Tunteettomuus leimaa yksityistäkin viherkasvibisnestä

Anonyymi

Viherkasvien kanssa touhuaminen, on menettänyt osan hohdostaan, kun siitä on tullut kylmää kilpailua ja rahastusta. Viherkasvien merkitys ja arvostus, tunteiden välittäjänä ja tuojana, on kokenut pahan kolauksen. Kasvimaailmasta on kadotettu, sen rentouttava luonne ja mystisyys, joka sisältyi siihen, "rahan ulottumattomissa olemisen", ihanaan luonnolliseen tasoon ja ihmisten väliseen, markkinavapaaseen vyöhykkeeseen.

Viherkasvit, perennat, kukat, sipulit ja siemenet ym, joita aiemmin jaettiin ilmaiseksi, vaihdettiin, tai annettiin "elävänä lahjana", tuottamaan hyvää mieltä, niin viherkasvin saajalle, kuin sen antajalle, ovat nyt kylmää kauppatavaraa, joista pyydetään, suoraan sanoen törkeitä hintoja, ihan tavallisista ja yleisistä kasveista ja pistokkaista, netin second hand -kauppapaikoilla.

Tuntuu kuin joihinkin Suomessa, olisi tarttunut hirveä vimma ja kiire, saada hinnat kaikessa, nousemaan niin korkeiksi, ettei tavallisilla, tai pienituloisilla, ole enää niihin varaa. Onko se näyttämisen halua, voiman saamista eriarvoistamisesta, heikompien loukkaamisen tarve vai mikä, mutta kasviharrastajana koen sen, myös loukkauksena kasvimaailmaa, luonnon monimuotoisia ihmeitä kohtaan ja luonnon, elävän ja elämän arvostuksen puutteena, kun viherkasvitkin, määritellään vain kauppatavarana ja rahan kautta.

Epäilen, että harva kuitenkaan haksahtaa ostamaan, niitä kirpparipalstojen, tehoviljelyllä, myyntitarkoitusta varten tuotettuja, esim. viisikymppiä maksavia traakkipuita, ties millä mömmöillä kasvatettuja, luonnottomiksi tehtyjä kauppakasveja, joiden ainoa "sielu", on toimia rahastusvälineinä myyjälleen.

Tulee ennemminkin sellainen olo, että voisi maksaa 10 senttiä siitä, että näkisi minkälainen tyyppi vaatii älyttömiä hintoja, itsekseen ja ilmaiseksi kasvaneista kasveista, eli laittaa halvalla ostajaa, jos joku onneton erehtyy.

Koetan täst edes vältellä, hakukoneen tyrkyttämiä viherkasvi-blogisteja, joille kasvimaailma on rahastuksen pakkomielle ja kilpailua, josta ei välity rauha ja rentous, luonnon arvostus, ihmisten välinen myönteisten ja herkkien tunteiden välittäminen, kasveja antamalla ja vaihtamalla, vaan jokin ihan muu, pahoinvointi ja kylmä tunteettomuus.

Ei se tietenkään ole niiden viherkasvien vika, se mikä välittyy, ylihinnoitellun taimen, tai kasvin kauppaamisesta. Se ei ole viesti luonnollisesta, kauniimmasta maailmasta, jota suojella ja jossa luonnolla on oma arvonsa, ilman markkinasirkuksen kauppatavaran osana olemista.

Sitä toivoisi, että olisi edes jotain, missä ihmiset voisivat olla ihmisiä toisilleen ja puhua luonnon ihmeistä, välittää herkkiä tunteita ja ilmaisuja toisilleen, kasvien välityksellä, ilman rahaa ja hinnoittelua, kylmää kilpailua.

9

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      saatanallinen pahuus maailmassa leviää kun hyvät ei tee mitään...

      • Anonyymi

        Eipäs sekoita uskonnolla politikointia tähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipäs sekoita uskonnolla politikointia tähän.

        Sekoiteta.


    • Anonyymi

      Hyviä ajatuksia.
      Ihmisistä kyllä löytyy aina niitä, jotka pyrkivät rahastamaan ja hyötymään kaikesta ja toisista. Saattavat olla ystävällisiä niin kauan, kunnes kauppa on tehty ja rahat saatu. Eikä se ole pelkästään kukkien ja kasvien osalta.
      Omista kasveistani en ole ostanut ensimmäistäkään. Muutaman on joku tuonut lahjaksi, mutta osan olen juurruttanut itse oksasta tai lehdestä, hieman kasvista riippuen. Ja joitain olen kasvattanut siemenestä.
      Nautin kyllä kovasti kasvien kanssa touhuamisesta. Siitä ei hohto ole mennyt mihinkään, lukuisista vuosikymmenistä huolimatta. Eikä siihen mikään ulkopuolinen taho tai henkilö, voi vaikuttaa mitenkään. Minä olen kotonani kasvieni kanssa ja ne mainitsemasi ahneet nylkyrit saavat olla missä lystäävät. Eivät meidän tiemme kohtaa. Näin sitä elellään tyytyväisenä kylmästä maailmasta huolimatta :-)

      • Anonyymi

        Kiitos ja juuri niin, pitää keskittyä siihen omaan tiehen, että toimii siinä oikeudenmukaisemmin ja pitää puoliaan, kaiken kaupallistajia vastaan.

        Samoin olen kasvattanut kasvini pistokkaista ja siemenistä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sitruunapuut luomusiemenistä, voisivat jo tehdä sitruunoita.

        Maailman vaikutuksilta sulkeutumisen, ei tarvitse myöskään olla itsetarkoituksellista, silloinhan sitä toimisi, kuten ne nylkyrit, eli reagoisi heidän asettamiinsa olosuhteisiin. Tyytyväisyys on myös vuorovaikutusta ja "maailmanparantamista", eli ei anneta kovien arvojen päättää, minkälaisessa yhteiskunnassa eletään.


    • Anonyymi

      tori.fi palstalla näyttää olevan muutama kasvien myyjä joilla on jopa satoja ilmoituksia ollut parin vuoden aikana. Yleensä näyttävät melkoisilta raaskuilta ja tökätty erinäköisiin purkkeihin. En ole koskaan ostanut kasvejani muualta kuin kukkakaupoista, joten en tiedä miten pysyisivät hengissä minun hoidossani.

      On kaupasta ostamiani kukkia kuollut vuosien mittaan varmaankin huonoon hoitoon.
      Nyt viime viikolla 3 vuotta ollut kastanjasutipuu joutui kompostiin kun se oli pudottanut lähes kaikki lehtensä. tutkin sen juuriston ja totesin että se oli laitettu noin 5 cm halkisijaan ja noin 10cm pitkään tuppeen josta ei ollut päässyt juuristoa ollenkaan kasvamaan läpi. Helteiden aikaan olisi ilmeisesti pitänyt kastella päivittäin, mutta koska se oli tilavassa ruukussa en lisännyt kastelua.
      Ostaessani se oli suurilehtinen ja rehevä mutta ajan kuluessa lehdet pienenivät ja alkoivat kellastua.
      Olen antanut ystävilleni kilpipiileoita, rönsyliljoja, purppurajuoruja, pelargonioita erilaisia kaktuksia ym helppoja kasveja.
      Itse sain lahjaksi piparjuuren joka lähti helposti kasvamaan.

      • Anonyymi

        Todennäköisesti kasvattavat niitä, ihmisen hengitysilmalle, myrkyllisissä teholannoitteissa. Kasvi on juuri sen aikaa "hyvännäköinen", kun kaupataan, mutta ei kestävä, eikä pitkäikäinen ja kaupan päälle, tulee terveysongelmia ostajalle, kun teholannoite-myrkyt pääsevät huoneilmaan.


    • Anonyymi

      Tutuiltahan voi saada ilmaiseksi tai vaihtaa, mutta miksi tuntemattomille pitäisi antaa ilmaiseksi, on vaivaakin jos postissa lähettää. Eihän pienet kasvit ole kalliita kaupassakaan., siemeniä saa vielä halvemmalla. Itse olen vienyt jotain kasveja roskakatokseen ja jonkun ison myynyt ruukun hinnalla, voisihan sille kasvillekin laskea hiukan hintaa.

      Jos leikkaa ison kasvin latvoja niin voisi hyvin jättää roskakatokseen, ottaa joku jos haluaa tai roskakuski heittää roskiin. Kirpparillekin voi juurruttaa, mutta siellä on usein pikkukasveilla turhan kova hinta, isompia voi saada kohtuuhntaan.

      • Anonyymi

        Kasvienkin kierrätyspisteitä, voisi olla joka talossa ja viekää ihmeessä kirppareille, niitä pistokkaita tai pieniä taimia, kyllä ne kelpaavat, jos eivät ole ylihinnoiteltuja. Jaetaan iloa luonnollisilla asioilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe