Yleinen väärinkäsitys jakeista Kol 2:16,17

Anonyymi

Kol 2:16 Kukaan ei siis saa tuomita teitä siitä, mitä syötte tai juotte tai miten noudatatte juhla-aikoja ja uudenkuun ja sapatin päiviä.
17 Ne ovat vain sen varjoa, mikä on tulossa; todellista on Kristuksen ruumis.
(KR 1992)

Nämä kaksi jaetta Paavalin Kolossalaiskirjeestä ovat ymmärretty täysin väärin. Se johtuu muutamasta asiasta.

Ensinnäkään alkutekstissä ei ole sanaa ”vain”, vaan kääntäjien tekemä Raamattuun kuulumaton lisäys, joka muuttaa olennaisesti jakeen sanomaa. Paavali ei vähättäle juutalaisia juhlia vaan korostaa, että niitä tulee viettää, koska ne ovat esikuvia Herran Jeesuksen tulevasta valtakunnasta.

Biblia kääntää paremmin:

Kol 2:16 Älkään siis kenkään teitä tuomitko ruasta eli juomasta, taikka määrätyistä pyhäpäivistä, ei uudesta kuusta, eikä sabbateista,
17 Jotka ovat tulevaisten varjo, mutta itse ruumis on Kristuksessa.
(Biblia)

Efesolaiskirjeen luvussa 4 Paavali vaati voimakkaasti pakanoita hylkäämään pakanalliset tavat, mikä osoittaa, että Paavali vaati pakanoilta juutalaisten juhlien viettämistä (oikeuden = lain mukaista elämää), minkä takia kolossalaiset pakanatkin olivat alkaneet viettää sapattia ja uudenkuunjuhlaa.

Ef 4:17 Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä

23 Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne
24 ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.

Toiseksi lukijat eivät osaa kiinnittää oikein huomiota asiayhteyteen. Kyse oli siitä, että kolossalaiset pakanat olivat alkaneet viettää sapattia ja uudenkuunjuhlaa, jolloin he olivat hylänneet kreikkalaiset pakanalliset tavat, minkä muut kolossalaiset pakanat tuomitsivat. Paavali puolustaa pakanakristittyjä siitä, ettei heitä saa muut kolossalaiset arvostella sapatin ja uudenkuunjuhlan viettämisestä, koska ruumis siis seurakunta kuuluu Herralle Jeesukselle. Paavali tarkoittaa, ettei seurakunnan ulkopuoliset saa tuomita kristittyjä.

Paavali myös kiinnitti huomiota kolossalaiseen pakanalliseen tapaan olla syömättä eläinten lihaa, koska niitä palvottiin jumalina. Vegaaniruokavaliot perustuvat yleensä tällaiseen epäjumalanpalvelukseen. Paavali ei hyväksynyt kolossalaisia tabuja olla koskematta lihaan, koska Raamattu hyväksyy puhtaiden eläinten syömisen ravinnoksi.

28

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein hyvä aloitus. Paavalilla ei ollut mitään sapattia tai juutalaisia juhlia vastaan. Päin vastoin. Paavali itse noudatti niitä prikulleen. Myös pakanakäännynnäiset. Tosin pakanat olivat tuoneet sapatin ja juhlien viettoon omia pakanallisia tapoja, esim. he ikään kuin keräsivät pisteitä sapattia ja juhlia pitämällä. Tämän Paavali tuomitsee - Jumala ei tarvitse heidän sapattejaan tai uusia kuitaan tai juhliaan.

    • Anonyymi

      Apostolien teot:
      10:9 Ja seuraavana päivänä, kun he olivat matkalla ja lähestyivät kaupunkia, nousi Pietari noin kuudennen hetken vaiheilla katolle rukoilemaan.
      10:10 Ja hänen tuli nälkä, ja hän halusi ruokaa. Mutta sitä valmistettaessa hän joutui hurmoksiin.
      10:11 Ja hän näki taivaan avoinna ja tulevan alas astian, ikäänkuin suuren liinavaatteen, joka neljästä kulmastaan laskettiin maahan.
      10:12 Ja siinä oli kaikkinaisia maan nelijalkaisia ja matelijoita ja taivaan lintuja.
      10:13 Ja tuli ääni, joka sanoi hänelle: "Nouse, Pietari, teurasta ja syö."
      10:14 Mutta Pietari sanoi: "En suinkaan, Herra; sillä en minä ole ikinä syönyt mitään epäpyhää enkä saastaista."
      10:15 Ja taas ääni sanoi hänelle toistamiseen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi."
      10:16 Tämä tapahtui kolme kertaa; sitten astia otettiin kohta ylös taivaaseen.

      • Anonyymi

        Nämä jakeet eivät tarkoita sitä, että saisi syödä saastaisia lihoja. Jumala opetti Pietarille, ettei pakanoita saa kutsua saastaisiksi, jos he tekevät pakanallisista tavoista parannuksen ja kääntyvät noudattamaan Jumalan lakia. Näky purjekankaasta ei siis tarkoita saastaisia eläimiä vaan pakanauskovia.

        Ap.t 10:28 Hän sanoi heille: "Niin kuin tiedätte, juutalaisen ei ole sallittua seurustella toiseen kansaan kuuluvien kanssa eikä mennä heidän luokseen. Jumala on kuitenkin osoittanut minulle, ettei ketään ihmistä saa pitää epäpuhtaana tai saastaisena.
        29 Siksi lähdin vastustelematta, kun minua tultiin hakemaan. Nyt tahtoisin tietää, miksi te pyysitte minua tulemaan."
        ---
        34 Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä.
        35 Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.


    • Anonyymi

      Aikamoista satujen kerrontaa. Paavali ei itsekään noudattanut juutalaisen juhlia. Laissa oli mm. määrätty: Kolme kertaa vuodessa kaikki sinun miesväkesi tulkoon Herran, sinun Herrasi, Israelin Jumalan, kasvojen eteen.

      • Anonyymi

        Puhut valhetta. Paavali noudatti juutalaisten juhlia ja Mooseksen lakia.

        Ap.t 10:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."


      • Kyllä Paavali noudatti. Hän osallistui jumalanpalvelukseen sapattina juutalaisten ja kreikkalaisten kanssa (Apt. 18:4, 19; 17:1, 10, 17), vietti happamattoman leivän päivää Filippissä (Apt. 10:16), koetti kiirehtiä Jerusalemiin helluntaiksi (Apt 20:16), teki nasiirilupauksen Kenkreassa (Apt 18:18), puhdisti itsensä temppelissä osoittaakseen vaeltavansa ”lain mukaan” (Apt 21:24,26) ja ympärileikkautti Timoteuksen (Apt 16:3). Toisaalta hän selvin sanoin tuomitsi tällaisten ja vastaavien tapojen noudattamisen silloin, kun niitä käytettiin väärin ja pidettiin pelastuksen perustuksena. Voimme sen vuoksi sanoa, että Paavali hylkäsi sapatin pelastuksen välineenä mutta hyväksyi sen varjona, joka viittasi Kristuksessa olevaan todellisuuteen.


    • Anonyymi

      Mitä sananvaltaa Paavalilla oli uskottomiin , ei mitään. Joten kuinka hän olisi voinut kieltää niitä tuomitsemasta uskovien juhlia?

      Kaikenkaikkiaan taitaa olla ylimäärin vaikea tietää mitä Paavali yhtään missään tarkoitti.

      Miksi hän koko ajan pelottelee uskovia : jos et ole varovainen niin sinutkin hakataan pois viinipuusta.
      Ja kuitenkin meidän ei kuulu elää pelossa?

      Perustuuko Paavalin opit vain paavilaiseen valtaan. Miksi sadoista tai tuhansista muista sen ajan uskovista ei ole kirjeitä Raamatussa. Eikö Paavi hyväksynyt niitä kaanoniin 300-luvulla?

    • Anonyymi

      Myös Jeesus saarnasi juutalaisille : "älkää olko niin kuin pakanat". Muut kansat oli esimerkki pahoista ihmisistä ja oikeat juutalaiset oli esimerkki hyvistä ihmisistä. Miksi?
      Siis näitä Jeesus saarnasi uudestisyntymättömille!
      Hän teki jyrkän eron juutalaisiin ja pakanoihin.

      Kukaan ei ole sitäkään koskaan selittänyt.

      • Anonyymi

        Paavali vaati tiukasti pakanauskovia lopettamaan pakanalliset tavat ja alkamaan noudattaa Mooseksen lakia (oikeuksia) uskossa Jeesukseen Kristukseen.

        Ef 4:17 Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä,
        18 heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita.
        19 Heidän tuntonsa on turtunut, ja he ovat heittäytyneet irstailuihin sekä kaikenlaiseen saastaisuuteen ja ahneuteen.
        20 Mutta ei teille ole Kristuksesta tällaista opetettu,
        21 jos todella olette hänestä kuulleet, jos teille on opetettu se totuus, joka Jeesuksessa on.
        22 Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma.
        23 Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne
        24 ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.


      • Anonyymi

        <<Miksi?>>

        Juutalaisilla oli korkean moraalin laki.


    • Anonyymi

      Teksti kehottaa pysymään olennaisessa, eikä kiistelemään lillukanvarsista!! Capiche??

      • Anonyymi

        Jeesus oli tarkkaa jopa pienimmistän lain kirjaimista, joten olet väärässä.

        Luuk 16:17 Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.


    • Anonyymi

      Harhaoppisilla on suuri taipumus pelkästään väitellä siitä mitä Raamattuun on kirjoitettu. Juuri silloin pitää hälytyskellojen soida kun väitetään ettei Raamatussa lue siten kuten on kirjoitettu vaan kun etsitään tarpeeksi käännöksiä niin asia onkin aivan päinvastoin. Tämä juuri harhaoppisten tapa tutkia Raamattua. Sitä tulee välttää.

      • Anonyymi

        Mitä tulee suomalaisiin käännöksiin, niin Kol 2:17-jakeessa oleva sana "vain" on ilmiselvä väärennös, koska kreikkalaisessa alkutekstissä sitä ei ole.

        Pikemminkin on niin, että kirkko, joka on Raamatun suomeksi kääntänyt, on se harhaoppinen. Jos alkaa muuttelemaan Raamatun tekstiä oman harhaoppinsa mukaiseksi, kyseessä on hyvin vakava synti.


      • Anonyymi

        "Juuri silloin pitää hälytyskellojen soida kun väitetään ettei Raamatussa lue siten kuten on kirjoitettu vaan kun etsitään tarpeeksi käännöksiä niin asia onkin aivan päinvastoin."

        Eikö sillä ole suuri merkitys, mitä Raamatussa on alun perin lukenut? Tunnettua on, että kirkko on kääntänyt Raamattua hutiloiden ja välillä ihan tahallaan väärin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Juuri silloin pitää hälytyskellojen soida kun väitetään ettei Raamatussa lue siten kuten on kirjoitettu vaan kun etsitään tarpeeksi käännöksiä niin asia onkin aivan päinvastoin."

        Eikö sillä ole suuri merkitys, mitä Raamatussa on alun perin lukenut? Tunnettua on, että kirkko on kääntänyt Raamattua hutiloiden ja välillä ihan tahallaan väärin.

        Olisiko niin, että Paavin kirkon mukaan Jeesuksen on pitänyt jäädä ristille ja paavin toimia Jeesuksen sijaisena? Tosiasia on, että Jeesus elää. Anteeksi, jos kommenttini loukkaa jotain tai on väärä. Oikaiskaa, jos olen väärässä.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Olisiko niin, että Paavin kirkon mukaan Jeesuksen on pitänyt jäädä ristille ja paavin toimia Jeesuksen sijaisena? Tosiasia on, että Jeesus elää. Anteeksi, jos kommenttini loukkaa jotain tai on väärä. Oikaiskaa, jos olen väärässä.

        Katolilaisena kommenttisi loukkaa minua. Toivottavasti anteeksipyyntösi oli vilpitön (mihin en oikein usko).


    • Anonyymi

      <<Paavali vaati voimakkaasti pakanoita hylkäämään pakanalliset tavat, mikä osoittaa, että Paavali vaati pakanoilta juutalaisten juhlien viettämistä (oikeuden = lain mukaista elämää), minkä takia kolossalaiset pakanatkin olivat alkaneet viettää sapattia ja uudenkuunjuhlaa.<<

      Ja tässä Jahven määräyksiä uudenkuunjuhlaan 4.Mooseksen kirjasta:

      28:1 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: "Käske israelilaisia ja sano heille: Pitäkää vaari siitä, että tuotte minulle minun uhrilahjani, ruokani, suloisesti tuoksuvat uhrini, määräaikanaan. Ja sano heille: Tämä on se uhri, joka teidän on tuotava JOKA PÄIVÄ Herralle: kaksi vuoden vanhaa virheetöntä karitsaa jokapäiväiseksi polttouhriksi.

      Uhraa toinen karitsa aamulla, ja toinen karitsa uhraa iltahämärässä ja ruokauhriksi kymmenesosa eefa-mittaa lestyjä jauhoja, sekoitettuna neljännekseen hiin-mittaa survomalla saatua öljyä. Tämä on jokapäiväinen polttouhri, joka toimitettiin Siinain vuorella suloisesti tuoksuvaksi uhriksi Herralle.

      Ja siihen kuulukoon juomauhrina neljännes hiin-mittaa viiniä kumpaakin karitsaa kohti. Pyhäkössä vuodata Herralle höysteviiniuhri. Ja niihin kuulukoon juomauhrina puoli hiin-mittaa viiniä kutakin mullikkaa kohti ja kolmannes hiin-mittaa oinasta kohti ja neljännes hiin-mittaa karitsaa kohti.

      Tämä on uudenkuun polttouhri, joka uhrattakoon kunakin uutenakuuna, vuoden kaikkina kuukausina.<<

      Se on tuo Jahve melkoinen syöppö ja juoppo.

      • Tooraa ei annettu pakanoille. Tiedät varmaan, että VT:n uhrijärjestelmä kuvasi todellista uhria, Jeesusta. Nyt ei enää tarvita uhraamista. Vanhaa testamenttia ei ymmärrä ilman Uutta testamenttia ja päin vastoin. Yhden lauseen poimiminen sieltä täältä Raamatusta ei anna kokonaisvaltaista kuvaa asiasta. Kun Raamattua lukee, oisi hyvä ymmärtää asiakokonaisuutta - historiaa - kulttuuria ym.


      • Anonyymi
        Yksi_usko kirjoitti:

        Tooraa ei annettu pakanoille. Tiedät varmaan, että VT:n uhrijärjestelmä kuvasi todellista uhria, Jeesusta. Nyt ei enää tarvita uhraamista. Vanhaa testamenttia ei ymmärrä ilman Uutta testamenttia ja päin vastoin. Yhden lauseen poimiminen sieltä täältä Raamatusta ei anna kokonaisvaltaista kuvaa asiasta. Kun Raamattua lukee, oisi hyvä ymmärtää asiakokonaisuutta - historiaa - kulttuuria ym.

        "Tooraa ei annettu pakanoille."

        Olet väärässä.

        Toora on nimenomaan annettu pakanoille noudatettavaksi.

        No entä uhrit? Miksi juutalaiset eivät uhraa? Lain mukaan ei saa uhrata, jos ei ole temppeliä eikä leeviläisiä pappeja. Muuten Toora koskee myös pakanoita, kuten Paavali kirjoitti roomalaisille ja kreikkalaisille kristityille.

        Room 2:9 Tuska ja ahdistus tulee jokaisen osaksi, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen.
        10 Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen,
        11 sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. [Ap. t. 10:34 ]
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
        13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Ap.t 10:34 Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä.
        35 Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.

        Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tooraa ei annettu pakanoille."

        Olet väärässä.

        Toora on nimenomaan annettu pakanoille noudatettavaksi.

        No entä uhrit? Miksi juutalaiset eivät uhraa? Lain mukaan ei saa uhrata, jos ei ole temppeliä eikä leeviläisiä pappeja. Muuten Toora koskee myös pakanoita, kuten Paavali kirjoitti roomalaisille ja kreikkalaisille kristityille.

        Room 2:9 Tuska ja ahdistus tulee jokaisen osaksi, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen.
        10 Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen,
        11 sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. [Ap. t. 10:34 ]
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
        13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Ap.t 10:34 Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä.
        35 Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.

        Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

        <<Toora on nimenomaan annettu pakanoille noudatettavaksi.>>

        Annan Raamatun paikka, jossa sanotaan, että toora velvoittaisi pakanoita tai on annettu pakanoille?

        Kyllä kait toora annettiin juutalaisille, jotta juutalaiset sen kautta oppisivat rakastamaan Jumalaa ja toisia ihmisiä ja koko luomakuntaa. Eiköhän Jumalan tarkoitus ollut, että juutalaiset sitten opettavat pakanoita. Näinhän kävikin, sillä Paavali, joka oli juutalainen evankelioi pakanoita. Paavali opetti, ettei pakanoita tarvinnut ympärileikata ym. Tänä päivänäkin messiaaniset juutalaiset evankelioivat ei-juutalaisia voimallisesti.


    • >>Paavali myös kiinnitti huomiota kolossalaiseen pakanalliseen tapaan olla syömättä eläinten lihaa, koska niitä palvottiin jumalina. Vegaaniruokavaliot perustuvat yleensä tällaiseen epäjumalanpalvelukseen. Paavali ei hyväksynyt kolossalaisia tabuja olla koskematta lihaan, koska Raamattu hyväksyy puhtaiden eläinten syömisen ravinnoksi.>>

      Hyväksyn lihan syönnin ainoastaan koska sillä tuetaan Argentiinan, Brasilian ja Paraguain karjankasvattajia, jotka ovat usein katolisia.

      • Anonyymi

        Muistaakseni katolinen kirkko omistaa 8 % Brasilian maista. On anekauppa-business tuottanut suuret voitot kirkolle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni katolinen kirkko omistaa 8 % Brasilian maista. On anekauppa-business tuottanut suuret voitot kirkolle.

        Aivan. Anekaupalla rikastunut ja nyt kylpee loistossaan.


      • Anonyymi
        Yksi_usko kirjoitti:

        Aivan. Anekaupalla rikastunut ja nyt kylpee loistossaan.

        Kylpee tosiaan loistossaan. Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia.
        Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti".
        Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kylpee tosiaan loistossaan. Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia.
        Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti".
        Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin.

        Olen katolinen. Aiotko tappaa minut?

        Jeff Bezosin omaisuus 200 miljardia.

        Norjan öljyrahaston arvo: 12,097,000,000,000 kruunua.

        https://www.nbim.no/no/


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Aivan. Anekaupalla rikastunut ja nyt kylpee loistossaan.

        Jos et halua tukea katolisia karjankasvattajia, älä syö lihaa.


    • Anonyymi

      Kuka nykyään syö jonkun romaanin ohjeitten mukaan?
      Sen vielä ymmärtää, että kokkikirjat ja vastaavat ohjaa ihmisiä tiettyyn suuntaan, mutta että joku historiaa vääristelevä romaani, huhuu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe