Parhaillaan menossa sotiemme veteraanit Sotiemme naiset 2021 keräys !!!

Anonyymi

Ja tässä hyvä vinkki;
kommunistien kannattaa myös osallistua tuohon keräykseen koska sodan lopputulos oli myös heille hyvä ja optimaalinen ratkaisu. Kommunistienkaan ei tarvinnut sodan jälkeen elää kommunistidiktatoorisessa Suiomessa, koska sotiemme veteraanit estivät sen tulemisen Suomeen, päättäväisellä ja lujalla toiminnalla. Tuo teko ja saavutus on varmasti suurin yksittäinen saavutus itsenäisessä Suomessa koskaan.

Muistakaamme sotiemme veteraaneja myös taloudellisesti nyt,
niin kauan kuin se on mahdollista !!!

https://veteraanit.fi/?gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46utK8jytjmQIUUYYB2UPFqqzONzGMnRJoBGpJFJDviBVWmoo1m-rF0xoCiEIQAvD_BwE

34

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Agit Prop -yhtyeeseen kuuluneen Sinikka Sokan vanhemmat olivat kumpikin rintamalla, äiti lotta.

      Sokka kuvailee nuoruuden innossa sortuneensa ylilyönteihin, joista yksi oli vanhempien sukupolven vähättely.
      Se oli hänen mukaansa ”räkänokkaista käytöstä”.

      ”En ajatellut lainkaan heidän uhrauksiaan, emmekä tajunneet miten lähellä sota oli ollut juuri ennen meidän syntymäämme. Pidimme sotaakäyneitä sotahulluina omaa rauhanaatettamme vasten. Emme ajatelleet, että vanhempamme olivat pelastaneet Suomen.”

    • Anonyymi

      Yltiövasemmistolainen liike aikoinaan syyllisti sotiemme veteraaneja
      pilkkaamalla"mitäs menitte sinne". Sillä haluttiin vaientaa sotien nähnei-
      den äänet ja oikeuttaa N-liiton sodat Suomea vastaan. Lottien kunniaa
      ei kukaan ole koskaan vienyt Suomen kansalaisten mielistä ja eikä mie-
      hiltä jotka taistelivat rintamilla Suomen vapauden puolesta.

    • Kyllä kommunistit muistavat sotiemme veteraaneja.
      He olivat liittoutuneiden mukana Lapin sodassa ajamassa saksalaisen fasismin joukkoja pois isänmaamme kamaralta. Voittoisan Lapin sodan jälkeen suurin osa sotaveteraaneista alkoi suomalaisen fasismin siivoamisen pois yhteiskuntaelämästä ja onnistuivatkin. Itsenäinen Suomi aloitti rauhanteon jälkeen ns. normaalin valtiollisen elämän. Liittolaisuus fasismin kanssa kumottiin ja luotiin normaalit valtiosuhteet maailmalle.
      Kiitosta tulee antaa myös työväenliikkeelle. Se on pystynyt toistaiseksi estämään maamme joutumasta entiseen kansallisuusvihaoppiin. Työväenliike on myös vienyt maatamme sosiaalisesti kauas huutolaislasten yhteiskunnasta.
      Sotaveteraanit ovat antaneet paljon Suomen yhteiskuntarakenteen demokratisoimisessa Valkoisen Suomen aikakauteen nähden. Tärkeintä heiltä oli asettaa loppu saksalaisen fasismin kanssa kuherteluun. Rivimiesten syy ei ole, kun poliittiset oikeistolaiset veivät maamme liittoutuneita vastaan toivoen fasismin voittoa.

      • Anonyymi

        OLET OIKEASSA SIINÄ ETTÄ SOSIALISTIT JA KANSALLISSOSIALISTIT ASEVELJINÄ ALOITTIVAT 2.MAAILMANSODAN. Hyökkäämällä Puolan kimppuun. NL:n sosialistit halusivat tuhota Puolan kokonaan, Natsi-Saksa, hieman vähemmän. Jos NL:ssa ei olisi ollut sosialisteja, eikä Natsi-Saksassa kansallissosialisteja, 2.maailmansotaa ei olisi koskaan syttynyt.

        Kiitos että muistutit tuosta hirveästä rikoksesta ja sen tekijöistä !!!


      • Anonyymi

        Tapio Rautavaaran laulu:
        "Vanhan jermun purnaus" kuvaa tuon ajan tuntoja hyvin.

        Suomalaisen sotilaan kunniaa ei voinut äärivasemmistokaan viedä vaikka
        NKP:n suojista pilkkahuutojaan päästelikin.


      • Anonyymi

        Mitäs se kommunismidiktatuurin puuhastelija on mieltä tästä Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaarin Vjatsheslav Molotovin pauhaamisesta Neuvostoliiton korkeimman neuvoston istunnossa 31. lokakuuta 1939?

        V. Molotov:


        "Viime aikoina Englannin ja Ranskan hallitsevat piirit ovat yrittäneet esiintyä kansojen demokraattisten oikeuksien puolustajina hitlerismiä vastaan, lisäksi Englannin hallitus julisti, että sille Saksan vastaisen sodan päämäärä on muka, ei enempää eikä vähempää, kuin ”hitlerismin kukistaminen”.

        -

        "Mutta sellaiselle sodalle ei ole minkäänlaista oikeutusta. Hitlerismin ideologian, niin kuin kaikki muutkin ideologiset järjestelmät, voi hyväksy tai hylätä, se riippuu poliittisista mielipiteistä. Mutta kuka tahansa ymmärtää, että ideologiaa ei voi tuhota väkivalloin, sitä ei voi lopettaa sodalla. Siksi ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”, joka peitetään "demokratiaa" puolustavan väärän lipun alle."

        Molotovin puheen > histoc.net -linkki löytyy alempana toisessa kommentissani.

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri oli tuolloin kansallissosialistisen Saksan liittolainen ja aseveli, niiden hyökättyä syyskuussa Puolaan ja jaettua maan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapio Rautavaaran laulu:
        "Vanhan jermun purnaus" kuvaa tuon ajan tuntoja hyvin.

        Suomalaisen sotilaan kunniaa ei voinut äärivasemmistokaan viedä vaikka
        NKP:n suojista pilkkahuutojaan päästelikin.

        ja laulu tässä;

        https://www.youtube.com/watch?v=YP3mrEgR1ms

        Kiitos !


    • Anonyymi

      Sotien jälkeen elettiin vaaranvuosia vielä pitkään. Neuvostomielinen punainen Valpo jahtasi sodissa ansioituneita, ja valvontakomissio piti suomea otteessaan.
      Lapin sotakin oli NL:n masinoima yhteenotto entisiä aseveljiä vastaan. Siltä olisi vältytty, jos NL ei olisi asettanut aikataulua poistumiseen jota oli saksalaisten mahdoton noudattaa.
      Onneksi kunnia on palautettu monille jotka sotien jälkeen sen menettivät. NL puuttui sotien jälkeen Suomen sisäpolitiikkaan ja kielsi satoja yhdistyksiä, ja järjestöjä. Tällainen oli mm. Lottajärjestö jota nykyisin arvostetaan kovasti.

    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja kansallissosialistinen Saksa liittoutuivat elokuun 1939 Stalin-Hitler -paktillaan, jonka salaisella lisäpöytäkirjalla ne jakoivat välissään olevat valtiot etupiireittäin.
      Suomi, Viro ja Latvia luettiin sen mukaan Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjavaltioiksi, kun taas Puolan nuo kaksi diktatuuria valloittivat hyökkäyssodillaan muutama viikko myöhemmin syyskuussa, jakaen aseveljien tavan mukaan sotasaaliina saatu maa.

      Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaarin Vjatsheslav Molotovin puhe Neuvostoliitoon korkeimmman neuvoston istunnossa 31. lokakuuta 1939.


      "Toiseksi täytyy viitata sellaiseen tosiasiaan, kuin Puolan täydelliseen sotilaalliseen lyömiseen ja Puolan valtion hajoamiseen. Puolan hallitsevat piirit ylpeilivät kovasti valtionsa ”lujuudella” ja armeijansa ”mahdilla”. Kuitenkin riitti lyhyt isku Puolan kimppuun ensin Saksan armeijan taholta ja sitten puna-armeijan taholta sen aikaansaamiseksi, ettei jäänyt jäljelle mitään tuosta Versailles'n sopimuksen rujosta luomuksesta"

      -

      "Mitä tulee sotasaaliiseemme Puolassa, se käsittää enemmän kuin 900 tykkiä, yli 10000 konekivääriä, yli 300 tuhatta kivääriä, yli 150 miljoonaa kiväärin patruunaa, noin 1 miljoona tykin ammusta, lähes 300 lentokonetta jne."

      https://www.histdoc.net/pdf/molotov_31101939.pdf

      Suomeen Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri hyökkäsi 30. marraskuuta 1939, puna-armeijalle annetun käskyn oltua maamme miehitys, mikä olisi toteutuessaan tiennyt Suomen itsenäisyyden ja monipuoludemokratian lakkauttamista, ja suomalaisten alistamista Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjiksi.

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri epäonnistui yli kolme kuukautta kestäneessä yrityksessään, mikä nöyryytti varmoina lopputuloksesta sotaan lähteneen meuvostojohdon, eikä kommuinistihanttapuli Otto Suomensyöjä Kuusinen päässyt koskaan Helsinkiin, kuten hän oli suunnitellut.

      • Anonyymi

        Vaan lopuksihan nl teki sitten itsemurhan kun ystäviä ei ollut missään !!!

        Kiitos siitä !!!


    • Puolan kohtalosta

      "Stalinin tarjoukset liittoutumisista
      Vuodesta 1935 Neuvostoliiton Josif Stalin yritti rakentaa taktista rintamaa Hitleriä vastaan yrittäen vakuuttaa Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan hallitukset kollektiivisen turvallisuusjärjestelmän rakentamisen tarpeesta. Asiasta keskusteltiin vielä 15. huhtikuuta 1939 Moskovassa, jossa paikalla oli Ranskan ja Britannian delegaatiot. Neuvottelut eivät kuitenkaan johtaneet tuloksiin, myöhemmin Britannian Winston Churchill kirjoitti muistelmissaan, että Stalinin ehdotus kolmen valtion allianssista olisi kannattanut tuolloin hyväksyä."
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_maailmansota

      Niinpä niin.
      Kaikki kunnia suomalaisille sotilaille Saksan armeijan poisajamisesta maastamme.
      Vielä välirauhanteon jälkeen syksyllä 1944 natsiupseerimme yrittivät salaliittoa rauhan tehnyttä hallitusta vastaan. Roistojoukko varasti armeijalta sotatarvikkeita ja keräsi salaa joukkoja. Vain harva rintamasotilas yhtyi natsisalaliittoon.
      Suuri joukko huokaisi helpotuksesta kun aseet käännettiin natsiarmeijaa vastaan.
      Suomen kunnia pelastettiin yhtymällä liittoutuneiden rintamaan. Sillä oli myönteistä merkitystä myös lopullisen rauhan solmimisessa. Miksi aseita ei suunnattu alunperinkin fasismia vastaan!

    • Anonyymi

      Suomi suuntasi aseensa fasismia vastaan molemmissa sodissa puolus-
      taessaan itsenäisyyttään Neuvostoimperiumia vastaan.

    • Anonyymi

      Suomen oikeistoporvaristo on jälleen vaarallisilla vesillä Suomi on jo luovutettu naton sotajärjestön tukikohdaksi. Natosotilaat asuvat maassamme lähes ympäri vuoden.
      Oikeistolaiset propagoivat ristiriitaa porvarien Venäjän suuntaan. Tietylle porvaristolle on jäänyt suomalaisesta fasismista perinne; Venäjä on aina vihollinen, siltä täytyy kahmaista alueita.
      Nuoret ja vähän vanhemmatkin olivat pakotettuja sotimaan aluksi fasismin voiton puolesta kunnes kesällä 1944 oli pakko liittyä liittoutuneiden rintamaan. Siitä alkoi Suomen demokratisoitumisen tie.
      Tänään muutamat oikeistolaiset himoavat menneitä mutta hävittyjä sotia. Itsenäinen Suomi on voittanut vain yhden sodan "Lapin sodan".

      • Anonyymi

        Se ero siinä on, että NATO tulee kutsuttuna. NL/ Venäjä tullut/ tulee kutsumatta.


    • Anonyymi

      Ovatko kaikki kompurat psykopaattisia narsisteja vai ainoastaan osa niistä ???

      • Anonyymi

        No ne pahimmat ovat niitä jotka eivät ymmärrä mistään mitään vaan huutavat ko munistisia valheitaan kaikkialla.... niitä ei ole enää montaakaan mutta sitäkin ääneekkäämpiä seinähulluja...


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan elokuussa 1939 solmima keskinäinen hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimus oli samalla Suomen talvella 1939-1940 kokeman Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin imperialistisen hyökkäyssodan allekirjoitus, sillä määritteliväthän Josif Stalin ja Adolf Hitler tuon sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa Suomen kuuluvaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin etupiiriin, sen orjavaltioksi.

      Salainen lisäpöytäkirja.

      Saksan valtakunnan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen allekirjoittamisen johdosta ovat kummankin osapuolen allekirjoittaneet täysivaltaiset edustajat käyneet äärimmäisen luottamuksellisia keskusteluja kummankin osapuolen etupiireistä Itä-Euroopassa. Nämä keskustelut ovat johtaneet seuraaviin tuloksiin:

      1. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Baltian maihin (Suomi, Viro, Latvia, Liettua) kuuluvilla alueilla muodostaa Liettuan pohjoisraja silloin Saksan ja SNTL:n etupiirien rajan. Samalla tunnustetaan molemmin puolin Liettuan intressi Vilnan alueeseen.

      2. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Puolan valtioon kuuluvilla alueilla rajoitetaan Saksan ja SNTL:n etupiirit kulkemaan suunnilleen jokien Narew, Veikseli ja San linjaa.

      Kysymys siitä, pitävätkö molemminpuoliset intressit itsenäisen Puolan valtion säilyttämistä toivottavana ja miten tämä valtio tulisi rajata, voidaan lopullisesti selvittää vasta myöhemmän poliittisen kehityksen kuluessa.

      Joka tapauksessa molemmat hallitukset ratkaisevat tämän kysymyksen ystävällisessä yhteisymmärryksessä.

      3) Kaakkois-Eurooppaa koskien neuvosto-osapuoli korostaa kiinnostustaan Bessarabiaan. Saksan puolelta ilmoitetaan, että sillä ei ole mitään poliittista kiinnostusta näihin alueisiin.

      4) Molemmat osapuolet käsittelevät tätä pöytäkirjaa äärimmäisen salaisesti.

      Moskova ./. 23. elokuuta 1939.

      Saksan Valtakunnanhallituksen puolesta v. Ribbentrop

      SNTL:n hallituksen valtuuttamana V. Molotov

      Kuten tiedämme, Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri epäonnistui 30. marraskuuta 1939 aloittamassa Suomen valloitusyrityksessään hyökkäyssodalla, eikä koko kommunismidiktatuuria enää ole, sen tehtyä itsemurhan.

    • Anonyymi

      Koskas veteraanijärjestöt realisoi omaisuutensa, ja helpottavat näiden viimisten muutaman kymmenen viimeisiä vuosia? Vai kerätäänkö nyt varallisuutta Somalian, Lähi-Idän ja Afganistanin veteraaneille, kun Kelasta loppuu ilmanen raha?

    • Kapitalistidiktatuurin edustajalle.
      Mitenkä jo kuolleet sotilaat liittyvät sotien syihin. Rivisotilaat tekivät käskyn mukaan. Korkean upseeritason henkilöt omistajina katsoivat rajan takaisiin luonnonrikkauksiin siviilirikkaiden kera.
      Lähde. Svinhufvud: Testamenttini. (1943)
      Lisäksi Svinhufvud kehoitti sotimaan natsien puolesta viimeiseen mieheen. Se heijasti tulevaa tappiota ja sen varalle nostettavaa salaista suomalaisnatsi-armeijaa.
      Svinhufvudin opus propagoi pitämään rahaporvareidemme kiimaa yllä Itä-Karjalan rikkauksien saamisen puolesta

      Sodasta tulleet rivisotilaat haistoivat Svinhufvudeille pitkät. He ajoivat natsit pois maastamme ja tukivat uutta ulkopolitiikkaa, rauhanomaista ulkopolitiikkaa.
      Tänään kapitalistidiktatuurin kannattajat (demokratian viholliset) yrittävät uudelleen keinolla millä hyvänsä edesmenneen rahaporvariston tavoitteiden toteuttamiseen.

    • Anonyymi

      Tässäkin keskustelussa kompurat valehtevat kuin siat...

      Kumma että ne ei ymmärrä sitä että kompuroiden valehtelu ei mene enää Suomessa läpi yhtään... Tuota psskan jauhamista on kuultu ihan tarpeeksi, kommunistit saavat vain suuremmat vihat niskaansa... jos sitäkään...

    • Anonyymi

      Historiasta, ja itä-naapurista olemme viimeinkin oppineet mikä on rauhanomaista politiikkaa. Se on yhteistyö läntisten demokratioiden kanssa.
      Tällä on suomalaisten vankkumaton tuki.
      Pieni kommunistipuolue heittää kapuloita rattaisiin, mutta se on hyttysen ininää.

    • Anonyymi

      Montako veteraania on elossa, paljonko on arvioitu keräyksen tuotoksi ja onko nykyinen järjestö tarkoituksenmukainen tapa avustaa veteraaneja?

      Millaisella suunnitelmalla on tarkoitus realisoida veteraanijärjestöön sidotut varat, että ne ehtivät loppujen veteraanien käyttöön ennen heidän kuolemaansa?

      Veteraanien joukko alkaa käydä pieneksi, ja yhä harvempi pääsee elinaikanaan nauttimaan heitä varten kertyneistä varoista.

      • Anonyymi

        "Veteraanien joukko alkaa käydä pieneksi, ja yhä harvempi pääsee elinaikanaan nauttimaan heitä varten kertyneistä varoista."

        mistä eunukki on saanut tuommoisen tiedon... vai tuleeko se puhtaasta vttuksesta veteraaneja kohtaan...


    • Anonyymi

      Lotta Svärd-järjestöstä kehittyi timanttti, jonka voittajavaltioiden valvon-
      takomissio vaati lakkautettavaksi.
      90,000 lottaa talvi ja jatkosodassa kukin muutamia kuukausia ilman asei-
      ta palvelleina naisina, muonittajina, kenttäsairaaloiden hoitajina ja muis-
      sa tehtävissä pelästyttänyt vihollisen. Valvontakomissio pyrki tahraamaan
      lottien identiteettiä. Suomalaisten enemmistön mielissä Lotta Svärd jär-
      jestön lakkauttaminen fasistisena järjestönä ei luonnollisestikkaan saa-
      nut minkäänlaista ymmärtämystä.

    • Anonyymi

      Niin, miten Partacus näkee Lotta Svärt-järjästön merkityksen, ja niiden muiden lukuisien kiellettyjen yhdistysten lakkautuksen.
      Eikö se ollut suoraa puuttumista itsenäisen valtion sisäpolitiikkaan?

    • Anonyymi

      NKP:n koura oli pitkään Suomen sisuksissa aina siihen asti kun CCCP hajosi.

      • Anonyymi

        Se oli monen muunkin maan kurkussa, kunnes teki itsarin kun ystävät loppuivat..


    • Anonyymi

      Muistakaamme sotiemme veteraaneja ja lottia.
      Se on meidän velvollisuutemme !!!!

    • Anonyymi

      Kielletyn Lotta-Svärd järjestön taidot kanavoituivat uusiin uomiin kiel-
      lon aikanakin "1944-1990". Lukemattomat järjestöt, nuorisoseurat, ur-
      heiluseurat, maatalousnaiset, martat, jne saivat kielletyistä lotista ja pik-
      kulotista taitavia ja innokkaita toimijoita. Lottajärjestöissä annettu kou-
      lutus koko yhteiskunnan kannalta osaltaan kannatteli sotien jälkeistä
      Suomea eteenpäin.

      • Anonyymi

        Lotta-järjestö ja lotat ovat kaksi eri asiaa.
        Lottajärjestön johtajanainen oli vakaumuksellinen natsi. Suuri osa lotista paneutui demokraattisen Suomen rakentamiseen liittoutuneiden voiton jälkeen.


    • Anonyymi

      Suomen kommunistitkin sotivat hyökännyttä rikollista vastaan...
      Suomalaiset olivat yksi ja sama kansa koko sodan ajan...

      KIITOKSIA SIITÄ ARVON VELJET JA SISKOT !!!

      • Anonyymi

        Tuo pitää paikkansa, olivat huomanneet Sosialististen Neuvostotasavaltojen
        pahasti pettäneen heidät.


    • Anonyymi

      Fasismi tulkittiin Suomessa ja N-liitossa terminä täysin eritavoin jossa se
      Stalinismin hengessä viittasi kaikkiin jotka vähänkin arvostelivat N-liit-
      toa jopa sosiaalidemokraatteihin asti. Mitään järjestöä ei olisi tarvinnut
      lakkauttaa koska Suomi ei muutenkaan ollut mikään fasistinen valtio.

    • Anonyymi

      N-liiton näkökulmasta suojeluskuntien voitiin katsoa olleen vastuussa
      siitä, että Suomen kansa ei päässyt osaksi kansainvälistä kommunistista
      vallankumousta ja sen tuomia hyötyjä. Kansalaiset olivat suojeluskun-
      tien hyödyistä eri näkemys N-liiton näkemysten kanssa, paitsi äärivasem-
      misto joka myötäili ryssän kantoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe