Joka voittaa! Kuka - mitä - miten?

Anonyymi

Voittaminen, voitot – on eräs UT:n yleisimpiä tekstejä!
----------------------------------------------

Kun Herramme Jeesus antoi palvelijalleen Johannekselle Näyn- Ilmestyksen- Profetian Patmos-nimisellä luodolla, vankeudessa (= ilmeisimmin v 96, keisari Domitianuksen vainojen hallitusaikana)

- Jeesus osoitti ensimmäiset puheensa sen ajan seurakunnille. Seitsemälle (7) Vähä-Aasian seurakunnalle: Efeso, Smyrna, Pargamo, Tyatira, Sardee, Filadelfia, Laodikea. Näissä kaikissa paimenkirjeissä toistuu eräs sama sana; teema:
• Joka voittaa, joka voittaa – joka voittaa! (Ilm 2:7, 11, 17, 26 ja 3: 5,12, 21)


Joka voittaa?
--------------------------

Jokainen joka tuntee Uuden Testamentin sisältöä, Jeesuksen ja apostolien opetuksia, voi nähdä miten merkittävänä asiana Jumala pitää ”voittamista”! Koska? Se on sellainen asia, joka ratkaisee lopuksi iankaikkisen elämän saavuttamisen taikka menetyksen?

• ”Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin ….” ( Ilm 2:26)

• ”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” (Matt 24:13)

• ”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” (Markus 13:13)

• ”Kestäväisyydellänne te voitatte omaksenne elämän.” ( Luukas 21:19)

• ”Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte.” ( 1 Kor 9:24)

• ”Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin.” ( Filipp 3:14)

• ” . . ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa.” ( Heb 12:1)


Voittosaatossa Kristuksessa? Tappioita ja / tai voittoja?
----------------------------------------------------

Jokaisella, joka on Herran tielle lähtenyt - on edessään ns. ”kilvoittelu”. Eikä kukaan kristitty kertaheitolla ja sormia napsauttamalla opi ”voittajaksi”! On monta itkuista taistelua. Montakin kaatumista rintamassa. Monta tappion erää. Monta häviötä. Voittamiseen opitaan. Tai sitten ei jakseta? Kyse on ”harjoituksesta”.

Eihän kukaan huippu-urheilijakaan synny hetkessä? On hirmuista treenausta, epäonnistumista. Kultamitalia ei aina saa.

Ja taiteilijat, muusikot? Käy pitkä tie, että virtuoosi on valmis! Monta virhettä, väärää säveltä. Jne. Mutta? Jos on tavoite, kiintopiste, motivaatiota, visio finaalista? Sitkeällä asenteella saattaa toiveet käydä toteen?

Kukaan uskova ei siis tuossa tuokiossa opi ”voittajaksi” ( Herrassa). Monet eivät koskaan. On pitkä kivinenkin tie, vuosia, vuosikymmeniäkin. Usein autio polku, yksinäinen. Voittamisen harjoittelua käydään tappioiden ja häviöiden masentavassakin viidakossa.

Voitettavat ”rintamat”? Osa-alueet?
-----------------------------------------

On 100% selvää, ettei ilman HERRAN apua, voimaa ja viisautta voida ”voittajaksi” taivastiellä tulla? Koska? Rintamat ovat niin moninaiset! On
• perkele
• maailma ja
• oma ”liha” ( siis langenneen aadamin turmeltunut luonto!)

Ja tulisissa tilanteissa voivat olla kaikki ”aselajit” läsnä? Sisällisen ihmisen voimattomuus, ulkoapäin tulevat hyökkäykset, paineet! Kuin sota olisi täydessä tasossa?
• maalta,
• mereltä
• ilmasta!

Tällaisesta totaalitason tilanteesta apostoli Paavali kirjoittaa:

• ”Sillä ei Makedoniaan tultuammekaan lihamme saanut mitään rauhaa, vaan me olimme kaikin tavoin ahdistetut: ulkoapäin taisteluja, sisältäpäin pelkoa.” ( 2 Kor 7:5)

• ”Sillä me emme tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä ahdistuksesta, jossa me olimme Aasiassa, kuinka ylenpalttiset, yli voimiemme käyvät, meidän rasituksemme olivat, niin että jo olimme epätoivossa hengestämmekin, ja itse me jo luulimme olevamme kuolemaan tuomitut, ETTEMME LUOTTAISI ITSEEMME, vaan Jumalaan, joka kuolleet herättää! Ja hän pelasti meidät niin suuresta kuolemanvaarasta, ja yhä pelastaa, ja häneen me olemme panneet toivomme, että hän vielä vastakin pelastaa!” ( 2 Korintt 1: 8-11)

2 Kor luvussa 11. Paavali kirjoittaa keissiä kokemistaan kauheuksista!
Kannattaa lukea, se on vertaistukea!

(Aloitus jatkuu...)

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      (Jatkoa aloitukseen: Joak voittaa)


      Voittamisen ydinsalaisuus?
      ---------------------------------
      Tulisissa tilanteissa?

      Pahuus koettaa rusentaa. Totaalisesti! Oletteko kokeneet?

      Toivoton fiilis. Ei jaksa, ei jaksa, ei jaksa! Mutta?

      Tämä inhimillinen resurssipula voi koitua ”voiton” oppimiseksi? Siten, että täysin uupuneena älyää LUOVUTTAA kaiken Herran Käsiin! Voi heittää hanskat tiskiin ja sanoa:
      - Tässä olen.
      - Tyhjän pantti.
      - Omassa voimassani ”kuollut” ….
      - Elä Sinä Herra minussa!
      - Anna apusi, anna voittosi!

      - Ja kas vain? Se toimii! Herra sotii puolestamme! Niinhän Jeesus lupasi?

      Voitto tulee, miten?
      --------------------------

      Paavali on hyvä valaisija? Hän oppi läksynsä. Silloin kun ihminen on ”voimaton”, heikko ja avuton? SILLOIN Herra saa tilaisuuden johtaa voittorintamaan! Se on Krituksen voitto meissä. Se jonka ratkaisevan voiton Hän sai Golgatalla! Ja kukisti kuolemankin vallat!

      • ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan, Pyhän hengen, olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti.” ( Joh 14:16)
      • ”Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua!” ( 2 Kor 2:14)

      ”Mutta kiitetty olkoon Jumala, joka aina antaa meille voiton Kristuksessa, ja julistaa joka paikassa hänen tuntemisensa hajun meidän kauttamme!” ( 2 Kor 2:14, Biblia 1776)

      • ”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!” ( 1 Kor 15:57)

      • ”Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." " ( Joh 16:33)

      • ” Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.” ( Room 8:37)

      • ”Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. ” ( 1. Joh 4:4)

      • ”… sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme. ”Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?”

      • ”..Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni VOITTAISIN, koskapa Kristus Jeesus on VOITTANUT minut. ”Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin.” ( Filipp 3:12-14)

      • ”Minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. .minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa.”

      Paavali oli läksynsä oppinut, ja valaisee meitäkin!
      -------------------------------------------------

      Läksy oli: tyhjentyminen omista voimista!

      Tyhjä astia ei tarkoita ”tyhmää” eikä tzombin kaltaista tilaa!

      Vaan sitä, että kaikki annetaan 100% Herran käsiin. Niin inhimilliset avuttomuudet, kuin osaamiset ja vahvuudet. Plussat ja miinukset. Kaikki Herralle.

      Hän on tarkoittanut, että Hänen lapsensa olisi ”Pyhän Hengen temppeli” , jossa Jumalan ainutkertainen luomistyö kirkastaisi Kristusta! Olipa kyseessä, köyhä tai rikas, mies tai nainen, nuori taikka vanhus. Että Jumalan itsekullekin antamat lahjat ja kyvyt olisivat (voittoisasti) Pyhän Hengen johtamassa tasossa.

      Paavalilla oli ”mihin luottaa itsessä”. Mutta hän oppi tämän ”voittamisen” läksyn. Vain Herran voimassa! ( Filipp 3:4-8)


      ”Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi.

      ”Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana — että voittaisin omakseni Kristuksen… ”

      Lopullinen voitto?
      ---------------------------

      Kun etenemme kohden niitä kauhistuttavia aikoja, joista Jeesus itse puhui ( Matt 24 luku, Markus 13, Luukas 21) ja joita Ilmestyskirja kertoo, tarvitaan kärsivällisyyttä ja sitkeyttä pitää kiinni ”Herran voitosta”.

      ”Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti.” ( Ilm 12:11)

      ”Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja ...” ( Ilm 21:7)

      Sitä lopullista ”voittoa” kuvataan mm.
      • Ilm 21:4,
      • Ilm 7: 9-17
      • Ilm 22 luku

      Herra meitä kaikkia auttakoon matkalla lopulliseen päämääräämme!

    • Anonyymi

      "Tämän lajin "voittavassa" taistelussa saattaa mennä erittäin pitkä aika! Että ihmisestä tulee kuin "koulutettu ratsuhevonen" - joka tottelee suitsia ja pohkeita. Joka on oppinut kuuliaiseksi, eikä anna valtaa ns. "lihan teoille" ei oman minän itsekkäille ja pahoille piirteille!"

      Saulus, TarsostaOLI, todella "koulutettu ratsuhevonen", tästä koulusta ei puuttunnut mitään,
      PAITSI Jeesus!

      eli
      jostain syystä Paavali huutaa:
      Room. 7:
      24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

      eikö Jeesus?
      totta, ja SE TEKEE KIPEÄÄ jaa monet, eivät tahdo sitä:
      ja saman ASIAN ydin on:
      Joh. 3:
      30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä. .

      Eikö SAULUS ollutt kasvanut täyteen mittaan mitä voi inhimillisesttti mitata, vai mitä puutttui.

      ansio luotettelo on loistava, mutta koulutettu hevonen ei ollut, MITÄÄÄN!

      vaan kuten huuto kuuluu::
      KUOLEMAN RUUMIISTA, eli omasta lihasta, tulee päästä eroon!

      MUTTA

      se ON MAHDOTONTA!

      KUN se sitten tapahtuu, on se voitto ja mikä SE tappahtuu?
      KUOLEMA, niin ettei oma LIHA. ruumis enää tuota tappioita.

      Mikään ei voi erottaaa, uskovaa Herrasta, paisti itse minä! eli liha!!

      eli, JOS Herra ei saa olla HERRA, niin sittten OMA LIHA, minä olen!
      Mutta tämä eikä monimuukkaan ei ole pelastuksen este, eli sen toinen puoli, kolikon, on se että MINUN TULEE VOITTAA!

      ei vaan Herran..

      KOKO Pelastus on jo valmiina.

      NYT, miksi Paavali huutaa että KUKA PELASTAA minut itsestänii?
      24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

      MITEN Herra sen tekee, päästää meidät HETI kotiin?
      ei vaan tahtoo että annamme Hänen kasvaa meissä TÄYTEEN mittaan ja määrää.

      Jeesus itse oli Täynnä Pyhää Hengeä.

      Luuk 4
      "Sitten Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti häntä erämaassa,"

      Joten tämä on myös meidän voittomme AVAIN..

      Täyttykää Pyhällä Hengellä, niin Pyhä Henki, kyllä tekee samaa meille.

      Joten:
      se on kasvua mitä Herra tahtoo ja saman asian toinen puoli:
      MEIDÄN TULEE HÄVITÄ!

      Se jalo öljy (Pyhä Henki) on Saviastiossa, jos ovat tyhjiä eli siinää voi olla Pyhä Henki.

      ellei ole, sitten on omaa hengeä!
      el lihaa

      Joten KUOLEMA, eli täydellinen tyhjäksi tuleminen, eikö se ole juuri, kuolema?
      ja sitten olen todella heikko ja Herra vahva.

      no tämä ei ole helppo selittää kirjaimilla, mutta jos Herra hyväksi havaitsee, sen joskus suullani, Herran Avulla, teille kerron..

      KUOLEMA ON VOITTO.
      ja VIIMEINEN VIHOLLINEN!

      1. Kor. 15:26
      26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
      ja koska se on viimeinen ei tule uusia tilalle.

      Nyt tämä voitto tulee, kuten Paavalin huuto oli
      TÄMÄ, ruumis.
      24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

      • Anonyymi

        Jatka oppimista!


    • Anonyymi

      • Joka voittaa, joka voittaa – joka voittaa! (Ilm 2:7, 11, 17, 26 ja 3: 5,12, 21)
      eli MITÄ ON ENNEN TÄMÄ ilmoitettu?

      katsoin jokaisen paikan ja se MITÄ ON EDELLÄ ilmoitettu on sitten tämän "LOPPU".

      aluksi:
      7 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'

      HENKI SANOO!
      mitä?
      1 "Efeson seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo hän, joka pitää niitä seitsemää tähteä oikeassa kädessään, hän, joka käyskelee niiden seitsemän kultaisen lampunjalan keskellä:
      2 Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi;
      3 ja sinulla on kärsivällisyyttä, ja paljon sinä olet saanut kantaa minun nimeni tähden, etkä ole uupunut.
      4 Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi.
      5 Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä tekoja; mutta jos et, niin minä tulen sinun tykösi ja työnnän sinun lampunjalkasi pois paikaltaan, ellet tee parannusta.
      6 Mutta se sinulla on, että sinä vihaat nikolaiittain tekoja, joita myös minä vihaan.
      7 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'

      eli. taas, taistelu EI OLE MEIDÄN vaan Herran!
      " Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi."

      eli teko:
      Herra ei ole enää sama Rakas kuin alussa.
      eli siitä tulee tehdä parannus.
      "5 Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä
      tekoja;"

      elu ensi rakkaus on poissa ja tilalla on mahdollisesti, uskonto ei USKO mikä oli alussa.
      eli teot eli oma LIHA!

      joten Jokaisen sanan:
      11 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.'

      on tässä, eli unhoitit ASIA YHTEYDEN!

      PYHÄ HENKI.
      eli onko meillä omaa rakkautta vai lahja rakkaus?
      ja jos on lahja, niin se ei ole meidän teko vaan Herran, eli tarkemin, Pyhän Hengen.

      • Anonyymi

        eli. taas, taistelu EI OLE MEIDÄN vaan Herran!

        Taistelu on Herran. Hän tekikin sen loppuun asti. "Se on täytetty" - Hän huusi ristillä.

        Meidän asiamme on VALITA! Valita Jeesus, antaa sijaa Häenn voitolleen, jotta Pyhä Henki meissä alkaa kirkastaa Kristusta.

        On utopiaa, että jotakin tapahtuisi ilman "kasvukipuja"! On siis taisteltava, pahaa vastaan.

        Jos joku tällaista satua sepittää, että ei olisi taisteltava, sellainen ihminen ei taida olla realiteeteissa?

        Henrealaiskirje 12_4

        " Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, TAISTELLESSANNE syntiä vastaan:"


    • Anonyymi

      "• ”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” (Matt 24:13"

      Matt 24:
      12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
      13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

      Nyt voitte lukea, mitä on sanan: SENTÄHDEN, edellä.

      RAKKAUS katoaa.
      ja viha tahi mitä lie tulee tilalle.

      SENTÄHDEN:
      väärä opetus ja valheet.

      Mikä Pelastaa, minut kurjan tästä kuoleman ruumiista?

      se mikä oli alussa:
      Jumalan Sana, eli Jeesus.

      eli ei tahdota KUULLA Jumalan Ääntä, mitä on KIRJOITETTU.

      jos TEKEE KUTEN HERRA sanoo:
      "• ”Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin ….” ( Ilm 2:26)"

      eli mikä teko?
      KOKO Herran elämä ei vain sen aikana vaan jo ennen, eli VT:ssä.

      Te eksytty, sanoo Herra,; MIKSI?

      Koska ette tahdo KUULLA!

      11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.

    • Anonyymi

      "• ”Kestäväisyydellänne te voitatte omaksenne elämän.” ( Luukas 21:19)"

      ja ASIAYHTEYS?

      8 Niin hän sanoi: "Katsokaa, ettei teitä eksytetä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen se', ja: 'Aika on lähellä'. Mutta älkää menkö heidän perässään.

      en lainaa koko paikkaa, onhan sinulla on RAAMATTU.
      mutta tästä lähtien on luettava ja sitten tulee "HUIPPU":

      19 Kestäväisyydellänne te voitatte omaksenne elämän.

      Joten, en ota jokaista sanaasi esille, joten TARKUUTTA! kuka lie olet!

      • Anonyymi

        Koeta pysyä asiassa!


    • Anonyymi

      "On 100% selvää, ettei ilman HERRAN apua, voimaa ja viisautta voida ”voittajaksi” taivastiellä tulla? Koska? Rintamat ovat niin moninaiset! On
      • perkele
      • maailma ja
      • oma ”liha” ( siis langenneen aadamin turmeltunut luonto!)"

      Onko perkele eli saatana eli vastustaja ASEETON?
      ja ainoa ase on valhe ja petos?

      Mikä pelastaa meidät tästä?

      eikö se että USKOMME MITÄ HERRA sanoo eli teki.
      Jeesus on RIISUNUT KAIKKI ASEET pahalta.

      Maailma? mitä lie tarkoitat, niin se on osaksi samaa mitä liha eli mieli ja asenne.

      eli kuka pelastaa ja miten minut itsestäni eli:
      Room. 7:
      24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

      ja seuraavissa luvuissa on vastaus, kuka ja miten:

      5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
      - - - MIELI.

      ja YDIN:
      9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

      Hänen tulee kasvaa minun vähetä.

      me olemme joko lihan vallassa, minä itse tahi Herran.

      Jos olemme HERRAN, eli Pyhän Hengen, Henki kyllä "hoitaa" eli taistelee eli voittaa meissä, sekä maailman ja sen himot (Asenne ja mieli) että meidän lihamme eli juuri se mieli ja asenne.

      joten, mitä meidän tulee KÄYTÄNNÖSSÄ voittaa?
      epäusko!

      • Anonyymi

        No sitähän "voittaminen" on, että uskossa ojentuuTOTISEN voittajan taholle, ja valitsee uskossa Hänen voittonsa!

        Mutta - ongel ma on se, että valinta ei aina ole uskoa, vaan?

        Ja siksi se tietää tiukkaakin "taistelua" että epäusko ja muu väistyy!


    • Anonyymi

      "Jokaisella, joka on Herran tielle lähtenyt - on edessään ns. ”kilvoittelu”. Eikä kukaan kristitty kertaheitolla ja sormia napsauttamalla opi ”voittajaksi”!"

      joopa joo!

      eli

      mitä tarkoitat, oppimisella ja voittamisella?
      ja mitä tarkoitat kilvoittelu?

      anna esimerkki.

      Nyt JOS teemme kuten Herra SANOO, eli uskomme Häneen, niin
      se on JO TAPAHTUNUT, sormia napsauttamalla.

      eli kerta teko.
      Herran antoi meille USKON:
      Herra on sen alkaja ja täyttäjä,
      nyt miten se toimii?
      Rukoilemalla ja Sanaa lukemalla.

      Jumalan Sana on Leipää ja Vettä
      se kasvataa meitä. kuten tavallinen äidimaito kasvattaa vauvaa ja lasta.

      mitä on meidän osamme?
      Lukea eli ottaa aikaa VIIPYÄ HERRAN edessä eli Sanassa.

      Jumalan SANA eli siemen/siemenet kyllä sitten kasvaa eli

      Joh. 3:
      30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.

      Joten me täytämme ajatukset ja aivoitukset Jumalan SANALLA:
      ja sitten meillä, LIHA, mieli, asenne ei ole enää meidän vaan Herran.

      ja se on kasvua, luopuo kaikasta ja antaa Herran elää meissä.

      Room. 12:
      1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
      2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

      ELÄVÄ UHRI!
      eli paljon sattuu ja kovaa huutoa!

      ÄLKÄÄ MUKAUTUKO tämän maailma (lihan, asenteen ja mielen) mukaan.

      Joten, tämä kurja ruumis ja liha, eli OMA TAHTO!
      eli ekas ajatukset ja aivoitukset ja sitten tulee teot.

      Mikä siis pitää meidät, puhtaina että emme ajattele pahaa?

      se että sydän on täynnä Jumalan Sanoja.
      eli LUE RAAMATTUA.
      rukoile jos tarvitset jotain.

      mutta Lukeminen, on omasta mielestäni enemmän ja ekas.
      sillä siitä saa siemeniä jotka tulee sitten kasvamaan, Jumalan antamaa kasvua Jumalan ajalla.

      eli, Tyättykää Hengellä.
      ja mitä Henki on?
      Joh. 6:
      63 Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.

      OVAT HENKI ja Elämä!

      ei liha ja omat opit ja oppimiset..

      "Kukaan uskova ei siis tuossa tuokiossa opi ”voittajaksi” ( Herrassa)."

      ei sitä opita vaan OLLAAN.
      eli taas samaa, Herrassa.

      eli Jumalan Sanassa.

      • Anonyymi

        Kyllä - oppimista tulee tapahtua!

        Muuten ei edetä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä - oppimista tulee tapahtua!

        Muuten ei edetä!

        Hhhmm
        Oletko lukenut tämän ketjun ja aiiheen!
        eli joku tarjoilee oppimista eli itsensä parantamista eli jalostamista,
        Paavali ei sittä pyydä caan että saa olla, ei mitään.

        Nyt olen esile tuonnut etä Herra ON MEIDÄN OPETTAJA, joten TOTTAkait tulee oppia, mutta, kysymys on mitä!

        eii omaa liha jalostamista vaan siitä eroon oppimista, aina kuolemaan asti.


    • Anonyymi

      "Voittamisen harjoittelua käydään tappioiden ja häviöiden masentavassakin viidakossa."

      Okei.
      ANNA oikea esimerkki.

      eli, itsellä ei ole vaimoa ei lasta ei poikaa.
      se oli itselleni kauan aikaa kova taisto.
      ja tappiota tuli.
      eli olin usein jossain ja etsin naisen jopa uskovia! ja sitten tein mitä tein.

      nyt sen taiston olen voittanut ja Herra on se koetellut, ja olen selvinyt voittajana.

      Miksi?
      koska Totuus, Jumalan Sana ja Isän tahto, itseäni kohtaa on selvä,
      Herra ei ole ikänä tahtonut että saan eli otan vaimon ja teen lapsia.

      se miksi, Herra näin on PÄÄTTÄNYT ja SÄÄTÄNYT, on osin selvää mutta ei kaikki.

      Nyt oli ja on edelleen, kaksi tahtoa.
      Jumalan tahto:
      Itkijä:
      "Älä ota itsellesi vaimoa, älköönkä sinulle tulko poikia ja tyttäriä tässä paikassa.

      joten kuinka taitavasti olen PERUSTELLUT Jumalalle tämän!
      eli Oman tahtoni:

      Olen vaatinut Jumala käymää oikeutta, mutta Jumala ei ole tullut, enää en tätä vaadi, sillä tiedän että se ei ole minulle hyväksi.

      Joten tässä oli kaksi tahtoa, jotka tappelivat:
      Jumalan tahto ja minun.

      ja jos luet, olet sen tietävä että
      PARAS APU, mitä Jumala voi miehelle antaa on vaimo!

      eli olen oikeassa!
      ja samalla sitten väärässä, sillä
      elämäni EI OLE MINUN!

      vaaan Herran!
      jso Herra on HERRANI.

      elo olen orja ja vanki!
      orjalla eikä vankolla ole omaa tahtoa!

      Nyt tätä ei käyty ensijaisesti, lihassa eli kehossa, mitä tulee fyysiseen lihaan vaan Hengessä, Jumalan ja minun.

      Joten MIELI ja ASENNE on nyt kuten oli Herran Jeesuksen:

      ei niinkuin minä TAHDON vaan kuten Sinä!

      Matt. 26:
      39 Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili sanoen: "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä".

      Rohkenen ottaa tämän esille!

      eli, Herra olisi voinut pyytää ha heti olisi tullut kaikki taivaan enkelit ja pelastaneet Herran, mutta Herra ei tehnut omaa tahtoa vaan Isän.

      Joten, olen voittanut, asenteen ja mielen kohdalla ja en ENÄÄ aivoittele enkä ajattele vaimoa.

      joten.

      nyt mitä sinun mielestäsi meidän tulee voittaa ja harjoittuttaa itsemme ja mihin?

      anna esimerkki, ja osoitan että kaikki on tästä.
      ajatukset ja aivoitukset ja sitten teot.

      • Anonyymi

        Tuo ottelusi vaimoasiassa ei ole kaikki, mitä uskovat joutuvat käymään läpi.
        Kullakin on oma osana Herrassa, sanoo Paavali!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ottelusi vaimoasiassa ei ole kaikki, mitä uskovat joutuvat käymään läpi.
        Kullakin on oma osana Herrassa, sanoo Paavali!

        jaa
        eli tämä oli ja on ESIMERKKI, mitä vastaan ja miten tulee taistella.

        joten, tässä on kyseessä, minun tahtoni vastaan Jumalan tahto.
        oma tahtoni on 100% Jumalan mielenmukainen, mutta, ei kuitenkaan minulle tarkoitettu.
        jos tiedät ja olet lukenut, niin tein nuorukaisena, nasiiri lupauksen, vapaa-ehtoisen lupauksen pohjalta.
        Seurakunnan paimen, oepttaja sekä sielun hoitaja, sanoi että älä tee.
        nyt se on ja pysyy Jumalan edessä, eikä sitä voi takaisin vetää, vaikka sekin mahdollisuus on ilmoitettu.

        Joten, Mitä lie, Jumala sitten on suunnitellut, niin vaimo ja lapset eivät kuulu siihen.

        Meillä ei ole taistelua lihaa eli ihmistä vastaan vaan eri tahtotiloja sekä sitten toinen taistelu on vääriä opettajia sekä profettoja, vastaan vaikka he eivät ole edes oikeita profeettoja.
        sekä meillä on taistelu pahan kavalia juonia eli valheita ja petoksia vastaan joita juuri edellä maininut opettaa.

        eli eksyttä.
        niitä vastaa taistelu on toista kuin omaa lihaa eli haluja sekä toivoita että muuta maallista vastaan taistelu.
        ja nekin käydään "hengessä" eli asenteen ja mielen eli ajatuksen kautta ja alla.


    • Anonyymi

      "Läksy oli: tyhjentyminen omista voimista!"

      ei ihan nåin mutta oikea suunta.

      täydellinen kuoleminen itselle.
      jos olet kuollut, sinulle ei ole enää mitään, ei voimaa ei tahtoa.
      olet kuollut.

      mutta en tästä, paljoa sano jos on joku heikko uskova tahi nuori eli vauva, niin he saattavat saada väärän käsityksen.

      eli, usein tässä tarjoat omaa itseesi, tavalla tahi toisella.

      ei meidän tulee olla "täydellisesti vähän" eli pitkää itseänne kuolleina.

      Joten se että Jeesus elää MEISSÄ on se elämä.

      Me ollemme, kuolleet ja orjia sekä vankeja.
      kuolleilla eik' orjalla eikä vankilla ole ENÄÄ mitään omaa eikä tahtoa.

      no katson jos vastaat.
      lyhytkäisesti olen tässä kirjoittanut.

    • Anonyymi

      joitain vastauksia edellisissä viesteissä

    • Anonyymi

      "On utopiaa, että jotakin tapahtuisi ilman "kasvukipuja"! On siis taisteltava, pahaa vastaan."

      Okei
      ja mikä ON SE PAHA, mikä meidän tulee voittaa ja vastaan taistella?
      periaatteessa, kaiken pahan alku o EPÄUSKO.
      se oli alussa ja on lopussa.

      NYT, kerro, mitä vastaan ja miten tulee taistella ja millä "eväillä" ?

      • Anonyymi

        Kannattaa rukoilla ja Lukea ja opiskella Raamattua lisää....


      • Anonyymi

        On tuota kerrottu, ihan aloituksesta saakka!! Selvästi!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe