Taloussota Afganistania vastaan

Afganistaniin povataan laajaa nälänhätää

"– Perheillä ei ole enää varaa päivittäiseen ruokaan, siihen kuuluu 80 prosenttia perheen käyttövaroista. Polttoaineen hinta on kallistunut 40 prosenttia, YK:n edustaja selvitti.
Afganistanin väestöstä jopa 97 prosenttia on köyhiä ja nälänhätä uhkaa 20 miljoonaa ihmistä. Yhdysvallat ja muut maat ovat jäädyttäneet Afganistanin varoja ulkomailla jopa kymmenen miljardin dollarin arvosta. Pakistanin pääministeri Imran Khan vetosi Yhdysvaltoihin, jotta se vapauttaisi varoja ja luopuisi avun ehdollisuudesta."
https://yle.fi/uutiset/3-12238819

Kokouksen antia Pakistanin Islamabadista.
Onko järkevää pimittää Afganistanin valtion ulkomaisia varoja?
Ulkomaiden järjestämä uusi sota veisi entistä pahempaan turmioon.

58

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikäli vedotaan siihen, että kansalaiset ovat vääräuskoisia niin se on väärin.
      Maan talous on rapakunnossa pitkällisten sotien jälkeen ja tavallinen kansa kärsii.
      Nälänhädän laajetessa on pelättävissä suuri nälkäpakolaisuuden aalto jopa Eurooppaan saakka.

      • Anonyymi

        Saiko kansa ne rahat. Jäädytytyillä varoilla pitäisi ostaa ruokaa kansalle.


      • Anonyymi

        Niinhän päätitte edellisenhallituksessa että duurarien tulee tehdä kaksipäivää ilmaistatyötä kk. Kun olivat niin paljon tienanneet, ettei herrojen tilit turvonneet tarpeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän päätitte edellisenhallituksessa että duurarien tulee tehdä kaksipäivää ilmaistatyötä kk. Kun olivat niin paljon tienanneet, ettei herrojen tilit turvonneet tarpeeksi.

        Mites tuo liittyy otsikon Afganistaniin?


      • Anonyymi

        Äkkiä Hutisalo apuun,rahaa ensin sitten 1,000000 pakolaista tänne saadaan Helsinkiin paljon asukkaita.


      • Anonyymi

        'Hei, on ihan oikein näille islampaskoille. Mieti miten paljon länsimaalaiset työnti rahaa afganistaniin. Sillä rahalla tavallinen ja normaalilla järjellä varustettu kansakunta olisi saanut asiansa järjestykseen moneen kertaan'

        Afgaanit tai ainakaan heidän enemmistönsä ei halunnut maahan NL:ää eikä USA:n joukkoja.
        Maahan on tosiaan työnnetty rahaa miljardeja - sotimiseen, jonka tarkoitus oli alistaa Afganistanin kansa ensin kommunistien, sitten globalistien orjuuteen.
        Nyt on kysymys afgaanien omista rahoista jotka USA on ryöstänyt.


    • Anonyymi

      USA laittoi Afganistanin vastaiseen sotaan 2 biljoonaa dollaria 20 vuoden aikana,
      Mikä määrä teollisuuslaitoksia, maatalouden kehittämiseen olisi tullut tuolla summalla. Maa olisi noussut teollisuusmaaksi.
      Nyt kaiken lisäksi usamieliset afgaanit tyhjensivät valtion kassan paetessaan.
      USA:n liittolaismaat ryöväsivät Afganistanin valtion varoja. Ennenkuulumatonta.
      Länsi ryövää valtion varat ja pikkutrollit huutavat hurraata.

      • Anonyymi

        Jos et tiedä asiasta niin sovitaanko että et puhuisi tyhjänpäiväistä paskaa. Tyypillinen vasemmalla jalalla tamppaavan vasemmistolaisen kommentti!


    • Afganistan on jälleen hyökkäyksen kohteena taloussodan muodossa. Natomaiden liittouma alkoi USA:n vetäytymisen jälkeen taloussodan kähveltämällä Afganistanin valtion ulkomaisia varoja. Tänään ironisesti lännen kapitalismi vaahtoaa nälänhätää mutta ei luovuta Afganistanin varoja maalle itselleen.

      Kuunnellaanpa suomalaista Olli Ruokomäkeä, Ulkopoliittisen Instituutin asiantuntija ja tutkija, joka tuntee maan hyvin ja on ollut kosketuksissa korkea-arvoisiin Talebanin edustajiin.
      Sotakiihkoilijoille varoitus; älkää pelätkö, tarina on pikkuisen toisenlainen kuin valtamedian tuottama.

      Ruohomäki erottaa toisistaan ns. Al gaidan ja Taleban liikkeen. Ensinmainittu toimii kansainvälisen terrorismin puolesta, Taleban keskittyy maan sisäiseen hallintaan.
      Tietyssä mielessä Taleban edustaa maassaan samaa kuin äärioikeisto Suomessa. Taleban haluaa säilyttää olemassa olleen historiallisen kulttuurin vanhoillisine sääntöineenkin. Äärioikeistomme haluaa palauttaa Suomeen valkoisen Suomen vihakulttuurin työväenliikkeeseen ja tehdä uudelleen venäläisistä kautta aikojen Suomen kuristajaksi.

      Talebania voidaan nimittää isänmaalliseksi liikkeeksi turvata vanhentunut, uskonnollinen kulttuuri maassaan. Lännen kapitalismi ei tunne aasialaisten maiden kulttuuria eikä haluakaan tuntea. Länsi haluaa toimia aseiden avulla kulttuurin muuttamiseksi toisenlaiseksi. Se on johtanut kaikkialla katastrofiin.
      Neuvostoliitto yritti tukea kapeaa Afganistanin vasemmistolaista hallitusta aseilla. Se johti katastrofiin. NL syyllistyi samaan tyhmyyteen kuin natokapitalismi. Marxilaisuus edellyttää kunkin maan sisällä työläisten muuttavan elinehtoja paremmaksi joukkovoimaan tukeutuen, oman kansan joukkovoimaan.

      Ruohomäen haastattelun sisältö perustuu kansojen itsensä oikeuteen muuttaa kulttuuriaan. Kansainvälisyys nykyaikana itsessään on voima, joka edistää rauhanomaisesti vääristyneiden tapojen muutosta. Esimerkiksi vanhentunutta uskontokäsitystä ei voi korvata toisella vanhentuneella uskonnolla. Pitää mennä eteenpäin.

    • Anonyymi

      Marxilaiset ovat turvautuneet aina väkivallankäyttöön muka puolustamalla,
      aina Leninistä asti, niin kauan kuin tuota punaruttoa on ollut olemassa.
      Komuloisten on aivan turhaa esiintyä minään rauhankyyhkyinä tässä raa-
      assa maailmassa.

      • Anonyymi

        Afganistan on nälkäkuoleman partaalla. Natomaat panttasivat maan varannot kostoksi tappiostaan. Vielä joku kehtaa parjata onnetonta maata. Varmaankin persuleiri ilakoi.
        Samaa taktiikkaa natomaat on harjoittaneet Pohjois-Koreaa kohtaan.
        Hyvästit kapitalismin talouden vapaalle kaupalle.


      • Anonyymi

        Ovatko muslimit nyt sitten sinun mielestäsi nyt jotain kommunisteja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afganistan on nälkäkuoleman partaalla. Natomaat panttasivat maan varannot kostoksi tappiostaan. Vielä joku kehtaa parjata onnetonta maata. Varmaankin persuleiri ilakoi.
        Samaa taktiikkaa natomaat on harjoittaneet Pohjois-Koreaa kohtaan.
        Hyvästit kapitalismin talouden vapaalle kaupalle.

        Kommarit ne puolustaa maailman pahinta diktaattoria, kun oikeasti pitäisi ku-
        mota tuo valta joka ei välitä kansastaan mitään. Rahaako pitäis antaa Poh-
        jois-Korealle.? Johtaja tienaa satojamiljoonia Euroja vuodessa, ruokkis
        sillä kansaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afganistan on nälkäkuoleman partaalla. Natomaat panttasivat maan varannot kostoksi tappiostaan. Vielä joku kehtaa parjata onnetonta maata. Varmaankin persuleiri ilakoi.
        Samaa taktiikkaa natomaat on harjoittaneet Pohjois-Koreaa kohtaan.
        Hyvästit kapitalismin talouden vapaalle kaupalle.

        Jos jäädytet rahat palautetaan,kuka sahat ottaa valvontaansa,että rahat menisivät kansalle?Ei lännen tehtävä ole auttaa sokeasti maata,joka haluaa olla takaperoinen,eivät nousseet kansana vastustamaan vanhoillisuutta!


      • Anonyymi

        Juuri näin.


    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa taas tänäänkin Partacuksen ikävän patologiseksi äityneitä valehteluja.

      Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat (Skp) unohtavat sen, että Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri aloitti hyökäyssotansa Afganistaniin vuonna 1979 murhaamalla ensin maan presidentin Hafizullah Aminin.
      Päämäärä oli tietysti Afganistanin saattaminen samanlaiseksi kommunismidiktatuuriksi kuin kaikki muutkin Moskovalle alistetut vasallivaltiot.

      Ja aivan samalla tavalla kuin punarosvoarmeijan hyökätessä Suomeen talvella 1939-1940, niin myös tälläkin kertaa Suomen kommunistinen puolue hyväksyi ehdoitta ja kannatti Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin imperialistista hyökkäyssotaa Afgaanistaniin sen kansan sortamiseksi ja alistamiseksi.

      Vain reilu vuosikymmen eteen päin tuosta hetkestä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri teki toimimattomuutensa lopulta ymmärrettyään itsemurhan.

    • Afganistanissahan toteutetaan islamia kommunistisin keinoin eli diktatuurin keinoin. Asia saadaan helposti toimimaan kunhan vain siirrytään vapaaseen demokratiaan, samaan joka nykyisen Venäjänkin voisi pelastaa. Vapaita demokratioita kuin mielellään autetaan jaloilleen noiden pököpää hallintojen luovuttua vallasta ja annettua vallan kansan vapaaseen käteen!

      • En ole muuttamassa maasta enkä maahan! Kuppakasvosi saat kyllä pitää!


    • Kapitalistidiktatuurin kannattajille.
      Levätkää rauhassa ja kuunnelkaa mitä mitä suomalainen diplomaatti Olli Ruohomäki kertoo. Ruohomäki on ilmeinen vastakohta uusnatseille.

      Ruohomäellä on henkilökohtaisia suhteita talebaneihin korkealla tasolla. Jo se, että tukee keskusteluyhteyttä, on edistystä extyökkäriläisten kaltaisiin sokean vihan opetuslapsiin nähden. USA yritti 2 biljoonan dollarin sotakuluilla muuttaa paikallista kulttuuria ja onnistui tuhoamaan vähäisenkin demokraattisen kehityksen.

      Ruohomäki on ollut keskusteluyhteydessä Talebanin johtoon kuuluvan Zaeefin kanssa. Zaeef edustaa Talebanien vapaampaa siipeä. Talebanissa on jo sisällä äärioikeistolaiset ja demokraattisempi siipi.
      USA vangitsi syyttömästi Zaeefin osallistumisesta Al gaidaan ja New Yorkin lentokoneiskuihin. Hänet vietiin pahamaineiseen Guantanamon vankilaan neljäksi ja puoleksi vuodeksi kunnes vapautettiin syyttömänä.

      Natomaiden pahin virhe, tietoinen virhe, ne eivät halua tuntea ja hyväksyä alistamisensa kansojen omaa kulttuuria. Se on sinänsä luonnollista maille, jotka aikanaan hankkivat valloittamistaan maista orjia Euroopan ja Amerikan rikkaille.

      Tähdenvälejä Afganistanin historiasta.
      Pitkään Englannin siirtomaa.
      Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin 1979 auttamaan vasemmistolaista hallitusta, joka pyrki pois islamin kahleista. Miehitys kesti vuoteen 1989.
      Mujahideen-taistelijat kaatoivat Afganistanin kommunistisen hallituksen 1992, joka tapauksessa vasemmistolaisen.
      Taleban valtasi Kabulin 1996 ja astui valtaan.
      USA natoliittolaisineen kaatoi Taleban hallinnon 2001.
      Taleban syrjäytti natomaiden tukeman hallituksen elokuussa 2021.

      Kapitalistidiktatuurin useat tukijat kirjoittivat aamupäivällä tyyliin: Elleivät afgaanit ota kristinuskoa ja länsimaisia tapoja, niin kuolkoot pois. Natomailla on juuri tuollainen taktiikka päällä vaikka hävisivät häpeällisesti valloitussodan.

      • Anonyymi

        Kyllä demokratian orastava korsi pantiin talibanin toimesta unhon yöhön ennen ja jälkeen!


    • Anonyymi

      On kiistaton tosiasia, että Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri aloitti Afganistanin kurjistamisen hyökkäämällä maahan vuonna 1979, eikä kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden valehtelu tuota historiallista totuutta muuksi muuta.

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri käytti Afganistanin imperialistisessa alistussodassaan kemiallisia aseita ja myrkkyjä kaikkialla maassa sissejä ja afgaanikyliä vastaan vuoden 1986 lopulle saakka. Kemikaaleja käytettiin sumuttei-
      na, pommeissa, raketeissa ja tykistökranaateissa, aineina mm. fosgeeni, difosgeeni, sinappikaasu, levisiitti ja myrkylliset savut.

      Nythän tuon neuvostodiktatuurin konkurssipesän perillinen Venäjän fasismidiktatuuri miehittää naapurimaittensa valtioalueita, muun muassa Ukrainaan kuuluvaa Krimiä sekä osia Itä-Ukrainasta, ja uhoaa toistuvasti ydinaseillaan, joten sikäli kuin suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat haluavat tehdä todellista rauhatyötä, niin lakatkaa toiminasta jopa oman määritelmänne mukaan kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen Vladimir Putinin Venäjän sotapolitiikan pikkuapulaisina ja juoksupoikina.

    • NL:n hyökkäys Afganistanin hallituksen tueksi oli yhtä häpeällinen kuin natonkin invaasiot. Marxilaisuus on tässä ehdoton. Sosialismia ei viedä aseilla muihin maihin.
      NL:n kommunistien olisi tullut tietää, että varsinkin vierasuskoisten ikivanhaa kulttuuriperinnettä ei voi aseilla muuttaa. Ukrainaa ei saa sotkea teemaan, joka on Afganistanin tilanne. Katso aloitus.
      Siirrytään tämänpäivän todellisuuteen.

      Ruohomäen haastattelu.
      Talebanisti Zaeef on kirjoittanut myös kirjan "Elämäni talebanin sisäpiirissä". Teos on sumennettu. Kirjasta löytyy paitsi Zaeefin elämän vaiheita myös talebanien aatemaailmaa. Se poikkeaa luonnollisesti länsimaisesta.

      Ruohomäki ja Zaeef tapasivat vuonna 2015. Silloin tuli selväksi mitkä ehdot ääriliike asetti Dohassa käydyissä neuvotteluissa Talebanin ja Yhdysvaltain välillä. Ehtona oli amerikkalaisten joukkojen täydellinen vetäytyminen maasta ja Taleban huolehtii, etteivät kansainvälistä terrorismia harjoittavat tahot saa jalansijaa Afganistanissa.

      Afganistanissa luultavasti oli vuosisadan vaihteessa ulkomaille suuntautuvaa terrorismia ja Taleban ainakin tiesi sen mutta syyskuun 2001 isku New Yorkiin tuli Talebanille yllätyksenä. USA käytti iskua välittömästi propagandassa ja valloitti maan 20 vuodeksi.
      Ruohomäen mielestä oli oikein terrorismijahti mutta Talebanin hallinnon kaataminen olisi virhe. USA:n olisi tullut käydä poliittinen prosessi toimenpiteistä valloitussodan sijasta.

      Miksi ei käyty? USA oli haavoittunut suurvalta 2001 iskuista New Yorkiin ja janosi kostoa.
      "Olisi pitänyt käydä läpi poliittinen prosessi, johon Taleban olisi otettu mukaan. Yhdysvallat oli kuitenkin haavoittunut suurvalta, joka torppasi ajatuksen. Yhdysvaltojen invaasio Afganistaniin oli kosto"
      Suomennettuna Yhdysvaltain johdon aivot surkastuivat vain yhteen asiaan, kostetaan sodalla.

    • Anonyymi

      "NL:n hyökkäys Afganistanin hallituksen tueksi oli yhtä häpeällinen kuin natonkin invaasiot."

      No tulihan se tuomio lopultakin, tosin reilun viidenkymmenen vuoden viiveellä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Afganistaniin aloittamasta hyökkäyksestä.
      Tuolloinhan SKP:n johto kannatti Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin imperialistista sotapolitiikkaa Afganistanissa ilman mitään varauksia, aivan samalla tavalla kuin Kominternin jäsenyyden aikoina, jolloin Hitlerin Saksan ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Puolaan hyökkääminen ja maan jako hyväksytttin sen toimesta raikuvin ablodein.

      "Marxilaisuus on tässä ehdoton."

      Marxilaiset teoriahöpinät voivat olla ihan mitä vain sovitaan, mutta kommunismidiktatuurin todellisuus on kokonaan muuta.

      "Sosialismia ei viedä aseilla muihin maihin."

      Tuokin on vastaavaa kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden höpinää, jossa todellisuus jätetään huomioimatta, jottei siihen tarvitse ottaa kantaa.
      Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin marraskuussa 1939 aloittama Suomeen hyökkääminen oli imperialistinen sotaretki Suomen alistamiseksi oman kommunismidiktatuurinsa orjaksi, suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden pyhimyksenään palvoman Otto Suomensyöjä Kuusisen ja silloisen Suomen Kommunistisen Puolueen sitä aivan erikseen pyytäessä.

      Minä en ole nähnyt Suomen Kommunistisen Puolueen nykyjohdon tai sinun itsesi kritikoivan noita tahoja millään tavalla, vaikka ne sinun oman mittapuusi mukaan olivat tuon tehdessään sekä antimarxilaisia että antisosialistisia.

      Venäjän federaation kommunistinen puolue ei ole minun tietääkseni kritikoinut sekään millään tavalla Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Afganistanin sotaa kuten ei myöskään Venäjän fasismidiktatuurin Ukrainaan hyökkäystä.

    • Kapitalistidiktatuurin edustaja on pihalla historian tapahtumista.
      Kaksi erilaista maailmankatsomusta.
      Porvarillinen aate perustuu sotaan kaupan jatkeena. Telovat toisiaan, ovat kapitalismin aikana teloneet satoja kertoja. Porvarismi kehitti uudelleen henkiorjuuden.
      Sosialismin aate perustuu yhdenvertaisten ihmisten yhteisöön.
      Porvarillisten demokraattien tulisi rohkeammin lähestyä rauhanliikettä eikä alistua sotakiihkoilijoiden vietäväksi. Muuten natosta tulee historiankirjoihin nimitys "Uusi Hitler".

      Aloituksen aiheeseen takaisin.
      Sanottakoon tiedoksi, ettei Ruohomäki ole kommunisti. Mutta ei hän ole sotaporvarikaan eli enemmänkin demokraattinen porvari, joka tuntee toisenlaista aasialaista kulttuuria realistisesti.
      Taleban ja Al-Quaida ovat samaa islamilaista pohjaa omaavia liikkeitä. Ero on siinä, että Taleban vierastaa terrorismia ulkomaille, jota taas Al-Quaida harrastaa. Kumpikaan järjestö ei hyväksy vieraaseen uskontoon pakottamista. Taleban viestii lännelle: "Älkää sotkeutuko asioihimme".
      Taleban liike tietää muutamat sadat Al-Quaidan taistelijat ja pitää niitä kontrollissa.

      Ruohomäki: "Jos Taleban ajetaan nurkkaan, eikä mikään maa halua olla missään tekemisissä sen kanssa, Talebanilla ei ehkä ole mitään kannustusta pitää Al-Quaidaa kurissa"
      Tässä on ongelman ydin. Afganistanin saartaminen kulttuuriloukkuun on kaikkein vahingollisin teko mitä olla voi. Tätä virhettä nato on harrastanut 30 vuotta ja hävinnyt kaikki sotansa. Ruohomäki edustaa eristämisen sijasta kanssakäymistä ja vuoropuhelua. AL-Quaidaa paljon vaarallisempi on ISIS. Jos se pääsisi Afganistanissa valtaan niin terrorismiuhka maailmalle olisi reaalinen. Sotaporvarit löisivät päänsä honkaan pöhlöydellään.
      USA on jo "kähveltänyt" liittolaisineen maan varoja. Suuntaus on väärä. Se antaa väärän signaalin. Kiihkouskovat islamistit saavat tukea propagoida vääräuskoisten kelvottomuutta ja kansainvälisten lakien rikkomista. Varojen jäädyttäminen kostautuu natokapitalismille samoin kuin rauhanomaiselle kehitykselle.

      Todellinen oikea tie Afganistanille on nostaa työväenliikettä. Tarpeeksi suurena voimana vain se kykenee murtamaan uskonnollisen hierarkian ja kapitalistiluokan diktatuurin.

    • Afganistanille ja maailmallekin uhka löytyy, mikäli ISIS tai sen politiikka pääsee valtaan.
      Tällä hetkellä Taleban on vallassa mutta uhka on olemassa. Mikäli nato-länsi jatkaa maan kuristamista taloudellisesti, pitää kainalossaan Afganistanin rahaomaisuutta niin joka päivä ISIKSEN politiikka etenee.
      Kurjistuminen on jo alkanut kun länsi lopetti talousavun. Miljoonat kulkevat työttöminä. Kaikesta tarpeellisesta alkaa olla pulaa. Sikäläinen äärioikeistolaisuus kasvaa.

      Ruohomäen ehdotuksia:
      - Maassa toimivia puolueettomia avustusjärjestöjä kuten Punaista ristiä ja Unicefiä tulee tukea.
      - Taleban hallinnon tulisi edes jossain määrin kunnioittaa normaaleja kansalaisoikeuksia, mm. tyttöjen koulunkäyntiä, naisten työssäoloa ym..

      Ruohomäen kokemuksia korkeiden Taleban henkilöiden tapaamisista_
      - Suomea kohtaa ei ole esiintynyt vihamielisyyttä vaikka on ollutkin tukemassa USA:n miehitystä. Taleban johtajat ovat kouluttautunutta sivistyneistöä ja osaavat tehdä eron Suomen ja Yhdysvaltojen välillä.
      - Ruohomäki on halunnut kosketusta siksi että ymmärtäisi Taleban liikkeen todellista aatesisältöä. Ymmärtäminen auttaa mutta on eri asia hyväksymisen kanssa.
      - Maan luonto on karu ja se vaikuttaa afganistanilaisten ajatusmaailmaan.
      - Elämä on ollut selviytymiskamppailua ja kaikki ulkopuolinen näyttäytyy uhkana.
      -Toista osapuolta (sen kulttuuriperintöä) tulee tuntea. Pitää ymmärtää mistä sen ajatusmaailma kumpuaa.
      - Isossakaan kuvassa länsi ei ole ymmärtänyt.

      Niin. Onko edes haluttukaan ymmärtää kun on luotettu aseiden voimaan! Jokainen kansalainen muistaa naton miehityksen ajan, jolloin maasta kerrottiin vain parjaavasti (osin oikeutettuakin).

      Oma näkemys: Natolänsi ei haluakaan oppia. Pommien sijasta taloussaarto ja seuraavaksi jälleen pommeja. Huomatkaa, Afganistan on kapitalistinen valtio, jonka teollisuus on alhaisella tasolla.
      Kun työväenliike alkaa maassa nousta, silloin tapahtuu käänne parempaan.

    • Anonyymi

      Tähdenvälejä Naton kieroilusta.

      Vuonna 2001 USA vaati Bin Ladenin luovuttamista. Silloinen Taleban kieltäytyi. Neuvottelut katkesivat. Natokoalitio hyökkäsi.
      Lännen strategiaksi muodostui Talebanin tuhoaminen vaikka Talebanilla ei ollut osaa eikä arpaa WTC-iskujen kanssa. Sodan jälkeen talebanit keräsivät hiljalleen voimia ja hyökkäsi omilla ehdoillaan naton joukkojen kimppuun ilman pysyviä rintamaosuuksia.
      Myöhemmin USA paikallisti Bin Ladenin olinpaikan Pakistanissa ja tapatti hänet. Bin Ladenia ei viety oikeuteen kuten olisi tullut tehdä.

      Kiina ja Venäjä näyttävät olevan valmiit luomaan uudet suhteet Afganistaniin. Afganistanin hallinnon kuristaminen auttaisi radikalisoitumista.

    • Anonyymi

      Olisi tärkeää, ettei USA aloittaisi uusia sotia.
      Jos alkaa niin hyökkääjän tulee vastata pakolaisista ja jälleenrakennuksesta. Muita maita ei saa asettaa sijaiskärsijöiksi.

    • Anonyymi

      Muslimit sotivat kyllä ihan keskenään jo muutenkin ja ovat tuhonneet ja
      tappaneet miljoonia ihmisiä sodissaan ja edelleenkin viimeisten 30 vuo-
      den aikana. Usa:n iskut ovat suuntautuneet ääriislamisteja vastaan.
      Kaikissa lähi-idän maissa tulisi palata normaaliin demokraattiseen e-
      lämään ja vaihtaa hallinnot parlamentaariseen hallintoon.

      • Anonyymi

        Natomaiden tulisi korvata kaikki jälleenrakentamisen kulut, minne ovat hyökänneet. Natomaiden velvollisuus on myös ottaa pakolaisia vastaan tuhoamistaan maista.


    • Anonyymi

      Muistiin laitettavaa.
      Keväällä Afganistanissa alkaa nälänhätä. Natomaat rummuttavat syylliseksi Talebania vaikka itse kuristavat maata pakotteilla ja Afganistanin valtion varojen kavaltamisella.
      Läntiselle kapitalismille on normaalia suistaa maa taloussaarrolla vaikeuksiin ja sitten syyttää paikallista hallitusta.

    • Anonyymi

      Turkki suurissa talousvaikeuksissa.

      Tämä on seurausta Turkin valuutan arvon rajusta heikkenemisestä kuluvan vuoden aikana. Joulukuun puoliväliin mennessä liira oli menettänyt puolet arvostaan suhteessa dollariin.
      Liiran arvon laskun myötä hinnat ovat nousseet Turkissa rajusti, mikä on johtanut turkkilaisten ostovoiman jyrkkään laskuun ja ajanut köyhimmät taloudelliseen ahdinkoon.
      https://yle.fi/uutiset/3-12250425

      Mahtavatko toiset natomaat olla solidaarisia Turkille ja auttaa sitä?
      Tuskin.

    • Anonyymi

      Nato tekee persumaista propagandaa silloin kun se aikoo tuhota jonkun valtion aseilla.
      Lähes täsmälleen samat vihalauseet sinkoavat maailman mediaan kuin jotka löytyvät PS-puolueen ohjelmista. Sitten se toteuttaa samaa ohjelmaa kuin natsit aikoinaan suomalaisella kuolemanradalla.
      Persut yrittävät pestä kilpeään vetoamalla muualla maailmalla tehtyihin murhatöihin. He hyväksyvät näin itselleen oikeuden vihaohjelmiin ja jotka ovat ensimmäinen askel käytännön toimiin. Mukana tulee persuista lähtöisin olevat vieläkin verisemmät puheet.
      Demokraattisten porvareiden tulisi nähdä ajoissa, mihin maatamme ohjataan.

    • Anonyymi

      Laitetaan muistiin.
      Jos nato jatkaa Afganistanin taloussaartoa niin nälänhätä tulee keväämmällä esiin.
      Yhtä aikaa palstan persut ja muu äärioikeisto alkaa parjata maata ja vaatimaan natoa alistamaan se uudelleen. Syytökset tulevat sinkoilemaan Afganistania vastaan ja natoa pitämään Jeesuksen suosimana järjestönä.

    • Anonyymi

      Nato ei järjestä mitään saartoja, Nato on puolustusjärjestö eikä hyök-
      kää minnekkään. Varat pysyvät tallessa niin kauan kuin Talibanit hallit-
      see maata. On järjetöntä tukea fanaattista uskonnollista hallintoa joka
      törkeästi rikkoo ihmisten oikeuksia, tuet menisivät tuon murhahallinnon
      pystyssä pitämiseen ja kansan oikeudeton asema vain jatkuisi.
      Kaikki mitä voidaan tehdä Talibanien syrjäyttämiseksi on Afganistanin
      kansan tukemista.

      • Te menitte sataprosenttisesti nato-imperialismin koukkuun. Natolla olisi oikeus tuhota alikehittyneitä maita ja jos sodassa häviääkin niin alkaa taloudellinen sota. Tätä juuuri nato vaatii myös liittolaismailtaan. Naton ideologit tietävät, että jos maa teollistuu niin uskonnollisuus katoaa ja tiede tulee todellisuuden ilmaisijaksi.
        Naton strategia on julma; Jos valtiota ei voiteta, se näännytetään nälkään. Propagandassa yhdistetään siihen vääräuskoisuus. Nato muodostuu Turkkia lukuun ottamatta kristinuskoisista valtioista. Nato kasaa taakseen uskontopropagandalla kristillisten maiden äärioikeistoa.
        Kehittyneessä porvarillisessa lännessä äärioikeisto onkin edennyt ihmisten mielissä naton sotien vuoksi. Kitka demokraattisen ja äärioikean porvarismin välillä syvenee. Äärioikeistolle on suotuisaa tukea sotapolitiikkaa.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Te menitte sataprosenttisesti nato-imperialismin koukkuun. Natolla olisi oikeus tuhota alikehittyneitä maita ja jos sodassa häviääkin niin alkaa taloudellinen sota. Tätä juuuri nato vaatii myös liittolaismailtaan. Naton ideologit tietävät, että jos maa teollistuu niin uskonnollisuus katoaa ja tiede tulee todellisuuden ilmaisijaksi.
        Naton strategia on julma; Jos valtiota ei voiteta, se näännytetään nälkään. Propagandassa yhdistetään siihen vääräuskoisuus. Nato muodostuu Turkkia lukuun ottamatta kristinuskoisista valtioista. Nato kasaa taakseen uskontopropagandalla kristillisten maiden äärioikeistoa.
        Kehittyneessä porvarillisessa lännessä äärioikeisto onkin edennyt ihmisten mielissä naton sotien vuoksi. Kitka demokraattisen ja äärioikean porvarismin välillä syvenee. Äärioikeistolle on suotuisaa tukea sotapolitiikkaa.

        Talibanien taktiikkahan se julma on, juuri nämä julmurit ja katurosvot hal-
        litsevat maata, Usa:n lähtiessä pois kansa pelkää entistä enemmän. Taliba-
        nit järjestäytyvät koko ajan saadakseen mieleisen hallinnon joka olisi kiihko-
        islamilainen ja hallitsisi täysin Afganistania. Maassa on myös muita vuoris-
        toissa piileskeleviä rosvolaumoja kalsnikovit kainaloissa valmiina ampumaan
        jokaisen joka ei ole heidän kanssaan samaa mieltä. Huumekauppa kukoistaa
        jota myydään kansainvälisille rikollisille. Köyhille kasvattajille hyöty on pieni,
        muuta rahantuloa ei ole. Vaihtoehtona voi olla auttava tuki, jossa Afganistani-
        laiset saavat päättää vapaissa vaaleissa millaisen valtion haluavat.


    • Anonyymi

      Afganistanin talous pyöri ennen Talibanien valtaantuloa, lähes täysin läsivaltioiden tuen turvin. Sillä saatiin paljonkin aikaiseksi, tosin korruptioon meni runsaasti varoja.
      Oikeastaan Taliban on velkaa länsimsille aiheuttamastaan sekasorrosta, ja kansalaisten kurjistamisesta, kuin myös ulkomaalaisten omaisuuden omimisesta.

      • Afganistan on velkaa natomaille, koska natomaat tuhosivat maata ja menettivät sotakuluihin miljardeja!!!!
        Koska natomaat hävisivät sodan, on oikein että valtion varat natomaissa on jäädytetty eli varastettu?????
        Onko Iranin suhteen mielessä sama taktiikka. Nostetaan verinen sota sitä vastaan ja varastetaan valtion kassa!!!!!
        Tällä tavallako läntinen kehittynyt kapitalismi nostetaan maailman johtajaksi? Luuletteko, että se onnistuu?


    • Afganistanissa valtauskontona on kristinuskon veljesuskonto. Jotkut laillistavat natomaiden hyökkäykset sen määrittämiin vääräuskoisiin valtioihin viedäkseen sinne kuvitellun oikean uskonnon.
      Natomaat käyttävät todellakin propagandassaan uskontoa keppihevosena saadakseen kansalaistensa tuen hyökkäyssodille. Uskonsodat ovat palanneet porvarillisen ideologian aseeksi yrittää anastaa vähäisetkin alikehittyneiden valtioiden raaka-ainevarat.

      Miettikääpä.
      Nato käytti Afganistanin sotaan 2 biljoonaa dollaria. Se on kaksi tuhatta miljardia.
      Vain tuhoa tuli aikaiseksi.
      Entä jos 2 biljoonan edestä sinne olisi viety teollisuuden tarvikkeita. Kaivos- ja muun teollisuuden koneita, koulutusta jne..!! Maa olisi noussut kurjuuskuopasta ja samassa suhteessa ateismi olisi alkanut nousta. Afganistanin kansa olisi karistanut uskonnon ikeen harteiltaan. Maa ei missään tapauksessa olisi siirtynyt islamin perususkontoon kristinuskoon, koska se on yhtä verinen ja verisempikin kuin kristinusko. "Jeesuksen" aseet tuhosivat Afganistania säälimättä kansaa.
      "Jeesuksen" aseet tuhosivat Irakia, Syyriaa, Libyaa. Irania uhkaillaan "Jeesuksen" aseilla.

      NL:n sota Afganistanissa oli yhtä järjetön kuin natomaiden sodat.
      Natomaiden tulee palauttaa kaikkialta vieraiden valtioiden varat asianomaisille maille. Taloussota ja varojen kavaltaminen on kieroa sodankäyntiä. Ruumiita ei tule näkyvästi. Niitä syntyy nälkäkuolemissa, sairauksissa jne..
      Suuret joukot maailman väestöä eivät tajua naton kieroutta.

    • Anonyymi

      Järkevää auttamista olisi maantieteellisesti läheltä olevien auttaminen,
      jolloinka suurempien määrien auttaminen olisi mahdollista.rahoitus tulisi
      suunnata juuri tähän. Pienempien määrien sijoittelu erimaiden hyvinvoin-
      ti yhteiskunnanpalveluihin ei ole mielekästä pakolaistenkaan kohdalla
      kaikkein mielekkäin ratkaisu. Afganistanilaisten integrointi suomalai-
      seen yhteiskuntaan on osoittautunut heikoksi. Talibanit ovat ottaneet sha-
      ria-lain käyttöön joka heidän mukaansa on jumalalta tullut laki kaikkine
      ihmisoikeuksia polkevine kohtineen. Vasemmistolaisen ajattelun mukaan
      se on ok, koska kulttuurit ovat heidän mukaan samanarvoisia.Afganistan
      tarvitsee demokratian ja ulkomaiset tuet ja sijoitukset se auttaa kansaa
      ja väki ryhtyy töihin. Mutta kun Afganistanissa aikoinaan alettiin koulut-
      taa ulkopuolisia terroristeja käymään sotaa vääräuskoisia vastaan ym-
      päri maapallon, se kuului kyllä muillekkin.

    • Anonyymi

      Suomessakin on terroristeja. Vasta Kankaanpäässä poliisi otti heitä kiinni. Kaikissa maissa on terroristeja. Rikollinen mafia voidaan rinnastaa terrorismiksi. Silti ei tarvitse kaapata valtion varoja.
      YK:n pääsihteeri vaatii natomaiden luovuttamaan Afganistanille niiden varastamat varat.

      • Anonyymi

        Eihän ne rahat ole edes Afganistanin. Etenkään noiden kurkunleikkaajien.


    • Anonyymi

      Taliban-hallinto tulee jatkamaan sortavaa hallintoaan, vaikka lupaa joita-
      kin lievennyksiä aikaisempaan, vaikka nyt määritellään nainen jaloksi,
      joka ei ole kenenkään omaisuutta on naisten suostuttava naimisiinme-
      noon. Saako nainen opiskella tai käydä työssä kodin ulkopuolella sitä ei
      määritellä. Taliban on sanonut päästävänsä tytöt kouluihin, mutta niin ei
      vielä ole käynyt. Nuoret naiset kohtaavat perheväkivaltaa ja syrjintää, hy-
      väksikäyttöä ja mielenterveysongelmia, ovat alttiimpia raskauden ja syn-
      nytyksen komplikaatioille. Kansainvälinen yhteisö on vaatinut Talibania
      kunnioittamaan naisten oikeuksia ehtona sille, että Afaganistanin ulko-
      mailla olevat varat vapautettaisiin.

      • Miksi jatkatte yhtä ja samaa sodan oikeutusta. Eikä kokemus riitä? Natokapitalismin maiden työläiset uhrasivat 2 biljoonaa dollaria uskonsotaan. Maata vietiin kivikautta kohti ja vuosikymmeniksi, uskonto ei muutu, maan kansa kärsii. Natomaiden työläiset jäivät paitsi monista sosiaalisista eduista. Se hallitus, jota NL tuki sotavoimalla 1980 luvulla asetti ihmisoikeudet esille, sekin kaatui. Aseilla ei uskontoa muuteta.
        Naton sota vahvisti Afganistanin rahaporvariston uskonnollista valtaa vuosikymmeniksi eteenpäin.
        Afganistanin kansan täytyy itse hylätä teokraattinen valta kuten lännessä työläiset ovat tehneet. Maan teollistaminen on yhtä kuin uskonnon alasajoa ja sittemmin työväen valtaa.
        Naton kavaltamat Afganistanin valtion varat ovat rikos ihmisyyttä vastaan. Sillä tempulla vahvistettiin uskonnollisen kapitalistiluokan valtaa.

        Te edustatte aseilla demokratian vientiä. Oligarkit käyttävät teidän kaltaisia hölmöjä tykinruokana heidän voittojen lisäämiseksi.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Miksi jatkatte yhtä ja samaa sodan oikeutusta. Eikä kokemus riitä? Natokapitalismin maiden työläiset uhrasivat 2 biljoonaa dollaria uskonsotaan. Maata vietiin kivikautta kohti ja vuosikymmeniksi, uskonto ei muutu, maan kansa kärsii. Natomaiden työläiset jäivät paitsi monista sosiaalisista eduista. Se hallitus, jota NL tuki sotavoimalla 1980 luvulla asetti ihmisoikeudet esille, sekin kaatui. Aseilla ei uskontoa muuteta.
        Naton sota vahvisti Afganistanin rahaporvariston uskonnollista valtaa vuosikymmeniksi eteenpäin.
        Afganistanin kansan täytyy itse hylätä teokraattinen valta kuten lännessä työläiset ovat tehneet. Maan teollistaminen on yhtä kuin uskonnon alasajoa ja sittemmin työväen valtaa.
        Naton kavaltamat Afganistanin valtion varat ovat rikos ihmisyyttä vastaan. Sillä tempulla vahvistettiin uskonnollisen kapitalistiluokan valtaa.

        Te edustatte aseilla demokratian vientiä. Oligarkit käyttävät teidän kaltaisia hölmöjä tykinruokana heidän voittojen lisäämiseksi.

        Ääri-islamistit ne uskonsotaa käyvät ja ovat käyneet terrori-iskuin omiaan ja
        länsimaita vastaan, USA eivätkä liittolaiset mitään uskonsotaa käyneet, vaan
        sodan syy oli se, ettei Talibanhallinto suostunut sulkemaan terroristien koulu-
        tusleirejä, vaikka hallinto sai uhkavaatimuksen USA:lta. Näitä Islamin terroris-
        teja koulutettiin joukkomurhaamaan demokraattisten maiden siviilejä juuri
        Talibanhallinnon aikana. Afgaanit pitää laittaa töihin jotta oppivat muutakin
        kuin sotimaan, rahaa on turhaa kylvää sinne, ja vapaat vaalit ja demokratia toi-
        mimaan, varmasti tulee kestämään vuosia, mutta aloitettava on.
        .


    • Anonyymi

      Taleban maata tuhosi ennen valtaannousua, ja nyt sama meno jatkuu ilman aseita, ihmisoikeuksia polkemalla.
      En yhtään ihmettele, että Partacus puolustelee nykymenoa. Sehän sopii kommunismin harvainvaltaan kuin nyrkki silmään.
      Ylhäältä käsketään, ja kansan on siihen tyydyttävä.

    • Anonyymi

      Afganistanin varat kuuluu afganistanilaisille, ei amerikkalaisille.
      USA lla on tapana ryövätä taloudellisten pakotteiden avulla miljoonia muilta mailta....

    • Anonyymi

      Kristillisvaltainen naton kapitalismi yritti tuhota islaminuskoisen Afganistanin kapitalismin aseilla.
      On aivan luonnollista, että kapitalistidiktatuurin edustajat tukevat hyvin aseistettujen kapitalistimaiden sotia heikompia kohtaan. Vielä luonnollisempaa heille on tukea uskonnollista teokratiaa. Jopa yliluonnollisuus on konnille luonnollista. He tukevat heikkojen valtioiden vähäisten varojen kavaltamista. Ja lopuksi he tulevat naukumaan kuukausien kuluttua tuhottuun maahan syntyvää nälänhätää mutta että lännen kapitalismin oligarkeilla ei olisi osaa eikä arpaa tuhotun kansan hätään.
      Kapitalistioligarkia tiputtaa vetelät, jos vaaditaan jälkeenjääneitä valtioita teollistumaan. He pelkäävät teollisuustyöläisten määrän kasvua.

      • Anonyymi

        Taliban terroristit tekivät äärimmäisen julmia iskuja vapaiden länsimaiden si-
        viilien keskuuteen, tarkoituksena tappaa mahdollisimman paljon ihmisiä us-
        konsa tähden, uskoen pääsevänsä suoraan paratiisiin marttyyreina kuollen.
        Nämä tappajat tiesivät tarkkaan millaisen pelon ne tulivat aiheuttamaan maa-
        ilmassa. Hyvin tiedämme 11.9.2001 kiihkoislamistit hyökkäsivät USA:han käyt-
        täen ohjuksina matkustajalentokoneita, ja senjälkeen on ollut lukemattomia
        iskuja, jopa suomessakin.Suomihan kuuluu Islamin terroristien mahdollisiin
        iskukohteisiin länsimaisena maana ja demokratiana.


    • Anonyymi

      Länsimaisia avustusjärjestöjä maassa on nytkin, sen mitä Taleban sallii siellä olevan.
      Talebaneilla ei ole mitään oikeutta vaatia niitä varoja, jotka ovat länsipankeissa. Nehän ovat läntisten järjestöjen antamia, ja kiistanalaisia lainsäädännöllisestikin.

    • Anonyymi

      Saishan ne muutaman ydinaseen rahoilla.

    • Anonyymi

      Toisaalta ottaa Afganistanista pois kristityt ja sulkea maan rajat korkealla muurilla. Antaa niiden siellä tappaa toisensa.

    • Anonyymi

      Nato ei saanut Afganistania haltuunsa sodalla. Taktiikka muuttui kansainväliseksi rosvoukseksi. Valtion ulkomaiset varat ryöstetään. Kas kun nato ei vielä ryöstä Suomen varoja! Suomi työntääkin natolle vapaaehtoisesti kymmeniä miljardeja. Suomi saa käyttökelvotonta roskaa siviilituotantoa varten.
      Mikä on se suomalainen taho, joka kehottaa valtiolliseen varastamiseen! Pikkutrollit osuivat heti pyydykseen. He eivät tue lainkaan Afaganistanin maallistumista. He tarttuivat naton mukaan uskonsotaan.

      • Anonyymi

        Hyväksytkö islamistien terroriteot länsimaisia demokratioita vastaan, jois-
        sa voi kuolla kasoittain ihmisiä, ja on kuollutkin.??


      • Anonyymi

        Ymmärsikö joku tuosta sekavuudesta mitään?
        Joko kirjoittaja on lapsi, tai Tiltu, joka on rokotettu RT,:n pistoksella.


    • Anonyymi

      Lapsellista kysyä terroritekojen sallittavuudesta. Suomalaisten uusnatsien terroriteot tuomitaan.
      Islamin ja kristinuskon nimissä tehdyt terroriteot tuomitaan.
      Naton terroristiset sodat tuomitaan.
      Naton terroristinen toisten valtioiden varojen kavaltaminen tuomitaan terroristisena tekona.
      Jokaisessa valtiossa väkivaltarikolliset tulee tuomita.
      Naton tulee lopettaa terroristiset sodat ja sodalla uhkailut.
      Nato tulee saattaa kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen vastaamaan terroristisista sodistaan.

    • Anonyymi

      Kommunistien on turhaa puhua terroriteoista yhtään mitään, kun oma
      ideologia on ollut pahin murhaajahallituksineen jo 1900 luvun alusta
      asti . Tekopyhää hurskastelevaa puhetta, Kommunismi on kaikkialle tuo-
      nut pelkkää pakkovaltaa kaikkialle missä ovat valtansa anastaneet.
      Missään ei ole ollut vapailla vaaleilla valittua hallitusta ja kansoja on
      alistettu ja riistetty mielinmäärin ihmisoikeudet sivuuttaen.
      Afganistan saa jäädytetyt varansa jos Taliban suostuu demokraattisiin
      uudistuksiin, mitään varoja ei sieltä olla vrastettu kommunistien höpi-
      nöillä ei ole mitään arvoa.

      • "Afganistan saa jäädytetyt varansa jos Taliban suostuu demokraattisiin
        uudistuksiin, mitään varoja ei sieltä olla vrastettu kommunistien höpi-
        nöillä ei ole mitään arvoa."

        Natoporvari lukee taliban porvareille lakia. Natolla on paremmat aseet, vaikka hävisikin alistussodan, ja siksi naton laki on vahvempi.
        Tällä tempulla nato pitkittää taliban-hallinnon elinaikaa eli varmistaa Afganistanin porvarihallinnon ja uskonnollisen teokratian pysyvyyttä pidempään kuin luonnollinen kehitys sallisi.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2377
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      284
      2275
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      74
      1759
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1452
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1299
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1298
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1030
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1020
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe