Osallistu liikkumispalveluiden kehittämiseen!

Hei!

Opiskelen Palvelumuotoilun YAMK-tutkintoa Laurea-ammattikorkeakoulussa. Osana opintojani meillä on meneillään pienryhmätehtävä, jossa kehitetään liiketoimintamalleja Smart Countryside Mobility -hanketta varten. Tässä hankkeessa kehitetään yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa uusia materiaalivirtojen, henkilöliikkumisen ja pientavaralogistiikan palveluita ja konsepteja muun muassa Uudenmaan haja-asutusalueille. Hankkeessa on tavoitteena kehittää myös liikkumispalvelujen ekosysteemiä, jolla tuodaan yhteen liikkumisen toimijoita ja loppukäyttäjiä. Lisätietoja hankkeesta: https://www.laurea.fi/hankkeet/s/smart-countryside-mobility/

Aiomme kerätä tietoa tältä palstalta tutkimusmielessä hanketta varten. Saatamme lainata keskustelua tekijänoikeuslain puitteissa, kuitenkin siten, ettei vastaaja ole tunnistettavissa eikä tekstiä voi yhdistää nimimerkkiin. Emme julkaise myöskään nimimerkkejä. Syntyvää aineistoa hyödynnetään kehittämämme liiketoimintaidean testaamismielessä: aineiston perusteella päättelemme, olisiko kehittämämme idea haluttu, totuettamiskelpoinen ja elinvoimainen. Tämän pohjalta hiomme ideaamme ja esittelemme sen lopuksi toimeksiantajalle.

Arvostamme suuresti mielipiteitänne ja huomioitanne!


KYSYMYKSET: toivoisimme keskustelua näistä aiheista

1) Millaisia haasteita olet kokenut matkapuhelinsovellusten käytössä?
2) Milloin olet kokenut onnistumisen tunteita käyttäessäsi julkista liikennettä?
3) Millaiset tarpeet tai askareet aiheuttavat sinulle tarpeen käyttää liikkumispalveluita?
4) Olisiko sellainen matkapuhelinsovellus hyödyllinen, josta voisit tilata kuljetuksen paikasta A paikkaan B sekä samalla muita palveluita, kuten lumitöiden teon?


Ystävällisin terveisin

Mikko Tuominen
Palvelumuotoiluopiskelija (YAMK)
[email protected]
Laurea-ammattikorkeakoulu

12

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä Mikko, Onnea opiskeluun!

      1) Joitakin joskus poimin. tietoturva Avast. Kokeilin myös Singaa, ja Äänikirjan lukusovellusta. Sen jälkeen alkoi tulla mainoksia. Inhottavaa. Poistin.
      Käytän vain google mapsia. Se on ehdoton, päivittyy ajan tasalle. Muuten puhelin on sitä varten, että puhun ja laitan lyhyen viestin. Joten ei ole haasteitakaan. Puhelin on liian pieni sovellusten käyttämiseen. Kotikoneella joutaa istua sovellusten parissa, ei liikkeellä ollessa.
      2) Lähes aina. Sekä junassa että bussissa on mukava istua joko yksin tienoita tarkkaillen tai jonkun kanssa jutellen. Hyvin pelaa liikenne, en moiti odotusaikoja.
      3) Kaikki ne joihin en aja omalla autolla. Helsinki pääsiassa. Ostoksilla, teatterissa tai kun tarvitsen terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Pitkät junamatkat yleensä.
      4) Kuljetussovellus tuntuu kaukaiselta, en tunne tarvetta.
      Sellainen palkallinen pien-remontoija, joka tekee työn yhdessä minun kanssani. Mutta ei missään nimessä sovelluksella. Kunnon haastattelu se olla pitää ja henkilö tunnistettu. Jos vaikka mitä palveluja tarvitsen, ei kelpaa nimetön kuka vaan.

    • Anonyymi

      1) jatkuva päivitys usein huonompaan suuntaan vaikka jotain bugia on korjattu
      aloitus eli siis appin konfaaminen tilanteessa jossa tarvitaan pin-koodeja tai muuta ja sitten ne eivät toimikaan kuten on ohjeissa ja tartutaan puhelimeen oikeassa tarkoituksessa eli asiantuntijalle soittamiseen ongelma on että asinatuntijan sijasta toisessa päässä ei omassa on joku tukityöllistetty nuori joka kannustaa mutta ei tiedä mitään mistään tai siis jostain muttei kysyttävästä

      2) Auto liian nuorella tuhoaa nuoren talouden, vanhallakin koslalla ajettuna kulu on luokkaa 30 senttiä kilometri. Eri juttu jossa isäpappa maksaa mutta se on huonoa psykologiaa elämää varten

      Julkisilla tärkein nautinto on koota kännykkään tiedostojoukko jolla löytää sanotaan 5 tärkeintä matkakohdettaan aikatauluina salamannopeasti, tässä salaman nopeus on noin minuutti

      Vahingonilo on sitten se nautinto eli pari kolme neljä autoa pitävä perhe, jolle 100 000 vuositulo ei riitä elämiseen eikä vuorokauden tunnit matkustamiseen ees taas jostain Porvoosta Helsinkiin ja Toijalaan päivittäin ja harkkoihin

      3) - 4) jos alat tehdä appeja niin kyllähän ne käytännössä toimivat vaan mieten on teoriassa ja toimimattomia ei käytetä kun tökkivät kuten Omakanta ja sen kaltaiset virkatyönä tehdyt viritelmät

    • Anonyymi

      Unohdetaa yksi asia. Kaikilla ei älypuhelinta. Joten matkan tekoa ei tehdä eläkeläisellä tuijotaen älypuhelin aikataulut,tai missä kulkee saapuva posti paketti.Koska on haetavissa kaupan posti lokero? Sama pussi reiti mutuneet? Ei älypuhelin,ei sinä opas kartaa. Syksyllä kun koulut alko puolimiljona koululaista ilman älylaiteta.Firmojen perän kuulutetin lahjoitus,kun uusivat laiteensa vanhat: läppärit,äly puhelimet kouluihin.Vat edes oli myös joku lööppi Suomessa eläkeläisiä ilman älypuhelin laite tällä hetkellä 600 000. Luku kasvaa.kyse ei olaan mustisairaita ymm. Työperäiset kulumat reumat ymm.kädet ei kykenen laiteet. Toisilla niin pienet työeläkeet ei rahaa niihin.Sitten he jotka työ elämä kulunut 7-8h.tietokonella työskentelyt. Jees eläkellä se loppu Heti vapauta!Silti kaikki menen sivu www. Huomioimatta oikeus saada sujuvaa nopeaa palvelua ilman sidoksissa netti.esim rokte ajat. Netkin kautta saat heti ja ilmasiksi. Soita rokte numeroon .kuntele sen automatti ja maksa tyjän päiväinen kuntelu ja tiedote takaisin soitto,jota ei koskan tule,ihmiset eiasia pääse kertomaan kun ei nettiä,ei kykyä käytää sitä,tai ei tietoa? Ei halua.

    • Anonyymi

      Ihan oikeesti, muotoile asiasi . Kysymykset ihän älyttömiä.
      Bussilla pääsee aika varmasti ja turvallisesti perille, ei siihen liity mitään erityisiä onnen
      tunteita.
      Minulla on Taksi-sovellus ja se toimii, mutta tuskin taksikuski lähtee lumitöihin.
      Eläkeläisen ongelmat ovat aivan muita. Omakotitalossa on huoltotöitä, johon tarvittaisi apua. En voi mennä kattoa tai rännejä puhdistamaan ja yhdistyksen talkkari ei myöskään saa kiivetä katolle. Kyse on kuitenkin asiasta, joka pitäisi tehdä, jos aikoo pitää talon asumiskelpoisena.

      • Anonyymi

        Älähän nyt. Tämä opiskelija on palvelualojen restonomi-koulussa eikä teknillisessä

        Eläkeläisellä saattaa olla rutosti ongelmia kuin savolaisilla täällä mutta
        tämä opiskelija on humanistiammattikorkean opiskelija joka ei hoida teknisiä asioita
        vaan on vieraanvaraisuusmestari - opinnoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älähän nyt. Tämä opiskelija on palvelualojen restonomi-koulussa eikä teknillisessä

        Eläkeläisellä saattaa olla rutosti ongelmia kuin savolaisilla täällä mutta
        tämä opiskelija on humanistiammattikorkean opiskelija joka ei hoida teknisiä asioita
        vaan on vieraanvaraisuusmestari - opinnoissa

        1) matkapuhelin: edellinen toimi yli 17 vuotta, nykyinen oli maanantaiversio eli heti huoltoon.
        2) silloin kun peli on aikataulussa voi olla tyytyväinen, muutoin hsl-katvealuetta, joten ei skulaa
        3) asioidessani, trk, uimis - ja taas huono yhteys
        4) Forssan tyykikyydin kaltainen olisi ok.
        Sitten. Miksei kauppiaalla olisi tarjota kyytiä kauppaan kimpassa. Sovellus?
        Beng
        Laitoin jo yhden vastauksen. Luutiko joku?


      • Hei!

        Kiitos kommentistasi.

        Harmillista kuulla, että koet kysymykset haasteellisiksi. Autan mielelläni niiden avaamisessa - kaipaisiko jokin erityisesti selkiytystä?

        Mikko Tuominen
        Laurea-ammattikorkeakoulu


    • Hei!

      Kiitos kaikille tähänastisesta keskustelusta.

      Tällä tutkimuksella on tarkoitus saada palautetta aikaisessa vaiheessa mahdolliselta kohderyhmältä, jotta suunnittelemaamme palvelua voidaan kehittää edelleen. Siksi kaikki huomiot ovat tärkeitä.

      Kiinnostavaa olisi kuulla yleisemminkin seuraavista aiheista:
      - mikä tekisi kuljetuspalvelusta teille mieluisan ja houkuttelevan?
      - millaisia palveluita haluaisitte käyttää arjen sujuvoittamiseksi?

      Annetaan keskustelun jatkua, uudet näkökulmat ovat myös tervetulleita.

      Terveisin,
      Mikko Tuominen
      Laurea-ammattikorkeakoulu

      • Anonyymi

        Sinun pitäisi ihan oikeasti itse testata lähialueiden nykyisiä yhteyksiä ja niihin kuluvia aikoja ja miten lähelle esim. Hesan keskustaa pääsee.
        Ota kartta. Tutki aikatauluja. Ota kello avuksi.

        Sitten palaan tuohon 'kauppiaan linjuri'; mieti miten tätä ideaa voisit kehittää: netti tilaus - maksu ja nouto kaupasta. Voi reklamoida ja palauttaa heti, jos virheitä.

        Beng


    • Aloituksesi koskee ilmeisesti pääkaupunkiseutua, ei koske mualaisnaesia.

      Asun pienellä paikkakunnalla ja sovelluksista ei liene hyötyä,
      tärkeää on lista paikallisista yrittäjistä,. ja heidän puh numeronsa. Sillä selviää parhaiten ja apua löytyy. kaiken lisäksi suosin pieniä yrityksiä ja heillä ei aina ole edes kunnon sivuja, joten puhelimella saa paremmin yhteyden.

      Sovelluksista käytän vain välttämättmimmät,
      en kehtoo puhelinta tukkia joutavilla.

      • Jatkan noista julkisista palveluista, kerran tunnissa pääsisin liikepaikalle,
        mutta en kehtoo sitä käyttää.
        Omalla kyydillä yritän pärjätä niin pitkään kuin mahdollista.
        kerran sekin tietysti loppuu ja sitten ajellaan tutun taksin kyydissä,
        pitää vain ajoissa tilata ja jutella kyytisuunnitelmistaan.
        Tuskin taksi lumitöistä huolentii,
        mutta onnistuisiko , jos talkkari hoitasi myös taksipalvelut,
        siinä tulee viranomaiset ristiksi,
        paitsi jos hoitaa hommat pimeesti.


      • Hei!

        Hanke kohdistuu Uudenmaan haja-asutusalueen liikkumispalveluiden kehittämiseen, joten näkemykset etenkin kaupunkien ulkopuolella asuvilta ovat kiinnostavia. Kiitos paljon myös sinulle kommenteistasi, ne auttavat meitä suunnittelussa!

        Keskustelu on edelleen käynnissä: kertokaa rohkeasti mielipiteitänne aiheen tiimoilta!

        Terveisin,
        Mikko Tuominen
        Laurea-ammattikorkeakoulu


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tappo Kajaanissa

      Ketkä ulkomaanvahvistukset tässä kyseessä? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010752697.html
      Kajaani
      68
      3067
    2. Mietin yön yli

      Sinua ja minua. Laitan viestiä sinulle suoraan sitten, jos nyt mitään tolkkua tulen meistä saamaan. Jos en laita, niin e
      Ikävä
      56
      2440
    3. Nyt kaikki joukolla....

      ...tukkeen Folkkeja, nyt siihen on hyvä tilaisuus. Jos jokkainen kynnelle kykenevä nakkaa kassaan muutaman euron ja rikk
      Haapavesi
      29
      2238
    4. Oletko jo unohtanut minut mies?

      Oliko se oikeasti kiva juttu se hymiöpallo, se oli osoitus siitä että minä oikeasti pidän sinusta todella paljon. Tekisi
      Tunteet
      25
      1894
    5. Putinistipersut vauhdissa, oppikirjoja pitäisi sensuroida

      Putinistipersut halunnevat seuraavaksi muuttaa historiankirjoitustakin kuten heidän isäntänsä Bunkkeripappa. Eli Suomen
      Maailman menoa
      272
      1632
    6. Kuvittele että olen hän

      Mitä kaipaat eniten?
      Ikävä
      88
      1367
    7. Iljettävä Maisa Torppa

      Hyi helvetti. Esittelee uuden salarakkaansa aviomiehelleen verukkeena että auttaa pollaria eroprosessin läpikäymisessä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      1329
    8. Nainen älä tee

      Mitään, tai ainakaan älä yritä edistää enää mitään.
      Ikävä
      150
      1200
    9. Mitä kannustavaa

      Ja sievää haluaisit hänelle sanoa
      Ikävä
      76
      1052
    10. Olet elämäni mies

      Olen ihan täysin vakuuttunut siitä. Olet ainoa, johon olen rakastunut. Eikö voitaisi jo aloittaa yhteinen elämä, vai mit
      Ikävä
      59
      872
    Aihe