Ateistien jouluruoat

Avaan keskustelun, jonka ei pitäisi lietsoa vihaa ja vastakkainasettelua. Vaikka ateismi ei ole muuta kuin jumaluskon puutetta niin kiinnostaa ja avaan keskustelun palstan lukijoiden (ateistien ja teistien) jouluruoista tänä jouluna.

Meillä tämän joulun aaton ruokalista on suunniteltu 'Seitsemän kalan' juhlan hengessä (Festa dei sette pesci), mutta vain hengessä eli sovelletaan reilusti. Aloitimme aamun perinteisellä riisipuurolla ja sekahedelmäsopalla. Puolilta päivin söimme kalapainotteisen teeman mukaan gratinoitua hummeria seuraavalla reseptilla:

https://www.meillakotona.fi/reseptit/gratinoitu-hummeri

Seuraavaksi on jo valmiina sashimilautanen, joka on suomalaisen ja japanilaisen keittiön fuusio. Käytännössä lohi ja siika on kevyesti graavattua, uusi tuttavuus on kylmäsavustettu hauki. Eksoottisia on tonnikala ja kampasimpukka.

Yksi ruokalaji on friteeratut kalat: friteerattu suolaturska (baccala/bacalao), tiikeriravut ja friteeratut haukipullat. Toinen keskeinen ruokalaji on napolilainen suolaturska Baccalà alla napoletana.

Tietyisti syömme illan päälle myös mätiä, blinejä ja sienisalaattia.

37

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole puutetta Jeesuksesta!
      ,😁

    • Meillä on perinteinen joulumenu, mutta kinkun tilalla on kalkkunaa.

      Kalkkuna naturel, suolataan merisuolasta keitetyssä liuoksessa, ennen uuniin panoa kuorrutetaan sinapilla, musta- ja viherpippurilla ja umamilla höystetyllä korppujauholla.

      Perinteiset kotona tehdyt laatikot: lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikko.

      Rosolliin etikkaista punajuurta, suolakurkkua, omenaa, porkkanaa ja perunaa.

      Matjes-silliä ja tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta (voi olla graavilohta tms.).

      Joululimppua, kreivijuustoa, voita ja hyvää rakastavaa mieltä.

      Juomaksi valitsin tänä jouluna punaviinin Palazzo Mio Rosso Intenso hanapakkaus, jotta piisaa jokaiselle ja on riittävän laadukas menuta ajatellen.

      Jälkiruokana perinteinen kahvi ja konjakki sekä suklaakonvehteja. Naisille likööriä.

      • "Meillä on perinteinen joulumenu, mutta kinkun tilalla on kalkkunaa."

        Huomenna on tarkoitus savustaa kinkku. Kalkkunakin on, mutta molemmissa on liikaa. Vaimo haluaa kinkkua.

        "...suolataan merisuolasta keitetyssä liuoksessa..."

        Itsekin suolasin aina ennen savukalkkunan wet-brinellä, mutta dry-brine on kyllä parempi.

        "Perinteiset kotona tehdyt laatikot: lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikko."

        Meillä on huomenna lanttu-, porkkana- ja maksalaatikko (runsaasti rusinoita).

        "Matjes-silliä ja tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta (voi olla graavilohta tms.). "

        Aattona on runsaasti kaloja. Kala kuuluu jouluun.

        "Juomaksi valitsin tänä jouluna punaviinin Palazzo Mio Rosso Intenso hanapakkaus, jotta piisaa jokaiselle ja on riittävän laadukas menuta ajatellen."

        Tänään juomana sampanjaa, huomenna Mayu Reserva Syrah Appassimento.

        "Jälkiruokana perinteinen kahvi ja konjakki sekä suklaakonvehteja."

        Jep, nykyään minimalismi on parasta jouluna. Itseällä mallasviski, tumma suklaa, kahvi, joululeivonnaiset, naisväellä portviini.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Meillä on perinteinen joulumenu, mutta kinkun tilalla on kalkkunaa."

        Huomenna on tarkoitus savustaa kinkku. Kalkkunakin on, mutta molemmissa on liikaa. Vaimo haluaa kinkkua.

        "...suolataan merisuolasta keitetyssä liuoksessa..."

        Itsekin suolasin aina ennen savukalkkunan wet-brinellä, mutta dry-brine on kyllä parempi.

        "Perinteiset kotona tehdyt laatikot: lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikko."

        Meillä on huomenna lanttu-, porkkana- ja maksalaatikko (runsaasti rusinoita).

        "Matjes-silliä ja tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta (voi olla graavilohta tms.). "

        Aattona on runsaasti kaloja. Kala kuuluu jouluun.

        "Juomaksi valitsin tänä jouluna punaviinin Palazzo Mio Rosso Intenso hanapakkaus, jotta piisaa jokaiselle ja on riittävän laadukas menuta ajatellen."

        Tänään juomana sampanjaa, huomenna Mayu Reserva Syrah Appassimento.

        "Jälkiruokana perinteinen kahvi ja konjakki sekä suklaakonvehteja."

        Jep, nykyään minimalismi on parasta jouluna. Itseällä mallasviski, tumma suklaa, kahvi, joululeivonnaiset, naisväellä portviini.

        Kuulostaa ihan hyvältä. Joko vuoden päästä kutsut perheeni teille syömään? Vai tehdäänkö toisin päin? Kai me ateistit näin voimme tehdä? ;)

        P.S. Minulle ei viskiä. :)


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Meillä on perinteinen joulumenu, mutta kinkun tilalla on kalkkunaa."

        Huomenna on tarkoitus savustaa kinkku. Kalkkunakin on, mutta molemmissa on liikaa. Vaimo haluaa kinkkua.

        "...suolataan merisuolasta keitetyssä liuoksessa..."

        Itsekin suolasin aina ennen savukalkkunan wet-brinellä, mutta dry-brine on kyllä parempi.

        "Perinteiset kotona tehdyt laatikot: lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikko."

        Meillä on huomenna lanttu-, porkkana- ja maksalaatikko (runsaasti rusinoita).

        "Matjes-silliä ja tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta (voi olla graavilohta tms.). "

        Aattona on runsaasti kaloja. Kala kuuluu jouluun.

        "Juomaksi valitsin tänä jouluna punaviinin Palazzo Mio Rosso Intenso hanapakkaus, jotta piisaa jokaiselle ja on riittävän laadukas menuta ajatellen."

        Tänään juomana sampanjaa, huomenna Mayu Reserva Syrah Appassimento.

        "Jälkiruokana perinteinen kahvi ja konjakki sekä suklaakonvehteja."

        Jep, nykyään minimalismi on parasta jouluna. Itseällä mallasviski, tumma suklaa, kahvi, joululeivonnaiset, naisväellä portviini.

        Me olemme juoneet portviininä tätä:

        Graham's 10 Years Old Tawny Port

        On vielä kohtuuhintainen. Ei tee mieli maksaa maltaita jälkiruokaviinistä.


      • H.P.FT kirjoitti:

        Me olemme juoneet portviininä tätä:

        Graham's 10 Years Old Tawny Port

        On vielä kohtuuhintainen. Ei tee mieli maksaa maltaita jälkiruokaviinistä.

        "On vielä kohtuuhintainen. Ei tee mieli maksaa maltaita jälkiruokaviinistä."

        Portviini on kuitenkin tislatulla alkoholilla terästettyä eli mielestäni se ei ole 'originaalia' eikä siitä kannata maksaa liikaa. Itse olen sellainen tuohisuu, etten juurikaan tunnista eroa 30 ja 300€ portviinin välillä, joten tuo toimii ihan hyvin ja lienee hyvä hinta-laatusuhde.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "On vielä kohtuuhintainen. Ei tee mieli maksaa maltaita jälkiruokaviinistä."

        Portviini on kuitenkin tislatulla alkoholilla terästettyä eli mielestäni se ei ole 'originaalia' eikä siitä kannata maksaa liikaa. Itse olen sellainen tuohisuu, etten juurikaan tunnista eroa 30 ja 300€ portviinin välillä, joten tuo toimii ihan hyvin ja lienee hyvä hinta-laatusuhde.

        Hyvä.

        Kävin muuten eilen Tampereella ja etsin sinua kissojen ja koirien kera, mutta en löytänyt. Missä mahdoitkaan piileksiä?

        Sopisiko käden puristus ja rauha näin joulun kunniaksi?


      • H.P.FT kirjoitti:

        Hyvä.

        Kävin muuten eilen Tampereella ja etsin sinua kissojen ja koirien kera, mutta en löytänyt. Missä mahdoitkaan piileksiä?

        Sopisiko käden puristus ja rauha näin joulun kunniaksi?

        "Sopisiko käden puristus ja rauha näin joulun kunniaksi?"

        Totta kai. Siksihän minä tämän ketjun perustinkin kun tiedän, että me molemmat olemme hyvän ruoan ystäviä eli tässä meillä on yhteistä, samanhenkistä maaperää.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Sopisiko käden puristus ja rauha näin joulun kunniaksi?"

        Totta kai. Siksihän minä tämän ketjun perustinkin kun tiedän, että me molemmat olemme hyvän ruoan ystäviä eli tässä meillä on yhteistä, samanhenkistä maaperää.

        Shake hands. :)

        P.S. Itse asiassa olemme samaa mieltä, mutta eri mielessä. :)

        Rauhallista ja hyvää joulua sinulle ja kanssasi oleville ihmisille. :)


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Meillä on perinteinen joulumenu, mutta kinkun tilalla on kalkkunaa."

        Huomenna on tarkoitus savustaa kinkku. Kalkkunakin on, mutta molemmissa on liikaa. Vaimo haluaa kinkkua.

        "...suolataan merisuolasta keitetyssä liuoksessa..."

        Itsekin suolasin aina ennen savukalkkunan wet-brinellä, mutta dry-brine on kyllä parempi.

        "Perinteiset kotona tehdyt laatikot: lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikko."

        Meillä on huomenna lanttu-, porkkana- ja maksalaatikko (runsaasti rusinoita).

        "Matjes-silliä ja tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta (voi olla graavilohta tms.). "

        Aattona on runsaasti kaloja. Kala kuuluu jouluun.

        "Juomaksi valitsin tänä jouluna punaviinin Palazzo Mio Rosso Intenso hanapakkaus, jotta piisaa jokaiselle ja on riittävän laadukas menuta ajatellen."

        Tänään juomana sampanjaa, huomenna Mayu Reserva Syrah Appassimento.

        "Jälkiruokana perinteinen kahvi ja konjakki sekä suklaakonvehteja."

        Jep, nykyään minimalismi on parasta jouluna. Itseällä mallasviski, tumma suklaa, kahvi, joululeivonnaiset, naisväellä portviini.

        Syrah ja Malbec ovat makuuni sopivia rypäleitä. Pinot noiria vierastan. Aiemmin join paljon Cabernet Sauvignonia ja blendejä, joista edelleen pidän – Australia, Argentiina ja Chile suuntana.

        Olen kokeillut myös uudehkoja Kalifornian lajikkeita, mutta suosikkia ei ole löytynyt.

        Mitä jälkiruokajuomaan tulee, niin pidän yllättäen kermalikööreistä, ja tietenkin viskipohjaan tehdystä Baileys Original Irish Cream juomasta. Käy se mintullakin höystettynä. Ja hyvä seura lisää makuelämystä. :)


      • H.P.FT kirjoitti:

        Shake hands. :)

        P.S. Itse asiassa olemme samaa mieltä, mutta eri mielessä. :)

        Rauhallista ja hyvää joulua sinulle ja kanssasi oleville ihmisille. :)

        "Rauhallista ja hyvää joulua sinulle ja kanssasi oleville ihmisille. :)"

        Kiitos samoin, sitä itsekin toivon, että kaikilla on lopulta hyvä ja rauhallinen mieli ja pystymme olemaan läsnä läheistemme kanssa.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Rauhallista ja hyvää joulua sinulle ja kanssasi oleville ihmisille. :)"

        Kiitos samoin, sitä itsekin toivon, että kaikilla on lopulta hyvä ja rauhallinen mieli ja pystymme olemaan läsnä läheistemme kanssa.

        Ramen. Sitä odottaessa on hyvä pommittaa kristittyjä valtioita... ;)


      • H.P.FT kirjoitti:

        Ramen. Sitä odottaessa on hyvä pommittaa kristittyjä valtioita... ;)

        No, ei avata näin joulurauhan aikana tätä argumentointia enempää, mutta kilotonneina eniten pommikuormaa saanut kristitty valtio on ollut (natsi)Saksa 1939-1945.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        No, ei avata näin joulurauhan aikana tätä argumentointia enempää, mutta kilotonneina eniten pommikuormaa saanut kristitty valtio on ollut (natsi)Saksa 1939-1945.

        Slaughterhouse Five, or the Children's Crusade on osuva kuvaus siitä, miten kristityt tappavat toisiaan, mutta motiivina ei suinkaan ole uskonto vaan jokin muu....

        Pidätkö muuten kirjasta Rikos ja rangaistus?


      • H.P.FT kirjoitti:

        Slaughterhouse Five, or the Children's Crusade on osuva kuvaus siitä, miten kristityt tappavat toisiaan, mutta motiivina ei suinkaan ole uskonto vaan jokin muu....

        Pidätkö muuten kirjasta Rikos ja rangaistus?

        "Pidätkö muuten kirjasta Rikos ja rangaistus?"

        Luin sen yläasteen loppupuolella, en ehkä ymmärtänyt täysin elämää kokemattomana...ei siltä lukelta jäänyt mieleen, pitäisi lukea uudelleen.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Pidätkö muuten kirjasta Rikos ja rangaistus?"

        Luin sen yläasteen loppupuolella, en ehkä ymmärtänyt täysin elämää kokemattomana...ei siltä lukelta jäänyt mieleen, pitäisi lukea uudelleen.

        Älä suotta. Elämässä on tärkeämpääkin kuin kirjat. Nyt odotan saunan vapautumista naisten jäljiltä. Me poijat käymme sitten ottamassa kunnolla löylyä ja pulahdamme vieressä virtaavaan koskeen... :)


      • H.P.FT kirjoitti:

        Älä suotta. Elämässä on tärkeämpääkin kuin kirjat. Nyt odotan saunan vapautumista naisten jäljiltä. Me poijat käymme sitten ottamassa kunnolla löylyä ja pulahdamme vieressä virtaavaan koskeen... :)

        "...pulahdamme vieressä virtaavaan koskeen... :)"

        Täällä on veden yläpuolella -23,4C. Koskessa virtaava vesi on tietysti noin nollassa, mutta pitäkäähän lämmikkeet lähellä 😀


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "...pulahdamme vieressä virtaavaan koskeen... :)"

        Täällä on veden yläpuolella -23,4C. Koskessa virtaava vesi on tietysti noin nollassa, mutta pitäkäähän lämmikkeet lähellä 😀

        Kylmä virkistää ja kun on tottunut avantouintiin, niin koskipulahdus on lasten leikkiä. :)


    • Anonyymi

      Meillä perinteinen Joulukinkku, kotimainen ja salaattien lisäksi perunoita, lohta, herneitä, papuja, valmista kebab lihaa haettu erikoisliikkeestä (Bangladesh), valkopippurikastike. Punaviiniä verkkokaupasta Saksasta.

      • Anonyymi

        Tuo kastike vaikuttaa hurjan hyvältä, täytyypä kokeilla kun savustan lohifileen. Riittääkö sinappi emulgaattoriksi niin hyvin, että emulsio on pysyvä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kastike vaikuttaa hurjan hyvältä, täytyypä kokeilla kun savustan lohifileen. Riittääkö sinappi emulgaattoriksi niin hyvin, että emulsio on pysyvä?

        "Riittääkö sinappi emulgaattoriksi niin hyvin, että emulsio on pysyvä?"

        Itsellä ei ole koskaan epäonnistunut tällä reseptillä verrattuna vaikkapa majoneesiin, mikä on jopa lievä ihmettelyn aihe. Noilla määrillä, rypsiöljyllä ja Dijon -sinapilla on erittäin toimiva. (Voimakkaan) Sinapin määrän lisääminen tekee nopeasti epämiellyttävää samoin kuinrypsiöljyn korvaaminen oliiviöljyllä, jonka hieman paha maku johtuu oliiviöljyn oksidoitumisesta sekoittamisen aikana.


    • Tämä nyt ei kuulu joulupöytään, mutta oletko koskaan syönyt savustettua säynettä, painoltaan yli kilon?

      Sain kerran sellaisen lipalla Saimaalta ja savustin: oli uskomattoman hyvää! Ja suolauksena perinteinen merisuola muutaman tunnin ajaksi suolistettuun kalaan.

      Saimaalla säynävät kasvavat jopa 2-3 kiloisiksi. Oli kiva kesyttää tämä yksilö...

      • Mökkijärveltäni Koskelovedeltä sanotaan saavan erityisen hyvää lahnaa ja totta vie se on hyvää savustettuna. Varmasti säyne on myös hyvää savustettuna. Monesti meillä "roskakaloina" pidetyt kalat olisivat hyviä oikein laitettuna. Itsellä jos haluan kunnolla hyvää kalan makua niin käytän haukea. Hauessa on mielestäni tärkeää, että sen perkaa nopeasti ja siististi eli et sotke nahan limaa ja mahan sisältöä kalan lihaan. Hauen seisottaminen pari päivää jääkaapissa parantaa mielestäni makua myös.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        Mökkijärveltäni Koskelovedeltä sanotaan saavan erityisen hyvää lahnaa ja totta vie se on hyvää savustettuna. Varmasti säyne on myös hyvää savustettuna. Monesti meillä "roskakaloina" pidetyt kalat olisivat hyviä oikein laitettuna. Itsellä jos haluan kunnolla hyvää kalan makua niin käytän haukea. Hauessa on mielestäni tärkeää, että sen perkaa nopeasti ja siististi eli et sotke nahan limaa ja mahan sisältöä kalan lihaan. Hauen seisottaminen pari päivää jääkaapissa parantaa mielestäni makua myös.

        Minä vierastan haukea, koska en alkuun muuta saanutkaan kuin sitä, ja alkoi maistua vähän puulta, riippumatta siitä savustiko vai paistoiko voissa pannulla. Ja kun ne oli niin pieniä, niin ruotojen perkaaminen lautasella oli tuskallista...

        Itse tykkään ahvenista, jotka ovat 150-450 gramman painoisia. Niitä kun savustaa kevyesti merisuolalla suolattuna niin hyvä tulee. Ja perinteinen savustuspönttö, jossa käytetään katajanoksaa ja sokeria tuomaan väriä. Leppälastua tietenkin.

        Milloin tavataan ja paiskataan kättä?


      • H.P.FT kirjoitti:

        Minä vierastan haukea, koska en alkuun muuta saanutkaan kuin sitä, ja alkoi maistua vähän puulta, riippumatta siitä savustiko vai paistoiko voissa pannulla. Ja kun ne oli niin pieniä, niin ruotojen perkaaminen lautasella oli tuskallista...

        Itse tykkään ahvenista, jotka ovat 150-450 gramman painoisia. Niitä kun savustaa kevyesti merisuolalla suolattuna niin hyvä tulee. Ja perinteinen savustuspönttö, jossa käytetään katajanoksaa ja sokeria tuomaan väriä. Leppälastua tietenkin.

        Milloin tavataan ja paiskataan kättä?

        "Itse tykkään ahvenista, jotka ovat 150-450 gramman painoisia. Niitä kun savustaa kevyesti merisuolalla suolattuna niin hyvä tulee."

        Kyllä ahven on parhaita kotomaamme kaloja ja savustettuna, ai että...

        "Minä vierastan haukea, koska en alkuun muuta saanutkaan kuin sitä, ja alkoi maistua vähän puulta, riippumatta siitä savustiko vai paistoiko voissa pannulla."

        Varmaan näin, itsellä hauki ei ole ihan ylijäämäkala, joten siitä on kiva laittaa hyvää ruokaa. Amerikkalaisista resepteistä olen tutustunut 'Poor man's lobsteriin' joka on haukea 7 Up'lla ja/tai sokerilla ja voilla maustettuna eli oikeilla mausteilla hauki on hyvää ainakin proteiinin lähteenä.


      • H.P.FT kirjoitti:

        Minä vierastan haukea, koska en alkuun muuta saanutkaan kuin sitä, ja alkoi maistua vähän puulta, riippumatta siitä savustiko vai paistoiko voissa pannulla. Ja kun ne oli niin pieniä, niin ruotojen perkaaminen lautasella oli tuskallista...

        Itse tykkään ahvenista, jotka ovat 150-450 gramman painoisia. Niitä kun savustaa kevyesti merisuolalla suolattuna niin hyvä tulee. Ja perinteinen savustuspönttö, jossa käytetään katajanoksaa ja sokeria tuomaan väriä. Leppälastua tietenkin.

        Milloin tavataan ja paiskataan kättä?

        "Milloin tavataan ja paiskataan kättä?"

        Sanotaan näin, että aina kun liikut Pohjois-Savossa niin tervetuloa mökillemme Rautalammille.


      • Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        "Milloin tavataan ja paiskataan kättä?"

        Sanotaan näin, että aina kun liikut Pohjois-Savossa niin tervetuloa mökillemme Rautalammille.

        Kiitos. Ensi kesänä voisi sopia. :)


    • Anonyymi

      Haikalahan on kala myös.

    • Koska olen uskovainen, söin tietysti kinkkua ja sikaa jouluna, kuten Jeesus on opettanut meille. Kinkku oli Jeesuksen suosikkiruokaa, siksi me aina syödään sitä jouluna, kun juhlimme Jeesuksen syntymää.

      Jeesushan tosiaan syntyi 25. joulukuuta, sama päivä kun aurinko syntyy taas uudelleen, ja alkaa pikkuhiljaa taas tulla valoisampaa ja lämpimämpää. Jeesus tahalleen syntyi samana päivänä kuin aurinko, koska Jeesushan on valo, joten aurinko vähä niinku symbolisoi Jeesusta.

      Olen kuullut, että ateistit ei syö kinkkua jouluna, koska se on liian pyhä eläin Kristinuskossa, joten ne ei halua syödä sellaista "hihhuliruokaa". Syökööt sitte vaikka jotain tofukinkkua jos pyhä ruoka ei kelpaa.

    • Nyt syöty friteerattuja meren eläviä. Suolaturska eli bacalao on sellaisenaan kuin krikettimaila, liotin sitä neljä vuorikautta, jotta pehmenee ja suola vähenee. Sen jälkeen sopivan kokoisiin paloihin, vehnäjauho, kananmuna ja pankojauho pintaan ja uppopaisto. Sama juttu tiikeriravuille, kuiret pois, jauhoihin, kananmunaan ja pankojauho/parmesanraasteeseen 50/50 suhteella.

      Haukipullat tein tällä reseptillä:

      https://www.muttandchops.com/brazilian-codfish-balls-bolinho-de-bacalhau/

      Voin sanoa, että kaikki ihan älyttömän hyviä reseptejä. Tuo brasilialaiset turska/haukipullat oli kalan suhteen uusi kokemus ja toimi ihan älyttömän hyvin. Samoin Tiikerirapujen parmesaani toi kyllä ihan älyttömän hyvää rapeutta ja makua.

      Kyytipoikana itse tehtyä aiolia ja remoulade -soosia. Periaatteessa nämä kaikki ovat ihan työläisruokaa/nakkikioskiruokaa mutta hyvin laitettuna ihan maukkaita.

    • Anonyymi

      Kuha kysyi vua.

    • Anonyymi

      Kuullosta ihan jees,sian liha herkulliset kyljykset ja olut puuttui valikoimasta

    • Anonyymi

      Uskovaisena tykkään erityisesti graavilohikäärmeestä ja paahdetusta puhuvasta aasista. Palan painikkeeksi litra viiniksi muutettua vettä. Jälkiruuaksi viisi leipää ja kaksi kalaa, ja jos ei muista kuinka päin niitä piti olla, niin menköön samantien joulun kunniaksi lisäksi vielä kaksi leipää ja viisi kalaa. Jeesus ja maha tykkää.

      • Anonyymi

        Palstan teisti-Luteriaani kertoi juovansa vodkaa

        ja nuuskivansa päihteitä

        ei ole sen jälkneen äällä täällä ollut , a vauksensakin poisti

        Taisi Laho-Hihu maatua, siis mennä senkyynsä hakuilemaan ja sammuu?


    • Anonyymi

      Se piispa paljasti jo itsensä 🤣 kuolleella äidillään on hienommat ateriat siellä taivaassa 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Siirrytään ruokapöydän toiselle puolelle ja jutellaan itsensä kanssa.
      Henki jää siihen toiselle nimellä. Ei muuten pääse henkiolennot
      lentokoneeseen. Jää kiinni skannerissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      2913
    2. Jos voisit kääntää kelloa taaksepäin

      Mihin hetkeen palaisit?
      Ikävä
      144
      1595
    3. Pitäisikö valtion lopettaa Terveysjättien tukeminen

      Nyt annetaan puoli miljardia veroparatiiseihin ja kavereille, eikö olisi järkevää että valtio tukee vain Julkista puolta
      Maailman menoa
      156
      1473
    4. Mitä luulet kaivattusi ajattelevan sinusta?

      Oletko ollut hänen mielestään reilu, rehellinen ja ymmärtäväinen? Vai oletko hänen mielestään se, joka ei ollut reilu ei
      Ikävä
      9
      1396
    5. Sofia ei taida tajuta, että kaikki nauravat hänelle

      Sofia feikkaa luksuslokkeilua muttei tajua, että se aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja kaikki nauravat hänelle.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      158
      1281
    6. Yllätyskäänne: Kivitipun huutokauppa rauksesi, myynnissä uudelleen.

      Kivitipusta käydään edelleen kauppaa, vaikka alkuperäinen huutokauppamyynti raukesikin. https://ilkkapohjalainen.fi/ta
      Lappajärvi
      38
      1089
    7. Mukava nainen on

      Hyvännäköinen ja jollain tavalla räväkkä. Katsoin häntä, mutta mietin sinua kuitenkin. Ihan vaikka koko pitäjän kauneimm
      Ikävä
      58
      998
    8. Pertikki out

      Lopeta nyt Pertikki tuo poliitiikan jauhaminen täällä. Mene jonnekin poliitiikan erikoissivuille ja jankkaa tuota muuall
      70 plus
      215
      930
    9. Mikä oli se suurin syy, ettet kertonut tunteistasi?

      Olisitko voinut tai halunnut?
      Ikävä
      65
      926
    10. Lauantai aaumua

      Silmät aukesivat todellisuuteen. Hyvää huomenta. ☕🍁😊❤️
      Ikävä
      148
      883
    Aihe