Miksi kansaneläkettä piiloletellaan?

Anonyymi

Annetaan vain välillä kertoa , että monet eivät tajua hakea kansaneläkettä vaikka oikeutus siihen?

Mielestäni tämä epäkohta on kohtuuton jos vain hakemus tarvitaan ja ok!

Kyllä Kela tietää millä perusteella mitäkin meille maksetaan ja kansaneläke on perusteltua joka pitäisi olla selkeää ilman erillistä hakemustakin!

Laiton piilottelu asiassa selkeää ja jopa kansalaisen harhauttamista. Asia koskee kymmeniä tuhansia nyt ja menneitä , joten vähättelylle ei ole sijaa.

Talouskasvuako tämäkin tapaus joka valutetaan vääriin taskuihin ilman mitään järkeä ja vastuuta? Miten hallitus tämänkin hyväksynyt yhteisellä päätöksellä hyväksi asiaksi?

10

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhteiskunnan elätit eivät voi enää edes sosiaalietuuttaan hakea itse? Yli 60v ollut aikaa perehtyä tukiin ainoana ”työtehtävänään”

      • Anonyymi

        Kansaneläkettä maksetaan vielä 1300€ työeläkkeen päälle. Aika monella on työeläke tämän verran ja sen alle. Eivät ole elätteinä olleet, mitä ikinä se tarkoittaakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansaneläkettä maksetaan vielä 1300€ työeläkkeen päälle. Aika monella on työeläke tämän verran ja sen alle. Eivät ole elätteinä olleet, mitä ikinä se tarkoittaakaan.

        Laskukaavan päälle ne tosiaan saa kansaneläkettä vielä takuueläkkeenkin määräisen työeläkkeen päälle.


    • Anonyymi

      Kaikki liikenevät eurot tarvitaan parempiin suihin..

      • Anonyymi

        Ai Marinin aamiaispöytään?


    • Anonyymi

      Kukan ei mitän pilotetle asiasta. Tiedäthän itsekin on olemassa kansan eläke. Jos saat esim. Työstäsi eläke. Kela tarkistuta onko sinulla oikeus kansaneläken lisä osaan? kaikista on tieto netti Kelan sivut. Tiedon saa myös ihan Kelan jokaisen toimiston aulat: Joissa aiheesta paperi esite. Kuin kaikista muista kelan etuuksista. Ne esiteet ovat vihkoja. Isolla päällä teksti mitä sisältää!Huomioitu on ne henkilöt joilla ei mahdolisuutta käytää nettiä ja etsiä omista oikeuksista tietoa netin kautta. Sinne vain Kelaan:Siellä otat vuoro numero Kelan toimisto. Pääse kysy asiaa ihan kasvotusten.Ovat fksuja asiantuntevia auttavia kelan työn tekjiät heidän toimipisteet: Ainakin koko pääkaupunki seudun alueet. terv. Itä-Helsinki ja tiedoksi: Kysyvä ei koskaan eksy.

    • Anonyymi

      65+ saa kansaneläkeen, ja jotkut vanhat ehkä varhennettua halutessaan, joka tosin on huono diili. Työeläkettä 67+ optimaalisin i-in.

    • Anonyymi

      Kela ei salaa ei petä mitään.mene vain Kelan sivuille ja esim.Lukee kelan eläkkeet. Laitaa hakemus sisään.Vastaus tulee kyllä tai ei. Voi mennä myös asiasta keskustelee Kelan palvelupisteeseen! Varaa ajan tai menee jonotaa asiakasvuoroaan. Kuin Hakea oppat Heidän Toimipisteet. opaiden pällä on nimet: Eläkeläiset, Perhet jne. Pitää itse vähän tehdä työtä otaksen asioista selvää EIKÄ VAIN KUNELLA HUHUPUHEINA TOI SAASITÄ MÄ EN SAA. Kaikki tiedot on myös opaanaKelan sivut katsotavana ilman kirjautumista Kelan sivut. Jopa laskurit voitko saada toimentulotukea,kuin asumistukea. Kaikea voi anoa,eri asia saako? Riippuu prutto tuloista ja pankki tilien säästöistä.Osakeisn saa myös asumistukea yhtövastike huomioidaan kun sauna,vesi maksut.Laki on Suomessa kaikille Sama.Ratkisee vain prutto tulonne!

    • Anonyymi

      Kun täytät eläkehakemusta, niin ainakin v 2017 lomakkeella oli ruutu, johon ruksin pistämällä haetaan myös kansaneläkettä työeläkkeen lisäksi.
      Siihen kannattaa aina pistää se ruksi, jos vähänkin epäilee olevansa oikeutettu kansaneläkkeeseen. Mitään haittaa ei siitä ole vaikka ruksaa sen aina varmuuden vuoksi.

      Ei tuo nyt niin kovin vaikeaa ole, kun hakemusta kerran täyttää.

    • Anonyymi

      Minä en nyt ymmärrä, että miten niin kansaneläkettä pitää hakea? Ei sitä tarvitse erikseen anoa jos työeläkehakemusta täytettäessä rastittaa kaikki eläkkeet ja myös kansaneläkkeen, niin kansaneläke tulee automaattisesti jos siihen on oikeutettu ja jos ei ole oikeutettu kansaneläkkeeseen ja sen on rastittanut Kela ilmoittaa kirjallisesti sinulle itsellesi ettet ole ole siihen oikeutettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3188
    2. 121
      1405
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      135
      1253
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1142
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      952
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      814
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      802
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      793
    9. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      785
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    Aihe