Vainoharhainen kaveri :(

Anonyymi

Oon 43v jätkä ja saman ikäinen jätkäkaveri joka on tuttu ala-asteelta asti on TODELLA vainoharhainen. Hänellä on kännykkänsä, tietokoneensa ja kaikkien muidenkin laitteidensa kamerat peitetty teipein, hänellä on makuuhuoneensa ikkunaan kiinnitetty rekan peili jonka kautta hän näkee ulko-ovelle ja hän kurkkaa siitä sille aina ennen kuin avaa oven tulijalle tai menee itse pihalle😳 tän lisäksi hänellä on erittäin suuri kynnys syödä ruokaa jonka valmistamista hän ei ole itse alusta alkaen nähnyt (koskee myös kaupan valmisruokia) ja oon huomannut että jos tuon hänelle ja itselleni lasilliset vaikka mehua tai limsaa niin kun poistun hän vaihtaa lasit ilmeisesti siltä varalta että yritän myrkyttää hänet🙄 moni muu hänen tuttunsa jopa oma äiti on huomannut tämän! Häntä on myös aika vaikea saada lähtemään mihinkään välillä mahdotonta koska hänellä on ties mitä teorioita miksi me oikeasti haluamme hänet ulos talostaan ja hänen talonsa jonka hän osti kaupungin laidalta pitkään riidelleeltä perikunnalta 20vuotiaana on varmaan jo purkukunnossa koska se oli erittäin suurta remonttia vailla jo hänen ostaessaan sen. Hän ei osaa remontoida ja arvatkaapa päästääkö hän ketään remonttimiestä sisään kun ei päästä kavereitakaan?!🏚 kerran poliisit kävivät jututtamassa häntä koska hän oli alkanut talonsa aidalla norkoilleille pikkupojille jotka ilmeisesti olivat luulleet hänen taloaan autioksi ja siksi tulleet kertoilemaan hulluja juttujaan kuinka kaikki muut paitsi hän ovat osa jotain pahaa (en muista mitä) ja olis vissiin kutsunut nämä lapset ”turvaan” mutta olivat luonnollisesti paenneet kotiinsa.

Yhteenvetona hän on erittäin vainoharhainen purkukuntoisessa rintamamiestalossa asuva tietsikkapeleihin addiktoitunut, yhteiskunnasta lähes kokonaan sulkeutunut ja mahdollisesti ympäristölleen vaarallinen mies joka ikävä kyllä kannattaisi ehkä sulkea laitokseen.

Voiko tällaiset sairaudet pahentua et kun hön nykyään on tällainen niin voiko hän muuttua vaikka niin sairaaksi että tappaa jonkun? Hän on viimeisen kymmenen vuoden aikana mennyt paljon pahempaan suuntaan ja korona-aika tuntuu sekoittaneen hänet vielä lisää. Ei häneen taida puhe ainakaan tepsiä?

23

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaimon kanssa ollaan usein yritetty viedä vaikka synttärilahja jos o synttärit nii haluaa aina rahana koska vissiin pelkää niissä lahjoissakin olevan jotain pahaa

    • Anonyymi

      Fyysisen kuntonsa puolesta hän tuskin kovin uhkaava on (omatekoisten rasvapommiruokien ja limsan jatkuva juominen näkyy kyl) mutta enimmäkseen pelkään että kohtaa jonkun yhtä sekaisin menneen tyypin ja pian sielä on joku salaliittoteoreetikkojen kerho sillä sen talolla ja sit vaaraa saattaakin olla. Eiks tällaisia ole muodostunutkin

      • Anonyymi

        Netistähän voisikin löytää tai ehkä on jo löytänyt tai ainakin luulisin, että ehkä foorumeilla muiden samanhenkisten kanssa keskustellut, mutta ei kai kasvotusten ainakaan nähnyt, vaikka tuntuisikin etänä.


    • Anonyymi

      Lyhyesti kaverisi ei ole kunnossa. Kukaan ei pakota sinua olemaan hänen kaverinsa,mutta jos haluat jatkaa kaveruutta niin sitten siedät hänen käyttäytymisensä.

    • Anonyymi

      Hoitoa suosittelisin. Näitä tapauksia tietty on vaikea saada hoitoon, kun monet pitävät terveyshenkilökuntaa vihollisinaan esimerkiksi. Kokevat olevansa vainottuja, ja sitten viedään pakkohoitoon.

      Mutta jotain psykoosia toi vois olla ja hän tarvii hoitoa. Lääkkeet voi saada takaisin raiteilleen.

    • Anonyymi

      Mun naapurissa oli yks mies jolla oli vielä muutama vuosi sitten vaimo ja lapsi mutta he erosivat ilmeisesti miehen vainoharhaisuuden takia ja mies jäi yksin taloon asumaan. Hänen vaimoltaan kuulin että heidän yhdessäolon aikana hän oli ihan yllättäen särkenyt oman ja vaimonsa tietokoneet, television ja käskenyt sammuttaa omat ja lasten kännykät. Kun tähän ei oltu heti suostuttu hän oli kuulemma saanut pahan raivokohtauksen ja ajanut perheensä vintille :( en tiedä missä nykyään asuu kun talo on autiona ja hänen vaimoa tai lapsia ei ole enää näkynyt. Ehkä joutui mielisairaalaan

    • Anonyymi

      Minusta huolesi eivät ole liioiteltuja. Kyllä se voi mielenterveys alkaa mennä nopeastikin pahaan suuntaan, jos on jo lipsunut pitkään. Siihen jos alkoholiakin ottaa ja on yksin ja vainoharhainen niin kyllä varmaan vihakin tulee kuvioihin ja ei kukaan voi varmasti ennalta sanoa että joku ei kykene johonkin asiaan. Vainoharhainen jos on selvästi, niin se voi minun mielestäni siitä lipsua huonoon suuntaan jos tulee vastoinkäymisiä tai kohtaa idiootteja jotka aiheuttavat vaikka raivostumisen...

      • Anonyymi

        Minä olen normaali. Kyllä olen.

        Kokoomuksen edustaja


    • Anonyymi

      Eikö sinulla ole ystäviä tai sukulaisia joille voisit puhua ongelmastasi.
      Kaikesta päätellen sinulla on pahaksi kehittynyt persoonallisuuden häiriö joka hoitamattomana tulee vaan pahemmaksi. Suosittelen ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen ja heti suoraan mielenterveyspuolelle. Kyllä ne sieltä sitten neuvovat jatkoa eteenpäin.

    • Anonyymi

      Oletpas hieno ”kaveri”.

    • Anonyymi

      Ei tuo automaattisesti tarkoita, että kaveri olisi toisille vaarallinen. Mutta jos hänet ajetaan nurkkaan, niin taatusti voi olla vaarallinen. Eli aika hankalaa alkaa puuttumaan hänen asioihinsa tuossa vaiheessa. Siis ilmeisesti on vainoharhainen, mutta kuitenkin muuten jota kuinkin realiteeteissaan. Ei auta muuta kuin seurata tilannetta. Tuskinpa pakkohoidon kriteerit vielä täyttyvät. Ja jos hänelle saataisiin pakolla lääkitys, hän lopettaisi sen heti kotona.

      Olen itse tuntenut yhden vähän vastaavan tapauksen. Jokaisella tuntuu yksilöllisesti ilmenevän nuo paranoidiset piirteet. Ainakin oma tuttavani on erittäin sairaudentunnoton, mikä tekee mahdottomaksi saada häntä arvion piiriin.

      Ainoa mahdollisuus on siis kutsua apua paikalle siinä vaiheessa, kun toinen on niin sekaisin, että se ei ole enää kenellekään epäselvää, ja kun hänestä alkaa oikeasti olla toisille tai itselleen vaaraa. Omituisuus ei ole vielä pakkohoidon syy, vaikka taustalla olisikin diagnosoimaton sairaus.

      • Anonyymi

        Ehkä, jos saa olla omissa oloissaan ja jätetään rauhaan, eikä painosteta, niin voisi pysyä suhteellisen samana.


      • Anonyymi

        Eikö silloin ole jo aina nurkassa kun epäilee kaikkea niin että voi saada ajatuksia päähänsä ja olla vaarallinenkin riippuen miten sairaus etenee, joku pieni asia usein laukaisee sairaassa ihmisessä voiman tehdä pahaa itselleen tai toisille .hoitoon olis päästävä tämän kaverin ennekö tapahtuujotain mitä ei voi korjata


    • Anonyymi

      Minun pitkäaikainen kaverini on hakannut minut pahasti mustelmille muutamia vuosia sitten mutta annoin asian olla koska muuten kaveruutemme olisi päättynyt siihen ja nyt kun viimeksi näimme hän kysyi haluanko että hän hakkaisi minut uudelleen ja uhkaili muutenkin.

    • Anonyymi

      Ei kai hänen tilansa ole aina ollu niin paha, eli on pahentunut varmaan vähitellen noin pahaksi ja voisi varmaan ainakin teoriassa pahentua entisestään, jos pitää itseään mahdollisimman loitolla muista ja kuvittelee kaikenlaista. Voisi ehkä kuvitelmansa pahentua vähitellen.

    • Anonyymi

      Yhteen väliin suositeltiin peittämään ainakin läppärin kamera, että en nyt tiedä onko tuo vainoharhaa. Ihan järkevää. Kyllähän se on kuitenkin fakta, että hakkeri voi sen koneen kaapata. Nykyään siis järkevyys on vainoharhaa? Mutta tuo, että kaikki on jossain pahassa salajuonessa mukana on kyllä huolestuttavaa. Se vainoharha voi tulla hänellä tai pahentuen entisestään jos yritätte pakottaa johonkin. Jotkut ihmiset Suomessa elää jossakin kuplassa missä mitään pahaa ei koskaan tapahdu. Voihan hänellä olla myös hoitamaton trauma ja oikeasti sattunut jotakin pahaa ja hän ihan aiheesta epäilee muita, mutta silti tuo on jo liian pitkälle menevää jos lapsia houkuttelee sisälle asuntoon pahaa pakoon. Kuulostaa kyllä todella siltä, että tarvisi hoitoa ja pian. Tee hänestä huoli ilmoitus aikuis sosiaalityöhön, akuutti linjalle. Hän saattaa suuttua, mutta ainakin puutuit ennenkuin mitään ehti sattua.

    • Anonyymi

      No niin, vedetäänpä vähän leikin yltä esirippua. Kaikki ihan ymmärtävät, että tämä on trolli kirjoitus.

      "Lyhyesti kaverisi ei ole kunnossa."

      On kumma juttu, mitä ihmiset toivovat toisistaan tai tekevänsä toisilleen. On niin hauskaa leikkiä nyky-yhteiskunnan oikealla ongelmalla: mitä epävakaalle henkilölle on oikeus tehdä väkisin? Kumma reippaus sen puolesta, että heitettäisiin joukolla joku uhri psykiatriselle kaatopaikalle. Netissä tosiaan näkee maailman valitettavaa nykytilaa.

      "Hoitoa suosittelisin. Näitä tapauksia tietty on vaikea saada hoitoon, kun monet pitävät terveyshenkilökuntaa vihollisinaan esimerkiksi."

      Aloitustekstinä kyseessä on siis selvästi keksitty kirjoitus. Mielikuvituksen tuotetta, omiin ajatuksiin liittyvää luovaa runoilua. Vastauksessa ilmeisesti ajetaan jo rakkikoiria sellaisten ihmisten kantapäille, joilta luottamus terveydenhoidon hoitoihin on mennyt aikaisempien kokemusten ja elämässä kuultujen muiden ihmisten kertomien asioiden ja näkökulmien perusteella. Otetaanpa hetkeksi ihan kissa pöydälle ja tarkastellaan, millainen on alkutekstissä kuvatun, mielikuvitushenkilön hoito. Psykiatrinen arvio ja lääkitys mielisairauteen, jolla ihmiset oikeasti vain nauravat henkilön kohtalolle ja surkealle tilalle. Itse he eivät suin surminkaan halua itselleen mielisairauteen tarkoitettuja lääkkeitä saati mitään muitakaan sellaisia lääkkeitä, joita kallonkutistajat normaalisti määräävät. Niillä ihminen astuu aimo harppauksen lähemmäs krematoriota. Raiteilla siihen koneeseenkin kuljetetaan. Täällä ihmiset oikeasti vetävät omat lääkkeensä, pillerinsä, tablettinsa, piikkinsä ynnä muut litkunsa, peräruiskeitaan odotellen, ja samalla kadehtivat heitä, jotka ymmärtävät maailmasta enemmän kuin suurin osa muusta väestöstä. Mut hei, ei se ole ihme, etteivät luvut tule yksin?

      "Kyllä se voi mielenterveys alkaa mennä nopeastikin pahaan suuntaan, jos on jo lipsunut pitkään. ... ei kukaan voi varmasti ennalta sanoa että joku ei kykene johonkin asiaan."

      Seuraavaksi keskustellaan hetki siitä, miksi joku mielenterveydeltään horjuva persoona voi vetää herneen nenään, jolla vain naksahtaa jotain, raivostuu, tekee muille ihmisille jotain, jne. Kenen tahansa vastaus on ymmärrettävästi luovaa pohdintaa asioista netissä, mutta on outoa pohtia ihmisten lynkkausta psykiatrisella hoidolla julkisilla palstoilla. Kyse on kuitenkin henkisellä tasolla herkistä ihmisistä, jotka lähes poikkeuksetta toivovat, että heidät vain jätettäisiin rauhaan. On hyvä kysymys, onko sellainen kenestäkään vaikeata ymmärtää? Vainoharhaisuutta toistetaan useammassakin vastauksessa, joka on sanana myös itse asiassa sekä mielikuvituksen tuotetta että henkilöissä itsessään esiintyvä piirre. Usein henkilö, joka toivoo muille pahaa, on itse muiden terveyttä ja elämän pituutta vainoava ihminen. Voisi siis sanoa, että täällä alkavat panokset kovenemaan eikä kauaa enää harjoitella paukkupatruunoilla. Yleinen vainoharhaisuuden esiintyminen tulee usein, esiintyessään monilla ihmisillä yhtä aikaa, jostain, jota ihmiset ovat saaneet suuhunsa jostain. Kenties se on eräiden asioiden luonnollinen jälkitila. Joka tapauksessa, se aiheuttaa myös toisten vainoamista, eli voisi sanoa, että sillä itsensä lepyttäminen, että saa jonkun toisen henkilön psykiatriselle polille, itse asiassa tyydyttää omaa mielenterveyttään. Yhteenvetona voisi sanoa, että annettakoon jokaisen elää itse omaa elämäänsä älköönkä puututtako siihen. Kuten kerroin, psykiatrinen hoito lyhentää ihmisen elinikää.

      "Ei auta muuta kuin seurata tilannetta."

      Otetaanpa yksi viisi minuuttia sen puolesta, että mietitään, millainen on jokaiselle ihmiselle kuuluva ihmisarvoinen elämä, joka on kaikille sama. Jopa lapsi ymmärtää aikuisen sanatonta käytöstä. Yleinen mulkkaus sen puolesta, että pitäisikö joku henkilö nyt uhkailla loukkaantumaan toisen käytöksestä, koska on yleisesti tiedossa (joillain ihmisillä), että hänellä on psykiatrisia ongelmia, on naurettavaa käytöstä keneltä tahansa esimerkiksi sellaista ihmistä kohtaan, joka joutuu kärsimään sellaisista asioista. Siihen ei oikein voi muuta kuin ajatella, että tyhmempi mulkatkoon omaa peilikuvaansa. Toinen asia, jota on ollut havaittavissa ihmisten keskuudessa, on vartalolla viestiminen epäkohteliaasti esimerkiksi jotain tiettyä henkilöä kohtaan. Sellainen käytös on tungettelevaa ja viestii joskus väkisin myös ihmisen kielteisistä ajatuksista, mutta sen esittämistä on vielä vaikeampaa välttää kuin päälle käyvää mulkkausta. Eli, voidaan hyvin ottaa mittariksi ihmisen älykkyysosamäärä suurimmassa osassa tapauksia ja (nauraen) todeta, että tyhmempi apina siinä alistaa itseään huomiolle. Ihmisillä kyse on vain valitettavasti siitä, että sellainen huomion osoittaminen ei oikein vähempää voisi kiinnostaa. On myös totta, että erilaisten epäluulojen elätteleminen jostain henkilöstä on luulotautista.

      • Anonyymi

        "...voisi varmaan ainakin teoriassa pahentua entisestään, jos pitää itseään mahdollisimman loitolla muista ja kuvittelee kaikenlaista..."

        Sosiaalisen toiminnan tuputtaminen mielisairaudesta kärsivälle henkilölle ei aina ole terveellä pohjalla. Se, että puoltaa yksinäisyyttä ja rauhaa toivovalle henkilölle sitä, mitä tämä ihminen itse toivoo, on tervettä empatiaa henkilöä kohtaan. Sosiaalisen vahtiverkoston kutominen uhrin ympärille koetaan henkilön puolesta ahdistavana kyttäysryhmänä, mikä aiheuttaa vain tilanteiden kiristymistä ja pinnan palamista. Sellaisessa kuka tahansa alkaa esittämään sosiopaattista käytöstä, jouduttuaan epätoivottuun tilanteeseen. On tämän päivän hyväksytty sairaus osoittaa joukolla päivittäistä kyttäystä tunnista toiseen jopa vuosien ajan mitä erilaisimmissa paikoissa sellaista yksityishenkilöä kohtaan, jonka mielenterveydessä epäillään olevan jotain vikaa. Sairaanhoitoon erikoistuneet henkilöt median kanssa yhteistyössä suunnilleen piiskaavat tavallisia kansalaisia osoittamaan epäinhimillistä vahtausta niitä ihmisiä kohtaan, joilla on mielenterveydellisiä vaikeuksia, että sellaisten henkilöiden on itse huomattava törkeä käytös muiden ihmisten puolesta itseään kohtaan eikä käsittämättömälle epäinhimilliselle kohtelulle löydy muuta perustetta kuin maailmassa olemassa oleva psykiatrinen hoito. Tietysti voidaan osoittaa ryhmien toiminnan perusteella kanojenkin aina nokkivan epätoivottuja lajikumppaneitaan, mutta se, että kiusaamista perustellaan henkilön mielenterveyden koettelulla ja näin hyväksytään sairas kohtelu toista ihmistä kohtaan, on epätervettä ryhmän toimintaa ja jopa vastoin ihmismielen luonnollista oikeudentuntoa.

        Että sillä tavalla on hyvä kysymys, mikä on ihmisarvoista käytöstä? Saati onko oikein alistaa ihminen psykiatriselle lääkitykselle, kun on yleisesti tiedossa, että 100 %:lla sitä kokeilleilla henkilöillä on lyhyempi elinikä kuin ilman johtuen mielenterveyslääkkeiden luonteesta.


      • Anonyymi

        Siinä toinen vainoharhainen joka analyseeraa pitkillä harangeilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...voisi varmaan ainakin teoriassa pahentua entisestään, jos pitää itseään mahdollisimman loitolla muista ja kuvittelee kaikenlaista..."

        Sosiaalisen toiminnan tuputtaminen mielisairaudesta kärsivälle henkilölle ei aina ole terveellä pohjalla. Se, että puoltaa yksinäisyyttä ja rauhaa toivovalle henkilölle sitä, mitä tämä ihminen itse toivoo, on tervettä empatiaa henkilöä kohtaan. Sosiaalisen vahtiverkoston kutominen uhrin ympärille koetaan henkilön puolesta ahdistavana kyttäysryhmänä, mikä aiheuttaa vain tilanteiden kiristymistä ja pinnan palamista. Sellaisessa kuka tahansa alkaa esittämään sosiopaattista käytöstä, jouduttuaan epätoivottuun tilanteeseen. On tämän päivän hyväksytty sairaus osoittaa joukolla päivittäistä kyttäystä tunnista toiseen jopa vuosien ajan mitä erilaisimmissa paikoissa sellaista yksityishenkilöä kohtaan, jonka mielenterveydessä epäillään olevan jotain vikaa. Sairaanhoitoon erikoistuneet henkilöt median kanssa yhteistyössä suunnilleen piiskaavat tavallisia kansalaisia osoittamaan epäinhimillistä vahtausta niitä ihmisiä kohtaan, joilla on mielenterveydellisiä vaikeuksia, että sellaisten henkilöiden on itse huomattava törkeä käytös muiden ihmisten puolesta itseään kohtaan eikä käsittämättömälle epäinhimilliselle kohtelulle löydy muuta perustetta kuin maailmassa olemassa oleva psykiatrinen hoito. Tietysti voidaan osoittaa ryhmien toiminnan perusteella kanojenkin aina nokkivan epätoivottuja lajikumppaneitaan, mutta se, että kiusaamista perustellaan henkilön mielenterveyden koettelulla ja näin hyväksytään sairas kohtelu toista ihmistä kohtaan, on epätervettä ryhmän toimintaa ja jopa vastoin ihmismielen luonnollista oikeudentuntoa.

        Että sillä tavalla on hyvä kysymys, mikä on ihmisarvoista käytöstä? Saati onko oikein alistaa ihminen psykiatriselle lääkitykselle, kun on yleisesti tiedossa, että 100 %:lla sitä kokeilleilla henkilöillä on lyhyempi elinikä kuin ilman johtuen mielenterveyslääkkeiden luonteesta.

        Kuule ahdistavalta tuntuu näille kuulla että ovat sairaita , ja hoito ei tepsi jos ei potilas tiedosta omaa tilaansa, ensin hänen on ymmärrettävä miksi hän on hoidossa, sitten alkaa hänelle sopiva hoitomuoto.
        Tavikset ne puhuu paskaa hoidosta mistä eivät ymmärrä mitään, pitäisi olla psykiatrinen koulutus ennekuin voi vetää johtopäätöksiä.

        Ei sairaat helposti halua tunnustaa että ovat sairaita, mutta jos vaikka sanoo että umpisuoli tulehdus niin jo hyväksytään heti, suomalaisissa istuu syvässä sana ” hullu” siksi ihmiset pelkäävät mennä hoitoon kun häpeävät, ja kun tulevat hoidosta niin valehtelevat että oli sydänvaivojen vuoksi sairaalassa, se niinkuin hyväksytään eikä kukaan sano hulluksi .niin että kun ihmiset voisivat nähdä vatsahaavan ja psyykkisen sairauksien samalla lailla niin olisi jo paljon voitettuja monet saisivat hoitoa vaivoihinsa,


    • Anonyymi

      Tiedän tyypin minäkin , lopetin kanssakäymisen kun kuulemma meidän puhelujakin valtio kuunteli , ihan kun valtio olis kiinnostunut kahden naisen jutuista mitä on laittanut ruokaa tai uusia reseptejä .jääkaapin hän tyhjäksi monet kerrat kun joku oli muka käynyt myrkyttää ssä ruuan . Joten en kerta kaikkiaan jaksanut sellaista ihmissuhdetta varsinkin kun ei myöntänyt että hänessä olisi mitään vikaa, ihan terve kuulemma.
      Enkä voinut vaikuttaa paranemiseen edes

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1798
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1188
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      56
      1036
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      68
      910
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe