Miksi lakko

Anonyymi

En ymmärrä lakkoilua.

23

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vastaus on aika yksinkertainen, ei olla päästy sopuun työehdoista, silloin ei tehdä töitä. Eikä varsinkaan kun tarjolla olisi ollut työnantajan yksipuolisesti sanelemat ehdot, yleensä kun mennään vanhalla sopimuksella uuden tekemiseen asti.
      Ymmärsitkö tästä vastauksesta lakon syyn?

    • Anonyymi

      Siks ku on kylmät kelit ja Dubain lämpöön tekee mieli pidemmäksi aikaa näin talvella. Bemarin tietty jätin premium parkkiin lentokentällä.

    • Anonyymi

      Kun kaikki ei tunnu muistavan, tai ei halua muistaa. Niin muistellaan yhdessä.

      Mitä UPM vaatii?
      - Tiedote UPM:llä työskenteleville paperiliittolaisille
      Neuvottelut Paperiliiton ja UPM:n välillä eivät etene siitä syystä, että UPM on ilmoittanut ennakkoehtonaan, että neuvotteluita voidaan käydä vain viidestä eri työehtosopimuksesta ja vain UPM:n esittämillä ennakkoehdoilla. Näitä ennakkoehtoja ovat:
      1. UPM on ilmoittanut jo ennen neuvotteluiden aloittamista, että ainoa vaihtoehto on siirtyä työehtosopimusmalliin, jossa UPM maksaa vain ”tehdystä työstä”. Tämä olisi malli, jossa siirryttäisiin kausipalkasta tuntipalkkaan sekä poistettaisiin vuorovapaajärjestelmä, pekkaset ja palvelusvuosikorvaukset sekä leikattaisiin lomarahaa ja muita työehtosopimuksen sisältämiä lisiä.
      2. Työajan osalta UPM on esittänyt, että toteutettavia palkkaleikkauksia voitaisiin kompensoida pidentämällä yksittäisen työntekijän työaikaa nykyisestä 1620 tunnista työnantajan määräämällä tavalla. Lisäksi palkkaleikkauksia voitaisiin kompensoida henkilökohtaisella palkanosalla, jonka suuruus vaihtelisi työntekijäkohtaisesti. Henkilökohtaisen lisän suuruus voisi kuitenkin olla myös 0 % yksittäisen työntekijän osalta. Vuosittaisen työajan maksimimäärä olisi enimmillään työaikalain maksimimäärä eli noin 1880 tuntia vuodessa.
      3. UPM:n ilmoitus siitä, että neuvotteluita ei missään olosuhteissa voida aloittaa nykyisen työehtosopimuksen pohjalta tarkoittaa muun ohella sitä, että uudessa työehtosopimuksessa ei tulisi olemaan minkäänlaisia ulkopuolisen työvoiman käyttöä rajoittavia määräyksiä edes tuotantotöiden osalta. Käytännössä myös muilta osin työehtosopimus tulisi muuttumaan ratkaisevasti. Tätä osoittaa muun muassa se, että esimerkiksi Lappeenrannan biojalostamon osalta UPM:n ilmoitus ”puhtaalta pöydältä” lähtemisestä tarkoitti työehtosopimusta, jonka pituus on kuusi sivua.
      4. UPM on ilmoittanut eri paikkakunnilla maksavansa rikkurirahaa kaikille niille työntekijöille, jotka ovat valmiit hyväksymään UPM:n yksipuolisesti määräämät työehdot. Rahan maksaminen vain töihin jääville on työtaisteluoikeuttaan käyttävien syrjintää ammattiyhdistystoiminnan perusteella. Tämä asia on saatettu myös UPM:n tietoon ja todettu, että oikeus vastaavaan korvaukseen on myös kaikilla niillä, jotka osallistuvat lakkoon.
      5. UPM suostuu jatkamaan neuvotteluita vain sillä edellytyksellä, että UPM:n työntekijöiden ehdoista neuvotellaan viidessä eri pöydässä siten, että tulevaisuudessa kaikkien viiden ”liiketoiminta-alueen” työehtosopimukset päättyvät eri aikaan. Näin UPM haluaa varmistaa, että tulevaisuudessa työntekijät eivät voisi enää puolustaa etujaan yhdessä.
      Hyvä UPM:läinen,
      UPM:n tarjoamat, lakon murtamiseen liittyvät ylimääräiset korvaukset työhön jääville työntekijöille osoittavat, että ilmoittamamme työtaistelu-uhka vaikuttaa työnantajaan.
      UPM:n tarjous osoittaa myös sen, että yhtiöllä on palkanmaksuvaraa. Olisi varmasti yhteinen etu, että tämä palkanmaksuvara käytettäisiin työntekijöiden työehtojen parantamiseen samalla tavalla kuin muissa metsäteollisuusyhtiöissä, jotka ovat jo työehtosopimuksensa sopineet.
      Pidetään pakka tiiviinä ja päät kylminä!
      Tes-terveisin,
      Petri Vanhala
      puheenjohtaja, Paperiliitto r.y.

      • Anonyymi

        Taitaa tehtaat seisoa aika pitkään..


    • Anonyymi

      Emmiä tiiä, miä menin lakkoon ku UPM käski. Miä meen sit töihi ku ne soittaa ja pyytää. Mut ei ne o viäl soittanu

    • Anonyymi

      Naapurin isäntä Putin kyllä tietäisi miten lakot lopetetaan.

      • Anonyymi

        UPM:llä onkin jo "naapurin isännän" tavat käytössä


    • Anonyymi

      Putinlandiassa paperi,sellu, ja sahateollisuus käykin nyt täydellä teholla.
      Uusia laitoksia suunnitellaan, ja raaka-aineen myyntiä ulos rajoitetaan.
      Ilmapiiri kun vakiintuu, niin sinne siirtyy myös läntisiä toimijoita. Työvoima on halpaa, eikä puu lopu.

      • Anonyymi

        Kyllä, ja kun se läntinen toimija on saanut tehtaan rakennettua niin Putte laittaa läntisen toimijan maksamaan täysin tuulesta temmatun korvaussumman täysin tuulesta temmatuin perustein, lunastaa tehtaan itsellensä ja käskee länsimaisen toimijan painumaan v'%&/uun vielä kun hengissä pääsee .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, ja kun se läntinen toimija on saanut tehtaan rakennettua niin Putte laittaa läntisen toimijan maksamaan täysin tuulesta temmatun korvaussumman täysin tuulesta temmatuin perustein, lunastaa tehtaan itsellensä ja käskee länsimaisen toimijan painumaan v'%&/uun vielä kun hengissä pääsee .

        Venäjä haluaa investointeja, ja tuolla keinoin ei niitä saada, vaan menetetään entisiäkin.
        Putinin aika on ollut järkyttävää, mutta aivan varmasti aika tulee muuttumaan, ja suomalaisetkin sijoittajat palaavat maahan.
        Siinä metsäteollisuus tulee olemaan eturintamassa. Siihen on hyvä varautua myös paperiliitossa.


    • Anonyymi

      Umppi on todella heikoilla tässä asiassa.
      Walruusi ja Pesonen kaivavat itselleen todella syvää kuoppaa josta he eivät enää pääse pois.
      Onkin enää vain ajan kysymys kun kuopan reunat romahtaa.

      Jos UPM olisi fiksu niin se antaisi lähdöt näille kahdelle kuopankaivajalle, ottaisi uudet fiksummat tyypit tilalle ja pelastaisi sen mitä pelastettavissa on, nyt menee tilauksia kiihtyvällä tahdilla kilpailijoille ja vain murto-osa niistä palaa takaisin jos ja kun tilanne normalisoituu, siis UPM peruu järjettömät vaatimuksensa, tehdään uusi sopimus ja työt jatkuu.

    • Anonyymi

      Suomessa on tullut tavaksi lakkoilla lakonvuoksi.

      • Anonyymi

        Suomessa on tullut tavaksi osoittaa tyhmyytensä esittämällä näsäviisasta osaamatta edes oikeinkirjoituksen alkeita.


    • Anonyymi

      Suomessa on tullut tavaksi lyödä työntekijää tavan vuoksi

    • Anonyymi

      Aloittaja. Jos nyt olet lukenut koko ketjun linkkeineen kaikkineen, niin nyt varmasi ymmärrät tämän lakon, Vielä kun luet muualtakin niin asia valkenee entistä enemmän.

      Asiaa on käsitelty jo niin monessa paikassa, että ääneen voi sanoa että nyt on vastakkain Jussi Pesonen ja koko Suomen palkansaajat. Tämä keissi tietysti Pesonen vastaan UMP:n työntekijät, mutta olisi melkoinen päänavaus jos Pesonen voittaa.

      Päättäjien pitäisi puuttua asiaan. Suomi kuuluu niihin demokraattisiin valtioihin joissa työntekijöillä oikeus järjestäytyä ja oikeus että heidän ammattiliitto neuvottelee heidän työsopimusten minimiehdoista. Jokainen tietysti itse tekee lopullisen työsopimuksen.

      UPM ja Jussi Pesonen haikailee nyt entisen Neuvostoliiton aikoja, tai nykyisen Pohjois-Korean menoa Suomeen.

      Melkoiset trollitoimistot nyt saarnaa UPM:n uskontoa. Lupaa kilpailukykyiset työehdot. No miksi ei sitten samoilla ehdoilla sovi kun Stora Enso sopi, tai tietysti pitäisi olla paremmat kun on kilpailukykyiset sopimukset.

    • Anonyymi

      Jos sattuu olemaan työelämässä niin ymmärtää miksi joskus lakkoillaan.

      • Anonyymi

        Ellei ole sitten, matalapalkka alalla.


    • Anonyymi

      Ulkopuolisena kiistaan, ymmärrän työnantajan näkemyksen erilaisista liiketoimista yhtiössä.
      Onko Paperiliitto jämähtänyt menneelle vuosituhannelle, eikä osaa varautua tulevaan.
      Kilpailukyky globaaleilla markkinoilla on ensiarvoisen tärkeää. Lakot, ja joustamattomuus rapauttavat sitä suuresti.
      Työelämä on suuressa muutoksessa, ja toivottavasti ay-liike osaisi olla siinä mukana, että työpaikat myös tulevaisuudessa säilyisi suomessa.

      • Anonyymi

        Kyllä näihin lakkoihin on syynä ne ehdot, mitä upm on kertonut työntekijöille. Liiketoiminta tessit ei ole niiden sanelujen rinnalla kuin kärpäsen kakka. Mediassa jaksetaan jauhaa vain niistä eikä kertoa oikeita syitä lakon taustalla.


    • Anonyymi

      Aikanaan liitto vänkäsi tehtaiden siivoojien puolesta, jotka tienasivat lähes puolet enemmän, kuin alan yleinen palkkataso oli.
      Onko tässä nykyisessä tilanteessa taustalla hieman samaa.

      • Anonyymi

        Sehän on ihan selvää, halpuuttaminen on käynnissä. Vain ylemmistä toimihenkilöistä ylöspäin palkkataso säilyy samana, ainakin vielä...


      • Anonyymi

        Oliko väärin puolustaa naisia. Saivat kerrankin hyvää ja asian mukaista palkkaa. Lisäksi n. 10hlö palkalla ollut merkitystä kuin työntekijälle


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      348
      3091
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      986
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      983
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      858
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe