Onko tämä kiusamista?

Anonyymi

Eli siis olen yläastelainen tyttö ja mulla on yksi hyvä kaveri mun luokalla. Koko muu luokka haukkuu mua ja välttelee. Tää kaveri ei puolusta mua kun on tosi ujo. Esim. yks porukka saattaa vaan kesken tunnin huutaa ”mä katkasen sun kaulan” osoittaen mua ja perään heittää harpilla tai jotain. Muutenkin mun tavaroita rikotaan kun lainaan niitä jollekin. Ahdistavinta mun mielestä on nää ”mä leikkaan sun hiukset kaljuks”, ”turpa kiinni tai mä leikkaan sun turvan irti”, ”toi ei ees sattunut oota vaan kun mä vedän sun kurkun auki” yms uhkailut. Opettajat ei oo tehnyt asialle mitään ja tätä siis tapahtuu tunneillakin eikä mitenkään piillotellusti. Muutama vuos sitten sain tappouhkauksia mun puhelimeen ja mua yritettiin kuristaa koulussa muutama kerta mutta pääsin siitä pois. Mun seksuaalisuutta on myös arvosteltu kaikkien kuullen. Haluaisin vaan ajatella noista uhkauksista että ne on vitsejä, mutta sillon kun joku toisella kädellä pitää mua paikoillaan ja toisella uhkaa mun kaulaa harpilla niin en tiedä mitä ajatella. Auttakaa!!!

14

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On kiusaamista. Myös kaverisi toiminta on, jos ei puolusta sinua ollenkaan. Oletko puhunut vanhempiesi kanssa tästä? Koulusi terveydenhoitajan kanssa? Oikeasti kerro jollekin, nämä ovat vakavia tilanteita jos sinut uhkataan esimerkiksi tappaa.
      Opettajien pitäisi todellakin puuttua jos kesken tunnin opettajan läsnäollessa tätä tapahtuu. Mene suoraan vaikka rehtorin puheille ja kerrot samat asiat mitä meille nyt. Kerrot myös, että opettajat eivät puutu vaikka ovat kuulemassa.
      Minä erottaisin opettajat samantien, koulussa pitäisi kaikilla olla turvallista olla.

      En osaa muutoin nyt auttaa, kun että menet puhumaan suoraan terkkarille tai rehtorille ja myös vanhemmillesi kerrot.
      Jos tappouhkauksia ja kuristamista sekä esimerkiksi tuo mitä sanoit että joku uhkaa kaulaa harpilla tulee usein, on vaikka rikosilmoituksen paikka.
      Tällaista ei saa hyväksyä.
      Ikävä kyllä kaverisikaan ei ole oikeasti kaverisi jos ei puutu mitenkään. Ei ehkä uskalla tulla väliin, mutta voisi edes kertoa vaikka opettajalle.

      Tämä viesti saattaa kuulostaa joltain 40v mamman viestiltä jossa lässytetään samaa asiaa että pitää menmä kertomaan jollekin, mutta tämän sinulle kirjoitti ihan toinen yläaste ikäinen tyttö.

      Puhu vanhemmillesi ensisijaisesti ja terkkarille myös.

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että kannattaa oikeasti kertoa sillä nuo kiusaajat voivat olla oikeasti mielenterveysongelmaisia ihmisiä, ja saattavat jopa tehdäkin jotain jos et tee sitä ennen asialle mitään.
        Tsemppiä sulle!


      • Anonyymi

        En ole kertonut vanhemmille. Se ”pääkiusaaja” on mun entinen tosi hyvä kaveri eli jotenkin ajattelen että en haluaisi ”pilata” sitä mun vanhempien edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kertonut vanhemmille. Se ”pääkiusaaja” on mun entinen tosi hyvä kaveri eli jotenkin ajattelen että en haluaisi ”pilata” sitä mun vanhempien edessä.

        No ei ole enää kaverisi. Älä hyväksy tällaista, se on yks ja sama "pilaatko" sen sun vanhempien edessä, se uhkaa sun terveyttä ja elämää.
        Kerro jollekin fiksulle aikuiselle, vahnemmillesi.


    • Anonyymi

      Kerro mahd. pian jollekin fiksulle aikuiselle.
      T. entinen kiusattu

      • Anonyymi

        Ei lisättävää. Asia on selvitettävä joten elä jää yksin vaan puhu tapahtuneista asioista.
        Opettajat jotka ovat olleet paikalla eivätkä välittäneet syyllistyivät virkarikokseen. Saisivat hävetä minkä "mallin" antavat keskenkasvuisille piittaamattomuudellaan. Sinä olet joutunut laittoman uhkauksen kohteeksi ja se on rikos. Myös rikotut tavarat tapana korvata. Katso vanhempiesi kanssa mitä mieltä rehtori on kiusaamisesta ja harkitse rikosilmoituksen tekemistä. Tsemppiä!


    • Anonyymi

      Tuo on kyllä kiusaamista. Kannattaa kertoa opettajalle ja vaikka vanhemmillesi. Meidänkin koulussa on vähän kiusaamista, mutta ei nyt kyllä tuollaista. Kannattaa oikeasti kertoa opelle, jos hän vaikka voisi tehdä asialle jotain :)

    • Anonyymi

      En tiedä, miten voisin kertoa jollekin, koska pelkään että olen vain ylireagoinut :(. Entä jos tämä on ihan normaalia ja minä olen se ongelmakoha?

      se alkuperäinen

      • Anonyymi

        Hei et sä oo ylireagoinut. Et todellakaan, toi on selvää kiusaamista eikä ollenkaan normaalia. Sinä et ole ongelmakohta.
        Mene vain joko rehtorin tai terkkarin, tai sitten vanhempiesi luokse ja kerrot kaiken. Tiedän, että voi olla vaikeaa, mutta se kannattaa. Mene ja kerro.

        Jos uhkailu/toiminta ei lopu, rikosilmoituksen paikka.

        Tsemppiä sulle, sä selviit!


    • Anonyymi

      Ääretöntä henkistä väkivaltaa! Jota sinun ei pidä hetkeäkään sietää! Onko kouluissa enää opoa,terveydenhoitajaa,rehtoria, kuratoria saatavilla? Puhuisit heille. Luokanvalvoja voi olla niin poikki puhki ei huomaa?Tietysti vanhemat,lähikasvatajat,heille pitäisi ekana puhua.Olisivat tukenasi koulun päin puhe. Mutta jos et heille pysty puhuu? Eivät kerkiä huomioida sinua uraputkessa tai ruuhkavuosisan?Mene tylisty heti huomenna opetajien kansiliaan.Tai Rehtorin luokse. Tilanteesi pahenee ja ei tie mitä tekevät viellä?

    • Anonyymi

      Ameriikas käytetään tuliaseita, niin tulee vetelät lahkeeseen?😎😎😎

    • Hei,

      Olet jo saanut monia hyviä vinkkejä ja minäkin kannustan sinua kertomaan kiusaamisesta turvalliselle aikuiselle sekä kotona että koulussa.

      Kiusaamiskokemuksesta voi jutella myös erilaisissa auttavissa palveluissa. Laitan tähän esimerkkejä muutamista:

      Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetissä on tukisuhdepalveluita, joissa oma tukihenkilön kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta Tässä pari esimerkkiä tukisuhteista, jotka sopivat kiusatuille:

      - Mieli Tukisuhde. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/
      - Tukea entisille ja nykyisille koulukiusatuille https://tukinet.net/teemat/tukea-entisille-ja-nykyisille-koulukiusatuille/tukisuhteet/
      - Etsivän Nettityön tukisuhde https://tukinet.net/teemat/etsivan-nettityon-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi Tukinetissä on ryhmächattejä, joissa kiusaamisesta voi keskustella ohjatusti vertaisten kanssa. Esimerkkinä Kiusatut-chat https://tukinet.net/teemat/kiusatut-ryhmachat/ryhmachatit/

      Tukinetin palveluita voi käyttää anonyymisti ja se on avoinna vuoden jokaisena päivänä 24/7.

      Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä on kiusaamista, kerro omalle luokanvalvojalle, sekä rehtorille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      38
      2963
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      11
      2011
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1463
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1355
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1321
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1231
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1151
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1085
    9. 22
      1047
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    Aihe