Aripipratsoli/Abilify ja oksentelu

Anonyymi

Hei, mulla nostettiin Abilifyn rinnakkaisvalmisteen (joku Aripiprazol Krka) annosta 25:een milligrammaan ja etenkin aamuisin on ihan tolkuttoman huono olo. Onko muilla ollut vastaavaa? Mulla on myös Peratsin annoksella 2 mg aamuisin ja 2 mg iltaisin ja sen pitäis just hillitä oksentamista.

Tänään oksensin päivän ainoan ateriani, eikä yhtään tee mieli syödä lisää. Mulla on tosi heikko olo, kun en saa ravintoa kunnolla. Huonovointisuutta on jatkunut jo kuukauden päivät eri asteisena ja oksennan ainakin kerran viikossa, jolloin mikään ruoka ei pysy sisällä. Kaiken lisäksi olen lääkärin mielestä yhä psykoottinen.

8

1717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsellä tarkoitus aloittaa tuo ja mitä olen ennalta asiaa tutkinut, niin ilmeisesti on yleisiä haittavaikutuksia tuo pahoinvointi. Todella harmi että sinulla esiintyy se niin rajuna, suosittelisin juttelemaan asiasta lääkärille jollet jo ole. Kun haittavaikutukset on noin pahat, silloin voi olla hyvä miettiä tuon käyttöä uudestaan, tai ainakin pienempää annosta.

      Itseäni tässä mietityttää tuo diabetes riski. Painon nousuakaan en kyllä toivoisi, ainakaan voimakasta sellaista, että tulisi käytöstä paljon ylipainoa. Nuokin on siis vissiin yleisiä haittavaikutuksia. Olen kyllä yleensä avoimin mielin kokeillut eri lääkityksiä, mutta tämä hieman arvelluttaa. Mutta kyllä toimivan sellaisen löytyminen on tärkeää, niin todennäköisesti pitää vaan kokeilla tätä.

      Toivon että sinulle kanssa löytyy sopiva lääke mikäli tämä ei sovi.

    • Anonyymi

      Kun tsekkaa lääkkeiden yhteisvaikutukset drugs.comista siihen tulee ilmoitus että niillä on "moderate" yhteisvaikutus.

      Siinä sanotaan näin:
      "Using perphenazine together with ARIPiprazole may increase side effects such as drowsiness, blurred vision, dry mouth, heat intolerance, flushing, decreased sweating, difficulty urinating, abdominal cramping, constipation, irregular heartbeat, confusion, and memory problems. Side effects may be more likely to occur in the elderly or those with a debilitating condition. You should avoid or limit the use of alcohol while being treated with these medications. Also avoid activities requiring mental alertness such as driving or operating hazardous machinery until you know how the medications affect you. Talk to your doctor if you have any questions or concerns. It is important to tell your doctor about all other medications you use, including vitamins and herbs. Do not stop using any medications without first talking to your doctor."

    • Anonyymi

      Puhu lääkärille asiasta. Pahimmillaan esim serotoniiniin vaikuttavien lääkkeiden yhdistelmä voi johtaa serotoniinisyndroomaan joka voi oireilla monin tavoin.

      Siitä voi olla vaikeampia ja lievempiä ja vaikeampia muotoja.

      Joidenkin maksa metabolisoi lääkkeitä paremmin kuin toiset ja jollakin jo pienemmät määrät lääkkeiden yhdistelmiä tai isommat lääkeannokset voi olla haitallisempia kuin toisille.

      En tosin tiedä vaikuttaako kyseiset lääkkeet serotoniiniin suoraan, mutta tuo oli vain esimerkki että joillekin jotkut lääkkeet voi olla toksisia.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Koska psykoosilääkkeiden puoliintumisaika on suhteellisen pitkä, kannattaa noin pahojen oireiden ilmaantuessa harkita annostuksen vähennystä.Vaikka lääkityksen lopettaisi kestää jopa kuukauden ennen kuin aineet ovat poistuneet elimistöstä.

    • Anonyymi

      Mitä jos koittaisit Rxultia, Aripipratsolin ja Peratsinin sijasta? Rxulti on jatkokehitystä Abilifytä ja sillä on omasta mielestä vähemmän haittoja. esim. Rxulti ei ainakaan aiheuta pahoinvointia jne.

      • Anonyymi

        Ai mun vanha viesti on yhä pinnalla. Rxultj ei sopinut, vaan teki ikuiset kuukautiset. Nyt mulla menee Serenase.


    • Anonyymi

      Syön Aripiprazolea sen 30 mg joka aamu ja näin on jatkunut useita vuosia. Enkä missään nimessä lopeta, mulle tulee lopetettuani epätodellinen-olo. Oksennan n 1krt/3 kk:ssa ja mulla johtuu psyykkisestä voinnista. toivottavasti olet saanut avun tai muut jotka ihmettelevät omaa vointia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      351
      633
    Aihe