Tyypillistä Juukaa?

Anonyymi

Juuka on kuollut kylä tytöille.

Pojat liikkuvat syrjäkylältä toiselle omissa harrastuksissaan itsenäisesti ja tyytyväisinä, kun taas tytöt ovat nuoresta asti sidottuja perhepiiriin. Ja myöhemminkin, elleivät ymmärrä hankkia mopokorttia tai käydä itse lähikaupungeissa. Isä tai jopa äiti joissain perheissä voi käyttää tyttöä Joensuussa.

On peruskoulussa ahkeraa opiskelua, mutta ei mahdollisuutta kouluttautua siksi miksi tahtoisi. Jos edes tietäisi, mitä voisi tahtoa! Pakko siis käydä kaupungeissa vilkaisemassa, että löytyykö sieltä tytöille jotain. Juuassa on erittäin suppea työvalikoima ja niistä ei välttämättä tunnu löytyvän.

Poikakaveriksi Juuassa on tarjolla joko tuttu noin oman ikäinen kaveri tai 30 v epätoivoinen koulun pihalle norkoilemaan tuleva mies, joka yrittää huijata tyttöä saamaan lapsen 16 vuotiaana, jotta nuori nainen jäisi luokseen asumaan. Tyttö tekemään ne tylsät, aina samoina toistuvat kotityöt miehen luona, naisen mielestä mökkihöperöityvällä syrjäkylällä.

Naiselle on loputtomasti kotitöitä, jotta miehet voisivat saada puhtaat vaatteet, valmiin ruuan, selän pesun... Mies voi parhaimmillaan ylistämällä alistaa naistaan neljän seinän sisällä pysymiseen (pihan hoito voidaan sallia ja sienestys ja marjastus) ja lapsille turvallisen kasvuympäristön tarjoamiseen. Asioiden pitäisi olla hyvin, jos mies joskus huomioi. Mies päättää.

Miehet voivat mennä vapaasti metsällä, kalassa yms. miesporukoissa vailla huolen häivää, jos vain ei huoleta naisen puute. Naiselle jää elämän sisällöksi enintään kampaamokäynti ja marttakerho.

Marttakerhossa tehdään niitä asioita, joita naisten oletetaan tekevän, ei niitä jotka välttämättä kiinnostavat, vaan jotka on pakko jonkun tehdä ja joista on hyötyä. Miehillä on mielenkiintoisemmat menot, joissa heidän peräänsä ei katsota! Uudenlaista menoa ei ole naisille tarjolla. Joku kutsuu naisia munamartoiksi, vain alistaakseen heitä, kun uskalsivat ihmisten ilmoille ryhmässä!

Se onkin uhka salojen miehelle! Naisista joutuisi vielä kilpailemaan! Miehet ihan oikeasti viihtyvät salolla ja siellä voivat kai paremmin toteuttaa myös luovuuttaan ja vapauttaan, kuin naiset ikinä syrjässä.

"Käpykylän tytöt eivät halua rakastua oman kylän poikiin – Nuorisotutkimus valottaa alueellisten erojen vaikutusta elämänsuunnitelmiin"

https://yle.fi/uutiset/3-12172579

3

294

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä valita jonnin joustavasta. Niin se on joka pitäjällä ja kaupungissa.

   • Anonyymi

    Tytöillä on omat harrastukset ja pojilla omat ja löytyyhän sitä yhteisiäkin. Kaikki voi hyvin olipa paikka mikä hyvänsä.


  • Anonyymi

   Kyllä tytöille ja pojille löytyy yhteisiä harrastuksia esimerkiksi vällyjen välissä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   272
   7026
  2. Jättäkää Marin rauhaan.

   Hänellä on ollut pääministerin pesti erittäin vaikeana aikana ja siihen nähden hän on suoriutunut hyvin. Minne piiloutuivat vanhemmat ja kokeneemmat h
   Maailman menoa
   606
   4178
  3. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   3380
  4. Yllätyspaljastus! Jaajo Linnonmaa OUT, Antti Holma IN! Hän on Haluatko miljonääriksi? uusi juontaja

   Nyt on megauudistus, kun Antti Holma istahtaa ikoniseen Haluatko miljönääriksi? juontajan tuoliin. Jaajo Linnonmaa jää syrjään. Saako Holma pidettyä s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   2929
  5. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   84
   2446
  6. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   2238
  7. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   2145
  8. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   47
   2108
  9. Shirly Karvinen kärsi tästä yhdestä inhokista Selviytyjät-saarella: "Nousee kunnon traumafobia..."

   Ex-missi Shirly pelasi todella kovaa peliä Selviytyjissä. Juonittelua ja strategista suunnittelua piisasi yllin kyllin, ja radiojuontaja voitti koko k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1977
  10. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   256
   1744
  Aihe