KAHVIPIRTTI JOULUNA 2021

Joulun tunnelmaa näin viikkoa ennen sopii jo hakea, hyvää mieltä kerryttää, suunnitellen ruokapöydän antimia ja lahjoja laittaa, tervehdyksiä ystäville ja tutuille.
Talvinen sää meitä ilahduttaa, pieni pakkanen nenän päätä nipistää, näin on sää profeetat luvanneet:)


Jouluiset puuhat isoina tai pieninä mielessä jokaisella ja näin joulun lapsena minulle tämä aika pakostakin lapsuuden muistot mieleen tuo.
Ei ollut tarjolla runsautta, mutta aina joulu kuitenkin oli jollakin tapaa odotettu ja juhlittu.
Mielikuvin lapsuuden jouluihin kiirehdin, muistoja siitä, miten joulu tuntui juhlalta, missä kaikilla oli hyvä mieli, vaatimattomat lahjat ja yhdessä olo sen aikaan saivat.


Toisin on tänä päivänä, korona jyllää ja yksinäisyys monellakin ainut seuralainen, mihin on välittäminen ja ystävällisyys kadonnut?
Ylenpalttista on kaikki rahalla saatava, mutta hyvä olo moneltakin on hävinnyt, toisista välittäminen on kadonnut, sen voi palstallammekin tunnistaa.
Sydämen lämpö, jouluun herkistyminen, sitä kaipaa tämän päivän ihminen, jospa joulun aika sen mieliimme nostaisi, rauha pirttimme ympäröisi.
Näin tätä joulun aikaa haluaisin vietettävän ja jospa siitä tapa tulisi jatkokoonkin.

Iloista joulun odotusta ja mukavia viestejä pirttiin.

265

3199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puhelimestani huomasin, että olet palannut pirttiin. Moikkaus täältä! Joulupuuhat varmaan vauhdissa. Onpas mukava, että tulit.
      Kirjoitellaan! ☺😊

      • Anonyymi

        Siis Mkr.


    • Anonyymi

      Tulkoon tunnelma vuosien takaa
      kun tonttuset kurkki nurkista salaa

      Hyvää Joulunodotusta sinulle, SkillaN !
      t. aito ano

      • Anonyymi

        Mukavaa, että päätit lomailusi SkillaN. Toivottavasti kaveritkin huomaavat, että pirtin ovi on taas auki. Moni muukin on vetäytynyt joululomalle.
        Koronaa tässä joutuu pelkäämään, kun niin jobinpostia kuulee uutisista. Tämä uusin tulokasvirus on kuulemma ärhäkkä ja tarttuu rokotettuihinkin.
        Jouluostoksille olisi kutenkin päästävä vähän isompiin marketteihin kuin tämä kotoisa. Siinä ei ole enää kuin K-supermarket ja muutama pikkupuoti, joissa myydään kaukomailta tuotettuja säilykkeitä ja pakasteita.
        Vävy on luvannut kyyditä.
        Pakkasella uhkaavat. Lunta ei ole vieläkään.
        Hyvää joulun alusviikkoa! Älkää rehkikö liikaa, kyllä se joulu tulee joka tapauksessa.
        Mkr, hajamielinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa, että päätit lomailusi SkillaN. Toivottavasti kaveritkin huomaavat, että pirtin ovi on taas auki. Moni muukin on vetäytynyt joululomalle.
        Koronaa tässä joutuu pelkäämään, kun niin jobinpostia kuulee uutisista. Tämä uusin tulokasvirus on kuulemma ärhäkkä ja tarttuu rokotettuihinkin.
        Jouluostoksille olisi kutenkin päästävä vähän isompiin marketteihin kuin tämä kotoisa. Siinä ei ole enää kuin K-supermarket ja muutama pikkupuoti, joissa myydään kaukomailta tuotettuja säilykkeitä ja pakasteita.
        Vävy on luvannut kyyditä.
        Pakkasella uhkaavat. Lunta ei ole vieläkään.
        Hyvää joulun alusviikkoa! Älkää rehkikö liikaa, kyllä se joulu tulee joka tapauksessa.
        Mkr, hajamielinen.

        Sunnuntaiaamun hiljaisuutta, tuuli puiden oksia heiluttelee ja harmaa on taivas.
        Sininen hämärä voisi näinkin ajatella ja jotenkin se mieleen rauhaa ja levollisuutta antaa.
        Kyntteliköt ja muut joulun iloa tuottavat valot talojen parvekkeilla ja ikkunoilla, vaihtelua nekin mieleen antaa;)
        Kauppaan on aikomus päivällä mennä, ehkä moni muu samoin tekee, mutta eiköhän tuo onnistu sopuisissa mielin, maskit naamalla.
        Harmittaa, kun monelta matkat peruuntuvat, näin kävi poikani tyttären kohdalla, oli aikomus Skotlantiin jouluksi lentää, haaveeksi jäi.
        Ruotsista tyttärenpojan lomailu onnistuu, näin ainakin tällä hetkellä on kerrottu, kaksi vuotta on kulunutkin viime käynnistä.

        Hyvää joulun odotusta myös sinulle, aito ano, vieläköhän noista tontuista lapsille pelokkeita luodaan, meille ne muistoina aivan kivoja;)
        Tämä nykyinen maailman meno paljolti muuttunut minunkin lapsuudesta ja en muista omia lapsianikaan tontuilla pelotelleeni, mieleisiä juttuja vaan;)
        Mielestäni nykyisten lasten oma mielikuvitus tämän kaiken yltäkylläisyyden johdosta hiipuu olemattomiin.

        Onpa ikävä jos lumeton joulu siellä Etelä-Suomessa luvassa, kyllä lumi mukavan valon lisän antaa ja pieni pakkanen pistää jalat liikkumaan;)
        Rajoituksia ja niiden uhkia kuule jatkuvasti median tiedotteissa ja ei loppua näy.
        Surullista asiassa on vielä sekin, kun leikkauksia ja muita vakavia hoidon tarpeessa olevia joudutaan viivästyttämään näiden korona potilaiden vuoksi.
        Mikä kumma estää noita rokotuksia ottamasta, minulla jo kaikki kolme on otettu ja mitään vaikeuksia ei ole ollut.
        Ajattelen jos korona kohdalleni iskee, ehkä helpommalla pääsen.
        Minulla on lahjat ja ruokapuolikin jo valmiina, huomenissa hieman perusteellisemman siivouksen aion tehdä, ja sitten onkin jo matkalle lähtö mielessä.
        Peruutuksia ei ole tullut, kaiketi asiat hoidettu sääntöjen mukaisesti.

        Meillä oli pikku-joulu, koronapassia ei vaadittu, mutta yhteislaulu oli kielletty, tuntui hieman kummalta, mutta näin meneteltiin ja juhlat onnistui hyvin, minunkin osuus pienessä hupailussa sujui hyvin, näin kuulin;)

        Toivon nyt kovin pirtin oven käynnin vilkastuvan, pieni tauko kiireiden keskellä on hyväksi, näin uskon, siis viestejä laittamaan uudella innolla, meidän haluavien iloksi;)
        Ilosta mieltä kaikille tämän joulun odotuksen tiimellykseen ja hyvää jaksamista, eipä väsytetä itseämme, kuten Makriinakin toivotti;)


    • Kiitos SkillaN uudesta aloituksesta, joka oli ilahduttava, kuin Joulukortti meille sinua kaipaaville. Huomasin kyllä jo eilen, kun tulin konetta sulkemaan, mutta kirjan luku voitti vastaamisen. Onneksi Makriina piti huolen siitäkin, mutta uskoisin, että "Pirtin" vaki porukka on vielä paossa valmistelemassa omaa Joulun viettoaan ja pakoilemalla ilman sinun avaustasi.

      Minullahan ei ole mitään Joulu kiireitä, koska asun yksin enkä mene mihinkään. Ihmettelen täälläkin paikkakunnalla, missä on jos`jonkinmoista tapaamista, jopa yhteislaulua. Harmillista monelle ruuhkapaikoissa liikkujalle, kun ei nyt se koronapassikaan ole mikään varmuus, saati nämä ns. kertakäyttöiset maskit, jotka on mukamas useillakin siellä takin taskussa ja otetaan aina uudestaan käyttöön.

      Tein äsken ostoslistan lapselleni maanantaiksi, mitä haluan vielä Jouluksi. Varoitin kuitenkin, että asiat hoidetaan tuossa ulkoterassilla, vaikka hänellä ja minulla onkin rokotukset, mutta oli mukamas hänellä flunssaa ollut?? Siis, onko se omikron, koska hän liikkuu kaupoissa, jossa se voi piillä pinnoilla pari tuntia?

      Alanko minäkin tulla hieman vainoharhaiseksi tämän viruksen suhteen, joten nyt "jäitä hattuun" itselleni.

      ps. synttäri onnittelut tulee myöhemmin.

    • Voi mikä ilo oli huomata, että SkillaN on taas avannut pirtin oven ja toivottaa meidät tervetulleiksi. Niin sitä ihminen koukuttuu tuttuja polkuja kulkemaan, kuin olisi hukassa ollut, kun ei kahvipirttiin ole päässyt tuntojaan jakamaan..))
      Minäkin päässäni kirjoittelin kuulumisia jaettavaksi, mutta en tietenkään tohtinut niitä muualla jakaa. Onneksi Makriina on vielä jaksanut palstalla pitää "meidän" puolia..))

      SkillaN ja kahvipirtti edustavat ainakin minulle yhtä toivon saareketta isompien tapahtumien ja kasvavien uhkien keskellä. Muistuttavat, että ystävällisyyttä ja hyvää tahtoa ja sen vaalijoita sittenkin on, vaikka ne välillä näyttäisivät hävinneen toisenlaisen tapahtumisen alle, sen muodikkaan "draivin" ja nopeatempoisen viestittelyn jalkoihin.
      Kai pitäisi oppia ajattelemaan, että joku ihminen on näiden erihenkistenkin viestien takana ja jonkinlaista yhteyttä hänkin tahtoo toisiin luoda, koska metelissä mukana on...
      Mukava kuulla, että SkillaNilla on joulu "paketissa", kuten ilmeisesti monella muullakin. Paljon on puuhailusta kerrottu, ahkeraa väkeä täällä.

      Minun joulustani tulee hyvin riisuttu ja surullinen. Yksi lankomies, 67 v, lähti vain vähän aikaa sitten, nyt lähti toinen, 71 v, seisovilta jaloilta, mikä oli varmasti armollista hänelle. Puuhakas mies, oman elämänsä valtias, pahalta tuntuisi, jos olisi jäänyt toisten avun varaan.
      Tuntuu kuitenkin, että aina kun elämä kovasti koettelee, se tarjoaa samanaikaisesti jotakin hyvää, mihin tarttua.
      Se hyvä oli nyt minulle ortopedin soitto lauantaina (!). Lujilla on hoitoväki: viimeksi minulle soitettiin hoitopolusta sunnuntaina, nyt orpedi soitti lauantaina.
      Uutisissa kerrottiin, että lääkäreitä on tarjoutunut tekemään työtä jopa palkatta, jotta koronatilanne saadaan hallintaan. Eikös tässä ole jo sitä "talvisodan henkeä" ?

      Katson myös, että se ystävällisyys ja huomio, mitä olen itsekin saanut osakseni jopa ihan tuntemattomilta ihmisiltä, kertoo siitä, että ihmisistä kyllä löytyy välittämistä ja myötämieltä, ei se mihinkään kadonnut ole.
      Viimeksi rokotusjonossa "me vanhat" saatiin ensin purnata rokotusjonon toimimattomuutta ja kertoa omista vaivoistamme ja lopulta todeta, että on meillä kuitenkin hyvin, meistä pidetään huolta, vaikka ei ehkä ihan sillä tavoin kuin meille sillä hetkellä sopisi..))
      Rokotusjonossa joku herrasmies "puuttui puheeseen" , kun taas vuolaasti kerroin omista kärsimyksistäni jalan kanssa. Hän oli itse juuri päässyt lonkkaleikkauksesta, odotettuaan sitä vuoden, ja ylisti tulosta: kaikki oli mennyt hyvin, ei edes kipuilua jälkeenpäin ja hän liikkui nyt kuin nuori mies.
      Naureskelimme yhteiselle kokemukselle siitä, miten sitä oppi erottamaan kipeän jalan itsestään, "jalkani ja minä" nousemme aamulla ylös vuoteesta toisiamme tukien..)) Kai minullakin on sitten vielä toivoa siitä, että meistä, minusta ja jalasta, vielä tulee eheä kokonaisuus.
      Ortopedi oli lupsakan oloinen savolaisrouva (!) ja osasi hyvin käsitellä meitä "kärsiviä", suostutteli ottamaan varalle Panacodia, jolle en ole aikaisemmin lämmennyt. Etten vain jäisi huumekoukkuun..)) Panacodhan on kuitenkin amfetamiinijohdannainen ja koukuttavuus on vaarana.
      No. Onhan meillä näitä tarinoita sodankäynnistä Pervitinin voimalla, samaa sarjaa ehkä ?
      Katsotaan nyt, miten mummon käy...
      Pikkumiehen piti tulla tänään tavanomaiselle sunnuntaivierailulle, mutta oli saanut vatsataudin eikä uskalla tulla. Onneksi "kauneimmat joululaulut" on ehditty laulaa pariinkin kertaan. Mummon suosikit saivat alkuun täystyrmäyksen, "tyhmä laulu", mutta kun mummon vain sitkeästi lauloi Varpusta jouluaamuna kyllä hän mukaan tuli, ja seuraavalla kerralla jopa muistutti laulusta, jossa tyttö antoi "varikselle" siemenen..))

      Voi voi, nyt tulee kyllä nootti tästä pitkästä kirjoittelusta, anteeksi vain. Joskus tuntuu, että meihin vakikirjoittajiin suhtaudutaan jonkinlaisina sisällöntuottajina, ja silloin kai "yleisöllä" on lupa antaa palautetta. Pitkä puhe ei välttämättä kiinnosta, etenkään tämän ajan lapsia, joille täytyy olla sähäkkyyttä, "äsköniä"tarjolla..

      Hyvää joulunalusviikkoa kuitenkin kaikille ! Ehkä ehdin vielä onnitella SkillaNia syntymäpäivän johdosta ja toivottaa hyvää joulua sinne "valmiiseen pöytään"...
      demeter1

    • Joulukiireet, mitä ne ovat? Minusta jouluiset puuhailut ja aiheet ovat niin mukavia, että hajautan ne pitkälle ajalle, eikä tule kiireen tuntua. Laatikot ja leipomukset vievät aikaa, mutta onhan siunattu pakastin. Lahjoja tulee hankituksi pitkin vuotta. Siivouksia en keskitä muulloinkaan yhteen suursiivoukseen, jouluksi riittää vähempikin puunaaminen, en myöskään vaihda tekstiilejä pöytäliinoja lukuunottamatta. Eikös vanha Marttojen ohje kuulunut, että ei tarvitse siivota jouluksi komeroita, ellei vietä komerossa joulua.

      Pipareita on kiva paistaa useammassakin nuorten seurueessa marraskuusta lähtien , tuoksu ja tunnelma on niin ainutlaatuinen , muotoilussa ja koristelussa pääsee kunkin luovuus valloilleen. Samalla voi testailla eri glögivaihtoehtoja. Taatelikakkutaikina valmistuu yhdessä isossa kattilassa, eikä se voi koskaan epäonnistua. Tortut tein nyt rahkavoitaikinasta, on kevyempää ja välttyy palmuöljyltä.

      Saimme kolmannet rokotukset niin, että aattona tulee kuluneeksi nippanappa kaksi viikkoa, jolloin tehon pitäisi olla kunnossa. Ehdimme joululaulutkin laulaa luvan kanssa kotikirkossa ja nauttia ihanasta joulukonsertista vanhassa kivikirkossa.

      Näillä näkymin nuoret perheet kokoontuvat tuttuun tapaan tänne mummolaan aattopäivälliselle ja lahjojen jakoon. Kaava on aina toiminut hyvin, samanikäiset serkukset viihtyvät keskenään ja musisointia on aina riittänyt. Mies laittaa kalatarjottavat, minä muun ruokapuolen perinteisillä herkuilla, joku nuorista naisista tekee täytekakun.
      Perheet lähtevät kotiinsa yöksi, ja muut joulunpyhät vietämme lokoisasti kahdestaan kotosalla ja ulkoillen. Tämä kaava on toiminut hyvin, sitten mietitään uudelleen, kun alkaa seuraavaa sukupolvea syntyä ja seuraavat mummolat haluavat koota omat lapsensa ja lastenlapsensa.

      Etelärannikko on vielä lumeton ja plusasteilla on menty . Sääennuste lupaa kyllä reippaasti pakastuvaa, ja torstain kohdalla näkyy lumihiutaleita sääkartalla. Lumipeite juhlistaisi tunnelman, mutta ollaan täällä totuttu saamaan ilo irti "mustistakin" jouluista, silloin nuo ulkovalot vasta pääsevätkin oikeuksiinsa. :)

      Viihtyisää joulunalusviikkoa, pysytään turvassa!

    • Mukavaahan se on lukea pitkiäkin viestejä. Minä ainakin ihailen niitä kirjoittajia, joilla on taito hyppysissään saada aikaan monisanaisia tekstejä, joista löytää sekä asia-että huumorillakin höystettyjä kirjoitelmia.
      Lukemaan tänne on kiva aina pistäytyä , lukea myös niitä lyhyitä tekstejä, aina on kirjoittajalla joku syy miksi tänne pistäytyy. Koitetaan kestää toisiamme, ei yksinään kukaan kauan jaksa tyhjiä sivuja tuijotella.

      No, asiasta toiseen taas. Minulla on ilo päästä huomenna Valtteri Torikan konserttiin. Tytär soitteli, että yksi lippu on käytettävissä, kun sen haltija ei pakottavista syistä pääsekään tulemaan. Tottakai olin valmis kuin vilperi sotaan, kun tällainen tilaisuus tulee käytettäväksi.

      Näyttää ulos vilkaistuani, että lumihiutaleita hiljalleen satelee, jospa tänne lounaisrannikollekin saataisiin edes pieni lumipeite jouluksi. Valoisuutta tässä kaipailee, päiväsaikaankin joutuu valoja päällä pitämään, kun niin harmaa on maisema.

      Niin ja kiitos Skillanille, että avasit taas pirtin, sitä on kaivattu!
      Mukavia joulunaluspäiviä kaikille!

      • Anonyymi

        En ole viiimepäivinä kovin usein täällä käynyt. Niinpä yllätyin, kun huomasin
        Skillanin avanneen tämän ketjun. "Kotosammaltahan se" näin tuntuukin:)
        Hyvä näin!
        Jouluaiheinen on ketjun avauskin. Juolunvietto menee meidän huushollissamme
        hyvinkin tavallisten pyhien tapaan. Yksi syy on koronatilanne. Se näyttää
        nopeasti kiihtyvän huonompaan suuntaan. Voihan olla, että joku pistäytyy
        kyläilemässäkin - tai ei. Enkä paheksu, jos kaikenvaralta jättää käymättäkin.
        Matalalla profiililla se joulu tulee menemään. Lahajapaketteja ei ole kääriskelty,
        eikä niitä odoteta. Marketissa katselin kinkkuja, ne on pienimmätkin liian
        suuria. Jos viiden kilon kinkun syö, niin eiköhän siitä enemmän vahinkoa tule.
        Paino on pysynyt sopivasti kurissa, mutta sen verran on elimistöni kunnossa,
        että se hautoo herkästi kiloja lisää, ellei pidä varaansa;))
        No. . . kinkkua se on leikepaketissakin ja valmiiksi siivuttuna. Sen voin ostaa.
        Ja muuten tavalliset viikonlopun hankinnat.
        Jotkut ehtivät moittia pitkistä kirjoituksista. Demeteriin "viittailtiin", olihan
        hyvä vastauskin:) Taidanpa ottaa "opiksi", enkä venytä tätä toskaamistani
        ylettömän pitkäksi. Väärinkäsityksen välttämiseksi, en pidä pahana pitkiäkin
        juttuja. Ovathan tämän ketjun kirjoittajat hyviä tekstiä latomaan. Luen
        ihan mielelläni. Enkä kadehti parempiani ;)) Hyvää jatkoa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole viiimepäivinä kovin usein täällä käynyt. Niinpä yllätyin, kun huomasin
        Skillanin avanneen tämän ketjun. "Kotosammaltahan se" näin tuntuukin:)
        Hyvä näin!
        Jouluaiheinen on ketjun avauskin. Juolunvietto menee meidän huushollissamme
        hyvinkin tavallisten pyhien tapaan. Yksi syy on koronatilanne. Se näyttää
        nopeasti kiihtyvän huonompaan suuntaan. Voihan olla, että joku pistäytyy
        kyläilemässäkin - tai ei. Enkä paheksu, jos kaikenvaralta jättää käymättäkin.
        Matalalla profiililla se joulu tulee menemään. Lahajapaketteja ei ole kääriskelty,
        eikä niitä odoteta. Marketissa katselin kinkkuja, ne on pienimmätkin liian
        suuria. Jos viiden kilon kinkun syö, niin eiköhän siitä enemmän vahinkoa tule.
        Paino on pysynyt sopivasti kurissa, mutta sen verran on elimistöni kunnossa,
        että se hautoo herkästi kiloja lisää, ellei pidä varaansa;))
        No. . . kinkkua se on leikepaketissakin ja valmiiksi siivuttuna. Sen voin ostaa.
        Ja muuten tavalliset viikonlopun hankinnat.
        Jotkut ehtivät moittia pitkistä kirjoituksista. Demeteriin "viittailtiin", olihan
        hyvä vastauskin:) Taidanpa ottaa "opiksi", enkä venytä tätä toskaamistani
        ylettömän pitkäksi. Väärinkäsityksen välttämiseksi, en pidä pahana pitkiäkin
        juttuja. Ovathan tämän ketjun kirjoittajat hyviä tekstiä latomaan. Luen
        ihan mielelläni. Enkä kadehti parempiani ;)) Hyvää jatkoa!

        Kumma juttu, kirjautunut olin mutta ei lähtenyt mukaan. Tässä uusi yritys.


    • drmeter1

      Älä turhaan pyytele täällä anteeksi, koska me "akka lauma" joudamme jopa kirjoittelemaan. Toista se on ukoissa, koska siellähän he odottelevat vain valmista ruokaa, ns. "pötyä" pöytään.

      Hakisivatko edes joulukuusen pirttiin, joka olisi nyt aivan tarpeellinen ja koristeetkin olisi siihen laitettava, latvatähdestä puhumattakaan.

      Mutta ei, ei ainakaan, koska "akat" joutavat juorumaan ja miehillä on niitä "kiireitä" saunan lämmitykseen ja mitähän siitäkään tulee, kun se "pullokin" on tuolla korkkaamatta halkopinojen välissä. Ne oli jotain ounasteluja, koska ei meillä ollut sellaista.

      No, nyt tämä "akka" pistää koneensa kiinni, joten palataan aamulla kuulolle, olisiko jotain positiivistä kerrottavaa kenellekään.

    • Anonyymi

      Tietty akkakööri kaipaa taas julkisuutta.
      Ja sitten on kohta taas vaikeaa, kun ei kaikki tottele heidän ohjeitaa.

      • Anonyymi

        No, sanoinhan minä, että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä. Tulee muodossa tai toisessa.
        Huomen aamun kirjoituksessa sitten taas nähdään kuinka yhdenvertaista hallino on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, sanoinhan minä, että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä. Tulee muodossa tai toisessa.
        Huomen aamun kirjoituksessa sitten taas nähdään kuinka yhdenvertaista hallino on.

        "että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä"

        Oletpas sinä ilkeä meidän rakastetulle "savolaismummolle", joka ei ole edes sinunkaan mummosi.

        Kaipaatko tänne sitä Kainuulaista, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mummo, mutta pian on, ounastelen. Onhan nuorella parilla ihana rantahuvila Jouluksi, niin ties´mitä siellä tapahtuu? Vaikka avantoon pulahtavat löylyjen välissä

        .Oottele nyt rauhassa joku puolivuotta, niin eiköhän hänestäkin mummo tule.

        Nyt kun tiedät otsikon, niin ohita se, mikäli se sinua häiritsee noin paljon, koska meitä on lisäkseni useitakin mummoja, joku savosta ja toiset ties mistä, mutta mummoja kuitenkin ja valmistaudumme Joulun viettoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä"

        Oletpas sinä ilkeä meidän rakastetulle "savolaismummolle", joka ei ole edes sinunkaan mummosi.

        Kaipaatko tänne sitä Kainuulaista, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mummo, mutta pian on, ounastelen. Onhan nuorella parilla ihana rantahuvila Jouluksi, niin ties´mitä siellä tapahtuu? Vaikka avantoon pulahtavat löylyjen välissä

        .Oottele nyt rauhassa joku puolivuotta, niin eiköhän hänestäkin mummo tule.

        Nyt kun tiedät otsikon, niin ohita se, mikäli se sinua häiritsee noin paljon, koska meitä on lisäkseni useitakin mummoja, joku savosta ja toiset ties mistä, mutta mummoja kuitenkin ja valmistaudumme Joulun viettoon.

        Tämähän on kuin entisajan "hollitupa" tien varrella.
        Tännehän on kaikilla oikeus poiketa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä"

        Oletpas sinä ilkeä meidän rakastetulle "savolaismummolle", joka ei ole edes sinunkaan mummosi.

        Kaipaatko tänne sitä Kainuulaista, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mummo, mutta pian on, ounastelen. Onhan nuorella parilla ihana rantahuvila Jouluksi, niin ties´mitä siellä tapahtuu? Vaikka avantoon pulahtavat löylyjen välissä

        .Oottele nyt rauhassa joku puolivuotta, niin eiköhän hänestäkin mummo tule.

        Nyt kun tiedät otsikon, niin ohita se, mikäli se sinua häiritsee noin paljon, koska meitä on lisäkseni useitakin mummoja, joku savosta ja toiset ties mistä, mutta mummoja kuitenkin ja valmistaudumme Joulun viettoon.

        Eihän täällä kukaan ole väittänytkään, että savolaismummo olis hänen mummonsa.
        Ja mitäs ilkeilyä tuo on, jos arvioi täällä vallitsevaa kirjoituskäytäntöä?
        Itse taidat paremminkin ilkeillä kaikuulaisen yksityisasioilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "että itsepäinen savolaismummo ei hallinnointia jätä"

        Oletpas sinä ilkeä meidän rakastetulle "savolaismummolle", joka ei ole edes sinunkaan mummosi.

        Kaipaatko tänne sitä Kainuulaista, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mummo, mutta pian on, ounastelen. Onhan nuorella parilla ihana rantahuvila Jouluksi, niin ties´mitä siellä tapahtuu? Vaikka avantoon pulahtavat löylyjen välissä

        .Oottele nyt rauhassa joku puolivuotta, niin eiköhän hänestäkin mummo tule.

        Nyt kun tiedät otsikon, niin ohita se, mikäli se sinua häiritsee noin paljon, koska meitä on lisäkseni useitakin mummoja, joku savosta ja toiset ties mistä, mutta mummoja kuitenkin ja valmistaudumme Joulun viettoon.

        koittaisit tosiaan valmistautua siihen jouluun. Mutta ethän sinä voi kun täytyy kaikki päivät kytätä netistä Korppiksen perhe-elämää! Aijai oles nyt tarkkana mitä siellä huvilalla tapahtuu ja kerro taas tänne kaikki mitä saat irti.

        Ja ennen kuin parahdat minun kirjoitusta Korppiksen tekemäksi niin sanon että ohi meni. Ällöttää vaan kaiken maailman kyylät ja juoruakat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koittaisit tosiaan valmistautua siihen jouluun. Mutta ethän sinä voi kun täytyy kaikki päivät kytätä netistä Korppiksen perhe-elämää! Aijai oles nyt tarkkana mitä siellä huvilalla tapahtuu ja kerro taas tänne kaikki mitä saat irti.

        Ja ennen kuin parahdat minun kirjoitusta Korppiksen tekemäksi niin sanon että ohi meni. Ällöttää vaan kaiken maailman kyylät ja juoruakat.

        Hyiiii, sinä kyyläät kyylä. Olet yksi pahimmista riidankylväjistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koittaisit tosiaan valmistautua siihen jouluun. Mutta ethän sinä voi kun täytyy kaikki päivät kytätä netistä Korppiksen perhe-elämää! Aijai oles nyt tarkkana mitä siellä huvilalla tapahtuu ja kerro taas tänne kaikki mitä saat irti.

        Ja ennen kuin parahdat minun kirjoitusta Korppiksen tekemäksi niin sanon että ohi meni. Ällöttää vaan kaiken maailman kyylät ja juoruakat.

        Mitä? Asuuko joku kirjoittajista siellä kajaanissa korppiksen naapurissa, vai miten se kyylääminen käy päinsä? Eikös hän ihan itse niitä omia ja lastensa ja kumppaninsa asioita tänne kirjoittele? Eikö niitä sitten saisi lukea ja kommentoida? Miksi sitten niitä tuo julkisuuteen ja toisella suupielellä haukkuu lukijoita kyylääjiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä? Asuuko joku kirjoittajista siellä kajaanissa korppiksen naapurissa, vai miten se kyylääminen käy päinsä? Eikös hän ihan itse niitä omia ja lastensa ja kumppaninsa asioita tänne kirjoittele? Eikö niitä sitten saisi lukea ja kommentoida? Miksi sitten niitä tuo julkisuuteen ja toisella suupielellä haukkuu lukijoita kyylääjiksi?

        Lörppäsuut levittävät kaikki yksityisasiansa palstalle ja yrittävät pakkomielteisesti
        kontrolloida mitä muut saavat kommentoida. Itsepäinen ja sinnikäs palstojen manipulointi on heidän erikoisalaansa.


    • Olin jouluostoksilla tyttären ja vävyn kanssa. Kaikkea painavaa ja tilaa vievää piti saada, serlasäkit ja potaatit.
      Luulenko vaan, vai ovatko hinnat nousseet?
      Kahvitarjouskin oli natku. Kaksi Juhlamokkaa alennettuun hintaan. ennen sentään sai kolme pakettia.
      Kauheasti oli ihmisiä, mutta onneksi kassoja niin monta, ettei tarvinnut jonottaa. Kaikilla ei ollut maskeja, ja hankalaa se onkin lämpimässä myymälässä. Piti välillä pysähtyä haukkomaan henkeä.
      Ostin joulukuusen purkissa. Tiedä häntä, mistä lienee kotoisin, hoito-ohjeet saksan kielellä. Se vaikuttaa ihan tavalliselta metsäkuuselta, joten vien sen heti joulun jälkeen ulos. Istutan sen pihaan keväällä. Tanakka ja kunnon neulaset.

      Korona jyllää tuttavissa. Jo kaksi tuttua on kuumeessa, onneksi rokotettuja, joten virus vain aiheuttaa lämmön nousua.
      Huomenna arki. Pientä lumenripsuttelua oli iltapäivällä, lienee taas loppunut. Tällä vauhdilla ei meillä valkeaa joulua nähdä. No ei se mitään, olen kodin lämmössä sisällä joka tapauksessa.
      Kaikki hyvin.

    • Anonyymi

      Hyvää iltaa!
      Aurinkoista on ollut. Eilen plussalla, tänään pikkupakkasella. Aina pääsee yllättämään nuo suojateiden valkeat raidat liukkaudellaan. Kumma ettei niihin mitään röpelöä jarruksi keksitä.

      Ostoksilla minäkin tänään kävin. Löysin Juhla-Mokkaa 2,99 € pkt S-market, ei rajoitusta. Kaksi pkt ostin, en kehdannut rohmuta. Huomenna Lidlissä 3 pkt/10 €.
      Täytin varastoja vaikka joulun olen poissa, mutta jos taas alkaa entistä pahempi kurimus ja tälläistä mummoa aletaan ruokakaupoissa katsoa "pahalla silmällä", kuten koronan alkuaikoina. Tosin taitaa nuoremmat nyt joutua lasarettiin. Eikä se mikään ihme, bussilla tulin kotiin ja maskittomat olivat juurikin 20-30 v.

      Pukinkonttiin tuli viime viikolla "hätätilaus" pitkävarsisukille luistimiin. Olin koukuttunut Netfixin yhteen sarjaan, joten sukat valmistui huomaamatta. Sarja loppui ja nyt menee yömyöhään Camilla Greben jännitysromaanien parissa.
      Kiirettä pitää, heh, siltä tuntuu, kun kirjaa tähän, mutta ehdinhän minä pasianssiakin pelata.

      Kiitos SkillaN, että mahdollistit tämän minun avautumiseni ;)

      Joulumieltä jouluihmisille ja hyvää mieltä kaikille!

      brinkkala

      • Pakkasaamua, tuuli lisää purevuutta ja liikettä lisää,,,jos suinkin on mahdollista;)
        Aukaisin radion ja siellä artisti lauloi, anna joulurauhaa, lohdutusta elämään, sitäpä sitä toivoisi kaikille.
        Palstan mummot ja ukotkin voisivat kirjoitella omiaan, oman ikäisten palstalla ja viihtyä kuka viihtymiseksi kokee.

        Useat ovat tyytyväisinä kirjoitelleet pirtin ketjuun, näin soisi olevankin, kirjoitellaan ja sivuutetaan hymyssä suin nuo huomauttelut.
        Mikä sen kivempaa, kuin lukea viestejä tekemisistä ja kirjoittajien elämisen tavoista.
        Minulle nämä pitkät viestit kertovat niin moninaisista tavoista elää ja olla, aina jotain samankaltaistakin viesteistä löytyy.
        Siksi kai ystävystyminen onnistuu, kun ajatukset yksiin käy;)

        Sukkia minultakin kysyttiin eilen, harmi vaan, että vein joulupuunoksille melkein kaikki, yhdet kuitenkin on, jospa pyytäjä katsoisi sopivaksi.
        Mitähän sarjaa katsotkaan Netfixsin kanavilta brinkkala, suuri kuluttaja minä myös siellä.

        Samat tarjoukset täälläkin, mistä Makriina mainitsit, voi oli myös tarjouksessa, leipomiseen on mennyt paljon, joten mukava saada muutaman sentin halvemmalla, hinnat on nousseet oikeassa olet Makriina.
        Täällä ei väenpaljoutta ollut ainakaan eilen, kun kaupassa kävin, maskit melkein kaikilla kasvoilla.

        Kyllä joulu sujuu vaikka ei mitään erikoista tekisikään, minulla on vaan nämä päähänpinttymät ja vaikka yksin elelen aina joulua puuhaan.
        Katsoin eilen kauneinta kotia jouluiseksi laitettuna ja olipa ilo silmälle, niin paljon tunnelmaa koteihin oli laitettu, sitä kai sitä yrittää itsekin.
        Jokaisella on omat tapansa, uskon, että jouluinen tunnelma ynnämuunkin kodissa jollain tapaa näkyy, vaikka vain kinkun muodossa;)

        Fiinufammu, katsoin eilen Kummien hyvätekeväisyys konsertin ja Valtteri Torikka lauloi Tulkoon joulu, aina niin kaunis, nyt sovituksessa oli muunnoksia, hyvä silti.
        Nautittavaa konserttia sinulle,;)

        Ramoona, samoin kuin minäkin olen tehnyt joulua jo joulukuun alusta asti, leipoen ja lahjoja valmistaen.
        En tykkää kiireestä ja olenkin kaikessa paljon aikaisemmin valmis, kuin esimerkiksi kälyni, hänelle on tullut tavaksi jättää viime tippaan.
        Kerroin hänelle, että laukkuni on pakattu, hän totesi, että en ole vielä edes ajatellut, aina hän kuitenkin on minut tavoittanut ja saanut kaiken valmiiksi.
        Ramoonan koti on varmaan kauniiksi puettu, voisin ajatella juuri eilen näkemieni kotien näköiseksi;)

        Demeter uskon vakaasti, että kuntosi palautuu, kunhan nyt hoitoon pääset ja aikaa kuluu, jaksamista vaan kipujen kanssa.
        Särkylääkkeitä en juurikaan ota Paratapsia on minulle särkyyn määrätty, en oikein tehoa osaa sanoa, kun en montaa ole ottanut, vatsalle kuulemma hyviä.
        Unohda nuo kielteisesti suhtautuvat välihuomautukset, kirjoittele ja kerro juuri sitä mikä aihetta antaa, kyllä mielenkiinnolla luemme.
        Nyt kai sanotaan, että hallinnoin, mutta sitä se ei ole, yritän vaan tuoda muunlaista näkemystä esiin.
        Tarkoitukset meille pirttiin kirjoittajille lienee aidon selvät, myös anoina kirjoittavat suurilta osin samaistuvat pirtin kirjoittajiin, kiva olisi joku nimimerkki perässä, olisi helpompi tutustua;)

        Oikeassa olet Kristiina sanoessasi, että "akat" vain juoruaa, ukot vain totuuksia laukoo, olkoon niin, jos hyvän mielen saavat.
        Pitänee kiittää näitä ihania ukkoja "savolaismummon " tittelistä, sillä jotenkin henkii miesten käsialalta, tämä savolaismummo nyt pisteen laittaa, iloksenne vai suruksiko muodostuu;)

        Kertokaa päivästänne ystävät;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Pakkasaamua, tuuli lisää purevuutta ja liikettä lisää,,,jos suinkin on mahdollista;)
        Aukaisin radion ja siellä artisti lauloi, anna joulurauhaa, lohdutusta elämään, sitäpä sitä toivoisi kaikille.
        Palstan mummot ja ukotkin voisivat kirjoitella omiaan, oman ikäisten palstalla ja viihtyä kuka viihtymiseksi kokee.

        Useat ovat tyytyväisinä kirjoitelleet pirtin ketjuun, näin soisi olevankin, kirjoitellaan ja sivuutetaan hymyssä suin nuo huomauttelut.
        Mikä sen kivempaa, kuin lukea viestejä tekemisistä ja kirjoittajien elämisen tavoista.
        Minulle nämä pitkät viestit kertovat niin moninaisista tavoista elää ja olla, aina jotain samankaltaistakin viesteistä löytyy.
        Siksi kai ystävystyminen onnistuu, kun ajatukset yksiin käy;)

        Sukkia minultakin kysyttiin eilen, harmi vaan, että vein joulupuunoksille melkein kaikki, yhdet kuitenkin on, jospa pyytäjä katsoisi sopivaksi.
        Mitähän sarjaa katsotkaan Netfixsin kanavilta brinkkala, suuri kuluttaja minä myös siellä.

        Samat tarjoukset täälläkin, mistä Makriina mainitsit, voi oli myös tarjouksessa, leipomiseen on mennyt paljon, joten mukava saada muutaman sentin halvemmalla, hinnat on nousseet oikeassa olet Makriina.
        Täällä ei väenpaljoutta ollut ainakaan eilen, kun kaupassa kävin, maskit melkein kaikilla kasvoilla.

        Kyllä joulu sujuu vaikka ei mitään erikoista tekisikään, minulla on vaan nämä päähänpinttymät ja vaikka yksin elelen aina joulua puuhaan.
        Katsoin eilen kauneinta kotia jouluiseksi laitettuna ja olipa ilo silmälle, niin paljon tunnelmaa koteihin oli laitettu, sitä kai sitä yrittää itsekin.
        Jokaisella on omat tapansa, uskon, että jouluinen tunnelma ynnämuunkin kodissa jollain tapaa näkyy, vaikka vain kinkun muodossa;)

        Fiinufammu, katsoin eilen Kummien hyvätekeväisyys konsertin ja Valtteri Torikka lauloi Tulkoon joulu, aina niin kaunis, nyt sovituksessa oli muunnoksia, hyvä silti.
        Nautittavaa konserttia sinulle,;)

        Ramoona, samoin kuin minäkin olen tehnyt joulua jo joulukuun alusta asti, leipoen ja lahjoja valmistaen.
        En tykkää kiireestä ja olenkin kaikessa paljon aikaisemmin valmis, kuin esimerkiksi kälyni, hänelle on tullut tavaksi jättää viime tippaan.
        Kerroin hänelle, että laukkuni on pakattu, hän totesi, että en ole vielä edes ajatellut, aina hän kuitenkin on minut tavoittanut ja saanut kaiken valmiiksi.
        Ramoonan koti on varmaan kauniiksi puettu, voisin ajatella juuri eilen näkemieni kotien näköiseksi;)

        Demeter uskon vakaasti, että kuntosi palautuu, kunhan nyt hoitoon pääset ja aikaa kuluu, jaksamista vaan kipujen kanssa.
        Särkylääkkeitä en juurikaan ota Paratapsia on minulle särkyyn määrätty, en oikein tehoa osaa sanoa, kun en montaa ole ottanut, vatsalle kuulemma hyviä.
        Unohda nuo kielteisesti suhtautuvat välihuomautukset, kirjoittele ja kerro juuri sitä mikä aihetta antaa, kyllä mielenkiinnolla luemme.
        Nyt kai sanotaan, että hallinnoin, mutta sitä se ei ole, yritän vaan tuoda muunlaista näkemystä esiin.
        Tarkoitukset meille pirttiin kirjoittajille lienee aidon selvät, myös anoina kirjoittavat suurilta osin samaistuvat pirtin kirjoittajiin, kiva olisi joku nimimerkki perässä, olisi helpompi tutustua;)

        Oikeassa olet Kristiina sanoessasi, että "akat" vain juoruaa, ukot vain totuuksia laukoo, olkoon niin, jos hyvän mielen saavat.
        Pitänee kiittää näitä ihania ukkoja "savolaismummon " tittelistä, sillä jotenkin henkii miesten käsialalta, tämä savolaismummo nyt pisteen laittaa, iloksenne vai suruksiko muodostuu;)

        Kertokaa päivästänne ystävät;)

        Huomentapäivää. Taitaa käydä niin, että minun joulunalusviikkoni myötäilee Hectorin "Työttömän arkiviisua": "Maanantai ei mittää, tiistai ei mittää, keskiviikko ei mittää"..))

        Eli ne vähät jouluvalmistelut on tehty samaan tapaan kuin Ramoona ja SkillaN kuvasivat: pitkin vuotta, vähän kerrassaan. Ja kun ketään ei ole tulossa, ainakaan jouluaterialle, riittää kun pakkasessa on jotakin tarjottavaa "yllätysvieraitten" varalle. Aatoksi on kutsuttu pikkumiehen kotiin.
        Koronauhkakin rajoittaa taas isompia tapaamisia. Koululasten koulussa on jo ollut koronatartunta, toinen miniä tekee työtä yhdessä "koronapesäkkeessä" eivätkä muidenkaan työtehtävät riskittömiä ole tartuntojen osalta..

        Fiinufammu kertoi konsertista, johon pääsee osallistumaan. Sitä minäkin olen kaivannut, elävää musiikkia. Ja sainhan minä siihen tuntumaa, kun Kaj Chydenius, Kai Hyttinen ja Taru Nyman konsertoivat tuossa lähikirjastossa, jonne sain kyydin.
        Chydeniuksen säveltämää perinteistä suomalaista runoutta: Leinoa, Jylhää, Viitaa, Kajavaa, Onervaa, Vuorelaa...Kyllä koskettivat tekstit ja sävelet. Melkein itkua väänsin siellä maskini takana...))
        Makriina heitti epäilyn elintarvikkeiden hintojen noususta. Kyllä näin on. Tuore kurkkukin maksoi jo yli neljä euroa. Kahvia on onneksi hamstrattuna, sen hintaan povattiin jo korotusta aikaisemmin.
        Nyt täytyy lopettaa kun pitkistä viestistäkin on valitettu..)) Mistäpä ei ?

        Hyvää paivää kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Huomentapäivää. Taitaa käydä niin, että minun joulunalusviikkoni myötäilee Hectorin "Työttömän arkiviisua": "Maanantai ei mittää, tiistai ei mittää, keskiviikko ei mittää"..))

        Eli ne vähät jouluvalmistelut on tehty samaan tapaan kuin Ramoona ja SkillaN kuvasivat: pitkin vuotta, vähän kerrassaan. Ja kun ketään ei ole tulossa, ainakaan jouluaterialle, riittää kun pakkasessa on jotakin tarjottavaa "yllätysvieraitten" varalle. Aatoksi on kutsuttu pikkumiehen kotiin.
        Koronauhkakin rajoittaa taas isompia tapaamisia. Koululasten koulussa on jo ollut koronatartunta, toinen miniä tekee työtä yhdessä "koronapesäkkeessä" eivätkä muidenkaan työtehtävät riskittömiä ole tartuntojen osalta..

        Fiinufammu kertoi konsertista, johon pääsee osallistumaan. Sitä minäkin olen kaivannut, elävää musiikkia. Ja sainhan minä siihen tuntumaa, kun Kaj Chydenius, Kai Hyttinen ja Taru Nyman konsertoivat tuossa lähikirjastossa, jonne sain kyydin.
        Chydeniuksen säveltämää perinteistä suomalaista runoutta: Leinoa, Jylhää, Viitaa, Kajavaa, Onervaa, Vuorelaa...Kyllä koskettivat tekstit ja sävelet. Melkein itkua väänsin siellä maskini takana...))
        Makriina heitti epäilyn elintarvikkeiden hintojen noususta. Kyllä näin on. Tuore kurkkukin maksoi jo yli neljä euroa. Kahvia on onneksi hamstrattuna, sen hintaan povattiin jo korotusta aikaisemmin.
        Nyt täytyy lopettaa kun pitkistä viestistäkin on valitettu..)) Mistäpä ei ?

        Hyvää paivää kaikille,
        demeter1

        Hyvää alkuiltaa!
        Kuiva, aurinkoinen pakkaspäivä täällä Lounaassa.

        Pudotan 1 eueon tuosta mainitsemastani Lidlin kahvitarjouksedta. Siis 9 €/3 pkt.

        SkillaN, tuo mainisemani sarja ei ole ollenkaan sitä mitä yleensä katson. On toimintasarja nykyajan "Robin Hood" hengessä. Juoni osoittautui hyväksi, monipuoliset henkilöhahmot hyvin näyttelijöin. Rahapaja on nimeltään , espanjalainen. Ensimmäinen kausi varsinkin vei mennessään. Liikaa ammuskelua ja tappeluja, ei yleensä minun makuuni. Netfixin ostettua, sarja sai maailmanlaajuisen suosion.
        Kyllä sitä yhden sukkaparin verran katsoi :)

        Tänään on pientä päänsärkyä, itseaiheutettu lukemisella.

        Menettekö SkillaN jo ennen aattoa joulunviettopaikkaa? Odotan kuulumisia, koska en ole itse hotellijoulua viettänyt.

        Me menemme aatonaattona esikoisen luo. Rokotukset on, vaan riittääkö suoja. Minulla koko kolmen sarja.

        Valoa ja iloa vaikka tuikkivista tähdistä!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää alkuiltaa!
        Kuiva, aurinkoinen pakkaspäivä täällä Lounaassa.

        Pudotan 1 eueon tuosta mainitsemastani Lidlin kahvitarjouksedta. Siis 9 €/3 pkt.

        SkillaN, tuo mainisemani sarja ei ole ollenkaan sitä mitä yleensä katson. On toimintasarja nykyajan "Robin Hood" hengessä. Juoni osoittautui hyväksi, monipuoliset henkilöhahmot hyvin näyttelijöin. Rahapaja on nimeltään , espanjalainen. Ensimmäinen kausi varsinkin vei mennessään. Liikaa ammuskelua ja tappeluja, ei yleensä minun makuuni. Netfixin ostettua, sarja sai maailmanlaajuisen suosion.
        Kyllä sitä yhden sukkaparin verran katsoi :)

        Tänään on pientä päänsärkyä, itseaiheutettu lukemisella.

        Menettekö SkillaN jo ennen aattoa joulunviettopaikkaa? Odotan kuulumisia, koska en ole itse hotellijoulua viettänyt.

        Me menemme aatonaattona esikoisen luo. Rokotukset on, vaan riittääkö suoja. Minulla koko kolmen sarja.

        Valoa ja iloa vaikka tuikkivista tähdistä!

        brinkkala

        Jaahas, sohlasin tänne väliin tuon tekstin. Olkoon.

        b


    • Anonyymi

      Kiitoksia SkillaN, että olet palannut ja tuonut mukanasi Kahvipirtin tunnelman,
      jota me kaikki kahvipirttiläiset olemme niin kaivanneet!

      Tuntuu hyvältä ja oikealta, että joulu saa tulla tänne kauniiseen ja lempeään pirttiin.
      Valokin alkaa nyt lisääntyä, sillä talvipäivan seisaus on huomenna 21.12. 2021.

      Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022 toivottaa Miaelina.

      • Minne ne joulukiireet oikeastaan ovat kadonneet? Heittikö korona ne ulos samalla oven aukaisulla, jolla se singahti huusholliin?
        Minä en paista, en leivo, ruoka on muuta kuin perinteistä uunikinkkua ja laatikkoruokaa. Yritämme elää vähän kevyemmällä murkinalla. Laatikot ovat aina olleet velvollisuus, joka on sitä joulun taikaa. Muina vuoden päivinähän ei välähtäisi mieleenkään ruveta lanttulooran tekoon.
        Aikaisempina vuosina on tehty kaikkea etukäteen pakkaseen, ja olen vähän ihmetellytkin, miksi juuri vuoden upeimpana iltana syödään pakasteita. Moni on pakastanut uusia perunoita kesällä. Se ei ole hassumpi idea. Kuulemma pitää kiehauttaa ja sitten pakastaa puolivalmisteena.
        Yksi koronapakolainen tulee meille vieraaksi joulupöytään. Hänen lähiperheensä on karanteenissa.
        Oman perheeni jäsenet pysyttelevät omissa kodeissaan ja tapaavat vain yhden kerran joulupäivänä. Minutkin on kutsuttu.

        Koristelen kotia perinteisillä joulukoristeillani. Olen kyllä jo siirtänyt vanhuuden lepoon 50-luvulla saadut tontut ja muut, johan ne ovat aikansa palvelleet. Joulukuusen koristeiden joukossa on pari omasta lapsuudestani, joten ne ovat jo yli 80 v. vanhat, ja siltä näyttävätkin. Minähän olen kaiken tallettaja. Karvain mielin yritän karsia turhimmat menemään.
        Kun kuuseni on puoli metriä korkea kukkaruukussa pörhistelevä taimi, niin annan wanhojen koristeiden olla kaapin kätkössä, pelastuvat tuholta vielä.

        Voimia puuhiinne. Viikon päästä paras juhlahumu on takanapäin. :))


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Minne ne joulukiireet oikeastaan ovat kadonneet? Heittikö korona ne ulos samalla oven aukaisulla, jolla se singahti huusholliin?
        Minä en paista, en leivo, ruoka on muuta kuin perinteistä uunikinkkua ja laatikkoruokaa. Yritämme elää vähän kevyemmällä murkinalla. Laatikot ovat aina olleet velvollisuus, joka on sitä joulun taikaa. Muina vuoden päivinähän ei välähtäisi mieleenkään ruveta lanttulooran tekoon.
        Aikaisempina vuosina on tehty kaikkea etukäteen pakkaseen, ja olen vähän ihmetellytkin, miksi juuri vuoden upeimpana iltana syödään pakasteita. Moni on pakastanut uusia perunoita kesällä. Se ei ole hassumpi idea. Kuulemma pitää kiehauttaa ja sitten pakastaa puolivalmisteena.
        Yksi koronapakolainen tulee meille vieraaksi joulupöytään. Hänen lähiperheensä on karanteenissa.
        Oman perheeni jäsenet pysyttelevät omissa kodeissaan ja tapaavat vain yhden kerran joulupäivänä. Minutkin on kutsuttu.

        Koristelen kotia perinteisillä joulukoristeillani. Olen kyllä jo siirtänyt vanhuuden lepoon 50-luvulla saadut tontut ja muut, johan ne ovat aikansa palvelleet. Joulukuusen koristeiden joukossa on pari omasta lapsuudestani, joten ne ovat jo yli 80 v. vanhat, ja siltä näyttävätkin. Minähän olen kaiken tallettaja. Karvain mielin yritän karsia turhimmat menemään.
        Kun kuuseni on puoli metriä korkea kukkaruukussa pörhistelevä taimi, niin annan wanhojen koristeiden olla kaapin kätkössä, pelastuvat tuholta vielä.

        Voimia puuhiinne. Viikon päästä paras juhlahumu on takanapäin. :))

        Hei Makriina! Näin nurkan takaa vinkkaan, että kun pakastaa joululaatikot raakana ja kypsentää vasta juhlapäivänä, ovat ihan tuoreen veroisia. Pitää vaan ottaa sulamaan ajoissa. Sama koskee kinkkua ja leivottuja herkkuja. Kuka nyt juhlapäivänä kaikkea ehtisikään kokata. Jouluruuat on just käteviä, kun niitä voi tehdä etukäteen eikä kenenkään tarvii hellan edessä pitkiä aikoja seisoskella.

        Hyvää joulua pirtin mukavalle väelle toivoo tonttu Toporiina


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hei Makriina! Näin nurkan takaa vinkkaan, että kun pakastaa joululaatikot raakana ja kypsentää vasta juhlapäivänä, ovat ihan tuoreen veroisia. Pitää vaan ottaa sulamaan ajoissa. Sama koskee kinkkua ja leivottuja herkkuja. Kuka nyt juhlapäivänä kaikkea ehtisikään kokata. Jouluruuat on just käteviä, kun niitä voi tehdä etukäteen eikä kenenkään tarvii hellan edessä pitkiä aikoja seisoskella.

        Hyvää joulua pirtin mukavalle väelle toivoo tonttu Toporiina

        Kuten sanoin, Toporiina, nyt ei meillä syödä looria. En kaipaakaan.
        Toi on kyllä hyvä idea, että pakastaa puolivalmiina, Painan sen sydämeni syvyyksiin.
        Hyvää Joulua.


    • Anonyymi

      Hallinto on yksinkertaisissa seuroissa tai vastaavissa henkilöllä, joka on hallitseva tekijä "luomuksessa" - tässä siis kahvipirtti.

      • Iltaa!
        Kiirettä on pukannut melkein koko päivän. Tein remonttia, tai paremmin
        sanottuna huoltohommia. Tuli vähän yllätyksiäkin, jotka työllistivät enemmän.
        Kaipa sitä olen tullut kömpelömmäksikin. Enpä nyt tästä enempää.
        Ehkä se joulu vähän näkyy meilläkin, kuten Skillan arveli. Se kinkku on vielä
        ostamatta. Kyllä 400 gramman paketti joulukinkuksi riittää. Jossain määrin
        olen ollut "vastarannan kiiski" joulun suhteen. On enempi markkinoiden
        touhua:)) Kunpahan nyt tavalliseen tapaan sekin viikonloppu menee.
        Nyt on sanottava: hyvää yötä! Ei kai karannut juttuni liian pitkäksi!


      • Anonyymi

        Eli suomeksi sanottuna . . .?


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Iltaa!
        Kiirettä on pukannut melkein koko päivän. Tein remonttia, tai paremmin
        sanottuna huoltohommia. Tuli vähän yllätyksiäkin, jotka työllistivät enemmän.
        Kaipa sitä olen tullut kömpelömmäksikin. Enpä nyt tästä enempää.
        Ehkä se joulu vähän näkyy meilläkin, kuten Skillan arveli. Se kinkku on vielä
        ostamatta. Kyllä 400 gramman paketti joulukinkuksi riittää. Jossain määrin
        olen ollut "vastarannan kiiski" joulun suhteen. On enempi markkinoiden
        touhua:)) Kunpahan nyt tavalliseen tapaan sekin viikonloppu menee.
        Nyt on sanottava: hyvää yötä! Ei kai karannut juttuni liian pitkäksi!

        Miksi te jarruttelette juttujenne pituutta, kun kerran tykkäätte pitkistäkin jutuista ?
        Itsehän te täällä määräätte (eikä kk anona) Tämä on teidän pirttinne. Pitäkää se hallussanne
        sellaisena kuin haluatte älkääkä jatkuvasti pyydelkö anteeksi juttujenne pituutta.
        Tsemppiä teille !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi te jarruttelette juttujenne pituutta, kun kerran tykkäätte pitkistäkin jutuista ?
        Itsehän te täällä määräätte (eikä kk anona) Tämä on teidän pirttinne. Pitäkää se hallussanne
        sellaisena kuin haluatte älkääkä jatkuvasti pyydelkö anteeksi juttujenne pituutta.
        Tsemppiä teille !!!

        Huomenta viidentoista asteen pakkasesta, ei vielä pelota, jos puolella lisää, alkaa jo vaatteiden lisääminen olla tarpeellista;)
        Sen verran kirkas taivas, että silmäni avattua, tähti tuikkaili huomenensa ja keittiön ikkunasta kuu kurkisteli.
        Mielikuvitus sai taas lentää ja monet ihanat asiat mieleen tuli, muistelin sitäkin miten lasten pieninä ollessa satuja keksin omasta päästä, nyt ei enää onnistu.
        Mihin ihmisen mielikuvitus häviää iän lisäännyttyä?
        Häviääkö, vai vähän käytön takia hiipuu, aina joulun aika saa pienissä määriin ajatukset toimimaan;)

        Samaa mieltä kanssasi ano 22,22, pitkät kerronnat on luettavia, antavat virikettä mitä milloinkin.
        Helppoa on ne sivuuttaa, jos niin haluaa.
        Tänään on 21.12.21, lukipa vaikka takaa päin, tuli mieleen, kun viestisi aika myös 22,22;)

        Onneksi saamme olla "vastarannan kiiski" silloin tällöin, itsepäisyyskin sopivissa määrin hyväksyttävä ja mikäs ihmisiä pakottaisi samalla tapaa elellä, rikkautena voi kokea erilaisuuden;)
        Nyt nuo pyhät ei suuremmalti rasitakaan.

        Toporiini, ihana nimi tontulle joka pirttiin uskaltautui ja vielä asiaa puhumaan, minulla kyllä pakkasessa on kaikki valmiita tällä kertaa.
        Minulla on lisänä vielä tuo parveke, missä tällä kelillä jo pakastuu ihan ilman sähköä.

        Kotini jouluasuun puin minäkin eilen ja kaikki vuosien takaa esineet paikkansa löysi, mitään uutta en osta.
        Tänään aion askarrella, aikaa on, teen pieniä kirjanlehdistä pienellä vaivalla syntyviä enkeleitä riippumaan johonkin oven karmiin, mallin näin kauniimmassa joulukoti ohjelmasta.
        Siinä joulua esiin ottaessa ailahti muistikuvia mieleen, mistä ja milloin on tuokin jouluinen on kotiini löytynyt;)

        Kiintynyt olen pirttiin minäkin Miaelina, näin voimme rauhaisasti toisiamme tervehtää ja kaikkea hyvää ja iloista mieltä toivottaa.

        Tuo Rahapaja tuttu nimeltään, mutta jotenkin kauhistuin alkua ja on jäänyt katsomatta, ehkä kannattaa katsoa, sieltä katsottavaa löytyy ja elämyksiäkin erilaisuuksista johtuen.
        Sukat neuloin minä myös, kun huomasin , että en omistanut sopivia sukkia matkalle löytyvän, nyt on tuliterät jalkoihin vetää, vetoa varmaan myös siellä tunnen.
        Yksi joulukokemus jo onkin, ei mikään hohdokas, jospa tästä tulisi muistoihin jäävä.

        Tuo korona uhka on kyllä mittava ja olen odotellut miten käy matkamme, mutta uskon sen toteutuvan, hyvin ovat varautuneet kaikkeen mahdolliseen tämän koronan vuoksi, onhan se kuntoutuskeskus myös ja ihmisiä jatkuvasti kävijöinä.
        Rokotukset on otettu viimeistä myöten ja täällä meillä nonstoppina rokotuksia tehdäänkin, kaikki halukkaat ne saavat.
        Aina Einari Vuorelan nimen tullessa esiin, tulee siskoni mieleen, hän rakasti Vuorelan runoja, lausuikin niitä juhlissa joskus.
        Minä siinäkin jäänyt vähälle, olen joskus maininnut, että siskoni oli henkevä Maria ja minä arkipäiväinen Martta;)
        Onhan tuo paikka minullekin elämässä suotu, kaikkine puutteineni.
        Jos kerrottavaa löytyy., eipä piilotella, antaa vaan tulla kirjoitusta;)

        Mainitsen vielä tuosta anon hallinnon sanomisista, niin se vaan on, jos jotain pysyvää haluaa, "vetäjä" huonokin on oltava, muuten ei jatkuvuutta sopivalla tyylillä voi rakentaa ja pirttiin kirjoittelu toistaa tapahtumia joka päivä, ehkä samankaltaisina, mutta myös uutta ja erilaista syntyy;)
        Hissutellaan rauhassa joulun hoo hetkeen, jos joku homma jää tekemättä huomattu on, ei maailma siihen kaadu;)
        Miten pienen hetken tuo kirjoitusaika onkaan, taas katosi kirjautuminen, mutta kai kaikki tekstini tunnistaa toivoo SkillaN;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta viidentoista asteen pakkasesta, ei vielä pelota, jos puolella lisää, alkaa jo vaatteiden lisääminen olla tarpeellista;)
        Sen verran kirkas taivas, että silmäni avattua, tähti tuikkaili huomenensa ja keittiön ikkunasta kuu kurkisteli.
        Mielikuvitus sai taas lentää ja monet ihanat asiat mieleen tuli, muistelin sitäkin miten lasten pieninä ollessa satuja keksin omasta päästä, nyt ei enää onnistu.
        Mihin ihmisen mielikuvitus häviää iän lisäännyttyä?
        Häviääkö, vai vähän käytön takia hiipuu, aina joulun aika saa pienissä määriin ajatukset toimimaan;)

        Samaa mieltä kanssasi ano 22,22, pitkät kerronnat on luettavia, antavat virikettä mitä milloinkin.
        Helppoa on ne sivuuttaa, jos niin haluaa.
        Tänään on 21.12.21, lukipa vaikka takaa päin, tuli mieleen, kun viestisi aika myös 22,22;)

        Onneksi saamme olla "vastarannan kiiski" silloin tällöin, itsepäisyyskin sopivissa määrin hyväksyttävä ja mikäs ihmisiä pakottaisi samalla tapaa elellä, rikkautena voi kokea erilaisuuden;)
        Nyt nuo pyhät ei suuremmalti rasitakaan.

        Toporiini, ihana nimi tontulle joka pirttiin uskaltautui ja vielä asiaa puhumaan, minulla kyllä pakkasessa on kaikki valmiita tällä kertaa.
        Minulla on lisänä vielä tuo parveke, missä tällä kelillä jo pakastuu ihan ilman sähköä.

        Kotini jouluasuun puin minäkin eilen ja kaikki vuosien takaa esineet paikkansa löysi, mitään uutta en osta.
        Tänään aion askarrella, aikaa on, teen pieniä kirjanlehdistä pienellä vaivalla syntyviä enkeleitä riippumaan johonkin oven karmiin, mallin näin kauniimmassa joulukoti ohjelmasta.
        Siinä joulua esiin ottaessa ailahti muistikuvia mieleen, mistä ja milloin on tuokin jouluinen on kotiini löytynyt;)

        Kiintynyt olen pirttiin minäkin Miaelina, näin voimme rauhaisasti toisiamme tervehtää ja kaikkea hyvää ja iloista mieltä toivottaa.

        Tuo Rahapaja tuttu nimeltään, mutta jotenkin kauhistuin alkua ja on jäänyt katsomatta, ehkä kannattaa katsoa, sieltä katsottavaa löytyy ja elämyksiäkin erilaisuuksista johtuen.
        Sukat neuloin minä myös, kun huomasin , että en omistanut sopivia sukkia matkalle löytyvän, nyt on tuliterät jalkoihin vetää, vetoa varmaan myös siellä tunnen.
        Yksi joulukokemus jo onkin, ei mikään hohdokas, jospa tästä tulisi muistoihin jäävä.

        Tuo korona uhka on kyllä mittava ja olen odotellut miten käy matkamme, mutta uskon sen toteutuvan, hyvin ovat varautuneet kaikkeen mahdolliseen tämän koronan vuoksi, onhan se kuntoutuskeskus myös ja ihmisiä jatkuvasti kävijöinä.
        Rokotukset on otettu viimeistä myöten ja täällä meillä nonstoppina rokotuksia tehdäänkin, kaikki halukkaat ne saavat.
        Aina Einari Vuorelan nimen tullessa esiin, tulee siskoni mieleen, hän rakasti Vuorelan runoja, lausuikin niitä juhlissa joskus.
        Minä siinäkin jäänyt vähälle, olen joskus maininnut, että siskoni oli henkevä Maria ja minä arkipäiväinen Martta;)
        Onhan tuo paikka minullekin elämässä suotu, kaikkine puutteineni.
        Jos kerrottavaa löytyy., eipä piilotella, antaa vaan tulla kirjoitusta;)

        Mainitsen vielä tuosta anon hallinnon sanomisista, niin se vaan on, jos jotain pysyvää haluaa, "vetäjä" huonokin on oltava, muuten ei jatkuvuutta sopivalla tyylillä voi rakentaa ja pirttiin kirjoittelu toistaa tapahtumia joka päivä, ehkä samankaltaisina, mutta myös uutta ja erilaista syntyy;)
        Hissutellaan rauhassa joulun hoo hetkeen, jos joku homma jää tekemättä huomattu on, ei maailma siihen kaadu;)
        Miten pienen hetken tuo kirjoitusaika onkaan, taas katosi kirjautuminen, mutta kai kaikki tekstini tunnistaa toivoo SkillaN;)

        Huomenta.
        Alkaako jouluinen olo jo vallata pirttiläiset?
        Minä olen virittämässä itseäni jouluun, huonosti onnistuu. Onneksi on noita led-kynttilöitä, niitä voi poltella rauhassa vaikka yön yli. Muutama on nyt olohuoneessa.
        - Kun on siihen tottunut, että joulunvietto on koko perheen juhla, niin eristäytyminen aiheuttaa sopeutumisvaikeuksia.

        Puhelimeni oikuttelee. Sain uuden, ja siitä vanhakin suuttui niin, ettei kumpikaan oikein pelaa. Vaihdan sim-korttia aparaatista toiseen. Menin vaihtamaan Teliankin Elisaan, kun ajattelin, että vaikeudet johtuvat niistä. Ei ole vaihto vielä tapahtunut, mutta katsotaan ja toivotaan. Tuntee itsensä koko maailman hylkäämäksi, kun puhelin ei toimi. Eilen se vanha oli taas myötämielinen, ja sain yhteyden sillä sujuvasti.

        Yritin koko iltapäivän soittaa läheiselleni, eikä hän vastannut, ei lukenut viestejäni, eikä avannut meiliään. Kaikkiin olin yhteydessä.
        Vetoankin ihan ohimennen teihinkin, että vastaisitte vaikka peukulla viesteihin, joita saatte, vaikka ei juuri olisi aikaa sepustella vastausviestiä. Nykyisin kaikilla on kuitenkin kännykkä käden ulottuvilla.
        Huolestuminen kasvaa lähettäjällä, kun ei inahdetakaan. Minulla oli ihan asiaa, ja yritin sen lyhyesti viestittääkin, mutta vasta iltamyöhällä päästiin puheisiin.
        Kun on hyvää aikaa, tulee käyttäneeksi sen sitten kasvavaan huolestumiseen, kun tuntikausia yrittää turhaan saada yhteyttä.

        Hyvää päivänjatkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta viidentoista asteen pakkasesta, ei vielä pelota, jos puolella lisää, alkaa jo vaatteiden lisääminen olla tarpeellista;)
        Sen verran kirkas taivas, että silmäni avattua, tähti tuikkaili huomenensa ja keittiön ikkunasta kuu kurkisteli.
        Mielikuvitus sai taas lentää ja monet ihanat asiat mieleen tuli, muistelin sitäkin miten lasten pieninä ollessa satuja keksin omasta päästä, nyt ei enää onnistu.
        Mihin ihmisen mielikuvitus häviää iän lisäännyttyä?
        Häviääkö, vai vähän käytön takia hiipuu, aina joulun aika saa pienissä määriin ajatukset toimimaan;)

        Samaa mieltä kanssasi ano 22,22, pitkät kerronnat on luettavia, antavat virikettä mitä milloinkin.
        Helppoa on ne sivuuttaa, jos niin haluaa.
        Tänään on 21.12.21, lukipa vaikka takaa päin, tuli mieleen, kun viestisi aika myös 22,22;)

        Onneksi saamme olla "vastarannan kiiski" silloin tällöin, itsepäisyyskin sopivissa määrin hyväksyttävä ja mikäs ihmisiä pakottaisi samalla tapaa elellä, rikkautena voi kokea erilaisuuden;)
        Nyt nuo pyhät ei suuremmalti rasitakaan.

        Toporiini, ihana nimi tontulle joka pirttiin uskaltautui ja vielä asiaa puhumaan, minulla kyllä pakkasessa on kaikki valmiita tällä kertaa.
        Minulla on lisänä vielä tuo parveke, missä tällä kelillä jo pakastuu ihan ilman sähköä.

        Kotini jouluasuun puin minäkin eilen ja kaikki vuosien takaa esineet paikkansa löysi, mitään uutta en osta.
        Tänään aion askarrella, aikaa on, teen pieniä kirjanlehdistä pienellä vaivalla syntyviä enkeleitä riippumaan johonkin oven karmiin, mallin näin kauniimmassa joulukoti ohjelmasta.
        Siinä joulua esiin ottaessa ailahti muistikuvia mieleen, mistä ja milloin on tuokin jouluinen on kotiini löytynyt;)

        Kiintynyt olen pirttiin minäkin Miaelina, näin voimme rauhaisasti toisiamme tervehtää ja kaikkea hyvää ja iloista mieltä toivottaa.

        Tuo Rahapaja tuttu nimeltään, mutta jotenkin kauhistuin alkua ja on jäänyt katsomatta, ehkä kannattaa katsoa, sieltä katsottavaa löytyy ja elämyksiäkin erilaisuuksista johtuen.
        Sukat neuloin minä myös, kun huomasin , että en omistanut sopivia sukkia matkalle löytyvän, nyt on tuliterät jalkoihin vetää, vetoa varmaan myös siellä tunnen.
        Yksi joulukokemus jo onkin, ei mikään hohdokas, jospa tästä tulisi muistoihin jäävä.

        Tuo korona uhka on kyllä mittava ja olen odotellut miten käy matkamme, mutta uskon sen toteutuvan, hyvin ovat varautuneet kaikkeen mahdolliseen tämän koronan vuoksi, onhan se kuntoutuskeskus myös ja ihmisiä jatkuvasti kävijöinä.
        Rokotukset on otettu viimeistä myöten ja täällä meillä nonstoppina rokotuksia tehdäänkin, kaikki halukkaat ne saavat.
        Aina Einari Vuorelan nimen tullessa esiin, tulee siskoni mieleen, hän rakasti Vuorelan runoja, lausuikin niitä juhlissa joskus.
        Minä siinäkin jäänyt vähälle, olen joskus maininnut, että siskoni oli henkevä Maria ja minä arkipäiväinen Martta;)
        Onhan tuo paikka minullekin elämässä suotu, kaikkine puutteineni.
        Jos kerrottavaa löytyy., eipä piilotella, antaa vaan tulla kirjoitusta;)

        Mainitsen vielä tuosta anon hallinnon sanomisista, niin se vaan on, jos jotain pysyvää haluaa, "vetäjä" huonokin on oltava, muuten ei jatkuvuutta sopivalla tyylillä voi rakentaa ja pirttiin kirjoittelu toistaa tapahtumia joka päivä, ehkä samankaltaisina, mutta myös uutta ja erilaista syntyy;)
        Hissutellaan rauhassa joulun hoo hetkeen, jos joku homma jää tekemättä huomattu on, ei maailma siihen kaadu;)
        Miten pienen hetken tuo kirjoitusaika onkaan, taas katosi kirjautuminen, mutta kai kaikki tekstini tunnistaa toivoo SkillaN;)

        Niin, jos jotain pysyvää haluaa, silloin on hyvä ottaa oppia raamatusta.
        Pysyvän rakentaminen kannatta tehdä kalliolle, ei hiekalle.
        Julkiselle somelle pysyvän haluaminen on kuin hiekalle rakentaisi. Aina tulee mielipideaaltoja, jotka eroosion tavoin turmelevat perustuksia, jotka eivät ole täysin some-alustan tarkoituksen mukaisia. Alusta ei ole tarkoitettu seura-tyyppiseen toimintaan, joka vaatii "vetäjän".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, jos jotain pysyvää haluaa, silloin on hyvä ottaa oppia raamatusta.
        Pysyvän rakentaminen kannatta tehdä kalliolle, ei hiekalle.
        Julkiselle somelle pysyvän haluaminen on kuin hiekalle rakentaisi. Aina tulee mielipideaaltoja, jotka eroosion tavoin turmelevat perustuksia, jotka eivät ole täysin some-alustan tarkoituksen mukaisia. Alusta ei ole tarkoitettu seura-tyyppiseen toimintaan, joka vaatii "vetäjän".

        Olet oikeassa, alustan tarkoituksesta, mutta jostakin syystä tämä pirtti näin vaan on vuosia mukanani kulkenut ja jos katsot kirjoittajia useat tätä toivoo,( vastustustakin on) minustakin aivan pieni haitta koko palstalle.
        Olen ymmärtänyt lukijamäärästä, että monelle mieleinen luettava pirttimme anti on ollut.

        Toivotaan etten kuitenkaan toista melkein kaksikymmenvuotista pirttiä yllä pidä;)
        Oikein hyvät jouluntoivotukset ano 9,53 sinulle myös;)

        Makriina tuo tuskaantuminen puhelimen mykkänä pysymiseen huolta antaa, aina epäily, että jotain on tapahtunut.
        Joulun vieton olen todennut hyvin sujuvan vaikka vain telkkaria katsellen, kaunista ohjelmaa useimmiten tarjotaan herkistymiseen asti.
        Ei oikeastaan jaksaisikaan pitkää aikaa viettää suuressa joukossa, ikä syynä tähän, kuin moneen muuhun asiaan.

        Nyt sitten tyssäsi askartelu, kun pääksi tarvittavia puupalloja ei ollutkaan, no eiköhän päivä iltaan mene, vaikka neulevaraston kasvattamisella;)


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Huomenta.
        Alkaako jouluinen olo jo vallata pirttiläiset?
        Minä olen virittämässä itseäni jouluun, huonosti onnistuu. Onneksi on noita led-kynttilöitä, niitä voi poltella rauhassa vaikka yön yli. Muutama on nyt olohuoneessa.
        - Kun on siihen tottunut, että joulunvietto on koko perheen juhla, niin eristäytyminen aiheuttaa sopeutumisvaikeuksia.

        Puhelimeni oikuttelee. Sain uuden, ja siitä vanhakin suuttui niin, ettei kumpikaan oikein pelaa. Vaihdan sim-korttia aparaatista toiseen. Menin vaihtamaan Teliankin Elisaan, kun ajattelin, että vaikeudet johtuvat niistä. Ei ole vaihto vielä tapahtunut, mutta katsotaan ja toivotaan. Tuntee itsensä koko maailman hylkäämäksi, kun puhelin ei toimi. Eilen se vanha oli taas myötämielinen, ja sain yhteyden sillä sujuvasti.

        Yritin koko iltapäivän soittaa läheiselleni, eikä hän vastannut, ei lukenut viestejäni, eikä avannut meiliään. Kaikkiin olin yhteydessä.
        Vetoankin ihan ohimennen teihinkin, että vastaisitte vaikka peukulla viesteihin, joita saatte, vaikka ei juuri olisi aikaa sepustella vastausviestiä. Nykyisin kaikilla on kuitenkin kännykkä käden ulottuvilla.
        Huolestuminen kasvaa lähettäjällä, kun ei inahdetakaan. Minulla oli ihan asiaa, ja yritin sen lyhyesti viestittääkin, mutta vasta iltamyöhällä päästiin puheisiin.
        Kun on hyvää aikaa, tulee käyttäneeksi sen sitten kasvavaan huolestumiseen, kun tuntikausia yrittää turhaan saada yhteyttä.

        Hyvää päivänjatkoa.

        Hyvä vetoomus Makr.
        Hyviin tapoihin kuuluu aina "kuitata" viesti, jo siksikin että lähettäjä tietää viestin (ja siinä olevan mahdollisesti tärkeän tiedon) saavuttaneen vastaanottajan.
        Jos ei muuta ehdi heti kirjoittaa niin "ok" ehtii kirjoittaa, merkiksi, että luettu on
        (eli tieto mennyt perille).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä vetoomus Makr.
        Hyviin tapoihin kuuluu aina "kuitata" viesti, jo siksikin että lähettäjä tietää viestin (ja siinä olevan mahdollisesti tärkeän tiedon) saavuttaneen vastaanottajan.
        Jos ei muuta ehdi heti kirjoittaa niin "ok" ehtii kirjoittaa, merkiksi, että luettu on
        (eli tieto mennyt perille).

        Huomentapäiväö!
        Kaunis aurinkoinen pakkassää Lounaassa. Ei tuule, ei sada.

        Meillä on tyttärieni kanssa sopimus, että jos olen "pimennossa" 3-5 tuntia, niin olen marja- tai sienimetsässä. Otan paluun jälkeen yhteyytä. Metsässä pidän kännykän kiinni ettei akku tyhjene. Saattaa olla, jos eksyn, niin tarvitsen navigaattoria. Jos käy köpelösti, että juurakkoon kompastun tai putoan kalliolta, niin ehkä joudun lanssin tilaamaan. Olen oppinut pitämään kännykän vetoketjullisessa taskussa tai vyölaukussa. Olen nääs kerran unohtanut eväiden syöntipaikalle kannonnokkaan repun, jonka sivutaskussa kännykkä oli. Onneksi löysin repun, kun huomasin unohdukseni.
        Kyllä mä siellä metsässä laitan välillä kännykän päälle ja katson josko jollain on hätä.

        Nykyisin ei noita katvealueita isompien taajamien lähellä onneksi ole.

        On jotenkin olo ettei mitään saa aikaiseksi. Ryhmäharrastukset on tauolla ja sukat sun muut kääreissä. Joutilaat kädet kaipaisivat näpertämistä. Pirtanauhoja tai nyörejä olisi nyt kiva punoa, mutta ei ole materiaalia.
        Syöminen on aina mieluista, joten kädet askaroimaan apetta.

        Mukavaa päivää!

        brinkkala


      • SkillaN kirjoitti:

        Olet oikeassa, alustan tarkoituksesta, mutta jostakin syystä tämä pirtti näin vaan on vuosia mukanani kulkenut ja jos katsot kirjoittajia useat tätä toivoo,( vastustustakin on) minustakin aivan pieni haitta koko palstalle.
        Olen ymmärtänyt lukijamäärästä, että monelle mieleinen luettava pirttimme anti on ollut.

        Toivotaan etten kuitenkaan toista melkein kaksikymmenvuotista pirttiä yllä pidä;)
        Oikein hyvät jouluntoivotukset ano 9,53 sinulle myös;)

        Makriina tuo tuskaantuminen puhelimen mykkänä pysymiseen huolta antaa, aina epäily, että jotain on tapahtunut.
        Joulun vieton olen todennut hyvin sujuvan vaikka vain telkkaria katsellen, kaunista ohjelmaa useimmiten tarjotaan herkistymiseen asti.
        Ei oikeastaan jaksaisikaan pitkää aikaa viettää suuressa joukossa, ikä syynä tähän, kuin moneen muuhun asiaan.

        Nyt sitten tyssäsi askartelu, kun pääksi tarvittavia puupalloja ei ollutkaan, no eiköhän päivä iltaan mene, vaikka neulevaraston kasvattamisella;)

        Huomentapäivää. Kiva saada myönteistäkin kannustusta kahvipirtille, Ano eilen 22.22.
        Kiitos minunkin, pitkien viestien kirjoittajan, puolesta..))

        Toinen kirjoittaja, Ano, 9.63, puhui hiekalle rakentamisesta, Raamattuun vedoten. Totta kai meidän ihmisten rakennelmat ovat hiekalle rakentamista, aika niistä tekee selvää, ennemmin tai myöhemmin. Mutta pitääkö meidän itse jouduttaa tuota tapahtumaa ?
        Esittämällä perusteeksi ihmisten laatimia lakeja, tässä tapauksessa vetoamalla somen käytäntöihin ja sääntöihin ? "Usko, toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus", sanotaan Raamatussa myös. Jos jokin alusta, jokin ketju, pystyy noita asioita edustamaan ja tarjoamaan ainakin osalle meistä, niin eikö se silloin ole olemassaolon oikeutuksensa ansainnut , Raamatunkin valossa ?

        Paatoksellista tekstiä minulta, mutta ei kai Raamattu ole pelkkä lyömäase, kun se voi tarjota myös lohtua ja toivoa meille ? Vai olenko lukenut sitä "kuin piru Raamattua"?..))

        Toinen seikka oli tietysti tämä hallinnointi ja kirjoitukset siitä, että ketjussa ei pitäisi olla "vetäjää"ja kun on ollut, häntä kohtaan on sitten "lupa" esittää kritiikkiä, tarjota ohjeistusta ja ojentaa muutenkin.
        Itse noissa(kin) tehtävissä olleena katson oppineeni siitä jotakin. Koskaan ei voi olla mieliksi kaikille ja aina on niitä, jotka tahtovat pistää paremmaksi ja katsovat,että ryhmän vetäminen on "silkkiä" vaan ja että vetäjä saa siitä ansiotonta arvonnousua.

        Tänä päivänä asetelma on tietysti jo muuttunut, koska tuollaisiin tehtäviin , vaativaan vapaaehtoistyöhön, ei juuri väkeä saa. Siksi me "kahvipirttiläiset" olemme mielestäni olleet todella onnekkaita, kun meillä on ollut Kahvipirtti ja "itsepäinen" (lue:kärsivällinen ja toivonsa säilyttänyt) vetäjä, SkillaN, ja hänen poikkeukselliset taitonsa ketjun vetämisessä ja jatkumisessa. En todella voi ymmärtää, miksi kahvipirtti nyt on muuttunut niin suureksi uhkaksi muille kirjoittajille, että sitä pitäisi remontoida, ellei suorastaan päästä siitä eroon.

        Olisi tässä muutakin raportoitavaa, mutta annetaan nyt olla..))Ettei kellokallen ja mittamiehen tarvitse vaivautua..))

        Vähän vielä tästä omasta raportoinnistani. Kun olen kertonut lonkkavaivoistani, en suinkaan ole tehnyt sitä "säälipisteiden" vuoksi vaan ihan siitä syystä, että kun kirjoitetaan 80 :lla, sama vaiva voi olla tuttu monelle meistä ja silloin kai luonnostaan samaistuu toisen kokemukseen, ehkä tuntee myötämieltäkin, eikä nyt ainakaan lähde pilkkaamaan toista. Eihän sitä mitään konkreettista "apua" odotakaan, mutta jo se, että saa kertoa kokemastaan, auttaa. Ainakin minua on auttanut. Että kiitos vain teille, jotka ette ole pilkanneet..))

        Nyt tietysti taas sataa syytöstä "riidankylvämisestä" ja ties mistä muustakin, mutta jospa se joulumieli vielä löytyisi meille kaikille ja se riittäisi ylittämään nämä harmit mitä me tahtoen tai tahtomattamme toisillemme aiheutamme..))
        demeter1


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Olet oikeassa, alustan tarkoituksesta, mutta jostakin syystä tämä pirtti näin vaan on vuosia mukanani kulkenut ja jos katsot kirjoittajia useat tätä toivoo,( vastustustakin on) minustakin aivan pieni haitta koko palstalle.
        Olen ymmärtänyt lukijamäärästä, että monelle mieleinen luettava pirttimme anti on ollut.

        Toivotaan etten kuitenkaan toista melkein kaksikymmenvuotista pirttiä yllä pidä;)
        Oikein hyvät jouluntoivotukset ano 9,53 sinulle myös;)

        Makriina tuo tuskaantuminen puhelimen mykkänä pysymiseen huolta antaa, aina epäily, että jotain on tapahtunut.
        Joulun vieton olen todennut hyvin sujuvan vaikka vain telkkaria katsellen, kaunista ohjelmaa useimmiten tarjotaan herkistymiseen asti.
        Ei oikeastaan jaksaisikaan pitkää aikaa viettää suuressa joukossa, ikä syynä tähän, kuin moneen muuhun asiaan.

        Nyt sitten tyssäsi askartelu, kun pääksi tarvittavia puupalloja ei ollutkaan, no eiköhän päivä iltaan mene, vaikka neulevaraston kasvattamisella;)

        Minusta kk:n kirjoitukset ovat mielenkiinnolla seurattavia.
        Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minusta kk:n kirjoitukset ovat mielenkiinnolla seurattavia.
        Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!

        "Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!???"


        Et voi toivoa, etkä saa edes myötätuntoa, koska tämä ko. "korppis" on itse niin "kärkäs/hyökkäävä toisia kohtaan ja levittelee sitten saamiaan tietoja täältä "Pirtistä" tuonne 70 palstalle, jossa voi sitten ivailla kirjoittajille, menettämättä "mukamas ".
        kasvojaan täällä.

        Ainahan täällä voi toivoa esittää tunnetulla nikillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, jos jotain pysyvää haluaa, silloin on hyvä ottaa oppia raamatusta.
        Pysyvän rakentaminen kannatta tehdä kalliolle, ei hiekalle.
        Julkiselle somelle pysyvän haluaminen on kuin hiekalle rakentaisi. Aina tulee mielipideaaltoja, jotka eroosion tavoin turmelevat perustuksia, jotka eivät ole täysin some-alustan tarkoituksen mukaisia. Alusta ei ole tarkoitettu seura-tyyppiseen toimintaan, joka vaatii "vetäjän".

        Kummallinen viesti tuo 9 :53, sillä tottakai somessakin saa mennä siihen ketjuun, mikä miellyttää. M-e.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!???"


        Et voi toivoa, etkä saa edes myötätuntoa, koska tämä ko. "korppis" on itse niin "kärkäs/hyökkäävä toisia kohtaan ja levittelee sitten saamiaan tietoja täältä "Pirtistä" tuonne 70 palstalle, jossa voi sitten ivailla kirjoittajille, menettämättä "mukamas ".
        kasvojaan täällä.

        Ainahan täällä voi toivoa esittää tunnetulla nikillä

        Älä höpise!
        Vaikutat houreiselta.
        Hän sentäs osaa pyytää anteeksi, mutta ne sinun anosi jankuttavat ilkeästi.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!???"


        Et voi toivoa, etkä saa edes myötätuntoa, koska tämä ko. "korppis" on itse niin "kärkäs/hyökkäävä toisia kohtaan ja levittelee sitten saamiaan tietoja täältä "Pirtistä" tuonne 70 palstalle, jossa voi sitten ivailla kirjoittajille, menettämättä "mukamas ".
        kasvojaan täällä.

        Ainahan täällä voi toivoa esittää tunnetulla nikillä

        Ei sinulta ole kysytty mitään.


      • Anonyymi

        En minä ole, mutta Keistiina mielestäni antaa heille kaiken tukensa, päätellen siitä, että vetoaa täällä muissa ketjuissa kirjoitettuun. Niinhän ne ilkeät anotkin tekevät, selvittämättä asiaa se tarkemmin.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!???"


        Et voi toivoa, etkä saa edes myötätuntoa, koska tämä ko. "korppis" on itse niin "kärkäs/hyökkäävä toisia kohtaan ja levittelee sitten saamiaan tietoja täältä "Pirtistä" tuonne 70 palstalle, jossa voi sitten ivailla kirjoittajille, menettämättä "mukamas ".
        kasvojaan täällä.

        Ainahan täällä voi toivoa esittää tunnetulla nikillä

        Mikä sinä olet muiden toivomuksia teilaamaan? Kerrankin uskaltauduit oikein rekatullasi haukkumaan Korppista. Yleensähän teet sen anona puskasta.

        Oliko tuo kirjoituksesi sellainen joita Skillan on toivonut tänne tehtävän. Siis sopuisa ja hyvätapainen?

        EI. Kirjoituksesi on hyökkäys yhtä kirjoittajaa kohtaan ja vielä selvästi nimeltä mainiten. Sinä olet todellinen riidankylväjä ja kärkäs hyökkääjä.

        Ja kun seuraavaksi viuruat että Korppis tämän tekstin kirjoitti niin älä vaivaudu. Hänellä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Olen vain kyllästynyt kun olen jo vuosia seurannut sinun korppis-jahtiasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinä olet muiden toivomuksia teilaamaan? Kerrankin uskaltauduit oikein rekatullasi haukkumaan Korppista. Yleensähän teet sen anona puskasta.

        Oliko tuo kirjoituksesi sellainen joita Skillan on toivonut tänne tehtävän. Siis sopuisa ja hyvätapainen?

        EI. Kirjoituksesi on hyökkäys yhtä kirjoittajaa kohtaan ja vielä selvästi nimeltä mainiten. Sinä olet todellinen riidankylväjä ja kärkäs hyökkääjä.

        Ja kun seuraavaksi viuruat että Korppis tämän tekstin kirjoitti niin älä vaivaudu. Hänellä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Olen vain kyllästynyt kun olen jo vuosia seurannut sinun korppis-jahtiasi.

        Totuus se vain oli. Ei haukkumista. Korppis keittää myrkkysoppaansa vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummallinen viesti tuo 9 :53, sillä tottakai somessakin saa mennä siihen ketjuun, mikä miellyttää. M-e.

        Kummallinen on jyrääjä, joka tunkee ketjuun , josta ei tykkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinä olet muiden toivomuksia teilaamaan? Kerrankin uskaltauduit oikein rekatullasi haukkumaan Korppista. Yleensähän teet sen anona puskasta.

        Oliko tuo kirjoituksesi sellainen joita Skillan on toivonut tänne tehtävän. Siis sopuisa ja hyvätapainen?

        EI. Kirjoituksesi on hyökkäys yhtä kirjoittajaa kohtaan ja vielä selvästi nimeltä mainiten. Sinä olet todellinen riidankylväjä ja kärkäs hyökkääjä.

        Ja kun seuraavaksi viuruat että Korppis tämän tekstin kirjoitti niin älä vaivaudu. Hänellä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Olen vain kyllästynyt kun olen jo vuosia seurannut sinun korppis-jahtiasi.

        Ei Kristiina23 tahallaan haukkunut kk:ta rekattuna. Sillä jäi vahingossa kirjautuminen päälle. Noin siinä sitten käy kun jatkuvasti kirjoittaa anona ne ilkeät viestinsä niin sotkeutuu omaan näppäryyteensä ja unohtaakin olevansa kirjattu.

        Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Kristiina23 tahallaan haukkunut kk:ta rekattuna. Sillä jäi vahingossa kirjautuminen päälle. Noin siinä sitten käy kun jatkuvasti kirjoittaa anona ne ilkeät viestinsä niin sotkeutuu omaan näppäryyteensä ja unohtaakin olevansa kirjattu.

        Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla.

        Ovatko rekatullaan jatkuvasti toisia halveksivat ja itseään sekä toisiaan kehuvat sen parempia? Kk ja ploma tekevät sitä jatkuvasti, mutta itse kutsuvat sitä rehellisyydeksi sanoa mielipiteensä muista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei Kristiina23 tahallaan haukkunut kk:ta rekattuna. Sillä jäi vahingossa kirjautuminen päälle. Noin siinä sitten käy kun jatkuvasti kirjoittaa anona ne ilkeät viestinsä niin sotkeutuu omaan näppäryyteensä ja unohtaakin olevansa kirjattu.

        Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla.

        "Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla"??? Vai niin, vai niin?

        Hetkinen, hetkinen, mietis nyt vähän, kunnes alat syyttelemään minua kaikkien "anojen" kirjoittajaksi ja "korppiksen" mollaajaksi.

        Hän on Kainuusta, mutta olen lukenut myös Kalle Päätalon kirjat kaikki ja joku ei ymmärrä hänen murre sanojaan, mutta minä ymmärrän. Samoin olen oppinut ymmärtämään myös sen , että "korppis" käyttää myös sanoja, jotka sillä seudulla on aivan luonnollista, jopa naimisen kuvaus, kuten "korppiskin" kuvaili huutojaan siellä ylisillä.

        Nyt siirryn kirjojeni pariin, mutta en Kalle Päätaloon. Lopuksi on lukemani Argentiinan ja Evita Peronin tarina, joista nimiä olen jatkuvasi googlettanut.

        Ei tässä ole aikaa liiennyt kenenkään kirjoituksia seurata, saati vastailla niihin ilkeästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Kristiina23 tahallaan haukkunut kk:ta rekattuna. Sillä jäi vahingossa kirjautuminen päälle. Noin siinä sitten käy kun jatkuvasti kirjoittaa anona ne ilkeät viestinsä niin sotkeutuu omaan näppäryyteensä ja unohtaakin olevansa kirjattu.

        Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla.

        Onneksi itse muistit napauttaa itsesi anoksi.
        Se on joillakin toinen luonto.
        Siksi ei kannata rekkautuakaan.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Ei ole ensimmäinen kerta Kristiinalla"??? Vai niin, vai niin?

        Hetkinen, hetkinen, mietis nyt vähän, kunnes alat syyttelemään minua kaikkien "anojen" kirjoittajaksi ja "korppiksen" mollaajaksi.

        Hän on Kainuusta, mutta olen lukenut myös Kalle Päätalon kirjat kaikki ja joku ei ymmärrä hänen murre sanojaan, mutta minä ymmärrän. Samoin olen oppinut ymmärtämään myös sen , että "korppis" käyttää myös sanoja, jotka sillä seudulla on aivan luonnollista, jopa naimisen kuvaus, kuten "korppiskin" kuvaili huutojaan siellä ylisillä.

        Nyt siirryn kirjojeni pariin, mutta en Kalle Päätaloon. Lopuksi on lukemani Argentiinan ja Evita Peronin tarina, joista nimiä olen jatkuvasi googlettanut.

        Ei tässä ole aikaa liiennyt kenenkään kirjoituksia seurata, saati vastailla niihin ilkeästi.

        Ei ole totta... Mitä ihmettä sinä sekoilet?

        Mitä tekemistä tässä jollain murresanojen ymmärtämisellä on? Ja mistä naimisistakin sinä kirjoitat?

        Sinun tyylisi ei totisesti sovi tänne Kahvipirtin kirjoitteluihin. Siisti suusi ja mene muualle kertomaan noita härskejä juttujasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta kk:n kirjoitukset ovat mielenkiinnolla seurattavia.
        Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!

        Onko kk ollut kohtuullinen ? Ei totisesti ole. Sairasta palstan piinaamista sairaalta ihmiseltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä höpise!
        Vaikutat houreiselta.
        Hän sentäs osaa pyytää anteeksi, mutta ne sinun anosi jankuttavat ilkeästi.

        Kukan on pyytänyt anteeksi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta kk:n kirjoitukset ovat mielenkiinnolla seurattavia.
        Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!

        Voi tuota surkimusta, hän kerjää puolelleen, haha ---, onneksi en ole koskaan ennen joutunut samaan ketjuun jyrääjän kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole totta... Mitä ihmettä sinä sekoilet?

        Mitä tekemistä tässä jollain murresanojen ymmärtämisellä on? Ja mistä naimisistakin sinä kirjoitat?

        Sinun tyylisi ei totisesti sovi tänne Kahvipirtin kirjoitteluihin. Siisti suusi ja mene muualle kertomaan noita härskejä juttujasi.

        Taitaa kristiina odottaa jo kovasti pukkia käymään jutut on niin villejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta kk:n kirjoitukset ovat mielenkiinnolla seurattavia.
        Voisiko vetäjä taustaryhmineen puolustaa häntä, jos pilkkaavat ano-voimat käyvät kk:n kimppuun?
        Toivon jotain kohtuullisuutta peliin!

        Itse Kk taas tuossa 14:12 ( nyt anona) kehumassa itseään.


    • Minun puolesta joulu voisi jo tullakin. Melkein kaikki tarvittava on jo tehty, kakut paistettu, lahjat paketoitu, kaupassa käyty... Ei siis tarvi enää ruuhkaisiin kauppoihin änkeytyä. Jouluaaton vietän vanhimman tyttären luona, joulupäivänä sitten nuoremman passattavana. Poikani kulkee kanssani samat kyläpaikat, ei siis itse tarvi edes auton rattiin tarttua, helppoa on tämä mummon joulun vietto.

      Niin, eilen sitten käytiin Naantalin kirkossa Valtteria katselemassa ja kuuntelemassa, komiasti lauloi poika, kuulijoita kaikkiaan noin 500. Koronapassit tarkistettiin ovella, maskit naamalla kaikilla ja rauhallisesti sujui uloslähtökin konsertin päättyessä. Joten kaikenkaikkiaan onnistunut tapahtuma.

      Täytyisi tästä tomertua kuntosalille lähtöön, tavaksi on tullut tiistaisin ja perjantaisin tunnin siellä laitteissa punnertaa. Näin iltapäivisin siellä ei montaakaan osallistujaa ole tässä vanhuksille varatussa iltapäiväajassa. Monesti vain pari osallistujaa ja maskin kanssa, hyvin on hallinnassa kaikki säännöt.
      No, nyt siis menoksi, heipparallaa!

      • Taloyhtiön kuntokämpässä tuli sentään käytyä reutoutumassa. Eipä
        siellä maskeja tarvitse, kovin harvoin siellä sattuu samaan aikaan muita.
        Pidän kyllä maskin mukanani kaiken varalta.
        Siinäpä ne päivän tapahtumani, roskiskeikalla muutaman kymmenen metrin
        ulkoilu:) Ettoneita kyllä tuli torkuttua, hyvää ne tekee unenlahjatkin!
        Heippa vaan!


    • Anonyymi

      Kurkistan tässä vain ovelta tulematta sisään etten tuo lunta tullessani toivottamassa hyvää joulua kahvipirttiin :)
      Paloma

    • Nyt saa minullekin Joulu tulla, kun tyttäreni toi ostokseni, mutta taas niin paljon muutakin, että eihän minun jääkaappiin mahdu saati pieneen pakastelokeroon.
      Onneksi on ulkona pakkasta, ainakin toistaiseksi.

      Makriina tuolla mainitsi puhelimen reistailusta ja niin on minullakin. Akku ei suostunut latautumaan ja sehän oli jo melko tyhjä, mutta onneksi minulla oli tuo "pikkuäly" puhelin, jota en tykkää käyttää, mutta siinä ainakin akku latautuu Tuli eilen yksi puhelu ja kun pimeässä vastailen, niin siinähän oli se "luuri" toisella puolella, joten sain vain suljettua puhelun. Niin monta "älyä" siinä on, että en löytänyt, en paljon etsinytkään, että mistä se puhelu löytyy, mutta kameran sentään löysin.

      Sitten muistin joskus täältä lukeneeni, että pitäisi välillä puhdistaa se , mihin laturin laittaa ja puhelimesta myös se pieni reikä, joten aamulla tuumasta toimeen ja nyt taas akku latautuu. Ihan nyt naurattaa, koska Jouluna ei tarvitse kaappeja siivota, jos ei aio kaapissa olla, mutta että puhelin nyt ainakin täytyy putsata edes Jouluksi.

      • Hyvää ja kiireetöntä päivää toivottelen, usein ne viimehetken työt vielä meinaa hermoja kysyä;)
        Mielestäni korpikirjailija pärjää ja selviää ilman mitään sen kummempaa ja hänellä on oma ketju, mihin toivoo ystäviensä kuin vihamiestensäkin kirjoittelua.
        En muutenkaan haluaisi ottaa kantaa en puolesta en vastaan, katson että siihen ei minulla ole asiaa puuttua, en muista koskaan häntäkään syrjineeni, vastauksia olen antanut, jos aihetta on ollut.
        Hänen oma toivomus oli joskus, että en häntä huomioisi.
        Minusta olisi aiheellista unohtaa kaikki menneet, niin kysymysten kuin vastaustenkin kanssa, puhutaan niitä näitä, ketään loukkaamatta.

        Palomalle hyvän joulun toivotukset ja kiitos muistamisesta;)

        Mukava tuo taloyhtiön treenikämppä ynnämuulla, siellä voi mukavasti käydä kuntoaan kohentamassa.
        Tuota maskin käyttöä nyt kovasti suositellaan, myös käsidesistä on huolta pidettävä.
        Lomapaikastani tuli tervetulotoivotus, kaikki varotoimet huomioon ottaen lomani onnistuu.
        Huomenissa sinne suuntaamme, ellei mitään yllätystä eteen tule.

        Aika iso määrä kuulijoita oli konsertissa, mutta onnekkaasti selvisitte fiinufammu ja pitkään mieleen juhla tulee..
        Minullakin on kaikki hommat hoidossa, eilen tossuja neuloin aikani kuluksi.
        Katselin Netfixsistä Keittäjätär historiallista sarjaa, siinä tossutkin sivussa valmistui.

        Demeter, olemmehan sopineet, että vaivojamme voimme valitella ja jos hyvin sattuu kohtalotovereilta apua voi saada.
        Yleensäkin nuo keskustelun aiheet ei ole rajattua muuten, kuin toivomus, että voisimme näitä joidenkin mielestä toistuvia arkisia asioita puhua ja vertaustukea joskus saada.
        Ketään arvostelevia viestejä voimme myös välttää, koska kirjoittajissa on oppineita, kuin myös minun kaltaisia vähemmän tietäviä, soisi kaikenlaisten kirjoittajien arvostuksen kuuluvan pirttiin, kaikilla tämän ikäisillä jo elämänkoulun antia löytyy.
        Nyt ehkä joku katsoo minun ohjeistavan, se ei ole tarkoitus, vaikea on esittää mitään asiaa, ettei sanan sijaa löydy;)
        Ehkä tarkoitan kuitenkin, että jokainen oman näköisen viestin antaa ja olen kovasti tykännyt pirttiin tulevista viesteistä, jos sekään ei niin tärkeää liene, mistä minä tykkään.
        No jopa meni selitysten selitykseksi, mutta joskus tuntuu ettei mitään voi sanoa, ettäkö ei väärin sanoisi.
        Hyvänen aika, pitäisikö sanoa, että kirjoittakaa niin, mitä mieli ja sydän sallii ja lukijat ymmärtäkää asia hyväksi tarkoitettuna.

        Nyt pistän pisteen, muuten sotken itseni aina vaan pahempaan solmuun.
        Hissutellaan kohti joulua ja sen rauhaa;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Hyvää ja kiireetöntä päivää toivottelen, usein ne viimehetken työt vielä meinaa hermoja kysyä;)
        Mielestäni korpikirjailija pärjää ja selviää ilman mitään sen kummempaa ja hänellä on oma ketju, mihin toivoo ystäviensä kuin vihamiestensäkin kirjoittelua.
        En muutenkaan haluaisi ottaa kantaa en puolesta en vastaan, katson että siihen ei minulla ole asiaa puuttua, en muista koskaan häntäkään syrjineeni, vastauksia olen antanut, jos aihetta on ollut.
        Hänen oma toivomus oli joskus, että en häntä huomioisi.
        Minusta olisi aiheellista unohtaa kaikki menneet, niin kysymysten kuin vastaustenkin kanssa, puhutaan niitä näitä, ketään loukkaamatta.

        Palomalle hyvän joulun toivotukset ja kiitos muistamisesta;)

        Mukava tuo taloyhtiön treenikämppä ynnämuulla, siellä voi mukavasti käydä kuntoaan kohentamassa.
        Tuota maskin käyttöä nyt kovasti suositellaan, myös käsidesistä on huolta pidettävä.
        Lomapaikastani tuli tervetulotoivotus, kaikki varotoimet huomioon ottaen lomani onnistuu.
        Huomenissa sinne suuntaamme, ellei mitään yllätystä eteen tule.

        Aika iso määrä kuulijoita oli konsertissa, mutta onnekkaasti selvisitte fiinufammu ja pitkään mieleen juhla tulee..
        Minullakin on kaikki hommat hoidossa, eilen tossuja neuloin aikani kuluksi.
        Katselin Netfixsistä Keittäjätär historiallista sarjaa, siinä tossutkin sivussa valmistui.

        Demeter, olemmehan sopineet, että vaivojamme voimme valitella ja jos hyvin sattuu kohtalotovereilta apua voi saada.
        Yleensäkin nuo keskustelun aiheet ei ole rajattua muuten, kuin toivomus, että voisimme näitä joidenkin mielestä toistuvia arkisia asioita puhua ja vertaustukea joskus saada.
        Ketään arvostelevia viestejä voimme myös välttää, koska kirjoittajissa on oppineita, kuin myös minun kaltaisia vähemmän tietäviä, soisi kaikenlaisten kirjoittajien arvostuksen kuuluvan pirttiin, kaikilla tämän ikäisillä jo elämänkoulun antia löytyy.
        Nyt ehkä joku katsoo minun ohjeistavan, se ei ole tarkoitus, vaikea on esittää mitään asiaa, ettei sanan sijaa löydy;)
        Ehkä tarkoitan kuitenkin, että jokainen oman näköisen viestin antaa ja olen kovasti tykännyt pirttiin tulevista viesteistä, jos sekään ei niin tärkeää liene, mistä minä tykkään.
        No jopa meni selitysten selitykseksi, mutta joskus tuntuu ettei mitään voi sanoa, ettäkö ei väärin sanoisi.
        Hyvänen aika, pitäisikö sanoa, että kirjoittakaa niin, mitä mieli ja sydän sallii ja lukijat ymmärtäkää asia hyväksi tarkoitettuna.

        Nyt pistän pisteen, muuten sotken itseni aina vaan pahempaan solmuun.
        Hissutellaan kohti joulua ja sen rauhaa;)

        Huomenta!
        Onnekseni SkillaN kirjoitit noin rauhoittavan kommentin.
        Minä tyrmistyin, kun luin noita eilisiä, minusta useampia riidanhakuisiakin viestejä.
        Onko niin, että riidankylväjä/-kylväjät saavat suurempaa tyydytystä kirjoittaessaan Kahvipirttiin. Tokihan ne viestit "satuttavat" useampia. Aloittajan toive on ollut tämän ketjun säästymisestä sopuisana. Miksi sitä ei voi kunnioittaa?
        Kuten SkillaN jo mainitsi, on Korppiksella kaksi ketjua, jopa riitapukareille, mistä kiitokset hänelle.

        Kuulun niihin "Käpälämäkeen kalppiviin" ja syytä onkin etten sano mitään mitä joutuisin katumaan.
        Anteeksi purkaukseni!

        Lankamaailmaan ja taidetarvikekauppaan siis. Lauhdunko vai pakastun.

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta!
        Onnekseni SkillaN kirjoitit noin rauhoittavan kommentin.
        Minä tyrmistyin, kun luin noita eilisiä, minusta useampia riidanhakuisiakin viestejä.
        Onko niin, että riidankylväjä/-kylväjät saavat suurempaa tyydytystä kirjoittaessaan Kahvipirttiin. Tokihan ne viestit "satuttavat" useampia. Aloittajan toive on ollut tämän ketjun säästymisestä sopuisana. Miksi sitä ei voi kunnioittaa?
        Kuten SkillaN jo mainitsi, on Korppiksella kaksi ketjua, jopa riitapukareille, mistä kiitokset hänelle.

        Kuulun niihin "Käpälämäkeen kalppiviin" ja syytä onkin etten sano mitään mitä joutuisin katumaan.
        Anteeksi purkaukseni!

        Lankamaailmaan ja taidetarvikekauppaan siis. Lauhdunko vai pakastun.

        brinkkala

        Heräsin taas kukonlaulun aikaan. Eihän se muuten mitään, mutta olen koko aamun kumminkin vetämättömissä, kun väsymys jää päälle. Toljottelin aamuteeveetä ja join kahvia.
        Kolme keskustelijaa tulivat juontajan vieraiksi ja he alkoivat puhua asteroidin törmäyksestä vuosimiljoonia sitten. Se oli valtava asteroidi, joka teki valtavan kuopan, olikohan se peräti 35 km, ponnahti uudelleen ylös ja toi tullessaan maan syvyyksistä kiviä ja muuta roinaa, joka singahti taivaan korkeuksiin. Eivät sanoneet, mihin asteroidi joutui, kertoivat vain, että maan kuoren sisältä singahti valtava määrä kiviä ja muuta poroa, joka taivaan korkeuksissa paloi ja muuttui lasihelmiksi, jotka sitten satoivat maahan rakeiden tavoin.
        Koko pallo oli räjähdyksen voimasta tulessa, ja miltei koko eläinkunta tuhoutui. Aamu-unisena en oikein tajunnut mitä innostuneet osallistujat kertoilivat, mutta sain sen käsityksen, että hengissä säilyneet olennot olivat alle 20-kiloisia.
        Siinä meni dinosaurukset viimeistä myöten, vaikka olivat olleet maailman valtiaita160 milj.vuotta.
        Nämä aikamäärät ovat ylivoimaisia tajuta. Kuinka kauan sitten kesti, että ihmiskunta alkoi asuttaa maapalloamme. Parista kymmenestä kilosta tähän painoon kesti varmaan aika monta vuosimiljoonaa. Pitää ruveta tutkimaan netistä.
        No täällä nyt kumminkin ollaan ja joulua kohta taas vietetään.
        Voimia itsekullekin!


    • Huomenta. Laitoin nyt itselleni ison haasteen: imelletyn perunalaatikon valmistamisen.
      Siitä on täälläkin puhuttu, eikä ohjeista ole pulaa muutenkaan.
      Marttojen ohjetta ajattelin noudattaa.
      Kun en ole käsityöihmisiä ja kun jotakin pientä puuhastelua pitää olla mielen virkistykseksi, olen valmistanut ruokia pakkaseen. Kun on näitä vegaaneja ja vegatisteja lähipiirissäkin. Viimeksi tein perinteisen lanttukukon ja miellyin siihen niin, että vain puolikas jäi pakkaseen laitettavaksi..))
      Muutenkin olen opetellut uudenaista asennetta ruuan valmistuksessa. En ota sitä enää suorituksena enkä pidä edes "onnistumista" tärkeänä. Oikeastaan kokeilen ja leikittelen ruuan kanssa, menettämättä kunnioitusta tietenkään. Eilen laitoin porkkanalaatikkoon hunajaa ja johan tuli pehmeän makuista. Taatelikakkua hankin tehdä, mutta kun minulla oli vain yksi paketti taateleita, keräsin kaapista kaikki kuivahedelmien jämät ja sain aikaan jouluisen "hedelmäkakun". Kyllä se ainakin minun makupalakseni on kelvannut.
      Tuntemani nuoret perheet eivät juuri ole perinteisiin jouluruokiin mieltyneet, syövät kuka mitäkin, lempiruokiaan. Itselleni päätin laittaa hirvipaistin, kevyttä ja maukasta ja aattona olen pojan luona. Kutsu kävi isompaankin tapahtumaan, mutta koen sen liian haasteellisena, tässä tilanteessa. Tapaninpäivän perinteinen yhteislounas suvun kesken taitaa myös jäädä väliin.
      Että tässä tylsä raporttini tältä päivältä. Ei elämää suurempi, mutta minun kokoiseni..))
      SkillaNille toivotan hyvää matkaa, antoisaa joulunviettoa ja hyvää syntymäpäivää!
      Tulethan pian takaisin ?..))
      demeter1

      • Minä olen elänyt koko elämäni ilman perunalaatikkoa. Se on varmaan hämäläinen ruokalaji, olen niin ymmärtänyt. Taitava talousihminen eli anoppini oli karjalainen, ja hän osasi lanttulaatikon teon hyvin. Hänen ohjeillaan minäkin sitä tein varmaan puoli vuosisataa, mutta ei oma perheeni, eikä anopin perhe perunalaatikkoa tuntenut.

        Kiinnostavaa, että jouluruuat ovat monissa perheisä periteiset, lapsuudesta tutut. Minun kotonani tehtiin aina sillisalaatti, ja sillä olen omat joulunikin aloittanut aikaisempina vuosina. Nyt en enää ryhdy siihen puuhaan. Liian suuritöistä pienelle porukalle. Sitä jäi aina yli, eikä se ole sitten enää maukasta.

        Mieheni ja minä söimme aina yhden lipeäkala-aterian takavuosina. Lieneekö sitä nykyiin myynnissä? Nyt yksin jäätyäni ei ole tullut enää ostettua. Kyllä se oli ihan maukasta, mutta jostain syystä ei tämän päivän kansalaiset siitä tykkää. "Ei se kala mittää, mutta se soosi". sanoi joku.
        Lapsuudessanii lipeäkala oli pöydässä ennen kinkkutarjoilua. Se oli ns. kapakalaa, joka oli ostettu kuivana korppuna. joka sitten pehmitettiin ulkoportailla pesuvadissa, veden ja lumen sekoituksella.

        Skillanilla on ollut merkkipäivä, huomaan noista muista kirjoituksista. Paljon onnea minultakin.


    • Anonyymi

      Pakkanen paukkuu etelärannikolla, pohjoisluoteinen tuuli antaa kirpeän lisänsä. Tytär laittoi aamulla whatsapissa kuvia komeista revontulista Espoon aamuyössä, me nukuimme autuaasti, kuun mollotusta ja tähtitaivasta sentään hetken ihailimme.
      Nuoret ovat tulossa aattona, ei ainakaan vielä ole kieltoa ja jokainen tekee vielä kotikoronatestin ennen lähtöä.

      Kun on paljon kolmen eri sukupolven ihmisiä koolla, täytyy tosiaan varata ruokaa moneen makuun. Meillä tarjotaan aika usein muulloin hirvipaistia , nyt mennään pienellä kinkulla, laatikoilla, rosollilla ja runsas kalapöytä on paras vetonaula. Yhden lapsenlapsen vegaanikaudesta jäi merileväkaviaari "muistoksi", tykästyttiin siihen kaikki, sillä on kiva koristella kylmäsavulohimoussella päällystetyt pienet saaristolaisleivät. Lipeäkalaa söin yhden siskoni luona jo joulukuun alussa, meillä on tapana kolmen siskon kesken syödä sitä hyvissä ajoin vuoroin kunkin kotona.

      Pirkanmaalainen anoppini opetti imelletyn perunalaatikon teon kädestä pitäen, siinä tosiaan pitääkin olla taito hyppysissä, paraskaan Marttojen ohje ei aina toimi samoin, riippuen vaikkapa perunoiden jauhoisuudesta ja ja imellyslämpötilasta. Aidossa vanhassa ohjeessa ei saisi edes siirapilla fuskata, mutta se edellyttäisi pitkää uuninpankolla imellytystä...tosin sähköhellan uunin noin 60 astetta sen korvaa. No, lorautan vähän aina siirappia varmuuden vuoksi.

      Pääsemme helpolla, kun nämä lasten perheet ovat vain sen aattoillan, kyllä siihen panostaa ihan rennolla fiiliksellä. Ennen vanhempieni kotiin meitä kokoontui useampikin perhekunta joulunpyhiksi, oli kaikki kammarit serkusten siskonpetejä ja makuupusseja täynnä. Isäni jäädytti rantaan lastenlasten iloksi luistinradan ja ympäröi sen jäälyhdyillä. Äiti oli tietenkin laittanut kystä kyllä, me tyttäret ja miniät apuna. Minä valmistelin joskus lasteni kanssa nukketeatteriesityksen ja samaa perinnettä muutaman lapsenlapsenkin kanssa on jatkettu, tosin ei enää moneen vuoteen.

      Toivotan kaikille rauhaisaa joulun aikaa ja turvallista, lämmintä yhdessäoloa.

      Skillanille, Joulunlapselle tuokoon punarinta sydämelliset onnitteluni!

      https://www.jacquielawson.com/sendcard/preview?cont=1&hdn=1&fldCard=3493028&path=393919&pmode=init

      • Ramoona äskeisessä jaaritteli niin pitkään, että kirjautuminen vanheni.


    • Joulunaloitusta.
      Suurinpiirtein tuossa pienimuotoinen joulu on touhuttu aloitusvalmiiksi. Minulla mitään kiireitä ole, me täällä vaan, kaksi vanhaa varista, veljeni ja minä.
      Kissa tietysti myös.
      Huomenna käyn omaisiani moikkaamassa kera pakettien.
      Veljen otan Tampereelta kyytiin ja matkanvarrella poiketaan mökiltä kuusi ottamassa.
      Sen jo syksyllä katselin valmiiksi. Makriina tuosta livekalasta jutteli.
      Sisko ja isä söivät hyvällä halulla. Äiti, veli ja minä ei tykätty ollenkaan.
      Tuossa ravistelin muistiani ja se oli Jukatanin niemimaa mihin se meteoriitti putosi, kun ne saurukset hävisi.
      Täällä on lunta kyllä, en muista koska viimeksi marraskuussa satanutta lunta vielä on maassa jouluna ollut, toki sitä pikkuisen on lisääkin tullut. Pakkasen puolella vaihtelevasti ollut.
      Iloista ja rauhallista hyvän mielen joulua kaikille palstalaisille.🎄

      • Hyvänen aika, taas se aika vuodesta, että syntymäni hetkestä tulee taas yksi vuosi täyteen, melkoisen vanha jo ole, mutta enpä aina ikääni edes muista.
        Onnellinen saan olla, vähillä vaivoilla olen selvinnyt tähän asti, vain yksi pilleri päivässä on lääkityskin, jatkuisi samoin eteenpäinkin, ilman apuakin olen selvinnyt.
        Hyvistä geeneistä saan olla vanhemmilleni kiitollinen, kuopus perheessäni olin, siis viimeinen ponnistus vanhemmiltani.

        Kiitokset onnitteluista ja Ramoonan lapsenlapselle myös onnen toivotukset.
        Lempilintuni tuo punarinta, mikä linkin takaa iloa toi ja kukkasia asetteli, se on terhakka, iloisen oloinen lintu, aina ilahdun, kun sen näköpiiriin saan.
        Seurallinen myös on, muistan puita pinotessa, kanssani pyörähteli.
        Lipeäkala oli aina kodin joulupöydässä, en syönyt, toinen oli ryynimakkarat, jotka rasvassa tirisivät, äidin oma tekemät, muistini mukaan en niistäkään tykännyt.
        Rosolli on vanhemmin opittu tykkäyksen kohde ja nyt teen itsellenikin.
        Kyllä lapsuuteni ja osin aikuisikänikin valmistettu joulu oli todellinen joulu, kaikki itse tehtyä, kinkun suolauksesta asti.
        Muistan itsenäisyyspäivänä laittaneeni minäkin kinkun suolautumaan, suola oli sopiva, kun keskikokoinen peruna suolaveden pintaan nousi.
        Oltiin sitä töissä ennenkin ja itse tehtynä joulupöytä loisti, nykyisin Saarioisten äidit joulun kotiin tuo.
        No maailma muuttuu ja ihmisten kestokyky heikkenee, onhan mitalilla sekin puoli, että töitä riittää isommalle porukalle, kun valmista saa.

        Valkokastike se maun paransi tuon lipeäkalan kohdalla, kapakala paistia meillä syötiin paljonkin ympäri vuoden, pienet ahvenet äiti kuivasi mitä mato ongella innokkaasti onkivat, eläkkeellä ollen paljon järvellä olivat.
        Sekään ruoka ei ollut herkkuani, uunissa kypsyi sianlihan kanssa ja melkoisen rasvaisenliemen kera.
        Olen nähnyt kaupassa lipeäkalaa, sitä on tarjolla Makriina.

        Demeter imellettyä perunalaatikkoa valmisti, sitä ei juurikaan täällä päin tehty, kerran yritin minäkin, en muista onnistuiko, mutta jatkuvaa herkkua ei siitä pöytään tullut.
        Ruuanlaitto onkin mitä mukavampaa "sävellystä" siinä voi mielikuvitus lentää, minä myös kokeillen yritän värittää tuotokseni ja aika hyvin se yleensä onnistuu.

        Loikitaan taidokkaasti yli nuo muutamat riitaa haastavat ja kirjoitellaan omiamme brinkkala ja toisetkin, pitää sanoa, että hohto kirjoittelusta katoaa, jos aina etsitään vain ikäviä asioita.
        Ymmärrän senkin, että tuo ikuinen jankkaaminen kyllästyttää ja vastaan panemisen halu kasvaa, mutta maltti on valttia tässäkin asiassa.
        Vanhoja asioita voimme ilolla lueskella, mutta riitojen kertaaminen ei miellytä.

        Kiireet on minultakin loppuneet jo maanantai päivään, silloin kodin siivosin, sen jälkeen olen puikkoja kilisyttänyt, viidet tossut vielä ehdin tehdä, eilen lopetin ja laitoin puikot lepoon, sitten joulun jälkeen jatkan.
        Varmasti rauhallinen ja mukava joulu teillä veljesi kanssa Eliaana, kissaa kilvan hellitte;)

        Tänään sitten matkaan joulun viettoon kylpylähoteliin, sieltäkin tuli muutoksia ohjelmien suhteen tämän koronamokoman vuoksi, mutta lepoa on ainakin luvassa ja savusauna, se pitää kokea.
        Pitäkää pirttiä pystyssä, mukava olisi lukea joulun aikana tapahtuvia monella kokemuksella ja kiitos vielä onnitteluista ja oikein hyvää joulua koko palstan väelle.


      • SkillaN kirjoitti:

        Hyvänen aika, taas se aika vuodesta, että syntymäni hetkestä tulee taas yksi vuosi täyteen, melkoisen vanha jo ole, mutta enpä aina ikääni edes muista.
        Onnellinen saan olla, vähillä vaivoilla olen selvinnyt tähän asti, vain yksi pilleri päivässä on lääkityskin, jatkuisi samoin eteenpäinkin, ilman apuakin olen selvinnyt.
        Hyvistä geeneistä saan olla vanhemmilleni kiitollinen, kuopus perheessäni olin, siis viimeinen ponnistus vanhemmiltani.

        Kiitokset onnitteluista ja Ramoonan lapsenlapselle myös onnen toivotukset.
        Lempilintuni tuo punarinta, mikä linkin takaa iloa toi ja kukkasia asetteli, se on terhakka, iloisen oloinen lintu, aina ilahdun, kun sen näköpiiriin saan.
        Seurallinen myös on, muistan puita pinotessa, kanssani pyörähteli.
        Lipeäkala oli aina kodin joulupöydässä, en syönyt, toinen oli ryynimakkarat, jotka rasvassa tirisivät, äidin oma tekemät, muistini mukaan en niistäkään tykännyt.
        Rosolli on vanhemmin opittu tykkäyksen kohde ja nyt teen itsellenikin.
        Kyllä lapsuuteni ja osin aikuisikänikin valmistettu joulu oli todellinen joulu, kaikki itse tehtyä, kinkun suolauksesta asti.
        Muistan itsenäisyyspäivänä laittaneeni minäkin kinkun suolautumaan, suola oli sopiva, kun keskikokoinen peruna suolaveden pintaan nousi.
        Oltiin sitä töissä ennenkin ja itse tehtynä joulupöytä loisti, nykyisin Saarioisten äidit joulun kotiin tuo.
        No maailma muuttuu ja ihmisten kestokyky heikkenee, onhan mitalilla sekin puoli, että töitä riittää isommalle porukalle, kun valmista saa.

        Valkokastike se maun paransi tuon lipeäkalan kohdalla, kapakala paistia meillä syötiin paljonkin ympäri vuoden, pienet ahvenet äiti kuivasi mitä mato ongella innokkaasti onkivat, eläkkeellä ollen paljon järvellä olivat.
        Sekään ruoka ei ollut herkkuani, uunissa kypsyi sianlihan kanssa ja melkoisen rasvaisenliemen kera.
        Olen nähnyt kaupassa lipeäkalaa, sitä on tarjolla Makriina.

        Demeter imellettyä perunalaatikkoa valmisti, sitä ei juurikaan täällä päin tehty, kerran yritin minäkin, en muista onnistuiko, mutta jatkuvaa herkkua ei siitä pöytään tullut.
        Ruuanlaitto onkin mitä mukavampaa "sävellystä" siinä voi mielikuvitus lentää, minä myös kokeillen yritän värittää tuotokseni ja aika hyvin se yleensä onnistuu.

        Loikitaan taidokkaasti yli nuo muutamat riitaa haastavat ja kirjoitellaan omiamme brinkkala ja toisetkin, pitää sanoa, että hohto kirjoittelusta katoaa, jos aina etsitään vain ikäviä asioita.
        Ymmärrän senkin, että tuo ikuinen jankkaaminen kyllästyttää ja vastaan panemisen halu kasvaa, mutta maltti on valttia tässäkin asiassa.
        Vanhoja asioita voimme ilolla lueskella, mutta riitojen kertaaminen ei miellytä.

        Kiireet on minultakin loppuneet jo maanantai päivään, silloin kodin siivosin, sen jälkeen olen puikkoja kilisyttänyt, viidet tossut vielä ehdin tehdä, eilen lopetin ja laitoin puikot lepoon, sitten joulun jälkeen jatkan.
        Varmasti rauhallinen ja mukava joulu teillä veljesi kanssa Eliaana, kissaa kilvan hellitte;)

        Tänään sitten matkaan joulun viettoon kylpylähoteliin, sieltäkin tuli muutoksia ohjelmien suhteen tämän koronamokoman vuoksi, mutta lepoa on ainakin luvassa ja savusauna, se pitää kokea.
        Pitäkää pirttiä pystyssä, mukava olisi lukea joulun aikana tapahtuvia monella kokemuksella ja kiitos vielä onnitteluista ja oikein hyvää joulua koko palstan väelle.

        Huomenta! Lunta on tuiskauttanut sen verran, että maa on valkoisena.
        Skillanille onnittelut merkkipäiväsi johdosta ja onnistunutta matkaa!
        Niin ne vuodet kuluvat, minulla on jo muutamia vuosia enemmänkin
        ehtinyt mennä.
        Nyt täytyy ehtiä kaupparetkelle, muutaman päivän tarpeet on
        muonaa varattava kun pyhäisiä aikoja on tulossa. Takki niskaan ja
        kauppaan menoksi! Hyvää jatkoa myös itsekullekin!


    • Anonyymi

      Hyvää valkenevaa huomenta!
      Katot ja maa ohuessa lumipeitteessä. Kyllä valoisammalta näyttää.

      Oikein hyvää syntympäivää SkillaN! Kuin myös muille jouluntienoossa syntyneille. Lähisuvussani on ja on ollut kauriita horoskoopiltaan molemmin puolin vuoden vaihdetta syntyneitä.

      Kyllä vain mieli lauhtui eilen asioilla. Asioin vain pienemmissä putiikeissa, joissa sain henkilökohtaista palvelua ja vastauksia kysymyksiini.
      Kävin myös tunnelmallisessa pikku kahvilassa torttukahvilla. Hitaasti kävelin puutaloalueilla, joissa näkyi jouluntulo valoin, tontuin ja olkipukein. Illansuussa tein vielä pienen lenkin ja kohtasin hauskan näkymän. Erään omakotitalon oihan tuijilla oli punaiset tonttulakat. Nillä jotka "katsoivat" tiellepäin oli kasvotkin. Oli eri pituisia. Pisin oli varmaan kaksimetrinen. Ja ne tonttulakit olivat puolimetrisiä :)

      Ruokaruljanssiin pääsen sen verran kiinni, että ensiyön kinkun paiston tuoksut saan. Ja pöydän kattamisen kukka-asetelmien sijaintia sommittelemaan :)

      Levollista ja rauhallista joulua kaikille!

      brinkkala

      • Anonyymi

        Hyvää syntymäpäivää , SkillaN, ja hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! t. Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää syntymäpäivää , SkillaN, ja hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! t. Miaelina.

        Ehdinpä vielä kiitokset onnitteluista tuikkaamaan, lähtö on pian, toivottavasti kaikki sujuu, myös palstalla;)


    • Huomenta. Sama näkymä täälläkin mistä ynnämuu jo kertoi ja taitaa olla Makriinallakin vähän "lunta näkyvissä".
      Kivampi katsella ulos. Viime hetken tervehdyksiä on tullut, tytärpuolikin eilen pistäityi omien askareittensa ja murheidensa keskeltä. Pikkuneiti ei uskaltanut tulla kun oli flunssaa sairastanut. Flunssaa taisi minullekin yritellä kun palelin koko päivän ja illalla oli jo hiukan kuumetta. Ihan koronaa epäilin mutta burana/panadol-yhdistelmä ilmeisesti auttoi, kun "aamu oli iltaa viisaampi", vaivat olivat hävinneet.
      .
      Jouluruuista tuo lipeäkala ei ole koskaan ollut minun herkkuani. Lapsena sitä taisin viimeksi maistaa, mutta en sen jälkeen. Eikä se kinkkukaan herkkuani ole, ainakaan sen jälkeen kun joudumme sitä pakkosyömään urakalla muutama vuosi sitten.. Nuorempi poika oli silloin töissä firmassa, joka antoi työntekijöille joululahjaksi kinkun. Poika jäi jonossa viimeiseksi ja joutui ottamaan isomman, 14 kg:n kinkun.
      Hyvä että uuniin mahtui !
      Pari joulupuhelua täytyy vielä soittaa. Eilinen veti vähän mielen matalaksi. Serkun vaimo, 86 v, jonka kanssa meillä on ollut lämmin ystävyys vuosia, on nyt saanut Altzheimer-diagnoosin ja nyt sen huomasi. Kahteen kertaan hän ehti kysyä minulta neuvoa suonenvetoon. Suolaa kämmenelle ja siitä kielen päälle, on ollut hyvä ensiapu tutulla joka niistä kärsi ja muitakin konsteja/lääkitystä varmasti on, ainakin meille, jotka pystymme googlaamaan..))
      Maskien kysyntä on kuulemma taas kasvussa. Minä kun vierastan kaikkea kertakäyttöistä olen jo pitkään harkinnut uudelleenkäyttöä. VTT:n tutkimuksen mukaan maskit saadaan uudelleen käyttöön kiehauttamalla niitä vedessä viisi minuuttia tai pesemaällä pesukoneessa 60 asteessa. Valitsin keittämisen. Eivät ne ainakaan ulkoisesti ole kärsineen näköisiä ja suojaustehon sanotaan olevan ainakin yhtä hyvä kuin kangasmaskilla.
      Koronan kotitestitkin ovat kuulemma loppuneet monista paikoista. Jännityksellä pitää odottaa mitä joulu ja uusi vuosi tuovat tullessaan.
      Hyvää aatonaattoa itse kullekin,
      demeter1

      SkillaNilla on tosiaan hyvä terveys. onneksi olkoon ! Olen aikaisemminkin tainnut ehdottaa että sopuisalla luonteella on varmasti oma osuuteensa tässä..)) Minäkin olen kuopus, mutta minä taas olen katsonut, että hyvät geenit ovat menneet vanhemmille, minulle on jäänyt vain jämät..)) Ja olisko se "riidankylväminenkin" (kirjoittajakollegan arvio) peritty jo geeneissä..))

      • Anonyymi

        Kyllä tänne etelään on lumihuntu yöllä sadellut, mutta mitään valoisuutta en kyllä huomaa. Harmaata on, ja aloin epäillä, että päivänvalokin on karanteenissa.
        Huomasin ostarin kaupan mainostavan, että heille on tullut koronatestin kotipakkauksia,, 4,95 kpl. Pitää katsoa, riittääkö minulle, kun käyn puolen päivän maissa puodissa.

        Joillakin joulukinkun tuoksu tulvii uunista, meillä valkosipuli, kun poika teki marinaadin karitsanpaistille, joka meillä korvaa kinkun huomenna.
        Askartelen huushollissa joulua korjaamalla pois kaikki ylimääräiset esineet pois näkyvistä. Minulla on paha tapa nostaa esiin nättejä kipposia ja muita turhanpäiväisyyksiä komeroiden kätköistä. Nyt korvaan ne joulukoristeilla, joita olen vuosikymmenet käyttänyt ja säästänyt. Mm anoppini antoi minulle eräänä jouluna itse tekemänsä tontun, rautalangasta ja villalangasta, narupätkistä tehty parta ja peruukki, ja käsin ommeltu tonttulakki, naama jotain massaa. 60 vuotta se on istunut kirjahyllyn reunalla ja seurannut elämäämme joulun ajan adventista lähtien.
        Eihän joulu olisi mitään kotoisin, jos se puuttuisi.
        Kyllä se joulu tulla jollottaa, vaikka joka vuosi onkin sellainen olo, ettei tästä mitään tule, kun kaikki on niin arkista ja tylsää.
        Iloista joulumieltä nyt vaan esiin!
        toivoo se hajamielinen Mkr.


      • Anonyymi

        Kiitos, Demeter, hyvästä viestistäsi, hyvin paljon oli yhteistä minun muistojeni kanssa. Se tuntui hyvältä . Voi hyvin, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tänne etelään on lumihuntu yöllä sadellut, mutta mitään valoisuutta en kyllä huomaa. Harmaata on, ja aloin epäillä, että päivänvalokin on karanteenissa.
        Huomasin ostarin kaupan mainostavan, että heille on tullut koronatestin kotipakkauksia,, 4,95 kpl. Pitää katsoa, riittääkö minulle, kun käyn puolen päivän maissa puodissa.

        Joillakin joulukinkun tuoksu tulvii uunista, meillä valkosipuli, kun poika teki marinaadin karitsanpaistille, joka meillä korvaa kinkun huomenna.
        Askartelen huushollissa joulua korjaamalla pois kaikki ylimääräiset esineet pois näkyvistä. Minulla on paha tapa nostaa esiin nättejä kipposia ja muita turhanpäiväisyyksiä komeroiden kätköistä. Nyt korvaan ne joulukoristeilla, joita olen vuosikymmenet käyttänyt ja säästänyt. Mm anoppini antoi minulle eräänä jouluna itse tekemänsä tontun, rautalangasta ja villalangasta, narupätkistä tehty parta ja peruukki, ja käsin ommeltu tonttulakki, naama jotain massaa. 60 vuotta se on istunut kirjahyllyn reunalla ja seurannut elämäämme joulun ajan adventista lähtien.
        Eihän joulu olisi mitään kotoisin, jos se puuttuisi.
        Kyllä se joulu tulla jollottaa, vaikka joka vuosi onkin sellainen olo, ettei tästä mitään tule, kun kaikki on niin arkista ja tylsää.
        Iloista joulumieltä nyt vaan esiin!
        toivoo se hajamielinen Mkr.

        Onpas sinulla herkkuja tiedossa, Makriina..)) Samat täällä: perinteiset joulukoristeet, uusista puuttuu se joulun henki ! Sain viime vuonna tutulta lahjaksi pienen "kestokuusen", muovia, led-valot !
        Vasta uutisissa kerrottiin että muovikuusen hiilijalanjälki on monin verroin isompi kuin "kunnon kuusen". Ensi vuonna oikea kuusi tupaan, jos Luoja suo..))

        Kyllä minullakin on monena vuonna joulufiilikset olleet hakusessa, mutta ihme on kuitenkin aina tapahtunut, viimeistään silloin kun kuuntelen Vexi Salmen sanoittamaa joululaulua"Nyt sydämeeni joulun teen, ja mieleen hiljaiseen, taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen"..))
        Ja Jeesusta voi mielestäni edustaa myös kiitollinen mieli kaikesta hyvästä mitä elämä sittekin on meille kaikille antanut, hetkittäin ainakin..))

        Kiitos tuosta tiedosta (koronatesti) täytyypä tarkistaa ja pyytää nuorempia asialle...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, Demeter, hyvästä viestistäsi, hyvin paljon oli yhteistä minun muistojeni kanssa. Se tuntui hyvältä . Voi hyvin, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Miaelina.

        Kiva kuulla Miaelina. Sinulla on aina hyväntahtoisia ja kannustavia viestejä meille muille.
        Talletetaan ne sydämiimme..))


    • Minun onnittelut tulee nyt myöhässä, mutta silti toivotan SkillaN;ille hyvä syntymäpäivää ja Rauhallista Joulua.

      Ja tässä se syy. Joku ei ilmeisesti ole lukenut yhtään kirjaa.

      "Sinun tyylisi ei totisesti sovi tänne Kahvipirtin kirjoitteluihin. Siisti suusi ja mene mu
      ualle kertomaan noita härskejä juttujasi."

      • Anonyymi

        Minusta voit ihan hyvin kirjoitella härskejä jos kerran haluat. Kukin tyylinsä mukaisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minusta voit ihan hyvin kirjoitella härskejä jos kerran haluat. Kukin tyylinsä mukaisesti.

        Enhän minä sinusta (tietääkseni) kirjoitellut, vaan Kalle Päätalon kirjasta lukemaani, paitsi, jos et ole "korppis", joka rohkeasti itse kirjoitti joskus, kuinka ulvoi ylisillä, joka on sitä rohkeaa kirjoitusta, kuten Päätalokin kuvaili kirjoissaan.

        Voin aivan hyvin lopettaa kirjoittamasta toiveesi mukaan, mutta anoksi en heittäydy.
        Joko minun kirjoitukseni hyväksytään tai sitten ei. Onneksi sinä itse olet niin rehellinen anona, että voit esittää mielipiteesi. Kunnioitan sinua.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Enhän minä sinusta (tietääkseni) kirjoitellut, vaan Kalle Päätalon kirjasta lukemaani, paitsi, jos et ole "korppis", joka rohkeasti itse kirjoitti joskus, kuinka ulvoi ylisillä, joka on sitä rohkeaa kirjoitusta, kuten Päätalokin kuvaili kirjoissaan.

        Voin aivan hyvin lopettaa kirjoittamasta toiveesi mukaan, mutta anoksi en heittäydy.
        Joko minun kirjoitukseni hyväksytään tai sitten ei. Onneksi sinä itse olet niin rehellinen anona, että voit esittää mielipiteesi. Kunnioitan sinua.

        Jatka vaan kristiina, älä korppiksen komentoja kuuntele!


      • Siis mitä sinä sanoitkaan Kristiinalle?

        "Sinun tyylisi ei totisesti sovi tänne Kahvipirtin kirjoitteluihin. Siisti suusi ja mene mu
        ualle kertomaan noita härskejä juttujasi."

        Aina voit laittaa nimmarin juttujesi lopuksi, vaikka et olisi "rekattuna", kuten täällä toisetkin tekee, että lopussa on se sama "nimimerkki", josta sinut tunnistaa.

        Tuo loukkaava kirjoituksesi oli myös "ulvomisesta", jonka kohdistit Kristiinalle, mutta "korppis" siitä joskus kirjoitti itse.

        Onhan meillä itse kullakin kokemuksia tuollaisesta ja joku haluaa niitä paljastella täällä yleiseen tietoon, kuten Kalle Päätalokin kirjoitti omasta elämästään kaiken "raadollisen", mutta kansa osti hänen kirjojaan. Hänestä tuli sentään "miljonääri" ja onneksi isä Herkko ja äiti Riitu saivat kokea, että ei se "mölläreiden" lukeminen aivan hukkaan mennyt.

        Pidemmittä puheitta Hyvää Joulua teille lukijoille ja voihan se olla, että joku ulvoo vielä vällyissä tulevina öinä, koska isäni ainakin teki "temppunsa" ilmeisesti juuri jouluna, koska olen syntynyt syyskuussa 23 pv, siitä tuo 23 johtuu.

        Nyt ei nukuttanut ja kirjatkin oli niin tylsiä, joten ajattelin jutella teidän kanssa.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Siis mitä sinä sanoitkaan Kristiinalle?

        "Sinun tyylisi ei totisesti sovi tänne Kahvipirtin kirjoitteluihin. Siisti suusi ja mene mu
        ualle kertomaan noita härskejä juttujasi."

        Aina voit laittaa nimmarin juttujesi lopuksi, vaikka et olisi "rekattuna", kuten täällä toisetkin tekee, että lopussa on se sama "nimimerkki", josta sinut tunnistaa.

        Tuo loukkaava kirjoituksesi oli myös "ulvomisesta", jonka kohdistit Kristiinalle, mutta "korppis" siitä joskus kirjoitti itse.

        Onhan meillä itse kullakin kokemuksia tuollaisesta ja joku haluaa niitä paljastella täällä yleiseen tietoon, kuten Kalle Päätalokin kirjoitti omasta elämästään kaiken "raadollisen", mutta kansa osti hänen kirjojaan. Hänestä tuli sentään "miljonääri" ja onneksi isä Herkko ja äiti Riitu saivat kokea, että ei se "mölläreiden" lukeminen aivan hukkaan mennyt.

        Pidemmittä puheitta Hyvää Joulua teille lukijoille ja voihan se olla, että joku ulvoo vielä vällyissä tulevina öinä, koska isäni ainakin teki "temppunsa" ilmeisesti juuri jouluna, koska olen syntynyt syyskuussa 23 pv, siitä tuo 23 johtuu.

        Nyt ei nukuttanut ja kirjatkin oli niin tylsiä, joten ajattelin jutella teidän kanssa.

        Onkos täällä jo jouluglögi tehnyt tehtävänsä kun on ihan vällypuheiksi mennyt. Koittakaas nyt malttaa odottaa pukkia nätisti ja pyyhkikää sinapit suupielistä. Rauhallista joulua.


    • Joulurauhaa ihan kaikille.
      Meinasin tuossa seurata Ava:lta Marple-filmiä, mutta sitten havahduin huomaamaan, että murhat ovat nyt lakanneet kiinnostamasta. Olisi kaksi tuntia pitänyt seurata juonen kehittelyä, mutta eipä innostanut yhtään.
      Katsoin Mikko Alatalon ohjelmaa elämänsä kulusta. Paljon on poika saanut aikaan, ihan valaiseva ohjelma.
      Aikaisemmin illalla tuli dokkari siitä ajasta, jolloin Suomi liittyi EU:hun. Jos ette sitä seuranneet, niin kannattaa katsoa Areenasta. Suosittelen.

      Tänään oli lauhempi päivä, mikä oli mukava asia kaupoissa kävijöille. Ostin kassin täyteen vaikka sun mitä, ja sitten kassa huomasi lihaliemikuutiot kärryni pohjalla. Olivat sinne jääneet ja maksamatta. Perässä tuleva herrasmies sanoi kassalle, että ottakoon hinnan tuossa välissä rouvalle, minä maksan. Sanoin häkeltyneenä, että enhän minä nyt sellaiseen voi suostua, mutta hän sanoi , että hyvää joulua vaan, ei pysäytetä tätä kassajonoa tuollaisen takia. Niinpä kiitin ja olin tyytyväinen. Nykypäivän ihmisellä ei ole kukkarossa sen vertaa rahaa, että pystyisi äkkiä maksamaan parin kolikon kokoista maksua, korttiahan minä ainakin vingutan aina.
      Jos ottomatista olen rahaa nostanut, niin eihän se kolikoita lisää.

      Nii että joulumieltä kohtaa yllättäen.
      Hyvää yötä ja kauniita unia. :))

      • Anonyymi

        Jyrääjä on tehnyt selvää jälkeä täällä, nyt hänen pitäisi muuttaa seuraavalle palstalle. Mutta onko sellaista olemassa, on toinen juttu. Jyrääjä joutuu hyppäämään pää edellä kaivoon, jonka on saanut itse itselleen kaivetuksi. Miksi jyrääjä ei voi olla ihmisiksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jyrääjä on tehnyt selvää jälkeä täällä, nyt hänen pitäisi muuttaa seuraavalle palstalle. Mutta onko sellaista olemassa, on toinen juttu. Jyrääjä joutuu hyppäämään pää edellä kaivoon, jonka on saanut itse itselleen kaivetuksi. Miksi jyrääjä ei voi olla ihmisiksi?

        Ei hän jyrää kehen nyt haluatkaan viitata , vaan me odotamme aloittajanpaluuta lomaltaan. Silloin odotamme kuulumiset ja kerromme omat tekomme.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Ei hän jyrää kehen nyt haluatkaan viitata , vaan me odotamme aloittajanpaluuta lomaltaan. Silloin odotamme kuulumiset ja kerromme omat tekomme.

        Katselin tuossa vähän ylempänä omia juttujasi.
        Onhan se hyvä julkisella palstalla ilmoittaa kaikien tiedoksi, että nimimerissäsi 23 tarkoittaa syntymäpäivää. Syyskuussa sanot syntyneesi.
        Samalla jutustasi selviää, että isäsi teki "temppunsa" ilmeisesti juuri jouluna. Teki siis siitoksen.
        Vähän dominoivan kuvan annat isästäsi. Ehkä näin juolun aikaan on hyvä ajatella yhteityötä äitisi kanssa siinä "tempunteossa". Molemmat antoivat ja saivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jyrääjä on tehnyt selvää jälkeä täällä, nyt hänen pitäisi muuttaa seuraavalle palstalle. Mutta onko sellaista olemassa, on toinen juttu. Jyrääjä joutuu hyppäämään pää edellä kaivoon, jonka on saanut itse itselleen kaivetuksi. Miksi jyrääjä ei voi olla ihmisiksi?

        Sieltähän se jyrääjä kaivon pohjalta huutelee, luulee olevansa terapeutti terapiahuoneessa
        ja näpyttelee itselleen vastauksia anonyymina. Onko hullumpaa luettu ?
        Ei tähän asti, mutta todennäköisesti hullumpaakin tullaan lukemaan. . . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jyrääjä on tehnyt selvää jälkeä täällä, nyt hänen pitäisi muuttaa seuraavalle palstalle. Mutta onko sellaista olemassa, on toinen juttu. Jyrääjä joutuu hyppäämään pää edellä kaivoon, jonka on saanut itse itselleen kaivetuksi. Miksi jyrääjä ei voi olla ihmisiksi?

        On se kauheaa sinulle, kun korppis ei ole ketjussa hahhaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sieltähän se jyrääjä kaivon pohjalta huutelee, luulee olevansa terapeutti terapiahuoneessa
        ja näpyttelee itselleen vastauksia anonyymina. Onko hullumpaa luettu ?
        Ei tähän asti, mutta todennäköisesti hullumpaakin tullaan lukemaan. . . . .

        Ei kai se kaivossa asu vaan sen hollandialaisen kierreportaiden alla vuokralla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai se kaivossa asu vaan sen hollandialaisen kierreportaiden alla vuokralla.

        Tämä on Kahvipirtti-tason kirjoitelmia.
        Vetäjä on varmaankin iloinen - ja varsinkin, kun saa tason-kirjoittajalta virtuaalisen kimpun syvänpunaisia ruusuja kehumisen saateena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jyrääjä on tehnyt selvää jälkeä täällä, nyt hänen pitäisi muuttaa seuraavalle palstalle. Mutta onko sellaista olemassa, on toinen juttu. Jyrääjä joutuu hyppäämään pää edellä kaivoon, jonka on saanut itse itselleen kaivetuksi. Miksi jyrääjä ei voi olla ihmisiksi?

        Jyrääjä eli korppis sanoi jyräävänsä meitin..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on Kahvipirtti-tason kirjoitelmia.
        Vetäjä on varmaankin iloinen - ja varsinkin, kun saa tason-kirjoittajalta virtuaalisen kimpun syvänpunaisia ruusuja kehumisen saateena.

        Joillakin on kierreportaat traumana. Sen niminen elokuvakin oli muuten joskus vuosikymmenet sitten, Ingrid Bergman muistaakseni pääosassa. Vai oliko se kuitenkin "Kaasuvalo"? Joku kumminkin. Eikun se taisi olla "Takaikkuna". James Stewart pääosassa, ja Grace Kelly.
        Ei täällä niin tarkkaa tietoa tarvitse osoittaa.
        Ikäihminen voi olla turvallisesti hajamielinen.


    • Joulurauha ja keskinäinen hyvä tahto ovat näköjään aaton vieton jälkeen puhjennut kukkaansa palstalla.

      • Hyvää Tapania ja terveiset Kunnonpaikasta, joulu hujahti ruokaillen jouluisesti, muuten ei tiennyt joulua olevankaan.
        Kaikki ohjelmat peruttu, juuri tulleen ohjeistuksen mukaisesti , laulamaankaan ei pystynyt, savusauna kuitenkin lämpisi ja siellä pimeydessä sitten istuttiin ja nautittiin.
        Miellyttävä kokemus, jotkut avantoonkin pulahtivat, mutta enpä uskaltanut;)
        Vaihtelua kumminkin tähän tavan arkeen ja oleskelua ystävien kanssa.
        Ruoka oli mahtavaa, tarjoilu pelasi ja henkilökunta yritti tehdä olosta viihdyttävää ja viihdyttiinkin hyvin, tuntui että kaikki loppui liian pian.
        Erilainen joulu, mitä kotona on tottunut, mutta mukava oli valmiille istahtaa.

        Jollakin on mielipide pirtin tasosta, taso on mitä on kirjoittajat, olen oikein tyytyväisenä lukenut asiallisesti kerrottuja juttuja ja nuo yhden rivin viestit ei useinkaan anna aihetta vastailuun, toki mielipiteitä ovat myös ne.
        Ainahan mieli kukkasista ilahtuu;)

        Makriinalle sattui kauppajonossa kiva juttu, on meillä olemassa hyväntahtoisuutta, usein olen minäkin sen saanut kokea.
        Tuolla joulupaikassa oli ainakin kaksi sellaista joilla toinen käsi toimimaton, satuin leivänleikkuupöydän ääreen yhtä aikaa ja kysyin voinko auttaa, vastaus hymyn kanssa, kyllä apua tarvitsen, muuta ei sillä kertaa, huonokuntoisia oli monta, heille tarjoilijat apua antoivat.
        Maailmassa, suomessakin on paljon jollakin tapaa vammautuneita ja apua jokapäiväisessä elämässä tarvitsevat, kun huomaisi useammin sitä apua tarjota.
        Joulumieli kuitenkin jokaiselle herättää huomion ja huomaa avun tarvitsevat paremmin.

        Yhteispeliä on tuo lapsen maailmaan saattaminen, ei siitä sen kummempaa.
        Päätalon teksti on melko suoraa, en tykännyt että se olisi loukannut minua, hän kirjoitti niin kuin eli.
        Kristiinan toivoisi jo unohtavan korpikirjailijan, kerrottu mitä on kerrottu, unohdus tapahtukoon;)
        Kiitos onnitteluista kaikille, nyt olen sitten uutta vuotta aloittamassa ikäni kanssa, seuraava onkin sitten määrätty virstan pylväs.
        Kristiina kirjoitellaan oman elämän ympyröistä, ne ei luulisi aiheuttavan mitään harmia;)

        Demeter sanoit joulumielen viimeistään Sydämeeni joulun teet laulusta tulevan, siellä lomapaikassa katselimme jouluisia konsertteja, mitä tulikin paljon ja minulle ihastus oli Tommi Metsäketo, niin kaunis konstailematon ääni, ja mies kuin mannekiini, vanhan sydän melkein halkesi;)
        Hän ei ole kulunut, aika vähän esiintyy, muistaakseni joku sekoilu kai suosioon vaikutti.

        Nyt aurinko kurkistelee ja eiköhän se kohtsillään jo päivä pitene, kevättä kohti mennään.
        Oikein kivaa Tapania ja huomenna sitten arkeen.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Hyvää Tapania ja terveiset Kunnonpaikasta, joulu hujahti ruokaillen jouluisesti, muuten ei tiennyt joulua olevankaan.
        Kaikki ohjelmat peruttu, juuri tulleen ohjeistuksen mukaisesti , laulamaankaan ei pystynyt, savusauna kuitenkin lämpisi ja siellä pimeydessä sitten istuttiin ja nautittiin.
        Miellyttävä kokemus, jotkut avantoonkin pulahtivat, mutta enpä uskaltanut;)
        Vaihtelua kumminkin tähän tavan arkeen ja oleskelua ystävien kanssa.
        Ruoka oli mahtavaa, tarjoilu pelasi ja henkilökunta yritti tehdä olosta viihdyttävää ja viihdyttiinkin hyvin, tuntui että kaikki loppui liian pian.
        Erilainen joulu, mitä kotona on tottunut, mutta mukava oli valmiille istahtaa.

        Jollakin on mielipide pirtin tasosta, taso on mitä on kirjoittajat, olen oikein tyytyväisenä lukenut asiallisesti kerrottuja juttuja ja nuo yhden rivin viestit ei useinkaan anna aihetta vastailuun, toki mielipiteitä ovat myös ne.
        Ainahan mieli kukkasista ilahtuu;)

        Makriinalle sattui kauppajonossa kiva juttu, on meillä olemassa hyväntahtoisuutta, usein olen minäkin sen saanut kokea.
        Tuolla joulupaikassa oli ainakin kaksi sellaista joilla toinen käsi toimimaton, satuin leivänleikkuupöydän ääreen yhtä aikaa ja kysyin voinko auttaa, vastaus hymyn kanssa, kyllä apua tarvitsen, muuta ei sillä kertaa, huonokuntoisia oli monta, heille tarjoilijat apua antoivat.
        Maailmassa, suomessakin on paljon jollakin tapaa vammautuneita ja apua jokapäiväisessä elämässä tarvitsevat, kun huomaisi useammin sitä apua tarjota.
        Joulumieli kuitenkin jokaiselle herättää huomion ja huomaa avun tarvitsevat paremmin.

        Yhteispeliä on tuo lapsen maailmaan saattaminen, ei siitä sen kummempaa.
        Päätalon teksti on melko suoraa, en tykännyt että se olisi loukannut minua, hän kirjoitti niin kuin eli.
        Kristiinan toivoisi jo unohtavan korpikirjailijan, kerrottu mitä on kerrottu, unohdus tapahtukoon;)
        Kiitos onnitteluista kaikille, nyt olen sitten uutta vuotta aloittamassa ikäni kanssa, seuraava onkin sitten määrätty virstan pylväs.
        Kristiina kirjoitellaan oman elämän ympyröistä, ne ei luulisi aiheuttavan mitään harmia;)

        Demeter sanoit joulumielen viimeistään Sydämeeni joulun teet laulusta tulevan, siellä lomapaikassa katselimme jouluisia konsertteja, mitä tulikin paljon ja minulle ihastus oli Tommi Metsäketo, niin kaunis konstailematon ääni, ja mies kuin mannekiini, vanhan sydän melkein halkesi;)
        Hän ei ole kulunut, aika vähän esiintyy, muistaakseni joku sekoilu kai suosioon vaikutti.

        Nyt aurinko kurkistelee ja eiköhän se kohtsillään jo päivä pitene, kevättä kohti mennään.
        Oikein kivaa Tapania ja huomenna sitten arkeen.

        Mukavan ja lämpimän oloinen joulu on sinulla SkillaN ollut. Ihan varteenotettava vaihtoehto ja varsinkin ilman koronan rajoituksia.
        Terveisesi oli tullut sillä aikaa palstalle, kun ähelsin omia kuulumisia.
        Nyt ehdimme puuhastella muutaman päivän arkiaskareissa ennen vuodenvaihdetta.

        Hyvää tapania!

        brinkkala


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Hyvää Tapania ja terveiset Kunnonpaikasta, joulu hujahti ruokaillen jouluisesti, muuten ei tiennyt joulua olevankaan.
        Kaikki ohjelmat peruttu, juuri tulleen ohjeistuksen mukaisesti , laulamaankaan ei pystynyt, savusauna kuitenkin lämpisi ja siellä pimeydessä sitten istuttiin ja nautittiin.
        Miellyttävä kokemus, jotkut avantoonkin pulahtivat, mutta enpä uskaltanut;)
        Vaihtelua kumminkin tähän tavan arkeen ja oleskelua ystävien kanssa.
        Ruoka oli mahtavaa, tarjoilu pelasi ja henkilökunta yritti tehdä olosta viihdyttävää ja viihdyttiinkin hyvin, tuntui että kaikki loppui liian pian.
        Erilainen joulu, mitä kotona on tottunut, mutta mukava oli valmiille istahtaa.

        Jollakin on mielipide pirtin tasosta, taso on mitä on kirjoittajat, olen oikein tyytyväisenä lukenut asiallisesti kerrottuja juttuja ja nuo yhden rivin viestit ei useinkaan anna aihetta vastailuun, toki mielipiteitä ovat myös ne.
        Ainahan mieli kukkasista ilahtuu;)

        Makriinalle sattui kauppajonossa kiva juttu, on meillä olemassa hyväntahtoisuutta, usein olen minäkin sen saanut kokea.
        Tuolla joulupaikassa oli ainakin kaksi sellaista joilla toinen käsi toimimaton, satuin leivänleikkuupöydän ääreen yhtä aikaa ja kysyin voinko auttaa, vastaus hymyn kanssa, kyllä apua tarvitsen, muuta ei sillä kertaa, huonokuntoisia oli monta, heille tarjoilijat apua antoivat.
        Maailmassa, suomessakin on paljon jollakin tapaa vammautuneita ja apua jokapäiväisessä elämässä tarvitsevat, kun huomaisi useammin sitä apua tarjota.
        Joulumieli kuitenkin jokaiselle herättää huomion ja huomaa avun tarvitsevat paremmin.

        Yhteispeliä on tuo lapsen maailmaan saattaminen, ei siitä sen kummempaa.
        Päätalon teksti on melko suoraa, en tykännyt että se olisi loukannut minua, hän kirjoitti niin kuin eli.
        Kristiinan toivoisi jo unohtavan korpikirjailijan, kerrottu mitä on kerrottu, unohdus tapahtukoon;)
        Kiitos onnitteluista kaikille, nyt olen sitten uutta vuotta aloittamassa ikäni kanssa, seuraava onkin sitten määrätty virstan pylväs.
        Kristiina kirjoitellaan oman elämän ympyröistä, ne ei luulisi aiheuttavan mitään harmia;)

        Demeter sanoit joulumielen viimeistään Sydämeeni joulun teet laulusta tulevan, siellä lomapaikassa katselimme jouluisia konsertteja, mitä tulikin paljon ja minulle ihastus oli Tommi Metsäketo, niin kaunis konstailematon ääni, ja mies kuin mannekiini, vanhan sydän melkein halkesi;)
        Hän ei ole kulunut, aika vähän esiintyy, muistaakseni joku sekoilu kai suosioon vaikutti.

        Nyt aurinko kurkistelee ja eiköhän se kohtsillään jo päivä pitene, kevättä kohti mennään.
        Oikein kivaa Tapania ja huomenna sitten arkeen.

        "Yhteispeliä on tuo lapsen maailmaan saattaminen, "
        Kristiina vain kertoi raskauden käynnistämisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yhteispeliä on tuo lapsen maailmaan saattaminen, "
        Kristiina vain kertoi raskauden käynnistämisestä.

        Luin noita joulunajan viestejä niin kummallisen paljon näkyi Kristiinaa kiinnostaneen nuo naimispuuhat. Luulisi tämän ikäisillä olevan jouluna muut asiat mielessä.


    • Anonyymi

      Hyvää tapaninpäivää!
      Yllätys, yllätys täällä Lounaassa on muhkea lumikerros, aurinko paistaa ja -8 °C.

      Palauduin joulun vietosta puolenpäivän aikaan ja nyt on annettava aikaa itselle palautua.
      Olihan mukavaa olla omiensa parissa. Tällä kokoonpanolla viimeksi kolme vuotta sitten.
      Mielenkiintoisia lautapelejä tuli opeteltua ja huomata tietovisoissa lapsenlapsien nokkeluus ja kasvanut tietomäärä. Pituuttakin olivat kasvaneet ;)

      Jouluruokapöydästä lähti mukaani kaksi reseptiä. Toinen mukulaselleristä ja toinen värikkäästä salaatista uusine aineksineen.

      Ehdimme aterioiden ja pelien välissä käydä ulkoilemassa ihaillen lumista maisemaa.
      Merikin oli jäässä ja näytti olevan aurattu luistinratakin jo. En uskaltautunut.

      Mukavaa päivän jatkoa!

      brinkkala

      • Iltapäivää!
        Sehän on hyvä, kun Sillanin matka on sujunut hyvin kertoman mukaan.
        Niinpä tuo on mennyt meillä täälläkin. Melkolailla tavallisen viikonlopun
        tapaan. Sovittiin, että koetetaan vältellä koronaa, vaikka rokotukset on
        hoidettu. Niinpä ei isoa kööriä kokoon yritettykään kasata.
        Jotenkin tunnen helpotusta, että näin meni. Tuppaa sekin väsyttämään
        jos on kävijöitä jonoksi asti:))
        Hyvää jatkoa itsekullekin, huomenna palataan arkeen!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Sehän on hyvä, kun Sillanin matka on sujunut hyvin kertoman mukaan.
        Niinpä tuo on mennyt meillä täälläkin. Melkolailla tavallisen viikonlopun
        tapaan. Sovittiin, että koetetaan vältellä koronaa, vaikka rokotukset on
        hoidettu. Niinpä ei isoa kööriä kokoon yritettykään kasata.
        Jotenkin tunnen helpotusta, että näin meni. Tuppaa sekin väsyttämään
        jos on kävijöitä jonoksi asti:))
        Hyvää jatkoa itsekullekin, huomenna palataan arkeen!

        Hyvin talvinen aamu näin viimeisen viikon alkuun tätä vuotta, lunta hiljalleen satelee.
        Joulu ohitettu, nyt uudenvuodenaaton riennot mielessä, minulle on kutsu käynyt ystävien kanssa vuosi 2022 vastaanottamaan, saa nähdä tuleeko mentyä.
        Isommat ilojuhlat on taaksejäänyttä elämää, vuodet vaihtuvat ilman sen suurempia.
        Jos nyt saisi itsensä irti tempaistua tästä niin tavaksi tulleesta yksin viihtymisestä, aina jotain erilaista kuitenkin ystäviltä irtoaa;)
        Viikko on aikaa miettiä;)

        Kyllä tuo helpotuksen tunne on minullakin joulun vieton suhteen, en jaksa enää kovin isoa joukkoa ympärille ja poikani soitti myös rauhaa kaipaavansa, niin mukava kun joulu oli ollutkin.
        Kaikki jälkeläiseni soittivat kun kotiuduin, olivat kai vähän huolissaan, miten joulun vietto minulta sujui, kiittelivät "kirjekuoristaan" nyt voivat mieleistään ostaa.
        Ehkä tämä tapa jatkuu, jos jouluja edessä vielä on.
        Myönnettävä on, kuten ynnämuukin, että ikä painaa ja väsyminen nopsaan eteen tulee.

        Varsiselleriä nautin silloin tällöin, juuston kanssa mukava napsia, kiva olisi ohje saada mukulasellerin laittoon brinkkala, löytyisi kaiketi Cooglestakin.
        Kiva että lunta siellä etelän suunnassakin, telkkarista tuo ilo näkyi, kun hiihtäjiä suksi isoin joukoin.
        Lautapelit on nyt saaneet suuren suosion,, meillä oli vain Skippo-kortit mukana, mutta kivasti aikaa tappoi sekin pelaaminen.
        Tyttärenpoika perheineen tänään käväisee, lähtevät huomenna Ruotsia kohti, pikkubussi on kulkuneuvona, kun koirat vaativat tilaa.
        Näyttelyissä kiertävät kolmen vehnäterrierin kanssa, pokaaleja hankkineet enemmän kuin pojat painikisoillaan.

        Varmaan ei oma kiinnostus liene kysymyksessä Kristiinalla, kertoili Päätalon esittämiä, olen nuo minäkin lukenut, varmaan moni muukin, ei mitään yllättävää tämäkin elämään kuuluvaa.
        Tässä iässä olemme kuulleet ja nähneet kaikenlaista mikä elämisen kulkuun vaikuttaa.
        Aika kilttiä puhetta kummikin, kun nykymenoon vertaa.

        Jospa lähtisi pienen lenkin heittämään, taisi vaaàn mittari muuttunutta lukua näyttää;)
        Sulatellaan joulun ruokia, loppuviikolla sitten uudenvuoden herkut;)


    • Mukavista joulutunnelmistanne kerrotte, on ollut mieluisaa seuraa, hyvää ruokaa valmiissa pöydässä ja itse tehden, ja tunnelman on kruunannut ilmeisesti kaikkialla Suomessa upea talvisää. Me täällä eteläisellä rannikolla emme paljoa vielä lunta saaneet, mutta sentään luonto valkoisissaan otti joulun vastaan, annettu huurteen kimallusta ja tähtikirkkaita öitä. Kun aaton hulina hiljentyi nuorten lähdettyä, tuli taas todeksi ihmeellinen jouluyön hetki, Jouluyön hymnin mukaan :
      " Soi hurteessa helinä huilun, niin kirkas on tähtinen yö. Hän kulkenut on yli kuilun, maa taivaalle kättä nyt lyö".

      Joulupäivänä ajelimme Helsingin keskustaan katsomaan hiljaista , jouluasuun puettua kaupunkia, kävelimme varsinkin valoteoksia ihaillen hämärtyvävvä iltapäivässä. Kylmä viima kävi mereltä Kaivopuiston rannassa, Espan puiston halki, Aleksanterin joulukatua, Senaatintorille, Tuomiokirkko uljaana maamerkkinä.

      Telkkarista on tullut upeita joulukonsertteja, Andrei Rieun Maastrichtista satumaisen loistelias. Suomalaisissa kirkoissa taltioidut enemmän kuitenkin koskettivat, samoin Diandran ja Aarne Pelkosen esittämät joululaulut.

      Huomenna on luvassa huomattavasti lauhtuvaa, kävelyretkiä voi pidentää ja liukkauden varalle on hankittu uudet kunnon icebugit. Juurikaan ei jouluruokia jäänyt aatosta, kyllä se yksi kerta laatikoita ja kinkkua riittää. Kalat maistuvat aina, minä itse voisin liharuuitta hyvin juhlat viettää. Rosolliakin oli tarjolla , mutta kauppansa teki erityisesti kaunis salaattini mehevine joulunpunaisine granaattiomenansiemenineen, leipäjuustopalat ja pekaanipähkinät höysteenä. Asettelin rucolan ja jääsalaatin lehdet ensin kranssin muotoon pyöreälle tarjoiluvadille, päälle nuo muut ainekset, koristeena vielä persimoneista ja tuoreista viikunoista lohkoja, keskellä kulhossa hunajainen salaatinkastike. Siitä otettiin ennen pöytään istumista valokuviakin , päätyivät pariinkin instagramiin. ;)
      Eilen paistoin blinejä, kalojen ja mädin rippeitä smetanan ja punasipulisilpun höystämänä niiden kera.

      Leppoisaa loppuvuotta !

    • Anonyymi

      Hyvää arkiaamua!
      Kaunista on kimaltavine nietoksineen maisema.
      Ramoonalla on ollut samantyyppunen salaatti kuin meilläkin. Laakealle vadille rukolaa, ohuet persimonviipaleet pannulla ruskistettuna siihen päälle, vuohenjuustoa, marinoituja punasipulirenkaita,granaattiomenoiden siemeniä, karamellisoituja manteleita, muutama tippa sitruunamehua ja balsamicoa.
      Se juuriselleri: pestään hyvin, taputellaan kuivaksi, maustetaan pipirilla ja suolalla, parmesaania pintaan, folio päälle n. 175 asteisessa uunissa 2 h. Leikataan viipaleiksi, asetellaan kauniisti, pälälle pirskotellaan kirkastettua timjamivoita, koristellaan timjamin kukinnoilla. Jäähtyy nopeasti joten kuumaa kastiketta oli nekassa.

      Sain "noottia", että kännykkä pitää olla aina päällä ulkoillessa, myöskin siellä marja- ,ja sienimetsässä, että sen voi jäljittää jos jotain tapahtuu.
      Vanhempi lapsenlapsi on neljä kertaa ollut koronatestissä. Milloin nuhan, milloin altistumisen vuoksi. Ei tartuntaa.
      Korona-aika on ollu monille perheille tosi rankka. Lasten, 10 v. molemmin puolin, tekemät itsemurhat ovat lisääntyneet. Tiktok -lasten ja nuorten sovelluksessa on näitä "haasteita", jotka yllyttävät.
      Toivottavasti ihmisillä olisi halua ja kykyä nähdä mitä ympärillä tapahtuu. Sitä välittämistä mistä SkillaN ja Makriina aiemmin jo kertoivat.

      Nyt tuli pitkä ja ikäväkin kirjoitus näin arkeen astuessa.

      Hyvää loppuvuotta!

      brinkkala

      • Pysäyttävä tieto, brinkkala, lasten itsemurhista. Missä päin maailmaa sellaista tapahtuu! Ei kai meillä Suomessa niin ankeaksi ole elämä mennyt?
        Vaikka kyllä juuri kuulin tuttavan tuttavasta, nuoresta miehestä, jonka työpaikka on kadonnut ravintoloiden tilanteen takia. Hän on ollut väliaikaisissa hommissa ravitsemusliikkeessä, joka tietysti karsi nämä tuntipalkkalaisensa pois. Koronakin oli poikaan iskenyt, lievänä tosin, mutta karenssiin joutui, ei rahaa, ei ruokaa, kaverit sitten auttavat, kun vanhemmilta ei riitä avuksi kuin vuokrarahat. Kyllä varmasti epätoivo iskee, mutta onneksi on kavereita.
        Mietin, olisiko aikuisemmilla ihmisillä auttajia, jos tilanteeseen joutuisi. Vaikka olisikin, ovat usein omien maksujensa kanssa tiukilla, perheellisiä ja ehkä koronan hätyyttämiä hekin.
        En ole koskaan tosi pahaan paikkaan joutunut, niin että hädän tullen en osaisi mistään hakea apua. Saako sitä esim. joulun pyhinä?

        Monissa julkisuuden ihmisten elämäkerroissa tulee esiin, että joulu on monissa liialliselle viihteelle menevissä perheissä tapahtumien täyttämä ja lapset joutuneet tukaliin tilanteisiin humalaisten aikuisten keskellä. Mistä lapsi voi apua hakea tosi hädän tullen?

        Tulin jouluna taksilla, jota ajoi tummapintainen suhari. Hän sanoi ihmetelleensä suomalaista joulua. Hän tuli kauan sitten maasta, jossa joulu on kuin karnevaalit, joten tämä suomalainen tapa oli aivan ihmeellinen. Kaikki sulkeutuvat kotiinsa, kaupatkin ja ravintolat kiinni. Ulkomaalaiset olivat kuin tuuliajolla kaksi-kolme päivää. Piti käydä huoltoasemalla syömässä. Nyt on sentään paremmin, elämää myös niille, jotka eivät kotijoulua vietä.

        Maassa maan tavalla, vaikka on se varmasti monelle kamalan vaikeaa.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Pysäyttävä tieto, brinkkala, lasten itsemurhista. Missä päin maailmaa sellaista tapahtuu! Ei kai meillä Suomessa niin ankeaksi ole elämä mennyt?
        Vaikka kyllä juuri kuulin tuttavan tuttavasta, nuoresta miehestä, jonka työpaikka on kadonnut ravintoloiden tilanteen takia. Hän on ollut väliaikaisissa hommissa ravitsemusliikkeessä, joka tietysti karsi nämä tuntipalkkalaisensa pois. Koronakin oli poikaan iskenyt, lievänä tosin, mutta karenssiin joutui, ei rahaa, ei ruokaa, kaverit sitten auttavat, kun vanhemmilta ei riitä avuksi kuin vuokrarahat. Kyllä varmasti epätoivo iskee, mutta onneksi on kavereita.
        Mietin, olisiko aikuisemmilla ihmisillä auttajia, jos tilanteeseen joutuisi. Vaikka olisikin, ovat usein omien maksujensa kanssa tiukilla, perheellisiä ja ehkä koronan hätyyttämiä hekin.
        En ole koskaan tosi pahaan paikkaan joutunut, niin että hädän tullen en osaisi mistään hakea apua. Saako sitä esim. joulun pyhinä?

        Monissa julkisuuden ihmisten elämäkerroissa tulee esiin, että joulu on monissa liialliselle viihteelle menevissä perheissä tapahtumien täyttämä ja lapset joutuneet tukaliin tilanteisiin humalaisten aikuisten keskellä. Mistä lapsi voi apua hakea tosi hädän tullen?

        Tulin jouluna taksilla, jota ajoi tummapintainen suhari. Hän sanoi ihmetelleensä suomalaista joulua. Hän tuli kauan sitten maasta, jossa joulu on kuin karnevaalit, joten tämä suomalainen tapa oli aivan ihmeellinen. Kaikki sulkeutuvat kotiinsa, kaupatkin ja ravintolat kiinni. Ulkomaalaiset olivat kuin tuuliajolla kaksi-kolme päivää. Piti käydä huoltoasemalla syömässä. Nyt on sentään paremmin, elämää myös niille, jotka eivät kotijoulua vietä.

        Maassa maan tavalla, vaikka on se varmasti monelle kamalan vaikeaa.

        Eikö se suhari tajunnut, ettei 30 asteen pakkasessa mitään katukarnevaaleja järjestetä?
        Kyllä täällä vokkiin pääsee heti lämpimään petiin ja ruokahuolto pelaa, tuli mistä vaan ja milloin vaan. Kyllä Hgin aseman kaupat on auki 24/24/52 eli koko jouluyönkin. Huoltoasemathan on nykyisin kuin ravintoloita ja kauppoja, ei niissä autoja kylläkään taideta huoltaa, bensaa ja diisseliä saa. Kai turisti sentään varaa hotellin ja sieltä ruokailun Suomeen joulun aikaan tullessaan.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Pysäyttävä tieto, brinkkala, lasten itsemurhista. Missä päin maailmaa sellaista tapahtuu! Ei kai meillä Suomessa niin ankeaksi ole elämä mennyt?
        Vaikka kyllä juuri kuulin tuttavan tuttavasta, nuoresta miehestä, jonka työpaikka on kadonnut ravintoloiden tilanteen takia. Hän on ollut väliaikaisissa hommissa ravitsemusliikkeessä, joka tietysti karsi nämä tuntipalkkalaisensa pois. Koronakin oli poikaan iskenyt, lievänä tosin, mutta karenssiin joutui, ei rahaa, ei ruokaa, kaverit sitten auttavat, kun vanhemmilta ei riitä avuksi kuin vuokrarahat. Kyllä varmasti epätoivo iskee, mutta onneksi on kavereita.
        Mietin, olisiko aikuisemmilla ihmisillä auttajia, jos tilanteeseen joutuisi. Vaikka olisikin, ovat usein omien maksujensa kanssa tiukilla, perheellisiä ja ehkä koronan hätyyttämiä hekin.
        En ole koskaan tosi pahaan paikkaan joutunut, niin että hädän tullen en osaisi mistään hakea apua. Saako sitä esim. joulun pyhinä?

        Monissa julkisuuden ihmisten elämäkerroissa tulee esiin, että joulu on monissa liialliselle viihteelle menevissä perheissä tapahtumien täyttämä ja lapset joutuneet tukaliin tilanteisiin humalaisten aikuisten keskellä. Mistä lapsi voi apua hakea tosi hädän tullen?

        Tulin jouluna taksilla, jota ajoi tummapintainen suhari. Hän sanoi ihmetelleensä suomalaista joulua. Hän tuli kauan sitten maasta, jossa joulu on kuin karnevaalit, joten tämä suomalainen tapa oli aivan ihmeellinen. Kaikki sulkeutuvat kotiinsa, kaupatkin ja ravintolat kiinni. Ulkomaalaiset olivat kuin tuuliajolla kaksi-kolme päivää. Piti käydä huoltoasemalla syömässä. Nyt on sentään paremmin, elämää myös niille, jotka eivät kotijoulua vietä.

        Maassa maan tavalla, vaikka on se varmasti monelle kamalan vaikeaa.

        Ikävä kyllä Makriina, noita itsemurhia on myös Suomessa. Hiljattain uutisissa oli tapaus, missä lapsi löytyi koulun tiloista. Toinen, joka nostatti tämän surullisen aiheen meidän aikuisten kävelyretkellä oli, että kävelimme ohi koulun, jonka oppilas toinen menehtynyt oli ollut. Nämä kaksi on tullut tietoon, mutta epäilen, että on enemmän. Onneksi päättäjät pyrkivät pitämään nyt nuo lasten ja nuorten harrastuspaikat avoinna.
        Tuota tiktok -sovellusta on kyseenalaistettu maailmalla, koska sieltä leviää tosi vaarallisia haasteita ja lapset ja nuoret eivät tiedosta lopullisuutta.
        Lasten ja nuoten auttavia puhelimia ja reaaliaikaisia chat-nettikanavia on kyllä. Niissä on koulutettuja aikuisia vastaamassa. Toivottavasti apua tarvitsevat löytävät ne.

        Minulla ei näköjään tämä 80 päivity kovinkaan nopeasti. Tökkii niin sanotusti.

        brinkkala


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Pysäyttävä tieto, brinkkala, lasten itsemurhista. Missä päin maailmaa sellaista tapahtuu! Ei kai meillä Suomessa niin ankeaksi ole elämä mennyt?
        Vaikka kyllä juuri kuulin tuttavan tuttavasta, nuoresta miehestä, jonka työpaikka on kadonnut ravintoloiden tilanteen takia. Hän on ollut väliaikaisissa hommissa ravitsemusliikkeessä, joka tietysti karsi nämä tuntipalkkalaisensa pois. Koronakin oli poikaan iskenyt, lievänä tosin, mutta karenssiin joutui, ei rahaa, ei ruokaa, kaverit sitten auttavat, kun vanhemmilta ei riitä avuksi kuin vuokrarahat. Kyllä varmasti epätoivo iskee, mutta onneksi on kavereita.
        Mietin, olisiko aikuisemmilla ihmisillä auttajia, jos tilanteeseen joutuisi. Vaikka olisikin, ovat usein omien maksujensa kanssa tiukilla, perheellisiä ja ehkä koronan hätyyttämiä hekin.
        En ole koskaan tosi pahaan paikkaan joutunut, niin että hädän tullen en osaisi mistään hakea apua. Saako sitä esim. joulun pyhinä?

        Monissa julkisuuden ihmisten elämäkerroissa tulee esiin, että joulu on monissa liialliselle viihteelle menevissä perheissä tapahtumien täyttämä ja lapset joutuneet tukaliin tilanteisiin humalaisten aikuisten keskellä. Mistä lapsi voi apua hakea tosi hädän tullen?

        Tulin jouluna taksilla, jota ajoi tummapintainen suhari. Hän sanoi ihmetelleensä suomalaista joulua. Hän tuli kauan sitten maasta, jossa joulu on kuin karnevaalit, joten tämä suomalainen tapa oli aivan ihmeellinen. Kaikki sulkeutuvat kotiinsa, kaupatkin ja ravintolat kiinni. Ulkomaalaiset olivat kuin tuuliajolla kaksi-kolme päivää. Piti käydä huoltoasemalla syömässä. Nyt on sentään paremmin, elämää myös niille, jotka eivät kotijoulua vietä.

        Maassa maan tavalla, vaikka on se varmasti monelle kamalan vaikeaa.

        Näin se menee Makriina. Meidän turvaverkko on lopulta aika reikäinen ja heikosti menee jos viranomainen on ainoa omainen.
        Juuri tuttu kertoi oman syrjäytyneen veljensä tilanteesta. Hänellä on mennyt heikosti jo pitkään, mutta apua pitää hakea itse. Toisen esittämän huolen perusteella sitä ei saa.
        Ihmisen itsemääräämisoikeus on sellainen kynnys, jonka yli et kävele silloinkaan kun joku mielenterveysongelmainen tai pähteidenkäyttäjä selvästi jo kulkee omaa tuhoaan kohti.
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se suhari tajunnut, ettei 30 asteen pakkasessa mitään katukarnevaaleja järjestetä?
        Kyllä täällä vokkiin pääsee heti lämpimään petiin ja ruokahuolto pelaa, tuli mistä vaan ja milloin vaan. Kyllä Hgin aseman kaupat on auki 24/24/52 eli koko jouluyönkin. Huoltoasemathan on nykyisin kuin ravintoloita ja kauppoja, ei niissä autoja kylläkään taideta huoltaa, bensaa ja diisseliä saa. Kai turisti sentään varaa hotellin ja sieltä ruokailun Suomeen joulun aikaan tullessaan.

        Kirjoitin lyhyesti, että ko. Ihminen oli tullut kauan sitten Suomeen . Olet ehkä niin nuori, ettet muista, että oli aika, jolloin aattona kaupat suljettiin jo iltapäivällä, pyhinä kaupat kiinni, joulunpyhinä myös ravintolat. Enköhän myöskin maininnut, että tämän tulijan kotimaassa vietetään joulua eri tavoin, kuin täällä. Hänellä ei ollut ennakkotietoja Suomen tavoista joten hän hämmästyi. Tavat ovat Suomessakin nyt muuttuneet, ja ne jotka eivät joulua vietä voivat olla ihan normaalisti.


      • Anonyymi

        Vanhempien erot on lisääntyneet, ja sitten perheissä on minun, sinun, ehkä jo meidänkin lapset, enkä suostu uskomaan, että näillä kaikilla on tasa-arvoiset oltavat perheessä, joku jää lapsipuolen asemaan, ja kokee emintimän kylmän tuulen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhempien erot on lisääntyneet, ja sitten perheissä on minun, sinun, ehkä jo meidänkin lapset, enkä suostu uskomaan, että näillä kaikilla on tasa-arvoiset oltavat perheessä, joku jää lapsipuolen asemaan, ja kokee emintimän kylmän tuulen.

        Perheet joissa on useampi lapsi on aina yhdistelmä minun ja sinun lapsista.
        Kolme kertaa avioliitossa ja siihen avoliitot päälle ei ole harvainaista enää.


    • Anonyymi

      Niin on "kiirettä pitänyt", etten huomannut SkillaNin jo palanneen..))
      Mukava kuulla, että matka oli virkistykseksi, vaikka ohjelmasta oli jouduttu tinkimään. Sai keksiä omaansa..)) Kyllä kai ravintolaväki tekee parhaansa jo siitä ilosta, että saavat olla töissä. Sielläkin taas rajoitukset lisääntyvät, väkeä joudutaan vähentämään.
      Omasta joulustani tulikin nyt sitten paras joulu aikoihin. Jäin ihan miettimään, että tämäkö on se minun todellinen, pohjimmainen luontoni: askeettinen erakko ?
      Totta kai oli antoisaa viettää aatto nuoren perheen luona jouluisessa kodissa, nauttia yhdessä runsas jouluateria ja todistaa lapsen aitoa iloa tavarapaljouden keskellä. Mutta silti olin vapautunut, juhlamielellä, vasta kun pääsin oman kotini rauhaan.
      Syvä hiljaisuus, ikkunasta avautuva talvimaisema, joulusauna ja viipyilevä palautuminen siitä, takkatuli, joulumusiikki taustalla. Enpä voisi omalle osalleni enempää toivoa. Seurailin jouluohjelmaa TV:sta, tarjonta oli todella runsas ja mieleen painuva. Että meidän artistitkin osaavat, toinen toistaan parempia esityksiä...
      Hengellisyyttä minulle edustivat Paavin lempeät puheet, aattona ja joulupäivänä.

      Toinen nuori perhe olikin sitten ollut niin koronan piirittämä, että katsottiin parhaaksi pysyä erossa, olla tapaamatta heitä.
      Paljon on puhuttu siitä, millaiset jäljet korona lopulta jättää meihin. Jos selviämme sairastumatta siihen, miten se on vaikuttanut meidän mieliimme, kun olemme joutuneet rajoittamaan yhteyksiämme toisiin ihmisiin ? Kaikki tuo jää nähtäväksi ja tulee varmasti kohdattavaksi ennen pitkää ja siinä me kyllä tarvitsemme toinen toisiamme.
      Lupaavia kokemuksia on kuitenkin jo monella : uudenlaista välittämistä ja hyväntahtoisuutta on ilmassa. Sen varaan täytyy nyt vain laskea, kun ei muutakaan taida olla. Terapiaa koronatraumasta selviytymiseen tuskin tarjotaan, meille ainakaan.
      Kunhan pakkaslukemat vähän laskevat, yritän päästä lähikauppaan täydentämään tuoreruokavarastoani. Viikolle on paljon muutakin buukattuna. Tekonivelleikkaukseen valmistaututaan hyvissä ajoin, verikokein ja hammastarkistuksineen. Kun/jos se tulee, täytyy olla valmis...
      Hyviä välipäiviä, ennen toista juhlaa,,))
      demeter1

      • Anonyymi

        Kyllä se vaan niin on, että meikäläiselläkin meni "takki tyhjäksi" jouluna. Vaikka minulle oli järjestetty oma huone, mihin olisi voinut vetäytyä lepäämään. Eihän sitä malttanut.

        Täällä on tosi paljon lunta. Yöllä tai aamulla oli kadut ja jalkakäytävät aurattu. Eilen olivat tosi muhkuraisia. Kävin äsken kävelyllä, mutta olin taas arvioinut väärin ja pukenut liian paljon päälle. Mittari näyttääkin vain -3.

        Tuosta selleriresepristä oli jäänyt pois, että se pitää kuoria ennen uuniin laittoa. Siinä on niin pitkä kypsymisaika etten itse nuukana ihmisena uunia sen takia lämmitä. Usein teen laatikoita ja patoja joten silloin voisin.
        Eilen kyllä keittelin kevyen kasviskeiton ja sitä pari päivää saan lipitellä.

        Hyvä, että tuo lonkkasi on nyt hoitumassa ja toivoa paremmasta on, Demeter.
        Itse olen huomannut joskus alaspäin portaita mennessä ikävää tuntemusta vasemmassa polvessa. Alaspäin menoa se on kropan kanssa ja yritettävä vain jarruttaa.

        Näkyillään.

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin on, että meikäläiselläkin meni "takki tyhjäksi" jouluna. Vaikka minulle oli järjestetty oma huone, mihin olisi voinut vetäytyä lepäämään. Eihän sitä malttanut.

        Täällä on tosi paljon lunta. Yöllä tai aamulla oli kadut ja jalkakäytävät aurattu. Eilen olivat tosi muhkuraisia. Kävin äsken kävelyllä, mutta olin taas arvioinut väärin ja pukenut liian paljon päälle. Mittari näyttääkin vain -3.

        Tuosta selleriresepristä oli jäänyt pois, että se pitää kuoria ennen uuniin laittoa. Siinä on niin pitkä kypsymisaika etten itse nuukana ihmisena uunia sen takia lämmitä. Usein teen laatikoita ja patoja joten silloin voisin.
        Eilen kyllä keittelin kevyen kasviskeiton ja sitä pari päivää saan lipitellä.

        Hyvä, että tuo lonkkasi on nyt hoitumassa ja toivoa paremmasta on, Demeter.
        Itse olen huomannut joskus alaspäin portaita mennessä ikävää tuntemusta vasemmassa polvessa. Alaspäin menoa se on kropan kanssa ja yritettävä vain jarruttaa.

        Näkyillään.

        brinkkala

        Kyllä minä jo ihastelin noita teidän, sinun ja Ramoonan, kuvaamia jouluherkkuja, vaikka itse en koe tarvetta uutta kokeilla. Silti on kiva syödä jos/kun tarjotaan, brinkkala..))
        Kyllä ruuan laitto on taidetta ja tarjoaa elämyksiä jo sitä tehdessä, sen uskon.

        Minä kun olen "sattuneista syistä" joutunut tätä elämääni kaventamaan muutenkin, tuo asketisimi sopii nyt oikein hyvin tähän aikaan.
        Nuo puheeksi ottamasi lasten itsemurhat havahduttivat minuakin. Kyllähän meille tihkuu tietoa lasten tilanteesta vaikka viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, eikä se hyvältä näytä.
        Itseäni järkytti kovasti Katriina Järvisen kirjassa kuvaus Anders Berhring Breivikin äitisuhteesta ja lapsuudesta. Eihän se joukkomurhaajaa syyntakeettomaksi tee, mutta valottaa syitä. Ja onhan meillä omat koulusurmaajamme ja teinimurhaajat, vieläkin puistattaa ja tuntuu hurjalta ajatella, ettemme niitäkään surmia pystyneet estämään.

        Sitäkin suuremmalla syyllä olisi varmasti paikallaan nähdä lähimmäiset, tavata heitä, olla enemmän läsnä ja kuulolla, mutta mistä löytyisi nyt se turvallinen tapa tänä päivänä?
        Kyllä taitaa olla niin, että täytyy enkelien puoleen kääntyä, pyytää heitä suojelemaan, kun ei itse pysty..))
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minä jo ihastelin noita teidän, sinun ja Ramoonan, kuvaamia jouluherkkuja, vaikka itse en koe tarvetta uutta kokeilla. Silti on kiva syödä jos/kun tarjotaan, brinkkala..))
        Kyllä ruuan laitto on taidetta ja tarjoaa elämyksiä jo sitä tehdessä, sen uskon.

        Minä kun olen "sattuneista syistä" joutunut tätä elämääni kaventamaan muutenkin, tuo asketisimi sopii nyt oikein hyvin tähän aikaan.
        Nuo puheeksi ottamasi lasten itsemurhat havahduttivat minuakin. Kyllähän meille tihkuu tietoa lasten tilanteesta vaikka viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, eikä se hyvältä näytä.
        Itseäni järkytti kovasti Katriina Järvisen kirjassa kuvaus Anders Berhring Breivikin äitisuhteesta ja lapsuudesta. Eihän se joukkomurhaajaa syyntakeettomaksi tee, mutta valottaa syitä. Ja onhan meillä omat koulusurmaajamme ja teinimurhaajat, vieläkin puistattaa ja tuntuu hurjalta ajatella, ettemme niitäkään surmia pystyneet estämään.

        Sitäkin suuremmalla syyllä olisi varmasti paikallaan nähdä lähimmäiset, tavata heitä, olla enemmän läsnä ja kuulolla, mutta mistä löytyisi nyt se turvallinen tapa tänä päivänä?
        Kyllä taitaa olla niin, että täytyy enkelien puoleen kääntyä, pyytää heitä suojelemaan, kun ei itse pysty..))
        demeter1

        Iltaa taas!
        Olen ehtinyt tulla kylmää karttelevaksi, en ulos lähtenyt kun oli
        reilusti yli 10 pakkasta. Llikuntahomaani hoidin taloyhtiön kuntokämpässä.
        Käy se näinkin, kun ei ole pakko pakkaseen lähteä:)
        Monipuolisista hyvistä ruuista olette keskustelleet. Onhan se hyvä hyvää:)
        Meidän taloudessamme ei paljon ruokahommat muutu, olipa sitten pyhä
        tai arki. Tärkeintä on sopiva "tankkaus". Se ei välttämättä koristeluja kaipaa.
        Ehkäpä olen monenlaista "minulle vieraampaa" maistellutkin. Ei ne ole
        sen enempää houkutelleet, melko yksinkertaisuus vähäisemmilläkin
        valikoimmilla riittää ja vähentää työn määrääkin. No minä nyt en osaakaan
        kuin aivan välttämättömät hommat, sen verran saan aikaisiksi pötyä
        pöytään jotta omilla keitoksillanikin syömään pääsen:)) Olen joutunut
        tietysti sitäkin kokeilemaan.
        Tässäpä tätä ilmoittautumisen verran. Heippa! Terv. ynnämuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iltaa taas!
        Olen ehtinyt tulla kylmää karttelevaksi, en ulos lähtenyt kun oli
        reilusti yli 10 pakkasta. Llikuntahomaani hoidin taloyhtiön kuntokämpässä.
        Käy se näinkin, kun ei ole pakko pakkaseen lähteä:)
        Monipuolisista hyvistä ruuista olette keskustelleet. Onhan se hyvä hyvää:)
        Meidän taloudessamme ei paljon ruokahommat muutu, olipa sitten pyhä
        tai arki. Tärkeintä on sopiva "tankkaus". Se ei välttämättä koristeluja kaipaa.
        Ehkäpä olen monenlaista "minulle vieraampaa" maistellutkin. Ei ne ole
        sen enempää houkutelleet, melko yksinkertaisuus vähäisemmilläkin
        valikoimmilla riittää ja vähentää työn määrääkin. No minä nyt en osaakaan
        kuin aivan välttämättömät hommat, sen verran saan aikaisiksi pötyä
        pöytään jotta omilla keitoksillanikin syömään pääsen:)) Olen joutunut
        tietysti sitäkin kokeilemaan.
        Tässäpä tätä ilmoittautumisen verran. Heippa! Terv. ynnämuu

        Huomenta, kymmenen asteen pakkasesta ja sinisestä hämärästä.
        Eilinen päivä oli vieraiden käynti päivä, tai siis omien jälkeläisten, ei niin vierainen kuitenkaan.
        Ensin tuli pojantytär 2,5 vuotiaan tyttärensä kanssa, vähän ujostutti ensin, kuitenkin homma alkoi sujumaan.
        Äitinsä näytti videon, kun tämä tyttönen kaupan käytävällä esitti laulua Tonttujen joulu yö, sujuvasti lauloi ja marssi sävelen tahtiin ja sitä kesti ja kesti, oli piristys asiakkaille kuin henkilökunnallekin.
        Miniä ja poikani piipahtivat ja pikku Mai(j)alle oli ukki mieleinen.
        Sitten käväisi toinen pojan tytär, isä oli jäänyt pienen Alinan nukuttajaksi.
        Viimeisenä tuli tyttärenpojan perhe, tänään matkaavat koirineen kotiinsa Ruotsiin.
        Oli touhukas päivä, nyt sitten alan rauhoittumaan arkeen.

        Lenkille oli aikomus mulla eilen, mutta niinpä jäi, tein sienisalaatin ja rosollin, siinä aika vierähti, suureen haluniini näitä sitten nautin uusien perunoiden kanssa.
        Eipä se ruoka sen kummempaa vaadi, joten nälkä kaikkosi pienin eväin, hyvin onnistui, kuten ynnämuukin kertoilit.

        Olette noista ikäviä lapsiin ja heidän elämäänsä tulevia harmeja kertoilleet, monasti heijastuu lapsuuden ikävyydet sitten vanhempana ja kasvuikä on niin haavoittuvaa aikaa, herkkää ja altistumista moneen ikäväänkin.
        Monta kertaa sitä kädet ristii, vaikka en uskovaiseksi lukeudukaan, kuitenkin joku on jolta apua toivoo, lähinnä kai lapsiensa elämään.

        Brinkkala kiitos ohjeista, kun kaupasta tuon juureksen löydän, kyllä kokeilen, samoin mitä sinäkin totesit, muutakin ruokaa samaan uuniin.
        Uskon, että kun on seurustellut isomman joukon kanssa "takki tyhjenee" ainakin lapset osaavat huomiota vaatia.

        Kyllä tuo erakoituminen aika hyvältä kuulostaa, siitä minäkin aina enenemissä määrin alan tykkäämään.
        Hiljaisuutta ja oman elämän sykettä, siitä nautin, onko se laiskuutta vai mitä, kun ei vieraita kaipaa.
        Ei ole halua mihinkään lähteä, kuitenkin kun lähtemään eestyi, hyvältä tuntui irtaantua tästä tavallisesta touhuilusta.
        Kai se on niin, että kun tarpeeksi etäälle menee, kotiin tulo on kuin juhlaa;)
        Hyvänolon haku kaiketi on vaikea laji, sekin, kokeiltava on kaikkea, jospa joskus onnellinen olo löytyy.
        Oikeastaan kun tarkemmin mietin, onnellinen olen, mutta se haahuilu kuuluu asiaan;)

        Varmaan vierasmaalaiselle tämä meidän elämä monilta asioilta ja tekemisiltä oudolta tuntuu, mutta ei liioin meillekään mitään kotimaista ole tarjolla kun ulkomaille joskus menemme, maassa maan tavalla.
        Makriinan kertoma on surullista kertomaa tämän nuoren kohdalta.
        Kyllä talvi on tiukka paikkaa elää jos ei tietoa asunnosta ei ruuasta, ulkona ei kauan selviä ja ruuatta vielä nopsemmin hätä käteen tulee.
        Toivoisi näissä tapauksissa ystäviä kaikille löytyvän, onhan auttavia puhelimia ja paikkojakin johon voi väliaikaisesti mennä, mutta onko tietoa kaikilla.
        Enkeleitä toivoisi näitä ikävyyksiä kohtaavan löytyvän tueksi, vaikka ihmisten hahmossa.

        Ramoonalle taas kiitos ihanasta silmien eteen tuoneesta herkkujen paljoudesta;)
        Silmänruokaa olisi aina juhlapöytään löydyttävä, se kuulu juhlan henkeen, meilläkin oli hyvin kauniisti katetut pöydät siellä joulukohteessamme.
        Tuli kyllä näkymästä kerättyä lautaselle liian kanssa, mutta näkymä houkutti;)
        Toivon, että uusi vuosi toisi sen leikkauksen sinulle demeter ja pääsisit elämään parempaa elämä ilman suurempia vaivoja..

        Muutama päivä vielä tätä vuotta ja sitten pääsemme ynnäämään voitot ja tappiot tämän vuoden saldosta, kohdallani ei ainakaan katuvaa mielialaa ole näköpiirissä, mukavaa talvista päivää teille kaikille.
        Pikakirjoittaja pitäisi olla, kun aina tuo kirjautuminen katoaa, harmistunut SkillaN


    • Kaksi hämärää taas tänään kättä lyö. Nukkumisen kanssa kun tässä on kieppunut hämärän rajamailla koko aamupäivän, en edes tajunnut, että kello oli jo 13, kun vielä haahuilin aamutakissa. Odotin päivän valkenevan.
      Sitten oli soitettava puhelu ikivanhalle ystävälle. jonka mieli on kirkas mutta askartelee kaukana menneisyydessä, ennen sotia eletyssä elämässä, suvun ja esipolvien historiassa, joka hänelle on yhä eilistä päivää.
      Niinpä sitten puhuimme viime vuosisadan alun kirjallisuudesta ja tapahtumista, kuningatar Kristiinasta ja muista hänelle tärkeistä asioista pitkään ja hartaasti.
      Sain lisää tietoa entisen lisäksi hänelle tärkeistä tapahtumista.
      Murehdin, ettei hän ole kirjoittanut muistiin tarinoitaan, ne jäävät unholaan hänen mukanaan.
      Sama tapahtuu varmaan muuallakin usein. Sitten nuoret sanovat, että olisi aikanaan pitänyt kuunnella, nyt ei enää voi, kun tarinat alkavat kiinnostaa.

      Ruokaa ei tarvitse sen kummemmin tehdä, sen kun avaa jääkaapin. Toivottavasti se tyhjenee ennen kuin vuosi vaihtuu!

      Tapahtumia ei tälle päivälle ole kertynyt. Hyvää vointia muillekin joulurauhaa edelleen viettäville pirttiläisille.
      Väittävät, että päivät pitenevät. Uskoisikohan tuohon?

    • Onnittelut Skillanille näin jälkikäteen. Tuossa ketjua lueskellessani huomasin syntymäpäivän olleen.
      Siinäpä tuo joulu meni vanhan kaavan mukaan, pieni mutkakin tuli matkaan, kun menin veljeäni hakemaan ja yritin avata ulko-ovea. Ovi ei aukea ja avain ei irtoa.
      Soitin veljen ulos. Ei saanut hänkään avainta irti, yksi naapurikin koitti, sanoi, että kerran ainakin kävi noin jollekin samalla viikolla.
      Soitin huoltomiehen, joka tuli välittömästä, mutta lukkosepän hän joutui paikalle pyytämään.
      Lähdimme siitä sitten, huoltomies pudotti sitten avaimen postiluukusta sisään.
      Onneksi oli ihan mukava sää.
      Olemme tuota lahjatouhua vähentäneet, vähän noita kertyy, kun on porukkaa.
      Yksi oli ylitse muiden.
      Sain seinäkalenterin, jonka kullakin sivulla päivät alaosassa ja yläosassa eri vuodenaikoihin otettuja ja sopivia kuvia lasten touhuista. Taaperoista (serkukset) ja vauvakin oli muutamassa kuvassa.
      Pojantyttären mies harrastaa valokuvausta. Olivat sen teettäneet isomummulle lahjaksi.
      Pian se sitten vuosikin vaihtuu, mitä lie tuo tullessaan.
      Eiköhän tuo tautikin siitä ala vaimenemaan, kun nyt ihmiset malttaisivat mielensä vielä.
      Itsellä on kolmas rokotus 15 päivä.
      Hiljaiseloa yleensä alkuvuoden vietänkin. Ihanaa, kun päivät alkavat pidentyä.

      • Anonyymi

        Ketjusta on poistettu 1 Kk:n valheet paljastavaa viestiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketjusta on poistettu 1 Kk:n valheet paljastavaa viestiä.

        Siinä hän kehui itseään.


      • Huomenta Rauhan päivään, niin nimipäivään, kuin myös olotilaani, rauhaisaa on.
        Rauha niminen oli vanhin sisareni, joka kuoli jo vauvana, kamala paikka vanhemmille, apua ei siihen aikaan helpolla saanut.
        Kun ajattelee tämän päivän hoitojen mahdollisuutta, on todella menty eteenpäin silläkin alalla, mutta aina vaan uusia tutkimuksia tarvitaan, tutkimukset on avainasemassa tänäänkin.
        Toinen minusta seuraava siskoni kuoli "kuristustautiin" mikä se sitten olikaan, kaksi ja puolivuotiaana, lääkäri kävi, mutta oli juovuksissa ja apua ei saatu.
        Äitini oli hyvin masentunut minua odottaessaan, ajatteli, että kuoleehan uusi vauvakin, mutta sitkeästi olen tänne asti elämää jatkanut.
        Tuo Rauha sai minut muistoihini, palataan tähän päivään.

        Makriina kertoilit ystävästäsi, minulla myös lähipiirissä montakin joilla samoja oireita, samat asia kerrataan joka tapaamisella ja joskus se jopa tuskastuttaa, yritin hillitä itseäni sanomiselta, tietäen, että kyseinen ihminen ei itse tiedosta asiaa.
        Itse vielä melko hyvin muistan, vaikka katoaa nimet useinkin, vaikka kielen päässä pyörii, ei ulos saa.
        Pojantytär toi joululahjaksi kirjan johon voin muistojani ja elämääni lapsuudesta kirjata, kysymyksiä ja niihin vastauksia muistoista, no ehkä siinä pakko muistia virkistää.
        Tytär sanoi toivovansa muistiin laittamista, kun kaikkea ei muista ei ymmärräkään kysellä.
        Niin paljon historiaa jo mahtuu minunkin ikääni ajatellen, että jospa joskus valottaisi tuleville osaltaan tätä elämää.

        Kiitos Eliaana onnitteluista, koskaan ei liian myöhään onnentoivotukset tule, onnea elämässä selviämisessäkin tarvitaan.
        Minä kerran jäin oven taakse sisällä, kun menin vinttikomeroon ja vetäisin oven epähuomiossa kiinni, sisäpuolella ei ollut mahdollista ovea aukaista, oli majanmuutto puuhat ja vinttiä tyhjensin.
        Siinä mietintä höyrysi korvista, miten nyt suu pannaan, onnekseni poikani tuli jotain yläkerrasta hakemaan ja sain hänen huomion, kun koputtelin.
        Siinä talossa oli mokia useampia, vaikka itse A, Aalto oli suunnittelija, yksi ovi ulos kolmessa kerroksessa, minä sitten suunnittelin yhden oven lisää ja suunnitelma sai luvan.
        Suojelukohdetalo oli ja urakoitsija epäili oven saantia, mutta pidin pintani ja ovi tuli.
        Kaikkea ei "viisammatkaan" aina tavoita.
        Olisiko lukko kosteutta saanut ja jäätynyt siellä veljesi kotona?
        Nuo kuvakirjat ovat ihania, kun lapset kaikki kansiin saa, minulla on tikkaat, mihin kaikki lapsenlapset on paikan saanut.
        Tyttäreni oli teettänyt kuvakirjan mökiltään ja maisemista sieltä, todiste taas siitä miten kauniissa maassa elämme.
        Kolme rokotusta on minullakin ja jotenkin koko korona alkaa mielestä laantua, no en paljon liiku ei tartunta pelkoa osaa pitää, tuskin myöskään levittämistä ei minun taholta, kaupassa pidän maskin naamalla niin hankala kuin onkin.

        Hiljainen on pirtin oven käynti ollut, onko korona sittenkin vallannut kirjoittajien elämän, vai muutenko joulun rasitukset painaa.
        Katsellaan nyt löytyykö ovesta sisään astujia, rauhaisaa on ollut kirjoitustasolla, ei suuremmin poistojakaan, ehkä näin voi jatkuakin.
        Nyt suunnitelmia uudenvuoden alkamiseen, raketit taas paukkuvat ja eläimet pelkää. mutta parempaa vuotta jokainen toivoo, jospa tauti tilannekin selviäisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä hän kehui itseään.

        Mitäpä muuta se tekisi.


    • Anonyymi

      Kuppi kahvia, mustana, kiitos ja yksi voipulla, tuo tuossa vasemmalla reunalla. - Kiitos.
      Pirtin asiakas ilmoittautuu, Huomenta vaan.

      Olen yrittänyt opettaa itseäni huonolla menestyksellä. Ensinnäkin, tuo uusi puhelin. Se on oikutellut ahkerasti, vaihdoin operaattorinkin, mutta nyt en osaa käyttää kaikkia tämän ihmemasiinan toimintoja, kuten W.Appia. En osaa ottaa sitä käyttöön, kun se vaatii kuusinumeroista tunnuslukua. Mietin ihmeissäni, mikä se mahtaa olla. Kotilähiössäni ei ole myymälää, josta apua saisin, pitää matkustaa bussilla keskustaan ja toivoa, että saa avun sieltä oper. myymälästä, sillä niissähän näitä aparaatteja myydään. Kai he osaavat antaa pikaopetusta ikääntyneelle.
      Toinen asia johon nyt tulisi perehtyä, on nämä aluevaalit. Yritän ymmärtää, mitä kummaa minun äänelläni siis tehdään. Mikään ei tunnu alueellani muuttuvan, terveyskeskus säilyy entisellään, ja Kelanhan ne veivät täältä jo aikapäiviä parinkymmenen kilometrin päähän, sossun asiakas en ole ollut, joten en sen toiminnasta osaa sanoa mitään.
      Mihin muuhun me äänemme sitten annamme?
      Olen varma, että äänestysinnokkuus on alhaisin ikinä.
      Mutta siis nyt on tavoitteita. Ans katsoo nyt, kestääkö wanhan pää tätä tiedon tulvaa. - Ainakin on sen verran hajamielinen taas, ettei muistanut kirjautua.
      Mkr.

      • Anonyymi

        Huomenta!
        Istun bussissa ja huomasin Makriinan pähkäilyn Whatsappin kanssa.

        Jos olet asentanut puhelimeesi W.A:n GooglePlayn tai AppStoren kautta riippuu operaattoristasi niin seuraavaksi avaa sovellus:

        Hyväksy käyttäehdot, anna numerosi mallilla 358 xxxxxxxx. Tuon jälkeen puhelimesi on kytketty sovellukseen ja saat koodin tekstiviestinä. Sitä koodia sulta nyt pyydetään.
        Naputtele se koodi, saat englannin kielellä vahvistuksen.

        Ohita tämä, jos oli sekava. "Lennossa" laitoin. Koitan etsiä linkkiä.

        brinkkala


      • Anonyymi

        Olet antanut kuusinumeroisen tunnusluvun itsellesi, jota esim. joudut käyttämään silloin, jos sormenjälkitunnus ei pelaa, kun avaat puhelintasi eli laita se tunnus.

        (tai enhän minä tiedä, onko sinulla käytössä sormenjälkitunnut)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta!
        Istun bussissa ja huomasin Makriinan pähkäilyn Whatsappin kanssa.

        Jos olet asentanut puhelimeesi W.A:n GooglePlayn tai AppStoren kautta riippuu operaattoristasi niin seuraavaksi avaa sovellus:

        Hyväksy käyttäehdot, anna numerosi mallilla 358 xxxxxxxx. Tuon jälkeen puhelimesi on kytketty sovellukseen ja saat koodin tekstiviestinä. Sitä koodia sulta nyt pyydetään.
        Naputtele se koodi, saat englannin kielellä vahvistuksen.

        Ohita tämä, jos oli sekava. "Lennossa" laitoin. Koitan etsiä linkkiä.

        brinkkala

        Tässä linkki:

        https://www.google.com/search?q=whatsappin asennus&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-home&source=hp&ei=BirMYbv6CMewrgTO5ZqABQ&oq=whatsappin &gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAEyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDoICAAQgAQQsQM6DgguEIAEELEDEMcBENEDOgsIABCABBCxAxCDAToFCC4QgAQ6CAguELEDEIMBOggILhCABBCxAzoLCC4QgAQQsQMQgwE6BwgAEIAEEApQphBYqVpg6JQBaABwAHgAgAGdAYgB8AWSAQM5LjKYAQCgAQGwAQA&sclient=mobile-gws-wiz-hp


      • Piti vielä noista vaaleista päivitellä, että lehdessä ihmeteltiin, että suurin osa, 75 % ehdokkaista haluaisi säilyttää terveyskeskuksen jokaisessa kunnassa. Pienimmässäkin!
        Kaikkea sitä pitääkin ihmetellä!
        On se aikamoista, että sairaana pitäisi lähteä naapurikuntaan saamaan apua. Karsisivat nyt jostakin muualta, niin että ikäihmiset ja huonokuntoiset eivät olisi ensimmäisiä, joita röykytetään uuden hienon systeemin avautuessa.
        Tässä voi olla meille syy lähteä äänestysuurnille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä linkki:

        https://www.google.com/search?q=whatsappin asennus&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-home&source=hp&ei=BirMYbv6CMewrgTO5ZqABQ&oq=whatsappin &gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAEyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDoICAAQgAQQsQM6DgguEIAEELEDEMcBENEDOgsIABCABBCxAxCDAToFCC4QgAQ6CAguELEDEIMBOggILhCABBCxAzoLCC4QgAQQsQMQgwE6BwgAEIAEEApQphBYqVpg6JQBaABwAHgAgAGdAYgB8AWSAQM5LjKYAQCgAQGwAQA&sclient=mobile-gws-wiz-hp

        Huoh. Kyllä meikä tumpelo on aina tumpelo, mutta nyt pelaa. Kiitos avusta. Ilman en olisi pärjännyt.
        Uuden puhelimen kanssa on aina monta mutkaa matkassa, ja kun suhmuroin, ei ole apua käden ulottuvilla.
        Iloa ja valoa päiväänne!
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huoh. Kyllä meikä tumpelo on aina tumpelo, mutta nyt pelaa. Kiitos avusta. Ilman en olisi pärjännyt.
        Uuden puhelimen kanssa on aina monta mutkaa matkassa, ja kun suhmuroin, ei ole apua käden ulottuvilla.
        Iloa ja valoa päiväänne!
        Mkr.

        Omaisten kanssa käytämme tuota ´´vatsappia´´ vallan.
        Sitten kun kerran piti lähettämäni tavallinen viesti, olin h-moilasena, piti kysyä nuoremmilta, mistä löydän ´´kirjoita viesti´´-kohdan.
        Nyt kun tuli sinne tavalliseen tekstiviestiin 11 kalasteluviestiä, en uskaltanut koskeakaan, piti taas kysyä nuoremmilta, miten nämä poistetaan.
        Joten tuttua on tuo tumpelointi on täälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh. Kyllä meikä tumpelo on aina tumpelo, mutta nyt pelaa. Kiitos avusta. Ilman en olisi pärjännyt.
        Uuden puhelimen kanssa on aina monta mutkaa matkassa, ja kun suhmuroin, ei ole apua käden ulottuvilla.
        Iloa ja valoa päiväänne!
        Mkr.

        Hei!
        Hyvä jos oli apua.

        Olin kauppareissulla ja päätin tulla bussilla kotiin perunapusseineni ja pyykinpesuaineineni. Yöllä ja koko aamun satanut lunta ja jalkakäytävät yhtä tahmaista lumimössöä. Aura-auto oli simahtanut ja bussissa odotimme 10-15 min ohipääsyä. Oli niin teini olo, kun otin kännykän esiin, niin kuin kaikki 4 muuta matkustajaa.

        Digi ja väestötietovirasto. Tyhjää raksutti, ennen kuin kuoresta paljastui äänioikeuslipuke. Täytyy varmaan käyttää vaalikonetta, kun en ole oikein päässyt sisään näihin "uuden" asuinalueeni päättäjäehdokkaisiin.

        Taidan kuulkaas nyt keittää päiväkahvit. Piti oikein käydä suihkussa, niin tuli hiki
        tarpoessani lumessa.

        Mukavaa pikkulauantaita ;)

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hei!
        Hyvä jos oli apua.

        Olin kauppareissulla ja päätin tulla bussilla kotiin perunapusseineni ja pyykinpesuaineineni. Yöllä ja koko aamun satanut lunta ja jalkakäytävät yhtä tahmaista lumimössöä. Aura-auto oli simahtanut ja bussissa odotimme 10-15 min ohipääsyä. Oli niin teini olo, kun otin kännykän esiin, niin kuin kaikki 4 muuta matkustajaa.

        Digi ja väestötietovirasto. Tyhjää raksutti, ennen kuin kuoresta paljastui äänioikeuslipuke. Täytyy varmaan käyttää vaalikonetta, kun en ole oikein päässyt sisään näihin "uuden" asuinalueeni päättäjäehdokkaisiin.

        Taidan kuulkaas nyt keittää päiväkahvit. Piti oikein käydä suihkussa, niin tuli hiki
        tarpoessani lumessa.

        Mukavaa pikkulauantaita ;)

        brinkkala

        Iltapäivää!
        Lunta on sadellut, vain ikkunasta olen vilkaissut. Nyt on peittävästi
        valkoinen.
        Minuiia on nyt ollut vetkula olo, ei oikein mitään viitsisi tehdä. En silti
        tunne olevani sairaanpikaan. Kyllä se on laiskuuttani, loppuvuosi näin
        vähän kituuttamalla taitaa mennä:))
        Kylläpä se tästä, ja eihän tämä tunne ole ekakertaa. Kaikkinensa tämä
        koronatilannekin alkaa vaikuttaa, kun ei loppua ole näkyvissäkään.
        Täälläpäin vain tartunnat lisääntyvät. Vaikka en koronaan sairastumista
        pelkääkään, kyllä se tilanteen ajattelukin tuppaa masentamaan.
        Eipä tämä valittaen korjaannu! Täytyy piakkoin ottaa itseään niskasta
        kiinni, ja jotain puuhaamaan. Kyllähän tekevälle kotitöitäkin löytyy:)


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Lunta on sadellut, vain ikkunasta olen vilkaissut. Nyt on peittävästi
        valkoinen.
        Minuiia on nyt ollut vetkula olo, ei oikein mitään viitsisi tehdä. En silti
        tunne olevani sairaanpikaan. Kyllä se on laiskuuttani, loppuvuosi näin
        vähän kituuttamalla taitaa mennä:))
        Kylläpä se tästä, ja eihän tämä tunne ole ekakertaa. Kaikkinensa tämä
        koronatilannekin alkaa vaikuttaa, kun ei loppua ole näkyvissäkään.
        Täälläpäin vain tartunnat lisääntyvät. Vaikka en koronaan sairastumista
        pelkääkään, kyllä se tilanteen ajattelukin tuppaa masentamaan.
        Eipä tämä valittaen korjaannu! Täytyy piakkoin ottaa itseään niskasta
        kiinni, ja jotain puuhaamaan. Kyllähän tekevälle kotitöitäkin löytyy:)

        Viimeisen virkkeesi totuuden on huomannut Miaelinakin.
        Kun puuhastelen ja saan valmista, niin siinä se aikakin kuluu rattoisasti.
        SkillaN on palannut, ja hänen mukanaan on tullut rauha pirttiin.
        Kyllä kaikki hyvin menee!
        Täällä on mukava taas pistäytyä aina silloin tällöin, kun sopiva aika löytyy.

        Hyvää vuodenvaihdetta ja onnellista uutta vuotta kaikille! toivottaa M-e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeisen virkkeesi totuuden on huomannut Miaelinakin.
        Kun puuhastelen ja saan valmista, niin siinä se aikakin kuluu rattoisasti.
        SkillaN on palannut, ja hänen mukanaan on tullut rauha pirttiin.
        Kyllä kaikki hyvin menee!
        Täällä on mukava taas pistäytyä aina silloin tällöin, kun sopiva aika löytyy.

        Hyvää vuodenvaihdetta ja onnellista uutta vuotta kaikille! toivottaa M-e.

        Vielä vaan hämärän keskeltä huutelen, päivät ovat hyvin harmaina viime aikoina pysyneet, mutta toivossa elelemme, että aurinkokin esiin tulee ja silloin varmaan huomaamme päivän pidenneen;)
        Härkäviikot edessä, joskus ne tuntuivat kamalan pitkiltä, nykyisin aika rientää ja ikä karttuu.
        Päivän rutiinihommat ovat hidastuneet ja näin väliin tuntuu, että ei ehdi edes välttämiä hommia päivässä tekemään.

        Miaelina kiitos toivotuksista ja kaikkea hyvää myös sinulle tulevalle vuodelle, kulkekoon hyvät haltiat mukanasi;)

        Tuo "vetkuilu" olo taitaa useammalla silloin tällöin esiin tulla, eilen lenkkisaunassa naapuri kertoili miten hän on väsynyt, neljätoistavuotta nuorempi kuin minä, ihmekös sitten olisikaan, jos tämän ikäiset uupuvat.
        Kuinka monta kertaa huomaankaan torkahtaneeni tuoliin näkemättä sarjan osaa mitä silloin katson, kelattava on viimeiset osat takaisin ja uni tulee aivan yllätäin.
        Niin varmaan on, että väsymys kuuluu oloomme ja hyvä, että saamme siitäkin nauttia silloin, kun tarvetta ilmenee.
        Lehteä silmäillessäni sain taas arveluita koronan jäävän pysyväksi ilmiöksi, tehosterokotteita joudumme ottamaan, aika näyttää näinkö käy.

        Sama kirje minullekin tuli brinkkala, ehdokkaani jo tiedän ja äänestämässä käyn, näin olen tehnyt kaikkien äänestysten kohdalla.
        Joku aktivointi tietosuojan varalle tuli myös, en ymmärtänyt miten tehdään, poikani tytär lupasi sen tehdä, mutta tarkemmin lueskeltuaan totesi, että ei minun koneelle sitä tarvitse.
        Tuo turvallisuus on päivän tärkeä asia, näiltä kaikilta konnilta pitää suojautua, pahaksi menee elämä tietojenkin keskuudessa.

        Oppimista vaati kännykkäkin, asiaa paljon mahtuu pieneen laitteeseen, opin hiljattain mielestäni aivan uskomattoman (tietämättömän) asian, kun googlen painan ja vaikka laulan kohteelle, se etsii kappaleen nimen, ihme juttu ja huomasin oikein laulavanikin, kun oikean laulun sai näkyviin;)
        Mitä kaikkea se laite tietääkään, mistä minulla ei hajuakaan, kun jotain opin ei kauan mielessä pysy ja sekös harmittaa.
        No kuitenkin apua olen kännykältä kuin tietokoneeltakin paljon saanut, kai hyvillään jo siitäkin voi olla.

        Makriina älä murehdi, meitä tumpeloita löytyy, minullakin on WA ja keskeiset lähisuvun puhelut soittelemme, enää en muista miten ja kuka sen minulle laittoi, mutta kyllä vihreä nappi etusivulla loistaa.
        Minun kännykkä osaa jo kenkkuillakin, katkoo puheluita ja muuta herjaa heittää, mutta kiertelen ja etsin ja ainahan se asia sitten selvenee.
        Samaa alkaa olla tietokoneenkin kanssa, kun internetti ei meinaa päälle tulla, olenkin ajatellut, että pakko voimistelua teettä minulle, kun kosketin on pois vedettävä seinästä ja sehän on lattian rajassa, siis polvilleen ja sitten työn takaa uudelleen yrittämään.
        Pitänee mennä laitteiden kanssa tietokonetohtoriin, kunhan pyhistä selvitään;)
        Haasteita riittää meille vanhoillekin, mutta lohtuna myös tulee elämän sykkeessä pysyminen jotenkuten;)
        Apuakin saamme kirjoittajaystäviltä, kuten taas huomattiin.

        Siirryn taas oikean elämän pariin, aamukahvini jo hörppäsin, mutta aina puuhaa löytyy, voisi vaikka laittaa tämän vuoden maksetut laskut säilöön ja tehdä tilaa uuden vuoden asioille, kivaa päivän kulutusta teille kaikille;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä vaan hämärän keskeltä huutelen, päivät ovat hyvin harmaina viime aikoina pysyneet, mutta toivossa elelemme, että aurinkokin esiin tulee ja silloin varmaan huomaamme päivän pidenneen;)
        Härkäviikot edessä, joskus ne tuntuivat kamalan pitkiltä, nykyisin aika rientää ja ikä karttuu.
        Päivän rutiinihommat ovat hidastuneet ja näin väliin tuntuu, että ei ehdi edes välttämiä hommia päivässä tekemään.

        Miaelina kiitos toivotuksista ja kaikkea hyvää myös sinulle tulevalle vuodelle, kulkekoon hyvät haltiat mukanasi;)

        Tuo "vetkuilu" olo taitaa useammalla silloin tällöin esiin tulla, eilen lenkkisaunassa naapuri kertoili miten hän on väsynyt, neljätoistavuotta nuorempi kuin minä, ihmekös sitten olisikaan, jos tämän ikäiset uupuvat.
        Kuinka monta kertaa huomaankaan torkahtaneeni tuoliin näkemättä sarjan osaa mitä silloin katson, kelattava on viimeiset osat takaisin ja uni tulee aivan yllätäin.
        Niin varmaan on, että väsymys kuuluu oloomme ja hyvä, että saamme siitäkin nauttia silloin, kun tarvetta ilmenee.
        Lehteä silmäillessäni sain taas arveluita koronan jäävän pysyväksi ilmiöksi, tehosterokotteita joudumme ottamaan, aika näyttää näinkö käy.

        Sama kirje minullekin tuli brinkkala, ehdokkaani jo tiedän ja äänestämässä käyn, näin olen tehnyt kaikkien äänestysten kohdalla.
        Joku aktivointi tietosuojan varalle tuli myös, en ymmärtänyt miten tehdään, poikani tytär lupasi sen tehdä, mutta tarkemmin lueskeltuaan totesi, että ei minun koneelle sitä tarvitse.
        Tuo turvallisuus on päivän tärkeä asia, näiltä kaikilta konnilta pitää suojautua, pahaksi menee elämä tietojenkin keskuudessa.

        Oppimista vaati kännykkäkin, asiaa paljon mahtuu pieneen laitteeseen, opin hiljattain mielestäni aivan uskomattoman (tietämättömän) asian, kun googlen painan ja vaikka laulan kohteelle, se etsii kappaleen nimen, ihme juttu ja huomasin oikein laulavanikin, kun oikean laulun sai näkyviin;)
        Mitä kaikkea se laite tietääkään, mistä minulla ei hajuakaan, kun jotain opin ei kauan mielessä pysy ja sekös harmittaa.
        No kuitenkin apua olen kännykältä kuin tietokoneeltakin paljon saanut, kai hyvillään jo siitäkin voi olla.

        Makriina älä murehdi, meitä tumpeloita löytyy, minullakin on WA ja keskeiset lähisuvun puhelut soittelemme, enää en muista miten ja kuka sen minulle laittoi, mutta kyllä vihreä nappi etusivulla loistaa.
        Minun kännykkä osaa jo kenkkuillakin, katkoo puheluita ja muuta herjaa heittää, mutta kiertelen ja etsin ja ainahan se asia sitten selvenee.
        Samaa alkaa olla tietokoneenkin kanssa, kun internetti ei meinaa päälle tulla, olenkin ajatellut, että pakko voimistelua teettä minulle, kun kosketin on pois vedettävä seinästä ja sehän on lattian rajassa, siis polvilleen ja sitten työn takaa uudelleen yrittämään.
        Pitänee mennä laitteiden kanssa tietokonetohtoriin, kunhan pyhistä selvitään;)
        Haasteita riittää meille vanhoillekin, mutta lohtuna myös tulee elämän sykkeessä pysyminen jotenkuten;)
        Apuakin saamme kirjoittajaystäviltä, kuten taas huomattiin.

        Siirryn taas oikean elämän pariin, aamukahvini jo hörppäsin, mutta aina puuhaa löytyy, voisi vaikka laittaa tämän vuoden maksetut laskut säilöön ja tehdä tilaa uuden vuoden asioille, kivaa päivän kulutusta teille kaikille;)

        Hups, ilman kirjautumista lähti, unohdus tapahtui;) sekoilee SkillaN


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hups, ilman kirjautumista lähti, unohdus tapahtui;) sekoilee SkillaN

        Minä jo eilen putosin joulutunnelmista siinä määrin, että tilasin pitsan ateriaksi. Olisi pitänyt mennä kauppaan, olisi pitänyt sitä, olisi pitänyt tätä, nyt alan elää vanhuksen elämää ja lopetan kaiken touhottamisen kertalaakista.
        llmeisesti korona on nyt voittanut mieleni ja turruttanut minut jonkinmoiseen koronauneen. En tapaa ketään, en mene mihinkään, en halua, että tänne tulee ketään.
        Ehkä tämän palstan negatiivinen yleisilme on myös osallinen alavireyteeni.

        Lopetan raporttini tähän.


      • Makriina kirjoitti:

        Minä jo eilen putosin joulutunnelmista siinä määrin, että tilasin pitsan ateriaksi. Olisi pitänyt mennä kauppaan, olisi pitänyt sitä, olisi pitänyt tätä, nyt alan elää vanhuksen elämää ja lopetan kaiken touhottamisen kertalaakista.
        llmeisesti korona on nyt voittanut mieleni ja turruttanut minut jonkinmoiseen koronauneen. En tapaa ketään, en mene mihinkään, en halua, että tänne tulee ketään.
        Ehkä tämän palstan negatiivinen yleisilme on myös osallinen alavireyteeni.

        Lopetan raporttini tähän.

        Korjaan kuitenkin, että "palstalla" tarkoitan koko 80 letkaa, en pirttiä, joka on tällä erää kohentamassa tunnelmaa, kiitos siitä.
        Sama.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Minä jo eilen putosin joulutunnelmista siinä määrin, että tilasin pitsan ateriaksi. Olisi pitänyt mennä kauppaan, olisi pitänyt sitä, olisi pitänyt tätä, nyt alan elää vanhuksen elämää ja lopetan kaiken touhottamisen kertalaakista.
        llmeisesti korona on nyt voittanut mieleni ja turruttanut minut jonkinmoiseen koronauneen. En tapaa ketään, en mene mihinkään, en halua, että tänne tulee ketään.
        Ehkä tämän palstan negatiivinen yleisilme on myös osallinen alavireyteeni.

        Lopetan raporttini tähän.

        Tuleppa virkistäytymään vertaiseesi seuraan Korppiksen Kellarikievariin ja ota kunnon paukku murheeseen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuleppa virkistäytymään vertaiseesi seuraan Korppiksen Kellarikievariin ja ota kunnon paukku murheeseen!

        En varmasti tule, Kävin sen lukemassa. En olisi sinne tervetullut.
        Sehän on vain aloittajalle, hänen ystävälleen ja anoille omistettu ketju.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        En varmasti tule, Kävin sen lukemassa. En olisi sinne tervetullut.
        Sehän on vain aloittajalle, hänen ystävälleen ja anoille omistettu ketju.

        Ehkä siellä on joku hänen pahansuopuutensa tietävä ano antamassa "palautetta" ?
        Ei ole olemassa kuin pari anona kirjoittavaa rekattua hänen lakeijoinaan myötäilemässä häntä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä siellä on joku hänen pahansuopuutensa tietävä ano antamassa "palautetta" ?
        Ei ole olemassa kuin pari anona kirjoittavaa rekattua hänen lakeijoinaan myötäilemässä häntä.

        Sanoin pahasti, kun noin töksäytin. Huomasin vain, että siellä käsiteltiin asioita vuodesta 2014 alkaen. Minulla ei ole mitään sanottavaa siihen keskusteluun.
        Tuo menneitten muistelu ei ole minusta mistään kotoisin, sen lukeminen tympäisee.
        Parin rekatun lisäksi keskusteluun osallistuu sillä vain anonyymeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleppa virkistäytymään vertaiseesi seuraan Korppiksen Kellarikievariin ja ota kunnon paukku murheeseen!

        Jyrääjä nostattelee itse ketjuaan, avustajanaan pari lakeijaansa.
        Jutut yhtä yhdentekeviä kuin ennenkin, aiheina minä, minä ja minä.
        Se rajaa kaksikon valtaa ja kirjoituksia,
        kun he eivät enää pääse manipuloimaan moderoimalla.


    • Anonyymi

      Parempaa päivää!
      Harmaalta taivaalta viskoo märkää räntää.

      Vetämätön olo on minullakin. Lauantaina 1.1.2022 napsahtaa lukkoon ainakin pariksi viikoksi viimeisetkin yhteiset tilat. Koronapassit ovat paitsiossa.
      Kokeilen minäkin umpiutuvani. Leipä ehkä loppuu, mutta paistan sämpylöitä sitten. Kokeilen uteliaisuuttani pärjäänkö 2 vko omalla "varmuusvarastollani". Pitäisköhän kalaa hakea kalatorilta huomenna pakkaseen. Jotain pähkäiltävää siinä.

      Kohta 2 v. sitten uutisoitiin miljönäärin puolisoineen lentäneen yksityiskoneella jonnekin ja etuilleet koronarokotuksen saamiseksi. Jäivät kiinni.
      Silloin Suomessa rokottajat antoivat ajanvarauksen peruuttaneet ajat jollekulle tuttavalleen, joka äkkiä pääsisi rokotettavaksi. Sitä katsottiin pahalla.
      Nyt joudutaan ruinaamaan ja rukoilemaan, että saatais mahdollisimman moni rokotetuksi.
      Uutta proteiinirokotetta kaavaillaan avuksi.

      Täytynee laatia ulkoiluohjelmia erimittaisille lenkeille ja pätkiä niitä jonain päivinä useammalle reissulle.
      Erivärisin kynin tuota vuoden 2022 seinäkalenteria alkaa täyttämään. Se on ilmaiskalenteri Lounais-Suomen Jätehuollosta Voi olla, että on vain harmaalla lyijykynällä vedetty ruksi päivien yli.

      Torstai on toivoa täynnä, oikein pullollaan onkin ;)

      brinkkala

      • Anonyymi

        "Kohta 2 v. sitten uutisoitiin miljönäärin puolisoineen lentäneen yksityiskoneella jonnekin ja etuilleet koronarokotuksen saamiseksi. Jäivät kiinni.
        Silloin Suomessa rokottajat antoivat ajanvarauksen peruuttaneet ajat jollekulle tuttavalleen, joka äkkiä pääsisi rokotettavaksi. Sitä katsottiin pahalla."

        Ei taida pitää paikkaansa, sillä noin 2 v. sitten alkoi tulla ensimmäisiä uutisia Wuhanista, että sellaista koronaa on liikkeellä.
        Rokotukset aloitettiin vasta noin vuosi sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kohta 2 v. sitten uutisoitiin miljönäärin puolisoineen lentäneen yksityiskoneella jonnekin ja etuilleet koronarokotuksen saamiseksi. Jäivät kiinni.
        Silloin Suomessa rokottajat antoivat ajanvarauksen peruuttaneet ajat jollekulle tuttavalleen, joka äkkiä pääsisi rokotettavaksi. Sitä katsottiin pahalla."

        Ei taida pitää paikkaansa, sillä noin 2 v. sitten alkoi tulla ensimmäisiä uutisia Wuhanista, että sellaista koronaa on liikkeellä.
        Rokotukset aloitettiin vasta noin vuosi sitten.

        Kiitos, että korjasit virheeni.
        brinkkala

        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007763222.html


    • Anonyymi

      Makriinalle ruusut rakentavasta asenteesta palstalla vuoden 2021 aikana!

      🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

      • Yllättynyt Makriina kiittää ruusuista!
        Ovatkin huoneen piristykseksi.
        Ostamani amaryllis on nuppuna vieläkin, vaikka on jo toista viikkoa nököttänyt ikkunalaudalla.
        Hyvää loppuvuotta ja uuden alkua!

        Mkr.


      • Anonyymi

        Mikä ihmeen rakentava asenne ? Onko palstanpilaajan puolustelu "rakentavaa" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen rakentava asenne ? Onko palstanpilaajan puolustelu "rakentavaa" ?

        Matroonalla on oikeudentaju hämärtynyt.


    • Anonyymi

      Oletteko todella onnellisia että google kuuntelee teitä ja hakee laulujanne kun puhutte sille? Innoissanne

      Eihän teillä mitään yksityisyyttä ole mutta että innoissanne salakuunteludta

      • Anonyymi

        Tavanomaista iltaa!
        Tormistaduin tänään lähtemään kauppaan. Ei olisi ollut välttämätöntä,
        mutta ainahan sitä pientä tarvetta löytyy. Tärkeintä oli n. 3 km kävely.
        Kelikin oli ihan hyvä, juuri auratut jalkakäytävät. Nyt on tämän vuoden
        eväät hankittu kotia.
        Mikähän minulla lie eilen ollut syynä, kun melkein kaikki tuntui tympeältä.
        Taisi olla vain asennoitumisvirhe:) Tänään kaikki normaalia - tietysti iän
        tuomat ilmiöni huomioiden. Puuhastellut olen pikkuaskareissani ajankuluksi.
        Siinäpä se menee, kun ei itselleen tehokkuuden vaatimuksia aseta:)
        En ole niin virkeällä tuulella, että pitkittäisin tätä kirjoittamistani.
        Johan täässä on "ilmoittautumisen verran." Hyvää uuttavuotta teille!
        ynnämuu


    • Onnea ja rauhaa uudelle vuodelle 🌷
      Itse suuntaan Tampereelle, ehkäpä siellä muutamia raketinlentoja tulee nähtyä.

      • Anonyymi

        Nyt todella elämme kuin viimeistä päivää, samalla myös vuoden loppuun pääsemistä.
        Kirjaukset tälle kuluneelle vuodelle on pelkästään koronan seurantaa, eikä loppua vieläkään näy.
        Rauhaisaa on minun elämä ollut, voisi sanoa, että päivä kerrallaan tyyliin olen elellyt, ei mitään vaikeutta siinäkään, huomannut olen, että rauhallisuutta jo kaipaan.
        Kaupunki ampuu raketit kello 21.00, niitä katsomme ystävien luona, jonne menemme pienellä porukalla, vanha vuosi haudataan ja uusi tervetulleeksi toivotetaan toivoen, että koronasta päästään kesään mennessä.

        Mukavaa matkaa Eliaana ja kiitos kuluneesta ja onnea uuden alkuun;)

        Sallitaan vaan näitä haluttomia päiviä ynnämuu, ei aina voi intoa riittää, hyvä kuitenkin kokemuksesta tietää, että ohi menevät ne huonommatkin päivät.
        Mielekäs puuhastelu olemisen saa piristymään, yritänkin aina keksiä jotain sellaista, mikä sillä hetkelle mielen nostaa, jos alakulo on iskenyt.
        Onhan se niin mukava siirtää puuhiaan toiseen päivään, jos aina ei maistu, siihen eläkeläisellä on mahdollisuus;)

        Voi,voi miten pienestä se ilo syntyy, kun jotain uutta oppii, kuten tuo kännykän viisaudet keksittyään.
        No kokeiluksi jäi ja ihmettelyyn, en ole sen jälkeen laulun nimiä etsinyt, mutta hyvä tietää, että sieltä samasta lähteestä saa vastauksen moneen asiaan, joita joutuu etsimään.
        Salakuuntelua en harrasta, miksi niin tekisinkään, uteliaaksi en itseäni sanoisi, ehkä tiedon nälkää joskus koen.

        Makriinalle kukat on oikeutetusti annetta, niin paljon hän on kirjoittanut tästä 80 palstan kurjuudesta ja siitä, että rauhassa voisimme palstalla toimia, onhan se ikäisemillemme tarkoitettu, nyt näyttäisi melko rauhaisaa kirjottelu mahdollisuutta olevan.
        Monia aiheita ja asioita hän kirjoittelee, mukava niitä on lukea.

        En ole kuullut noista etuiluista omassa kaupungissani ja itse sain rokotukset helpolla, no ikäni kai siihen edellytti ja puolen vuoden päästä myös kolmas rokotus onnistui helposti.

        Minä selviän hyvinkin Loppiaisen yli, ainoastaan maitoa joudun hakemaan, vaikka sitäkin hyvin vähän tarvitsen.
        Varauduin ennen joulua aivan kuin perheeni suurena olleena ja nyt pakkanen pullottaa jos jonkinlaista evästä, niitä tyhjentäen selviän pitkään.
        Pesupulveri taitaa ensimmäisenä sormipattereiden kanssa puutoksia tuoda.
        Pattereita kuluu paljon, kun joka paikassa joku valoketju palaa, tuleekin pussillinen, kun niiden keräyspaikkaan ne vien.
        Taitaa kerhojen kokoontuminen meilläkin siirtyä, jos tuo 50 hengen kokoontumisraja pitää.
        Eilen tein pidemmän lenkin ja kai on useampaan lyhyempään siirryttävä, melko voimia kysyväksi pitkä lenkki tulee.

        Toivotan tämän vuoden loppuun iloa ja kiitän kirjoittajia, kuin lukijoitakin kuluneesta.
        Tehdään tulevasta uudesta vuodesta palstalle mukava paikka kirjoitella elomme kulusta, ehkä mukavuutta heillekin joilla elämä ei aina niin loistikasta ole.
        Tervetuloa vuosi 2022;)

        Huomasinpa että kirjautuminen jäi, Makriinan tapaan alan unohdella, mutta perässä nimimerkki kuitenkin Skillanilta;)


    • Minäkin otin esiin paikallisen jätehuollon lahjoittaman seinäkalenterin, se kun sattuu sopimaan juuri piirulleen keittiön astiakaapin päätyn, jossa se on hyvin näkösällä. Brinkkalalta sain kivan idean käyttää värikyniä, ja kaivelinkin lastenlasten jäljiltä leluarkusta 12 puuvärikynän pakkauksen, terotin ne ja asetin söpöön keraamiseen pupumukiin. Eiväthän kaikki päivät samanvärisiä ole :).

      Miehelle ostan aina joululahjaksi Yliopiston keltaisen vanhanajan Almanakan, jonne hän merkitsee päivittäin tunnollisesti sään, vierailleet linnut , Tärkeiden Kullanmurujen merkkipäivät plus muut eläkevaarin elämän rytmittäjät. Käytämme muistutuksiin kännykkäkalentereitamme, mutta mukavaa on vuodenkiertoa rytmittää perinteisilläkin allakoilla.

      Näin vuoden vaihtuessa tulee punninneeksi mennyttä, mielessä koronan murheista huolimatta ihanan lämmin kukkea kesä, erityisen loistava ruska ja sydämelliset tapaamiset kesäisissä juhlissa, joulun vietto lähipiirin kesken. Tulevaa on nyt turha kovin paljon kaavailla, tehdä mitään matkasuunitelmia esimerkiksi, pitää keskittyä pysymään turvassa koronalta. Opiskelijat joutuvat luopumaan paljosta, esimerkiksi ulkomaisista opiskelijavaihdoista, nuorten elämässää parin vuoden poikkeusaika merkitsee ihan eri luokan asiaa kuin meillä eläkeläisillä. Mutta nämä "omani" tuntuvat silti myönteisiltä ja tulevaisuudenuskoisilta, hauskaakin voi pitää turvallisesti.

      Meillä peruuntui ystäväpariskunnan saaman korona-altistuksen takia kutsut, tässä kotosalla nyt hiukan juhlistamme vuoden vaihtumista kahdestaan. Sauna lämpiää., laitan juustotarjottimen, kuohuviinipullo avataan, kuunnellaan musiikkia, katsellaan telkkaria, ulkoillaan lauhassa talvisäässä.

      Kiitos menneen vuoden kirjoituskumppanuudesta ja monista ystävällisistä sekä kannustavista ajatuksista! Viihtyisää vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! Kuulemisiin ensi vuonna!

      • Meidän mittarissa ei ole kuin pari pakkasastetta. Lumitöitä olisi, jos selkä kestäisi.
        Uusi vuosi sujuu omissa oloissa, sillä korona on nyt lähellä perheen muuta väkeä. Yksi oli pari päivää sitten kaveriporukassa illan, ja seuraavina päivinä 5 heistä oli saanut koronan. Tämä meikäläinen oli ihme kyllä selviytynyt ilman tartuntaa, mutta karanteeniin tietysti joutui, samoin toinenkin lähipiiristä, jonka jouluna tapasin. Puhelimessani on koronavilkku, eikä se ainakaan hälytä.
        Toivotaan, että viimein olisi toivoa näkyvissä näissäkin kuvioissa. Tämä eletty vuosi on ollut voimia kuluttava, pienetkin asiat kasvavat suuriksi, kun ei ole niin paljon tapahtumia ja toimintaa kuin normaalivuosina. Ei voi mitään sille, että apeus välillä valtaa mielen. Onhan se tällä palstallakin koettu.
        On vain ravisteltava harmit hartioilta ja uskottava parempaan.

        Kaikille hyvää uutta vuotta ja korona kauaksi karatkoon!


    • Anonyymi

      Hyvää iltapäivää!
      Aurinkoinen, kuin maaliskuinen sää, muutama plussa-aste.
      Turkasen liukasta. Kävin aamulla kaupassa ja puolenpäivän aikaan kaikin turvavarustein, piikkikengin ja sauvoin, lenkillä. Lyhyehköksi jäi lenkki. Osin peilikirkkaat jalkakäytävät, osin isoja vesilätäköitä. Hiekotus kadonnut jään alle.

      SkillaN, kyllä minä taidan vetää voiton hajamielisyydessä ja muistamattomuudessa. En muista pätkääkään mistä sain eiliseen tekstiini koronarokotusten alkaneen pari vuotta sitten.

      Kännyköitten ominaisuuksissa ei millään pysy perässä. Uusia toimintoja tulee jatkuvasti.
      Kalenteri on kyllä tämmöiselle hatapäiselle ihan välttämätön. Saa suoraan rokotus-, harrastus- ja muut ajat hälytyksen taakse.
      Seinäkalenterista näkee yhdellä vilkaisulla, jos muistaa vilkaista.

      Minä vietän aaton kalaa ja salaattia syöden. Saunassa käyn ja putipuhtaana ulkoisesti uuteen vuoteen.

      Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

      brinkkala

    • Taidan vielä ehtiä jättämään uudenvuoden tervehdykseni minäkin. Kärsivällisyyttä ja tulevaisuuden uskoa toivotan ainakin itselleni, ehkä muillekin kelpaa..))

      Helpottavaa lukea, etteivät muutkaan ole ihan parhaassa iskussa täällä, juhlafiilis lopahti minullakin heti pyhien jälkeen, mutta johan sitä kestikin.
      Olen nyt kulkenut erilaisissa kokeissa ja tutkimuksissa tulevaa operaatiota varten ja tiistaina poika haki minulle kotiin apuvälineitä: rollaattorin, suihkutuolin, istuintyynyn, sukanvetolaitteen . Vähän ihmettelin tuota viimeksimainittua mutta se vasta on verraton peli: ei tarvitse kipuilla kun vetää aamulla sukan jalkaan .
      En kyllä ihan kaikkia apuvälineitä olisi tarvinnutkaan, mutta vara on viisautta eikä vahingon enne, sanotaan.
      Olin lapsenomaisen iloinen kun sain lumityöt tehtyä tänään. Suojalunta ja huomenna on luvattu pakkasta. Rautalapiolla jouduin hakkaamaan jäätyneitä paakkuja tienposkesta tänäänkin.
      Pääsin viikolla tekemään jopa pienen matkan, kun poika oli lomalla ja tahtoi kuskiksi lähteä. Kyllä siitä aina mieli virkistyy, vaikka erakkonakin on ihan hyvä olla..))

      SkillaNin ja brinkkalan tapaan minäkin keräsin eilen kauppareissulla varmuusvarastoa itselleni kun uusi koronatilanne teki minut niin turhautuneeksi, että päätin heittää pyyhkeen kehään - niinhän sitä sanotaan - pariksi viikoksi enkä mene edes kauppaan..)) Kunhan mökötän kotona.

      Mutta kuten monet ovat kokeneet ja kertovat, pieni arkinen puuhastelu kohottaa kummasti mielialaa, tuntee olevansa enemmän elossa, elämässä kiinni. Ulkoilu tekee myös hyvää, sen jokainen tietää. Katsotaan nyt josko saan sen jossakin muodossa päiviini sovitetuksi. Viimeksi se parin kilsan kauppareissu vei kyllä voimat.

      Voi sentään. Taas tuli pitkä viesti..)) Kun on saanut tuntumaa eläviin ihmisiin, saanut jutella heidän kanssa kiireettömästi ja ystävällisessä hengessä näiden somealustojen yleisilmapiiri ja "keskustelu"tuntuu välillä aika masentavalta, tuo Makriinankin saama syytös tuli minulla jopa yöuneen, niin kohtuuttomalta se tuntui. Kuten tietysti muillekin tulleet suorat syytökset ja tahallinen häirintä. Tietysti vastapainona täällä on mukavaakin kirjoittelua, kunpa se ystävällisyys ja hyvä tahto voittaisivat ensi vuonna..))
      toivoo: demeter1

      • Vuoden ensimmäinen päivä ja aurinko paistaa, on kuin lupaus paremmasta ja hyvillä mielin toivotan Onnellista Uutta Vuotta 2022.
        Rakkautta ja ja empatiaa kaikille kanssaihmisille, tuokoon vuosi helpotuksen myös tähän korona maailmaan.
        Aamulenkkini tuli jo tehtyä, kun kotiin kyläpaikasta kävelin, saivat houkuteltua yöksi jäämään, kun aamutunneille meni.
        Kaunis sininen taivas pitkästä aikaa mielen virkistää, pieni sopiva pakkanen voi houkutella uudelleen ulos.
        Rakettien ampumisiin tuli sitten peruutus ja hyvä että nekin rahat johonkin asiallisempaan käytetään, varmaan kohteita löytyy.

        Olipa kiva kuulla demeterinkin elämästä, hieman jo mietin, että olitko leikkaukseen päässyt ja nyt podet seurauksia.
        Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja nuo kokeet ja muut ennakoidut auttavat itse tapahtumaa, onnea vaan sitten kun se aika tulee.
        Keskustelimme eilen juuri näistä keskustelupalstoista, kerroin miten suuri vaikutus on voida lukea asiallisia, huumorillakin höystettyjä viestejä, ainakin minun elämääni näillä on ollut hyvä vaikutus.
        Uusia asioita on esiin tullut ja sekin, että voi toisillakin mieli mustua, näin omalla kohdallaankin helpommalta tuntuu, puhumattakaan siitä yksinäiseksi tuntemisesta, mikä monia nykyisin vaivaa.

        Ainahan joku kiva kikka on mukava oppia kännyköistä, kuin koneeltakin, ne enemmän käytetyt kyllä aika hyvin mielessä pysyy, joskus joku uusikin aivoihin tallentuu.
        Minäkin sitten pistäydyin kauppaan ja tarjouksena oli lohi, 5,00 euroa kilo ja joulukukat ja suklaat 50% alennettu.
        Ostin lohen ja jouluruusun, oli niin kaunis, vaikka ei ruususta tietokaan;)
        Suklaa ei houkuttanut, jotenkin makean nälkä on kadonnut, nykyisin vain kunnon ruoka maistuu.
        Minulla saunanautinto tänä iltana. ja kalaa löytyy monenlaisena minultakin, joten samantapaisia eväitä syön minä myös brinkkala.

        Mietintää tämä palstan toiminta on aiheuttanut, kuten Makriina kerroit, mutta nyt näyttää ainakin pirtin kohdalla sopuisa viestittely onnistunut, näin toivoisi jatkuvankin.
        Ehkä palstanväki on todennut, että ikäisillämme on oikeus saada rauhaisasti terveisiämme niistä tykkääville laittaa, tilaa jää runsaasti muunkinlaiseen viestittelyyn.
        Usko tulevaan kantakoon ja mikä ihaninta valoa kohti mennään ja aurinkokin useammin taivaalla voi näkyä;)

        Ramoona kiitokset sinulle niistä paljon kertovista ihanista viesteistä, joista voimme nähdä niin paljon, vaikka vain ajatuksiin ne iskostuvat.
        Mielikuvituksen rikkaudella näen melkoisen selkeästi maalauksen, missä olostasi ja perheestäsi kerrot, pihapiirisikin tutuksi on tullut, samoin kallioiset mökit maisemineen.
        Ne puuhastelut veneellä ja matkat asuntoautolla rikastuttavat myös meidän toisten elämää.
        Kauan olemme näin viestien voimalla toisemme tunteneet ja sopuisasti olet kirjoittanut, koskaan ei mitään ikävää, näin toivon jatkuvankin;)
        Oikein onnekasta alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi.)

        Lopuksi vielä kiitokset menneestä vuodesta ja uusi vuosi tuokoon kaikkea hyvää kirjoittajaystäville kuin lukijoille.


      • SkillaN kirjoitti:

        Vuoden ensimmäinen päivä ja aurinko paistaa, on kuin lupaus paremmasta ja hyvillä mielin toivotan Onnellista Uutta Vuotta 2022.
        Rakkautta ja ja empatiaa kaikille kanssaihmisille, tuokoon vuosi helpotuksen myös tähän korona maailmaan.
        Aamulenkkini tuli jo tehtyä, kun kotiin kyläpaikasta kävelin, saivat houkuteltua yöksi jäämään, kun aamutunneille meni.
        Kaunis sininen taivas pitkästä aikaa mielen virkistää, pieni sopiva pakkanen voi houkutella uudelleen ulos.
        Rakettien ampumisiin tuli sitten peruutus ja hyvä että nekin rahat johonkin asiallisempaan käytetään, varmaan kohteita löytyy.

        Olipa kiva kuulla demeterinkin elämästä, hieman jo mietin, että olitko leikkaukseen päässyt ja nyt podet seurauksia.
        Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja nuo kokeet ja muut ennakoidut auttavat itse tapahtumaa, onnea vaan sitten kun se aika tulee.
        Keskustelimme eilen juuri näistä keskustelupalstoista, kerroin miten suuri vaikutus on voida lukea asiallisia, huumorillakin höystettyjä viestejä, ainakin minun elämääni näillä on ollut hyvä vaikutus.
        Uusia asioita on esiin tullut ja sekin, että voi toisillakin mieli mustua, näin omalla kohdallaankin helpommalta tuntuu, puhumattakaan siitä yksinäiseksi tuntemisesta, mikä monia nykyisin vaivaa.

        Ainahan joku kiva kikka on mukava oppia kännyköistä, kuin koneeltakin, ne enemmän käytetyt kyllä aika hyvin mielessä pysyy, joskus joku uusikin aivoihin tallentuu.
        Minäkin sitten pistäydyin kauppaan ja tarjouksena oli lohi, 5,00 euroa kilo ja joulukukat ja suklaat 50% alennettu.
        Ostin lohen ja jouluruusun, oli niin kaunis, vaikka ei ruususta tietokaan;)
        Suklaa ei houkuttanut, jotenkin makean nälkä on kadonnut, nykyisin vain kunnon ruoka maistuu.
        Minulla saunanautinto tänä iltana. ja kalaa löytyy monenlaisena minultakin, joten samantapaisia eväitä syön minä myös brinkkala.

        Mietintää tämä palstan toiminta on aiheuttanut, kuten Makriina kerroit, mutta nyt näyttää ainakin pirtin kohdalla sopuisa viestittely onnistunut, näin toivoisi jatkuvankin.
        Ehkä palstanväki on todennut, että ikäisillämme on oikeus saada rauhaisasti terveisiämme niistä tykkääville laittaa, tilaa jää runsaasti muunkinlaiseen viestittelyyn.
        Usko tulevaan kantakoon ja mikä ihaninta valoa kohti mennään ja aurinkokin useammin taivaalla voi näkyä;)

        Ramoona kiitokset sinulle niistä paljon kertovista ihanista viesteistä, joista voimme nähdä niin paljon, vaikka vain ajatuksiin ne iskostuvat.
        Mielikuvituksen rikkaudella näen melkoisen selkeästi maalauksen, missä olostasi ja perheestäsi kerrot, pihapiirisikin tutuksi on tullut, samoin kallioiset mökit maisemineen.
        Ne puuhastelut veneellä ja matkat asuntoautolla rikastuttavat myös meidän toisten elämää.
        Kauan olemme näin viestien voimalla toisemme tunteneet ja sopuisasti olet kirjoittanut, koskaan ei mitään ikävää, näin toivon jatkuvankin;)
        Oikein onnekasta alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi.)

        Lopuksi vielä kiitokset menneestä vuodesta ja uusi vuosi tuokoon kaikkea hyvää kirjoittajaystäville kuin lukijoille.

        Uusi vuosi valkeni ihan taidokkaasti aurinkoisena ja pikkupakkasessa.
        Minulla meni taas yö pitkäksi, mutta ajattelin, että ei uudenvuoden yönä taritsekaan nukkua, Otinpa sitten aamu-unet kymmeneen saakka.
        Hyvää alkavaa vuotta pirtin kävijöille, terveiset ja kiitokset kaikista tapaamisistamme vuoden varrella. :))
        Peräkammarin poika oli viettämässä iltaa porukassa, Nyt desinfioin ovenrivat ja muut antiseptisellä pesuaineella, en halua tutustua viruksiin, jotka hän ehkä poimi hippaloista mukaansa. Virus kun on kuulemma innostunut entistä vilkkaammaksi. En välitä edes sitä laimeampaa muunnosta, joka kuulemma ei ole niin ärhäkkä kuin edelliset.
        Aurinkoista pyhäpäivää kaikille.
        Kohta kuulemme, millä mielellä presidentti uuden vuoden vastaanottaa.


      • Makriina kirjoitti:

        Uusi vuosi valkeni ihan taidokkaasti aurinkoisena ja pikkupakkasessa.
        Minulla meni taas yö pitkäksi, mutta ajattelin, että ei uudenvuoden yönä taritsekaan nukkua, Otinpa sitten aamu-unet kymmeneen saakka.
        Hyvää alkavaa vuotta pirtin kävijöille, terveiset ja kiitokset kaikista tapaamisistamme vuoden varrella. :))
        Peräkammarin poika oli viettämässä iltaa porukassa, Nyt desinfioin ovenrivat ja muut antiseptisellä pesuaineella, en halua tutustua viruksiin, jotka hän ehkä poimi hippaloista mukaansa. Virus kun on kuulemma innostunut entistä vilkkaammaksi. En välitä edes sitä laimeampaa muunnosta, joka kuulemma ei ole niin ärhäkkä kuin edelliset.
        Aurinkoista pyhäpäivää kaikille.
        Kohta kuulemme, millä mielellä presidentti uuden vuoden vastaanottaa.

        Aurinkoista päivää täällä!
        Niinäpä se taas vuosi vaihtuu. Toivotaan hyvää tälle alkavalle vuodelle!
        Monet asiat menevät tavallaan ja toivomukset jäävät toiveiksi. Tässä
        iässä terveyskin on ikäänkuin hiipuva luonnonvara. Toki hieman voi
        itseään jelpata elämäntavoillaan jos löytää parempia tapoja:)
        Mailmalla menee menojaan. Siihen en usko pystyväni hituistakaan
        vaikuttamaan. Sitä voi vain töllistellä ja ällistellä:)) Jopa koronakin voi
        olla vielä kauan kiusana, se jo on hyvä jos siitä sairastumatta selviää.
        Toistaiseksi voi toivoa, kun kaikki rokotukset on saanut.

        Arkisempiin asioihin mietteistäni. Hyvän tarjouksen on Skillan
        löytänyt, lohi vitosen kilo jo hyvä. Kalaa meilläkin pyritään syömään
        pari kolme kertaa viikossa. Karjanpaistia ja lihasoppaa väliin, siinäpä
        melkein koko ruokalista ...no jotain laatikkoruokia silloin tällöin.

        Kiitän menneestä vuodesta. Luen kyllä kaikki Pirtiin tulleet viestit.
        Osallistumiseni kirjoitteluun on kyllä hiipunut. Onhan täällä vallan
        mainioita kirjoittajia, joskin sekaan on tullut kaikenlaista.
        Hyvää vuodenjatkoa teille!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Aurinkoista päivää täällä!
        Niinäpä se taas vuosi vaihtuu. Toivotaan hyvää tälle alkavalle vuodelle!
        Monet asiat menevät tavallaan ja toivomukset jäävät toiveiksi. Tässä
        iässä terveyskin on ikäänkuin hiipuva luonnonvara. Toki hieman voi
        itseään jelpata elämäntavoillaan jos löytää parempia tapoja:)
        Mailmalla menee menojaan. Siihen en usko pystyväni hituistakaan
        vaikuttamaan. Sitä voi vain töllistellä ja ällistellä:)) Jopa koronakin voi
        olla vielä kauan kiusana, se jo on hyvä jos siitä sairastumatta selviää.
        Toistaiseksi voi toivoa, kun kaikki rokotukset on saanut.

        Arkisempiin asioihin mietteistäni. Hyvän tarjouksen on Skillan
        löytänyt, lohi vitosen kilo jo hyvä. Kalaa meilläkin pyritään syömään
        pari kolme kertaa viikossa. Karjanpaistia ja lihasoppaa väliin, siinäpä
        melkein koko ruokalista ...no jotain laatikkoruokia silloin tällöin.

        Kiitän menneestä vuodesta. Luen kyllä kaikki Pirtiin tulleet viestit.
        Osallistumiseni kirjoitteluun on kyllä hiipunut. Onhan täällä vallan
        mainioita kirjoittajia, joskin sekaan on tullut kaikenlaista.
        Hyvää vuodenjatkoa teille!

        Hyvää alkanutta vuotta kaikille minunkin puolestani. Ja todella: kiitos menneestä vuodesta.
        Kyllä Kahvipirtti on ollut hyvä kiinnekohta, virtuaaliyhteisö, minullekin kun muu toiminta ja osallistuminen on hiipunut ympäriltä ja yksin elämisestä on tullut arkipäivää.

        Sorvasin jo aamusta viestiä tänne, mutta sitten tulivat kalamiehet käymään ja siirryin heidän jälkeensä muihin tehtäviin. Poika piti uskollisesti maskin naamalla koko ajan, pikkumies ei vielä ole rokotettu, mutta ei ole tullut päiväkodista viestiä mahdollisista tartunnoistakaan. Tuurilla mennään, jos omikronia tosiaan on noin runsaasti tarjolla.

        Minäkin olen pitänyt noita kalaruokia mielessä. kolme kertaa viikossa, niinhän se suositus taisi nyt olla ? Ennen pysyin "kuhassa" lankomiehen ansiosta, nyt poika kalastaa ja aina tulee filettä minullekin.
        Ehkä eilinen "rehkiminen" lumitöissä oli sittenkin minulle liikaa, koska tänään ei jalka pidä ollenkaan, jokainen askel sattuu vaikka Panacodkin on jo korkattu. Kai pitäisi jo minunkin ymmärtää, että nivelvaivat nyt vain kuuluvat normaaliin ikääntymisen eikä voi olettaa, että ilman särkyjä ja/tai särkylääkettä pärjää elämäänsä loppuun saakka.

        Presidentin puhe oli tietysti taas päivän kohokohta ja juhlistaja. Kenestäkähän saamme yhtä hyvän presidentin kun vallanvaihto tulee ajankohtaiseksi ? Kyllä Hesarin kuukausiliitteessä sillä jo spekuloitiin. Tuttuni liputtaa Sanna Marinin puolesta, "kun se on niin kauniskin", nuoremmat eivät sentään. Enkä minä.
        Toisaalta, eipä minullakaan ole enää kovin suuria intohimoja politiikan kohdalla, mahdanko edes Aluevaaleissa äänestää ? Vaalikoneella kävin ja sain kuulla, että olen ajatuksiltani lähimpänä sosiaalidemokraatteja kuin muita puolueita...

        Presidentti siteerasi nyt puheessaan F E Sillanpäätä, joka toivoi ihmisille "enemmän hyvää tahtoa, halua ymmärtää toinen toistamme, enemmän nöyryyttä korkeampien arvojen kohdalla".
        Sopinee toivotuksena minne tahansa, tännekin..))
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Hyvää alkanutta vuotta kaikille minunkin puolestani. Ja todella: kiitos menneestä vuodesta.
        Kyllä Kahvipirtti on ollut hyvä kiinnekohta, virtuaaliyhteisö, minullekin kun muu toiminta ja osallistuminen on hiipunut ympäriltä ja yksin elämisestä on tullut arkipäivää.

        Sorvasin jo aamusta viestiä tänne, mutta sitten tulivat kalamiehet käymään ja siirryin heidän jälkeensä muihin tehtäviin. Poika piti uskollisesti maskin naamalla koko ajan, pikkumies ei vielä ole rokotettu, mutta ei ole tullut päiväkodista viestiä mahdollisista tartunnoistakaan. Tuurilla mennään, jos omikronia tosiaan on noin runsaasti tarjolla.

        Minäkin olen pitänyt noita kalaruokia mielessä. kolme kertaa viikossa, niinhän se suositus taisi nyt olla ? Ennen pysyin "kuhassa" lankomiehen ansiosta, nyt poika kalastaa ja aina tulee filettä minullekin.
        Ehkä eilinen "rehkiminen" lumitöissä oli sittenkin minulle liikaa, koska tänään ei jalka pidä ollenkaan, jokainen askel sattuu vaikka Panacodkin on jo korkattu. Kai pitäisi jo minunkin ymmärtää, että nivelvaivat nyt vain kuuluvat normaaliin ikääntymisen eikä voi olettaa, että ilman särkyjä ja/tai särkylääkettä pärjää elämäänsä loppuun saakka.

        Presidentin puhe oli tietysti taas päivän kohokohta ja juhlistaja. Kenestäkähän saamme yhtä hyvän presidentin kun vallanvaihto tulee ajankohtaiseksi ? Kyllä Hesarin kuukausiliitteessä sillä jo spekuloitiin. Tuttuni liputtaa Sanna Marinin puolesta, "kun se on niin kauniskin", nuoremmat eivät sentään. Enkä minä.
        Toisaalta, eipä minullakaan ole enää kovin suuria intohimoja politiikan kohdalla, mahdanko edes Aluevaaleissa äänestää ? Vaalikoneella kävin ja sain kuulla, että olen ajatuksiltani lähimpänä sosiaalidemokraatteja kuin muita puolueita...

        Presidentti siteerasi nyt puheessaan F E Sillanpäätä, joka toivoi ihmisille "enemmän hyvää tahtoa, halua ymmärtää toinen toistamme, enemmän nöyryyttä korkeampien arvojen kohdalla".
        Sopinee toivotuksena minne tahansa, tännekin..))
        demeter1

        Kuuntelin ilotulitusrakettien pauketta koko eilisen illan. Asuinalueeni laidalla on korkeita kerrostaloja, joiden parvekkeilta ammuttiin kuin sotatilanteessa.
        En vaivautunut ikkunaan, sillä nuukana ihmisenä en kerta kaikkiaan jaksa ihailla ihmisiä, jotka ampuvat rahansa taivaan tuuliin.
        Ihan turhaan valitetaan vaikeasta toimeentulosta ja pienistä työttömyyspäivärahoista, kun rahaa kuitenkin tuollaiseenkin riittää.
        Lähiöni on niitä, jotka aina vedetään framille, kun puhutaan toimeentulosta, työttömyydestä ja muista elämän nurjista puolista.

        Minäkin olen yrittänyt katsoa vaalikoneesta itselleni sopivaa ehdokasta. En edes muista tulosta, kun arvelin, että en vastannut läheskään oikein esitettyihin väitteisiin. Minulle koko vaali ja sen tarkoitus on vielä hämärän peitossa.
        Ehkä kiinnostun, mutta vähän tuntuu siltä, että kukaan muukaan ei välitä aiheesta, en ainakaan ole huomannut esim. tv:ssä vaaliohjelmia, ja kuitenkin on vain 3 viikkoa jäljellä.
        Hajamielinen Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntelin ilotulitusrakettien pauketta koko eilisen illan. Asuinalueeni laidalla on korkeita kerrostaloja, joiden parvekkeilta ammuttiin kuin sotatilanteessa.
        En vaivautunut ikkunaan, sillä nuukana ihmisenä en kerta kaikkiaan jaksa ihailla ihmisiä, jotka ampuvat rahansa taivaan tuuliin.
        Ihan turhaan valitetaan vaikeasta toimeentulosta ja pienistä työttömyyspäivärahoista, kun rahaa kuitenkin tuollaiseenkin riittää.
        Lähiöni on niitä, jotka aina vedetään framille, kun puhutaan toimeentulosta, työttömyydestä ja muista elämän nurjista puolista.

        Minäkin olen yrittänyt katsoa vaalikoneesta itselleni sopivaa ehdokasta. En edes muista tulosta, kun arvelin, että en vastannut läheskään oikein esitettyihin väitteisiin. Minulle koko vaali ja sen tarkoitus on vielä hämärän peitossa.
        Ehkä kiinnostun, mutta vähän tuntuu siltä, että kukaan muukaan ei välitä aiheesta, en ainakaan ole huomannut esim. tv:ssä vaaliohjelmia, ja kuitenkin on vain 3 viikkoa jäljellä.
        Hajamielinen Mkr.

        Huomenta ! Uudenvuoden juhlinta vaikutti aika hillityltä täällä, vuodenvaihteeseen palatakseni. Pauketta oli vähemmän kuin aikaisemmin, mielestäni. Kuulin uutista että jotkut liikkeet ovat luopuneet ilotulitteiden myynnistä ilmastosyistä ja lemminkien reaktioiden vuoksi. Hyvä niin.
        Takavuosina harmitti sekin kun rakettien reippeet jätettiin korjaamatta ja kulkuväylä oli sakeanaan niitä.
        Pikkumies niitä tahtoi ampua, suojalasien kanssa, samoin omat pojat aikanaan. Toivottavasti pahat henget tulivat karkotetuksi, olisipa pauke pelottanut koronaakin..))

        Rahan tuhlausta joutavaan ja keinotekoiseen minäkin pidän pahana. Millaisia summia nytkin on heitetty taivaan tuuliin ilmaston pilaamisen lisäksi ?

        Pääuutiseni taitaa tänään olla se, että Amaryllis lopulta avaa nuppujaan. Makriina kerroit, ettei omasikaan ehtinyt jouluksi. SkillaN ihmetteli jouluruusua. Niin minäkin. Mitään ruusumaista en tuiossa kukassa nähnyt ja ihmettelen jos se kesään saakka selviää. Joulutähti voi hyvin. Olen kehunut huonekasvieni hyvää vointia. En kehu enää ja "syytän" ilmalämpöpumppua. Ilmeisesti se aiheuttaa jonkinlaista vetoa ja kasvit eivät siitä tykkää.
        Aikaisemmin kun tämän vanhan taloni ilmanvaihto oli paineilman varassa, kasvit kukoistivat vaikka en niitä erityisemmin hoitanutkaan. Kaikella on hintansa ja "syyttömät" sen usein maksavat..))
        Hyvää päivää vain kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntelin ilotulitusrakettien pauketta koko eilisen illan. Asuinalueeni laidalla on korkeita kerrostaloja, joiden parvekkeilta ammuttiin kuin sotatilanteessa.
        En vaivautunut ikkunaan, sillä nuukana ihmisenä en kerta kaikkiaan jaksa ihailla ihmisiä, jotka ampuvat rahansa taivaan tuuliin.
        Ihan turhaan valitetaan vaikeasta toimeentulosta ja pienistä työttömyyspäivärahoista, kun rahaa kuitenkin tuollaiseenkin riittää.
        Lähiöni on niitä, jotka aina vedetään framille, kun puhutaan toimeentulosta, työttömyydestä ja muista elämän nurjista puolista.

        Minäkin olen yrittänyt katsoa vaalikoneesta itselleni sopivaa ehdokasta. En edes muista tulosta, kun arvelin, että en vastannut läheskään oikein esitettyihin väitteisiin. Minulle koko vaali ja sen tarkoitus on vielä hämärän peitossa.
        Ehkä kiinnostun, mutta vähän tuntuu siltä, että kukaan muukaan ei välitä aiheesta, en ainakaan ole huomannut esim. tv:ssä vaaliohjelmia, ja kuitenkin on vain 3 viikkoa jäljellä.
        Hajamielinen Mkr.

        Sunnuntaiaamu on jo pitkällä, heräsin vasta kahdeksan aikoihin, kai se levottomasti nukuttu yö kyläpaikassa unia paikkasi.
        Valokuvia oli yksi ystävä faceen laittanut, no sielläpä ovat, vaikka hieman kiusalliselta tuntui, no ei mikään salaseura juhlintamme ollut;)
        Taivas pilvessä, lyhyt oli auringon pistäytyminen, mutta uskossa, että pian taas pilkistelee, päivä ainakin valkenee.

        Makriina pohdit ehdokkaan valitsemista, minä olen seuraillut ehdokkaani toimintaa pitkän matkaa hänen toiminnassaan, olisi kyllä hyvä miesehdokaskin, mutta naisenergiaa pitää päätösten tekoon saada, luulen, että naisen mieli omii paremmin nämä asiat, mitä nyt uusissa asioissa päätösten teko vaatii.
        Kyllä ihmettelyn noista rakettien ilmaan heittämistä euroista meillä harmiteltiin, onneksi kaupunki eurot säästi johonkin muuhun, ehkä yhtä turhaan?

        Aika helppoa on yhtyä noihin F. E Sillapään sanoihin, joita presidenttimmekin siteerasi, jäi kyllä kuuntelematta koko puhe, voihan tuon kuulla vielä median lähteistä.
        Sen verran olen kuullut, että hän sanoi Natoon liittyminen olevan oma asiamme, silti varoisin tuota ilmaisua yleisesti, varoen on edettävä puheissa ja teoissa.
        Ilmapiiri on arka, kahden suuren välillä, sotaa ei me sen kokeneet missään tapauksessa haluta.
        Sanna Marin on nuori noihin tehtäviin, aikaa lisää ja kokemuksen kertymää, voipa vaikka onnistuakin, ei toki siksi, että on kaunis, mutta olen saanut ymmärryksen, että järkeäkin löytyy.
        Kyllä se aina muistuttaa noista vaivoistamme demeter, ei auttaisi mitään suurempaa tehdä, vaikka harmittaakin tämä hauraus minkä olemme taakaksemme saaneet ja aina vaan lisää poikii.
        Jalkakäytävät on meillä jääneet huonosti auratuiksi ja vaikea on kulkea, kun tuo tasapaino pienestäkin lumikokkareesta horjuu, sauvat kai on tueksi otettava.

        Samaa mieltä olen kanssasi kirjoittajista ynnämuu, mukava on asiallisia viestejä ja kannanottoja lukea, vaikka porukka ei kovin suureksi ole kasvanut, silti ketjumme paikkaansa puolustaa.
        Erittäin mielekästä on ja olisi sinun osuutesi mukana pysymisessä, miehet ei oikein ole pirttiä nykyisin löytäneet, kun muistelee aiempia pirtin koostumuksia, miehiäkin oli runsaasti.
        Missä vika, onko miehet jääneet huomiotta vai aroiksiko ovat tulleet, kyllä pirttiin miehienkin äänenpainot sopii;)
        Noista ruuista, nyt kuulostelen ja makustelen mitä ateriaksi laittaisi, kun mikään ei oikein suunmukaiselta tunnu, kai nyt jo kaipaisi tavallista, vaikka perunamuussia, lihapullien kera;)
        Jouluiset ruuat alkavat jo kyllästyttää, taukoa on pidettävä, kyllä ne vielä kulutukseen kaikki tulee, onneksi on pakkaset.

        Tuo koronan tarttuminen vaan jyllää, minä olen jo melkoisen turra koko taudille, mutta maskin naamalle laitan, kun ihmisten ilmoille menen.
        Hyvä varmaan on, että tiedotetaan, mutta erilaisin äänenpainon tulevat varoitukset jo pään sekoittaa, paras on jotain ohjeita olla huomioimatta.
        Jokainen varmaan on kuullut moneen kertaan ohjeistukset, itsekustakin sitten loppu toteutuu, kaikki on vaaran merkit tunnistanut ja melkein kaikki ohjeiden mukaan toimii.

        Nyt päivän ohjelmaa suunnittelemaan, saattaa levon puolelle kallistua, kahdet miesten sukat ole Tapanin päivän jälkeen neulonut, nyt ei sekään enää innosta.
        Jouluakaan en vielä riisu, Loppiaisen jälkeen taas tavalliseen sisustukseen palaan.
        Viettäkää mukava päivä, annetaan ajatusten lentää muistoihin, jos muuta ei keksi, leppoisaa päivää ystävät ja kylännaiset /miehet;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamu on jo pitkällä, heräsin vasta kahdeksan aikoihin, kai se levottomasti nukuttu yö kyläpaikassa unia paikkasi.
        Valokuvia oli yksi ystävä faceen laittanut, no sielläpä ovat, vaikka hieman kiusalliselta tuntui, no ei mikään salaseura juhlintamme ollut;)
        Taivas pilvessä, lyhyt oli auringon pistäytyminen, mutta uskossa, että pian taas pilkistelee, päivä ainakin valkenee.

        Makriina pohdit ehdokkaan valitsemista, minä olen seuraillut ehdokkaani toimintaa pitkän matkaa hänen toiminnassaan, olisi kyllä hyvä miesehdokaskin, mutta naisenergiaa pitää päätösten tekoon saada, luulen, että naisen mieli omii paremmin nämä asiat, mitä nyt uusissa asioissa päätösten teko vaatii.
        Kyllä ihmettelyn noista rakettien ilmaan heittämistä euroista meillä harmiteltiin, onneksi kaupunki eurot säästi johonkin muuhun, ehkä yhtä turhaan?

        Aika helppoa on yhtyä noihin F. E Sillapään sanoihin, joita presidenttimmekin siteerasi, jäi kyllä kuuntelematta koko puhe, voihan tuon kuulla vielä median lähteistä.
        Sen verran olen kuullut, että hän sanoi Natoon liittyminen olevan oma asiamme, silti varoisin tuota ilmaisua yleisesti, varoen on edettävä puheissa ja teoissa.
        Ilmapiiri on arka, kahden suuren välillä, sotaa ei me sen kokeneet missään tapauksessa haluta.
        Sanna Marin on nuori noihin tehtäviin, aikaa lisää ja kokemuksen kertymää, voipa vaikka onnistuakin, ei toki siksi, että on kaunis, mutta olen saanut ymmärryksen, että järkeäkin löytyy.
        Kyllä se aina muistuttaa noista vaivoistamme demeter, ei auttaisi mitään suurempaa tehdä, vaikka harmittaakin tämä hauraus minkä olemme taakaksemme saaneet ja aina vaan lisää poikii.
        Jalkakäytävät on meillä jääneet huonosti auratuiksi ja vaikea on kulkea, kun tuo tasapaino pienestäkin lumikokkareesta horjuu, sauvat kai on tueksi otettava.

        Samaa mieltä olen kanssasi kirjoittajista ynnämuu, mukava on asiallisia viestejä ja kannanottoja lukea, vaikka porukka ei kovin suureksi ole kasvanut, silti ketjumme paikkaansa puolustaa.
        Erittäin mielekästä on ja olisi sinun osuutesi mukana pysymisessä, miehet ei oikein ole pirttiä nykyisin löytäneet, kun muistelee aiempia pirtin koostumuksia, miehiäkin oli runsaasti.
        Missä vika, onko miehet jääneet huomiotta vai aroiksiko ovat tulleet, kyllä pirttiin miehienkin äänenpainot sopii;)
        Noista ruuista, nyt kuulostelen ja makustelen mitä ateriaksi laittaisi, kun mikään ei oikein suunmukaiselta tunnu, kai nyt jo kaipaisi tavallista, vaikka perunamuussia, lihapullien kera;)
        Jouluiset ruuat alkavat jo kyllästyttää, taukoa on pidettävä, kyllä ne vielä kulutukseen kaikki tulee, onneksi on pakkaset.

        Tuo koronan tarttuminen vaan jyllää, minä olen jo melkoisen turra koko taudille, mutta maskin naamalle laitan, kun ihmisten ilmoille menen.
        Hyvä varmaan on, että tiedotetaan, mutta erilaisin äänenpainon tulevat varoitukset jo pään sekoittaa, paras on jotain ohjeita olla huomioimatta.
        Jokainen varmaan on kuullut moneen kertaan ohjeistukset, itsekustakin sitten loppu toteutuu, kaikki on vaaran merkit tunnistanut ja melkein kaikki ohjeiden mukaan toimii.

        Nyt päivän ohjelmaa suunnittelemaan, saattaa levon puolelle kallistua, kahdet miesten sukat ole Tapanin päivän jälkeen neulonut, nyt ei sekään enää innosta.
        Jouluakaan en vielä riisu, Loppiaisen jälkeen taas tavalliseen sisustukseen palaan.
        Viettäkää mukava päivä, annetaan ajatusten lentää muistoihin, jos muuta ei keksi, leppoisaa päivää ystävät ja kylännaiset /miehet;)

        Hyvää huomenta , SkillaN, tammikuun toiseen päivään! Oli kiva lukea tekstiäsi, sillä juuri tällaista tavallisten asioiden ja ajatusten jakamista on ikävä ollut pandemian aiheuttamassa yksinäisyydessä.
        Kaikkia sääntöjä ja rajoituksia olen minäkin huolellisesti noudattanut.

        Toivotaan nyt, että uusi vuosi tuo tullessaan korona-viruksesta vapautumisen meille!
        M-e.


    • Hyvää uuden vuoden alkua !
      Kiirettä on minulla pitänyt , jo joulun alusaikana oli suvussa monia syntymäpäiviä, uudenvuoden tienoilla myös omani, ja vielä tässä tammikuun alussa on kolmen lapsenlapsenlapsen syntymäpäivät, joten paljon on mummolla muistamista. Vielä onneksi pysyy muistissa nuo päivämäärät, numeromuisti minulla onkin aina ollut hyvä.

      Jospa vielä jatkan tätä "sukutarinaa" ja tässä kirjoittelen, sillä ihana oli yllätys, jonka sain edesmenneen siskoni pojalta. Siskon mies oli aikoinaan kova valokuvaamaan ja kaitafilmaamaan. Sukujuhlissa aina kuvasi häät, syntymäpäivät ja hautajaiset ym. ym.

      No, filmiä kertyi monenmoista, mutta olipa mieluinen yllätys minulle, kun siskon poika, joka seuraa isänsä jalanjälkiä filmaamisessa ja editoinnissa, oli tehnyt myös minun sukuni juhlista ja tapahtumista ihanan videon. Siinä oli minun ja mieheni alkutaipaletta myöden filmille kuvaus meistä nuorista rakastavaisista, itku silmässä olen niitä otoksia katsellut. Myös lastemme touhuiluja vuosien varrelta, syntymäpäiväjuhlia ja kesäisiä touhuja oli lasten kirmatessa kilpaa uimarannalla ja telmiessä heinäkasoissa.

      Arvaatte varmaan, että tämä mummo on töpinöissään moneen kertaan katsonut sitä videota, muistojen tulviessa mieleen siitä ihanasta ajasta, kun lapset olivat pieniä ja suloisia, vaikkakin työntäyteistä aikaa elimme.
      Olen todella superkiitollinen siskon pojalle, joka on tehnyt sen videon muisteloksi minulle.
      Siispä pakko oli kertoa teille pirttiläisillekin, kuinka mahtavan syntymäpäivälahjan sain. En ikäpäivänä olisi uskonut enkä muistanut, mitä kaikkia ihania otoksia sieltä videolta putkahti eteen.
      No, nyt lopetan tämän höpinäni, ettette vallan kyllästy! Mutta sen vielä sanon, ettei koskaan tiedä mitä yllätyksiä tulevaisuus tuo tullessaan!

      Uuden vuoden toivotuksin, hyvää vuoden jatkoa kaikille!

      • Syntymäpäiväonnittelut fiinufammu.
        Kyllä upean syntymäpäivälahjan sait.
        Osaan kuvitella tuntojasi, kun noita muistoja katselit. Ihan pyrki tippa itsellekin silmään kertomaasi lukiessani.
        Nykyään nuo nuoremmat sukupolvet aika paljon kuvaavat ja filmaavat, jää mukavia muistoja sitten jälkipolvillekin.
        Harmaata näyttää ulkona olevan pakkasta 10 asteen paikkeilla.
        Siinäpä se uusi vuosikin sitten pyörätti alkuun, toivotaan sopua ja rauhaa maailman turuille ja ihmismielille.


      • Eliaana kirjoitti:

        Syntymäpäiväonnittelut fiinufammu.
        Kyllä upean syntymäpäivälahjan sait.
        Osaan kuvitella tuntojasi, kun noita muistoja katselit. Ihan pyrki tippa itsellekin silmään kertomaasi lukiessani.
        Nykyään nuo nuoremmat sukupolvet aika paljon kuvaavat ja filmaavat, jää mukavia muistoja sitten jälkipolvillekin.
        Harmaata näyttää ulkona olevan pakkasta 10 asteen paikkeilla.
        Siinäpä se uusi vuosikin sitten pyörätti alkuun, toivotaan sopua ja rauhaa maailman turuille ja ihmismielille.

        Kiitos onnitteluista Eliaana. Ei riitä varmaan 10 kertaa, kun olen jo sitä videota katsellut. Ensimmäisistä otoksista on yli 60 vuotta, niin paljon oli ulkonäkö monella muuttunut, että pitkään kesti, että mieleen tuli, ketä kuva esitti. Moni aikoja sitten poisnukkunut on nyt käynyt mielessä, aika kultaa muistot, nuoruus on jäänyt unholaan, mutta muistoissa säilyy eletty elämä,hyvä on näin.


    • Anonyymi

      Aluevaalit on tärkeät erikoisesti piakkoin eläkkeelle siirtyville ja eläkkeellä jo oleville.
      Valitut päättävät vanhusten sote-asioista. Siksi äänestän demareita kuten aina.
      Jos kokoomus pääsisi yksin päättämään (mitä ei onneksi koskaan tapahdu)
      Suomi muuttuisi USA:ksi asteittain. Vain rikkailla olisi varaa lääkäriin.

      • Anonyymi

        On kyllä hienoa, että Suomessa on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolueitakin jäljellä,
        esim SDP. Kokoomushan ajaa suuryritysten etuja, joitten tuotot päätyvät veroparatiisisaarille ja rasistinen PS on ajavinaan pk-yritysten asiaa,
        vaikkei aja mitään amuuta siaa kuin omaa aatun-aatettaan.

        Sivistysvaltiossa politiikka sisältää myös sosiaalipolitiikan, sivistysvaltion merkki on,
        että se huolehtii vähäväkisimmistäänkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä hienoa, että Suomessa on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolueitakin jäljellä,
        esim SDP. Kokoomushan ajaa suuryritysten etuja, joitten tuotot päätyvät veroparatiisisaarille ja rasistinen PS on ajavinaan pk-yritysten asiaa,
        vaikkei aja mitään amuuta siaa kuin omaa aatun-aatettaan.

        Sivistysvaltiossa politiikka sisältää myös sosiaalipolitiikan, sivistysvaltion merkki on,
        että se huolehtii vähäväkisimmistäänkin.

        Ollaan jo elämän ehtoopuolella!
        Ei nyt enää ruveta miettimään sitä oikeaa puoluetta, sillä jos nyt rupeamme valitsemaan, saatamme ymmärtää äänestäneemme koko ikämme väärin. Esimerkiksi meidän nuoruudessamme ei edes ollut kaikkia nykyisiä puolueita. Väkisinkin moni on joutunut etsimään äänelleen uuden suunnan, kun ne eräät vanhat puolueet ovat kadonneet, ja uudet putkahtaneet vanhojen raunioille..

        Pidetään nyt vain edelleen mielipiteemme kirkkaina ja etsitään hyvä ehdokas, mistä puolueesta tahansa, kunhan hän ymmärtää kunnan ja soten merkityksen ja osaa lukea budjettia.
        Mutta terveyskeskus pitää kyllä löytyä joka kunnasta, siitä on pidettävä kiinni.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ollaan jo elämän ehtoopuolella!
        Ei nyt enää ruveta miettimään sitä oikeaa puoluetta, sillä jos nyt rupeamme valitsemaan, saatamme ymmärtää äänestäneemme koko ikämme väärin. Esimerkiksi meidän nuoruudessamme ei edes ollut kaikkia nykyisiä puolueita. Väkisinkin moni on joutunut etsimään äänelleen uuden suunnan, kun ne eräät vanhat puolueet ovat kadonneet, ja uudet putkahtaneet vanhojen raunioille..

        Pidetään nyt vain edelleen mielipiteemme kirkkaina ja etsitään hyvä ehdokas, mistä puolueesta tahansa, kunhan hän ymmärtää kunnan ja soten merkityksen ja osaa lukea budjettia.
        Mutta terveyskeskus pitää kyllä löytyä joka kunnasta, siitä on pidettävä kiinni.

        Politiikka ja puolueet on tärkein yhteiskunnallinen asia, jolla ihminen voi vaikuttaa elämäänsä.
        Jos on valistunut ihminen ei silmiään voi sulkea yhteiskunnallisilta asioilta edes iäkkäänä.
        Mitään merkittäviä vanhoja puolueita ei ole kadonnut.
        Joka vaaleissa on mahdollisuus vaihtaa puoluetta, jos on tullut toisiin ajatuksiin.

        Jos Kokoomus pääsisi päättämään, terveyskeskuksia lakkautettaisiin pilvin pimein
        ja asiakkaat ohjattaisiin verorahoilla yksityisille, josta veronmaksajien rahat rantauttettaisiin veroparatiiseihin.

        Haluan, että terveyskeskukset säilyvät joka kunnassa, mutta niin ei mitä todennäköisimmin tule käymään.
        Nythän jo ihmetellään kuka ostaa tyhjiksi jääviä terveyskeskuksia.

        isoilla paikkakunnila se ei ole ongelma jos yksi terveyskeskus lopetetaan, koska terveyskeskusverkosto on tiuhempi.

        Pienistä kunnista tulee häviämään terveyskeskuksia kaikesta päätellen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ollaan jo elämän ehtoopuolella!
        Ei nyt enää ruveta miettimään sitä oikeaa puoluetta, sillä jos nyt rupeamme valitsemaan, saatamme ymmärtää äänestäneemme koko ikämme väärin. Esimerkiksi meidän nuoruudessamme ei edes ollut kaikkia nykyisiä puolueita. Väkisinkin moni on joutunut etsimään äänelleen uuden suunnan, kun ne eräät vanhat puolueet ovat kadonneet, ja uudet putkahtaneet vanhojen raunioille..

        Pidetään nyt vain edelleen mielipiteemme kirkkaina ja etsitään hyvä ehdokas, mistä puolueesta tahansa, kunhan hän ymmärtää kunnan ja soten merkityksen ja osaa lukea budjettia.
        Mutta terveyskeskus pitää kyllä löytyä joka kunnasta, siitä on pidettävä kiinni.

        Suomea luotsasivat vuosikymmeniä eteenpäin SDP ja Maalaisliitto (nykyinen Keskusta)
        ja joku kolmas pienpuolue tukipuolueena (yleensä RKP), että saatiin aikaan enemmistöhallitus.

        SDP:n ja Keskustan johdolla Suomea on rakennettu vuosikymmeniä ja eikö olekin
        hyvä tullut ?
        Suomi on kehittyneimpien demokraattisten maiden kärkijoukossa maailmassa !

        Yrittäjyyttä arvostan suuresti, mutta palkansaajana minulle olisi ollut järjenvastaista äänestää "vastapuolta", puoluetta (Kokoomusta) , joka tekee kaikkensa heikentääkseen palkansaajan asemaa.
        Se on tietysti Kokoomuksen tehtävä yrittäjien edunajajana, mutta koska en ole suuryritysten osakkeenomistaja ei ole ollut minun etuni mukaista äänestää heidän edustajaansa, Kokoomusta.

        En omista myöskään maatilaa, etten samaistu Keskustaankaan.
        Ei sekään olisi ajanut minun etujani
        Populistipuolueet ajavat vain omaa etuaan.
        Usko ei ole minulle peruste äänestää (kristillisiä).
        En ole sen enemmän vasemmistolainen kuin oikeistolainen.
        Äärilaidat eivät ole minua varten.
        Olen sosiaalisesti oikeudenmukaisen politiikan kannattaja.
        SDP on sopivan keskellä puoluekartalla ja se ajaa kunnallisten sotepalvelujen säilyttämistä ja niiden kehittämistä mukaanlukien vanhusten palvelut.
        mikä vanhuusiässä on minulle hyvin tärkeää.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ollaan jo elämän ehtoopuolella!
        Ei nyt enää ruveta miettimään sitä oikeaa puoluetta, sillä jos nyt rupeamme valitsemaan, saatamme ymmärtää äänestäneemme koko ikämme väärin. Esimerkiksi meidän nuoruudessamme ei edes ollut kaikkia nykyisiä puolueita. Väkisinkin moni on joutunut etsimään äänelleen uuden suunnan, kun ne eräät vanhat puolueet ovat kadonneet, ja uudet putkahtaneet vanhojen raunioille..

        Pidetään nyt vain edelleen mielipiteemme kirkkaina ja etsitään hyvä ehdokas, mistä puolueesta tahansa, kunhan hän ymmärtää kunnan ja soten merkityksen ja osaa lukea budjettia.
        Mutta terveyskeskus pitää kyllä löytyä joka kunnasta, siitä on pidettävä kiinni.

        Edustatko Makr. entistä Neuvostliittoa, jossa ajattelukin kiellettiin ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Edustatko Makr. entistä Neuvostliittoa, jossa ajattelukin kiellettiin ?

        Hyvää Uutta Vuotta sinullekin. Nyt on alkaa härkäviikot, ja siksi onkin hienoa, että niitä vilkastuttavat sotevaalit. Älä minun puolestani huolehdi, kuten sanoin, en jatka tätä keskustelua.


    • En minä rupea tästä enempää kirjoittelemaan.
      Mutta kun epäilit sanojani, kun sanoin, että puoluekartastamme on aikanamme kadonnut puolueita ja uusia tullut tilalle, niin sanon vain, että elämäni ruuhkavuosina oli puoluekartassamme useitakin puolueita, joita ei enää ole. Esim. TPSL eli taistolaiset, Liberaalit, SKDL, SMP ja Perustuslailliset eli POP. Osa toimii uusin eväin, vanhan jatkona, osa lopettanut.
      Sittenhän on vielä niitä pieniä puolueita, jotka eivät ole eduskuntaan nousseet.
      Yksi on Eläkeläisten puolue, yksi on Piraattipuolue jne. en alkanut etsiä niitä, koska niillä ei liene suurta vaikutusvaltaa. EU:kin sai aikaan jonkun puolueen, en nyt muista minkä.
      Muutosta siis on ja hyvähän se lienee.

      • Anonyymi

        En suinkaan epäillyt sanojasi. Muistan minäkin ko. puolueet, mutta kuten mainitsin,
        niillä ei ollut niin suurta merkitystä (kuin SDP:llä ja Keskustalla)
        ja ne ovat kaukaista menneisyyttä eikä niillä ole jatkajaa enää.
        SMP:llä ja PS:llä ei ole muuta yhteistä kuin populismi.
        SKDL on lähinnä (?) nykyinen Vasemmistoliitto.
        Puoluerekisterissä on ollut kautta aikojen ollut kymmeniäkin pienpuolueita ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        En suinkaan epäillyt sanojasi. Muistan minäkin ko. puolueet, mutta kuten mainitsin,
        niillä ei ollut niin suurta merkitystä (kuin SDP:llä ja Keskustalla)
        ja ne ovat kaukaista menneisyyttä eikä niillä ole jatkajaa enää.
        SMP:llä ja PS:llä ei ole muuta yhteistä kuin populismi.
        SKDL on lähinnä (?) nykyinen Vasemmistoliitto.
        Puoluerekisterissä on ollut kautta aikojen ollut kymmeniäkin pienpuolueita ?

        Taistolaiset olivat suomettumisen airueita ja kaappasivat kokoomuslaistenkin perheitten lapset riveihinsä laulamaan, "jollet ole puolellamme, olet meitä vastaan".
        Kyllä sillä oli suuri merkitys vuosikausia. Niitä aikoja ei saa unohtaa.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Taistolaiset olivat suomettumisen airueita ja kaappasivat kokoomuslaistenkin perheitten lapset riveihinsä laulamaan, "jollet ole puolellamme, olet meitä vastaan".
        Kyllä sillä oli suuri merkitys vuosikausia. Niitä aikoja ei saa unohtaa.

        YYA-sopimus oli se, joka suometti Suomen. Suomen oli alistuttava siihen.
        Suomettuminen sai virallisen lopun vähän sen jälkeen kun Neuvostoliitto romahti
        25.12.1991 ja YYA-sopimus päättyi.

        Ei ketään voi "kaapata" mihinkään aatteeseen, kyllä ihmisellä on oma tahto ja halu
        siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YYA-sopimus oli se, joka suometti Suomen. Suomen oli alistuttava siihen.
        Suomettuminen sai virallisen lopun vähän sen jälkeen kun Neuvostoliitto romahti
        25.12.1991 ja YYA-sopimus päättyi.

        Ei ketään voi "kaapata" mihinkään aatteeseen, kyllä ihmisellä on oma tahto ja halu
        siihen.

        Makr luulee, että taistolaiset houkutteli rikkaitten lapset. Tuskin "wahlrooseja" pystyy taivuttelemaan mihinkään mihin se ei itse halua.


    • Voisiko enää muistorikkaampaa tai mieluisempaa lahjaa saadakaan, kuin fiinufammun saama, juuri häntä varten taidolla ja sydämellä valmistettu. Eläköön nykyinen digitekniikka! Meilläkin on muutamia vanhoja kaitafilmejä ja diakuvia teetetty digimuotoon, samoin runsaasti vanhoja valokuvia omin voiminkin, mutta tuollainen juuri lahjansaajaa varten räätälöity on erityisen ihana!

      Jouluruusua muistan Skillaninkin rakastaneen, minulle se aina ensimmäisen adventin kukka , jonka istutan sitten keväällä ulos pensaan suojaan. Sieltä se nostaa jopa lumen keskeltä kevään ensi airuena kuulaanvalkeat kukkansa. Se ei nimestään huolimatta ole ruusu, vaan leinikkisukua, helleborus niger. Legendan mukaan pikkutyttö halusi viedä lahjan vastasyntyneelle Jeesus-lapselle, mutta talvella ei karussa ympäristössä löytynyt edes kukkia. Enkeli tuli lohduttamaan, ja tytön kyynelistä puhkesi lumeen pieniä suloisia valkeita kukkia viemisiksi.

      Tuo amarylliksen nimellä myytävä on oikeastaan jaloritarinkukka , kotoisin Etelä-Amerikasta. Amaryllis on Etelä-Afrikasta lähtöisin oleva, saman heimon eri sukua oleva sipulikasvi. Olen joskus yrittänyt hyötää sipulia uudelleen, mutta siitä tulee hontelo ja pienikukkainen. Hyasinttien sipulit säilytän, ne saattavat kukkia ulkonakin. Presidentillä oli taas uudenvuodenpuheensa kukkina kieloja matalassa Aalto-maljakossa, perinteisiä joulukukkinakin, tosin aika vaikea kukkakaupoista löytää tähän aikaan. Olen ollut kukkakaupassa nuorena lomatöissä, ja muistan erityisen suloisina pienet risu- tai olkipesät, joihin oli istutettu kielo ja ja tulppaani. Äiti hyösi itse ainakin tasetteja, valkeita pieniä narsissimaisia kukkia.

      Olen katsellut aluevaalien ehdokkaita netin vaalikoneelta, aivan outoja nimiä ja "puolueita", ja kyllä jopa veroja olisin valmis vaikka enemmänkin maksamaan, kunhan hyvät palvelut taattaisiin tasa-arvoisesti. Koko yhteiskunta voi hyvin, kun heikoimmillekin jäsenille turvataan hyvä hoito ja kohtelu. Ilmoituskirje äänioikeudesta tuli jo postissa, ja tokihan aina käytänkansalaisoikeuttani.

      Vielä loppiainen, sitten alkaa pitkä arkikausi. Pidän joulukuusta niin kauan kuin säilyy karisematta, ehkä vielä viikon ainakin, pidän sen metsäisestä tuoksusta . Joulukukkiin satsaan kunnolla aina, kukkahullu kun muutenkin olen. Ostan harvinaisempiakin, kuten muistorikasta vanhanajan Annansilmää, jos vain löydän, ja kimppuihin uudempaa, kestävää skimmiaa, joka on kaunista jo nuppuisena. Marketeista saa tavallisimmat lajit edullisesti, mutta oikeissa kukkakaupoissa käyn ostoksilla fiilistelemässä.

      • Anonyymi

        En kuuna päivänä äänestäisi vaalikoneen perusteella. Olen huvikseni kokeillut niitä eli testannut ne kaikissa vaaleissa ja ihan päin mäntyä olisi mennyt jos niihin olisin luottanut.
        Ehdokaslistat tulivat juuri vasta julki, toivottavasti jotain keskustelua alkaa syntyä,
        mikä aktivoisi ihmisiä äänestämään.


      • Toivoinkin tuota Ramoonan tietoiskua noista joulukukista, kiitos. .))


      • Olen vuosia yrittänyt pitää jouluruusun hengissä kevääseen, mutta siihen ei huushollini valo ja lämpö riitä. Kuolevat pois viimeistään maaliskuussa. Nyt en enää viitsinyt ostaakaan, kun yksikseni hiippailen, eikä ole kukalle toista ihailijaa enää.

        Kirjoitit, että olit ollut kukkakaupassa opiskeluaikanasi. Niin oli veljenikin nuorena, ja olen ajatellut, että siellä saatu oppi varmasti lisää taitoa, sillä hän sai joulukaktuksenkin kukkimaan kymmenillä kukilla, kasvatti orkideat uuteen kukkaan, ja koristeli joulupuuksi lähes kattoon asti kasvaneen araaliansa, jollainen minulla kärvisteli ikkunalaudalla kolmekymmentäsenttisenä taimena.
        Tai sitten vaan jotkut ovat viherpeukaloita! :)


      • demeter1 kirjoitti:

        Toivoinkin tuota Ramoonan tietoiskua noista joulukukista, kiitos. .))

        Kukkajutut kiinnostavat minuakin.
        Itsekin säästän hyasintin sipulit, keväällä maahan, siellä ne kasvavat ja kukkivat.
        Mukavasti nousee aina pikkunarsissikin, jonka olen joskun purkista maahan laittanut,
        Joulutähteä on sanottu myrkylliseksi, mutta luin juuri jostakin uusinta tietoa, ettei se ole varsinaisesti myrkyllinen.
        Sen maitiaisnesteessä on jotain limakalvoja ärsyttävää ainetta (en muista mitä).
        Liljakukat sen jutun mukaan on kaikkein myrkyllisempiä.


      • Eliaana kirjoitti:

        Kukkajutut kiinnostavat minuakin.
        Itsekin säästän hyasintin sipulit, keväällä maahan, siellä ne kasvavat ja kukkivat.
        Mukavasti nousee aina pikkunarsissikin, jonka olen joskun purkista maahan laittanut,
        Joulutähteä on sanottu myrkylliseksi, mutta luin juuri jostakin uusinta tietoa, ettei se ole varsinaisesti myrkyllinen.
        Sen maitiaisnesteessä on jotain limakalvoja ärsyttävää ainetta (en muista mitä).
        Liljakukat sen jutun mukaan on kaikkein myrkyllisempiä.

        Eiköhän monikin kasvi ole epäterveellinen, jos sen lehtiä pureskelee. Pahalta ainakin maistuvat. Kuulemma on muodissa panna keväällä salaattiin voikukan lehtiä. Lapsena olen maistanut. Kiitos ei.
        Harva meistä nyt kuitenkaan syö joulukukkiaan. Kielokin on kuulemma myrkyllinen.

        Takavuosilta muistan, että eräs ylenpalttisen mukahuolehtivainen äitituttavuus huudahti minulle, ettei voi tuoda lapsiaan pihaamme niin kauan kuin minulla kasvaa sormustinkukkaa. Olisikohan minun pitänyt kysyä, syövätkö hänen lapsensa yleensäkin naapuriensa pihan istutukset, mutta pidin suuni kiinni. En sanonut mitään, mutta ajattelin, että sormustinkukasta minulle on kyllä enemmän iloa kuin niitä syövistä lapsista. No, ne lapset ovat jo aikuisia ja sormustinkukka putkahtelee joka puolella pihaa, sehän leviää omia aikojaan.
        Pimeys iski! Kello on vasta 16, lunta satelee hissukseen, mittari hikisesti miinuksen puolella.
        Voikaa hyvin.


      • Makriina kirjoitti:

        Eiköhän monikin kasvi ole epäterveellinen, jos sen lehtiä pureskelee. Pahalta ainakin maistuvat. Kuulemma on muodissa panna keväällä salaattiin voikukan lehtiä. Lapsena olen maistanut. Kiitos ei.
        Harva meistä nyt kuitenkaan syö joulukukkiaan. Kielokin on kuulemma myrkyllinen.

        Takavuosilta muistan, että eräs ylenpalttisen mukahuolehtivainen äitituttavuus huudahti minulle, ettei voi tuoda lapsiaan pihaamme niin kauan kuin minulla kasvaa sormustinkukkaa. Olisikohan minun pitänyt kysyä, syövätkö hänen lapsensa yleensäkin naapuriensa pihan istutukset, mutta pidin suuni kiinni. En sanonut mitään, mutta ajattelin, että sormustinkukasta minulle on kyllä enemmän iloa kuin niitä syövistä lapsista. No, ne lapset ovat jo aikuisia ja sormustinkukka putkahtelee joka puolella pihaa, sehän leviää omia aikojaan.
        Pimeys iski! Kello on vasta 16, lunta satelee hissukseen, mittari hikisesti miinuksen puolella.
        Voikaa hyvin.

        Tuo voikukkahan on kaikilta osiltaan käyttökelpoinen.
        Lapsena syötiin suolaheinää ja ketunleipiä.
        Kesäisin maalla tulee pisteltyä suuhunsa horsmanlehtiä ja koivunlehtiä
        No en minä ajatellutkaan, että niitä joulukukkia nyt syömään kukaan rupeaisi.
        Lemmikkieläimiä ajattelin, kun itselläkin on tuo kissa.
        Onneksi sitä ei kiinnosta kukat eikä joulukuusi. Eikä käy valojen johtoihinkaan kiinni.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Tuo voikukkahan on kaikilta osiltaan käyttökelpoinen.
        Lapsena syötiin suolaheinää ja ketunleipiä.
        Kesäisin maalla tulee pisteltyä suuhunsa horsmanlehtiä ja koivunlehtiä
        No en minä ajatellutkaan, että niitä joulukukkia nyt syömään kukaan rupeaisi.
        Lemmikkieläimiä ajattelin, kun itselläkin on tuo kissa.
        Onneksi sitä ei kiinnosta kukat eikä joulukuusi. Eikä käy valojen johtoihinkaan kiinni.

        Hyvää tätä alkanutta vuotta kaikille kahvipirtissä kävijöille!
        Neeasa toivottaa virtualihalauksin!


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Toivoinkin tuota Ramoonan tietoiskua noista joulukukista, kiitos. .))

        Säilyttäköön uusi vuosi sen, mitä rakastat.
        Tuokoon tullessaan sen, mitä kaipaat!
        Ja vieköön mennessään sen,
        mitä taakkana kannat.

        Toivorikkain ajatuksin pandemian loppumisen suhteen
        Miaelina.


    • Anonyymi

      Miksi edellinen oikeisto Sipilä-Orpo hallitus ei tehnyt mitään hoitajapulan eteen ?
      Koska se ei kosketa varakkaita ! Niitten omaiset on yksityisissä hoivakodeissa,
      joissa hoitajia on, koska rahalla saa.
      Eikä oikeisto-poliitikko ole edes nähnyt kunnallista terveyskeskusta sisältä.
      Se menee "kimalaiseen".

      • Anonyymi

        Oikein hyvä, että käyttävät yksityisiä, kun rahaa on, etteivät rasita kunnallista hoivaa,
        jonka kehittämistä he vastustavat ja on väärin vastustaa kunnallisen terveydenhuollon kehittämistä, koska enemmistö kansasta ei ole rikkaita eikä edes niin varakkaita,
        että he voisivat esim. maksaa vanhustensa hoivasta 5000 euroa kuukaudessa tai käyttää jatkuvasti yksityislääkärin palveluja.

        Pointti on se, että tavallisetkin työtätekevät ihmiset eli kansan enemmistö on maksanut veroja ja pitänyt yllä yhteiskunnan lakisääteisiä palveluja mm. terveydenhuoltoa.

        Nyt kunnallisella puolella takuuaika lääkärillepääsyyn on kolme (!) kuukautta.
        Uudessa sotessa pyritään viikon takuuaikaan. Se on huomattava parannus
        kunnallisessa perusterveydenhuollossa, edes jonkinlaista tasa-arvon alkua hoitoonpääsemisessä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikein hyvä, että käyttävät yksityisiä, kun rahaa on, etteivät rasita kunnallista hoivaa,
        jonka kehittämistä he vastustavat ja on väärin vastustaa kunnallisen terveydenhuollon kehittämistä, koska enemmistö kansasta ei ole rikkaita eikä edes niin varakkaita,
        että he voisivat esim. maksaa vanhustensa hoivasta 5000 euroa kuukaudessa tai käyttää jatkuvasti yksityislääkärin palveluja.

        Pointti on se, että tavallisetkin työtätekevät ihmiset eli kansan enemmistö on maksanut veroja ja pitänyt yllä yhteiskunnan lakisääteisiä palveluja mm. terveydenhuoltoa.

        Nyt kunnallisella puolella takuuaika lääkärillepääsyyn on kolme (!) kuukautta.
        Uudessa sotessa pyritään viikon takuuaikaan. Se on huomattava parannus
        kunnallisessa perusterveydenhuollossa, edes jonkinlaista tasa-arvon alkua hoitoonpääsemisessä.

        Odotamme sotelta paljon. Takapiruni vain kysyy, mistä se hoitohenkilökunta tulee, ja kuinka se aika viikoksi lyhenee, kun terveyskeskuksia on vähennettävä, kuten tuolla vähän aikaisemmin jo mainittiin. Hoitohenkilöiden palkkaus on alakanttiin ja siellä pysyy.
        Luotan kuitenkin, että kaikki järjestyy, ja kansa käy vilkkaasti uurnilla.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Odotamme sotelta paljon. Takapiruni vain kysyy, mistä se hoitohenkilökunta tulee, ja kuinka se aika viikoksi lyhenee, kun terveyskeskuksia on vähennettävä, kuten tuolla vähän aikaisemmin jo mainittiin. Hoitohenkilöiden palkkaus on alakanttiin ja siellä pysyy.
        Luotan kuitenkin, että kaikki järjestyy, ja kansa käy vilkkaasti uurnilla.

        Jos lukisi vähän asioista, perehtyisi niihin, ei tarvitsisi ihmetellä.
        Sinullehan tulee Hesari, olen ymmärtänyt ?
        Luit varmaan Hesarista miten Sotkamossa oli ratkaistu ongelmaa ?

        Siellä oli aiemmin terveyskeskus maanantaisin tupaten täynnä,
        nykyään potilaan/asiakkaan asioitten asioiden käsittely tapahtuu etänä,
        puhelimitse, kun se on mahdollista
        ja vastaanotolle tulevat vain ne, jotka lääkärin tutkimusta tarvitsevat.
        Jokaisella on omahoitaja.
        Terveyskeskuksessa hoitajat seulovat ne, jotka ovat akuutin avun tarpeessa.
        Takaisinsoitto on käytössä ja
        jokaiseen ehditään ottaa yhteys saman päivän aikana.

        Sotkamon terveyskeskuksessa ei ole enää ruuhkia.
        Apua saa saman päivän aikana, kun akuuttiasia on kyseessä
        ja m,uutkin tulevat autetuksi lyhyessä ajassa.
        Uuden soten hoitotakuutavoite ei-kiireellisillekin asioille on viikko.
        (ei enää kolem kuukautta)

        Etävastaanotot on osa uutta sotea.
        Minulla on kokemusta niistä. Pidän sitä erittäin hyvänä asiana,
        ettei kaikissa asioissa tarvitse lähteä terveyskeskukseen,
        vaan asian saa vähällä vaivalla ja joustavasti hoidettua puhelimitse.
        Lääkärille voi myös soittopyynnön, lääkäri ottaa yhteyttä.

        Joissain paikoissa Sotkamon tyyppistä toimintaa on jo ollutkin.


    • Anonyymi

      Mikä tämä kahvipirtti on ?

      • Anonyymi

        Taitaa olla demarikuppila.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla demarikuppila.

        Huomenta, hiljaista lumisadetta, huonoksi muodostuvaa keliä luvattiin jäätämistä ja liukkautta, ajatuskin liikkumiseen pelottaa.
        Tuossa kysyttiin mikä on Kahvipirtti, pirtti on ketju leppoisan kahvipöydän antimien nauttimisiin, kirjoitellen elämän kulusta, iloista ja suruista.
        Toinen toteamus, jäsenkirjaa ei kysytä, koskaan ei näin ole tehty ja politiikka on jäänyt vähäiseksi, riidaksi useinkin menee tai väittelyksi ainakin.
        Mielipiteiden ilmaus sopuisin lausein on tervetullutta;)

        Tuo soteuudistus puhuttaa ja aika tuntematon aihe on, nyt vaan uskotaan ja äänestetään asiat kuntoon, miten onnistuu jää nähtäväksi.
        Toivoisi kuitenkin, että terveydenhoito olisi ja pysyisi nykyisissä terveyskeskuksissa, sillä kaikille mahdollisimman hyvät hoidot pidettäisiin.
        Veroja maksamme siinä uskossa, että palvelut jokaisen rahapussin mahdollisuuksien rajoissa, ei tarvitse yksityiselle kantaa apua saadakseen.
        Terveyskeskusten katoaminen on mahdollista pienemmiltä paikkakunnilta, mutta kuljetukset on saatava pelaamaan joka kunnasta palveluja hakemaan.
        Tänä päivänä niissäkin puutteita.

        Keskustelu on kukkien myrkyllisyydestä myös ollut keskustelussa, kokemusta ei ole, mutta kuulemia olen tuostakin asiasta kuullut, kukat kyllä minullakin iloinen tuttavuus.
        Tämän päivän kukkakimput sidotaan tiukkaan kimppuun, erilaisia kukkia ja oksia, minusta kukkien maljakoon laittamisessa on oma viehätys, usein auon kimput ja laitan maljakon kai vanhanaikaiseen tyyliin.
        Ramoonan kukkatietämys koettu monessa ja Eliaana valotti lisää kukkien myrkkypitoisuuksista , muistelen mieheni koivunlehtiä pureskelleen, kai nekin jotain makua sisältävät.
        Suolaheinä ja ketunleipä oli tuttuja minullekin, usein niitä maisteltiin ja hyvältä kai maistuikin;)

        Makriinan kanssa samoin miettein, en ole saanut jouluruusuani kasvamaan, eilen juuri uuteen ruukkuun istutin muutamia joulukukkia, lieneekö juuri siinä syy, että hoidan liikaa?
        Muistin tuon Annansilmän, kun Ramoona mainitsi, oli äitini lempikukka, seppele sidottiin juuri Annansilmästä haudalleen, siihen aikaan seppele oli haudalle laskettava kukkalaite.
        Myös hääkimppuni oli Annansilmistä ja kieloista tehty pieni asetelma.
        Sitä aitoa Annansilmää en ole kaupan nähnyt nykyisin.

        Kiitos haleista Neeassa, olipa mukava kuulla sinusta, kaipaillut olen, miten elämä sujuu?

        Noin toivoisi asioiden menevän, mitä Miaelina runosi välityksellä kerroit. usko siihen, että koronakin laantuu edes kohtuuteen, jos ei pois ehkä saadakaan.

        Toivomuksia tulevasta mielessä pidämme ja kaikkea hyvää aina toivotaan, joku asia varmaan toteutuukin;)
        Nyt ehdokkaita katsomaan ja se oma osuus mielessä äänestyksen suhteen toteutetaan, kun se hetki koittaa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, hiljaista lumisadetta, huonoksi muodostuvaa keliä luvattiin jäätämistä ja liukkautta, ajatuskin liikkumiseen pelottaa.
        Tuossa kysyttiin mikä on Kahvipirtti, pirtti on ketju leppoisan kahvipöydän antimien nauttimisiin, kirjoitellen elämän kulusta, iloista ja suruista.
        Toinen toteamus, jäsenkirjaa ei kysytä, koskaan ei näin ole tehty ja politiikka on jäänyt vähäiseksi, riidaksi useinkin menee tai väittelyksi ainakin.
        Mielipiteiden ilmaus sopuisin lausein on tervetullutta;)

        Tuo soteuudistus puhuttaa ja aika tuntematon aihe on, nyt vaan uskotaan ja äänestetään asiat kuntoon, miten onnistuu jää nähtäväksi.
        Toivoisi kuitenkin, että terveydenhoito olisi ja pysyisi nykyisissä terveyskeskuksissa, sillä kaikille mahdollisimman hyvät hoidot pidettäisiin.
        Veroja maksamme siinä uskossa, että palvelut jokaisen rahapussin mahdollisuuksien rajoissa, ei tarvitse yksityiselle kantaa apua saadakseen.
        Terveyskeskusten katoaminen on mahdollista pienemmiltä paikkakunnilta, mutta kuljetukset on saatava pelaamaan joka kunnasta palveluja hakemaan.
        Tänä päivänä niissäkin puutteita.

        Keskustelu on kukkien myrkyllisyydestä myös ollut keskustelussa, kokemusta ei ole, mutta kuulemia olen tuostakin asiasta kuullut, kukat kyllä minullakin iloinen tuttavuus.
        Tämän päivän kukkakimput sidotaan tiukkaan kimppuun, erilaisia kukkia ja oksia, minusta kukkien maljakoon laittamisessa on oma viehätys, usein auon kimput ja laitan maljakon kai vanhanaikaiseen tyyliin.
        Ramoonan kukkatietämys koettu monessa ja Eliaana valotti lisää kukkien myrkkypitoisuuksista , muistelen mieheni koivunlehtiä pureskelleen, kai nekin jotain makua sisältävät.
        Suolaheinä ja ketunleipä oli tuttuja minullekin, usein niitä maisteltiin ja hyvältä kai maistuikin;)

        Makriinan kanssa samoin miettein, en ole saanut jouluruusuani kasvamaan, eilen juuri uuteen ruukkuun istutin muutamia joulukukkia, lieneekö juuri siinä syy, että hoidan liikaa?
        Muistin tuon Annansilmän, kun Ramoona mainitsi, oli äitini lempikukka, seppele sidottiin juuri Annansilmästä haudalleen, siihen aikaan seppele oli haudalle laskettava kukkalaite.
        Myös hääkimppuni oli Annansilmistä ja kieloista tehty pieni asetelma.
        Sitä aitoa Annansilmää en ole kaupan nähnyt nykyisin.

        Kiitos haleista Neeassa, olipa mukava kuulla sinusta, kaipaillut olen, miten elämä sujuu?

        Noin toivoisi asioiden menevän, mitä Miaelina runosi välityksellä kerroit. usko siihen, että koronakin laantuu edes kohtuuteen, jos ei pois ehkä saadakaan.

        Toivomuksia tulevasta mielessä pidämme ja kaikkea hyvää aina toivotaan, joku asia varmaan toteutuukin;)
        Nyt ehdokkaita katsomaan ja se oma osuus mielessä äänestyksen suhteen toteutetaan, kun se hetki koittaa.

        "Veroja maksamme siinä uskossa, että palvelut jokaisen rahapussin mahdollisuuksien rajoissa, ei tarvitse yksityiselle kantaa apua saadakseen."
        Tästä ajattelusta on markkinatalouden ymmärtäminen kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Veroja maksamme siinä uskossa, että palvelut jokaisen rahapussin mahdollisuuksien rajoissa, ei tarvitse yksityiselle kantaa apua saadakseen."
        Tästä ajattelusta on markkinatalouden ymmärtäminen kaukana.

        Markkinatalous ei sovi hoiva-alalle saimme todeta, kun Kokoomus/Risikko sai sysättyä
        vanhukset kaltoinkodeltavaksi kansainvälisten sijoitusyhtiöitten laitoksiin espereihin, attendoihin, mehiläisiin ja muihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkinatalous ei sovi hoiva-alalle saimme todeta, kun Kokoomus/Risikko sai sysättyä
        vanhukset kaltoinkodeltavaksi kansainvälisten sijoitusyhtiöitten laitoksiin espereihin, attendoihin, mehiläisiin ja muihin.

        Kunnanvaltuustoihin on sitten äänestetty liikaa sellaista porukkaa, joka tekee kyllä sopimuksia, mutta jättää ne valvomatta.
        Eiköhän se vastuu mene äänestävään kansaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnanvaltuustoihin on sitten äänestetty liikaa sellaista porukkaa, joka tekee kyllä sopimuksia, mutta jättää ne valvomatta.
        Eiköhän se vastuu mene äänestävään kansaan.

        Kunnanvaltuusto äänestää virkamiesten laatimista ehdotuksista ja suunnitelmista.
        Ei kunnanvaltuusto tee mitään sopimuksia eikä valvo.
        Ne on toiset ihmiset, jotka sopimukset tekevät valtuustoäänestyksien perustella
        ja toiset jotka valvovat.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, hiljaista lumisadetta, huonoksi muodostuvaa keliä luvattiin jäätämistä ja liukkautta, ajatuskin liikkumiseen pelottaa.
        Tuossa kysyttiin mikä on Kahvipirtti, pirtti on ketju leppoisan kahvipöydän antimien nauttimisiin, kirjoitellen elämän kulusta, iloista ja suruista.
        Toinen toteamus, jäsenkirjaa ei kysytä, koskaan ei näin ole tehty ja politiikka on jäänyt vähäiseksi, riidaksi useinkin menee tai väittelyksi ainakin.
        Mielipiteiden ilmaus sopuisin lausein on tervetullutta;)

        Tuo soteuudistus puhuttaa ja aika tuntematon aihe on, nyt vaan uskotaan ja äänestetään asiat kuntoon, miten onnistuu jää nähtäväksi.
        Toivoisi kuitenkin, että terveydenhoito olisi ja pysyisi nykyisissä terveyskeskuksissa, sillä kaikille mahdollisimman hyvät hoidot pidettäisiin.
        Veroja maksamme siinä uskossa, että palvelut jokaisen rahapussin mahdollisuuksien rajoissa, ei tarvitse yksityiselle kantaa apua saadakseen.
        Terveyskeskusten katoaminen on mahdollista pienemmiltä paikkakunnilta, mutta kuljetukset on saatava pelaamaan joka kunnasta palveluja hakemaan.
        Tänä päivänä niissäkin puutteita.

        Keskustelu on kukkien myrkyllisyydestä myös ollut keskustelussa, kokemusta ei ole, mutta kuulemia olen tuostakin asiasta kuullut, kukat kyllä minullakin iloinen tuttavuus.
        Tämän päivän kukkakimput sidotaan tiukkaan kimppuun, erilaisia kukkia ja oksia, minusta kukkien maljakoon laittamisessa on oma viehätys, usein auon kimput ja laitan maljakon kai vanhanaikaiseen tyyliin.
        Ramoonan kukkatietämys koettu monessa ja Eliaana valotti lisää kukkien myrkkypitoisuuksista , muistelen mieheni koivunlehtiä pureskelleen, kai nekin jotain makua sisältävät.
        Suolaheinä ja ketunleipä oli tuttuja minullekin, usein niitä maisteltiin ja hyvältä kai maistuikin;)

        Makriinan kanssa samoin miettein, en ole saanut jouluruusuani kasvamaan, eilen juuri uuteen ruukkuun istutin muutamia joulukukkia, lieneekö juuri siinä syy, että hoidan liikaa?
        Muistin tuon Annansilmän, kun Ramoona mainitsi, oli äitini lempikukka, seppele sidottiin juuri Annansilmästä haudalleen, siihen aikaan seppele oli haudalle laskettava kukkalaite.
        Myös hääkimppuni oli Annansilmistä ja kieloista tehty pieni asetelma.
        Sitä aitoa Annansilmää en ole kaupan nähnyt nykyisin.

        Kiitos haleista Neeassa, olipa mukava kuulla sinusta, kaipaillut olen, miten elämä sujuu?

        Noin toivoisi asioiden menevän, mitä Miaelina runosi välityksellä kerroit. usko siihen, että koronakin laantuu edes kohtuuteen, jos ei pois ehkä saadakaan.

        Toivomuksia tulevasta mielessä pidämme ja kaikkea hyvää aina toivotaan, joku asia varmaan toteutuukin;)
        Nyt ehdokkaita katsomaan ja se oma osuus mielessä äänestyksen suhteen toteutetaan, kun se hetki koittaa.

        "Tuo soteuudistus puhuttaa ja aika tuntematon aihe on, nyt vaan uskotaan ja äänestetään asiat kuntoon".
        Riippuu äänestäjän puoluekannasta tulevatko ne kuntoon kenenkin mielestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnanvaltuusto äänestää virkamiesten laatimista ehdotuksista ja suunnitelmista.
        Ei kunnanvaltuusto tee mitään sopimuksia eikä valvo.
        Ne on toiset ihmiset, jotka sopimukset tekevät valtuustoäänestyksien perustella
        ja toiset jotka valvovat.

        Älä vähättele valtuuston roolia.
        Virkamiehet tekevät laillisuuden puitteissa mitä valtuusto haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä vähättele valtuuston roolia.
        Virkamiehet tekevät laillisuuden puitteissa mitä valtuusto haluaa.

        En ollenkaan vähätellyt valtuuston roolia. Oikaisin vain käsitystä, että valtuusto tekisi sopimuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä vähättele valtuuston roolia.
        Virkamiehet tekevät laillisuuden puitteissa mitä valtuusto haluaa.

        Tarkoitat miten valtuusto äänestää tai se voi hylätä asian käsittelynkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnanvaltuustoihin on sitten äänestetty liikaa sellaista porukkaa, joka tekee kyllä sopimuksia, mutta jättää ne valvomatta.
        Eiköhän se vastuu mene äänestävään kansaan.

        Vanhusten hoivapäätöksen teki hallitus Kokoomus Risikon aikana, ei mikään kunnanvaltuusto.


    • Anonyymi

      Se henkilö, jota äänestät aluevaaleissa on valitsemassa oman hyvinvointialueesi virkamiesjohtoa.
      Sinun valinnastasi siis riippuu paljon miten uudistus onnistuu.
      Meni hyvin tai huonommin voimme kiittää ja syyttää itseämme.
      Me itse päätämme äänestämällä.
      Jos ei äänestä ollenkaan, on turha tulostakaan arvostella.

      • Anonyymi

        ... on valitsemassa virkamiesjohtoa!Huoh. Tunnemmeko virkamiehet äänestyspäivänä?
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... on valitsemassa virkamiesjohtoa!Huoh. Tunnemmeko virkamiehet äänestyspäivänä?
        Mkr.

        Eihän me voida edes tietää ketä ne valitsevat virkamiehiksi, kun se riippuu tämän aluevaalin tuloksista k u k a ne valitsee.


    • Anonyymi

      Alkaa varmaan menemään niin vasemmistovetoiseksi, että on uuden jatkoketjun aika.

      • Anonyymi

        Demukat on melko keskellä poliittista karttaa.
        Ei vasemmistosiipi ole toistaiseksi ollut ollenkaan edustettuna täällä ja jos olisi,
        suomi24:ssä on vasemmistollakin oikeus kirjoittaa, ei vain oikeistolaismummeleilla,
        jotka eivät taida politiikkaa edes ymmärtää ainakaan täällä luetun perusteella,


      • Anonyymi

        Millä vuosisadalla elät ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä vuosisadalla elät ?

        Täällä eletään 1950-lukua ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä eletään 1950-lukua ?

        Alemmuuden- tai ylemmyydentuntoinen kaulusköyhälistö on kautta aikojen äänestänyt Kansallista Kokoomusta,
        se on joillekin ihmisille antanut tunteen, että kuuluisi "parempiin ihmisiin".
        Se on ihmisen omaa kastiluokittelua, että joku on parempi kuin toinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alemmuuden- tai ylemmyydentuntoinen kaulusköyhälistö on kautta aikojen äänestänyt Kansallista Kokoomusta,
        se on joillekin ihmisille antanut tunteen, että kuuluisi "parempiin ihmisiin".
        Se on ihmisen omaa kastiluokittelua, että joku on parempi kuin toinen.

        Kokoomusta äänestävä on "parempi" ihminen omasta mielestään. En ole koskaan muitten puolueitten kannattajien yhteydessä törmännyt samanlaiseen ajatteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alemmuuden- tai ylemmyydentuntoinen kaulusköyhälistö on kautta aikojen äänestänyt Kansallista Kokoomusta,
        se on joillekin ihmisille antanut tunteen, että kuuluisi "parempiin ihmisiin".
        Se on ihmisen omaa kastiluokittelua, että joku on parempi kuin toinen.

        Tuo on ihan sinun omaa luulottelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ihan sinun omaa luulottelua.

        Toivottavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demukat on melko keskellä poliittista karttaa.
        Ei vasemmistosiipi ole toistaiseksi ollut ollenkaan edustettuna täällä ja jos olisi,
        suomi24:ssä on vasemmistollakin oikeus kirjoittaa, ei vain oikeistolaismummeleilla,
        jotka eivät taida politiikkaa edes ymmärtää ainakaan täällä luetun perusteella,

        Demarit ovat vassareita ja osa heistä kommareita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demarit ovat vassareita ja osa heistä kommareita.

        Hahhah :DDD


    • Luin lehdestä, että kaksi suomalaista soutaa parhaillaan Atlantin yli jossain soutukilpailussa, johon osallistuu useammankin airoparin soutajia. Etukenossa ovat, vaikkakaan eivät ihan keulilla, Matkavauhti on 2,8 solmua. Seuraavat kaksikot ovat kaukana jäljessä.
      Kyllä me taas ollaan niin hyviä ja urheilukansaa.

      • Anonyymi

        "Me". Varmaan huumoria ? Mikä motiivi keski-ikäisillä äijillä on leikkiä voimantunnossaan olevia nuorukaisia ? Keräävätkö he rahaa hyväntekeväisyyteen ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Me". Varmaan huumoria ? Mikä motiivi keski-ikäisillä äijillä on leikkiä voimantunnossaan olevia nuorukaisia ? Keräävätkö he rahaa hyväntekeväisyyteen ?

        Keräävät, Itämeren suojeluun. Tavoitteena on 100 000 e, saatu vasta 20 000 e.
        Juu, se "me" on siis huumoria.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Keräävät, Itämeren suojeluun. Tavoitteena on 100 000 e, saatu vasta 20 000 e.
        Juu, se "me" on siis huumoria.

        Helpomminkin sen rahan saisi kerättyä kuin itsensä tappamalla :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helpomminkin sen rahan saisi kerättyä kuin itsensä tappamalla :)

        Sillä ajalla, tarmolla ja rahalla mikä soutprojektiin menee olisi voinut tehdä
        käytännön työtä Itämeren hyväksi ja kerätä sillä "palkaksi" lahjoitusrahaa
        Itämeren hyväksi.
        Olisivat vaikka voineet puhdistaa 10 km Itämeren rantaa roskasta ja moskasta
        tai jotain muuta konkreettista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä ajalla, tarmolla ja rahalla mikä soutprojektiin menee olisi voinut tehdä
        käytännön työtä Itämeren hyväksi ja kerätä sillä "palkaksi" lahjoitusrahaa
        Itämeren hyväksi.
        Olisivat vaikka voineet puhdistaa 10 km Itämeren rantaa roskasta ja moskasta
        tai jotain muuta konkreettista.

        On miehiä, joitten täytyy saada macho-mainetta "uroteollaan".
        Rantojen siivous ei istu siihen moodiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On miehiä, joitten täytyy saada macho-mainetta "uroteollaan".
        Rantojen siivous ei istu siihen moodiin.

        Paljon onnea Skillanille, hänen synttärit tosin jo oli, mutta onnea tarvitaan aina.
        Täällä on satanut lunta joka päivä, saisi jo hellittää.
        Itse kyllä kolaan osan pihasta, mutta onneksi saa naapuriapua, hän traktorilla nopeasti pihat ja tiet puhdistaa.
        Puolivuotta on mennyt ja nyt pikkuhiljaa tuntuu, että tästäkin selviän.
        Unissa hänet usein näen kerran olimme menossa kahvilaan oikein käsikädessä, tilasin kaksi kahvia ja kauniita leivoksia ja menimme pöytään odottamaan, mutta yhtäkkiä olinkin siinä yksin! Mietin, että mitä teen niile tilauksille!
        Unet on ihmeellisiä, niin selviä, kunnes herää. No, tuntuu kyllä, että kun joulusta pääsi, niin aika menee paremmin taas.
        Hyvää vointia kaikille,Neeasa toivottelee.


      • Anonyymi

        Nii mut Niskasen sisarukset Vieremältä ovat pelastamassa suomen hiihtokunniaa mualimalla.
        Vieremän kunta on Ylä-Savoo. Kelpaisvat vaikka Etelä-Karjalalle.
        Hyvä Iivo ja sen sisko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii mut Niskasen sisarukset Vieremältä ovat pelastamassa suomen hiihtokunniaa mualimalla.
        Vieremän kunta on Ylä-Savoo. Kelpaisvat vaikka Etelä-Karjalalle.
        Hyvä Iivo ja sen sisko.

        Taas on jyrääjä käynyt poistamassa viestin täältä. Se oli tietenkin hänelle liian positiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas on jyrääjä käynyt poistamassa viestin täältä. Se oli tietenkin hänelle liian positiivinen.

        Niin, eikä se taatusti ollut sääntöjenvastainen. Ei ollut eka kerta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii mut Niskasen sisarukset Vieremältä ovat pelastamassa suomen hiihtokunniaa mualimalla.
        Vieremän kunta on Ylä-Savoo. Kelpaisvat vaikka Etelä-Karjalalle.
        Hyvä Iivo ja sen sisko.

        Iivo ja sisko pelastivat Suomen hiihtokunnian.


    • Huomenta. Tässä on aloitettu päivä jo ennen kuutta, mikä eläkeläiselle on ihan turhaa hötkyilemistä. Kyllä sitten aamukahvin jälkeen nojatuoliin olin simahtanut, koska tapasin edesmenneen äitini, joka oli ärtynyt siitä, että joku oli soittanut Finlandiahymniä kukkopillillä.
      Kyllähän näitä ärtymyksen aiheita piisaa itsekullekin.
      Jään odottamaan toivorikkaita kirjoitelmia pirttiläisiltä, että saan oman ärtymykseni karistetuksi harteiltani.

      • Anonyymi

        Mene uuteen pirttiin kiukuttelemaan!


      • Kaupassa kävin ja harmitus minullakin, kun painavaksi kärri täyttyi ja pehmoinen lumi vetämistä vaikeutti.
        Varaston täyttöä etupäässä ostoni, jotain alennuksista käteen jäi.

        Uusi pirtti on avattu Makriina, jospa siellä mieli ilahtuisi, kun kannustus esiin tulee;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Kaupassa kävin ja harmitus minullakin, kun painavaksi kärri täyttyi ja pehmoinen lumi vetämistä vaikeutti.
        Varaston täyttöä etupäässä ostoni, jotain alennuksista käteen jäi.

        Uusi pirtti on avattu Makriina, jospa siellä mieli ilahtuisi, kun kannustus esiin tulee;)

        Miksi uusi? Etkö osaa kelata sivua viestin kohdalle?
        Olethan jo monta vuotta harjoitellut, mutta taitaa olla aloitusten lukumäärä tärkeämpää,
        kun keskustelu ja mielipiteiden vapaus!

        Yritä herätä, nyt on tammikuu 2022!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi uusi? Etkö osaa kelata sivua viestin kohdalle?
        Olethan jo monta vuotta harjoitellut, mutta taitaa olla aloitusten lukumäärä tärkeämpää,
        kun keskustelu ja mielipiteiden vapaus!

        Yritä herätä, nyt on tammikuu 2022!

        Tämä on varmaankin sitä "valloitusta".

        Hyvällä asialla ollaan niin kuin pooliitikot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi uusi? Etkö osaa kelata sivua viestin kohdalle?
        Olethan jo monta vuotta harjoitellut, mutta taitaa olla aloitusten lukumäärä tärkeämpää,
        kun keskustelu ja mielipiteiden vapaus!

        Yritä herätä, nyt on tammikuu 2022!

        "Miksi uusi?"
        Kyselee joku, joka ei ole seurannut Kahvipirtin historiaa alusta alkaen. Aina on ollut tapana määrätyn viestien ylittyessä avata uusi "Pirtti", koska on hankala kelata sitä toisilla, ei suinkaan SkillaN;nilla.

        Haluatko olla riidan haastaja? Aliarvioitko vanhusten, siis 80 palstalaisen aloitusta, jonka voit ohittaa ilman murheitasi, kun huomaat, että Kahvipirtistä on kysymys?

        Mitähän sanoisin sinun mielipiteestäsi ja totean, että en sano enempää. Kyllä sinäkin tulet vanhaksi ja silloin ymmärrät, mitä tarkoitan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi uusi?"
        Kyselee joku, joka ei ole seurannut Kahvipirtin historiaa alusta alkaen. Aina on ollut tapana määrätyn viestien ylittyessä avata uusi "Pirtti", koska on hankala kelata sitä toisilla, ei suinkaan SkillaN;nilla.

        Haluatko olla riidan haastaja? Aliarvioitko vanhusten, siis 80 palstalaisen aloitusta, jonka voit ohittaa ilman murheitasi, kun huomaat, että Kahvipirtistä on kysymys?

        Mitähän sanoisin sinun mielipiteestäsi ja totean, että en sano enempää. Kyllä sinäkin tulet vanhaksi ja silloin ymmärrät, mitä tarkoitan.

        Näkyikö se kirjoittajan ikä viestistä?

        Pirtissä annetaan ohjeet kuinka kirjoitetaan ja mitä, tai mistä kirjoitetaan, mutta kas kun ei ole numeroitu aloituksia?

        Ikä nyt taitaa olla se sivuseikka, kun kerran näet sen tekstistä, mutta sanon vain, että siinäkin meni pieleen luulosi.
        Ettäkö emäntä osaa kelata sivua, mutta muut ei!
        Sehän sanoo että virui pitkäksi, reilu 200 viestiä?


    • Anonyymi

      Vanhusten huonon hoivapäätöksen Kokoomus Risikon aikana, ei mikään kunnanvaltuusto. Kokoomusta saamme "kiittää", että vanhushoiva joutui kriisiin.
      Ahneet sijoittajat repivät rahat vanhusten eläkkeistä ja ja kunnilta ja vastineeksi
      vanhukset saavat liian monessa paikassa liian huonoa hoivaa.
      Kokoomus järkkäsi vanhukset vanhukset riistettäväksi.

    • Anonyymi

      Helppohan sinne ketjun loppuun on mennä.
      Lukitsee vain sen mustan neliön oikella ja vetää alas - yks huraus vaan.

      Kyllä kai se ylläpito sitten kommentoinnin lukitsee, kun asiasta on riittävästi keskusteltu.

      • No jopa löytyi taas sanomista, myönnän olevani hyvin vanha ja elän vanhojen sääntöjen mukaan, silloin "ennen" kun kaikki oli hyvin, ketjut loppuivat 200:n vastaukseen ja sitä olen lopettamisen ajankohtana nytkin pyrkinyt pitämään.

        Osaan vierittää ketjun nopsaan siitä ei huolta, mutta jotenkin nopeammin siirtyvät muistojen joukkoon, unohtuu piikitkin;)
        Kirjoittakaa toki mielipahanne tänne, säästy uusi pirtti meille vanhemmille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        No jopa löytyi taas sanomista, myönnän olevani hyvin vanha ja elän vanhojen sääntöjen mukaan, silloin "ennen" kun kaikki oli hyvin, ketjut loppuivat 200:n vastaukseen ja sitä olen lopettamisen ajankohtana nytkin pyrkinyt pitämään.

        Osaan vierittää ketjun nopsaan siitä ei huolta, mutta jotenkin nopeammin siirtyvät muistojen joukkoon, unohtuu piikitkin;)
        Kirjoittakaa toki mielipahanne tänne, säästy uusi pirtti meille vanhemmille;)

        Antaisit olla omassa arvossaan nuo vithuilut. Turha niihin on ruutia tuhlata.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        No jopa löytyi taas sanomista, myönnän olevani hyvin vanha ja elän vanhojen sääntöjen mukaan, silloin "ennen" kun kaikki oli hyvin, ketjut loppuivat 200:n vastaukseen ja sitä olen lopettamisen ajankohtana nytkin pyrkinyt pitämään.

        Osaan vierittää ketjun nopsaan siitä ei huolta, mutta jotenkin nopeammin siirtyvät muistojen joukkoon, unohtuu piikitkin;)
        Kirjoittakaa toki mielipahanne tänne, säästy uusi pirtti meille vanhemmille;)

        Kun antaisit vähemmän ohjeita, loppusi piikittelyt!
        Katso siis peiliin.
        On hyvä edes opetella uusia tapoja, kun nuo vanhat ovat kangistuneet kaavoihin ja johtajuus paistaa liikaa kommenteissasi.
        Kyllä Sinut tunnetaan. Ulkokultaisuus ei aina ole hyväksi, kun se osoittaa ylemmyyttä ja johtajuuden lisäksi pyrkimystä määräillä muita kuin pirtin vakikalustoa.
        Ei pahalla, mutta vähemmän vanhan muistelua heti aloituksessa, kun pirttiä muutat.
        jospa nyt....


    • Anonyymi

      Mikä on kahvipirtti. Kokoonnutteki jossain paikkakunnallanne sinne vai jonkun kotona vai . Ihmettelen

      • Anonyymi

        Pirtti on sentään maan pinnalla. Joku pitää kapakkaa ja kiljukeittolaa kellarissa.


      • Anonyymi

        Onko se joku mielikuvituspirtti, se vaikuttaa vähän pyhäkoululta. Opettaja pitää aamulla kutsupuheen kaikille lapsilleen ja lapset ilmottautuvat opettajalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se joku mielikuvituspirtti, se vaikuttaa vähän pyhäkoululta. Opettaja pitää aamulla kutsupuheen kaikille lapsilleen ja lapset ilmottautuvat opettajalle.

        Jotkut tuhmat hiippailee pyhäkoulusta salaa kievarikapakkaan.
        🍺🍺🍺🍺


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut tuhmat hiippailee pyhäkoulusta salaa kievarikapakkaan.
        🍺🍺🍺🍺

        Kaappijuoppous on lähtöisin pirtin kaapista. siellä se salakapakka taisi olla jo muinoin, ei ollut muita kapakoita. Tiedetään tässä muutkin missä mennään, en ainakaan minä ole salakapakoissa käynyt, en pirtinkään viinakaapilla.
        Pyhäkoulussa kyllä, mutta se oli siellä 80 vuotta sitten, kun niissä istuttiin siskojen ja veljien kanssa.
        Parempaa ajanvietettä, mene katsomaan jos vaihtelua jossain vapaassa tilassa löytyisi.
        Jossain osataan kulkea ilman suitsia ja ohjaajaa, se on vapautta!


      • Ihmettelijöitä riittää. Mikä on pirtti? TODELLA aiheellinen kysymys. Ja kalikka kalahtaa.
        Uusi vuosi alkoi.
        Jospa vähitellen tämän pirtin päivittely pääsisi päätökseensä, niin että voisimme kirjoitella rauhassa näinä pitkinä härkäviikkoina jokapäiväisistä puuhasteluistamme. joita kahdeksankymppisillä ei nyt niin hirveästi ole. Aika riittää pitkiin litanioihin palstalla, ja siitä me kaikki tykätään, itse kukin.
        Nuoremmat tiivistävät, usein yhteen lauseeseen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Ihmettelijöitä riittää. Mikä on pirtti? TODELLA aiheellinen kysymys. Ja kalikka kalahtaa.
        Uusi vuosi alkoi.
        Jospa vähitellen tämän pirtin päivittely pääsisi päätökseensä, niin että voisimme kirjoitella rauhassa näinä pitkinä härkäviikkoina jokapäiväisistä puuhasteluistamme. joita kahdeksankymppisillä ei nyt niin hirveästi ole. Aika riittää pitkiin litanioihin palstalla, ja siitä me kaikki tykätään, itse kukin.
        Nuoremmat tiivistävät, usein yhteen lauseeseen.

        Kuka tykkää ja kuka ei.
        Uskoisin, että ei montaa miestä kiinnosta pitkät litaniat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tykkää ja kuka ei.
        Uskoisin, että ei montaa miestä kiinnosta pitkät litaniat.

        Keskustelupalsta on samanlainen kuin keskustelijat. Joku on lyhytsanainen, joku ei.
        Kyllä meistä jokainen on joutunut joukkoon, jossa joku puhuu paljon, eikä anna puheenvuoroa muille, tai istuneet joukossa, joka ei puhu, ei pukahda, tai sanoo sanan harvakseltaan pitkän miettimisen jälkeen.
        Elävää elämäähän tämä palstakin on.
        Jokainen oman tapansa mukaan kirjoittelee. Eikö ole pääasia, että kirjoittaja ottaa osaa aiheeseen. Kirjoittaminen ja lukeminen pitävät aivomme virkeinä.
        Näillä eväillä mennään!
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustelupalsta on samanlainen kuin keskustelijat. Joku on lyhytsanainen, joku ei.
        Kyllä meistä jokainen on joutunut joukkoon, jossa joku puhuu paljon, eikä anna puheenvuoroa muille, tai istuneet joukossa, joka ei puhu, ei pukahda, tai sanoo sanan harvakseltaan pitkän miettimisen jälkeen.
        Elävää elämäähän tämä palstakin on.
        Jokainen oman tapansa mukaan kirjoittelee. Eikö ole pääasia, että kirjoittaja ottaa osaa aiheeseen. Kirjoittaminen ja lukeminen pitävät aivomme virkeinä.
        Näillä eväillä mennään!
        Mkr.

        Täällä paperia riittää ksikkien puheenvuoroihin ja jokaiselle on mahdollista päästä keskusteluun mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaappijuoppous on lähtöisin pirtin kaapista. siellä se salakapakka taisi olla jo muinoin, ei ollut muita kapakoita. Tiedetään tässä muutkin missä mennään, en ainakaan minä ole salakapakoissa käynyt, en pirtinkään viinakaapilla.
        Pyhäkoulussa kyllä, mutta se oli siellä 80 vuotta sitten, kun niissä istuttiin siskojen ja veljien kanssa.
        Parempaa ajanvietettä, mene katsomaan jos vaihtelua jossain vapaassa tilassa löytyisi.
        Jossain osataan kulkea ilman suitsia ja ohjaajaa, se on vapautta!

        Koska joku muu kuin sinä on kaapista kirjoitellut? Pistäpä päivämäärä esiin.
        Vitsit vanhenevat. Niitä on turha yrittää elvyttää, kun ovat mennyttä aikaa.
        Uudet kirjoittajat, uusi palsta.
        Kuka sinua haluaa suitsia. Älä suostu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koska joku muu kuin sinä on kaapista kirjoitellut? Pistäpä päivämäärä esiin.
        Vitsit vanhenevat. Niitä on turha yrittää elvyttää, kun ovat mennyttä aikaa.
        Uudet kirjoittajat, uusi palsta.
        Kuka sinua haluaa suitsia. Älä suostu.

        Aikojen alussa oli Kahvipirtissä edesmennyt "Late", joka täytti tarvittaessa sitä nurkka kaapia. nimmari "Ynnämuu" voisi tarkemmin muistaa, kuinka ja mistä syystä tällainen luotiin, mutta virtuaalistahan tämä on kaikki.

        Tosin sieltä harva uskalsi tunnustaa, että oli ottanut naukut, mutta oli niitäkin, jotka ottivat pikarillisen, siis virtuaalisesti.

        Nyt on taas kysymyksiä, että mikä tämä "Pirtti" on?

        Itsellenikin se oli aluksi aivan outo, kunnes "hokasin", että ei ollut Porin tien varrella se punainen Kahvipirtti, kun kuvittelin, että siellähän nämä istuvat kahvikupposten äärellä.

        Koskaan en poikennut sinne tarkastamaan asiaa, koska matkani oli pitkä sitä ohittaessa.

        Nyt todellakin huvittaa, kuinka typerä olin näissä netti keskusteluissa ja samoin, kuin "ynnämuu" jäin istumaan katolle kanssani, kun toiset lentelivät sinne kyöpelin vuorelle. Olihan ne ihania mielikuvia, joihin joku voi samaistua. Minä olen vain niin "yksoikoinen", että en samaistunut noihin mielikuviin.

        Miksi muuten ei saa vanhoja muistella, jota painetaan "tikulla silmään"?

        Sanoisin, kuten "sinisirkku" usein ilmaisi, että "herttuliveiköön", että miksi emme muistaisi vanhoja asioita, kun uudet ovat koronan takia kaukana, niin totta`kai, ne vanhat asiat palautuu mieleen, joita siten "selailee" mielessään.

        Minusta on mielenkiintoista lukea noita viestejä, jotka ovat minuakin vanhempia ja heidän elintapojaan, kuka mitenkin selvisi sodan kauhuista.

        Tulin ajatelleeksi sitäkin, että isäni oli syntynyt 1906, joten oli ne ajat ilmeisesti erilaiset.

        Jaa, tulisi liian pitkä muistelo, koska eihän täällä saanut vanhoja muistella, vai kuinka se menikään?


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Aikojen alussa oli Kahvipirtissä edesmennyt "Late", joka täytti tarvittaessa sitä nurkka kaapia. nimmari "Ynnämuu" voisi tarkemmin muistaa, kuinka ja mistä syystä tällainen luotiin, mutta virtuaalistahan tämä on kaikki.

        Tosin sieltä harva uskalsi tunnustaa, että oli ottanut naukut, mutta oli niitäkin, jotka ottivat pikarillisen, siis virtuaalisesti.

        Nyt on taas kysymyksiä, että mikä tämä "Pirtti" on?

        Itsellenikin se oli aluksi aivan outo, kunnes "hokasin", että ei ollut Porin tien varrella se punainen Kahvipirtti, kun kuvittelin, että siellähän nämä istuvat kahvikupposten äärellä.

        Koskaan en poikennut sinne tarkastamaan asiaa, koska matkani oli pitkä sitä ohittaessa.

        Nyt todellakin huvittaa, kuinka typerä olin näissä netti keskusteluissa ja samoin, kuin "ynnämuu" jäin istumaan katolle kanssani, kun toiset lentelivät sinne kyöpelin vuorelle. Olihan ne ihania mielikuvia, joihin joku voi samaistua. Minä olen vain niin "yksoikoinen", että en samaistunut noihin mielikuviin.

        Miksi muuten ei saa vanhoja muistella, jota painetaan "tikulla silmään"?

        Sanoisin, kuten "sinisirkku" usein ilmaisi, että "herttuliveiköön", että miksi emme muistaisi vanhoja asioita, kun uudet ovat koronan takia kaukana, niin totta`kai, ne vanhat asiat palautuu mieleen, joita siten "selailee" mielessään.

        Minusta on mielenkiintoista lukea noita viestejä, jotka ovat minuakin vanhempia ja heidän elintapojaan, kuka mitenkin selvisi sodan kauhuista.

        Tulin ajatelleeksi sitäkin, että isäni oli syntynyt 1906, joten oli ne ajat ilmeisesti erilaiset.

        Jaa, tulisi liian pitkä muistelo, koska eihän täällä saanut vanhoja muistella, vai kuinka se menikään?

        Minäpä luulen, että se "vanhojen muisteleminen" tarkoittaa aikaisemmin kirjoitettuja herjoja, joita on palstoilla vilissyt.
        Niitä ei ole aiheellista muistella, mielestäni.

        Sen sijaan, mitäpäs wanha muuta kuin muistelee menneitä. Lapsuusaikakin on sodan jaloissa kolhiintunut, pula-aika karaissut ja aikuisuuden monet mutkat vahvistaneet. Kyllä niitä aikoja kelpaa muistella. Niin että Kristiina, "muistatko viel ", lauloi Pirkka-Pekka Peteliuskin aikoinaan.


      • Makriina kirjoitti:

        Minäpä luulen, että se "vanhojen muisteleminen" tarkoittaa aikaisemmin kirjoitettuja herjoja, joita on palstoilla vilissyt.
        Niitä ei ole aiheellista muistella, mielestäni.

        Sen sijaan, mitäpäs wanha muuta kuin muistelee menneitä. Lapsuusaikakin on sodan jaloissa kolhiintunut, pula-aika karaissut ja aikuisuuden monet mutkat vahvistaneet. Kyllä niitä aikoja kelpaa muistella. Niin että Kristiina, "muistatko viel ", lauloi Pirkka-Pekka Peteliuskin aikoinaan.

        Kiitos sinulle Makriina.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe