Eräs salattu suru abortista

Anonyymi

Päivän Aamulehdessä (B4) on runoilija Eeva-Liisa Mannerista artikkeli, joka sivuaa väliotsikolla "Abortti ja loputon suru" hänen kokemustaan. Hän uskoutuu kirjeessään ystävättärelleen näin: "Olin kerran saamassa lasta, mutta se otettiin pois, lääkärin suosituksesta, tai paremminkin määräyksestä. Se ei ollut hyvä teko - vaikka välttämätön - sellainen synnyttää aivan tavattoman depression, suorastaan itsemurhamielialan, ja siten päättymätöntä kaipausta, loppumatttoman jos-ajattelun, nyt se olisi noin iso, nyt se lukisi geometrian alkeita.."
Lapsen isä oli tahollaan naimisissa oleva mies, joka jätti yhtäkkisesti runoilijan ja palasi perheensä luo Ruotsiin. Tämän jälkeen kerrotaan runoilijan hoidoista psykiatrisessa sairaalassa.
Artikkeli ei kerro tarkemmin abortin syistä, raskausviikoista, vuosiluvusta, tai oliko taustalla terveyssyitä, lapsen aviottomuus, vai miksi lääkärin asenne oli tuollainen. Kaiketi kuitenkaan lapsessa ei olisi ollut mitään vikaa. Siis vaikka vastuu lapsen kohtalosta on ollut ainakin osin ja painostuksen alla jonkun muun kuin tekijän itsensä käsissä, syyllisyyden tunteet kytee silti noinkin voimakkaina. Hesarissa elämäkertakirjoittaja tulkitsee, että raskaus keskeytettiin, koska Manner ei halunnut jatkaa ”olemassaolon rikosta”.
Runoilijan ajatukset lienevät tuttuja monille muillekin abortin tekijöille, joita harvat kuitenkaan uskaltaa tai pystyy näin suorin sanoin edes itselleen myöntämään.
Eeva-Liisa on kenties saanut jo rauhan surultaan poistuttuaan tästä elämästä vuonna 1995.

8

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Runoilija ja hänen lapsensa joutuivat aborttijärjestelmän uhriksi. "Rasitttava" lapsi surmataan minkä hyvänsä verukkeen vuoksi. Aborttijärjestelmän toimijat pakottavat usein naista alistumaan mukavuusaborttiin. Tällainen toiminta on mahdollista, koska aborttiin pakottamista ja harhauttamista ei ole kriminaoisoitu kuten muita henkirikoksia.

      Normaali ihminen saa lapsensa kuolemasta kuoleman surun.

      Äärifeministinen hesari näyttää ilmoitavan lapsen elämän olevan "olemassaolon rikos", joka estämiseksi aborttiin pakotettu nainen surmasi lapsensa...

      Abotttiväki on kuoleman, tuhon ja tuskan asiamies.

      • Anonyymi

        Voi voi kuinka väärin sinä luet.... Sivistymättömyys paistaa. Ehkä Mannerilla oli jo mielenterveysongelmia muutenkin tuosta kirjoituksestaan se selviää ja tuohon aikaan raskaus ja äitiys naimattomana oli tuhoisaa kun mies on varattu ja jättää naisen kun tämä pamahtaa paksuksi. Olisi varmasti pitänyt lapsen jos kunnoton mies ei olis jättänyt. Monesti se suru jätetyksi tulemisesta on paljon isompi asia. Moni nainen nytkin päätyy aborttiin kun mies lähtee lätkimään tai on varattu. Toive perheestä kariutuu...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi kuinka väärin sinä luet.... Sivistymättömyys paistaa. Ehkä Mannerilla oli jo mielenterveysongelmia muutenkin tuosta kirjoituksestaan se selviää ja tuohon aikaan raskaus ja äitiys naimattomana oli tuhoisaa kun mies on varattu ja jättää naisen kun tämä pamahtaa paksuksi. Olisi varmasti pitänyt lapsen jos kunnoton mies ei olis jättänyt. Monesti se suru jätetyksi tulemisesta on paljon isompi asia. Moni nainen nytkin päätyy aborttiin kun mies lähtee lätkimään tai on varattu. Toive perheestä kariutuu...

        Nässä kuulemme hevosen suusta kuinka terveysongelmat, parisuhdesotkut yms. "ratkaistaan" surmaamalla "rasittava" lapsi mukavuusabortissa. Lapsi joutuu sijaiskärsijäksi aikuisten tekosille ja samalla äidille tuotetaan kuolemansuru.

        Lapsen ja uuden elämän sijaan naiselle jää kalvava tuska elämän loppuun saakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nässä kuulemme hevosen suusta kuinka terveysongelmat, parisuhdesotkut yms. "ratkaistaan" surmaamalla "rasittava" lapsi mukavuusabortissa. Lapsi joutuu sijaiskärsijäksi aikuisten tekosille ja samalla äidille tuotetaan kuolemansuru.

        Lapsen ja uuden elämän sijaan naiselle jää kalvava tuska elämän loppuun saakka.

        No onhan se lapsi huomattava rasitus. Päivi Räsänen on sanonut näin. Uskon.


      • Anonyymi

        "Äärifeministinen hesari näyttää ilmoitavan lapsen elämän olevan "olemassaolon rikos","

        Sitaatti ei ollut Hesarin vaan on kirjailijan itsensä sanoma. Jos tosiaan ymmärrät mitä sitaatit yleensä tarkoittaa? Kommenttisi perusteella et osaa erottaa tekstistä toimittajan ja kirjailijan omaa.

        "Äärifeministinen" (siteerasin itseäsi) ? Mitä ihmettä? Onko Hesari mennyt julkaisemaan naisten tekstejä vai onko ottanut ihan palkkalistoille naisia? Ei ole solvannut naisia kuten pitäisi? Mihin tämä maailma on menossa? Naisia joka puolella, hyi!!! Tuo Mannerkin oli nainen, HYI!


    • Toiset surevat, toiset eivät. Ihmiset ovat yksilöitä, eivät massa. Tätä vastustajat eivät halua myöntää, kaikkien abortin kokeneiden pitäisi heidän mielestään olla , jossei itsemurhan partaalla, niin vähintään psykiatrisella osastolla. Mutta näin ei ole. Mutta antaa heidän höyrytä.

    • "Artikkeli ei kerro tarkemmin abortin syistä, raskausviikoista, vuosiluvusta, tai oliko taustalla terveyssyitä, lapsen aviottomuus, vai miksi lääkärin asenne oli tuollainen. Kaiketi kuitenkaan lapsessa ei olisi ollut mitään vikaa. "

      Artikkeli ei kerro niin, niin siksipä abortinvastustaja täyttää kaikki ne aukot omilla luuloillaan, joista ei kerrota. Kaiketi lapsessa ei ollut mitään vikaa? Mistä ihmeestä sinä sen tiedät?

      Kirjailija teki elämänsä aikana vaikka mitä, sen abortin lisäksi. Hesarissa kerrottiin kolmesta rakkauspettymyksestä, joihin tämä aborttikin liittyi, kun kerran lapsen isä häipyi Ruotsiin. Eikä tarina kerro, että oliko Kellokosken hoito missä vaiheessa, aborttia ennen vai jälkeen. Voi päätellä että monesssa paikassa.

      Aborttikomitean mietinnössähän mainittiin tämä samoille ajoille sijoittuva tutkimus siitä että aborteista psyykkisesti oireilevia naisia olisi vain 1% Ja näistäkin suurin osa aiheutuu siitä, että lapsen isään on ristiriitainen suhde tai mies on jättänyt asianosaisen. Ei se abortti tai raskaus vaan ole mikään ihmissuhteesta erillinen ilmiö tai asia. Jos ei toiveita suhteen jatkumisesta tai perheestä ole niin ei sitä lastakaan haluta, joka vain muistuttaisi koetuista pettymyksistä eikä tuohon aikaan yksinäisen äidin asema ollut kehuttava, niin varmaan lääkärikin on suositellut aborttia, koska emme voi tietää, jos synnytys ja muu olisi vain pahentanut asiaa. Eniveis, emme voi tietää.

      https://aijaa.com/kKNJ0b

      Muuten tiedän erään entiseltä paikkakunnaltani olevan naisen, joka synnytettyään 16 lasta joutui lopulta mielisairaalaan. Ei synnytys suojannut mielisairaudelta ei. Eikä sitä 1/5 osaa äideistä joka kokee vakavia mielenterveyshaittoja synnytykseen ja äitiyteen liittyen.

      • Anonyymi

        "Artikkeli ei kerro niin, niin siksipä abortinvastustaja täyttää kaikki ne aukot omilla luuloillaan, joista ei kerrota. "

        Mikäli huomasit, niin on kerrottu ihan vain siitä mitä lehdissä on kirjoitettu. Kopiointi mm. runoilijan kirjeestä eli omia ajatuksia. Että mitäköhän aukkoja tässä olisi tarvinnut täyttää ja miten, vai pitääkö vaan päästä syyttelemään edes jotakin kun teksti ei miellytä?
        Harmittaahan se tietysti aina kun joku abortin tehnyt tulee kertomaan näin suorin sanoin sen ikävistä jälkiseurauksista.. hys hys!

        " Kaiketi lapsessa ei ollut mitään vikaa?"

        Miten tekijä muuten voisi jossitella ja olettaa lapsen esim. lukevan geometriaa?

        "oliko Kellokosken hoito missä vaiheessa, aborttia ennen vai jälkeen."

        Kuten todettu, siitä kerrottiin aborttitarinan jälkeen. Mutta sinä voit kuivtella niitä hoitoja sinne tänne.

        "aborteista psyykkisesti oireilevia naisia olisi vain 1%"

        Siis jostain 50-luvun aineistosta kyse. Mitkä lie lain lepsuunnutusta puskevat tahot olleet ns. tutkimassa. Otos oli sitäpaitsi vain jo valmiiksi häiriintyneistä potilaista, ja se 1% oli osuus joilla psyyken tila huononi välittömästi aborttiin liittyen.
        Nykyään kun tiedetään että neljäsosa aborttööreistä tarvii jälkeenpäin psykoterapeuttista apua, eikä tiedetä monetko tapaukset jää vielä pimentoonkin. Abortin "vaarattomuudestakin" synnytykseen verrattuna on paljon enemmän tietoa käytettävissä.

        "synnytettyään 16 lasta joutui lopulta mielisairaalaan"

        Ihanko YHDEN tiedät, ja silläkin varmaan kaikki johtui juurikin ja ainoastaan niistä synnytyksistä. :D


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe