Kehitysvammaisille pitäisi saada koti, yrittäjät vastustaa

Anonyymi

Pudasjärven yrittäjät ovat kehitysvammaisten vihollisia ja erityisesti rakennettavan palvelukodin julkisivu liikekeskuksen lähistöllä ei sovi busineksen tekoon eikä ole soveliasta kehitysvammaisten käydä ostoksilla edes omilla rahoillaan yrittäjän puodissa..

26

1314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Noloa ☹☹☹


    • Anonyymi

      Onko joku vakavissaan sitä mieltä, keskustan tori on ainoa ja paras paikka rakentaa palvelutalo?

      Johtuuko valitus nimenomaan kehitysvammaisista vai rakennuspaikasta? Aika näppärästi ”suvaitsevaiset” on leimanneet ihmisiä tietämättä taustoja. Minä en alentuisi näillä tiedoilla noin raakaan leimaamiseen

      • Anonyymi

        Niimpä. Teilataanko tässä nyt ihmisiä ahdasmielisiksi ihmisvihaajiksi vaikka missään ei ole tullut esille että valitus olisi lähtenyt kehitysvammaisten takia. Onhan tässä ollut jo sitä maalittamistakin.


    • Anonyymi

      Lehdissä on kirjoitettu, että kiinteistöyhtiö kohdistaa kritiikkinsä rakennettavan rakennuksen ulkomateriaaliin. Liikekeskuksen pohjois- ja itäpuolella on kolme hirsistä tai puumateriaalista tehtyä rakennusta. Niistä ei valitettu.

    • Anonyymi

      Tuo olisi hyvä sioitaa kauas liikekeskuksesta!!

    • Anonyymi

      Voisko joku selittää faktat mistä kyse,iltalehden kommentti oli epäselvä

    • Anonyymi

      Kehitysvammaisten tukiasumisyksikkö ei ole enää asumiskelpoinen ja tarvitaan uudet tilat. Jostain syystä uutta rakennusta alettiin suunnittelemaan torille. Torin liikekeskuksen johtokunta valitti rakennusluvasta ja rakentamisen aloitus on viivästynyt ja viivästyy vielä todennäköisesti vuosia jos valitusta ei vedetä pois.

      Rakentamisen aloitusta voi nopeuttaa kahdella tavalla. Joko valitus vedetään pois, jota en näe tulevaksi tai paikkaa vaihdetaan. Tontteja kylällä riittää vaikka valita asti.

      Tämänhetkinen tilanne ei juuri mairittele kumpaakaan osapuolta. Sitä en tiedä miksi rakennus suunniteltiin tehtäväksi juuri torille enkä tiedä valituksenkaan perimmäisiä syitä.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä se rakennus pitää rakentaa juuri torin- ja keskusalueen keskelle?
      Eihän muitakaan asuinrakennuksia ole rakennettu juuri ko paikkoihin.
      Siis miksi??
      On Pudasjärvellä tilaa tehdä vaikka tuhat ko rakennusta vähän väljempään paikkaan.
      Ei ihan kyllä ymmärrä miksi juuri toriaueelle.

      • Anonyymi

        Nyt kun tk.n aluekin on tyhjenemässä miksi ei sille tontille vaikka. Jäis tori toriksi. Vuoden vaihteessa neuvola tyhjenee vaikka sen tilalle? Samaa mieltä olen tilaa meillä on rakentaa miksi kaikkien pitäisi olla samalla tontilla.


    • Anonyymi

      No siihen se valittajakin sen olisi rakentanut.

      Ei muka ole mitään kehitysvammaisia vastaan ja silti huolettomasti pistää heidät kärsimään. Saisi hieman hiljentyä syvempään arvojensa ja moraalinsa tutkailuun.

      Jos minä olisin pudasjärveläinen, boikotoisin tuota liikekeskusta.

      Olette nyt kuuluisia täällä eteläisessä Suomessakin saakka, mutta surullisella tavalla. Uskoisin, että yhteisön joukkovoimalla saataisiin tuollaiset valittaja-yrittäjät aisoihin.

      Parempaa tulevaisuutta teidän kehitysvammaisillenne, jotka ovat täysin muiden armoilla ja kyvyttömiä puoliaan pitämään.

      • Anonyymi

        Kirjoitustyyli paljastaa paljon pudiksen asioista fasessa kirjoittavaksi pudislaiseksi.


    • Anonyymi

      Ei tuo eteläsuomalaisena esiintyväkään kerro, että miksi juuri torille. Onhan tuo ihan hullu paikka rakennukselle. Oli se rakennus sitten mikä ja minkä näköinen hyvänsä.

    • Anonyymi

      Joo kyllä kai luulis tilaa olevan muuallakin kuin torilla. Ei heidän, eikä kenenkää ole mukava asua torin reunalla.

    • Anonyymi

      Ottakaa nyt järki käteen ja katselkaa rakennukselle joku järkevämpi paikka, että kehitysvammaiset pääsee uusiin tiloihin mahdollisimman nopeasti.

      Rakentamisen viivästymiseen on suurin syyllinen se joka alunperin päätti rakennuksen paikaksi torin.

    • Anonyymi

      Tuota nyt vastustaa kaikki järki ihmiset. Torille tehään rivitalo. Ihan pölijää hommaa.
      Yhtä pölijää kuin sillan sementti seinät.

    • Anonyymi

      Ensin peitetään kylän ainut näköala eli muuri sillalle Iijoen kohdalle ja sitten estetään kehitysvammaisten hoitokodin rakentaminen. Jep. Me ollaan Pudasjärvellä!

      • Anonyymi

        Tuollaista tuskailua elämä on kun tunteet vie ja järki jää taka-alalle.

        Silta on sijaitiinsa ja käyttäjäkuntaansa nähden hyvä. Muut asiat kuin näköala auton ratissa painaa vaakakupissa huomattavasti enemmän
        .
        Jos kehitysvammaisten kodille olisi alunperin katsottu joku järkevämpi paikka muualta kuin torilta niin asukkaat asuisivat jo uusissa tiloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista tuskailua elämä on kun tunteet vie ja järki jää taka-alalle.

        Silta on sijaitiinsa ja käyttäjäkuntaansa nähden hyvä. Muut asiat kuin näköala auton ratissa painaa vaakakupissa huomattavasti enemmän
        .
        Jos kehitysvammaisten kodille olisi alunperin katsottu joku järkevämpi paikka muualta kuin torilta niin asukkaat asuisivat jo uusissa tiloissa.

        Eihän valittanut tahokaan löydä kunnon perusteita valitukselle. Tahallisesti viivytetään rakentamista, vetoamalla pintamateriaaleihin ja parkkipaikkoihin. Onko sittenkin Asuntoinsinöörien ja muiden liiketalon hallituksessa istuvien valitusmotiivit ihan muissa asioissa?


    • Anonyymi

      Ketään täysjärkistä se rakennus ei haittaa torilla. Ajatelkaapa omalle kohalle, jos uusi ryhmäkoti saataisiin rakennettua torille ja ihmiset pääsisivät muuttamaan siihen, helpottuisi heidän elämänsä huomattavasti. Kauppoihin, torille, puistoon ja tapahtumien ja ihmisten äärelle on lyhyt matka, mikä varmasti on heille positiivinen asia. Nyt he joutuvat muuttamaan terveyskeskuksen entisiin tiloihin ja sielläkin on sisäilmaongelmia ja samalla tavalla sijainti on syrjäinen niin kuin Rimmillä, aivan käsittämätöntä ja järkyttävää. Rakennuksen julkisivun materiaali on ihan sivuseikka, joutaisikin rakentaa koko torin hienoin hirsirakennus joka jättää varjoonsa ne tiilihirvitykset. Luulisi jo näiden vastustajien tulevan vähitellen järkiinsä kun koko Suomi pian tietää miten täällä Pudasjärvellä kohdellaan toisiamme. On sen verran noloa touhua koko jupakka.

      • Anonyymi

        Aivan yhtä relevantti väite on, että rakennus torilla haittaa kaikkia täysjärkisiä. Tässä asiassa loiskuu laineet yli laidan raakasti ja ollaan melkein keskiaikaisella lynkkausmielellä. Puuttuu vain heinähankojen ja soihtujen kanssa liikekeskukselle paineleva ihmisjoukko.

        Miksi ei osoiteta sormella sitä joka päätti rakennuksen paikan kaavan vastaisesti ennenkuin otti selvää saako siihen poikkeaman? Siellä on suurin syyllinen rakentamisen viivästymiselle.


    • Anonyymi

      Miksi pitää rakentaa torille kun keskustassa on muitakin hyviä paikkoja, joista on lyhyt matka palvelujen pariin ?

      • Kuka torille on rakentamassa?Palvelukoti on tarkoitus rakentaa omalle erilliselle tontille,ei torille.


      • Anonyymi
        Flyygelin-omistaja kirjoitti:

        Kuka torille on rakentamassa?Palvelukoti on tarkoitus rakentaa omalle erilliselle tontille,ei torille.

        Kyllä se aika ison palasen lohkaisee torista


    • Anonyymi

      Faktat vaan unohtuvat. Kaava rakentamiselle on aiemmin ollut jo voimassa. Nyt vaan asukkaiden kohderyhmä vaihtuu, rakennus on muuttunut palvelukodiksi. Iijokiseutu kirjoitti näin vuonna 2019. Mikä tässä muutoksessa närästää liikekiinteistön hallitusta?

      "Palvelukotia ollaan rakentamassa asuinkäyttöön kaavoitetulle tontille torin eteläpuolelle.
      Jostain syystä vain torilla olevaa pysäköintipaikkaa on päällystyön yhteydessä laajennettu reilusti sille kaavassa varatun tontin ulkopuolelle".

      • Anonyymi

        Mikä villin lännen meininki kohta olisi rakentamisessa jos kaavan määrämiä käyttötarkoituksia ja julkisivumateriaaleja ei tarvikkaan yhtä-äkkiä noudattaa. Omakotialueen keskelle voi tehdä metallipajan tai jätteen vastaanottokeskuksen. Mitä varten kaavoitetaan jos sillä ei ole merkitystä?

        Ihmiset kokevat tämän asian niin tärkeäksi, että tunteet lyö yli ja raivoa puretaan kyseenalaisinkin argumentein.

        Onko suurin syyllinen rakentamisen viivästymiseen kaavan vastaisesta rakennussuunnitelmasta valittava vai kaavanvastaiselle paikalle rakennusta suunnitteleva???

        Edelleenkin! Jos hoitokoti olisi suunniteltu paikalle johon sen kaavan mukaan voi sijoittaa niin asukkaat olisi jo uudissa tiloissa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe