Koulussa käynti ahdistaa

Anonyymi

Jee. Eli siis joo otsikkohan kertoo paljon. Eli ahistaa mennä kouluun. Oon 15 . 9lk puoliväli menos. Mut ahistaa joka päivä lähteä kouluun. Oon nyt ollu pari pv kotona ja omlu ”kipeenä” tänään äiti kysy multa et meenkö huomenna kouluun ja sanoin että en tiiä mut se jankkas et ”kyllä menet täällä ei tuolla tavalla laiskotella” en siis oikeesti oo kipeenä mut en udkalla kertoo äitille oikeeta syytä miks en halua mennä sinne. Syy miks en halua mennä kouluun on se et joudun olemaa sielä AINA yksin. On mul kaks kaverii mun luokalla kenenkaa hengaan mut neki on vaa kahestaan ykeensä ja auta armias jos on jotaki pari töitä nii minähän olen aina yksin. Siel on kaikilla muilla joku kaveri kenenkaa olla mut mä oon aina se ”ulkopuolinen” koko luokassa. Kukaan ei ikinä huomaa mua missää ihanku oisin näkymätön. En uskalla todellakaan mennä kellekkää opelle tai kuraattorille yms puhuu koska se ahistaa jo ihan liikaa. Haluisin vaa et mul ois koulussa hyvä olla enkä ois aina se yksinäinen sielä. Ja nytkään ne mun kaks kaverii ei oo koulussa eikä ne tuu kouluun ainakaa viikkoon. Syytä en kerro mutta joo. En voi esittää olevani kipee tän koko ajan ku ei se menis äitille läpi. Mitä mun pitäs tehä et saisin itelleni hyvän olon koulussa. Plus liikkatunnitki ku sieläki on sellasii et pitää jonku parinkaa tehä jotaki nii sirläki oon aina yksin yms mut joo. Ps. On ahistanu jo kauan käydä koulua ja haluaisin apua teiltä et mitä oikee teen.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinulla on vain lyhyt aika jäljellä koulua. Yritä tsempata ja miettiä mitä sitten haluaisit tehdä kun koulu loppuu. Elä enää murehdi ettei kavereita ole paria enempää. En tiedä syrjitäänkö sinua ja kiusataan jättämällä ulkopuolelle? Nyt on kuitenkin niin vähän opintoja jäljellä että käytä hyvien numeroitten saamiseen aika ja tulevaisuudensuunnitelmiin. Menettäisit paljon aikaa ja voimavaroja tilanteen setvimisen takia. Yritä käyttää hyödyllisesti ja tehokkaasti loppuaika, se olisi sinulle tärkeintä.
      Tulet varmasti saamaan kavereita harrastuksista ja varmaankin seuraavasta koulusta myös. Siellä tyypit tuskin toisiaan ennalta tuntevat ja selkänsä sulle kääntävät.
      Voi olla että toiset oppilaat eivät edes huomaa tai tajua nykyistä tilannettasi. Jos olet ujo ja syrjään vetäytyvä he voivat luulla ettei heidän seura kiinnosta sinua ja että haluat olla omissa oloissasi.
      Kokeile jos Sekaisin-chatista tai nuorten chatista olisi sinulle apua. Mieti jos puhuisit myös äitisi kanssa. Hän saattaa olla huolissaan vuoksesi.
      Vähän ihmetyttää ettei opettajasi ole pitänyt silmiään auki ja puuttunut siihen ettei sinulle paria löydy parityöskentelyssä ja muutenkin ollut piittaamaton. Ikävää ettei kehtaa hommaansa paremmin hoitaa mutta antaa olla ettei arvokasta kouluaikaasi mene ikävyyksien jankkaamiseen. Olet vaan normaalisti oma, aito itsesi ja ota kaikki irti tunneilla, se kannattaa. Tsemppiä! Kaikkea hyvää sinulle. Asia varmasti järjestyy.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä et muka omalle äidillesi pysty sanomaan oikeaa syytä? Koita sanoa asia ihan suoraan hänelle: en halua kouluun, koska mulla ei ole siellä kaveria ja on paha olla. Ja katso, jos hänellä on sinulle jotain neuvoksi.

      Minullakaan ei kouluaikana oikein ollut ystävää, yksin piti usein olla ja seisoskella. Vain yksi tai kaksi oli joskus kanssani tai jutteli kanssani. Näin oli peruskoulussa ja ammatikoulussakin. En ilmeisesti ole kauhean kiinnostavaa puheseuraa.

      Tottakai se tuntuu pahalta, jos paljon joutuu olemaan yksin. Minulla on auttanut se, että viihdyn hyvin myös itsekseni, omissa ajatuksissani, en siis kauheasti toisten seuraa ja juttelua yleensä edes kaipaa. Tykkään myös kuunnella muiden puhetta, seurata ilmeitä sun muita.

      Jos haluat mukaan porukkaan, ehkä sinäkin voisit osallistua ensin vain sillä tavoin, että osoitat kiinnostusta niitä ihmisiä kohtaan, joista pidät, kuuntelemalla heitä. Kuuntele heidän keskusteluitaan, hymyile tai naura heidän jutuilleen, jos ne ovat sinusta sen arvoisia. Se osoittaa heille, että pidät heistä ja tykkäät heidän jutuistaan ja se voi avata ystävyyttä sinunkin suuntaasi. Tai voit kommentoida jotain johonkin väliin positiivisessa hengessä.

      Jos vetäytyy syrjään eikä ole itse aloitteellinen millään tavalla, usein ihmiset olettavat, että haluaakin olla yksin. Ja jättävät rauhaan.

      Koulussa loppujen lopuksi ehtii hyvin vähän olla muiden kanssa, koska siellä pääasiassa kuunnellaan opetusta ym. Turha niistä vähäisistä kaverihetkistä on liian isoa numeroa tehdä.

      Kuinka vapaa-ajalla asiasi ovat? Oletko silloinkin yksin ja mitä teet silloin yksinäsi? Jos vaikka kuuntelet musiikkia, ehkä koulussakin voit tehdä niin vapaina hetkinä silloin, kun kavereita ei ole. Tai chattaile jossain netin turvallisella keskustelupalstalla aikasi kuluksi. Kuten täällä Suomi24-palstoilla. Aiheita täällä riittää, missä voi kommentoida.

      Jos kovasti olet ahdistunut, kannattaa kyllä jollekin kertoakin siitä. Yksin on yleensä paljon pahempaa, jos pitää pahaa oloa vain omana tietonaan. Jo kertominen lieventää oloa. Kuuntelija voi olla joku vieraskin ihminen, kuten se koulun kuraattori. Mutta itse aloittaisin äidistä.

    • Anonyymi

      Luokanopettaja/luokanvalvoja voi huoltajan pyynnöstä myöntää korkeintaan 5 päivää lomaa ja rehtori käsittelee tätä pidemmät poissaolopyynnöt. Kotona siis kannattaa kertoa asiasta. Ahdistukseen voi saada myös terapiaa tai lääkinnällistä apua niin, että pystyy menemään kouluun.

    • Anonyymi

      Olet hereillä todella myöhään, viestisi on lähetetty yöllä 00:37, jolloin olisi kuulunut jo ainakin pari tuntia olla nukkumassa.

      Ihminen on kokonaisuus. Pelkällä ruoalla ei elä ja jaksa. Myös riittävä nukkuminen vaikuttaa hyvinvointiin, myös siihen mieleen. Nuori tarvitsee 10 tuntia unta. Varsinkin ennen 00:00 nukutut tunnit auttavat monia jaksamaan paremmin aamuheräämiset. Moni kuitenkin totuttaa itsensä valvomiseen, joten voi vaatia totuttamista, että saa mentyä aikaisemmin nukkumaan.

      Koita tehdä aikaisemmasta nukkumaanmenosta miellyttävää. Osta itse tai pyydä äitiäsi ostamaan uusia ihania petivaatteita, tyyny, yöpaita tai muuta sellaista, joka kutsuu menemään ajoissa vuoteeseen ja nukkumaan. Kirjoita ajatuksiasi ennen nukkumaanmenoa johonkin sieväkantiseen muistikirjaan tai laita rauhoittavaa musiikkia, linnunlaulua tms. taustalle hiljaa soimaan.

      Koita myös tehdä heräämisestä miellyttävämpää. Hanki kiva aamutakki tai aamutossut, kata aamiaispöytä kauniiksi jo illalla, valmiiksi aamua varten tai muuta sellaista. Kun nousee "oikealla jalalla" sängystä ja ilostuu heti ensimmäiseksi aamulla jostain, loppupäiväkin sujuu paremmin.

    • Anonyymi

      MInua kiusattiin koko yläkoulun ajan eikä ollut kavereita edes niitä paria kuten sinulla on. Tuo kiusaaminen johti siihen, että olen nykyään sosiaalisesti kömpelö ja viihdyn parhaiten yksin. En osaa hankkia ystäviä ja ylläpitää niitä suhteita.
      Halu olla yksin on ihan aito. En kaipaa ihmisiä ystäviksi. Olen päätellyt, että rajut kokemukset koulussa muovasi persoonallisuuttani siihen suuntaan. Ilman koulukiusaamista voisin olla ihan erilainen.
      Sinua ei taideta vielä varsinaisesti kiusata. Ehkä he eivät ole oppineet tuntemaan sinua. Huomiotta jättäminen on tietysti ikävää mutta älä anna sen muovata persoonallisuuttasi niin, että myöhemmin aikuisena huomaatkin viihtyväsi aina mieluiten yksin.
      Toisen asteen opiskelijat on jo enemmän kehittyneitä henkisesti eikä siellä esiinny siinä mittakaavassa tuollaista käytöstä mitä olet yläkoulussa joutunut kokemaan.
      Keskity saamaan hyvä todistus ja ole ennenkaikkea oma itsesi- Älä muovaa itsestäsi sellaista millaisena ajattelet muiden haluavan sinun olevan. Moni siellä niin tekee. Pinttaliitoa on paljon. Ole oma itsesi loppuun asti

    • Anonyymi

      No kannattaa lintsata loppuvuosi ja kattella kesällä raksahommia!

    • Anonyymi

      >> älä anna sen muovata persoonallisuuttasi niin, että myöhemmin aikuisena huomaatkin viihtyväsi aina mieluiten yksin <<

      Onko sinun mielestäsi yksin viihtyminen vika, josta pitää pyrkiä eroon?

      Moni valitsee sinkkuuden tänä päivänä tieten tahtoen. Ja vaikka eläisi parisuhteessa, kerran koittaa heillekin päivä, kun jompikumpi jää yksin, toisen kuoleman kautta. On siis parasta olla myös yksin viihtyvää lajia. Yksin olemiseen pitäisi jokaisen oppia jo ennen kuin se syystä tai toisesta on pakollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      397
      1562
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1298
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1165
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      824
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      820
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      175
      721
    Aihe