En pidä enää elokuvista

Anonyymi

Jokainen elokuva on erikoistehosteilla mässäilyä ja koska nykyään pystyy tekemään mitä vaan ruudussa näkyy mitä vaan. Hohto oli silloin kun erikoistehosteet oli uusia ja mullistavia nykyään ne ei ole. Sisältöä elokuviin erikoistehosteet vähemmälle. En ole katsonut ainuttakaan viimeisimmän Bondin elokuvia ei vaan jaksa sitä samaa kaavaa enää. Naisia on autoja ja aseita tuokaa siihen jotain uutta. Tehkää siitä tavallinen mies tai nainen joka elää tavallisesti. Hän voi ratkaista rikoksia ja rakastua mutta ei ole mikään elvistelijä. Olen huomannut myös että osa youtuben elokuviin reakioivista katselee elokuvaa kuin oikeata elämää. Jos joku ammutaan he kuvittelevat katsovansa oikeasti kun joku ammutaan. Vaikea jotenkin käsittää etteivät he ymmärrä katsovansa elokuvaa ja jos siinä ammuttaisi jotain päähän voin sanoa ettei se näyttäisi tuolta mitä elokuvissa. Liian vähän verta ja verisuihkuja.

10

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      80-90 luvun elokuvat on parhaita sen jälkeen on menty mönkään. Niillä oli sielu ja sisältö

    • Anonyymi

      Kannattaa suosiolla jättää väliin kaikki Hollywood-ja ison rahan elokuvat. Tietää mitä on tarjolla. Tuhoamista ja aivotonta menoa. 1970-1990-luvuilla tehtiin parhaat elokuvat ja niissä oli vielä taiteen tekemiseen elokuvataiteena vain tekemällä henkilökohtaista taidetta ja näkemystä todellisuudesta. Katsoo vaikka Buster Keatonia tai Chaplinin elokuvia jotka ovat nerokkaita ja parhaita täydellisiä elokuvia vieläkin. Esim. Keaton teki kaikki kohtaukset itse ilman stuntteja, käsikirjoitti, ohjasi ja noissa elokuvissa näkyy hyvin elokuvaa kohtaan näkyvä intohimo. Ei nykyisin. Pääasiallinen tarkoitus elokuville on se miten hyvin se tuottaa, ei niinkään enää väliä taiteellisuudesta. 2000-luvulta löytyy kourallinen elokuvia joita voi sanoa hyviksi, mutta ei kestä toista katselukertaa. Elokuvista on tullut kertatuote jonka tarkoitus on tuoda tekijöilleen mahdollisimman paljon tuottoa.

      • Chaplin ja Keaton tekivät suuriman osan elokuvistaan 1920-luvulla, Keaton itseasiassa kaikki. Äänikaudella Keaton ei tehnyt kuin pieniä cameorooleja ja sitten joitain televisiomainoksia.


    • Minusta monella aikakaudella elokuvan historiassa on tehnyt hyviä ja vähemmän hyviä elokuvia. Esim. näistä olen ainakin itse pitänyt:

      1920-luku: D.W Griffith "Läpi myrskyn" , Buster Keaton "Kenraali", Buster Keaton "Steamboat Bill jr", Charles Chaplin "Kultakuume", "Siivet"(ensimmäinen parhaan elokuvan Oscarin voittanut elokuva vuodelta 1927 tai 1928).

      1930-luku: "Tuulenviemää", Disney "Lumikki ja 7 kääpiötä", "Sumujen laituri" (pääosassa Charles Gabin), Marxin veljekset "Kookospähkinöitä", Marxin veljekset "Kaaos hotellissa", Chaplin "Nykyaika"

      1940-luku: Disney "Dumbo", Disney "Bambi"

      1950-luku: Stanley Donen "Rakastunut Pariisissa", "On lautalla pienoinen kahvila" (pääosassa mm. Siiri Angerkoski), Elia Kazan "Jättiläinen", Billy Wilder "Piukat paikat", Billy Wilder "Kaunis Sabrina", Stanley Donen "Laulavat sadepisarat", Alfred Hitchcock "Psyko", William Wylder "Loma Roomassa", Alfred Hitchcock "Vertigo"

      1960-luku: "Sound of music", "West side story", Mike Nichols "Miehuuskoe",
      Sergio Leone " Hyvät,pahat ja rumat", Mel Brooks "The producers" (Kevät koittaa hItlerille)

      1970-luku: Milos Forman "Hair", John Huston "Seikkailujen sankarit", Stanley Kubrick "Barry Lyndon", Bernardo Bertolucci "1900" (Novecento), George Lucas "Star wars - Uusi toivo", Don Siegel "Pako Alcatrazista", Steven Spielberg "Tappajahai", Roman Polanski "Tessin tarina"

      1980-luku: "Kaivosiehen tytär", "Ghostbusters", Robert Zemeckis "Paluu tulevaisuuteen", Steven Spielberg "Indiana Jones - Kadonneen aarteen metsästäjät", "Indiana Jones - Tuomion temppeli", "Indiana Jones - Viimeinen ristiretki", "Pollisiopisto" -alokuvat, "Mies ja alaston ase", Disney "Pieni merenneito", Emile Ardolino "Dirty dancing", "Breakfast club", Mike Nichols "Working girl", Peter Weir "Kuolleitten runoilijoitten seura", Sydney Pollack "Tootsie, lyömätön lyyli", Barry Levinson "Sademies", Sydney Pollack "Minun Afrikkani", "George Lucas "Star wars - Imperiumin vastaisku", Star wars - Jedin paluu", "The Mission" (Linnake), "Yksin kotona"

      1990-luku: Disney "Aladdin", Disney "Kaunotar ja hirviö", "Neljät häät ja yhdet hautajaiset", "Yksin kotona 2 - Eksynyt New Yorkissa", "Jumanji", "Nuija ja tosinuija", "Shawshank redemption", "Sekaisin Marista", "Boys don´t cry",
      Sam Mendes "American beauty", "Fifth element", "As good as it gets", Kevin Costner "Tanssii susien kanssa", Clint Eastwood "Hiljaiset sillat", Steven Spielberg "Jurassic Park"

      2000-luku: "Royal Tennebaums", "Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja", "Pirates of the Caribean" -elokuvat, "Jurasic world", "Jurasic world - Tuhoutunut maailma", "Interstellar", "Passengers"(Scifi), "Hamekyttä" (myös jatko-osat), "Ostarikyttä", "Sinkkuelämää", "Sinkkuelämää 2", Disney "Prinsessa ja sammakko", Disney "Frozen"

    • Ja lisäys yläpuoliseen: Kasarilta vielä "Amadeus" (ohjaus Milos Forman).

    • Korjaus vielä: Sumujen laiturissa miespääosassa Jean Gabin.

    • Ja lisään vielä, kun unohtui ekasta kommentistani: MIkko Niskanen "Kahdeksan surmanluotia", Edwin Laine "Täällä pohjantähden alla".

    • Ja täytyy vielä mainita, jos ketään ei haittaa 2000-luvun elokuvista sellaiset kuin "Twelve years a slave" ja "The Artist".

      • Anonyymi

        Vähän kyllä haittaa nämä listauksesi, kuuluiko ne tähän(kin) aloitukseen..


    • Anonyymi

      Rohkenen kuitenkin kääntää hieman toiseen suuntaan. Katsoin Pekon 2009 Täällä Pohjantähden alla eikä se niin surkea ollutkaan kuin ekalla katsomalla, jolloin sitä vertasi liikaa Edwinin samaiseen filmatiointiin. Useimmat näyttelijävalinnat ja -työt olivat oikein hyviä, eivät tosin kaikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe