Kiinteistö Oy

Anonyymi

Kiinteistö Oy: n suurin omistaja vuorasi omiin tiloihin ilmanpuhdistuslaitteita ilman hallituksen lupaa ja piilotti vuokra kuitit KOY: n kirjanpitoon. Kun me pienosakkaat huomasimme törkeän kirjanpito rikoksen, niin sanoimme irti ko olevan vuokrasopimuksen. Vuokra kuitteja oli kertynyt 140.000 € edestä. Tein tutkintailmoituksen poliisille. Tutkinnan päätös. Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, esitutkintaa ei toimiteta. Tutkinta päätetty. Suomi oikeusvaltio on tyhjä hokema ja täällä vallitsee ryssän meininki ja viranomaisten mielivalta.

8

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se, että rikosta ei ole tapahtunut, tarkoittaa vain sitä että rikosta ei ole tapahtunut. Yhtiön sisäiset riidat ovat yksityisiä riita-asioita, jotka eivät kuulu poliisille eikä syyttäjälle. Niiden osalta asiat ovat teidän omissa käsissänne. Jos ette osaa itse niitä hoitaa, lakimiehet kyllä neuvovat.

      Se on sitten toinen juttu, onko riita niin iso, että siihen kannattaa lakimiehiä mukaan ottaa.

      • Anonyymi

        KKO 2088:32 mukaan törkeän kirjanpito rikoksen riittää 20 000 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KKO 2088:32 mukaan törkeän kirjanpito rikoksen riittää 20 000 euroa.

        Mutta jos kyseessä ei ollut kirjanpitorikkos, vaan yhtiön sisäinen epäselvyys siitä, mitkä ovat yhtiön kuluja ja mitkä yhtiön osakkaan tai tilan muun haltijan kuluja?

        Onko yhtiössä selkeä vastuunjakotaulukko? Mikä taho huolehtii yhtiön talousasioista ja minkälaisilla valtuuksilla? Miten äänioikeudet jakautuvat yhtiössä ja hallituksessa - eli siis miten iso äänivalta isoimmalla osakkaalla on?


    • Anonyymi

      Vuokrasopimuksessa lukee. Asiakas, toimitusosoite, laskutusosoite ja yhteyshenkilöt.
      Ei meillä pienosakkailla olisi ollut valtuuksia irti sanoa ko oleva vuokrasopimusta, ellei ne olisi laittomasti tilattu ilman hallituksen lupaa ja vuokra kuitit piilotettu KOY:n kirjanpitoon.

      • Anonyymi

        Vuokrasopimuksen sisältö ei sinänsä ole asian ydin, vaan se miten kyseisen tyyppiset asiat pitäisi käsitellä Koy:ssa ja mitä asioiden hoidosta on yhtiössä sovittu.

        Mutta jos nyt katsotaan yksi pykälä kerrallaan sitä vuokrasopimusta:
        Onko "asiakas" eli sopimusosapuoli Kiinteistö Oy, osakas itse, osakkaan oma yhtiö vai joku neljäs taho?


    • Anonyymi

      Jos olisin vuokrannut ko laitteet omaan kiinteistöön. Ilman hallituksen lupaa rikoslain 30 luvun 9a pykälässä tuomio olisi 4 kuukautta vankeutta ja maksimi 4 vuotta vankeutta.
      Ei missään kiinteistö yhtiössä osakas voi omiin tiloihin tilata tai vuokrata ja laittaa Laskut KOY:n kirjanpitoon ilman hallituksen lupaa. Yhtiön osakkeenomistajia on kohdeltava tasapuolisesti.

    • Anonyymi

      Mutta kun kyseessä ei ole annetuilla tiedoilla kirjanpitorikos. Kirjanpitoon ei ole ”piiloteltu” mitään. Oy on maksanut tilojensa ylläpitoon hankituista laitteista vuokraa eli tähän asti kaikki ok. Ainoa ongelma on, että onko sopimuksen tekijällä riittänyt tähän valtuudet yksin. Eli teidän keskinäinen riita.

      Periaatteessa sama, jos tilaisit putkimiehen vaihtamaan vuotavan hanan ja valitsisit muiden mielestä väärän putkimiehen tai liian kalliin hanan. Ei se ole kirjanpitorikos. Sen jälkeen mietitään, että onko yhdenvertaisuusperiaatteella ylitetty perustaso ja jos on niin mietitään parannetaanko perustasoa tai velvoitetaanko sinut maksamaan hinnan erotus.

    • Anonyymi

      Kirjanpito rikos säädetään rikoslain 30 luvun 9§:ssä ja se kuuluu seuraavasti: 2) merkitsee kirjanpitoon vääriä ja harhaanjohtavia tietoja.
      Osakas oli tilannut turhaan ilmanpuhdistuslaitteet, kun olivat omatoimisesti säätänyt yö ja päivä väärinpäin.
      Ihan sama juttu, jos asuntoyhtiössä joku hankkisi ilmanlämpöpumpun omaan asuntoon ja ujuttaisi laskun taloyhtiön kirjanpitoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe