En saa apua julkiselta!

Anonyymi

Kuin muuri edessä. Itsetuhoisia ajatuksia ja vaikka mitä.
Enkä pääse hoidon piiriin. Mitä tehdä?

7

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ravaa päivystyksessä. Tee muistutuksia, kantelukin. Ota vastaan jokainen pilleri ja yritä edes. Veikkaan ettet ole kokeillut juuri mitään vielä.
      Katsotaan nyt aluksi 20 päivystysyritystä parin kuukauden sisällä. Tule kertomaan tammikuun lopulla, mitä apua olet saanut. Veikkaisin että edes yhden normaalin ajan ja edes yhden lääkereseptin.

    • Anonyymi

      Minä ainakin menin terveyskeskukseen ja kerroin voivani huonosti. Ja samantien minut vietiin psykiatrian osastolle. Tosin kun se sijaitsee samalla alueella, niin se oli helppo.

    • Anonyymi

      Mitä tarkoitat avulla? On asioita joihin ei voi auttaa. Yksi vaikeimmista on elämän tarkoituksen löytäminen.

    • Anonyymi

      Espoossa pääsin heti kiireellisenä kun soitin terkkarikin, itkun ja sanoin että voin huonosti.

    • Anonyymi

      Moi!

      Niin tympeältä ja turhalta kun varmaan kuulostaakin, niin koita kirjata tosi aktiivisesti ylös kaikki olot mitä sulla on ollut. Mikä sapettaa, MISTÄ johtuu ja MIKSI. Onko joku toistuva kaava miten toimit/ajattelet ja pahentaako oloa entisestään. Funtsi myös, mikä on vaan "omassa päässä"/ pahan olon aiheuttamaa kelailua ja miten moni asia on oikeasti ihan eri tavalla.

      Ite olen huomannut että siitä pahan olon hännästä saa paremman otteen kun asioita on ylhäällä- heti kun kasvaa sarvet päähän niin muistilapulta( tai jos on jo löytynyt joku "turvakoodi" ajatus jonka osaa käynnistää kun paha olo tulee) tai jostain, mikä on holleilla, mistä fiilis johtuu, miksi ja miksi vaikuttaa juuri nyt. Jos onnistuu niin koita olla hetkeen ajattelematta mitään, sitten vaikka laske huoneesta tietyn väriset esineet( jotta saat mielen muualle) ja sitten palaa siihen, miten moni asia on niin huonosti kun tuntuu ja että MITEN voit fiksata asian- ja mitä sinun tarvitsee korjata, ootko omasta mielestäsi epäkelpo jossain vaikka muut ovat todn. erimieltä.

      Tuossa vaan jotain pohdintaa, toivottavasti jotain apua on. Ja toivottavasti sulla olisi kavereita joille koet voivasi puhua noista. Kannattaa toki koittaa saada lekurin apua ja terapia on( kokemusta...) tosi iso apu myös mutta ison taistelun takana saada sitä. Ootko kirjottanut Tuki-nettiin( tuki.net beta)? Siellä on myös tosi osaavia tukihenkilöitä, saisit kirjoittaa kaikessa rauhassa ilman että kukaan tuijottaa vieressä eikä tarvi murehtia jos ei sanat heti tule ulos. Vastaavat 5:n arkipäivän sisällä.

      En ihmettele yhtään että turhauttaa tosi paljon tuo hoidon saamattomuus. Toki terveydenhoitajat, psykiatrit, ym. tekevät niin hyvin kaikkensa kun osaavat mutta ei ole suoraansanottuna resursseja, aikaa eikä toimivaa kapasiteettia jotta potilaiden mielenterveysasiat saataisiin eteenpäin. Ihan yleisterveydenhoitokin tökkii ja esim. Kela ja työkkäri tekevät ihmepäätöksiä jotka vaan pidentävät huono-osaisten jonoa. Moni joka oikeasti tarvitsisi akuutisti apua, lynkataan jonon perälle koska ei virallisen lausunnon mukaan ole muka tarpeeksi akuutti. Kunnalla ohjataan resurssit myös päin helvettiä ja myös hoitohenkilökunta( joka on kuntien lokarätti) on viittä vaille burn outin partaalla.

      Joka tapauksessa, kannustaisin sua kirjottamaan tuntemuksiasi ylös, niin paljon kun vaan jaksat, kirjoita esim .tuonne tuki-nettiin. On tietenkin tärkeää että saisit apua noihin oloihin ja että ne ainakin helpottuisivat. Se että löytäisit niitä punaisia lankojen päitä/saisit kiinni noista oloista( ettei olisi vaan pahan olon sekamelskaa) voisi tasoittaa tilannetta siihen asti kunnes saat apua. Ja toivon tosi paljon että kerrot jollekin kaverille ainakin noista. Tosi paljon voimia sulle

    • Hei,

      Olet saanut jo monia hyviä vinkkejä , mutta laitan tähän vielä kootusti muutamia.

      On olemassa monia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada tukea ja myös vinkkejä muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Akuutissa tilateessa voi hakeutua oman kunnan psykiatriseen päivystykseen tai soittaa 112.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • Anonyymi

        Komppaan tuota tukinettiä. Sieltä voi varata teemoista ja palveluista henkilökohtasen tukisuhdekeskustelun noin puoli vuotta kerrallaan ja vastaavat noin 5:n arkipäivän välein. Todella hyvä ja auttava apu


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe