti-lapsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan." >>

        saviseutulinen tuo koskee Herra Jumalan lapsia ja pelastuksesta osallisia, ei koske Sinua Vanhurkauttamisopin ateisti-lapsi.

        Tässä vielä uudestaan Paavalin Roomalaiskirjeen 10. luvun alku, sen 11 ensimmäistä jaetta.
        Jos näet et lukenut niitä tai vain lukaisit.
        Vielä pahempaa, jos et ymmärtänyt niitä.
        Lue nyt kuitenkin vielä oikein huolellisesti - tai, onhan niinkin, että Raamatun kirjoitettu sana pysyy kuolleena kirjaimena sille, jonka hengellinen näkökyky on pimeän peitossa.
        Toisin sanoen ihminen on hengellisesti kuolleessa tilassa.

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
        5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
        6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
        7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
        8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
        ( Room. 10)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä vielä uudestaan Paavalin Roomalaiskirjeen 10. luvun alku, sen 11 ensimmäistä jaetta.
        Jos näet et lukenut niitä tai vain lukaisit.
        Vielä pahempaa, jos et ymmärtänyt niitä.
        Lue nyt kuitenkin vielä oikein huolellisesti - tai, onhan niinkin, että Raamatun kirjoitettu sana pysyy kuolleena kirjaimena sille, jonka hengellinen näkökyky on pimeän peitossa.
        Toisin sanoen ihminen on hengellisesti kuolleessa tilassa.

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
        5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
        6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
        7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
        8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
        9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
        11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
        ( Room. 10)

        s-seutulainen

        >> Tässä vielä uudestaan Paavalin Roomalaiskirjeen 10. luvun alku, sen 11 ensimmäistä jaetta. >>


        Väärä tulkintanne tuosta ja Vanhurskauttamisoppinne tuottaa juuri tuollaista hedelmää, itsekeskeistä omaan napaansa tuijottamista.

        Teidän oma pappinne on tuon huomannut ja julkituonut netissä. Aivan samoin kuten minäkin järjestönne ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla.

        Pappi Kaj Sadinmaa on laatinut viime vuonna tärkeän nettikirjoituksen Vanhurskauttamisopistanne ja Teistä ateisteista.
        Kaj Sadinmaa kirjoittaa : " Lutherin oivalluksesta syntynyt vanhurskauttamisoppi oli vapauttavaa, mutta samalla se kavensi kohtalokkaalla tavalla evankeliumin yhteiskunnallisen ulottuvuuden pelkäksi yksilön sisäisyydeksi. ( omaan napaansa tuijottamista) Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Tässä vielä uudestaan Paavalin Roomalaiskirjeen 10. luvun alku, sen 11 ensimmäistä jaetta. >>


        Väärä tulkintanne tuosta ja Vanhurskauttamisoppinne tuottaa juuri tuollaista hedelmää, itsekeskeistä omaan napaansa tuijottamista.

        Teidän oma pappinne on tuon huomannut ja julkituonut netissä. Aivan samoin kuten minäkin järjestönne ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla.

        Pappi Kaj Sadinmaa on laatinut viime vuonna tärkeän nettikirjoituksen Vanhurskauttamisopistanne ja Teistä ateisteista.
        Kaj Sadinmaa kirjoittaa : " Lutherin oivalluksesta syntynyt vanhurskauttamisoppi oli vapauttavaa, mutta samalla se kavensi kohtalokkaalla tavalla evankeliumin yhteiskunnallisen ulottuvuuden pelkäksi yksilön sisäisyydeksi. ( omaan napaansa tuijottamista) Vaikka Luther sai oivalluksen ja kehitti oppinsa Paavalin tekstistä, sillä ei ollut mitään tekemistä Paavalin ajatusten, saati Jeesuksen julistuksen kanssa. "

        Henki puhuu seurakunnille, seurakunnissa kaikki tulee koetella.

        29 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"
        ( Ilm 2)

        Omaa oppiaan eivät kestä koetusta, koska Henki puhuu seurakunnille.

        Koetteleminen ei ole yksinäisten toimesta, koska he koettelevat vain itseään ja suosittelevat vain itseään - omaa oppiansa.

        Mikä ei ole seurakunnassa koeteltua.

        >> ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla. >>

        Raamattu kehoittaa seurakuntaa koettelemaan opit.

        Mutta ulkopuolinen voi koetella itseään onko uskossa:

        5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
        ( 2Kor 13)

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Henki puhuu seurakunnille, seurakunnissa kaikki tulee koetella.

        29 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"
        ( Ilm 2)

        Omaa oppiaan eivät kestä koetusta, koska Henki puhuu seurakunnille.

        Koetteleminen ei ole yksinäisten toimesta, koska he koettelevat vain itseään ja suosittelevat vain itseään - omaa oppiansa.

        Mikä ei ole seurakunnassa koeteltua.

        >> ulkopuolisena henkilönä olen asian havainnut hengen johdolla. >>

        Raamattu kehoittaa seurakuntaa koettelemaan opit.

        Mutta ulkopuolinen voi koetella itseään onko uskossa:

        5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
        ( 2Kor 13)

        Usko Toivonen

        >> Mutta ulkopuolinen voi koetella itseään onko uskossa: 5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
        ( 2Kor 13) Usko Toivonen>>>

        tuossa menee taas sinun omien oppiesi puolelle. Seurakunta ei koettele henkilökohtaisia hengessä selviteltyjä asioita. eli taas valehtelet tuossa että Henki puhuu seurakunnalle.

        Henkilökohtaisesti Herra Jumalan hengessä tulee tutkia kaikki...kaikki!!! eikä tuo ulkopuolinen ole ulkona Herra Jumalan hengestä, vaan teidän Vanhurskauttamisoppinne ja yksin uskosta on sekoittanut päänne ja kaikki sanat Kirkkoraamatussanne sikinsokin.

        Millään et kykene noilla omilla opeilla itseäsi puolustamaan.

        Minä selvitän Herra jumalan hengessä kaiken. Henkilökohtaisesti kaikki selvitän, minä en tarvii Kirkkoa kuten te tarviitte.

        tässä todisteet.
        1 Tess. 5
        21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
        22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.

        toivonen karta Vanhurskauttamisoopia ja kaikkea dosentti Martti Lutherin omia oppeja, jätä ne pois elämästäsi ja käytä Kirrkkoraamattuasi vain siitä vielä vähän löytyvän totuuden jakamiseen. Älä jaa sieltä valhetta ja petosta.

        Tee toivonen parannaus!!!


    • Totta puhut " s-seutulainen"

      Kol.2:
      6. Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä.
      7. Juurtukaa häneen, rakentukaa hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava.
      8. Varokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, jotka perustuvat ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eivätkä Kristukseen.
      9. Hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
      10. ja teillä on tämä täyteys hänessä(1), joka on kaiken hallituksen ja vallan pää.

      Novum alkuteksteihin perustuva kommentaari:
      6. Kristillinen elämä alkaa Kristuksen omakohtaisesta vastaanottamisesta. Tässä ei kysymys ole inhimillisen hyvyyden kehittämisestä, vaan konkreettisesta Jumalan työstä. Kristuksen vastaanottaminen merkitsee häneen uskomista, ja häneen uskominen on hänen vastaanottamistaan (Joh 1:12). Kristuksen vastaanottamisen jälkeen alkaa "vaellus hänessä". Kristuksessa vaeltava uskova ottaa hänet kaikessa huomioon. Tällainen vaellus merkitsee täydellistä luovuttautumista ja vihkiytymistä hänelle.
      7. Nyt apostoli siirtyy vertauskuvasta toiseen. "Juurtuneina" vie ajatukset kasvikuntaan. "Rakentua" vertaa uskonelämää rakennukseen. Aabraham on hyvä esimerkki miehestä, jonka uskonelämä kasvoi ja joka vahvistui uskossa lujaksi (Room 4:19-21). "Kiitos" on ilmausta siitä, että kristitty on ymmärtänyt Jumalan armon merkityksen.

      • Anonyymi

        >> 6. Kristillinen elämä alkaa Kristuksen omakohtaisesta vastaanottamisesta. Joh. 1: 12 >>

        Seuraavassa on tuon oman oppisi seltys hengellisesti.

        VANHURSKAUTTAMISOPIN HENGELLINEN OPETUS ON SEURAAVASSA:

        Room. 1
        28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni (Herra) Jumalan tuntemisesta, niin (Herra) Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
        29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
        30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
        31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
        32 jotka, vaikka tuntevat (Herra) Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

        Oleppa hyvä ja ota opiksesi ja tee parannus omista opeistasi!!!

        Kaikki kunnia ja ylistys Herra Jumalalle. Aamen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> 6. Kristillinen elämä alkaa Kristuksen omakohtaisesta vastaanottamisesta. Joh. 1: 12 >>

        Seuraavassa on tuon oman oppisi seltys hengellisesti.

        VANHURSKAUTTAMISOPIN HENGELLINEN OPETUS ON SEURAAVASSA:

        Room. 1
        28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni (Herra) Jumalan tuntemisesta, niin (Herra) Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
        29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
        30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
        31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
        32 jotka, vaikka tuntevat (Herra) Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

        Oleppa hyvä ja ota opiksesi ja tee parannus omista opeistasi!!!

        Kaikki kunnia ja ylistys Herra Jumalalle. Aamen.

        Jumala itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen (  Room. 3:26).

        21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
        23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.
        ( Room. 3)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen (  Room. 3:26).

        21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
        23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.
        ( Room. 3)

        s-seutulainen

        saviseutulainen.

        Room. 1 : 32 jotka, vaikka tuntevat (Herra) Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

        Oleppa hyvä ja ota opiksesi ja tee parannus omista opeistasi!!!

        Kaikki kunnia ja ylistys Herra Jumalalle. Aamen.


    • Anonyymi

      Mikshän minä sitte jouduin 2009-2010 perikatoon vaikka en kieltänyt jeesusta vaikka en suoranainen uskova ollutkaan?

    • Matt.11:
      Siihen aikaan Jeesus rupesi puhumaan: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja älykkäiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.
      26. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.
      27. Kaiken on Isäni uskonut minun haltuuni. Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."

      Joh.16:
      7. Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Ellen mene pois, ei Puolustaja tule teidän luoksenne, mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne.
      8. Kun hän tulee, hän osoittaa maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion:
      9. synnin, koska ihmiset eivät usko minuun,
      10. vanhurskauden, koska minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua,
      11. ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
      12. Minulla on teille vielä paljon sanottavaa, mutta te ette nyt voi ottaa sitä vastaan.
      13. Mutta kun Totuuden Henki tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen. Hän ei puhu omia ajatuksiaan, vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja hän ilmoittaa teille, mitä on tuleva.
      14. Hän kirkastaa minut, sillä hän ottaa minun omastani ja ilmoittaa teille.
      15. Kaikki, mitä Isällä on, on minun. Siksi minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja ilmoittaa teille."

      • Anonyymi

        Herra jumala ei siedä Sinun vilppioppejasi!!!

        todisteet:

        Room. 1 : 32


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herra jumala ei siedä Sinun vilppioppejasi!!!

        todisteet:

        Room. 1 : 32

        >> Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika >>

        Millään et kykene tuota totuudeksi todistamaan.

        Alusta alkaen on ollut yksin Herra Jumala eikä Hän ei ole Isäksi itseään ilmoittanut eikä Hän ole ketään läsnäolevaa Poika ilmoittanut.!!! Hän on sama iankaikkisesta iankaikkiseen eli muuttumaton, vakaa Herra jumala!!!

        Joten Sinä petät meitä palstalaisia tuomalla perkeleen oppia tänne Kirkkoraamatusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >> Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika >>

        Millään et kykene tuota totuudeksi todistamaan.

        Alusta alkaen on ollut yksin Herra Jumala eikä Hän ei ole Isäksi itseään ilmoittanut eikä Hän ole ketään läsnäolevaa Poika ilmoittanut.!!! Hän on sama iankaikkisesta iankaikkiseen eli muuttumaton, vakaa Herra jumala!!!

        Joten Sinä petät meitä palstalaisia tuomalla perkeleen oppia tänne Kirkkoraamatusta.

        Väännät valheellisesti Raamattua, jättämällä osan tekstistä pois ja lisäät sellaista, mitä siinä ei ole.

        Matt.11:
        25. Siihen aikaan Jeesus rupesi puhumaan: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja älykkäiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.
        26. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.
        27. Kaiken on Isäni uskonut minun haltuuni. Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."

        Joh.17:
        6. Jeesus rukoilee opetuslastensa puolesta
        "Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, ja he ovat noudattaneet sinun sanaasi.
        7. Nyt he tietävät, että kaikki, minkä olet antanut minulle, on sinulta,
        8. sillä minä olen antanut heille ne sanat, jotka sinä annoit minulle. He ovat ottaneet ne vastaan ja tietävät varmasti, että minä olen lähtenyt sinun luotasi, ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.
        9. Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile vaan niiden, jotka sinä olet antanut minulle, sillä he ovat sinun.

        Joh.6:
        43. Jeesus vastasi heille: "Älkää nurisko keskenänne.
        44. Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.
        45. Profeetoissa on kirjoitettu: 'Heistä kaikista tulee Jumalan opettamia.' Jokainen, joka on kuunnellut Isää ja oppinut häneltä, tulee minun luokseni.
        46. Isää tosin ei kukaan ole nähnyt. Ainoastaan hän, joka on tullut Jumalan luota, on nähnyt Isän.
        47. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.

        1.Joh.4:
        1. Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on syntynyt Jumalasta, ja jokainen, joka rakastaa sitä, joka on synnyttänyt, rakastaa myös sitä, joka hänestä on syntynyt.
        2. Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään.
        3. Rakkaus Jumalaan on sitä, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä hänen käskynsä ole raskaat.
        4. Kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, joka on voittanut maailman: meidän uskomme.
        5. Kuka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?
        6. Todistus Jeesuksesta Kristuksesta
        Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta - ei ainoastaan vedessä vaan vedessä ja veressä. Ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        7. On kolme todistajaa:
        8. Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme pitävät yhtä(4).
        9. Jos hyväksymme ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus vielä suurempi. Tämä on Jumalan todistus: hän on todistanut Pojastaan.
        10. Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on tämä todistus sisimmässään. Joka ei usko Jumalaa, tekee hänestä valehtelijan, koska hän ei usko todistusta, jonka Jumala on antanut Pojastaan.
        11. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan.
        12. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Väännät valheellisesti Raamattua, jättämällä osan tekstistä pois ja lisäät sellaista, mitä siinä ei ole.

        Matt.11:
        25. Siihen aikaan Jeesus rupesi puhumaan: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja älykkäiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.
        26. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.
        27. Kaiken on Isäni uskonut minun haltuuni. Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."

        Joh.17:
        6. Jeesus rukoilee opetuslastensa puolesta
        "Minä olen ilmoittanut sinun nimesi ihmisille, jotka annoit minulle maailmasta. He olivat sinun, ja sinä annoit heidät minulle, ja he ovat noudattaneet sinun sanaasi.
        7. Nyt he tietävät, että kaikki, minkä olet antanut minulle, on sinulta,
        8. sillä minä olen antanut heille ne sanat, jotka sinä annoit minulle. He ovat ottaneet ne vastaan ja tietävät varmasti, että minä olen lähtenyt sinun luotasi, ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.
        9. Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile vaan niiden, jotka sinä olet antanut minulle, sillä he ovat sinun.

        Joh.6:
        43. Jeesus vastasi heille: "Älkää nurisko keskenänne.
        44. Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.
        45. Profeetoissa on kirjoitettu: 'Heistä kaikista tulee Jumalan opettamia.' Jokainen, joka on kuunnellut Isää ja oppinut häneltä, tulee minun luokseni.
        46. Isää tosin ei kukaan ole nähnyt. Ainoastaan hän, joka on tullut Jumalan luota, on nähnyt Isän.
        47. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.

        1.Joh.4:
        1. Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on syntynyt Jumalasta, ja jokainen, joka rakastaa sitä, joka on synnyttänyt, rakastaa myös sitä, joka hänestä on syntynyt.
        2. Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään.
        3. Rakkaus Jumalaan on sitä, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä hänen käskynsä ole raskaat.
        4. Kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, joka on voittanut maailman: meidän uskomme.
        5. Kuka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?
        6. Todistus Jeesuksesta Kristuksesta
        Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta - ei ainoastaan vedessä vaan vedessä ja veressä. Ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        7. On kolme todistajaa:
        8. Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme pitävät yhtä(4).
        9. Jos hyväksymme ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus vielä suurempi. Tämä on Jumalan todistus: hän on todistanut Pojastaan.
        10. Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on tämä todistus sisimmässään. Joka ei usko Jumalaa, tekee hänestä valehtelijan, koska hän ei usko todistusta, jonka Jumala on antanut Pojastaan.
        11. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan.
        12. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.

        et kyennyt todistamaan oikeaksi noilla valheilla ja arvottomilla jakeillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        et kyennyt todistamaan oikeaksi noilla valheilla ja arvottomilla jakeillasi.

        Kyllä me palstalaiset tulimme vakuuttuneiksi noista kirjoituksista.
        Nehän ovat suoraan Raamatusta.

        Tuollaiseen todistukseen me palstalaiset uskomme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä me palstalaiset tulimme vakuuttuneiksi noista kirjoituksista.
        Nehän ovat suoraan Raamatusta.

        Tuollaiseen todistukseen me palstalaiset uskomme.

        toivonen..älä sotke asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika >>

        Millään et kykene tuota totuudeksi todistamaan.

        Alusta alkaen on ollut yksin Herra Jumala eikä Hän ei ole Isäksi itseään ilmoittanut eikä Hän ole ketään läsnäolevaa Poika ilmoittanut.!!! Hän on sama iankaikkisesta iankaikkiseen eli muuttumaton, vakaa Herra jumala!!!

        Joten Sinä petät meitä palstalaisia tuomalla perkeleen oppia tänne Kirkkoraamatusta.

        Kyllähän Jumala on muuttunut. Jatkuvasti muuTtelee lakejaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        et kyennyt todistamaan oikeaksi noilla valheilla ja arvottomilla jakeillasi.

        Jakeet ovat Raamatussa, ne ovat Jumalan asettamia ja niitä ei minun tarvitse todistaa, enkä myöskää aio siihen mitään lisätä tai poistaa.

        Ei ihmisen arvostelut mitään voi.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Jakeet ovat Raamatussa, ne ovat Jumalan asettamia ja niitä ei minun tarvitse todistaa, enkä myöskää aio siihen mitään lisätä tai poistaa.

        Ei ihmisen arvostelut mitään voi.

        Miten ne voivat olla Jumalan asettamia kun Raamattu itse ei moista väitä. Raamattuhan sanoo suoraan, että Raamatun tekstit on ihmisten kirjoittamia.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Jakeet ovat Raamatussa, ne ovat Jumalan asettamia ja niitä ei minun tarvitse todistaa, enkä myöskää aio siihen mitään lisätä tai poistaa.

        Ei ihmisen arvostelut mitään voi.

        >> Jakeet ovat Raamatussa, ne ovat Jumalan asettamia ja niitä ei minun tarvitse todistaa, enkä myöskää aio siihen mitään lisätä tai poistaa.

        Ei ihmisen arvostelut mitään voi. >>



        sinä olet ateisti!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten ne voivat olla Jumalan asettamia kun Raamattu itse ei moista väitä. Raamattuhan sanoo suoraan, että Raamatun tekstit on ihmisten kirjoittamia.

        Tarkasta itse Raamatusta.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Tarkasta itse Raamatusta.

        sinulla on kelvoton mieli ja tuolta perustalta syntyy kelvoton ateistin kommentti.

        Paavali kirjoittaa Sinun kelvottomasta mielestäsi lisää.
        Room. 1 : 28 -32


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Tarkasta itse Raamatusta.

        Olen tarkastanut. Ei siellä niin lue.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Tarkasta itse Raamatusta.

        Kaikki on tarkasteltava Raamattua vasten. Tarkastettuani voin kertoa, ettei Raamatussa lue, että Jumala olisi asettanut sanoja kenenkään kynään, mieleen tai suuhun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        et kyennyt todistamaan oikeaksi noilla valheilla ja arvottomilla jakeillasi.

        Laitoin Jumalan ilmoittamia Raamatunpaikkoja, en omaa mielipidettäni viittaamassasi kohdassa.

        Halveksiessasi Jumalan ilmoitusta (Raamattua) halveksit Jumalaa. Hän itse hoitakoot sinut mitenkä itse haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki on tarkasteltava Raamattua vasten. Tarkastettuani voin kertoa, ettei Raamatussa lue, että Jumala olisi asettanut sanoja kenenkään kynään, mieleen tai suuhun.

        Pilkkaat "Anonyymi 17.10.2021 14:21"


    • Anonyymi

      Yhtä hyvin ihminen voisi uskoa Zeukseen tai Ra- jumalaan. Melkein samoilta suunnilta ja ajoita kummajaiset ovat.
      Jeesuksen hupatukset eivät kosketa enää.

    • Anonyymi

      Kaikenlaista se mielikuvitus tuo mieleen ja ajatuksiin!

    • Anonyymi

      Kunhan nyt vaan kukaan ei väitä, että Jeesuksen kieltäminen on sitä, ettei usko Jeesuksen olleen Jumala. Jumalahan hän ei ollut. Eikä Raamattu vaadi missään kohtaa uskomaan, että Jeesus olisi Jumala. Sen sijaan Raamatun mukaan on uskottava, että Jeesus on Jumalan POIKA.

      • Jeesus on iankaikkinen Jumala ja Jumalan Poika.

        Jeesus oli täydellinen ihminen maan päällä eläessään ja Hän viattomana kärsi meille ihmisille kuuluvan tuomion. Hän tarjoaa tätä sovitusta meille, Meidän tehtävämme on tehdä parannus ja hyväksyä Evankeliumi.


      • Anonyymi
        Välva kirjoitti:

        Jeesus on iankaikkinen Jumala ja Jumalan Poika.

        Jeesus oli täydellinen ihminen maan päällä eläessään ja Hän viattomana kärsi meille ihmisille kuuluvan tuomion. Hän tarjoaa tätä sovitusta meille, Meidän tehtävämme on tehdä parannus ja hyväksyä Evankeliumi.

        tuossa tunnustat, itse todistat että olet ateisti.

        Herra Jumalan kieltäjä. Et voi millään itseäsi puolustaa Herra Jumalasi edessä.

        Room. 1 :32, tuo on sinun juttusi päätepiste.


    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa "äkillusen"?

      • Anonyymi

        olisko roikkumista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olisko roikkumista

        killumista


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      182
      1398
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1090
    3. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1077
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1044
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      97
      918
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      891
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      855
    8. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      126
      851
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      838
    10. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      92
      810
    Aihe