Ahdistaa ja pelottaa öisin

Anonyymi

Mulla on ollut pienestä saakka ongelmia nukahtamisessa ja varsinkin nukkumisessa. Tälläkin hetkellä kello on 2:22, mä olen ahdistunut ja pelottaa koska tunnen pääni sisällä pahan läsnäolon ja kuvittelen pelottavia hahmoja ympärilleni.

Kun oon menossa nukkumaan, menee pitkään että silmät alkaa lupsumaan kiinni, mutta aina kun oon nukahtamaisillaan, ikään kuin säikähdän omaa nukahtamista ja säpsähdän. Sama prosessi alkaa alusta. Jos sitten tuurilla saan nukahdettua, herään noin tunnin päästä, yllätys, ahdistukseen ja pelkoon. Sitten taas tulee sama prosessi.

Olen koittanut laskea lampaita ja kaikenmaailman keinoja mutta ei onnistu. Alan miettimään, että tarviinko jotain unilääkettä taikka ahdistukseen auttavaa lääkettä, koska tästä alkaa kertyä elämään jo aika iso ongelma arjessa, ja ihan vapaallakin. Yleensä sitten lopulta nukahdan loppu-aamuyöstä noin neljän aikaan ja nukun yleensä vapaalla n. 11:00 asti. Arjessakin meinaan nukkua pommiin ja olen väsynyt loppupäivän.

Onko täällä ketään samaistuvaa, joka on ehkä ratkaissut ongelman?

13

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen kuullut, että pahimmissa paikoissa olleilla rintamamiehillä on ollut ongelmia nukkumaanmenon kanssa. Konjamiinipaukku iltaisin auttaa unesta kiinnisaamiseen.

      • Anonyymi

        Mikä helvetin oikeus minun läheisilläni on määrätä minun elämästäni tai kuolemastani? Miksi minä olen aina se, jonka pitää laittaa omat tunteensa ja tarpeensa syrjään jotta muilla ei olisi paha olla? Mitä sinä luulet tietäväsi minun "itsesäälissä rypemisestäni" tai mistään muustakaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä helvetin oikeus minun läheisilläni on määrätä minun elämästäni tai kuolemastani? Miksi minä olen aina se, jonka pitää laittaa omat tunteensa ja tarpeensa syrjään jotta muilla ei olisi paha olla? Mitä sinä luulet tietäväsi minun "itsesäälissä rypemisestäni" tai mistään muustakaan?

        Pyydän anteeksi.

        Olen vähän vammainen enkä tajua mistään mitään.


    • Anonyymi

      Olet varmaan kokeillut perusjutut, rasittavaa fyysistä liikuntaa tai aktiviteettia päiväsaikaan, rauhoittuminen iltaan. Älylaitteet pois muutama tunti ennen unta, viileä, pimeä ja rauhallinen nukkumapaikka, hiilihydraattipitoinen kevyempi iltapala, rutiinit. Hiljainen musiikki tai rauhalliset äänet, itse luen kirjaa kissa kainalossa muutaman luvun ennen nukkumaan menoa, vie ajatukset muualle. Koetko olosi turvalliseksi nukahtaessa? Stressaatko jotain erityisesti?

    • Anonyymi

      Eilen tuli Flinkkilä-ohjelma tv1:ltä tuosta asiasta. Katsoin kun itsekin nukun huuonosti. Siinä vaalea viehättävä toimittaja juuri kertoi, miten oli ollut ahdistavaa päästä nukahtamaan. Oli olemuksen täyttänyt ahdistus ja joku "varuillaan olo" juuri kun oli pitänyt nukahtaa. Hän oli saanut helpotusta asiaan. En osaa sitä oikein selittää, kun täyttelin ristikkoa samalla.
      Vaikutti kuitenkin jotenkin aloittajan pulmalta. Tulee varmati uusintana. OIsko yhtään apua.
      Itse vaan en muuten nuku, ahdistusta poden jos joku konkreettinen, sevästi määritelty ajankohtainen ongelma painaa. Kun ongelma on selvinnyt, ahdistus häipyy, tavallinen unettomuus jää, sitä en pidä kovin pahana. Olen myös lapsesta asti nukkunut huonosti, mutta pystyn torkahtamaan päivällä melkein missä vaan, joten kokonaisunen määrä jotenkuten täyttyy. Myönnän että kun jokin asia painaa ja ahdistaa, yöllä on raskas olo. Voimia!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päivän touhut taakse jää, minua jo väsyttää.
      Kiitos, että nukkumaan, peiton alle mennä saan.
      Hyvää yötä, Jumala! Siunaa meitä kaikkia.

    • Anonyymi

      Oletan, että olet aika nuori? Suosittelisin hakemaan jotain apua ongelmaasi, nimittäin tuosta seuraa väsymys, joka heikentää sekä psyykkistä että fyysistä terveyttä. Unenpuutteella on yhteys moniin sairauksiin.

      Itselläni on masennus- ja ahdistusdiagnooseja, mutta nukun pääosin tällä hetkellä hyvin. Eli eiköhän se ole aika yksilöllistä, mitä pelkää. Ahdistushan on yleistynyttä määrittelemätöntä pelkoa. Minun mielestä asia pitäisi hoitaa. Unilääkkeiden pitkäaikainen käyttö ei ole turvallista. Uskon, että terapian keinoin on ihan mahdollista vaikuttaa tilaasi. Ja jotain elämäntapoja voi varmasti samalla viilata, mitkä auttavat nukahtamisessa. Unenpuutteessa tuskin edes jaksat syödä ja liikkua riittävän terveellisellä tavalla. Alkuvaiheessa lyhytkestoinen unilääke tuskin on vaarallista, mutta perussyy pitäisi hoitaa terapialla.

    • Anonyymi

      En tiedä asutko yksin mutta minä tein niin että nukuin tyttäreni huoneessa varapatjalla ja se ainakin osaksi toi turvaa ja auttoi nukahtamaan. Toisinaan myös koiramme nukkui ja piti vahtia sekin auttoi mutta lääkitys ennen kaikkea. Kannattaa hakea unettomuuteen apua ettei asia pitkity ja kroonistu.

    • Anonyymi

      Tätä mantraa en ymmärrä. Eikö ihminen saa olla sen verran itsekäs, että päättää itse omasta elämästään. Kenelläkään ei ole velvollisuutta elää kärsimyksessä vain että muilla olisi hyvä mieli. Sinä et voi myöskään pisteyttää, kenen tuska on suurinta ja miten suurena se kenellekin siirtyy. Kyllä itsekkäämpi on se, joka vaatii toista kitumaan, että itse voi elää hyvän omatunnon kanssa.

      Pyydän anteeksi meillä kokoomuksessa on muna toisen perseessä niin syvällä etei me tajuta tällaisia asioita. Raha ratkaisee ja muut saa kuolla ja kärsiä.

      • Anonyymi

        Miten tämä liittyy yhtään mihinkään mitenkään?


    • Anonyymi

      Minulla oli pitkään vaikeuksia nukahtaa. Heti kun menin sänkyyn, niin johan alkoi helvetinmoinen ajatusmyrsky päässä. Ei auttanut vaikka oli miten väsynyt. Varasin ajan terveyskeskukseen ja sain lääkäriltä Mirtazapin-reseptin. Nyt nukahdan lähes heti kun lasken pääni tyynylle.

    • Anonyymi

      Minulle nukkumaanmenoaika on ollut vaikea, jokin ahdistus tuppaa juuri siihen hetkeen. Jos olen väsynyt ja sattuikin aika pian nukahtamaan säpsähdin hereillä ja koen epämiellyttävää oloa. Nykyään katselen netistä yhtä sun toista ja kuuntelen esim Raamatun opetusta, yleensä siihen nukahtaa.
      Oletan että traumaattinen elämä jo lapsuudesta on lyönyt sieluun syvät haavat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      533
      3786
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3697
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2866
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2559
    6. 301
      2391
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1633
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      118
      1548
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe