Persoonallisuushäiriö mielisairaus?

Anonyymi

Mikä ero on persoonallisuushäiriöllä ja mielisairaudella. Häiriö kestää kuitenkin koko elämän ajan ja on parantumaton joten eikö se silloin ole mielisairaus?

55

1749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielisairauskin on sellainen termi, josta pitäisi jo luopua. Mieli on abstrakti käsite, eikä sellainen voi olla sairas. Pitäisi puhua aivosairauksista, on se kumma kun tätä erittäin leimaavaa sanaa mielisairas saa käyttää, kun moni muu leimaava ja halventava sana ollaan kieltämässä.

      • Anonyymi

        MIELI MIELELLÄ KIELELLÄ NO NIIN HYVÄ TAAS OLLAAN TÄSSÄ MUISSA ON JOKU VIKA PAITSI TEISSÄ MEISSÄ KAIKKI OVAT VÄHÄN HULLUJA PAITSI TE JA JOSKUS AJATTELEN ETTÄ ETTEKÖHÄN TEKIN OLE.


    • Anonyymi

      Ei mitään, molemmat hölynpölyä. Jos on joku häiriö aivojen metaboliassa, on kyseessä neurologinen vaiva.

      • Anonyymi

        Aivoissa olevat vammat väkivalta aiheuttaa veren kierto vaikeuksia hapen puutetta tai kuulovaikeuksia.Uskonnot taas laittaa ihmisiä saatanalle samoin kuin noidat woodoo kabbala wiccat.Se taas on noituutta kirottuna elämistä. Estetään kiusanteolla jotain tai syytetään hulluksi jos uskoo Jeesukseen tai ei usko.Noituus on okkulttimismia hengellistä ei siihen auta mikään lääke tai keskustelu kiroukset pitää purkaa hypnoosit ja muu.


    • Anonyymi

      Mielisairaus-sanan tilalla käytetään nykyään sanoja psykiatrinen sairaus.

      Tosin ihmisiä asetetaan sairastamaan tätä sairautta turhan kevein perustein.
      Kirjoitin tosiaan asetetaan, koska alkaa kai olla muotia, että jokin diagnoosi " pitää olla " olemassa.
      Ihmisellä saattaa olla vaikka vain oma luonne vähän muista ( normaaliksi luokitelluista ? ) poikkeava, niin sille aletaan kaivella diagnoosia.

      Ja valitettavaa mutta totta, että jotkut ovat jopa sellaisia, että päästävät itsensä alistumaan potilaan ja jotenkin sairaan rooliin, kun saavat diagnoosin.
      Tosin jotkut diagnosoidaan aivan aiheestakin, mutta jotain rajaa silti.....

      • Anonyymi

        Eli siis jos uskot Jumalan poikaan Jeesukseen olet hullu. Lestat taas laittaa saatanalle ihmisiä jotka ei usko.


      • Anonyymi

        En usko
        että kukaan nauttii jos on sairas , maailmassa on monenlaisia sairauksia
        Syyt on monet , ja kukaan ei itse voi sille mitään jos sairastuu.
        Minun läheiseni sai diagnoosin joka merkitsi että siihen kuolee, silloin hänkin heräsi huomaamaan mitä sairaus on.
        Aikaisemmin oli keskustellut sairaista kuten sinäkin.
        Jos ei itse ole kokenut sairauksia joista puhuu, niin paras olla hiljaa
        Ei se kenenkään sairautta auta jos siö möläyttelet omiasi .
        Jos tekee työtä sairaalassa , niin tietää että sairauksia on olemassa toiset hyvinkin vaikeita


    • Anonyymi

      Mulla on ainakin vaan mielisairaus ja se on krooninen oon kans huomannu, se on kuulemma mun hermosoluissa psykiatrien mukaan, vaikkei niitä muistettu kyllä tutkii kun mulle annettiin tää diagnoosi. Kuulen aina välillä ihmisten ajatuksia, sellaista ajatusten siirtoo siis. Joskus vaistoan että joku aikoo soittaa mulle ja esimerkiksi mummon kuollessa heräsin yöllä siihen, että se tuli sanoon hyvästi mulle. Psykiatritäti oli sitä mieltä että mun kokemus on mahdoton ja että mulla on mielisairaus nimeltä skitsofrenia. Se sano, että mulla on päässä niinkun joku diabetes ja mun pitää syödä semmosia lääkkeitä, jotka vähentää mun ajatusharhoja kun ne vähentää dopamiinin vaikutusta mun keskushermostossa. Silleen niinkun mä aloin kelata, että johtuuko mummon kuolemaan herääminen niinkun jostain dopamiinin ylituotannosta niinkun, mutta niin se psykiatrisetä sano mulle että ihme juttu kun yks välittäjäaineen aktiivisuuden värähtely väärään suuntaan saa niin kummallisia kokemuksii aikaan. Se on vähän kun korkee kolesterooli, mutta ei kuitenkaan kun sitä ei voi suoraan mitata ja sen takia sitä ei voi kumota sitä diagnoosii, kun sitä ei voi mitata, niin siks sen voi vaan antaa. Joku tohtorisetä selitti, että se että vaistoon mun poikaystävällä olevan salaisuuksia ennen kun se kertoo niistä mulle, niin se sano että se johtuu siitä että mulla on rasva-aineenvaihdunnan häiriö niinkun, paitsi että sitä ei voi oikeesti mitata kun se on niin epämääränen se häiriö, että sille ei oo mittaria vielä keksitty tai että sitä rasva-aineenvaihduntaa ei ei häriöitetty vielä riittävän monella skitsofreenikolla et se olis niinkun diagnostisesti mielenkiintonen se biomarkkeri niinku.

      Sit ne sano että ne tulee kohta keksimään, ett miten ne mittaa mun ajatuksensiirtohäiriön mun aivoista ja että mun kannattaa odottaa vielä, millon tää ihan kauhee kärsimys päättyy mun päässä kun ne keksii sen neurobiologisen mekanismin, jolla estää mun aivoja kuulemasta toisten ihmisten ajatuksii. Mulla on vielä löytämätön aivosairaus joka saa mut vaistoomaan ihmisten ajatuksii, mutta koska sitä ei osata vielä niinkun mitata aivoista niinkun, niin se on sen takia mielisairaus nimeltään. Mä oon vähän kehitysvammanen, mä vedän näitä hermomyrkkyjä sen takia kun mun lekuri sano että mun pitää syödä niitä että mun dopamiinitasot pysysy kurissa, enkä mä kuule niinku liikaa toisten ihmisten ajatuksii. Oon niin lapsen tasolle jäänyt, etten mä oikein tiiä että mikä on totta ja mikä on harhaa, niin se psykiatrisetä sano ja sano että onneksi on nykyiset hoitomuodot, jossa tämmösii lapsen tasolle jääneitä ihmisii voi auttaa. Mä oonkin tosi kunnon mielisairas kun mä otan mun lääkkeet ja mä otan mun statiinit ja oon oppinu kans tunnistaa, että millon se mun mielisairaus on tulossa kun alan vahingossa ajatella toisen ihmisen näkökulmasta niinkun tätä maailmaa, niin silloin mun täytyy mennä heti tohtorisedän luo että ne vie mut piipaa-autolla mielisairaalaan, etten mä vaan kahdottais mun terveyttäni ja ottais väärää näkökulmaa tähän todellisuuteen. Onko persoonallisuushäiriöisetkin tämmösiä kehitysvammasia aivosairaita, jotka odottaa aivosairausmittareitten kehittymistä vielä muutaman vuosisadan päästäkseen tästä kauheesta taantumiseen johtavasta reaaliteettitestauksen puuteesta eroon? Ottaa vahingossa väärän näkökulman ja ajattelee vahingossa väärin ääneen, niin dopamiinitasot värähtelee väärään suuntaan ja sitten viedään heti piipaa-autolla korjauttaa mun dopamiinitasoi. Voi että mä ootan että tiede kehittyy ja viisaat psykiatrisedät korjaa mun aivot, niin musta tulee oikee aivosairas enkä mä sairasta vaan metaforista korkeeta kolesterolitasoo vaan ihan oikeeta rasva-aineenvaihdunnan häiriöö.

    • Anonyymi

      p-sairaus ennemminkin, kun ei ole hetkellinen. Mutta se ei ole m-sairaus eikä m-häiriö, koska perustuu henkilön persoonaan eikä mieleen. Esim. nenän muoto on persoonaa ja nuha on sairaus.

      Masennus on sairaus, ahdistus voi olla häiriö, ja bi-polaari voi olla sairaus, vaikka olisi persoonablaaa blaa.

      Ihminen voi olla kypsä, jolloin kaikki osat ovat kohdillaan ja oikeilla painotuksillaan, kun taas p-sairas on epäkypsä jossain, ja sitä rakennetta pitää yllä persoona tai ja asenne, ja se on muutettavissa, mutta on hyvin vahva ja vaikeasti muutettavissa, ja perustuu erilaisiin tarpeisiin, jotka koetaan tarpeellisiksi suojiksi tai tarpeiksi tai ja omaksi persoonaksi, omaksi itseksi.

      • Anonyymi

        Nuoruudessa käytin runsaasti päihteitä, joka aiheutti psyyken heittelyä jatkuessaan liian pitkään.
        Siinä vaiheessa minut todettiin epävakaaksi, joka liittyy persoonallisuushäiriöön.
        Leima on ja pysyy lopun elämää, vaikka vakaus palasi päihdesekoilut lopetettuani.

        Persoonallisuus kai pysyy ihmisellä suurin piirtein samanlaisena koko eliniän, en oikein usko voisiko sitä muutella halutessaan, tai tilanteiden mukaan.
        Persoonallisuuden piirteet ja käytösmalli kyllä muuttuu monellakin päihteiden väärinkäyttäjällä, etenkin siinä vaiheessa kun on päihtyneenä. Joskus myös voimakkaat vieroitusoireet saavat aikaan vaikka mitä, psykooseja myöten mahdollisesti.

        Vähän myös kyseenalaistaisin koko persoonallisuus-asiaa, etenkin puhuttaessa jostain häiriöstä siihen liittyen.
        Ymmärrettävää toki, jos persoonallisuuden selkeästi havaittavissa oleva häiriö jotenkin haittaa omaa tai muiden elämää, silloin kai se on oikeasti häiriö.
        Sekin on faktaa, että me jokainen olemme oma persoonamme, emmekä mitenkään pysty olemaan kaikille mieliksi, eikä kyllä tarvitsekaan. Eikä onneksi olla kaikki samanlaisia ihmisiä.
        Jos on vähänkin poikkeava persoonallisuus, mielletään se herkästi joksikin häiriöksi, kun se ei sovi johonkin " ennalta määritettyyn malliin ".

        Tuntuu, että nykyisin hakemalla haetaan ihmisille joitain diagnooseja liiankin herkästi.
        Toki sitten taas joissain tapauksissa se on ihan tarpeenkin.


      • Anonyymi

        Masennus on Raamatussa Jeesuksen mukaan alaspainettu. Sellaista tapahtuu uskonnoissa usein painetaan joku alas syytetään syytetään väärin tai kokonaan syytöntä. Väärin siis. Ne on alaspainettuja ja moni on masentunut raiskauksen jälkeen tai ryöstön kaikki viety tai tulipalossa mennyt kaikki tai syitä on monta. Joku masentuu kun puoliso vaihtaa nuorempaan.


    • Anonyymi

      No se kun vanhojen tanssit normalisoidaan usean vuoden ajan kuluttua vasta.

    • Anonyymi

      Epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivän henkilön kanssa tekemisissä olleena voin sanoa, että kyseessä on vakava mielenterveyden ongelma. Ja näin sanovat myös ammattilaiset. Mielisairautena sitä ei Suomessa syystä tai toisesta käsittääkseni kuitenkaan pidetä, vaan persoonallisuushäiriönä.

      Onko se viisasta, että vakavaa mielenterveyden ongelmaa yritetään kaunistella tunteita loukkaamattomalla terminologialla?

      Epävakaudesta on mahdollista parantua ainakin siltä osin, että oireet saa hallintaan, vaikka sisällä saattaisi edelleen välillä myrskytä.

      Jos asian vakavuus ei ole selkeää terminologian kautta, sehän voi kannustaa persoonallisuushäiriöistä olemaan menemättä hoitoon.

      • Anonyymi

        Stigma on totta, ja sitä vastaan pitää taistella ihan tietoisesti.

        Mutta sekin on ongelma, että nykyaikana vastuuta siirretään aivan liian paljon omaisille. Tuloksena on se, että tarttumaton mielenterveysongelma leviää kuin kulovalkea, kun omaiset väsyy ja sairastuu itse.


      • Anonyymi

        Epävakaaksi vuosia sitten diagnosoituna ihmettelenkin tätä, kun ns. sairaus ei ole vaikuttanut negatiivisesti ihmissuhteisiini, kukaan kavereistani, tuttavistani, ei ole pitänyt minua mitenkään poikkeuksellisena tai " väärällä " tavalla erilaisena.
        Itsekin kyllä tunnen epävakaita, ja tiedostan, että se on hankala vaiva, vaikka en varsinaisesti väittäisi sitä sairaudeksi.

        Ja tuosta " sisällä myrskyämisestä ", eiköhän meillä kaikilla joskus ole jonkinlaista myrskyä sisällään, mielialat ja tunteet vaihtelevat jokaisella jonkin verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epävakaaksi vuosia sitten diagnosoituna ihmettelenkin tätä, kun ns. sairaus ei ole vaikuttanut negatiivisesti ihmissuhteisiini, kukaan kavereistani, tuttavistani, ei ole pitänyt minua mitenkään poikkeuksellisena tai " väärällä " tavalla erilaisena.
        Itsekin kyllä tunnen epävakaita, ja tiedostan, että se on hankala vaiva, vaikka en varsinaisesti väittäisi sitä sairaudeksi.

        Ja tuosta " sisällä myrskyämisestä ", eiköhän meillä kaikilla joskus ole jonkinlaista myrskyä sisällään, mielialat ja tunteet vaihtelevat jokaisella jonkin verran.

        Aina epävakaa ei tietysti ymmärrä omaa toksisuuttaan. Välien katkominen, katoaminen, gaslightaaminen ja manipulointi on vakavaa henkistä väkivaltaa joka traumatisoi.

        Pahimmat oireet tulee esille läheisissä suhteissa, eli yleensä parisuhteessa tai sen kaltaisessa. Ja jos niitä ei tule, on diagnosoitu väärin eikä ole epävakaa.

        Joskus sekoittuu lievempi mielenterveysongelma CPTSD ja epävakaus keskenään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina epävakaa ei tietysti ymmärrä omaa toksisuuttaan. Välien katkominen, katoaminen, gaslightaaminen ja manipulointi on vakavaa henkistä väkivaltaa joka traumatisoi.

        Pahimmat oireet tulee esille läheisissä suhteissa, eli yleensä parisuhteessa tai sen kaltaisessa. Ja jos niitä ei tule, on diagnosoitu väärin eikä ole epävakaa.

        Joskus sekoittuu lievempi mielenterveysongelma CPTSD ja epävakaus keskenään.

        Sain kyseisen diagnoosin sellaisessa elämän vaiheessa, kun kaikki elämässäni oli epävakaata.
        Halusin saada pääni sekaisin lähes millä aineilla tahansa. Tuleehan niillä epävakaammaksi kuin millään muulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain kyseisen diagnoosin sellaisessa elämän vaiheessa, kun kaikki elämässäni oli epävakaata.
        Halusin saada pääni sekaisin lähes millä aineilla tahansa. Tuleehan niillä epävakaammaksi kuin millään muulla.

        Taitaa sitten olla väärä diagnoosi.
        Mullakin joku pisti tuon saman ja mä en todellakaa ole mikää epävakaa persoona. Paljon kaikkea huonoa ja huonoa kokemusta. Parempi dg voisi olla vaikkapa pstd. Lähipiirissä on kyllä hyvin epävakaata, narsistista, epäsosiaalista ja passiivisagressiivista touhua. Mäkin oon joutunut hyvin systemaattisen ja sadistisen kiusanteon kohteeksi, vaikka tilanteeni on vakava ja johtuu isosti ihan ulkoisista syistä muiden toimesta, mutta ei vanhemmatkaan kaikkea oikein tehneet, vaan kevatason touhua välillä. Varmuudella ovat rikoksiin syyllistyneet, mahdollisesti myös osaltaan pysyvien haittojen aiheuttamiseen, enkä vedä ns. hatusta yhtään mitään! Tappotuomion annoin mutta siihen tuli ns. biologiset aseet avuksi ja luonto hoiti pois

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa sitten olla väärä diagnoosi.
        Mullakin joku pisti tuon saman ja mä en todellakaa ole mikää epävakaa persoona. Paljon kaikkea huonoa ja huonoa kokemusta. Parempi dg voisi olla vaikkapa pstd. Lähipiirissä on kyllä hyvin epävakaata, narsistista, epäsosiaalista ja passiivisagressiivista touhua. Mäkin oon joutunut hyvin systemaattisen ja sadistisen kiusanteon kohteeksi, vaikka tilanteeni on vakava ja johtuu isosti ihan ulkoisista syistä muiden toimesta, mutta ei vanhemmatkaan kaikkea oikein tehneet, vaan kevatason touhua välillä. Varmuudella ovat rikoksiin syyllistyneet, mahdollisesti myös osaltaan pysyvien haittojen aiheuttamiseen, enkä vedä ns. hatusta yhtään mitään! Tappotuomion annoin mutta siihen tuli ns. biologiset aseet avuksi ja luonto hoiti pois

        Monisairas

        Semmonen pieni vielä, että mahtaako olla myös pershärön kontrollihaluisen hommaa, kun kerta toisensa jälkeen haluttas tulla kahville, ja pelkkä kohtelias kieltäytyminen ei tahdo riittää, vaan pitäis perustelut esittää. Kun sitten tullaan, saatetaan pääosin puhua vain omista aika turhanpäiväistä ongelmista allekirjoittaneen nimim. näkökulmasta ts. mulle ei kahvihetkestä mitään iloa. Kerran mä olisin tarjonnut kahvilassa, mut ei taas käynyt. Minusta kahville/kylää yleensä on tapana kutsua.

        Mä oon monesti sanonut etten noista niin perusta, vaan pitäisi olla joku pitkän tähtäimen juttu. Eräälläkin on kuusnumeroinen määrä varoja ja mulla ei mitään. Että pitäs onnesta hihkua, jos oikein viinerit joskus tarjoaa , ja itse pyytää orjatöihin vakavasti sairasta - katsokaas se on kuulemma mukavaa ajankulua !!! Muutenkin homma on semmosta, että otetaa yhteyttä, kun minusta on jotain hyötyä tai se tietää rahanmenoo.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Semmonen pieni vielä, että mahtaako olla myös pershärön kontrollihaluisen hommaa, kun kerta toisensa jälkeen haluttas tulla kahville, ja pelkkä kohtelias kieltäytyminen ei tahdo riittää, vaan pitäis perustelut esittää. Kun sitten tullaan, saatetaan pääosin puhua vain omista aika turhanpäiväistä ongelmista allekirjoittaneen nimim. näkökulmasta ts. mulle ei kahvihetkestä mitään iloa. Kerran mä olisin tarjonnut kahvilassa, mut ei taas käynyt. Minusta kahville/kylää yleensä on tapana kutsua.

        Mä oon monesti sanonut etten noista niin perusta, vaan pitäisi olla joku pitkän tähtäimen juttu. Eräälläkin on kuusnumeroinen määrä varoja ja mulla ei mitään. Että pitäs onnesta hihkua, jos oikein viinerit joskus tarjoaa , ja itse pyytää orjatöihin vakavasti sairasta - katsokaas se on kuulemma mukavaa ajankulua !!! Muutenkin homma on semmosta, että otetaa yhteyttä, kun minusta on jotain hyötyä tai se tietää rahanmenoo.

        Monisairas

        Vielä vähän jatkoo... Kun mä oon jopa väärin perustein joutunut pakkokeinojen kohteeksi ym paljon kaikkee skeidaa, niin juttu on niin, että mä sanon loppuviimein tekemisen tahdin - kyllä jämpti on näin! Seuraava vaihe on, ellei tahti rupee muuttuu, että pitää suorastaan maksaa vierailusta tai että puh nro menee estolistalle!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä vähän jatkoo... Kun mä oon jopa väärin perustein joutunut pakkokeinojen kohteeksi ym paljon kaikkee skeidaa, niin juttu on niin, että mä sanon loppuviimein tekemisen tahdin - kyllä jämpti on näin! Seuraava vaihe on, ellei tahti rupee muuttuu, että pitää suorastaan maksaa vierailusta tai että puh nro menee estolistalle!

        Monisairas

        Kaveri- ja ystäväpiirinsä jokainen voi valita itse.
        Jos jonkun kanssa on hankalaa pitää yllä ihmissuhdetta, niin onko mitään järkeä pitää sitä yllä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaveri- ja ystäväpiirinsä jokainen voi valita itse.
        Jos jonkun kanssa on hankalaa pitää yllä ihmissuhdetta, niin onko mitään järkeä pitää sitä yllä ?

        Joo, näinhän se on. Mä oon todella monesti yrittänyt kertoo mitä ja miksi koen vääräksi ja lisäksi on paljon semmosta mitä sanojan pitäisi käsittää muutenkin, mutta ei ja sitä vain intetään heti vastaan ilman perusteen perustetta - kun ei kerran aidosti välitetä! Samoin auttaminen on ollut usein hyvin ykspuoleista. Paljon kaikkea raukkamaista kiusantekoa ja taloudellista tai työhön liittyvää hyväksikäyttöä tai sen yritystä. Siis hyvin kylmää touhua sairasta ja köyhää kohtaan. Kyllä normi täyspää käsittää sanomattakin mikä on sopivaa käytöstä milloinkin.
        Tämmösissä, jos mikään ei muutu eikä näytä olevan aikomuskaan, lienee parasta ottaa etäisyyttä.

        Monisairas


      • Anonyymi

        Aina niin helppoa muita haukkua nimitellä mutta entä se oma luonne sitten ja käytös. Ullanlinnan psyko kertoo meille että myös kaikkitietävä psyko voi itsekin olla psyko. Tai joku voi olla woodoo noitien kohteena jopa ihmisiä kirotaan eikä huumeissa oleva ole välttämättä itse mitään ottanut vaan höneen on laitettu huumeita. Myös hormoneja voidaan käyttää.Monet ovat ihan jonkun vihan kohteena rikollisten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epävakaaksi vuosia sitten diagnosoituna ihmettelenkin tätä, kun ns. sairaus ei ole vaikuttanut negatiivisesti ihmissuhteisiini, kukaan kavereistani, tuttavistani, ei ole pitänyt minua mitenkään poikkeuksellisena tai " väärällä " tavalla erilaisena.
        Itsekin kyllä tunnen epävakaita, ja tiedostan, että se on hankala vaiva, vaikka en varsinaisesti väittäisi sitä sairaudeksi.

        Ja tuosta " sisällä myrskyämisestä ", eiköhän meillä kaikilla joskus ole jonkinlaista myrskyä sisällään, mielialat ja tunteet vaihtelevat jokaisella jonkin verran.

        Siis kukaan ei ole epävakaa ennen sanottiin suomeksi tasapainoton lähinnä jos juopotteli liikaa tai juhli tai ei tiennyt mitä tekisi työkseen lähinnä nykyään on ammatin valinnan ohjaajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa sitten olla väärä diagnoosi.
        Mullakin joku pisti tuon saman ja mä en todellakaa ole mikää epävakaa persoona. Paljon kaikkea huonoa ja huonoa kokemusta. Parempi dg voisi olla vaikkapa pstd. Lähipiirissä on kyllä hyvin epävakaata, narsistista, epäsosiaalista ja passiivisagressiivista touhua. Mäkin oon joutunut hyvin systemaattisen ja sadistisen kiusanteon kohteeksi, vaikka tilanteeni on vakava ja johtuu isosti ihan ulkoisista syistä muiden toimesta, mutta ei vanhemmatkaan kaikkea oikein tehneet, vaan kevatason touhua välillä. Varmuudella ovat rikoksiin syyllistyneet, mahdollisesti myös osaltaan pysyvien haittojen aiheuttamiseen, enkä vedä ns. hatusta yhtään mitään! Tappotuomion annoin mutta siihen tuli ns. biologiset aseet avuksi ja luonto hoiti pois

        Monisairas

        Hei myös jos joku käyttää sua hyväksi huijaa pettää saa aikaan masennusta vaikka se ei ole sun vika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei myös jos joku käyttää sua hyväksi huijaa pettää saa aikaan masennusta vaikka se ei ole sun vika.

        Ihan totta. Depis on ja paljon muuta ja osin noista johtuva ja suurimmat syyt muussa terveyden pilaamisessa (vammantuottamukset, heitteillejättö ym.) mihin osaltaan syypäitä omat vanhemmat, eräs ope, tietyt tyksin lekurit ja pieneltä osin pari muuta. Sitten on vielä sellanen tyhmä perintöriita mikä vaikuttaa vieläkin: tätini meni päsmäröimään isän kotitilan ennakkojaossa, eikä hyväksynyt miehensä saamaa rahaosuutta. Mutkan kautta jouduin kärsimään osaltani tän takia vuosia velkahelvetistä. Muukin vaihtoehto olisi ollut mutta leskeksi äitini oli rahan kanssa lähes heikkolahjainen sekä myös jääräpää.

        Ihan tässä ajassa hyväksikäyttöön taipuvaisia on valitettavasti omat sisarukset. Minulla kun sattuu oleen tk-eläkkeellä aikaa ja sukulaisia "kuuluu" auttaa: remontoimaan, metsätöitä ym - vaikka jopa halvausoireita! Heillä on myös mielestäni ylikorostunut kiinnostus tavaraan ja kiinteään omaisuuteen, aivan kuin vanhemmilla. Sosiaalinen käytös on minusta turhan konkretisoivaa ja tunnepuoli jotenkin taka-alalla. Näin ainakin itse koen. Mä olen ihan vastakohta näille ja muutenkin ihan muuta kuin voisi kuvitella monista ongelmista huolimatta. Niin nyt puhutaan enemmän sukulaisista ja tuttavista. Kavereita joskus ollut eikä heistä mitään pahaa sanottavaa, mutta nämä jääneet ajat sitten pois minulle tulleiden vmaisten sosiaalisten oireiden vuoksi. Ne on sittemmin lievittyneet, mutta ei ne oskaan poistu.

        Jos hyvin olisi käynyt ja olis ollut rahaa, voisin olla talousalan yrittäjä enkä nykyinen haukuttava "tollo", jota aina pyydetään tekeen "ajankuluksi" milloin mitäkin ilman, että saa vastavuoroisuutta

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan totta. Depis on ja paljon muuta ja osin noista johtuva ja suurimmat syyt muussa terveyden pilaamisessa (vammantuottamukset, heitteillejättö ym.) mihin osaltaan syypäitä omat vanhemmat, eräs ope, tietyt tyksin lekurit ja pieneltä osin pari muuta. Sitten on vielä sellanen tyhmä perintöriita mikä vaikuttaa vieläkin: tätini meni päsmäröimään isän kotitilan ennakkojaossa, eikä hyväksynyt miehensä saamaa rahaosuutta. Mutkan kautta jouduin kärsimään osaltani tän takia vuosia velkahelvetistä. Muukin vaihtoehto olisi ollut mutta leskeksi äitini oli rahan kanssa lähes heikkolahjainen sekä myös jääräpää.

        Ihan tässä ajassa hyväksikäyttöön taipuvaisia on valitettavasti omat sisarukset. Minulla kun sattuu oleen tk-eläkkeellä aikaa ja sukulaisia "kuuluu" auttaa: remontoimaan, metsätöitä ym - vaikka jopa halvausoireita! Heillä on myös mielestäni ylikorostunut kiinnostus tavaraan ja kiinteään omaisuuteen, aivan kuin vanhemmilla. Sosiaalinen käytös on minusta turhan konkretisoivaa ja tunnepuoli jotenkin taka-alalla. Näin ainakin itse koen. Mä olen ihan vastakohta näille ja muutenkin ihan muuta kuin voisi kuvitella monista ongelmista huolimatta. Niin nyt puhutaan enemmän sukulaisista ja tuttavista. Kavereita joskus ollut eikä heistä mitään pahaa sanottavaa, mutta nämä jääneet ajat sitten pois minulle tulleiden vmaisten sosiaalisten oireiden vuoksi. Ne on sittemmin lievittyneet, mutta ei ne oskaan poistu.

        Jos hyvin olisi käynyt ja olis ollut rahaa, voisin olla talousalan yrittäjä enkä nykyinen haukuttava "tollo", jota aina pyydetään tekeen "ajankuluksi" milloin mitäkin ilman, että saa vastavuoroisuutta

        Monisairas

        siis sosiaalisesti vmaisten oireiden mut ei tuo mainittukaa ihan väärin ole sekä vielä kova uupumus ja masennus.

        Sitten esimerkiks tossa hiljattain eräs oli just tullut afrikasta ja mulle puhui, että siinähän sitä onkin ihan tarpeeksi tekemistä, jos kävisin hällä viinerikahveilla ja pitäisi vielä ostaa väkisin joku halpa auto - pääsee katos pois kotoo välillä!!! Voi helvetti mitä tökeröö puhetta 😠 Juu selvähön se, että monisairaana mutta myös asiantuntijayritystä ajatelleena viinerikahvit on todellinen piristys ja tuo elämään lisävirtaa....

        Onko sitten ainakaan pelkkää pers. häiriöö vaiko myös jotain muuta sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää kyvyttömyyttä...

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis sosiaalisesti vmaisten oireiden mut ei tuo mainittukaa ihan väärin ole sekä vielä kova uupumus ja masennus.

        Sitten esimerkiks tossa hiljattain eräs oli just tullut afrikasta ja mulle puhui, että siinähän sitä onkin ihan tarpeeksi tekemistä, jos kävisin hällä viinerikahveilla ja pitäisi vielä ostaa väkisin joku halpa auto - pääsee katos pois kotoo välillä!!! Voi helvetti mitä tökeröö puhetta 😠 Juu selvähön se, että monisairaana mutta myös asiantuntijayritystä ajatelleena viinerikahvit on todellinen piristys ja tuo elämään lisävirtaa....

        Onko sitten ainakaan pelkkää pers. häiriöö vaiko myös jotain muuta sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää kyvyttömyyttä...

        Monisairas

        Oletko ajatellut, että sulla saattaa olla kyvyttömyyttä sanoa EI, kun ihmiset pyytävät auttamaan tai tekemään jotain ?
        Ei ole pakko suostua kaikkeen, jos ei itse halua.
        Jos ei itse halua, ja silti tekee, on ongelma silloin jokin muu, kuin pelkästään he, joita sanoo hyväksikäyttäjiksi.

        Onko taustalla esim, ajatus hyväksytyksi tulemisesta, pelkäätkö, etteivät pitäisi sinusta, jos et tee mitä pyytävät ?
        Mitä tapahtuisi, jos joskus sanoisit pyyntöön EI ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ajatellut, että sulla saattaa olla kyvyttömyyttä sanoa EI, kun ihmiset pyytävät auttamaan tai tekemään jotain ?
        Ei ole pakko suostua kaikkeen, jos ei itse halua.
        Jos ei itse halua, ja silti tekee, on ongelma silloin jokin muu, kuin pelkästään he, joita sanoo hyväksikäyttäjiksi.

        Onko taustalla esim, ajatus hyväksytyksi tulemisesta, pelkäätkö, etteivät pitäisi sinusta, jos et tee mitä pyytävät ?
        Mitä tapahtuisi, jos joskus sanoisit pyyntöön EI ?

        Niin no varsinaista hyväksikäyttöä ei ole kauheesti onneksi ollut. Kyllä mä ei osaan sanoo, mut ärsyttää se, kun samaa sitten kysellään uudelleen ja uudelleen ja että sairas tekisi muka ajankuluksi niitä mitä on pyydetty. Mulla on tässä vahvana pointtia myös se miten on sopivaa kysyä sairasta tekeen ja onko edes sopivaa pyytää tekee ilmaseks ilman vastavuoroisuutta. Suurin osa näistä mennyt kumminkin ihan hyvin, varsinkin naapurien kanssa ja nämä onkin aina kuitattu vaihtotyöllä tai rahalla - ihan automaattisest niinku pitääkin. Sen sijaan lähipiirissä on ollut havaittavissa ajattelua jonkinlaisesta hyväksikäytön yrittämisestä. Perinnönjaotkin olleet semmosta, että mun osuus yliarvostettaisiin ja muiden aliarvostettaisiin, jolloin he sais enemmän. En minä vaan koskaan toimisi näin eikä tuollanen anna ihmisestä hyvää kuvaa!

        Remontti töiden ja metsätöiden tekeminen sitä paitsi ei minusta ole mitään auttamista, vaan kalastellaan rahasäästöä kun ei tarvi ottaa esim ammattilaista. Ja sitten se ajatuskin, että mun kaltainen tekis tuosta vain! En pidä fiksuna tämmöstä - edes kysyä ja varsinkaan sairaalta! Sitten se vastavuoroisuus, mutta eipä aina ole tähän mitään tahtoakaan. Tuollaiset ihmiset muutenkin käyttäytyvät itsekkäästi, kun voivat hyötyä siitä, sekin on nähty miten ollaan kieli pitkällä ilmaisen rahan perään.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ajatellut, että sulla saattaa olla kyvyttömyyttä sanoa EI, kun ihmiset pyytävät auttamaan tai tekemään jotain ?
        Ei ole pakko suostua kaikkeen, jos ei itse halua.
        Jos ei itse halua, ja silti tekee, on ongelma silloin jokin muu, kuin pelkästään he, joita sanoo hyväksikäyttäjiksi.

        Onko taustalla esim, ajatus hyväksytyksi tulemisesta, pelkäätkö, etteivät pitäisi sinusta, jos et tee mitä pyytävät ?
        Mitä tapahtuisi, jos joskus sanoisit pyyntöön EI ?

        Mitäs mieltä muuten oot tuosta kahvittelujutusta? Tuommoista kun kuulen usein mikä olisi sopivaa itselle ilman että edes kysytään mitään! Mitä ihmettä, kai nyt jokainen tietää itse mitää ajattelee. Mulle ei yks kahvittelu ole juuri mitään sosiaalisuutta eikä tuollainen kotio pääsy mitään merkkaa - saman kuin kävisi kaupassa tai kahvilassa.

        Mut tätähän tää on ollut jo kauan. ei aitoa läheisyyttä, vaan semmosta teennäistä ja etäistä. Oon mä sitten kuullut olevani laiska, asennevikainen ja kyllä se siitä kun harjoittelee -vakavia neur. oireita, mut sanoja ite ollut sakoilla, kun vituttanut, ja samalla tehnyt omia rakennustöitä - ja palkka juoksee! Paljon kaikkee tällästä pikku itsekkyyttä ollut muutenkin. Jotain pers. häiriötä siis varmastikin on

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin no varsinaista hyväksikäyttöä ei ole kauheesti onneksi ollut. Kyllä mä ei osaan sanoo, mut ärsyttää se, kun samaa sitten kysellään uudelleen ja uudelleen ja että sairas tekisi muka ajankuluksi niitä mitä on pyydetty. Mulla on tässä vahvana pointtia myös se miten on sopivaa kysyä sairasta tekeen ja onko edes sopivaa pyytää tekee ilmaseks ilman vastavuoroisuutta. Suurin osa näistä mennyt kumminkin ihan hyvin, varsinkin naapurien kanssa ja nämä onkin aina kuitattu vaihtotyöllä tai rahalla - ihan automaattisest niinku pitääkin. Sen sijaan lähipiirissä on ollut havaittavissa ajattelua jonkinlaisesta hyväksikäytön yrittämisestä. Perinnönjaotkin olleet semmosta, että mun osuus yliarvostettaisiin ja muiden aliarvostettaisiin, jolloin he sais enemmän. En minä vaan koskaan toimisi näin eikä tuollanen anna ihmisestä hyvää kuvaa!

        Remontti töiden ja metsätöiden tekeminen sitä paitsi ei minusta ole mitään auttamista, vaan kalastellaan rahasäästöä kun ei tarvi ottaa esim ammattilaista. Ja sitten se ajatuskin, että mun kaltainen tekis tuosta vain! En pidä fiksuna tämmöstä - edes kysyä ja varsinkaan sairaalta! Sitten se vastavuoroisuus, mutta eipä aina ole tähän mitään tahtoakaan. Tuollaiset ihmiset muutenkin käyttäytyvät itsekkäästi, kun voivat hyötyä siitä, sekin on nähty miten ollaan kieli pitkällä ilmaisen rahan perään.

        Monisairas

        Ja vielä sen verta.että oon useaan kertaan sanonut mikset pyydä paremkuntoisia kavereita ja naapureita tekee tai auttaan. Ei tuu vastausta miksei. Mäkin oon pystynyt - ei toki ilmatteks! Stten oon sanonut, että paljon paremmat mahikset vaurastua kuin mulla, kunhan ei hassaa rahaa suotta autoihin,shoppailuun yms. ja kai sitä sijoitusriskiä sietää jos kerran on varaa törsätä.
        Ei tarttis nyhtää köyhällä ja sairaalta, ihan niinku jo muutenkin ei olis kestämistä. Ellei sitten kyse ole siitä. ettei sillä yksinkertaisesti ole mitään väliä😠

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs mieltä muuten oot tuosta kahvittelujutusta? Tuommoista kun kuulen usein mikä olisi sopivaa itselle ilman että edes kysytään mitään! Mitä ihmettä, kai nyt jokainen tietää itse mitää ajattelee. Mulle ei yks kahvittelu ole juuri mitään sosiaalisuutta eikä tuollainen kotio pääsy mitään merkkaa - saman kuin kävisi kaupassa tai kahvilassa.

        Mut tätähän tää on ollut jo kauan. ei aitoa läheisyyttä, vaan semmosta teennäistä ja etäistä. Oon mä sitten kuullut olevani laiska, asennevikainen ja kyllä se siitä kun harjoittelee -vakavia neur. oireita, mut sanoja ite ollut sakoilla, kun vituttanut, ja samalla tehnyt omia rakennustöitä - ja palkka juoksee! Paljon kaikkee tällästä pikku itsekkyyttä ollut muutenkin. Jotain pers. häiriötä siis varmastikin on

        Monisairas

        ei kotio vaan kotoa pääsy. Mä oon tästäkin sanonut monesti , että minimissään jotain merkkaa mennä normaalin elipiirin ulkopuolelle - siis ei tuttuja ihmisiä tai paikkoja - useammaksi tunniksi. Mut ei kelpaa, vaan intetään vastaan. En ymmärrä tämmöstä alustavaa ja vähättelevät asennetta. Aivan sama mitä sanoo ei mene oppi perille. Jos jokin tehoo, on se huuto tai uhkaus!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs mieltä muuten oot tuosta kahvittelujutusta? Tuommoista kun kuulen usein mikä olisi sopivaa itselle ilman että edes kysytään mitään! Mitä ihmettä, kai nyt jokainen tietää itse mitää ajattelee. Mulle ei yks kahvittelu ole juuri mitään sosiaalisuutta eikä tuollainen kotio pääsy mitään merkkaa - saman kuin kävisi kaupassa tai kahvilassa.

        Mut tätähän tää on ollut jo kauan. ei aitoa läheisyyttä, vaan semmosta teennäistä ja etäistä. Oon mä sitten kuullut olevani laiska, asennevikainen ja kyllä se siitä kun harjoittelee -vakavia neur. oireita, mut sanoja ite ollut sakoilla, kun vituttanut, ja samalla tehnyt omia rakennustöitä - ja palkka juoksee! Paljon kaikkee tällästä pikku itsekkyyttä ollut muutenkin. Jotain pers. häiriötä siis varmastikin on

        Monisairas

        Kahvittelustako.
        Olen sitä mieltä, että jos ei halua toista kotiinsa kahville, on täysi oikeus sanoa ei, ilman mitään perusteluja.
        Ilman kutsua tulemisesta olen sitä mieltä, että minua ei ole koskaan haitannut, jos joku on joskus tullut kutsumatta kotonani käymään. Toki hekin ilmoittavat etukäteen, jos vaikka tulisivat.
        Ja jos en halua tai jaksa, sitten sanon ettei nyt käy.
        Me ihmiset olemme niin erilaisia, mielipiteet asioihin ovat hyvinkin eriäviä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahvittelustako.
        Olen sitä mieltä, että jos ei halua toista kotiinsa kahville, on täysi oikeus sanoa ei, ilman mitään perusteluja.
        Ilman kutsua tulemisesta olen sitä mieltä, että minua ei ole koskaan haitannut, jos joku on joskus tullut kutsumatta kotonani käymään. Toki hekin ilmoittavat etukäteen, jos vaikka tulisivat.
        Ja jos en halua tai jaksa, sitten sanon ettei nyt käy.
        Me ihmiset olemme niin erilaisia, mielipiteet asioihin ovat hyvinkin eriäviä.

        Kiitos ja joo joo, näin oon tehnytkin, mutta ehkä selitin vähän huonosti mitä tarkoitin....

        Millaiselle ihmiselle ei riitä ei vaan pitää perustella..? Sanotaan toiselle mikä on sopivaa kysymättä ensin mitään...? Tullaan itse matkalta ja sanotaa toiselle, että siinähän sitä on tarpeeksi kun käy viinerikahvilla...? Ajetaan itse perintörahoilla (arvo yli 100t€) ostetulla kalliilla citymaasturilla ja sanotaan minulle vähävaraiselle, jonka pikkuperinnöt meni enimmäkseen autoon ja myin lopulta pis ennnen kuin kaikki rahat loppu, että pitäisi ostaa halpa auto vain päästäkseen hälle kahville - häh, miksei hae sitten itse!?

        Kyllä kelpaa kun saa vain olla ja rahaa tulee, sairaana! Monet kerran olen selvittänyt miksei mikään fyysinen homma ole todellakaan sopivaa, saatikka ajankulua - pitäisi se nyt itsekin käsittää! Jos joku on sopivaa, tietyin ehdoin omin toimin, olisi se talha-alan yrittäjyys, ja tästä on ihan ammattilaisten faktaa olemassa! Että sellainen tollo minä!Ja paljon muuta. Se miten toimin nykyhetkessä, sairaana, masentuneena, syrjäytyneenä, ei tätä muuksi muuta!

        Ei tässä ole mistään yhdestä asiasta ja yhdestä hetkestä kyse, vaan pitkäaikaisesta tavasta toisia ja nimenomaan pyrkiä alistamaan, hyväksikäyttään yms. heikompaa.
        Kyllähän minä ei ole monesti sanonut ja pysyvästi lopettanut tietyt jutut, ei se siitä ole kiinni. Se vaan ei ole optimaalisin ratkaisu. Paremmin minä lopulta kuljen ongelmien läpi paljon kaikkea kohdanneena, kuin tämmöset jotka ei yhtään isoa ongelmaa ole eläessään nähneet.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ja joo joo, näin oon tehnytkin, mutta ehkä selitin vähän huonosti mitä tarkoitin....

        Millaiselle ihmiselle ei riitä ei vaan pitää perustella..? Sanotaan toiselle mikä on sopivaa kysymättä ensin mitään...? Tullaan itse matkalta ja sanotaa toiselle, että siinähän sitä on tarpeeksi kun käy viinerikahvilla...? Ajetaan itse perintörahoilla (arvo yli 100t€) ostetulla kalliilla citymaasturilla ja sanotaan minulle vähävaraiselle, jonka pikkuperinnöt meni enimmäkseen autoon ja myin lopulta pis ennnen kuin kaikki rahat loppu, että pitäisi ostaa halpa auto vain päästäkseen hälle kahville - häh, miksei hae sitten itse!?

        Kyllä kelpaa kun saa vain olla ja rahaa tulee, sairaana! Monet kerran olen selvittänyt miksei mikään fyysinen homma ole todellakaan sopivaa, saatikka ajankulua - pitäisi se nyt itsekin käsittää! Jos joku on sopivaa, tietyin ehdoin omin toimin, olisi se talha-alan yrittäjyys, ja tästä on ihan ammattilaisten faktaa olemassa! Että sellainen tollo minä!Ja paljon muuta. Se miten toimin nykyhetkessä, sairaana, masentuneena, syrjäytyneenä, ei tätä muuksi muuta!

        Ei tässä ole mistään yhdestä asiasta ja yhdestä hetkestä kyse, vaan pitkäaikaisesta tavasta toisia ja nimenomaan pyrkiä alistamaan, hyväksikäyttään yms. heikompaa.
        Kyllähän minä ei ole monesti sanonut ja pysyvästi lopettanut tietyt jutut, ei se siitä ole kiinni. Se vaan ei ole optimaalisin ratkaisu. Paremmin minä lopulta kuljen ongelmien läpi paljon kaikkea kohdanneena, kuin tämmöset jotka ei yhtään isoa ongelmaa ole eläessään nähneet.

        Monisairas

        Pikku toive... ei kiitos pelkkää neuvoa tähän tai muuhunkaan kommenttiin tms. vaan myös käsittelyä ketjun otsikon mukaisesti persoonallisuushäiriö/mielisairaus.

        Täällä on jo kuvattu näiden eroja mutta aika veteen piirretty ero lopulta on, koska persoona koostuu monesta palasta, joista mieli on yksi. Jos jommassa kummassa on jotain problemattiikkaa, niin silloin todennäköisesti molemmissa on jollain tasolla.
        En tiedä... Itsellä on depis ja ahdistus, mutta pers. häiriöstä ei ole kukaan puhunut mitään, vaikka oon satoja sote-ihmisiä tavannut. Mut mut paljonhan tämmöset dg:t on kiinni siitä mitä itse sanoo.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ja joo joo, näin oon tehnytkin, mutta ehkä selitin vähän huonosti mitä tarkoitin....

        Millaiselle ihmiselle ei riitä ei vaan pitää perustella..? Sanotaan toiselle mikä on sopivaa kysymättä ensin mitään...? Tullaan itse matkalta ja sanotaa toiselle, että siinähän sitä on tarpeeksi kun käy viinerikahvilla...? Ajetaan itse perintörahoilla (arvo yli 100t€) ostetulla kalliilla citymaasturilla ja sanotaan minulle vähävaraiselle, jonka pikkuperinnöt meni enimmäkseen autoon ja myin lopulta pis ennnen kuin kaikki rahat loppu, että pitäisi ostaa halpa auto vain päästäkseen hälle kahville - häh, miksei hae sitten itse!?

        Kyllä kelpaa kun saa vain olla ja rahaa tulee, sairaana! Monet kerran olen selvittänyt miksei mikään fyysinen homma ole todellakaan sopivaa, saatikka ajankulua - pitäisi se nyt itsekin käsittää! Jos joku on sopivaa, tietyin ehdoin omin toimin, olisi se talha-alan yrittäjyys, ja tästä on ihan ammattilaisten faktaa olemassa! Että sellainen tollo minä!Ja paljon muuta. Se miten toimin nykyhetkessä, sairaana, masentuneena, syrjäytyneenä, ei tätä muuksi muuta!

        Ei tässä ole mistään yhdestä asiasta ja yhdestä hetkestä kyse, vaan pitkäaikaisesta tavasta toisia ja nimenomaan pyrkiä alistamaan, hyväksikäyttään yms. heikompaa.
        Kyllähän minä ei ole monesti sanonut ja pysyvästi lopettanut tietyt jutut, ei se siitä ole kiinni. Se vaan ei ole optimaalisin ratkaisu. Paremmin minä lopulta kuljen ongelmien läpi paljon kaikkea kohdanneena, kuin tämmöset jotka ei yhtään isoa ongelmaa ole eläessään nähneet.

        Monisairas

        Ei muuten sekään taida olla ihan normityypin hommaa, että heti aletaan törsään perintöä - osa tekee jo ostoslistaa kuolinpesän selvitysvaiheessa! Sikamaista touhua, ja pitäisi nyt vähän kunnioittaa ja arvostaa perillistä.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei muuten sekään taida olla ihan normityypin hommaa, että heti aletaan törsään perintöä - osa tekee jo ostoslistaa kuolinpesän selvitysvaiheessa! Sikamaista touhua, ja pitäisi nyt vähän kunnioittaa ja arvostaa perillistä.

        Monisairas

        Perittävää tietenkin eli siis kuollutta!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ja joo joo, näin oon tehnytkin, mutta ehkä selitin vähän huonosti mitä tarkoitin....

        Millaiselle ihmiselle ei riitä ei vaan pitää perustella..? Sanotaan toiselle mikä on sopivaa kysymättä ensin mitään...? Tullaan itse matkalta ja sanotaa toiselle, että siinähän sitä on tarpeeksi kun käy viinerikahvilla...? Ajetaan itse perintörahoilla (arvo yli 100t€) ostetulla kalliilla citymaasturilla ja sanotaan minulle vähävaraiselle, jonka pikkuperinnöt meni enimmäkseen autoon ja myin lopulta pis ennnen kuin kaikki rahat loppu, että pitäisi ostaa halpa auto vain päästäkseen hälle kahville - häh, miksei hae sitten itse!?

        Kyllä kelpaa kun saa vain olla ja rahaa tulee, sairaana! Monet kerran olen selvittänyt miksei mikään fyysinen homma ole todellakaan sopivaa, saatikka ajankulua - pitäisi se nyt itsekin käsittää! Jos joku on sopivaa, tietyin ehdoin omin toimin, olisi se talha-alan yrittäjyys, ja tästä on ihan ammattilaisten faktaa olemassa! Että sellainen tollo minä!Ja paljon muuta. Se miten toimin nykyhetkessä, sairaana, masentuneena, syrjäytyneenä, ei tätä muuksi muuta!

        Ei tässä ole mistään yhdestä asiasta ja yhdestä hetkestä kyse, vaan pitkäaikaisesta tavasta toisia ja nimenomaan pyrkiä alistamaan, hyväksikäyttään yms. heikompaa.
        Kyllähän minä ei ole monesti sanonut ja pysyvästi lopettanut tietyt jutut, ei se siitä ole kiinni. Se vaan ei ole optimaalisin ratkaisu. Paremmin minä lopulta kuljen ongelmien läpi paljon kaikkea kohdanneena, kuin tämmöset jotka ei yhtään isoa ongelmaa ole eläessään nähneet.

        Monisairas

        Pistetään nyt selvyyden vuoksi, että kun on caudatyyppistä oiretta ja nestetasapaino-ongelmaa sekä näistä johtuen hikoiluherkkyyttä ja myös neuropatiaa (nestehukka voi pysyvästi vaurioittaa hermostoa) niin nää jotkut sankarit meinaa, että sopiva homma on joku raskas ulkotyö - ei hirveydet haittaa! Ei todellakaan näin, vaan itse asiassa semmosia mihin pitää heti puuttua eikä esim. harrastaa tommosta asennetta! Ei tätä tietty suoraan uskalleta myöntää mutta rivien välistä. Sitten vielä on paljon sellasta ei viitsi tehdä sitä ja tätä, mut voi v sentään, silloinhan on tietysti vakava masennus, aivovamman jälkitila ym mikä ei vtuilemalla paremmaksi muutu! Mutta kun homma on tasan päinvastoin, mitä vähemmän tuota ja enemmän ns.siistiä sisätyötä, sen parempi. Oireet ei poistu mutta pysyy kohtuudella hallinnassa, ja kun katsoo mitä syö ja juo jne... Semmoset on ihan höpönlöpöä, että mä näitä nyt olisin alkanut keksiin, niinku jotkut meinaa.

        Itse olisin olliut valmis jopa vieläkin yrittäjyydellä vaurastuun ja olisin nyt taloudellisesti riippumaton aivan varmasti jos edes n. 10 v sitten olis onnistunut tämä. Yrittäjyys itsessään ei mikään stressin aihe ollenkaan. Niin ihme kyllä, kun jollekin terveelle yksi pikku juttukin voi olla jo kauhee stressi. Eikä tarvi perinnöillä rehvastella.
        Ja vielä lopuksi... kyllähän pollarien stalkkaamilla on sen verran kovuutta pinnan alla, että loppuviimein pärjäävät kyllä hankalienkin ihmisten kanssa.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pistetään nyt selvyyden vuoksi, että kun on caudatyyppistä oiretta ja nestetasapaino-ongelmaa sekä näistä johtuen hikoiluherkkyyttä ja myös neuropatiaa (nestehukka voi pysyvästi vaurioittaa hermostoa) niin nää jotkut sankarit meinaa, että sopiva homma on joku raskas ulkotyö - ei hirveydet haittaa! Ei todellakaan näin, vaan itse asiassa semmosia mihin pitää heti puuttua eikä esim. harrastaa tommosta asennetta! Ei tätä tietty suoraan uskalleta myöntää mutta rivien välistä. Sitten vielä on paljon sellasta ei viitsi tehdä sitä ja tätä, mut voi v sentään, silloinhan on tietysti vakava masennus, aivovamman jälkitila ym mikä ei vtuilemalla paremmaksi muutu! Mutta kun homma on tasan päinvastoin, mitä vähemmän tuota ja enemmän ns.siistiä sisätyötä, sen parempi. Oireet ei poistu mutta pysyy kohtuudella hallinnassa, ja kun katsoo mitä syö ja juo jne... Semmoset on ihan höpönlöpöä, että mä näitä nyt olisin alkanut keksiin, niinku jotkut meinaa.

        Itse olisin olliut valmis jopa vieläkin yrittäjyydellä vaurastuun ja olisin nyt taloudellisesti riippumaton aivan varmasti jos edes n. 10 v sitten olis onnistunut tämä. Yrittäjyys itsessään ei mikään stressin aihe ollenkaan. Niin ihme kyllä, kun jollekin terveelle yksi pikku juttukin voi olla jo kauhee stressi. Eikä tarvi perinnöillä rehvastella.
        Ja vielä lopuksi... kyllähän pollarien stalkkaamilla on sen verran kovuutta pinnan alla, että loppuviimein pärjäävät kyllä hankalienkin ihmisten kanssa.

        Monisairas

        Ja vielä listaa oireista, joka on kyllä liian pitkä, mutta onpa täällä netissä tullut sellanenkin vastaan jolla huimat 30: siis hermovauriot lantionpohjan alueellla, molemmissa jaloissa (lihasheikkoutta ja kipuja) ja toisessa kädessä, diabetes insipidus (muistuttaa paljon 1-tyypin diabetes mellitusta mutta eivät liity toisiinsa), lämmönsäätelyhäiriö, kilpirauhasen vajaatoiminta, hikoiluherkkyys elektrolyyttien ollessa pielessä, lämmössä ja liikkumisessa, depis ja syrjäytyminen. Huhhuh, ja nämä tietysti aiheuttaa myös tyhmyyttä, tiedättehän.

        Ja osa sitä vaan mieinaa yhä uudelleen, että ruumillisia töitä tehtä tehtäis tuosta vain ajankuluksi ja vähnän niinku talkoilla - ja itse valitetaan miten muka raadetaan ja uuvutaan töissä! No mutta eihän siellä pakko ole olla, jokainen tämmönen voi jäädä työttömäks naattimaan "suurista" rahoista. Osalla on paljon sitä, kun ei viitsittäis oikein mitään tehdä, korkeintaan mistä tykätään ja tulee helposti rahaa! Mutta otapa pysyviä toimintakykyä pahasti haittaavia sairauksia pois. Eikä puhuta pelkästä työstä, vaan vaikuttavat mm. arkiseen selviytyminen, sosiaaliseen käyttäytymiseen matkailuun joskus hyvinkin negasti. Niin, että kyllä pitää olla pershärö ja mielisairas, jos edes yrittää ja haluaa kyykyttää ja kadehtia tämmösiä!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vielä listaa oireista, joka on kyllä liian pitkä, mutta onpa täällä netissä tullut sellanenkin vastaan jolla huimat 30: siis hermovauriot lantionpohjan alueellla, molemmissa jaloissa (lihasheikkoutta ja kipuja) ja toisessa kädessä, diabetes insipidus (muistuttaa paljon 1-tyypin diabetes mellitusta mutta eivät liity toisiinsa), lämmönsäätelyhäiriö, kilpirauhasen vajaatoiminta, hikoiluherkkyys elektrolyyttien ollessa pielessä, lämmössä ja liikkumisessa, depis ja syrjäytyminen. Huhhuh, ja nämä tietysti aiheuttaa myös tyhmyyttä, tiedättehän.

        Ja osa sitä vaan mieinaa yhä uudelleen, että ruumillisia töitä tehtä tehtäis tuosta vain ajankuluksi ja vähnän niinku talkoilla - ja itse valitetaan miten muka raadetaan ja uuvutaan töissä! No mutta eihän siellä pakko ole olla, jokainen tämmönen voi jäädä työttömäks naattimaan "suurista" rahoista. Osalla on paljon sitä, kun ei viitsittäis oikein mitään tehdä, korkeintaan mistä tykätään ja tulee helposti rahaa! Mutta otapa pysyviä toimintakykyä pahasti haittaavia sairauksia pois. Eikä puhuta pelkästä työstä, vaan vaikuttavat mm. arkiseen selviytyminen, sosiaaliseen käyttäytymiseen matkailuun joskus hyvinkin negasti. Niin, että kyllä pitää olla pershärö ja mielisairas, jos edes yrittää ja haluaa kyykyttää ja kadehtia tämmösiä!

        Monisairas

        Ja kun vielä muistetaan näitä:
        -hypotalamuksen häiriöt, ja ennen muuta diabetes insipidus, huono lämmösieto, nestetasap.häiriöt ja hikoiluherkkyys, ajoittain huono janotunne n ja vaikuttaa noi ym johtuu erään neur. ylil. mukaan aivovamman jälkitilasta, myös he hieman myös pidätyskykyyn, mutta samoihin aikoihin sijoittui myös mahd. anestesiakämmi ja surkea diagnostiika Tyks:ssä. Nämä kaikki on jätetty aikanaan kirjaamatta - no ketä yllättää! Nestetasapaino ja elektrolyytit vaikuttaa todella laajasti elimistössä, päästä varpaisiin aiheuttta kaikkea fyysistä ja psyykkistä sekä kognitiivistä muutosta. Sikäli kuin aivovammalla merkitystä, se sattui koulussa. Itse liukastuin jäällä oppitunnilla. Tilanteesta ei ole jäänyt mitään muistikuvia ja mitä silloin tehtiin.
        - kilpirauhasen vajaatoiminta (se on sentään autoimm.) ryssittiin myös kunnolla samaisessa paikassa
        - pakaroiden, reisien tuntohäiriöitä, sekä jalkojen lihasvoiman heikkemistä sekä varsinkin välilihan alueen tunnonalemaa ja sulkijoiden heikkoutta ei kirjattu ja puututtu heti!!! (pieni mahdollisuus että anestesialla osuutta tässäkin
        -pahoinpitely koulussa, ei muistikuvia muuta kuin pirusti verta päästä takaa
        - kolari, ei muista muistikuvia kuin sivuikkuna säpäleiksi ja päivien uneliaisuus. Tämä on kokonaisuutena vähämerkityksellisin, on ehkä korkeintaan vähän pahentanut muita. Voinee selittää sen, että mä oon "tissifriikki" ja kaikki iloisen ilmeen ja silmät omaavat sopusuhtaiset, tiukat trikoot/nahkaa yllä on "päivänpiristyksiä" No, tuohan on ihan normaalia oikeastaan ja voivat muistuttaa (kenties ollakin) vastaavanlaisia hoitsuja...
        - epämääräistä väsymystä, mutta DI vaikukryptisin ttaa paljon, puheongelmaa, masennusta, sosiaalista ahdistusta
        - kryptisin on varhaislapsuuden tosi pahaksi päässyt keuhkokuume ja avh paikassa, joka usein tavataan niskan retkahduksessa: Heitin vähän että onkos kaljaa nappailtu vähän reippaasti ja on noi mennyt vähän niin ja näin. Reaktio en halua kuulla mitään ja turpa kiinni sekä pakkohoitoa - noinhan epäilyt hävenee vai kuinka!!! Isä oli tässä kohtaa jo kuollut kauan sitten, mut olis varmaan tappanut suutuksissaan. Mä olin tähnän tosin jo varautunut ja suunnitellut ihan vastaavaa!!!

        Semmosta ja sitä vaan halutaan kyykyttää ja simputtaa ja näin...

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun vielä muistetaan näitä:
        -hypotalamuksen häiriöt, ja ennen muuta diabetes insipidus, huono lämmösieto, nestetasap.häiriöt ja hikoiluherkkyys, ajoittain huono janotunne n ja vaikuttaa noi ym johtuu erään neur. ylil. mukaan aivovamman jälkitilasta, myös he hieman myös pidätyskykyyn, mutta samoihin aikoihin sijoittui myös mahd. anestesiakämmi ja surkea diagnostiika Tyks:ssä. Nämä kaikki on jätetty aikanaan kirjaamatta - no ketä yllättää! Nestetasapaino ja elektrolyytit vaikuttaa todella laajasti elimistössä, päästä varpaisiin aiheuttta kaikkea fyysistä ja psyykkistä sekä kognitiivistä muutosta. Sikäli kuin aivovammalla merkitystä, se sattui koulussa. Itse liukastuin jäällä oppitunnilla. Tilanteesta ei ole jäänyt mitään muistikuvia ja mitä silloin tehtiin.
        - kilpirauhasen vajaatoiminta (se on sentään autoimm.) ryssittiin myös kunnolla samaisessa paikassa
        - pakaroiden, reisien tuntohäiriöitä, sekä jalkojen lihasvoiman heikkemistä sekä varsinkin välilihan alueen tunnonalemaa ja sulkijoiden heikkoutta ei kirjattu ja puututtu heti!!! (pieni mahdollisuus että anestesialla osuutta tässäkin
        -pahoinpitely koulussa, ei muistikuvia muuta kuin pirusti verta päästä takaa
        - kolari, ei muista muistikuvia kuin sivuikkuna säpäleiksi ja päivien uneliaisuus. Tämä on kokonaisuutena vähämerkityksellisin, on ehkä korkeintaan vähän pahentanut muita. Voinee selittää sen, että mä oon "tissifriikki" ja kaikki iloisen ilmeen ja silmät omaavat sopusuhtaiset, tiukat trikoot/nahkaa yllä on "päivänpiristyksiä" No, tuohan on ihan normaalia oikeastaan ja voivat muistuttaa (kenties ollakin) vastaavanlaisia hoitsuja...
        - epämääräistä väsymystä, mutta DI vaikukryptisin ttaa paljon, puheongelmaa, masennusta, sosiaalista ahdistusta
        - kryptisin on varhaislapsuuden tosi pahaksi päässyt keuhkokuume ja avh paikassa, joka usein tavataan niskan retkahduksessa: Heitin vähän että onkos kaljaa nappailtu vähän reippaasti ja on noi mennyt vähän niin ja näin. Reaktio en halua kuulla mitään ja turpa kiinni sekä pakkohoitoa - noinhan epäilyt hävenee vai kuinka!!! Isä oli tässä kohtaa jo kuollut kauan sitten, mut olis varmaan tappanut suutuksissaan. Mä olin tähnän tosin jo varautunut ja suunnitellut ihan vastaavaa!!!

        Semmosta ja sitä vaan halutaan kyykyttää ja simputtaa ja näin...

        Monisairas

        ja viimeisimpään ransk. viivaan vielä se,onko kenties suututtu jostakin pikku jutusta, kun näitäkin sankareita riittää... jos tollai triggeröidytään, eipä se hyvältä näytä!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun vielä muistetaan näitä:
        -hypotalamuksen häiriöt, ja ennen muuta diabetes insipidus, huono lämmösieto, nestetasap.häiriöt ja hikoiluherkkyys, ajoittain huono janotunne n ja vaikuttaa noi ym johtuu erään neur. ylil. mukaan aivovamman jälkitilasta, myös he hieman myös pidätyskykyyn, mutta samoihin aikoihin sijoittui myös mahd. anestesiakämmi ja surkea diagnostiika Tyks:ssä. Nämä kaikki on jätetty aikanaan kirjaamatta - no ketä yllättää! Nestetasapaino ja elektrolyytit vaikuttaa todella laajasti elimistössä, päästä varpaisiin aiheuttta kaikkea fyysistä ja psyykkistä sekä kognitiivistä muutosta. Sikäli kuin aivovammalla merkitystä, se sattui koulussa. Itse liukastuin jäällä oppitunnilla. Tilanteesta ei ole jäänyt mitään muistikuvia ja mitä silloin tehtiin.
        - kilpirauhasen vajaatoiminta (se on sentään autoimm.) ryssittiin myös kunnolla samaisessa paikassa
        - pakaroiden, reisien tuntohäiriöitä, sekä jalkojen lihasvoiman heikkemistä sekä varsinkin välilihan alueen tunnonalemaa ja sulkijoiden heikkoutta ei kirjattu ja puututtu heti!!! (pieni mahdollisuus että anestesialla osuutta tässäkin
        -pahoinpitely koulussa, ei muistikuvia muuta kuin pirusti verta päästä takaa
        - kolari, ei muista muistikuvia kuin sivuikkuna säpäleiksi ja päivien uneliaisuus. Tämä on kokonaisuutena vähämerkityksellisin, on ehkä korkeintaan vähän pahentanut muita. Voinee selittää sen, että mä oon "tissifriikki" ja kaikki iloisen ilmeen ja silmät omaavat sopusuhtaiset, tiukat trikoot/nahkaa yllä on "päivänpiristyksiä" No, tuohan on ihan normaalia oikeastaan ja voivat muistuttaa (kenties ollakin) vastaavanlaisia hoitsuja...
        - epämääräistä väsymystä, mutta DI vaikukryptisin ttaa paljon, puheongelmaa, masennusta, sosiaalista ahdistusta
        - kryptisin on varhaislapsuuden tosi pahaksi päässyt keuhkokuume ja avh paikassa, joka usein tavataan niskan retkahduksessa: Heitin vähän että onkos kaljaa nappailtu vähän reippaasti ja on noi mennyt vähän niin ja näin. Reaktio en halua kuulla mitään ja turpa kiinni sekä pakkohoitoa - noinhan epäilyt hävenee vai kuinka!!! Isä oli tässä kohtaa jo kuollut kauan sitten, mut olis varmaan tappanut suutuksissaan. Mä olin tähnän tosin jo varautunut ja suunnitellut ihan vastaavaa!!!

        Semmosta ja sitä vaan halutaan kyykyttää ja simputtaa ja näin...

        Monisairas

        Ja tuohon jäällä kaatumiseen... Kyllä se vähän ärsyttää jos ja kun jotkut saa vapaa-ajallaan jäällä juoksenneltuaan tai huonoilla hengilla muhkeitakin korvauksia - vaikka ei mulla heitä vastaan toki mitään ole, ei tietenkään, tiedänhän miten kurjaa elämä voi olla.
        Mutta kun tuolloin ja just tuossa koulussa oli armoton kuri ja sitä tehtiin mitä ope käski ja sillä selvä! Niskuroinnista olisi sitäpaitsi tullut kotona kova selkäsauna!

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tuohon jäällä kaatumiseen... Kyllä se vähän ärsyttää jos ja kun jotkut saa vapaa-ajallaan jäällä juoksenneltuaan tai huonoilla hengilla muhkeitakin korvauksia - vaikka ei mulla heitä vastaan toki mitään ole, ei tietenkään, tiedänhän miten kurjaa elämä voi olla.
        Mutta kun tuolloin ja just tuossa koulussa oli armoton kuri ja sitä tehtiin mitä ope käski ja sillä selvä! Niskuroinnista olisi sitäpaitsi tullut kotona kova selkäsauna!

        Monisairas

        Ja lopuksi tähän vielä näille pershäröille sun muille jankkaajille faktaa, ettei aivovammojen seuraukset aina tule heti ja terävästi! Näin varsinkin kun kyseessä diffuusi aksonivaurio. En nyt muista oliko kys. linkissä, mutta toistuvilla aivovammoilla on myös merkitystä, ainakin sellaisilla missä ollut lähipäivinä niiden jälkeen jälkioireita. Tästäkin syystä kaikki oireet olisi syytä kirjata heti ja tietty ne mitä uusia tulee. Vielä se, että vähättely ja vi**uilu on huonointa mahdollista kuntoutumisen kannalta! Tässä linkissä: https://www.ollitenovuo.com/75

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ajatellut, että sulla saattaa olla kyvyttömyyttä sanoa EI, kun ihmiset pyytävät auttamaan tai tekemään jotain ?
        Ei ole pakko suostua kaikkeen, jos ei itse halua.
        Jos ei itse halua, ja silti tekee, on ongelma silloin jokin muu, kuin pelkästään he, joita sanoo hyväksikäyttäjiksi.

        Onko taustalla esim, ajatus hyväksytyksi tulemisesta, pelkäätkö, etteivät pitäisi sinusta, jos et tee mitä pyytävät ?
        Mitä tapahtuisi, jos joskus sanoisit pyyntöön EI ?

        Vielä tähän palatakseni, silloin jos ja kuntodella on pers. häir. narssu, psyko yms. ei se pelkkä ei riitä tai muu liian terävä ilmaus ole paras vaihtoehto. Siitäkös nää tämmöset ns. riemastuu ja keksii vaikka mitä. Toisilla riittää syyksi jo niinkin mitätön jos ei heti vastaa puhelimeen - ihan niinku nyt olis joku päivytysvelvollisuus - alkaa jo valitus tai ns. soitellaan ympäri kyliiä. Ylipäänsä tämmösille kun sanoo ei tai esittää kritiikkiä niin mm. ihmetellään "hmoilasena" mitä nyt, selitellään harmittomaksi läpäksi, saatetaan hetkeksi muuttaa käytöstä ja varsinkin jos itse hyödytääb jotenkin, eikä mitää vastuuta sanomisista ole tarkoituskaan ottaa yms. Työstressiäkin selitellään syyksi, mutta ei ei ole relevantti syy pilata yksityiselämää, vaan pelkkä tekosyy. Tosi ammattilainen ja vähänkään normi tunne-elämän omaavat osaa pitää nämä erillään.

        Asiantuntijatkin ovat kai kallistumassa pois siitä, että vastataan samalla eli vaikka ns. kaasuvalotukseen (gaslightning) annetaan takas kaasuvalotusta. Parempi mutta sinnikkyyttä vaativa tapa kai olisi estranging eli olisko se suhteen näivettämistä tms. hiljaksiin.

        Ei ole ihme, että tollasilla on paljon ihmissuhdeongelmia ja yksinkertaisissa ongelmissa ovt kuin jotain kevoja! Ihme homma, kun moniongelmaisena ja laajasti kevanakin pidettynä (fakta on se ettei ole ensimmäistäkään tähän sopivaa oiretta!) ei ole ikinä ollut ihmissuhteet muiden kuin lähipiirin kanssa tulehtuneita ja ymmärrän miten kantsii käyttäytyä ja näin, mutta nyt tuo puoli on täys zero johtuen tietyin osin erityisen vmaisesta terveydentilasta ja tätä myöten vähän vastentahtoisesta erakoitumisesta

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina epävakaa ei tietysti ymmärrä omaa toksisuuttaan. Välien katkominen, katoaminen, gaslightaaminen ja manipulointi on vakavaa henkistä väkivaltaa joka traumatisoi.

        Pahimmat oireet tulee esille läheisissä suhteissa, eli yleensä parisuhteessa tai sen kaltaisessa. Ja jos niitä ei tule, on diagnosoitu väärin eikä ole epävakaa.

        Joskus sekoittuu lievempi mielenterveysongelma CPTSD ja epävakaus keskenään.

        Miten CPTSD on muka lievempi mielenterveysongelma? Koska sen nimeen sisältyy ymmärrys siiyä, mistä henkilön ongelmat juontaa juurensa? No, onhan se lievempi siinämielessä, että saat paremmin tukea, kun ihmiset suostuu paremmin ymmärtämään: traumat. Tosiasia on kumminkin se, että myös epävakaan persoonallisuushäiriön ja skitsofrenian kohdalla on kyse traumoista. Nää nimikkeet vaan siirtää vastuun traumojen aiheuttajalta uhrille. Uhri "on epävakaa" tai "on psykoottinen". Ei trarvitse kysyä, mitä on tapahtunut, uhri vaan mystisesti on sellainen ja ympäristö kärsii...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten CPTSD on muka lievempi mielenterveysongelma? Koska sen nimeen sisältyy ymmärrys siiyä, mistä henkilön ongelmat juontaa juurensa? No, onhan se lievempi siinämielessä, että saat paremmin tukea, kun ihmiset suostuu paremmin ymmärtämään: traumat. Tosiasia on kumminkin se, että myös epävakaan persoonallisuushäiriön ja skitsofrenian kohdalla on kyse traumoista. Nää nimikkeet vaan siirtää vastuun traumojen aiheuttajalta uhrille. Uhri "on epävakaa" tai "on psykoottinen". Ei trarvitse kysyä, mitä on tapahtunut, uhri vaan mystisesti on sellainen ja ympäristö kärsii...

        Tässä erot BPD (epävakaa persoonallisuushäiriö) ja CPTSD.

        https://www.quora.com/What-distinguishes-BPD-from-complex-PTSD

        CPTSD:ssä ei ole splittaamista, ja splittaus on selkeimpiä ulospäin näkyviä epävakaan persoonallisuuden merkkejä, ja diagnoosia tehtäessä tämä pitäisi ottaa huomioon.

        Splittauksen tapahduttua epävakaa voi vaikuttaa ihan eri ihmiseltä, ja epävakaan läheinen on tästä hyvin hämmentynyt. Näitä splittauksia voi tapahtua pienessä mittakaavassa vaikka päivittäin. Voi olla myös, että epävakaa ei muista joko ollenkaan tai muistaa vain vähän splittauksen tapahtumista. Voi olla myös, että ajattelee, ettei ole itse tehnyt "niin" vaan joku muu. Tavallaan seurannut itseään taustalta.

        CPTSD:stä kärsivällä ei ole samanlaista epävakaiden toistuvaa kaavaa läheisissä ihmissuhteissa, eli rakkauspommitus/idealisointi, devaluaatio ja hylkäys. Hylkäys juontaa juurensa splittaukseen. Karkotuksen jälkeen epävakaa yrittää yleensä kelata läheisen ihmisen takaisin.

        CPTSD kohdistaa aggressiota lähinnä vain häntä oikeasti kaltoin kohteleviin. Voi varmaankin toki olla herkillä, ja väärinkäsityksiä tulla jos ärsytetään. Epävakaa voi kohdistaa valtavan aggressiivista vihaa paitsi hänelle oikeasti pahaa tehneeseen, mutta myös sellaiseen, joka ei ole tehnyt pahaa hänelle. Epävakaa voi kehittää tällaisen pahuuden ajatuskulun päässään, ja se riittää aggressiivisuuteen.

        Epävakaalla ei ole normaalia "object relations" käsitystä ihmisistä. En tiedä miten sen voisi suomentaa. Ilmenee kuitenkin esimerkiksi siten, että epävakaa voi "unohtaa" rakkaansa vaikkapa baarireissulla. Tämä on yksi syy siihen, miksi epävakaa voi olla sarjapettäjä.

        CPTSD:llä ei ole object relations ongelmaa. Jotkut epävakaat saattavat pitää taskussaan jotain kumppanista muistuttavaa, jotta ei unohtaisi hänen olemassaoloaan ja tekisi jotain kumppania loukkaavaa.

        Epävakaa voi ylijakaa elämästään intiimejäkin asioita, vaikka et olisi tuntenut häntä kuin hetken. CPTSD puolestaan on sulkeutunut.

        Epävakailla on huomattavasti enemmän itsetuhoista käytöstä.

        Epävakaa voi ajautua stressin vuoksi tilapäiseen psykoosiin. CPTSD:llä stressin vaikutukset on enemmän kehollisia.

        Varmaan on vielä muitakin eroja.


    • Anonyymi

      Minullakin on elämään mahtunut ikäviä ja huonoja kokemuksia, mutta on hyvä ymmärtää, että niitä tulee ja menee, jokaisen elämässä.
      On paljon hyvääkin, joka tietysti tasapainottaa näitä hyvää ja huonoa.
      Se, että joskus kokee ikäviäkin juttuja, ei mielestäni anna oikeutta paukauttaa heti joku diagnoosi leimaamaan loppuelämän ajaksi.

      On paljon ihmisiä, jotka eivät edes kovin herkästi traumatisoidu, itsekin kai kuulun siihen joukkoon, kun ei ole huonotkaan kokemukset saaneet mieltä myllertämään.
      Jokaisella on omat rajansa, miten paljon jaksaa ja pystyy ottamaan vastaan asioita, ja jäävätkö ne taakaksi kummittelemaan, vai pysyvätkö ne mukana vain jossain taustalla, eivätkä häiritse elämää ja olemista.

      Jo tapahtuneita asioita ei saa itsestä pois, mukana, ja muistoissakin ne pysyvät.
      Ikäviä asioita ei edes tarvitse hyväksyä, mutta on hyvä suhtautua niihin siten, että ne ovat osa juuri minun elämääni, menneisyyttäni, ja minun on hyväksyttävä se, että ne seuraavat aina, halusin sitä tai en.

      Kaikesta koetusta voi myös oppia, esim. tulevaisuudessa pystyy jonkin verran itse säätelemään, mitä on valmis ottamaan vastaan toisilta, ja vuosien varrella kasvaa omakin sieto-/kestokyky enemmän tai vähemmän.
      Elämässä on oikeastaan parasta se, kun pikkuhiljaa tutustuu omaan itseensä, välittämättä siitä, miten toiset ulkopuolelta ovat vaikuttaneet tai yrittävät vaikuttaa tähän omaan elämään.

    • Anonyymi

      Mielisairauden määrittää psykoosi eli todellisuudentajun vakava vääristyminen (äänet, näyt, ajatusharhat). Persoonallisuushäiriöön ei kuulu psykoottisuutta, sellaista sairastavat esimerkiksi joutuvat rikoksista tuomiolle normaalisti, eivät vankimielisairaalaan, koska tajuavat tekojensa luonteen.

      • Anonyymi

        Uskonnoissa on kuitenkin hei nää näkyjä näkevät jogat gurut noidat munkit rabbit on selvä näköjään ENNUSTAJAa on ilmestystä on budhan näkyjä on hellareissa on paljonkin tätä nähdään näkyjä kuin budhat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnoissa on kuitenkin hei nää näkyjä näkevät jogat gurut noidat munkit rabbit on selvä näköjään ENNUSTAJAa on ilmestystä on budhan näkyjä on hellareissa on paljonkin tätä nähdään näkyjä kuin budhat.

        On myös ääniä että hellareissa vapareissa joku sanoo Jumalan puhuneen hänelle tai ajetaan riivaajia pois tai profetoidaan näin on monissa uskonnoissa eikä ne ole siis Hursti herättää kuolleista niikko tyyppejä.


    • Anonyymi

      Sanoman toimittajia saa pahoinpidellä ja Kokoomuksen edustajia.

      He ovat itse valinneet pahuuden tien ja siitä pitää maksaa.

    • Anonyymi

      Puhuin ulkomaalaiselle kaverilleni tuomioista täällä seksuaali- ja henkirikoksiin liittyen ja luuli että vitsailen. 😩 No kyllä tää meidän oikeusjärjestelmä on kieltämättä yksi iso vitsi.

      Taitaa haluta tuomarit itse kyrpää väkisin perseeseeb.

    • Anonyymi

      Ja TAAS kerran jokaiselle vatipäälle jonka mielestä on ok kaapata 13-vuotias "käyttöön" koska se EHKÄ voi olla sukukypsä: kuukautisten "luonnontilainen" alkamisaika on keskimäärin 16-vuotta. Niiden varhentuminen on nykyaikainen ympäristöön ja elintapoihin liittyvä anomalia, kuten vaikkapa ylipaino tai diabetes. 13-vuotias EI OLE biologisesti sukukypsä, vaikka kuukautiset jo olisivatkin, keho ei ole muuten valmis raskauteen ja synnytykseen. Joten mitään "lieventävää" seikkaa 13-vuotiaan saalistukselle EI OLE.

      Toisekseen, oli kyseessä minkä ikäinen ihminen tahansa, oli kuukautiset tai ei, toisen ihmisen kaappaaminen ja hyväksikäyttö ovat väärin kaikissa mahdollisissa skenaarioissa. Mitään oikeutusta ei ole.

      Joten palstan pedostellijat ja niiden puolustelijat: lopettakaa itsenne ihan suosiolla.


      Minä tykkään runkata housuihini.

      Petteri

    • Anonyymi

      Mitä pitää olla ihmisellä päässä vialla että tekee näin? Ihan oikeasti?

      Koska tykkään panna nuoria koska olen kokoomuksesta .


      Petteri on jumalani koska hän sortaa ihmisiä huvikseen.

    • Anonyymi

      Petterillä on todella vahva mielenterveysongelma.

      Kuka voisi saada hänet pikaisesti hoitoon?

      Ei ole tervettä leikata köyhiltä aina ja itse porskuttaa miljooniensa kanssa aina vaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe