Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten diabetes vaikuttaa terveyteen

Anonyymi

Miten dibetes vaikuttaa, ( itsellä D2) yleiseen terveyteen tai on muuttanut elämäänne? Mitä sivuoireita-ja vaikutuksia olette havainneet taudin puhkeamisen yhteydessä tai jälkeen. Itsellä jalkojen verenkierrossa on heikkenemistä, jalkojen puutumista, ja liiallista laihtumista tai sitten munuaiset ei pelaa kunnolla. Iho taas on kuin vauvalla mutta tukka ohenee.
Kysyn onko tämä normaalia ja miten nuo liittyy diabetekseen. Kun en vitsisi ihan joka pikkuasiasta ravata lekurissa. Voiko munuaisten toimintaa aktivoida kotikonstein.

118

2034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Isälläni oli diabetes ja diabeteksen aiheuttama munuaissairaus. Dialyysi vaikeutti runsaasti myöhemmin elämää, vaikka hänen päänsä pelasikin vielä. Kuoli kuitenkin suolistosyöpään. Ei koskaan tykännyt käydä lääkärissä. Itsellä myös diabetes, ja taatusti vaadin kaikki puolivuosittaiset labrakokeet ja nautin kaikki määrätyt lääkkeet. Lääkärillä käyntiä en kaihda.

      Verenpaine kannattaa ainakin hoitaa kuntoon, jos ei muuten, niin sitten lääkkein.

      ”Munuaissairaus (nefropatia) on diabetekseen liittyvä lisäsairaus eli komplikaatio. Sen syntymistä voidaan tehokkaasti ehkäistä hyvällä diabeteksen ja verenpaineen hoidolla. ” https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00563

      • Anonyymi

        Kenelle uskaltaa edes mennä, kun on kerran hoitoriippuvainen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenelle uskaltaa edes mennä, kun on kerran hoitoriippuvainen?

        Onko muilla tätä ongelmaa? ##### ahdistaa.


    • Anonyymi

      Mullakin todettiin tää 2 tyypin sokeritauti, mutta en anna sen mitenkään vaikuttaa elämääni. Syön, juon, poltan tupakkia, ryyppäänkin välillä oikein kunnolla. Ja töissä käyn. Ei mitään rajoituksia. Jalatkin olleet ihan terveet, veri kiertää että kohisee. Näkökykykin kuin lentäjäpojalla konsanaan... Lekuri kutsui tarkastukseen, uteli kaikenlaista: " No kiertääkö veri jaloissa, onkos varpaissa tuntoa enää, entäs näkökyky..," yms. soopaa.
      Ihme ettei kysynyt : "Hengitättekö vielä itse" ..heh... Jooh, ainakin itse porskutan menemään juur samalla tavalla kuin aina ennenkin, ei minua yksi surkea "tiapetes" haittaa, meno vaan kovenee.. Ja kun täältä lopullinen lähtö aikanaan koittaa, lähtee siinä sokeritautikin samoilla lämpimillä...Siitäs saa !!

      • Anonyymi

        Samoilla linjoilla sinun kanssa mutta lääkärissä käynti aina pysäyttää. Hän manaa eteen kaikki kauheat vaihtoehdot ja kyselee onko jo vaikka juuri koipien heikkenemistä havaittavissa. Ja antaa ymmärtää että hidas tuskallinen koko kehon rapautuminen on vain ajan kysymys. Hiukan loukkaantuu kun sanon etten suostu sairastamaan. Että elän täysillä voin yhtä hyvin jäädä huomenna auton alle, liiallinen varovaisuus tappaa ja vie kaiken ilon elämästä.


      • Anonyymi

        Minulla nuo jalat ovat pettäneet ensimmäisenä. Eihän niitä tuntopuutoksia ensin huomannut kuin siitä ettei jalkapohjat enää tunnistaneet kylmää tai kuumaa. Hoitajan testeissä siiten on huomattu koko ajan heikkenevä tunto. Verikin on kiertänyt, mutta kun nyt akuuttitilanteen vuoksi tutkittiin niin todettiin että toisessa jalassa ei löytynyt enää lainkaan valtimokiertoa nilkkaan saakka (sitten rassailtiin suonia auki).
        Munuaisten kunto on koko ajan vähitellen heikentynyt, vaikka sokerit ja verenpaineet on koitettu pitää lääkkeillä kunnossa.
        Onneksi silmissä ei ole ollut verkkokalvovikoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Samoilla linjoilla sinun kanssa mutta lääkärissä käynti aina pysäyttää. Hän manaa eteen kaikki kauheat vaihtoehdot ja kyselee onko jo vaikka juuri koipien heikkenemistä havaittavissa. Ja antaa ymmärtää että hidas tuskallinen koko kehon rapautuminen on vain ajan kysymys. Hiukan loukkaantuu kun sanon etten suostu sairastamaan. Että elän täysillä voin yhtä hyvin jäädä huomenna auton alle, liiallinen varovaisuus tappaa ja vie kaiken ilon elämästä.

        Kannattaa kyllä hoitaa diabetestä. Isäni eli elämänsä viimeiset 10 vuotta käytännössä sokeana ja viimeiset 5 vuotta liikuntakyvyttömänä.

        Ei diabetes estä elämästä hyvää elämää jollei hyvä elämä ole itsensä lihottamista. Laihdutus ja lääkkeiden käyttö auttaa pitkälti.


      • Anonyymi

        Ennen sitä lopullista lähtöä kannattaa laittaa syntiasiat kuntoon Taivaan Isän kanssa, että jatkuisi ilo rajan toisellakin puolen.


      • Anonyymi

        " ei minua yksi surkea "tiapetes" haittaa, meno vaan kovenee.. Ja kun täältä lopullinen lähtö aikanaan koittaa, lähtee siinä sokeritautikin samoilla lämpimillä..."

        Niinhän siinä lopulta käy, mutta miksi sinulla on tuollainen kiire?
        Elämä on ihmisen parasta aikaa, ei sitä kannattaisi tietoisesti lyhentää.


    • Anonyymi

      D1 olen, ja kyllä D rytmittää elämää. Pistän 2 kertaa päivässä, aamulla ja illalla pitkävaikutteista insuliinia ja 4-5 kertaa päivässä lyhytvaikutteista insuliinia aterioille. Lisäksi ace-estäjää munuaisten suojaksi ja silmänpaine tippoja aamuin illoin. Syön säännöllisesti vähän hidasvaikutteista hiilihydraattia sisältäviä aterioita, pyrin noudattamaan lautasmallia. Liikun säännöllisesti, joka päivä lenkkeilen. Sensori seuraa sokereita 24/7. Hälyttää korkeista ja matalasta, yöllä tuo on pelastukseni. Silmissä on vaikeaa retinopatiaa ja muutakin patiaa löytyy.

      • Anonyymi

        Diabeetikon kannattaa varoa haavoja iholla ja varsinkin jaloissa, saattavat tulehtua ja......


    • Anonyymi

      Diabetes voi olla raju tauti. Kannattaa seurata sokerilukemia. Jos on tosi korkealla niin seuraukset on pitkällä aikavälillä kurjat. Itsellä yksi sukulainen joka viis veisasi ja nyt mitättömän jalkahaavan takia amputoitu polvesta alas. Muutenkin infektioherkkyys. Influenssasta joutuu sairaalahoitoon. Ja näkökyky voi heiketä. Sokerit syytä laskea joko koululääketieteen keinoin tai Antti Heikkisen pellinkidieetillä.

      • Anonyymi

        Millanen on pellinkidieetti? Varmaan jätetään hiilarit pois, paljon kalaa ja vihanneksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millanen on pellinkidieetti? Varmaan jätetään hiilarit pois, paljon kalaa ja vihanneksia.

        Pellinki-dieetillä vältetään sokeria ja tärkkelystä sisältäviä ruokia sekä valmisruokia ja alkoholia. Siinä suositaan proteiinia, rasvaa, vihanneksia, pähkinöitä ja marjoja sekä kotimaisia tuoreita ja jalostamattomia luomutuotteita. Siinä vältetään kovetettuja kasvirasvoja ja margariinia, ja käytetään mieluummin oliiviöljyä, neitsytkookosöljyä ja eläinrasvoja kuten voita. Rypsiöljyä ruokavaliossa ei suositella, sillä se on Antti Heikkilän mukaan ihmiselle haitallista[2]. Ruokaa ei tulisi lämmittää mikroaaltouunissa vaan mieluummin esimerkiksi höyryttämällä.[1]

        Pellinki-dieetillä hiilihydraatteja suositellaan nautittavan 40–70 grammaa päivässä, mutta paljon liikuntaa harrastavat voivat syödä niitä 100 grammaa päivässä. Ketoosiin ei ole tarpeen pyrkiä.[1]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pellinki-dieetillä vältetään sokeria ja tärkkelystä sisältäviä ruokia sekä valmisruokia ja alkoholia. Siinä suositaan proteiinia, rasvaa, vihanneksia, pähkinöitä ja marjoja sekä kotimaisia tuoreita ja jalostamattomia luomutuotteita. Siinä vältetään kovetettuja kasvirasvoja ja margariinia, ja käytetään mieluummin oliiviöljyä, neitsytkookosöljyä ja eläinrasvoja kuten voita. Rypsiöljyä ruokavaliossa ei suositella, sillä se on Antti Heikkilän mukaan ihmiselle haitallista[2]. Ruokaa ei tulisi lämmittää mikroaaltouunissa vaan mieluummin esimerkiksi höyryttämällä.[1]

        Pellinki-dieetillä hiilihydraatteja suositellaan nautittavan 40–70 grammaa päivässä, mutta paljon liikuntaa harrastavat voivat syödä niitä 100 grammaa päivässä. Ketoosiin ei ole tarpeen pyrkiä.[1]

        Tuossa dieetissä ei kyllä tule kasvisperäistä α-linoleenihappoa. Toivottavasti syötte sitten rasvaista kalaa runsaasti. Kala on syytä kypsentää muulla tavalla kuin savustamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pellinki-dieetillä vältetään sokeria ja tärkkelystä sisältäviä ruokia sekä valmisruokia ja alkoholia. Siinä suositaan proteiinia, rasvaa, vihanneksia, pähkinöitä ja marjoja sekä kotimaisia tuoreita ja jalostamattomia luomutuotteita. Siinä vältetään kovetettuja kasvirasvoja ja margariinia, ja käytetään mieluummin oliiviöljyä, neitsytkookosöljyä ja eläinrasvoja kuten voita. Rypsiöljyä ruokavaliossa ei suositella, sillä se on Antti Heikkilän mukaan ihmiselle haitallista[2]. Ruokaa ei tulisi lämmittää mikroaaltouunissa vaan mieluummin esimerkiksi höyryttämällä.[1]

        Pellinki-dieetillä hiilihydraatteja suositellaan nautittavan 40–70 grammaa päivässä, mutta paljon liikuntaa harrastavat voivat syödä niitä 100 grammaa päivässä. Ketoosiin ei ole tarpeen pyrkiä.[1]

        Kuulostaa kyllä taas melkoiselta huuhaalta. Ihan mielenkiinnosta millä muka perustellaan sitä, että ruokaa ei pitäisi lämmittää mikroaaltouunissa ?? miten se nyt muka vaikuttaa yhtään mihinkään diabeteksesta puhumattakaan? Silkkaa huuhaata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa kyllä taas melkoiselta huuhaalta. Ihan mielenkiinnosta millä muka perustellaan sitä, että ruokaa ei pitäisi lämmittää mikroaaltouunissa ?? miten se nyt muka vaikuttaa yhtään mihinkään diabeteksesta puhumattakaan? Silkkaa huuhaata.

        On ihan huuhaata. Antti Heikkilän kirjoissa on satamäärin virheitä. Heikkilä on ravitsemusasioissa ihan puhdas amatööri. On kyllä kerännyt karppauksella ison potin rahaa.


    • Anonyymi

      Harmittaa kun sormet ja varpaat jäätyy kun on vähänkin kylmä. Verenkierto ei ole niin hyvä kuin ennen. Ei kai kuitenkaan enää juuri jouduta amputoimaan. Varman ihmiset osaa paremmin hoitaa itseään kuin ennen.
      En nyt vielä ole hankkimassa opaskoiraa, mutta näköä pitää tarkkailla. Silmänpohjiin voi tulla rappeumaa. Veemäinen tauti. Suomalaisessa perimässä on jotain diabetekselle altistavaa. Aasiassa sitä ei ole näin paljon.

      • Anonyymi

        Onko sinulla ylipainoa?


      • Anonyymi

        Minilla tuli varpaaseen paha haava joka ei parantunut huonon verenkierron vuoksi. Jouduttiin siis amputoimaan, kunhan ensin rassattiin valtimot auki.


    • Anonyymi

      Miten voi ehkäistä diabetes haittoja etukäteen. Ravinto ja liikunta? Eikö stressi ole yksi tekijä taustalla? Mutta miten juuri munuaistautia voisi ehkäistä ja verenkiertoa parantaa ennakkoon. Entä haiman osuus? Voiko siihen jotenkin vaikuttaa?

      • Haimaan ja munuaisiin auttaa myös laihdutus. Liikunta ja erityisesti HIIT auttaa myös. Ainakin minulla stressi vaikuttaa verensokereihin mutta en kyllä tiedä onko vaikutus suora vai epäsuora.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Haimaan ja munuaisiin auttaa myös laihdutus. Liikunta ja erityisesti HIIT auttaa myös. Ainakin minulla stressi vaikuttaa verensokereihin mutta en kyllä tiedä onko vaikutus suora vai epäsuora.

        Tässä hieman tekstiä THL:n sivulta kohottamaan palstalaisten tsemppihenkeä:

        ”Diabetekseen liittyy monia lisäsairauksia, jotka lyhentävät elämää ja vähentävät terveitä elinvuosia, alentavat toimintakykyä ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä.

        Verensokerin kohoaminen rasittaa elimistöä ja johtaa lisäsairauksien kehittymiseen. Mitä pitempään henkilö on sairastanut diabetesta, sitä todennäköisemmin siihen liittyy lisäsairauksia.

        Monikansallisen tutkijaryhmän arvion mukaan diabeetikko elää keskimäärin 6 vuotta lyhyemmän elämän kuin ei-diabeetikko[1].

        Hyvällä, kokonaisvaltaisella hoidolla, jossa hallitaan verensokerin lisäksi myös muita riskitekijöitä, voidaan lisäsairauksien riskiä pienentää merkittävästi.

        Diabetes vaikuttaa kaikkialla elimistössä.

        Diabeteksen tavallisia lisäsairauksia ovat:

        – Retinopatia: Diabetes on johtava syy aikuisten sokeutumiseen.
        – Nefropatia: Diabetes on johtava syy munuaissairauksiin.
        – Neuropatia: Diabetes on johtava syy alaraaja-amputaatioihin.
        – Aivohalvaus: Diabeetikon riski on 2–4-kertainen.
        – Sydän- ja verisuonisairaudet: 75 % diabeetikoista kuolee sydän- ja verisuonitauteihin.

        Diabetes lisää myös riskiä sairastua vanhuusiän muistisairauteen.”

        https://thl.fi/fi/web/kansantaudit/diabetes/diabeteksen-lisasairaudet


    • Anonyymi

      Lääkärin mukaan en tämän takia sovi edes VUOROtyöhön. Jos veriarvot ####!!! Ilmeisesti on, oli ilmeisesti SELVÄNNÄKIJÄ. uskaltaako kantaa avata. Sairaalalääkäri allekirjoittaa ainakin psykan puolen kirjaukset. #### Kannattaako tällaisella lääkärillä käydä? Näkyykö nämä diagnoosit? Ei ole kaikilla vaihtoehtoja. PakkoPullaa siis. Onneksi on sipsiä ja suklaata!Koko ajan ahdistaa lisää ja lisää?. ###### En uskalla edes selata keskustelua alaspäin. Mitä voi seurata?

      • Anonyymi

        Ainakin amputaatio ja sokeus, mahdollisesti myös aivohalvaus – erilaisista patioista puhumattakaan (neuro-, nefro- ja retinopatia). Kauheita sairauksia kaikki.

        Hyvää päivän jatkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin amputaatio ja sokeus, mahdollisesti myös aivohalvaus – erilaisista patioista puhumattakaan (neuro-, nefro- ja retinopatia). Kauheita sairauksia kaikki.

        Hyvää päivän jatkoa.

        Kuules, todennäköisempää on jäädä auton alle tosiaan. Pelko lisää stressiä joka pahentaa tilannetta. Kannattaa nauttia niistä päivistä jotka saa elää. Kukan vaan voi potkaista tyhjää. Joten pelko pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuules, todennäköisempää on jäädä auton alle tosiaan. Pelko lisää stressiä joka pahentaa tilannetta. Kannattaa nauttia niistä päivistä jotka saa elää. Kukan vaan voi potkaista tyhjää. Joten pelko pois.

        Komppaan. Turha pelko pois, mutta ei kannata olla myöskään tyhmänrohkea vaan hoitaa diabetesta niin hyvin kuin pystyy ja jaksaa.


      • Anonyymi

        Fiksuinta on laihduttaa, paitsi jos olet ihannepainoinen, ja käyttää lääkkeitä, jos niitä on määrätty. Liikunta on tärkeää. Diabeetikot ovat keskimääräistä suuremmassa riskissä saada sydän- ja verisuoni- ja munuaissairauksia. Vähäsuolainen ruokavalio on suositeltava munuaisten (verenpaineen) vuoksi. Varsinkin lihajalosteet ovat haitallisia.


      • Anonyymi

        Tein yli 30 vuotta jatkuvaa kolmivuorotyötä, josta yli 10 vuotta kakkostyypin diabeetikkona ilman ongelmia. Työkaverinani oli lapsuudesta saakka ykköstyypin diabeetikkona elänyt saman ikäinen henkilö. Tämä D1 henkilö joutui huolehtimaan insuliineistaan, mutta työskenteli kuten muutkin vanhuuseläkkeelle jäämiseen saakka.


    • Anonyymi

      D2 minulla vaikuttaa sen, että otan aamuin ja illoin Janumet-lääkkeen. Kuudes vuosi. Jo ennen diabetesta oli sepelvaltimotauti (ohitusleikkaus 2006) ja verenpainetauti viime vuosituhannelta alkaen.

      Normaalia ikäiseni (72 v) elämää elän. Ei liikunta eikä näköhaittoja. Tunto jaloissa tallella.

    • Anonyymi

      Pakkasilla kyllä sormet ja varpaat meinaa jäätyä. Verenkierto hunontunut varmaan. Ennen D2 ei ollut mitään vastaavia ongelmia.

    • Anonyymi

      Vaikuttaako juuston ja kauraleivän syönti kolesteroliin haitallisesti??? Osaatteko sanoa. Kun ei voi ihan kaikkea kuitua ja rasvaa jättää pois. Muuten on sapuska oikeaoppista. Jouluna istun sivupöydässä ja syön kaalia ja lippeekalaa. Torttuihin ei voi koskea.

      • Anonyymi

        Juustossa on paljon ns. kovaa rasvaa, sitä kannattaa syödä niukasti. Kuitua taas on hyvä syödä, kokojyväkaura on järkevä valinta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juustossa on paljon ns. kovaa rasvaa, sitä kannattaa syödä niukasti. Kuitua taas on hyvä syödä, kokojyväkaura on järkevä valinta!

        Miksi ranskalaisilla on Euroopan alhaisimmat sydäri tapaukset vaikka syövät eninten tyydyttynyttä rasvaa???

        Selitäppä se niin ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ranskalaisilla on Euroopan alhaisimmat sydäri tapaukset vaikka syövät eninten tyydyttynyttä rasvaa???

        Selitäppä se niin ...

        Tyydyttynyt rasva on terveellistä deekiksellä oleville kiinalaisille rotille (todennäköisesti myös deekiksellä oleville suomalaisillekin rotille).

        Enemmistö tätä palstaa lukevista on kuitenkin suomalaisia ihmisiä. Heille tiedoksi, että tyydyttynyt rasva on erityisen haitallista maksalle.

        ”Ketogeeninen ruokavalio voi kutistaa vaarallisen rasvan määrää maksassa huikean nopeasti.

        Mikä tahansa ketodieetti ei kuitenkaan saa tätä aikaan, vaan siihen tarvitaan tyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti.

        Ketogeenisen ruokavalion huikeasta mahdollisuudesta maksan rasvan vähentämisessä kertoo blogissaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

        Laatikainen kirjoittaa, että ketodieetti voi kutistaa tutkimuksen mukaan maksan rasvaa nopeasti, jos ketoilu tehdään margariinilla, rypsiöljyllä ja makadamiapähkinällä.”

        ” Jo kahden viikon kuluttua tutkittavien maksan rasvasta oli kadonnut keskimäärin peräti 43 prosenttia.

        – Tämä on huima tulos, melkein pyörryttää, Laatikainen ihmettelee blogissaan.

        https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b-8b828fbf59dc


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyydyttynyt rasva on terveellistä deekiksellä oleville kiinalaisille rotille (todennäköisesti myös deekiksellä oleville suomalaisillekin rotille).

        Enemmistö tätä palstaa lukevista on kuitenkin suomalaisia ihmisiä. Heille tiedoksi, että tyydyttynyt rasva on erityisen haitallista maksalle.

        ”Ketogeeninen ruokavalio voi kutistaa vaarallisen rasvan määrää maksassa huikean nopeasti.

        Mikä tahansa ketodieetti ei kuitenkaan saa tätä aikaan, vaan siihen tarvitaan tyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti.

        Ketogeenisen ruokavalion huikeasta mahdollisuudesta maksan rasvan vähentämisessä kertoo blogissaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

        Laatikainen kirjoittaa, että ketodieetti voi kutistaa tutkimuksen mukaan maksan rasvaa nopeasti, jos ketoilu tehdään margariinilla, rypsiöljyllä ja makadamiapähkinällä.”

        ” Jo kahden viikon kuluttua tutkittavien maksan rasvasta oli kadonnut keskimäärin peräti 43 prosenttia.

        – Tämä on huima tulos, melkein pyörryttää, Laatikainen ihmettelee blogissaan.

        https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b-8b828fbf59dc

        Minuakin pyörryttää, kun luen oikein toteutetun ketodieetin suomista mahdollisuuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minuakin pyörryttää, kun luen oikein toteutetun ketodieetin suomista mahdollisuuksista.

        Totuuden nimessä mainittakoon, että myös laihduttaminen on tehokas lääke ei-alkoholiperäiseen rasvamaksaan, jollainen useimmilla lihavilla on. Rasvamaksa ei aina näy labrakokeissa, eikä sitä aleta millään kuvauksella erikseen tutkimaankaan, koska se kuitenkin ueimmilla lihavilla on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyydyttynyt rasva on terveellistä deekiksellä oleville kiinalaisille rotille (todennäköisesti myös deekiksellä oleville suomalaisillekin rotille).

        Enemmistö tätä palstaa lukevista on kuitenkin suomalaisia ihmisiä. Heille tiedoksi, että tyydyttynyt rasva on erityisen haitallista maksalle.

        ”Ketogeeninen ruokavalio voi kutistaa vaarallisen rasvan määrää maksassa huikean nopeasti.

        Mikä tahansa ketodieetti ei kuitenkaan saa tätä aikaan, vaan siihen tarvitaan tyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti.

        Ketogeenisen ruokavalion huikeasta mahdollisuudesta maksan rasvan vähentämisessä kertoo blogissaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

        Laatikainen kirjoittaa, että ketodieetti voi kutistaa tutkimuksen mukaan maksan rasvaa nopeasti, jos ketoilu tehdään margariinilla, rypsiöljyllä ja makadamiapähkinällä.”

        ” Jo kahden viikon kuluttua tutkittavien maksan rasvasta oli kadonnut keskimäärin peräti 43 prosenttia.

        – Tämä on huima tulos, melkein pyörryttää, Laatikainen ihmettelee blogissaan.

        https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b-8b828fbf59dc

        Oliko Laatsulla koko totuus ja vain totuus??

        Taisi ne jäädä siemenöljyllä meinaan ne toipumiset jonnekin alle 30% ja tyydyttyneellä paremmat tulokset.

        On äärimäisen typerää uskoa suuden tapaan höpöjä.

        Kaihola kyllä toi esille alkuperäisen tutkimuksen.

        Mitenkäs sille hanhelle se rasvamaksa saadaan aikaiseksi???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Laatsulla koko totuus ja vain totuus??

        Taisi ne jäädä siemenöljyllä meinaan ne toipumiset jonnekin alle 30% ja tyydyttyneellä paremmat tulokset.

        On äärimäisen typerää uskoa suuden tapaan höpöjä.

        Kaihola kyllä toi esille alkuperäisen tutkimuksen.

        Mitenkäs sille hanhelle se rasvamaksa saadaan aikaiseksi???

        Luulen kyllä, että sinulla on kauhea rasvamaksa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ranskalaisilla on Euroopan alhaisimmat sydäri tapaukset vaikka syövät eninten tyydyttynyttä rasvaa???

        Selitäppä se niin ...

        Ranskalaiset syövät juustoja ja juovat punaviiniä päivittäin. Heillä ei ole ylipainoa lainkaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Heillä ei ole ylipainoa lainkaan.”

        Höpsis.

        Vuonna 2016 ikävakioiduissa tilastoissa suomalaisista 57,9 prosentilla oli ylipainoa ja ranskalaisista 59,5 prosentilla. (Ylipainon määritelmä: painoindeksi yli 25:n.)

        https://www.who.int/data/gho/data/indicators/indicator-details/GHO/prevalence-of-overweight-among-adults-bmi-=-25-(age-standardized-estimate)-(-)

        Ei näy Pariisissa ylipainoisia, sanoi tilastot mitä tahansa. Katukuva on täysin toisenlainen. Tiedän hyvin kokemuksesta. Sulmessa ihmiset on lihavia. Ranskassa normaaleja ja hoikkia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei näy Pariisissa ylipainoisia, sanoi tilastot mitä tahansa. Katukuva on täysin toisenlainen. Tiedän hyvin kokemuksesta. Sulmessa ihmiset on lihavia. Ranskassa normaaleja ja hoikkia.

        Pariisi ei ole koko Ranska ja olet tuskin kolunnut koko Pariisiakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyydyttynyt rasva on terveellistä deekiksellä oleville kiinalaisille rotille (todennäköisesti myös deekiksellä oleville suomalaisillekin rotille).

        Enemmistö tätä palstaa lukevista on kuitenkin suomalaisia ihmisiä. Heille tiedoksi, että tyydyttynyt rasva on erityisen haitallista maksalle.

        ”Ketogeeninen ruokavalio voi kutistaa vaarallisen rasvan määrää maksassa huikean nopeasti.

        Mikä tahansa ketodieetti ei kuitenkaan saa tätä aikaan, vaan siihen tarvitaan tyydyttymättömiä rasvoja sisältävä dieetti.

        Ketogeenisen ruokavalion huikeasta mahdollisuudesta maksan rasvan vähentämisessä kertoo blogissaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

        Laatikainen kirjoittaa, että ketodieetti voi kutistaa tutkimuksen mukaan maksan rasvaa nopeasti, jos ketoilu tehdään margariinilla, rypsiöljyllä ja makadamiapähkinällä.”

        ” Jo kahden viikon kuluttua tutkittavien maksan rasvasta oli kadonnut keskimäärin peräti 43 prosenttia.

        – Tämä on huima tulos, melkein pyörryttää, Laatikainen ihmettelee blogissaan.

        https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b-8b828fbf59dc

        Kysymys Färkkilälle: ”Olen lukenut useita tutkimuksia, joissa rotille pystyttiin aiheuttamaan maksavaurioita alkoholilla vain, jos niille samaan aikaan syötettiin monityydyttymättömiä siemenöljyjä. Jos niille syötettiin tyydyttynyttä rasvaa, alkoholi ei tuhonnut niiden maksaa.

        Miten pitkälle tämä pätee myös ihmisiin – tarkoitan, olisiko ravitsemussuosituksissa syytä vähentää esim. rypsiöljyn ja muiden siemenöljyjen suosittamista ja lopettaa tyydyttyneiden rasvojen demonisointi?”


    • Anonyymi

      Syön juustoa, etten laihtuisi liikaa. Kun dibeteksen takia en juuri syö hiilareita. Pelkällä salaatilla, vihanneksilla ja kalalla ei meinaa paino muuten pysyä sopivalla tasolla. Joten syön n 4 palaa kauraleipää päivässä juustolla. Millä muulla sen voisi korvata. Ehkä käyn labrakokeissa ihmettelemässä asiaa. Mutta jos on joku riski saada aivohalvaus cheddarin syönnistä, niin täytyy sitten olla näkäkurkena jatkossa, ja unohtaa juustot.

      • Mitäs jos kokeilisit lisätä ruokavalioosi rasvan sijasta hyviä hiilihydraatteja? Diabeetikoille kun ei suositella karppausta missään koska se ei johda parempaan glykeemiseen tasapainoon.


      • Anonyymi


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mitäs jos kokeilisit lisätä ruokavalioosi rasvan sijasta hyviä hiilihydraatteja? Diabeetikoille kun ei suositella karppausta missään koska se ei johda parempaan glykeemiseen tasapainoon.

        Mitkä on hyviä hiilareita? Kun pasta, pottu ja riisi nyt varmaankaan ei käy. Kauraleipä oli hyvä löytö ennen söin ruista. Mutta voisiko ajatella vaikka kaurapuuroa aamulla?

        Juusto juuri kolesterolin takia on varmaankin epäsopiva.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä on hyviä hiilareita? Kun pasta, pottu ja riisi nyt varmaankaan ei käy. Kauraleipä oli hyvä löytö ennen söin ruista. Mutta voisiko ajatella vaikka kaurapuuroa aamulla?

        Juusto juuri kolesterolin takia on varmaankin epäsopiva.

        Täysjyväruisleipä ja erityisesti täysjyväpasta.

        Juusto kohtuullisissa määrin on ok mutta kasviöljyt parantavat kolesteroliarvoja.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tästä ajattelet. Kun jotkut tutkimukset viittaa, ettei rasvaiset juustot nosta kolesterolia tai aiheuta ylipainoa. Juuri rasvankäytöstä on niin erilaisia mielipiteitä.

        https://www.ucd.ie/newsandopinion/news/2017/mar/13/eatinglotsofcheesedoesnotraisecholesterol/

        Juusto kohottaa kolesterolia vain vähän tai ei ollenkaan, mutta sen korvaaminen esim. rypsiöljyllä tai makrillilla laskee kolesterolia https://www.pronutritionist.net/2015/06/kypsytetty-juusto-ja-voi-vaikuttavat-kolesteroliin-eri-tavoin/

        Toisaalta jos makrillin vaihtaa juustoon, niin varmaan kolesterolikin nousee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juusto kohottaa kolesterolia vain vähän tai ei ollenkaan, mutta sen korvaaminen esim. rypsiöljyllä tai makrillilla laskee kolesterolia https://www.pronutritionist.net/2015/06/kypsytetty-juusto-ja-voi-vaikuttavat-kolesteroliin-eri-tavoin/

        Toisaalta jos makrillin vaihtaa juustoon, niin varmaan kolesterolikin nousee.

        Minä en suhtautuisi asiaan ihan noin vaan käytän kyllä juustoa mutta myös kasviöljyjä ja rasvaista kalaa. Kaupassa käydessä voisi vilkaista onko vielä boquerón en aceite myynnissä. Päivällinen on sitten täysjyväpastaa grillibroilerikastikkeessa, aperitiivinä 2.5 dl brandyä ja ruokajuomana punaviiniä.


      • Anonyymi

        Useammassakin tutkimuksessa täysjyvän käyttö on liittynyt parempaan terveyteen. Hyvä vaikutus on todennäköisesti johtunut kuidusta.

        Hyvä hiilihydraatti = hiilihydraatti, jossa on kuitua
        Huono hiilihydraatti on hyvin vähäkuituista

        ”Yhdysvaltalaistutkijat ovat saaneet lisää näyttöä täysjyväviljan suotuisista terveysvaikutuksista. Heidän tutkimuksensa perusteella täysjyväviljaa suosivat voivat elää muita pitemmän elämän. Samanlaisia tuloksia on saatu monissa tutkimuksissa aikaisemminkin, mutta havainnot lisäävät näyttöä entisestään.”

        ”Circulation-lehden julkaisemassa meta-analyysitutkimuksessa yhteydet näkyivät henkilöillä, jotka söivät vähintään kolme annosta eli noin 40 grammaa täysjyväviljaa päivittäin. Tällöin riski kuolla sydän- ja verisuonitautiin oli 25 prosenttia pienempi ja syöpään 14 prosenttia pienempi kuin osallistujien, jotka eivät syöneet täysjyväviljaa juuri lainkaan. Yhteydet koskivat myös vähemmän kuin kolme annosta päivässä täysjyväviljaa nauttivia, mutta vaikutus ei ollut yhtä suuri.”

        ”Analyysissa yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen 14 tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä 790 000 miehen ja naisen terveystiedoista. Heistä 98 000 kuoli tutkimusten seurantojen aikana.”

        ”Täysjyväviljoissa on monia ainesosia, jotka voivat selittää terveyshyödyt, mutta todennäköisimmin ne johtuvat täysjyväviljojen sisältämistä ravintokuiduista. Tulokset tukevat nykyisiä ravitsemussuosituksia.”

        https://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_artikkeli=uux19593

        PS. Palkokasvit saattavat olla vielä terveellisempiä. Ainakin niissä on matalampi glykeeminen indeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useammassakin tutkimuksessa täysjyvän käyttö on liittynyt parempaan terveyteen. Hyvä vaikutus on todennäköisesti johtunut kuidusta.

        Hyvä hiilihydraatti = hiilihydraatti, jossa on kuitua
        Huono hiilihydraatti on hyvin vähäkuituista

        ”Yhdysvaltalaistutkijat ovat saaneet lisää näyttöä täysjyväviljan suotuisista terveysvaikutuksista. Heidän tutkimuksensa perusteella täysjyväviljaa suosivat voivat elää muita pitemmän elämän. Samanlaisia tuloksia on saatu monissa tutkimuksissa aikaisemminkin, mutta havainnot lisäävät näyttöä entisestään.”

        ”Circulation-lehden julkaisemassa meta-analyysitutkimuksessa yhteydet näkyivät henkilöillä, jotka söivät vähintään kolme annosta eli noin 40 grammaa täysjyväviljaa päivittäin. Tällöin riski kuolla sydän- ja verisuonitautiin oli 25 prosenttia pienempi ja syöpään 14 prosenttia pienempi kuin osallistujien, jotka eivät syöneet täysjyväviljaa juuri lainkaan. Yhteydet koskivat myös vähemmän kuin kolme annosta päivässä täysjyväviljaa nauttivia, mutta vaikutus ei ollut yhtä suuri.”

        ”Analyysissa yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen 14 tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä 790 000 miehen ja naisen terveystiedoista. Heistä 98 000 kuoli tutkimusten seurantojen aikana.”

        ”Täysjyväviljoissa on monia ainesosia, jotka voivat selittää terveyshyödyt, mutta todennäköisimmin ne johtuvat täysjyväviljojen sisältämistä ravintokuiduista. Tulokset tukevat nykyisiä ravitsemussuosituksia.”

        https://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_artikkeli=uux19593

        PS. Palkokasvit saattavat olla vielä terveellisempiä. Ainakin niissä on matalampi glykeeminen indeksi.

        Tutkimus tosiaan koostui peräti 790 000 ihmisen terveystiedoista.

        Tutkimuksessa yhdistettiin ja analysoitiin 14 tutkimuksen tiedot. Varsin vakuuttavaa työtä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus tosiaan koostui peräti 790 000 ihmisen terveystiedoista.

        Tutkimuksessa yhdistettiin ja analysoitiin 14 tutkimuksen tiedot. Varsin vakuuttavaa työtä.

        ”Täysjyväviljoissa on monia ainesosia, jotka voivat selittää terveyshyödyt, mutta todennäköisimmin ne johtuvat täysjyväviljojen sisältämistä ravintokuiduista. Tulokset tukevat nykyisiä ravitsemussuosituksia.”

        Joissa suositellaan vähintää puolet energiasta tulevaksi SOKERISTA.

        Täyttä hölmöilyä viralliselta taholta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimus tosiaan koostui peräti 790 000 ihmisen terveystiedoista.

        Tutkimuksessa yhdistettiin ja analysoitiin 14 tutkimuksen tiedot. Varsin vakuuttavaa työtä.

        Ihailtavaa ja kehuttavaa on linkillä nakata. Mutta

        Näitä voi sokeitautinen kokeilla kotona. Syöpi vuan niitä kuituja notta napa tutisee. Haitta on vain, että mittaus ottoo kipeästi sormenpäähän.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minä en suhtautuisi asiaan ihan noin vaan käytän kyllä juustoa mutta myös kasviöljyjä ja rasvaista kalaa. Kaupassa käydessä voisi vilkaista onko vielä boquerón en aceite myynnissä. Päivällinen on sitten täysjyväpastaa grillibroilerikastikkeessa, aperitiivinä 2.5 dl brandyä ja ruokajuomana punaviiniä.

        Pari vuotta sitten julkaistu tutkinus ei tukenut suositusta vaihtaa ”kovaa” rasvaa ”pehmeään” tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari vuotta sitten julkaistu tutkinus ei tukenut suositusta vaihtaa ”kovaa” rasvaa ”pehmeään” tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseksi.

        Aika monella palstan lukijalla on jo diabetes. Heillä on terveeseen verrattuna kohonnut riski saada sydänkohtaus tai aivohalvaus. Kaikki riskitekijät on syytä hoitaa pois. Silti voi sairastua. Ja täysin tervekin voi sairastua ilman mainittavia riskitekijöitä. Ihmisyksilön elämä on osittain arpapeliä, mutta suuressa mittakaavassa koko väestön tasolla riskitekijöiden poistumisella olisi valtava merkitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika monella palstan lukijalla on jo diabetes. Heillä on terveeseen verrattuna kohonnut riski saada sydänkohtaus tai aivohalvaus. Kaikki riskitekijät on syytä hoitaa pois. Silti voi sairastua. Ja täysin tervekin voi sairastua ilman mainittavia riskitekijöitä. Ihmisyksilön elämä on osittain arpapeliä, mutta suuressa mittakaavassa koko väestön tasolla riskitekijöiden poistumisella olisi valtava merkitys.

        Ei stenttiä presidentti Bushille, jos hän menisi Topekaan.
        Jos vuonna 2006 presidentti Bushin lääkärit poisttivat hänet statiinista, kun he tiesivät, että hänellä oli positiivinen CAC 4 (jonka uskon nostavan hänet alhaisesta CV-riskistä välivaiheen CV-riskiin), miten he tietävät, milloin laittaa hänet takaisin statiiniin ja mihin tavoitteeseen? Vastaus on ilmeinen, he käyttävät stressitestausta. Ilmeisesti stressitesti viime vuonna oli normaali, joten hänen lääkärinsä menettivät mahdollisuuden saada presidentti Bush takaisin statiineihin. CAC:n seuranta ilman kontrastia olisi voinut riittää. CAC maksaa vain 100 dollaria, kun taas Angio CAC on paljon kalliimpaa ja enemmän säteilyä.


      • Anonyymi

        Kyllä sinä olet täysi hölmö, VEE


    • Anonyymi

      Ystäväni sokeritautinen aterioi niitä terveellisiä tortilloja tietenkii mahdollisimman rasvattomana. Lääkitystä kaikilla herkuilla mitä lekuri ilkenee määrätä. Nytten makaa Tampereellla lasareetissa ja vain käsi hiukan liikkuu.

      • Anonyymi

        "Ystäväni sokeritautinen aterioi niitä terveellisiä tortilloja tietenkii mahdollisimman rasvattomana. Lääkitystä kaikilla herkuilla"

        "Kyllä diabeetikko voi syödä sokeria, sitä vartenhan apteekissa on insuliinia."

        Suomen Diabetesliiton ravintoasiantuntija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ystäväni sokeritautinen aterioi niitä terveellisiä tortilloja tietenkii mahdollisimman rasvattomana. Lääkitystä kaikilla herkuilla"

        "Kyllä diabeetikko voi syödä sokeria, sitä vartenhan apteekissa on insuliinia."

        Suomen Diabetesliiton ravintoasiantuntija.

        Kaikkea kohtuudella, kuunnellaan hoitajia ja lääkäreitä, heiltä saa parhaat neuvot diabetdksen hoidosta. T. Ykköstyypin diabeetikko.


    • Anonyymi

      Sanokaas nyt vielä, onko kohtalokasta syödä 4 leipäsiivua päivässä cheddarilla? Vaikuttaako se kolesteroliin? Ihminen joutuu miettimään tälläistäkin. Vai korvaanko juuston kaalinlehdellä?

      • Anonyymi

        Koskapa on tautista aikaa niin uutinen Espanjasta. Koronapotilaat toipuivat paremmin, jos kolesterolit oli koholla. Tuskimpa muuta haittaa.


      • Anonyymi

        Kauraleipä alentaa.
        Rasvainen juusto . Siinä on kaksi koulukuntaa. Toinen sanoo, että nostaa. Toinen ettei .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kauraleipä alentaa.
        Rasvainen juusto . Siinä on kaksi koulukuntaa. Toinen sanoo, että nostaa. Toinen ettei .

        Diabeetikon kannalta ylipaino on haitallista ja jos nuo juustoviipaleet ovat valmiiksi siivutettuja ja runsarrasvaisia niin energiaa tulee reilusti.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kohokohdat

      Unihäiriöitä ja häiriöitä raportoidaan usein lihavuudessa ja tyypin 2 diabeteksessa (T2D).


      Uniongelmien arviointia ja hoitoa suositellaan T2D- potilaille.


      Painonpudotus on aiemmin liittynyt unen parantamiseen.


      Ruokavalion makroravintoaineen saantikoostumus vaikuttaa subjektiivisen unen laatuun.


      Hiilihydraattien rajoitus ja ketogeeninen ruokavalio ovat yleistymässä liikalihavuuden ja T2D: n hoidossa.

    • Anonyymi

      Statiineja en lähtisi syömään, jos kolesteroli on vähän koholla. Niiden haitat vie huonoon kuntoon. Vaikuttaa niveliin, lihaksiin ja muistiin. Painonpudotus, liikuntaa ja ravinto pitäisi riittää.

      • Anonyymi

        Tuo riippuu muista riskitekijöistä. (sukupuoli, ikä, verenpaine, diabetes, tupakointi, perinnölliset taipumukset). Jos muita riskitekijöitä on, kannattaa statiineja käyttää. Riskin voi tarkistaa finriski-laskurista. https://www.terveyskirjasto.fi/pgt00013


    • Anonyymi

      Kun syö leipää vaik ny kuidun takia, niin aamusokeri on vähän korkeampi kun jos pysyisi vain salaatissa.
      Dillemma on se, et kuidun ja painon takia hyvä syödä leipää (kaura ja ruis) mutta se nostaa ( tai sitten joku muu tekijä) aamusokeria. Tai sitten sitä nostaa juusto.
      Miten tuo yhtälö ratkaistaan.
      Leivän voisin jättää mutta paino ei saisi laskea liikaa.
      Jos jätän leivän ruokavalioon kuuluu salaatti, vihannekset, kala ja joku hernepasta, kananmunat, maito, kerma ja öljyt, joku koleterolia alentava levite. Ei mitään muuta, ei herkkuja , ei jälkiruokia. Lihaakaan en ole syönyt 30 vuoteen.
      Saivartelua mutta jokin ei tuossa toim.

      • Anonyymi

        Itse en välitä aterianjälkeisistä sokerinnousuista, en edes mittaa niitä. Joskus tulee aterian jälkeen väsy, silloin tiedän syöneeni hiilihydraatteja liikaa. Sokeri voi tosin olla aterian jälkeen korkeahko ilman väsyäkin (luulisin niin),

        Keskityn syömään vähäsuolaista kasvisvoittoista ruokaa, jossa on vain hyviä hiilihydraatteja ja vähän tyydyttynyttä rasvaa. Kuituja runsaasti. Ruokavalion kulmakivi on Fazerin Voimakaura.

        Pääpaino on kaloreiden rajoittamisessa ja vähäsuolaisuudessa. Paino pudonnut jo 30 kg, vielä 25 kg normaalipainoon.

        Pitkäsokeri 33 kesäkuussa, uusi mittaus vuoden viimeisellä viikolla. Verenpaine 100/70.

        D2-potilas, kaksi diabeteslääkettä käytössä (metformiini ja semaglutidi), lisäksi yksi verenpainelääke (losartaani).


    • Anonyymi

      Vaikuttaako diabetes mitenkään esim valkosulujen veriavoihin? Kun on lievää lymfopeniaa, leukopeniaa ja neutropeniaa . Onko mitään syy yhteyttä?

    • Anonyymi

      Itselläni juuri todettu aikuis-Diabetes-2.
      Olen aika ihmeissäni, kun en tiedä, miten tähän nyt pitää suhtautua.

      Kuinka vakavasta sairaudesta on kysymys? Yritän kiinnittää huomiota tähän asiaan, mutten aio vauhkoontua.

      • Anonyymi

        Alkuvaiheessa oleva D2 voidaan vielä saattaa remissioon.


    • Anonyymi

      Kolesteroli oli alentunut ja ldl on 2,6, ihmeellistä. Mutta piäisikö diabeetikolla olla vieläkin alempana? Lääkäri koitti ehdottaa kuitenkin lisäksi lääkettä. Mutta jatkan ruokavaliolla. Vähä hiilarinen mutta juurikin juustoa ja pari leipää, sillä se aleni. Vuosia on ollut yläkantissa.

      • Anonyymi

        Diabeetikoille suositellaan normaalia alempia LDL-arvoja https://www.kaypahoito.fi/hoi50025#T2 .

        Itsellä D2 ollut 14 vuotta, ja LDL oli viimeksi 2,0. Mietin pitäisikö saada vielä alemmaksi. En käytä ainakaan vielä kolesterolilääkettä.

        Veranpaine on syytä hoitaa kuntoon vaikka lääkkein. Diabeetikot ovat alttiita saamaan mm. munuaissairauksia, ja korkea verenpaine lisää riskiä. https://www.kaypahoito.fi/khp00070


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diabeetikoille suositellaan normaalia alempia LDL-arvoja https://www.kaypahoito.fi/hoi50025#T2 .

        Itsellä D2 ollut 14 vuotta, ja LDL oli viimeksi 2,0. Mietin pitäisikö saada vielä alemmaksi. En käytä ainakaan vielä kolesterolilääkettä.

        Veranpaine on syytä hoitaa kuntoon vaikka lääkkein. Diabeetikot ovat alttiita saamaan mm. munuaissairauksia, ja korkea verenpaine lisää riskiä. https://www.kaypahoito.fi/khp00070

        Onneksi olkoon. Kuulun kohtalaisen riskin ryhmään. Pitäisi olla alle 2,6. Koitan saada sen ilman lääkkeitä.


      • Diabeetille suositellaan matalampaa LDL-kolesterolia mutta asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Jos statiinit eivät aiheuta ongelmia niin niitä voi hyvin käyttää, pienelle osalle statiinit aiheuttavat ongelmia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabeetille suositellaan matalampaa LDL-kolesterolia mutta asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Jos statiinit eivät aiheuta ongelmia niin niitä voi hyvin käyttää, pienelle osalle statiinit aiheuttavat ongelmia.

        Ne joille statiinit eivät jostain syystä sopineet, muistavat kyllä kertoa siitä kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi olkoon. Kuulun kohtalaisen riskin ryhmään. Pitäisi olla alle 2,6. Koitan saada sen ilman lääkkeitä.

        Minulle (d1) on sanottu että pitäisi olla alle 1,8. Itsellä nyt 2,2 ilman lääkkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle (d1) on sanottu että pitäisi olla alle 1,8. Itsellä nyt 2,2 ilman lääkkeitä.

        Kumpiko proteiini on kyseessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpiko proteiini on kyseessä?

        Mitä tarkoitat? LDL 2,2 nyt ilman lääkkeitä. Pitäisi siis olla ainakin alle 1,8. Olen sairastanut n. 30 vuotta (d1) . Proliferatiivinen retinopatia ja mikroalbuminuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat? LDL 2,2 nyt ilman lääkkeitä. Pitäisi siis olla ainakin alle 1,8. Olen sairastanut n. 30 vuotta (d1) . Proliferatiivinen retinopatia ja mikroalbuminuria.

        Hän halusi snobbailla sillä tiedolla, että LDL on lyhenne sanasta low-density lipoprotein, eli kyse on oikeastaan proteiinista eikä kolesterolista. Oikeasti hän ei ole lukenut eksakteja luonnontieteitä enää peruskoulun tai lukion jälkeen (ellei lähihoitajaopintojen yhteen- ja vähennyslaskun kertauskurssia lasketa sellaiseksi), kunhan nyt halusi päteä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat? LDL 2,2 nyt ilman lääkkeitä. Pitäisi siis olla ainakin alle 1,8. Olen sairastanut n. 30 vuotta (d1) . Proliferatiivinen retinopatia ja mikroalbuminuria.

        LDL- (engl. low-density lipoprotein) eli hän ei ole kolesteroli vaikka semmoiseksi sanovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LDL- (engl. low-density lipoprotein) eli hän ei ole kolesteroli vaikka semmoiseksi sanovat.

        Juu mutta LDL-kolesteroli tarkoittaa low-density proteiinin kuljettamaa kolesterolia.

        Niin kuin taksikuski. Taksi on auto, mutta taksikuski on ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu mutta LDL-kolesteroli tarkoittaa low-density proteiinin kuljettamaa kolesterolia.

        Niin kuin taksikuski. Taksi on auto, mutta taksikuski on ihminen.

        Kaikkee se "suhari" kulettaa. Kyytiin soppii myös rasvaliukoiset vitamiinit.

        Siitä huolimatta valtimoplakista ei löydy kolesterolia. Siellä on kalakkia ja siemenöljyistä sitä välttämättömäksi mainittu omega kutosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkee se "suhari" kulettaa. Kyytiin soppii myös rasvaliukoiset vitamiinit.

        Siitä huolimatta valtimoplakista ei löydy kolesterolia. Siellä on kalakkia ja siemenöljyistä sitä välttämättömäksi mainittu omega kutosta.

        Ennen kuin keksit vielä hullumpia ajatuksia, niin lue tuo:
        http://www.tervettaskeptisyytta.net/miten-verisuoni-kalkkeutuu/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hän halusi snobbailla sillä tiedolla, että LDL on lyhenne sanasta low-density lipoprotein, eli kyse on oikeastaan proteiinista eikä kolesterolista. Oikeasti hän ei ole lukenut eksakteja luonnontieteitä enää peruskoulun tai lukion jälkeen (ellei lähihoitajaopintojen yhteen- ja vähennyslaskun kertauskurssia lasketa sellaiseksi), kunhan nyt halusi päteä.

        Lipoproteiinit eivät ole proteiineja vaan proteiinien, rasvan ja kolesterolin yhdisteitä. Noita on useampaa lajia ja niistä yksi luokka eli LDL-kolesteroli on havaittu lisäävän valtimoiden kalkkeutumista ja lisäävän sydänkohtauksia.

        LDL-kolesteroli ei ole edes yksittäinen aine vaan lipoproteiinit on jaettu luokkiin niiden tiheyden mukaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkee se "suhari" kulettaa. Kyytiin soppii myös rasvaliukoiset vitamiinit.

        Siitä huolimatta valtimoplakista ei löydy kolesterolia. Siellä on kalakkia ja siemenöljyistä sitä välttämättömäksi mainittu omega kutosta.

        Valtimoplakissa on kyllä kolesterolia eikä valtimoplakkia muodostu jos LDL-kolesterolin määrä on alhainen eli tuollaiset alle 1.3 mmol/l. Kolesterolin moolimassa on hiukan alle 400 g eli tuolla pitoisuudella veressä on kolesterolia noin 0.4 g/l.


      • Valitettavasti suositellut kolesterolitasot ovat kaukana hyvistä kolesterolitasoista. LDL-kolesteroli 3 mmol/l on aika kaukana optimitasosta 1.3 mmol/l.

        Tämän: 'Evidence-based goals in LDL-C reduction' mukaan LDL-kolesterolin lasku 1.7 mmol/l vähentää sydäntauteja yli 60%.

        Historiallisena pointtina suomalaisten LDL-kolesteroli on laskenut 2 mmol/l ja tuo selittäisi oikein hyvin suomalaisten vähentuneet sydäntaudit.

        Kun LCHF-dieetti nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin sillä saa yli tuplattua riskinsä saada sydänkohtaus.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lipoproteiinit eivät ole proteiineja vaan proteiinien, rasvan ja kolesterolin yhdisteitä. Noita on useampaa lajia ja niistä yksi luokka eli LDL-kolesteroli on havaittu lisäävän valtimoiden kalkkeutumista ja lisäävän sydänkohtauksia.

        LDL-kolesteroli ei ole edes yksittäinen aine vaan lipoproteiinit on jaettu luokkiin niiden tiheyden mukaan.

        Ahaa meni minunkin selitykseni sitten metsään, kun sanoin, että LDL-kolesteroli on eri asia kuin LDL. Minun mukaan LDL ilman kolesteroliliitettä olisi lipoproteiini, ja LDL-kolesteroli tarkoittaisi LDL:ksi kutsutun lipoproteiinin kuljettamaa kolesterolia. Ajattelin että labrassa mitattaisiin nimenomaan LDL:ksi kutsutun lipoproteiinin sisältämää (kuljettamaa) kolesterolia.

        Sain lukion kemiasta muistaakseni 8:n, enkä niistä kursseistakaan muista enää juuri mitään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa meni minunkin selitykseni sitten metsään, kun sanoin, että LDL-kolesteroli on eri asia kuin LDL. Minun mukaan LDL ilman kolesteroliliitettä olisi lipoproteiini, ja LDL-kolesteroli tarkoittaisi LDL:ksi kutsutun lipoproteiinin kuljettamaa kolesterolia. Ajattelin että labrassa mitattaisiin nimenomaan LDL:ksi kutsutun lipoproteiinin sisältämää (kuljettamaa) kolesterolia.

        Sain lukion kemiasta muistaakseni 8:n, enkä niistä kursseistakaan muista enää juuri mitään.

        Ihan oikeassa olet eli mitataan LDL-kolesterolia joka on siis tuohon luokkaan kuuluvien lipoproteiinien kuljettaman kolesterolin määrä.

        Lipoproteiini vaan ei ole proteiini vaan yhdiste joka koostuu proteiineista ja rasvoista eli se kolesteroli on kemiallisesti sitoutunut niihin proteiineihin.

        Jotta asia olisi vielä hankalampi niin LDL-kolesteroli on sitten hiukkanen, jonka sisällä on vielä vapaita rasvojakin. Se on eräänlainen pallo, jonka ulkopinta ei hylji vettä ja sisus hylkii.

        LDL-kolesterolihiukkasen koko myös vaihtelee eli noiden luokittelu eri ryhmiin ei ole mitenkään tarkkaa. Tuo on osasyy siihen miksi se ei ennusta sydäntauteja paremmin. Muutenkin valtimoplakin synty on hämärän peitossa, riskitekijät kyllä tunnetaan mutta tarkkaa mekanismia ei. LDL-kolesteroli on kuitenkin merkittävin riskitekijä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valitettavasti suositellut kolesterolitasot ovat kaukana hyvistä kolesterolitasoista. LDL-kolesteroli 3 mmol/l on aika kaukana optimitasosta 1.3 mmol/l.

        Tämän: 'Evidence-based goals in LDL-C reduction' mukaan LDL-kolesterolin lasku 1.7 mmol/l vähentää sydäntauteja yli 60%.

        Historiallisena pointtina suomalaisten LDL-kolesteroli on laskenut 2 mmol/l ja tuo selittäisi oikein hyvin suomalaisten vähentuneet sydäntaudit.

        Kun LCHF-dieetti nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% niin sillä saa yli tuplattua riskinsä saada sydänkohtaus.

        Olen nyt ollut viikon oma-aloitteisella tehostetulla kolesterolin alentamisdieetillä, Aivan vuoden lopussa minulla on labra, jossa mitataan LDL ja pitkäsokeri sekä sekalaisia luultavasti verenpainelääkkeen käyttöön liittyviä tarkistusjuttuja.

        Vuosi sitten LDL oli 2,5. Aloin laihtua ja käytin Voimakauraa joka päivä, niin kesäkuussa LDL oli vain 2,0. Toki välillä tuli syötyä runsaastikin tyydyttynyttä rasvaa esim. jäätelön muodossa.

        HDL:ää minulta ei viime vuosina ole mitattu. Vuonna 2015 se oli vain hieman yli 1:n, joskus nuorena 1,84.

        Nyt sitten tyydyttyneet ovat aivan minimissä, ja lisäksi smoothien seassa joka päivä 40 g camelinaöljyä.

        ( Camelinaöljystä on keskusteltu Suomi24:ssä aiemmin toissa kesänä https://keskustelu.suomi24.fi/t/16489751/ruistankiooljy-paras )

        Katsotaan miten LDL alenee. Ja dieetti on siis todella runsaasti liukoista kuitua sisältävä.

        Laatikainen sanoi radiossa, että hänen potilaissaan on ollut sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia jotka syövät ja ovat syöneet hyvin terveellisesti, mutta eivät saa sitten millään suureksi surukseen pahaa kolesteroliaan alenemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen nyt ollut viikon oma-aloitteisella tehostetulla kolesterolin alentamisdieetillä, Aivan vuoden lopussa minulla on labra, jossa mitataan LDL ja pitkäsokeri sekä sekalaisia luultavasti verenpainelääkkeen käyttöön liittyviä tarkistusjuttuja.

        Vuosi sitten LDL oli 2,5. Aloin laihtua ja käytin Voimakauraa joka päivä, niin kesäkuussa LDL oli vain 2,0. Toki välillä tuli syötyä runsaastikin tyydyttynyttä rasvaa esim. jäätelön muodossa.

        HDL:ää minulta ei viime vuosina ole mitattu. Vuonna 2015 se oli vain hieman yli 1:n, joskus nuorena 1,84.

        Nyt sitten tyydyttyneet ovat aivan minimissä, ja lisäksi smoothien seassa joka päivä 40 g camelinaöljyä.

        ( Camelinaöljystä on keskusteltu Suomi24:ssä aiemmin toissa kesänä https://keskustelu.suomi24.fi/t/16489751/ruistankiooljy-paras )

        Katsotaan miten LDL alenee. Ja dieetti on siis todella runsaasti liukoista kuitua sisältävä.

        Laatikainen sanoi radiossa, että hänen potilaissaan on ollut sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia jotka syövät ja ovat syöneet hyvin terveellisesti, mutta eivät saa sitten millään suureksi surukseen pahaa kolesteroliaan alenemaan.

        Tässä muuten Reijon sivu Nitterissä https://nitter.net/Reijo_RD_FIN

        Nitter on Twitterin open source interface ilman jäljittimiä.

        https://github.com/mendel5/alternative-front-ends#twitter


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen nyt ollut viikon oma-aloitteisella tehostetulla kolesterolin alentamisdieetillä, Aivan vuoden lopussa minulla on labra, jossa mitataan LDL ja pitkäsokeri sekä sekalaisia luultavasti verenpainelääkkeen käyttöön liittyviä tarkistusjuttuja.

        Vuosi sitten LDL oli 2,5. Aloin laihtua ja käytin Voimakauraa joka päivä, niin kesäkuussa LDL oli vain 2,0. Toki välillä tuli syötyä runsaastikin tyydyttynyttä rasvaa esim. jäätelön muodossa.

        HDL:ää minulta ei viime vuosina ole mitattu. Vuonna 2015 se oli vain hieman yli 1:n, joskus nuorena 1,84.

        Nyt sitten tyydyttyneet ovat aivan minimissä, ja lisäksi smoothien seassa joka päivä 40 g camelinaöljyä.

        ( Camelinaöljystä on keskusteltu Suomi24:ssä aiemmin toissa kesänä https://keskustelu.suomi24.fi/t/16489751/ruistankiooljy-paras )

        Katsotaan miten LDL alenee. Ja dieetti on siis todella runsaasti liukoista kuitua sisältävä.

        Laatikainen sanoi radiossa, että hänen potilaissaan on ollut sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia jotka syövät ja ovat syöneet hyvin terveellisesti, mutta eivät saa sitten millään suureksi surukseen pahaa kolesteroliaan alenemaan.

        Hyvä että tuli taas tuo camelina esiin, täytyy hommata kun palaan kotiin 3 kk päästä.

        Kolesteroliarvoihin vaikuttaa paljon APO-geeni. Jos on noiden suhteen huono tuuri niin hyvistä elintavoista huolimatta kolesteroliarvot voivat olla huonot.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Hyvä että tuli taas tuo camelina esiin, täytyy hommata kun palaan kotiin 3 kk päästä.

        Kolesteroliarvoihin vaikuttaa paljon APO-geeni. Jos on noiden suhteen huono tuuri niin hyvistä elintavoista huolimatta kolesteroliarvot voivat olla huonot.

        Prismassa camelinaöljyn neljänneslitran kokoisen pullon litrahinta on 27,80 €, kun taas Suomen Kasviöljyjen verkkokaupasta ostettuna 10 litran kanisterissa se maksaisi 8,00 €/litra.

        https://www.suomenkasvioljyt.fi/verkkokauppa/

        Myös Impolan Kasvitilalta saa tilattua camelinaöljyä. Hinta näyttäisi tosin paljon kalliimmalta.

        https://www.impolankasvitila.fi/verkkokauppa/group/muut-camelinaoljy-vihrea-linssi-harkapapu-yms/product/camelinaoljy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Prismassa camelinaöljyn neljänneslitran kokoisen pullon litrahinta on 27,80 €, kun taas Suomen Kasviöljyjen verkkokaupasta ostettuna 10 litran kanisterissa se maksaisi 8,00 €/litra.

        https://www.suomenkasvioljyt.fi/verkkokauppa/

        Myös Impolan Kasvitilalta saa tilattua camelinaöljyä. Hinta näyttäisi tosin paljon kalliimmalta.

        https://www.impolankasvitila.fi/verkkokauppa/group/muut-camelinaoljy-vihrea-linssi-harkapapu-yms/product/camelinaoljy

        Myös camelinan siemeniä on saatavana https://www.suomenkasvioljyt.fi/tuote/camelinansiemen/ . Niissä tosin saattaa olla mukana raskasmetalleja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Prismassa camelinaöljyn neljänneslitran kokoisen pullon litrahinta on 27,80 €, kun taas Suomen Kasviöljyjen verkkokaupasta ostettuna 10 litran kanisterissa se maksaisi 8,00 €/litra.

        https://www.suomenkasvioljyt.fi/verkkokauppa/

        Myös Impolan Kasvitilalta saa tilattua camelinaöljyä. Hinta näyttäisi tosin paljon kalliimmalta.

        https://www.impolankasvitila.fi/verkkokauppa/group/muut-camelinaoljy-vihrea-linssi-harkapapu-yms/product/camelinaoljy

        Ajattelin kokeilla vakumointia ja pakastamista ja jakaa osan erästä eteenpäin. Asia riippuu paljon uudesta työpaikasta eli syömiset voivat mennä eväiksi ja pääruoka sitten illalla. Tekisi kyllä hyvää painolle.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ajattelin kokeilla vakumointia ja pakastamista ja jakaa osan erästä eteenpäin. Asia riippuu paljon uudesta työpaikasta eli syömiset voivat mennä eväiksi ja pääruoka sitten illalla. Tekisi kyllä hyvää painolle.

        Kasviöljyn vakumointi ja pakastaminen???

        Mahtuukohan tuollainen 10 litran kanisteri jääkaappiin?

        10 litraa = 10 dm^3 = 21,5 cm * 21,5 cm * 21,5 cm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen nyt ollut viikon oma-aloitteisella tehostetulla kolesterolin alentamisdieetillä, Aivan vuoden lopussa minulla on labra, jossa mitataan LDL ja pitkäsokeri sekä sekalaisia luultavasti verenpainelääkkeen käyttöön liittyviä tarkistusjuttuja.

        Vuosi sitten LDL oli 2,5. Aloin laihtua ja käytin Voimakauraa joka päivä, niin kesäkuussa LDL oli vain 2,0. Toki välillä tuli syötyä runsaastikin tyydyttynyttä rasvaa esim. jäätelön muodossa.

        HDL:ää minulta ei viime vuosina ole mitattu. Vuonna 2015 se oli vain hieman yli 1:n, joskus nuorena 1,84.

        Nyt sitten tyydyttyneet ovat aivan minimissä, ja lisäksi smoothien seassa joka päivä 40 g camelinaöljyä.

        ( Camelinaöljystä on keskusteltu Suomi24:ssä aiemmin toissa kesänä https://keskustelu.suomi24.fi/t/16489751/ruistankiooljy-paras )

        Katsotaan miten LDL alenee. Ja dieetti on siis todella runsaasti liukoista kuitua sisältävä.

        Laatikainen sanoi radiossa, että hänen potilaissaan on ollut sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia jotka syövät ja ovat syöneet hyvin terveellisesti, mutta eivät saa sitten millään suureksi surukseen pahaa kolesteroliaan alenemaan.

        Laatikainen:
        "Kävi ilmi, että vähemmän hiilihydraatteja sis. ruokavalio joka painottui kasvikunnan rasvoihin liittyi pienempään (-23%) kuoleman riskiin. Vähempihiilihydraattinen ruokavalio, joka painottui tyydyttyneeseen (eläin) rasvaan, ei tuonut samaa hyötyä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen nyt ollut viikon oma-aloitteisella tehostetulla kolesterolin alentamisdieetillä, Aivan vuoden lopussa minulla on labra, jossa mitataan LDL ja pitkäsokeri sekä sekalaisia luultavasti verenpainelääkkeen käyttöön liittyviä tarkistusjuttuja.

        Vuosi sitten LDL oli 2,5. Aloin laihtua ja käytin Voimakauraa joka päivä, niin kesäkuussa LDL oli vain 2,0. Toki välillä tuli syötyä runsaastikin tyydyttynyttä rasvaa esim. jäätelön muodossa.

        HDL:ää minulta ei viime vuosina ole mitattu. Vuonna 2015 se oli vain hieman yli 1:n, joskus nuorena 1,84.

        Nyt sitten tyydyttyneet ovat aivan minimissä, ja lisäksi smoothien seassa joka päivä 40 g camelinaöljyä.

        ( Camelinaöljystä on keskusteltu Suomi24:ssä aiemmin toissa kesänä https://keskustelu.suomi24.fi/t/16489751/ruistankiooljy-paras )

        Katsotaan miten LDL alenee. Ja dieetti on siis todella runsaasti liukoista kuitua sisältävä.

        Laatikainen sanoi radiossa, että hänen potilaissaan on ollut sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia jotka syövät ja ovat syöneet hyvin terveellisesti, mutta eivät saa sitten millään suureksi surukseen pahaa kolesteroliaan alenemaan.

        Miten käytät voimakauraa? Mihin kaikeen sekoitat sitä. Jos nyt hoksaat tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten käytät voimakauraa? Mihin kaikeen sekoitat sitä. Jos nyt hoksaat tämän.

        Teen viljasekoitusta: 2 osaa Voimakauraa, 2 osaa ruishiutaleita, 1 osa soijarouhetta, 1 osa kauraleseitä, 1 osa Härkis-härkäpapurouheita.

        Halpoja kauraleseitä käytän Voimakauran ohella, jotta hinta hieman halpenisi. Jos kukkaro sallii, kauraleseet voi korvata lisäannoksella Voimakauraa.

        Sekaan olen laittanut runsaasti kasviksia ja maitoa tai vettä, jotka tehosekoittimella muussaan hienoksi. Camelinaöljy antaa tunnusomaisen lisämaun seokselle. Pistän jääkaappiin turpoamaan. Saavat olla siellä ainakin 3 tuntia. Lopputuotteesta tulee paksua ja täyttävää, silti juotavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teen viljasekoitusta: 2 osaa Voimakauraa, 2 osaa ruishiutaleita, 1 osa soijarouhetta, 1 osa kauraleseitä, 1 osa Härkis-härkäpapurouheita.

        Halpoja kauraleseitä käytän Voimakauran ohella, jotta hinta hieman halpenisi. Jos kukkaro sallii, kauraleseet voi korvata lisäannoksella Voimakauraa.

        Sekaan olen laittanut runsaasti kasviksia ja maitoa tai vettä, jotka tehosekoittimella muussaan hienoksi. Camelinaöljy antaa tunnusomaisen lisämaun seokselle. Pistän jääkaappiin turpoamaan. Saavat olla siellä ainakin 3 tuntia. Lopputuotteesta tulee paksua ja täyttävää, silti juotavaa.

        Kuulostaa suht kauhean makuiselta sotkulta. En kyllä saisi tommosta kurkustani kaadettua alas laattaamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa suht kauhean makuiselta sotkulta. En kyllä saisi tommosta kurkustani kaadettua alas laattaamatta.

        Vai sotkua? Se on yllättävän hyvänmakuista, ei tarvitse nähdä vaivaa maustamisessa. Liottaminen on tärkeää, ihme kyllä se muuttaa rakenteen lisäksi makuakin.

        Joskus on tosin jäänyt ikävä jälkimaku, jos porkkanaa ollut liikaa. Yleensä kuitenkin jää hyvä maku suuhun. Ja liukoinen kuitu, rasva ja melko runsas proteiini lisäävät kylläisyydentunnetta. Nyt äskenkin annoksen ainoana makeuttajana oli puolikas appelsiini (eikä sekään ollut välttämätön), sitten oli kesäkurpitsaa, pikkuisen paprikaa, porkkanaa, tomaatti. Pyrin laittamaan ainakin kahta pääväriä punaista ja vihreää. Porkkanaa yritän syödä 120 g päivässä, joten neljään annokseen jaettuna se on 30 g/annos eikä sitä huomaa smoothien seasta. Nyt jääkaapissa on vielä ruusukaalia ja maa-artisokkaa, molemmat mainioita smoothien osia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teen viljasekoitusta: 2 osaa Voimakauraa, 2 osaa ruishiutaleita, 1 osa soijarouhetta, 1 osa kauraleseitä, 1 osa Härkis-härkäpapurouheita.

        Halpoja kauraleseitä käytän Voimakauran ohella, jotta hinta hieman halpenisi. Jos kukkaro sallii, kauraleseet voi korvata lisäannoksella Voimakauraa.

        Sekaan olen laittanut runsaasti kasviksia ja maitoa tai vettä, jotka tehosekoittimella muussaan hienoksi. Camelinaöljy antaa tunnusomaisen lisämaun seokselle. Pistän jääkaappiin turpoamaan. Saavat olla siellä ainakin 3 tuntia. Lopputuotteesta tulee paksua ja täyttävää, silti juotavaa.

        Kiitos, kiitos. Koitan harjoitella. Eli sekoitat siitä viljasekoituksen, jonka sekoitat vihannesten kanssa smoothieksi kun se on muhinut jääkaapissa jonkun aikaa. Miksi laitat öljyä. Saat ilmesesti tarvittavat proteiinit siitä? Jouluna on aikaa harjoitella.


    • Anonyymi

      Sokeritautinen voipi unohtaa isämeidän rukouksesta. Anna meille jokapäiväinen leipämme, Sillä näin siellä kerrotaan>>>>

      Täysjyvätuotteita
      Tieteellinen tuki täysjyvätuotteiden vähentämiselle
      kokonaiskuolleisuus ja kuolleisuus sydän- ja verisuonitauteihin niillä, joilla on
      diabetes [2].

      • Camelina, ei kameli.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Camelina, ei kameli.

        Juu kerranki lienet oikeassa. Se on myös nimellä ruistankio rikkaruho jota Fineli ei tunne ollenkaan. Tuntu olevan hinnoissaan. Hyvä on höplöstä vetää kaiken uskovia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu kerranki lienet oikeassa. Se on myös nimellä ruistankio rikkaruho jota Fineli ei tunne ollenkaan. Tuntu olevan hinnoissaan. Hyvä on höplöstä vetää kaiken uskovia.

        Tiede on eri mieltä kanssasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiede on eri mieltä kanssasi.

        Humppatiede on mulle outo laji.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      No, tukan oheneminen ei liity diabetekseen mitenkään. Muut oireet voi viitata insuliinin puutteeseen. Kannattaa puhua lääkärin kanssa. Itsellä pohje lihasten kipu loppui vasta insuliinin aloittamisen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe