Mikä lahko on kehittymässä Koivikon vanhalla koulukodilla?

Anonyymi

Länsi-Savo 14.10.2021

"Pääosin adventisteista koostuva vapaaehtoisjoukko osti Koivikon vanhan koulukodin ja rakentaa nyt alueelle elämäntapakeskusta ja lähetystyöntekijöiden koulua. Toimintaa rahoitetaan vuokraamalla alueelta Airbnb- ja vuokra-asuntoja.

Käsisaha ulvahtaa, ja lattialistan pää muotoutuu näppärästi uusiksi. Kappale sujahtaa täydellisesti paikalleen lattianrajaan.

Lattiaa listoittaa lasirakentaja ja adventistiseurakunnan entinen pastori Braedan Entermann, 25, joka on muuttanut kotimaastaan Australiasta Mikkeliin viime kesänä. Ollaan Koivikossa, noin kahdeksan kilometriä Mikkelin keskustasta luoteeseen. Täältä pääosin adventisteista koostuva vapaaehtoisjoukko hankki suuren vanhan koulukodin. Tiloihin aiotaan perustaa lähetystyöntekijöiden koulu ja elämäntapakeskus.

– Koin kutsumuksen tulla Suomeen auttamaan tässä projektissa, suomalaisen vaimonsa ja lapsensa kanssa Mikkeliin muuttanut Braedan Entermann kertoo.

Entermannit kokivat, että Jumala antoi heille merkin lähteä. He myivät asuntonsa Australiassa ja muuttivat Suomeen auttamaan Koivikon kunnostamisessa.

– Maailman auttaminen on tärkeämpää kuin raha pankkitilillä. Olemme valmistautuneet elämään hyvin yksinkertaista elämää.

Työtä riittää. Alueella on 26 rakennusta: asuntola, rivitaloja, opetustiloja, rantasauna ja maatalousrakennuksia. Osa on sortumispisteessä ja kaikki vähintäänkin remonttia vailla.

Vieressä keittiön kaapiston parissa ahertaa idean isä, eläkkeellä oleva adventistipastori Markku Heinänen, 63. Hän on myös Entermannin appiukko.

– Haluamme tarjota palveluita ihmisille, jotka ovat jääneet yhteiskunnan tai perinteisen lääketieteen avun ulkopuolelle, Heinänen kertoo.

Adventtiliike on vuonna 1863 perustettu protestanttinen kristillinen uskonnollinen yhdyskunta. Adventisteja on Suomessa 4400.

Koivikkoon rakennettavan keskuksen toiminta perustuu jonnekin tieteen ja kristinuskon välimaastoon. Yhteisön oppien mukaan terveyttä edistetään kahdeksalla terveyden lailla. Niiden mukaan terveyttä voi vahvistaa ravinnolla, liikunnalla, vedellä, auringonpaisteella, itsehillinnällä, puhtaalla ilmalla, levolla – ja luottamalla Jumalaan.

– Haluamme auttaa ihmisiä huomaamaan, mitkä asiat tekevät heille haittaa, ja auttaa heitä vapautumaan niistä kokonaan. Haluamme tarjota tasapainoista lähestymistä elämään, Entermann selittää.

Koivikossa on jo järjestetty kokkaus- ja terveyskursseja. Kursseja järjestää Terveysprojekti Karpalo ry.

Heinäsen mukaan elämäntapakurssien lisäksi keskuksessa on tarkoitus alkaa kouluttamaan ihmisiä lähetystyöhön ja tarjota muutenkin mielekkäitä mahdollisuuksia yhteisön auttamiseksi.

Markku Heinäsen perustama osakeyhtiö Terveyskoulukoti osti koulukodin Senaattikiinteistöiltä vuoden 2018 joulukuussa. Heinäsen mukaan omistaja vaihtui "omakotitalon hinnalla".

Heinäsen osakeyhtiö myös pyörittää alueen nykyistä toimintaa. Yrityksen toimialoiksi on listattu muun muassa ennaltaehkäisevät terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ja valmennus. Vuonna 2019 yritys teki reilu 80 000 euroa tappiota ja viime vuonna noin 6 000 euroa voittoa.

Heinänen korostaa, että osakeyhtiö on vain väliaikainen vaihe, joka helpottaa projektin hallinnointia. Tulevaisuudessa Koivikko on tarkoitus siirtää Koivikko-Elämäntapainstituutti-säätiön hallintaan.

– Syy, miksi halutaan säätiö on, että kukaan ei pääse hyötymään tästä taloudellisesti.

Säätiöllä on vireillä myös varainkeruuhakemus. Hakemusprosessi aloitettiin toukokuussa.

Kukaan projektissa työskentelevistä ei saa palkkaa – eikä sitä haastateltujen mukaan kaipaakaan.

Koivikon juoksevat kulut ovat suhteellisen kovat. Heinäsen mukaan lämmitykseen menee 12 000 euroa vuodessa, kiinteistöveroon 14 000 euroa. Jos rahaa jää yli, se käytetään Heinäsen mukaan remontointiin.

Mistä yritys saa tulonsa?

– Meillä on sekä pitkä- että lyhytaikaisia vuokralaisia, Heinänen kertoo."
https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/4329613

8

4054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huhhuh... Kyse on vain siitä minkälaiset ketunhännät on kainaloissa, ainahan näillä jotkut kujeet on mielessä.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen projekti adventisteilla. Kaikkea hyvää heille.

      • Anonyymi

        Jeesus pelastaa. Ja pelastusarmeiija. Kerääks nää adventit rahaa.


      • Anonyymi

        "toiminta perustuu jonnekin tieteen ja kristinuskon välimaastoon." No niinpä tietysti. Eli selkeämmin ja rehellisemmin sanottuna vähän hukassa olevien aivopesulaitos. Kieltämättä kuulostaa ihanan mielenkiintoisen mielisairaalta. Toisaalta tavallaan ymmärrettävää, kun siitäpä nuo " henkilöt " taitaa aikalailla elää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "toiminta perustuu jonnekin tieteen ja kristinuskon välimaastoon." No niinpä tietysti. Eli selkeämmin ja rehellisemmin sanottuna vähän hukassa olevien aivopesulaitos. Kieltämättä kuulostaa ihanan mielenkiintoisen mielisairaalta. Toisaalta tavallaan ymmärrettävää, kun siitäpä nuo " henkilöt " taitaa aikalailla elää..

        Olen käynyt Koivikossa. En tiedä, mistä sait käsityksen "mielenkiintoisen mielisairaasta". Ihan tavallisia ihmisiä siellä oli.


    • Anonyymi

      Siellä opetetaan pikkutytöille miten ollaan lähetyssaarnaaja-asennossa. Ystävällinen ja mukava setä näyttää.. Sehän menee heittämällä tuohon epämääräiseen "tieteen ja kristinuskon välissä"-humpuukinarratiiviin. Eipä siihen tarvita enää kuin riittävän psykoottinen uskosta hullaantunut huru-ukko laatimaan "hoito-ohjelmaa".

      • Anonyymi

        Ei siellä ole ensimmäistäkään pikkutyttöä. Tuo on sinun sairaan mielikuvituksesi tuotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä ole ensimmäistäkään pikkutyttöä. Tuo on sinun sairaan mielikuvituksesi tuotosta.

        Et ole sitten käynyt kaikissa huoneissa. Näitkö Jeesusta Kristusta vai oliko hänellä vapaapäivä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      3019
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      877
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      832
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      804
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      790
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      722
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      235
      697
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      36
      656
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      42
      618
    Aihe