Kiikkustuoli

Lauantaiaamua heräillään kautta maan, ajattelin vaihtaa pirtin otsikon kiikkustuoliin, jospa hiljainen kiikkuminen mielet levolliseksi saa ja viestit siten myös rauhaa rakastaviksi;)
Tänä aamuna istuin kuu seuranani kahvipöydässä, melkoisen pyöreä jo oli ja hyvin tarkkaan seuraili puuhiani, harvoin seuraksi tuleekaan.
Katselin kadun varren ikkunoita ja pimeyttä joka paikassa, taidan ollakin katuni ainoa aamuvirkku.

Poikani soitti eilen ja kyseli mitäpä touhuat, piti sanoa, että sitä samaa mitä ennenkin, katselen telkkaria, väliin kurkistan tietokoneelle, käyn jääkaapilla ja hän lisäsi,, neulot, no niinpä teen;)
Ei tämä elämä niin ruusuista ole, kun harrastukset on kaikki jumissa. nyt 20 henkilöä on sallittu sisä tiloissa ja ulkotiloissa 50, hyvin suojattuna.
Onhan vielä lupa kaupassa käydä ja ulkoilla, ulkoilu kauniissa ympäristössä antaa toivoa tulevasta.
Alkaa nämä koetukset jo puremaan, masennus hiipii tuon tuosta ja mielikuvitus saa tehdä ylitöitä, että keksisi mielekästä tekemistä.

Kirjoittelu kangertelee liian pistävien arvostelujen vuoksi, miksi pitääkin joka asia niin tarkkaan tutkia ja joka sanasta selitykset antaa, ennen pienet virheet sivuutettiin, nyt elämme uutta aikaa joka vaatii kaiken täydellisenä.(onnistuuko?)
Virheitä etsitään kirjoittajien viesteistä ja niillä sitten omaa egoa pönkitetään.
Voi aika entinen, kun ihmiset olivat ihmisiä toisilleen.

Tässäpä jään odottelemaan viestejä ja hyväksyviksi niitä toivon, jatketaan iloisin mielin, toinen toisemme huomioiden, näin tämä korona aikakin helpommalta ehkä tuntuu.
Mukavaa viikonloppua kaikista harmeista huolimatta;)

216

3091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvää viikonloppua sinulle ja kiitos sinulle kirjoituksesi.Sydämelinen kiitos tältä itä-Helsingistä mummolta pian 69v.

    • Anonyymi

      Erakkopeliä eli lautapasianssia (solitaire) pelataan yksin. Pelilauta on neliö tai pyöreä, minulla kolmio, nappuloita 32, reikiä 33, keskireikä tyhjä. Viimeinen nappula jää keskireikään, kun nappulat on siirretty kohtisuoraan toisen yli ja keskellä ollut poistettu.

    • Anonyymi

      "Virheitä etsitään kirjoittajien viesteistä ja niillä sitten omaa egoa pönkitetään.
      Voi aika entinen, kun ihmiset olivat ihmisiä toisilleen."
      Kyseessä on vain yksi häiriintynyt henkilö, jonka pahansuovat piikittelyt kannattaa jättää omaan arvoonsa. Kaikki me kärsimme hänestä. Hän pilaa palstan ilmapiirin.

      • Anonyymi

        Sanoi tekevänsä palveluksen kaikille ja lähtevänsä, kun oli selvittänyt suuren mysteerin.


    • Anonyymi

      Olisinpa teidän asemassanne, jotka vielä hyvin liikkeelle pääsette ja voitte harrastaa.
      Aurinkoista ulkoiluviikonloppua teille !

    • Huomenta vaan! Kyllä tuo keinustuoli vähän natisi, kun siihen änkeydyin. Vuosirenkaita kun on ajan saatossa tullut. Yhä tietysti kuvittelen, että hahmon sisältä löytyy todellinen, solakka ja vetreä minä, on vain väliaikaisesti piilossa.
      Unelmia on ikäihmiselläkin oltva.
      Kun nyt täälläkin on todettu, että ei vastarannan kiiskiä ole kuin yksi, niin jospa emme enää välittäisi noteerata kaikkia heittoja. Hyvä on olla ilman mielipahaa, jonka ns. "kritiikki" aiheuttaa kohteelleen. Olen pannut merkille, ettei kukaan ole ilman jäänyt.
      Tänään om meininki mennä ennakkoäänestämään. Olen harhaillut netissä kaikkien puolueiden ehdokkaita lukemassa. Jokainen on niin niin innostunut asiasta, täynnä tarmoa ja uskoa omiin vaikuttamismahdollisuuksiinsa. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mitä vaalien jälkeen tapahtuu.
      Snookerissa Selby hävisi ja Howkins jatkaa finaaliin. Tiedoksi vain niille, jotka eivät jaksaneet seurata ottelua yli puolen yön. :))

    • Huomenta ! Kyllä tuo SkillaNin "tilannekatsaus" sopisi hyvin minuunkin. Millä keinoin enää saisi tämän oman mielialansa kohotetuksi ? Myrskytuuli sentään asettui ulkona ja maisema on rauhallinen vaikka rosoinen, kun lumen alta irvistää musta maa.
      Kodinkohennushankkeet ovat jumissa, eikä edes tiedä "mitä tänään syötäisiin"...
      Telkkariohjelmatkin ovat "sitä samaa", eivät jaksa innostaa, moneen kertaan kierrätettyinä.
      Aamiainen sentään virkisti vähän, kun ruokahalua on toistaiseksi ollut. Ja tänään otin palan painikkeeksi karpalorypälejuomaa "väsymystä ja uupumusta vastaan"..))
      Ennen oli olemassa sellainenkin käsite kuin "vilpillinen mainonta" , nyt siitäkin on tainnut tulla maantapa: ylisanoja ei tarvitse säästää, kunhan kauppa käy...

      Kiva että sentään tulee kannustusviestejäkin noiden häirintäviestien vastapainoksi. Ainakin SkillaNiin ja Makriinaan kohdistuvina ne tuntuvat täysin kohtuuttomilta.

      Yksi tai useampi häiritsijä, kukapa sen tietää ? Itse ajattelen, että jos joku kirjoittaja avaa väylän ikävälle kirjoittelulle, hän saa kyllä mukaan muita, eiköhän meistä kaikista se nurja puolikin löydy, minusta ainakin, vaikka yritän itseäni silmällä pitää ja vetäytyä melskeestä jos sitä on liikkeellä. Vaikka onhan minutkin epäsovun pääarkkitehdiksi nimetty, "missä demeter siellä riitaa", vai miten se meni ? ..))

      Kyllä kai tämä koronakurimus saa ihmiset reagoimaan, purkamaan omaa turhautumistaan kuka mitenkin. Ramoona tuolla kahvipirtissä katsoi, että tämä aika on myös avannut väylää enemmille kirjoituksille ja itse ainakin pidän sitä arvossa ja tärkeänä. Tänäkin aamuna piti heti lähteä SkillaNin aamunavausta tavoittamaan, siinä on aina taikaa, konstailematonta ja hyväntahtoista puhetta uuden päivän alkuun, kiitos taas siitä !
      Hyvää päivää (vaan ei kirvesvartta!) kaikille,
      sinnitellään,
      demeter1

      • Tuo viesti tuli nyt viiveellä. Kirjoitin sen "heti aamusta", mutta ylläpito esti lähettämisen ja väitti että olen botti ja/tai VPN-yhteys on minulla päällä. Kummastakaan en ymmärrä mitään, mutta näköjään aina pitää valittaa ja aina pitää odottaa..))


    • Anonyymi

      Aurinkoista huomenta!
      Sää on ollut ailahteleva, kuten koronaerakon mieli. Nyt paistaa;)

      Se on sitä somekulttuuria tuo arvostelu niin kirjoituksiin kuin kirjoittajiinkin kohdistuva. Sitä on kaikkialla somessa, blogeissa, twitterissa, Instassa ja mitä niitä nyt onkaan.
      Itseni yritän kurissa pitää etten käyttäisi "puolustuksen puheenvuoroa," sivullisena. Olen huomannut, että sekin lisää "vettä myllyyn" ja pian on sekamelska jossa "voittaja" on se, joka ilkeimmin kohdettaan solvaa.

      Uusintoja, ruoka- ja remonttiohjelmia tai julkkisten tositvleikkejä on kanavatarjonta nykyisin. Nyt varsin pitäisi ohjelmiin panostaa, kun korona koteihin vangitsee.
      Minä olen kiukkuani purkanut huonosti hoidettuihin jalkakäytäviin. Tuossa likellä on palvelutalo, jonka muutama asukas yrittää rollaattorin avuin ulkoilla. Itsellä on sauvat ja kenkien pohjissa piikit, kieli keskellä suuta saa silti askeltaa. Ulkoilu se on tämänkin päivän ajantappona jahka tuo tiskikone on työnsä tehnyt. Leivoin eilen kaakaokakun. Josko siitä evääksi ja termari mukaan. Saahan sitä lähipuistossakin retkeillä jos ei keli salli pidemmälle lenkille, kuhan hapettuu.

      Kevättä kohti, eiks niin ;)

      brinkkala

      • Anonyymi

        Kiitos Brinkkala, kiitos SkillaN ja Demeter, ihan vain kurkistin tänne ennen lenkillelähtöäni.


    • Kohti kevättä, kohti valoa - tänään aurinko laski täällä juuri tätä kirjoittaessa 15.45, vaaleanpunervana kajona valo haipuu mailleen. Korvamatona alkoi soida Brinkkalan tervehdyksestä :

      Lui, lähde kulkemaan näin
      Lui, lähde kulkemaan valoon päin.
      Ja vaikka kerran huomaatkin
      et kaikki häipyy siniseen vain
      kohti valoa käyn
      kohti valoa käyn.

      Juteltiin 14-vuotiaan kanssa, miten koronasta on tullut ihan kirosana, vaikka sehän tarkoittaa kruunua, auringolla ja revontulillakin on korona. Tavattiin tässä pihalla, mummin kuuma kaakao ja laskiaispulla tarjoomuksina. Ruuneperintortut voin jättää väliin, mutta laskiaispullien leivontaa ja testausta meillä harjoitetaan jo tammikuun puolella. Kuivakakut (eihän niiden tarvitse olla kuivia!) ovat taas muodissa, itse leivon aina jouluksi taatelikakun, joskus sentään olen leiponut tiikerikakunkin. Kerran lapsille oli pettymys suuri, kun kaakaojauhe olikin lopussa, ja piti kakku leipoa ilman tiikeriä, ja seuraavan kerran lupasin sen olevan pelkkää tiikeriä. Olen mielelläni pistäytynyt kahviloissa ystäviäni tapaamassa, sekin huvi nyt koronakatkolla, mutta mikäpä estää tosiaan vaikka puistoon ottamasta kahvit ja kakkupalan mukaan. Vanhat hautausmaat ovat kiehtovia paikkoja, hautakivien nimet ja vuosiluvut kertovat surullista kieltä esimerkiksi epidemioihin jo pikkulapsina kuolleista. Luontoretkille tulee otetuksi voileipäeväät, tulipaikoille myös joskus makkaraa ja juustotäytteisiä reissumiesleipiäkin on kiva lämmittää loimussa, joskus on mukana vielä vaahtokarkkien paahtajia.

      Viikkorutiinit antavat ryhtiä viikkoon, perjantaina yleensä siivoan ja ostan kukkakimpun. Alkoi jo joulunpunaiset kyllästyttää, kassan vierestä lähti mukaan keltainen tulppaaninippu. Viikottaista uintia kaipaan eniten. Onhan sentään sauna. Suomalainen osaa luonnostaan suhtautua mielihyvällä ja melkein hartaudella saunomiseen, mutta siitäkin on kirjoitettu lukuisia oppaita, puhutaan esimerkiksi saunafullnessista. Sen avulla elämyksestä tulee entistäkin kokonaisvaltaisempi, keskitytään hellimään kaikkia aisteja. Voi harjoittaa saunameditaatiota.
      Hyvä laude-elämä on läsnäolon taikaa ! :)

      • Anonyymi

        Juu, ja rakkauden akropatiaa voi harjoittaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ja rakkauden akropatiaa voi harjoittaa.

        Sunnuntaiaamu jo pitkällä, kun heräsin, hämää nukkumaan pidempään, kun ei liikene herättele.
        Pilvinen näyttää sää olevan, hiukan pakkasen puolella, joten varoen on asteltava jos ulos lähtee, maan pinnassa kuitenkin jäätä.
        Entiset ajat ei enää toimi, ennen oli tammikuu niin pitkä, nyt hujaus ja puolikuuta on takana;)

        Kiitos terveisistä sinne Itä- Helsinkiin ja kiva kun pistäydyit, hyvää jatkoa elämääsi;)
        Pitääkin etsiä tuo peli mistä mainitsit Ano 8,00, pelaan useinkin Solitaire pelejä, etupäässä pasianssia, hahmotuskykyä yritän lisätä;)
        Ano 8,48, varmuutta ei ainakaan minulla, onko kysymyksessä vain yksi ihminen, harmia noista heitoista kyllä tulee ja ohitus paras keino .
        Kaikilla ei yhtä jalkaa mahdollista astella ja monasti ajatus heihin siirtyy joilla kaikki ei pelkkää onnea ole, avuttomaksi itsensä tuntee.

        Makriinakin on nyt varmaan sen velvollisuuden on suorittanut, aika tuntemattomia oli minunkin listalla olleet, hakuammuntaa melkein, pienet on takuut, että läpi menee.
        Kunpa nyt kuitenkin viisautta onnistuneilla riittää.

        Konstailematon sanot demeter, siihen mielipiteeseen yhdyn, koska en osaa muuta olla, tietoni ja taitoni ei riitä väittelyihin, ei opastukseen, olen aidosti" tavallinen".
        Normaalin ilkeäkin ja kateellinen, mutta koko ajan yritän parannusta aikaan saada, taitaa vaan aika loppua;)
        Tuo kateellisuus on ollut puheenaiheena, kun kurkkailin ketjuja, myös itsevarmuudesta on kirjoitettu.
        Tuo kateellisuus ei minkään materiaalin kateutta ole, olen kateellinen ihmisille, jotka osaavat paljon ja liikkuvat kuin kalat vedessä.
        Ihmettelyä ja ihastelua aiheuttavat taidoillaan.
        Tein testin minkä joku oli laittanut itsevarmuudesta, 20 pinnaa sain, ei aivan huono, mutta kuitenkin hyvin epävarma olen olemisessa.
        Testit on testejä, totuus omassa mielessä, mutta kaipa se niin on, että tämänkin tyypin ihmisiä tarvitaan, voi loistaa ne joilla on mahdollisuudet.

        Brinkkala, samoin minä olen nuo huonosti aurat kadut huomannut ja peräänkuulutan miksi näin on?
        En haluaisi valittaa, mutta mielessä on käynyt, että soitan isännöitsijälle, mutta vielä olen mieleni hallinnut.
        Lehtien yleisöosastot ovat tämänkin asian huomioineet, mutta parannusta ei ole tullut, jaksaisi vielä vähän aikaa, kohta aurinko homman hoitaa.
        On tullut mieleen tuo valitusten suma kaikesta, aina on ladut huonot, jalankulkijat ja koirat ne rikkoo, on risuja ja havuja, hohhoijaa, kiusoja ne tietenkin on, mutta silloin "hyvänä" aikana ei latukoneita tiedetty olevankaan, ensimmäinen hiihtäjä ladun aukaisi lumisateen jälkeen;)
        Maalla koulumatkatkin tehtiin umpihangessa, näin on kerrottu.

        Ramoona puhut asiaa tuosta sauna asiasta, kyllä se yksi parhaita nautintoja on minulle myös.
        Pieniksi on muut mahdolliset tapaamiset jääneet ja yhdessä oloja harvakseltaan, joten se puoli on melkein nollassa.
        Kälyni kutsui poikani, miniäni ja minut päiväkahville, miniä oli ostanut tulppaaneja, näytti niin virkistäviltä joulukukkien jälkeen ja toivat jo kevään mieleen;)
        Muuten varikset pitivät konserttia lenkkini reitillä, eikös sekin jo kevättä ennusta, no nyt sitä jo kevään meikäläinen aistii, hätäillen siihenkin;)
        Nuo kakut ja muut makeat ei meillä kauppaansa tee, mutta karjalanpiirakat on poikaa, poikani aivan yli ihastunut tätinsä piirakoihin, hyviä ovatkin;)

        Oliko Miaelina joka kiitokset antoi, olipa kuka tahansa, kiitoksin ne vastaan voi ottaa ja mukavia lenkkejä edelleen.
        Lähdettävä on minunkin hieman tuulta haistelemaan, nyt jo päivä valjennut, osaa kotiin takaisin löytää;)
        Kaikkea kivaa päiväänne;)


    • Elämää etsivät nuo astrofyysikot. Luultavasti vielä löytävätkin, kun etsintälaitteet kehittyvät eteenpäin.
      Elämä täällä palstoillakin näyttäyttyy erilaisine suuntineen.
      Tuota kateutta en oikein ymmärrä. Pidän sitä oman energian tuhlauksena, eihän se lisää kadehtialle muuta, kun korkeintaan kurjaa oloa.
      Näin minä sen näen, joku toinen kai toisin.
      Eilen kävin ottamassa kolmannen rokoteannoksen.
      Eipä ole muualla tullut käytyä, kun ruokakaupassa, Tokmannilla ja kerran apteekissa, kaikki varotoimet mielessä ja maski naamalla, joten en tartuttajakaan uskoisi olevani. Ei täällä meilläpäin niin isoja tartuntamääriä olekaan, kun isommissa paikoissa.
      Olin keittiössä itselleni ruokaa laittamassa, kissa alkoi naukua. Menin ovelle huutelemaan, että mikä on. Tuli naukuen viereeni ja lähti astelemaan parvekkeen ovelle päin.
      Joka kolmannen askeleen päästä katsoi taakseen minuun, että tulenko.
      No parvekkeelle pääsy oli asiansa.
      Pilvessä näyttää olevan, täytyy sitä ulkolenkki tehdä kohtapuoliin ja sen päälle sitten kahvit.

    • Iltapäiväkahvit tässä on mielessä, uunissa paisti muhii, perunat kattilassa kiehuu, muusaamista sitten vain odottaa, salaatti jo valmiina, joten voisi tosiaan pienet kahvit tässä välissä ryypätä.
      Koira tuossa uunin edessä vahtii, niin hyvät tuoksut sieltä uunista tulee, ettei malta liikahtaakkaan, nuuskii ilmaa, josko jo kohta on paisti valmis.
      Eilinen meni sillä miltei maatessa, kun edellispäivänä käytiin autolla Hämeenlinnassa, kun oli tarvis, koira oli tietysti mukana, mutta ei tykkää autossa olosta, levottomana takapenkillä liikennettä vahtiessa, siinä syy tuohon väsymiseen.
      Olikin takaisintulomatka tosi hankala, osaan matkaa oli satanut hiukan lunta ja räntää, sitten tien pinta oli jäätynyt, eikä suola-auto ollut kerinnyt joka tieosuudelle, joten peilikirkas oli tie monen kymmenen kilomertin ajan. Kieli keskellä suuta oli ajettava pääkallokelissä, onneksi kaikki tienkäyttäjät olivat varovaisia, kukaan ei lähtenyt ohittelemaan, Luojaa kiitin kun kotiin pääsin.
      Siispä eilinen päivä meni miltei makoillessa sekä koiralla, että minulla, tarkkaavaisuus tiellä vei voimat. Kyllä nyt taisi tälle mummolle riittää talvikelissä ajelut, vain pakolliset kauppareissut taidan vain tehdä.
      No, nyt kahvia ryystämään, voikaatte kaikki hyvin!

      • Anonyymi

        Tuuli tivasti puisteli "tuulimittariani" - kuusta. Niipä pysyin sisähommissa.
        Eikä nyt juttukaan luista, joten pistän tosiperäisen jutun sovellettuna.
        En kuitenkaan ota tätä tavakseni.
        Pappa pohti, päätä särki
        sottailusta loppui järki.
        Muistot työssä; metsän, turpeen
        tiekkari nyt täyttää tarpeen.
        Uuteen aikaan sillä kännyn
        kehityksen kelkkaan myönnyn.

        Yhdenkerran pikanäyttö
        siitä lähteen koneen käyttö.
        Pappa raplaa, sorkkii sormet
        sekasin on käskyt toimet.
        Jo hymyyn vääntyy papan suu
        riemuretki... pian jo Jumittuu!

        Ossi räpläs koneen kuntoon
        ottihan se papan tuntoon:
        Ethän ukki paljon tiedä
        aikaa voi se vielä viedä
        katso minkä minä käsken
        ethän möhli kuten äsken!
        Mestari ei sano suotta
        onhan ikää kuusivuotta

        Tässä päivän ilmoittautmiseni. Teille hyvää jatkoa! Terv. ynnämuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuuli tivasti puisteli "tuulimittariani" - kuusta. Niipä pysyin sisähommissa.
        Eikä nyt juttukaan luista, joten pistän tosiperäisen jutun sovellettuna.
        En kuitenkaan ota tätä tavakseni.
        Pappa pohti, päätä särki
        sottailusta loppui järki.
        Muistot työssä; metsän, turpeen
        tiekkari nyt täyttää tarpeen.
        Uuteen aikaan sillä kännyn
        kehityksen kelkkaan myönnyn.

        Yhdenkerran pikanäyttö
        siitä lähteen koneen käyttö.
        Pappa raplaa, sorkkii sormet
        sekasin on käskyt toimet.
        Jo hymyyn vääntyy papan suu
        riemuretki... pian jo Jumittuu!

        Ossi räpläs koneen kuntoon
        ottihan se papan tuntoon:
        Ethän ukki paljon tiedä
        aikaa voi se vielä viedä
        katso minkä minä käsken
        ethän möhli kuten äsken!
        Mestari ei sano suotta
        onhan ikää kuusivuotta

        Tässä päivän ilmoittautmiseni. Teille hyvää jatkoa! Terv. ynnämuu

        Kiva tarina kivassa muodossa!
        :)
        mdx


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiva tarina kivassa muodossa!
        :)
        mdx

        mdx

        "Ynnämuu" on meidän paras kirjoittaja, niin, paitsi SkillaN, joka aamuisin lohduttaa meitä muistamalla kirjoittajat kiitoksella ja tarpeen tullen moitteilla.

        Onhan täällä useitakin hyviä kirjoittajia, siis heitä, jotka ei tartu jokaiseen kirjoitusvirheeseen ja ala mitätöimään toisen mielipidettä loukkauksin.

        Olenkin usein todennut, että hän kuin äiti meille silloin nuoruudessa, kiitti kun oli tarvetta, mutta moitti jos olimme "tuhmia".

        Minäkin huomasin tämän ja mikä totisinta totta, niin kyllä tuo nuoriso saa olla auttamassa monessa asiassa.

        Kuinka minäkin silloin nuorena, joskus 30-40 v tunsin olevani niin "tietäväinen", mutta nyt on luulot karisseet nyky tekniikan tulviessa esiin.

        Olisihan tuo aurinkoinen ilma lähteä uloskin, mutta perjantaina ja vielä saunan jälkeen ajattelin "hilipasta" posti laatikolla, vaan eikös vain irtolumi ja sen alla jäätikkö teki tepposet ja kaaduin. Onneksi naapuri oli huomannut ja kodinhoitaja tuli tarkastamaan vointini, joten hyvä palvelu täällä on.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        mdx

        "Ynnämuu" on meidän paras kirjoittaja, niin, paitsi SkillaN, joka aamuisin lohduttaa meitä muistamalla kirjoittajat kiitoksella ja tarpeen tullen moitteilla.

        Onhan täällä useitakin hyviä kirjoittajia, siis heitä, jotka ei tartu jokaiseen kirjoitusvirheeseen ja ala mitätöimään toisen mielipidettä loukkauksin.

        Olenkin usein todennut, että hän kuin äiti meille silloin nuoruudessa, kiitti kun oli tarvetta, mutta moitti jos olimme "tuhmia".

        Minäkin huomasin tämän ja mikä totisinta totta, niin kyllä tuo nuoriso saa olla auttamassa monessa asiassa.

        Kuinka minäkin silloin nuorena, joskus 30-40 v tunsin olevani niin "tietäväinen", mutta nyt on luulot karisseet nyky tekniikan tulviessa esiin.

        Olisihan tuo aurinkoinen ilma lähteä uloskin, mutta perjantaina ja vielä saunan jälkeen ajattelin "hilipasta" posti laatikolla, vaan eikös vain irtolumi ja sen alla jäätikkö teki tepposet ja kaaduin. Onneksi naapuri oli huomannut ja kodinhoitaja tuli tarkastamaan vointini, joten hyvä palvelu täällä on.

        ”Kristiina23”, tältä ”ikämääritetyltä” palstalta löytyvät ne mielenkiintoisimmat kirjoittajat.
        mdx


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Kristiina23”, tältä ”ikämääritetyltä” palstalta löytyvät ne mielenkiintoisimmat kirjoittajat.
        mdx

        mdx
        Liity siis joukkomme, sillä täällä ei lyödä paistinpannulla päähän, mitä nyt joku häirikkö korjailee tekstiämme ja toteaa, että "väärin kirjoitettu", kuten siinä elokuvassa, jossa todettiin, että "väärin sammutettu".;)

        Luin kyllä sen kirjoituksen, jossa oli maininta, että olemme samanlaisia, siis miten? Enhän minä edes tunne sinua, kuten et sinäkään minua ja tuskin kadulla kohtaamme. Minähän pysyn kotona, enkä liiku missään, mitä nyt tuo "hilipasu" postilaatikolle, mutta kaaduin jo ennen sitä ja olen kiitollinen, että eräs naapuri oli nähnyt ja soittanut kotiavun tarkastamaan tilanteen.

        Aamun paikallislehdessä oli kyllä kirjoitus, että lastoituksessa kävi ovi kuin "hollituvassa", joten ilmeisesti moni oli kaatunut pahastikin. Onneksi minulle kävi hyvin, tällä kertaa ja en aio riskeerata sitä uudestaan.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        mdx
        Liity siis joukkomme, sillä täällä ei lyödä paistinpannulla päähän, mitä nyt joku häirikkö korjailee tekstiämme ja toteaa, että "väärin kirjoitettu", kuten siinä elokuvassa, jossa todettiin, että "väärin sammutettu".;)

        Luin kyllä sen kirjoituksen, jossa oli maininta, että olemme samanlaisia, siis miten? Enhän minä edes tunne sinua, kuten et sinäkään minua ja tuskin kadulla kohtaamme. Minähän pysyn kotona, enkä liiku missään, mitä nyt tuo "hilipasu" postilaatikolle, mutta kaaduin jo ennen sitä ja olen kiitollinen, että eräs naapuri oli nähnyt ja soittanut kotiavun tarkastamaan tilanteen.

        Aamun paikallislehdessä oli kyllä kirjoitus, että lastoituksessa kävi ovi kuin "hollituvassa", joten ilmeisesti moni oli kaatunut pahastikin. Onneksi minulle kävi hyvin, tällä kertaa ja en aio riskeerata sitä uudestaan.

        No on se kyllä ollut järisyttävä juttu se sinun kaatuminen kun siitä päivästä toiseen jaksat täällä jankuttaa. Taisi olla kuukauden ainut tapahtuma elämässäsi kun et mihinkään läävästäsi liiku.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No on se kyllä ollut järisyttävä juttu se sinun kaatuminen kun siitä päivästä toiseen jaksat täällä jankuttaa. Taisi olla kuukauden ainut tapahtuma elämässäsi kun et mihinkään läävästäsi liiku.

        Anteeksi, jos häiritsin sinua. En ollut kunnassani ainoa kaatuja, koska useat oli joutuneet jopa terkkariin vammojaan hoitamaan.

        Onneksi sinä liikut ja et valita vaivojasi, joten minäkään en enää valita omistani.

        Kaikkea hyvää sinulle.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        Anteeksi, jos häiritsin sinua. En ollut kunnassani ainoa kaatuja, koska useat oli joutuneet jopa terkkariin vammojaan hoitamaan.

        Onneksi sinä liikut ja et valita vaivojasi, joten minäkään en enää valita omistani.

        Kaikkea hyvää sinulle.

        mdx
        "Liity siis joukkomme, sillä täällä ei lyödä paistinpannulla päähän."

        Siis mitä hei?


    • Anonyymi

      Minä kohta 71v mummo koin jotenkin suuren järkytyksen eilen illalla. Ehkä osasin pikkasen odottaakin jotain, vaan en kuitenkaan uskonut niin käyvän.
      Kävin kunnallisella koronatestillä ja sieltä tulikin puhelimeeni positiivinen vastaus, olet sairastunut korona-virukseen.
      Ei muuta kuin vapisevin sormin tytölle soittamaan. Nyt sitten olen karanteenissa.

      Olen ollut tiistai-illasta lähtien flunssainen ja tuli vielä poskiontelotulehduskin, johon sain lääkäriltä antibiootin. Se sotki vähän noita muita koronaoireita, kun luulin kaiken kivun ja yskän sekä kröhän olevan tulehdusta.
      En ajatellut sitä, kun olin hirveän uupunut pari päivää ja oli lihassärkyjä, jotka sopivat koronaan
      Mistä mahdoin sen saada, kun olen käynyt vain ruokakaupoilla ja apteekissa, tosin isossa ostoskeskuksessa. En missään muualla. Aina ollut tuoFFP2-maski naamalla ja käsiäni hölvännyt käsideseillä alvariinsa. Pessyt niitä tullessa ja palatessa.

      Onneksi on juuri menneellä viikolla kolmas rokote saatu 2 viikkoa sitten. Tällä hetkellä olo on röhäinen, mutta olosuhteisiin nähden tyydyttävä?

      Soittivat jo kunnan terveyspuolelta, miten voin ja huomenna soittavat taas. Lääkäri miettii tukosprofylaksiaa, kun on dia2 ja ikää näinkin paljon. No se selvinnee sitten.

      Pitäkää huoli itsestänne seniorit!

      • Pimeää on ja vielä tunnin sitä kestää, kello yhdeksää käy, kun valkenee;)
        Eipä kauaakaan, kun saamme ihastella valoisuudesta, aamuin illoin, se mieltä miellyttää ja saattaa olla, että koronakin väliin unohtuu.

        Aiheellinen neuvo tuo huolenpito, mutta on niin arvaamaton tuo tauti, ettei tiedä varmuudella vaikka olisi sen sairastanut.
        Tuo flunssan tapaiset oireet voivat koronan oireita antaa, kuten kerroit Ano19,47, kohdallesi sitten sattui tuo tauti.
        Ei rokotuksetkaan näy suojaavan, mutta ilman niitä joutuisi kovempana taudin kokemaan.
        Kyllä tuota maskia tulee jo automaattisesti naamalleen laittaa, kun sisätiloihin menee kodin ulkopuolelle.
        Hyvä että huolta pitävät ja kyselevät vointiasi, näin ehkä kotona voi sairastaa, toivotaan, että ohi menee pelkällä säikäyksellä ja kuntosi taudin kestää.
        Epävarmalta elämä tuntuu, kun ei osaa arvailla mistä ja miten tauti käyttäytyy, ikäkin jo heikentää voimia vastustaa taudin tulemista, mutta pärjätään mahdollisimman hyvin, ohjeita noudattaen, kiitos kun kerroit oman varoittavan tilanteen;)

        Hieno on runosi ynnämuu ja kuvasit hyvin tämän ajan muuttumista, siitä miten oli ennen.
        Luontoon se ottaa varmaan,
        kun nuoriväki kaiken kuntoon laittaa;)
        Itse sormi suussa miettii, pohtii,
        selaa tuota tuossa, löytyisikö apu tuosta.
        Älä huoli, iloahan tuo vain on,
        kun nuoret sinullekin avun tuo.
        Eipä runosuksi mulla luista,
        toisin aivan miten sulta;)
        Olisi mukava noita runoja rustata, mutta sekin vähäinen taidonpoikanen on kadonnut, kaikki vaan unohtuu, ja ikä ei mitään hyvää enää tuo.

        Taitava olet ajamaan, kun kerran tiellä pysyit fiinufammu, en ihmettele jos ei halua ajelemaan vähään aikaan ole.
        Onhan niin, jos on ikänsä ajellut ei kai taito mihinkään katoa, arkuus ja ennakolta ajattelu voi ajoa haitata.
        Vesi kielelle tulee, kun ateriastasi kerrot, en ihmettele koirankaan odotusta, kun hyvät tuoksut tavoittaa.
        Tuo Hämeenlinnan maininta toi kirjeystäväni mieleen, aiemmin joka viikko kirjoitimme, nyt jäänyt joulukortti asteelle.

        Asiaa puhut Eliaana, omaa itseään kiusaa olemalla kateellinen, luonto vaan on ihmisellä se mikä on ja toisille se muuttuu jopa katkeran sävyiseksi.
        Olisi ihana kun oppisi olemaan kadehtimatta, mutta mikäs paha se helpolla pois lähtisi, jos eväät on siihenkin saanut.
        Vaikeaa se on olla rehellinen mielipiteissään, sanoa se miltä omasta mielestä tuntuu, pakosti saa pahan mielen rehellisyydelläkin.
        Toisaalta ei ole hyvä sekään itselle, että jättää sanomatta mitä ajattelee, muuntaen "mukavaksi" siinä sitten kamppailet rehellisyytesi kanssa.
        Taitolaji tämä elämä kaiken kaikkiaan.
        Nyt myönnän olevani kateellinen kissastasi, hyvällä tavalla, silitä minun terveiseni hänelle;)

        Nyt päivä alkaa valon puolelle siirtyä ja minä näihin omiin hommiin, mitä nyt päiväni kuluksi keksinkään, mukavaa päivää teille kaikille;)


      • Voi sentään, mistähän sen sitten sait, kun tuo maskisikin on tavallista parempi.
        Vaan ovathan ne uutisoineet, että kovin on tarttuva tämä omikron-variantti.
        Hyvä, että Sinulla on rokotussuojaa, ettet sitä pahinta muotoa ainakaan saa.
        Eilen juuri luin lehdestä, että joka kolmannella suomalaisella on se vaikeammalle koronataudille altistava geeni.
        Hyvä, kun soittavat ja pitävät huolta.
        Toivottavasti vointisi kohenee.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Voi sentään, mistähän sen sitten sait, kun tuo maskisikin on tavallista parempi.
        Vaan ovathan ne uutisoineet, että kovin on tarttuva tämä omikron-variantti.
        Hyvä, että Sinulla on rokotussuojaa, ettet sitä pahinta muotoa ainakaan saa.
        Eilen juuri luin lehdestä, että joka kolmannella suomalaisella on se vaikeammalle koronataudille altistava geeni.
        Hyvä, kun soittavat ja pitävät huolta.
        Toivottavasti vointisi kohenee.

        Kiitos Eliaana kommentistasi! Niin, enpä tiedä, mistä tuo korona minuun iski. Olen kiitollinen, että on ne rokotussuojat päällä. Voisi olla tilanne paljon huonompi muuten.

        Kun täällä yksin kuikuilee, niin tulee jotenkin turvaton olo välillä, mutta onhan noita numeroita, mihin soittaa, jos jotain yllättävää sattuisi. Ja todellakin sieltä tartuntatautiyksiköstä soittivat tänäkin aamuna ja kyselivät vointia. Lupasivat soittaa huomenaamullakin.
        Naapuri toi ruokaa oven taakse. Ihanaa, että on välittäviä ihmisiä ympärillä. Nyt huomaa, miten tärkeitä ovat hyvät kanssaihmiset elämässä. Sitä ei aina muistakaan, mutta jokin tämmönen paha tilanne sen aina tuo mieleen, vaikka lähimmäiset pitäisi "huomata" ihan normaalissa elämässäkin. Mutta ihminen on sellainen, että sitä vaan mennä tuputtaa omaa tietään, kun asiat ovat ns. hyvin.
        Jaksellaan.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Eliaana kommentistasi! Niin, enpä tiedä, mistä tuo korona minuun iski. Olen kiitollinen, että on ne rokotussuojat päällä. Voisi olla tilanne paljon huonompi muuten.

        Kun täällä yksin kuikuilee, niin tulee jotenkin turvaton olo välillä, mutta onhan noita numeroita, mihin soittaa, jos jotain yllättävää sattuisi. Ja todellakin sieltä tartuntatautiyksiköstä soittivat tänäkin aamuna ja kyselivät vointia. Lupasivat soittaa huomenaamullakin.
        Naapuri toi ruokaa oven taakse. Ihanaa, että on välittäviä ihmisiä ympärillä. Nyt huomaa, miten tärkeitä ovat hyvät kanssaihmiset elämässä. Sitä ei aina muistakaan, mutta jokin tämmönen paha tilanne sen aina tuo mieleen, vaikka lähimmäiset pitäisi "huomata" ihan normaalissa elämässäkin. Mutta ihminen on sellainen, että sitä vaan mennä tuputtaa omaa tietään, kun asiat ovat ns. hyvin.
        Jaksellaan.....

        Olet ensimmäinen tällä palstalla, joka on kertonut saaneensa koronan. Toivottavasti pysyy lievänä, olethan rokotukset saanut.
        Nyt varmaan ei auta kuin lepo ja lämmin marjamehu, eikö niin ole, että virusta ei juuri mitenkään voi lääkitä pois.
        Pikaista paranemista
        tv. Makriina


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ensimmäinen tällä palstalla, joka on kertonut saaneensa koronan. Toivottavasti pysyy lievänä, olethan rokotukset saanut.
        Nyt varmaan ei auta kuin lepo ja lämmin marjamehu, eikö niin ole, että virusta ei juuri mitenkään voi lääkitä pois.
        Pikaista paranemista
        tv. Makriina

        Kiitos Makriina kommentistasi! Eipä tähän virukseen ole mitään täsmälääkettä, vain oireenmukainen hoito niin sanotusti. Hyvä, kun saa kotona potea ja apua saa tarvittaessa.
        Nyt on vaan kröhä ja väsynyt olo, mutta kyllä se lopulta alkaa helpottaa, uskon niin.

        Nyt menenkin tuonne peiton alle ja lepään ehkä vähän lukien ja sitten nukkuen. Näin menee tämä päivä. Päivä kerrallaan....Kevätkin kohta koittanee :).


    • Onpas nyt kaunis ja kirkas aurinkoinen ilma. Lunta on yön aikana tullut muutaman sentin, niin kaikki tienoot ovat puhtaan valkoisia. Mikäpä siis oli ulkona kävellessä, sai joissakin paikoin ihan kahlata lumessa, kun tuuli tekee kinoksia. Hyvänolon tunne ulkoilusta tuli, kun reilut kolmisen kilometriä koiran kanssa taivalsin.

      Niin, ja täällä on moni kuvaillut amarylliksensä kukkia ja kukkavanoja. Täytyypä minunkin kehaista, ensin tuli 4 isoa kukkaa, uusi varsi on nyt pukannut 5 kukan alkua, ja vielä on tuossa tulossa yksi uusi vana, joten ompas upeasti amaryllikseni lisääntynyt. Ja muutkin saamani kukat vielä hyvin voivat, onkohan minusta tullut viherpeukalo, vaiko sattumaa, että kaikki kukkivat kasvit hyvin voivat!
      Jotta tämmöistä ihmettä tänään, vielä on pitkälti päivää jäljellä, täytyy lähteä uudelle lenkille ja pistää aurinkolasit silmille, niin häikäisee tuo auringon valo, että silmiin koskee.

      • Toivorikkaana sitä aurinkoa jo seuraa. Utsjoellakin se on tänään jo paistanut runsaan tunnin, ensi kertaa kaamoksen jälkeen.
        Voimia sinulla fiinufammu on paremmin kuin meikäläisellä, kun olin ihan läkähtyä hangessa kahlatessani. Mutta sinulla on treenarina koira. Se on varmasti hyvä apu liikkumisessa.

        ;Minun joulukukkatilanteeni ei ole noin hyvä kuin teillä muilla. Sain joulutuomiseksi vieraaltani perhosorkidean, joka tiputti kukkansa viikossa. Panin sen ikkunaverhon taakse lepäilemään, mutta kun se on luopunut jo lehdistäänkin, niin luulen, että vaalin vainajaa. Amaryllis pohti kauan, avatako nuppua vai ei, ja lopulta kyllä kukki komeasti, mutta kuihtuu jo pois. Toisen nupun kuitenkin kasvattaa, niin että ehkä siitä vielä iloa löytyy.

        Nyt kun ruokakaupat ovat alkaneet myydä kukkia, ei niiden tasosta voi paljon päätellä. Kukapa niiden hyvinvoinnista ehtisi huolehtia. Välillä kuivana, välillä vetoisen ulko-oven tuntumassa, välillä likoavat vedessä. Kukaan ei osaa sano mitään niistä, jos toivoisi hoito-ohjeita. Kukkakauppoja ei ole enää mailla halmeilla.


    • Anonyymi

      Terveiset täältä Mdk-Mdk:n eristysleiriltä! Aivan sattumalta löysin SkillaNin
      kiikkustuolin. Suomi 24 on sotkenut palstat ja palstalaiset niin huolellisesti, ettei pitkän ajan päästä enää löydä entisiä vakipalstoja. Hyvä SkillaN, että olet vahva luin majakka meressä! Huomasin valonpilkahduksen ja löysin vanhan nettitutun parinkymmenen vuoden takaa!

      Korona on muuttanut monen elämää, sammuttanutkin monta elämää, mutta yritetään olla positiivisia ja toivotaan, että tämä kausi on kohta ohi. Kevät on tulossa ja antaa uutta intoa!
      Itse olen ajatellut että jos isä ja asetoverinsa kestivät sota-ajan, vaikka eivät tietäneet koska sota loppuu vai loppuuko elämä ennen sitä, niin kyllä minäkin kestän. Ei ole mitään hätää. On ruokaa ja kaikkea mitä välttämättä tarvitsen. Kaikki muu on plussaa.
      Tänään on 684. päivä eremiittinä. - Ei ole ollut vaikeata ollenkaan.

      Toivotan palstalaisille hyvää ja toivorikasta mieltä kevättä odotellessa!
      Terveisin MdK-MdK

      • Anonyymi

        Huomenta valkenevaan aamuun, pitkäksi meni taas tämä aamu, mutta nyt elän aikaa, jolloin kiirettä ei mihinkään;)
        Päivästä on nousemassa kaunis , aurinkoinen ja hetihän se mieleen vaikuttaa, intoa ja suunnittelua lisää.
        Ehkä turhaa sipistelyä tuo tullessaan, mutta hyvän mielen kaikesta tekemisestä, turhastakin;)

        Olipa iloinen yllätys, kun viestisi näin MdK-MdK, mielessä olet joskus käynyt, miten elämäsi siellä meren takana sujuu, kiva kuulla, että kaikki hyvin.
        Sekavaa on Suomi24 sivuilla, ei mikään niin kuin ennen, täällä kuitenkin yritän sinnitellä minä myös, vaikka en ehkä aina niin toivottuna.
        Vanhoja aikoja useinkin muistelen ja kaikkea sitä kivaa mitä silloin tehtiin.
        Leikkimielisyys tyystin kadonnut ja nyt jos koskaan sitäkin kaivattaisiin, kun korona koettelee.
        Yksinäköala on tämä kirjoittelu muuhun maailmaan ja siksi yritän sitkeänä viestejä laittaa ja ilolla toisten lähettämiä lukea.
        Kummasti antoi uskoa viestisi siitä, että vielä monen vuoden jälkeenkin voi tavata vanhan nettiystävän, jospa heitä löytyisi jostain lisääkin. kun tämä rajoitettu elämä oikeasti on vähissä, kirjoitellen voisi mieltään piristää.
        Kiitos muistamisesta ja hyvää jatkoa sinulle, kestetään vaikeudet kesää odottaen;)

        Paljon kukkia teki minunkin amaryllikset, mutta uusinta kukintaa en koskaan ole saanut, vaikka ohjeiden mukaisesti olisin niitä hoidellut.
        Jouluruusuni on vielä pirteä, uusia kukkia aukoo, taidan istuttaa sen parvekkeen isoon ruukkuun tiedä jospa se kasvua aloittaisi.
        Orkideat saan kuolemaan heti kohta ne saatuani, en siis mikään kukkien kasvattaja ole, joten kohtalokaverisi siinä olen kanssasi Makriina;)

        Fiinfammu jaksaa reippailla, ehkä se koirakaveri pakottaisi laiskemmankin usein lenkille.
        Hyvilläni kuitenkin olen, jos joka päivä jaksaisin parikin kilometriä kävellä, eilen ajattelin, että nyt kuolo korjaa, niin vaikeaa meno oli.
        Olin kuin suurenkin voiton saanut, kun kotiin selvisin.
        Eilen sain taas puhalluskokeiden uuden tekemisen, viikon nyt puhallan ja täytän kaavakkeen, sitten joskus maaliskuussa jotain tutkitaan ja mahdollinen päätös annetaan.
        Hyvin tässä pärjäilen, jos ei pahemmaksi muutu.
        Ulos kyllä sää houkuttaa myös minua ;)

        Näissä olosuhteissa huomaa, miten paljon kuitenkin huolta meistä kannetaan, sosiaalipuolelta kuin naapureiltakin apua liikenee, vaikeudet yhdistää, se kaveria ei jätetä henki vielä elää, hyvä niin.
        Onko vain tultu liian aroiksi apua tarjoamaan, peläten, että vastaanottaja loukkaantuu.
        Toivon, että tautisi katoaa ja pian pääset taas tähän koronanormaaliaikaan mukaan, Ano 23,30;)

        Kuten Eliaana kerroit, tuo geeni voi olla hyvä tai altistuva ja aika monella se hyvä geeni puuttuu.
        Itse olen kaikki kiertotaudit ohittanut tähän asti, jospa geenini vielä jaksaisi pitää terveenä.
        Uskoni on, jos tauti minulle iskee, niin on tarkoitettu.

        Tuuli on rauhoittunut ja ulos rohkenee lähteä, luottaen hiekotus on kohdillaan, lenkin aion tehdä.
        Hyvää mieltä on jostain löydettävä ja hyvänä sen saamiseen on kivojen viestien lisäksi, lenkki, joka aina ei niin hyvin suju, mutta yritystä riittää;)
        Kaikkea mukavaa päiväänne;)
        Taas kävi näin, hidas olin, pahoittelee skillan.


    • Anonyymi

      Kiitos skillan! Eiköhän tästä selvitä elämään taas. Enkä tosiaan ole ainoa, joka nyt koronaa sairastaa, kuka hyvinkin vakavasti. Tämmönen tämä vitsaus!

      Pärjäillään....

      • Huomenta taas, uusi päivä, ehkä uudet kujeetkin;)
        Sää on ulkoiluun sopiva ja liukkaudet meillä hyvin saatu torjuttua, ainakin minun reittini kohdalla.
        Melkoista könkkäämistä asteluni on, kun kipu väliin iskee, mutta hammasta purren ainakin tähän asti olen selvinnyt;)
        Tätähän tämä tuppaa olemaan, vaivojen esiin tuomista, ikävää vain on todeta, että ne seurassa kulkee.

        Tuo vitsaus minkä Ano 13,39 olet kiusaksesi saanut ehkä lievempänä kuitenkin, kun rokotukset voimassa ja parantuminen edistyy pikkuhiljaa.
        Uusikohan tauti, jos kerran on sen sairastanut ja selvinnyt terveeksi?

        Huomasin tuonne väliin oli eilisen viestejä tullut ja uusi kirjoittaja esiintynyt, aivan kiva mdx, aina on mukava nähdä nimimerkin omaavia mukaan tulleen, ehkä ajan oloon tutustutaan.
        Tutustuminen näin kirjoittaenkin onnistuu, jos kemiat kohtaa, tai siis ajatuksia esiin tuodaan, ketään loukkaamatta,
        Arkiset asiat nekin voivat avartaa ja ainakin osin opettaakin, kun useampi kirjoittaja arjestaan kertoo.
        Elämme erilaisissa ympyröissä ja joskus huomaa, miten kuitenkin samoista asioista iloa saamme, joskus murheenkin sattuessa, muutamalla sanalla lohtua tuomme.
        Pidän keskusteluna tätä jokapäiväisen elämän kertomista, aina ei sen suurempaa tarvitse;)
        Kaikille ei tunnu sopivan, mutta kyllä yhden ketjun palsta kestää, tilaa jää kyllä suuremmille mietteille ja ilmaisuille.
        Palstalla on puhetta ollut itsetunnosta, siinä tunne puutoksen, itsetuntoni ei kovin korkeita lukemia tunne, mutta mukana räpistelen omana itsenäni, hyväksymistä en kerjää.

        Kristiina23 kertoi kaatuneensa, onneksi ei pahemmin käynyt, kyllä liukkautta varmaan löytyy ja varoen on askellettava, kaikki varotoimet mukaan ulkoiluun lähdettäessä.

        Keskellä viikkoa kevyesti sanotaan, no ehkä onnistuukin, yritystä ainakin;)
        Toivon päivän tuovan iloja ja pystyssä pysymistä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas, uusi päivä, ehkä uudet kujeetkin;)
        Sää on ulkoiluun sopiva ja liukkaudet meillä hyvin saatu torjuttua, ainakin minun reittini kohdalla.
        Melkoista könkkäämistä asteluni on, kun kipu väliin iskee, mutta hammasta purren ainakin tähän asti olen selvinnyt;)
        Tätähän tämä tuppaa olemaan, vaivojen esiin tuomista, ikävää vain on todeta, että ne seurassa kulkee.

        Tuo vitsaus minkä Ano 13,39 olet kiusaksesi saanut ehkä lievempänä kuitenkin, kun rokotukset voimassa ja parantuminen edistyy pikkuhiljaa.
        Uusikohan tauti, jos kerran on sen sairastanut ja selvinnyt terveeksi?

        Huomasin tuonne väliin oli eilisen viestejä tullut ja uusi kirjoittaja esiintynyt, aivan kiva mdx, aina on mukava nähdä nimimerkin omaavia mukaan tulleen, ehkä ajan oloon tutustutaan.
        Tutustuminen näin kirjoittaenkin onnistuu, jos kemiat kohtaa, tai siis ajatuksia esiin tuodaan, ketään loukkaamatta,
        Arkiset asiat nekin voivat avartaa ja ainakin osin opettaakin, kun useampi kirjoittaja arjestaan kertoo.
        Elämme erilaisissa ympyröissä ja joskus huomaa, miten kuitenkin samoista asioista iloa saamme, joskus murheenkin sattuessa, muutamalla sanalla lohtua tuomme.
        Pidän keskusteluna tätä jokapäiväisen elämän kertomista, aina ei sen suurempaa tarvitse;)
        Kaikille ei tunnu sopivan, mutta kyllä yhden ketjun palsta kestää, tilaa jää kyllä suuremmille mietteille ja ilmaisuille.
        Palstalla on puhetta ollut itsetunnosta, siinä tunne puutoksen, itsetuntoni ei kovin korkeita lukemia tunne, mutta mukana räpistelen omana itsenäni, hyväksymistä en kerjää.

        Kristiina23 kertoi kaatuneensa, onneksi ei pahemmin käynyt, kyllä liukkautta varmaan löytyy ja varoen on askellettava, kaikki varotoimet mukaan ulkoiluun lähdettäessä.

        Keskellä viikkoa kevyesti sanotaan, no ehkä onnistuukin, yritystä ainakin;)
        Toivon päivän tuovan iloja ja pystyssä pysymistä;)

        Ei tämän koronan ainakaan ihan kohta pitäisi tarttua uudestaan. Saa immuniteetin joksikin aikaa ainakin. Sanotaan, että ei tarvitse ottaa sitä kolmatta rokotetta heti, vaan oliko 3kk kun sen kolmannen voi ottaa. Tästäkään ei ehkä ole noilla terveysalan ihmisilläkään ihan tarkkaa tietoa, kun on näin uusi tauti ja virus.
        Nyt vaikuttaa, että uskallan jo huokaista helpotuksesta.
        Kuitenkin tulen käyttämään maskia ja huolehtimaan käsihygieniasta kuten jo tein ennen sairastumistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tämän koronan ainakaan ihan kohta pitäisi tarttua uudestaan. Saa immuniteetin joksikin aikaa ainakin. Sanotaan, että ei tarvitse ottaa sitä kolmatta rokotetta heti, vaan oliko 3kk kun sen kolmannen voi ottaa. Tästäkään ei ehkä ole noilla terveysalan ihmisilläkään ihan tarkkaa tietoa, kun on näin uusi tauti ja virus.
        Nyt vaikuttaa, että uskallan jo huokaista helpotuksesta.
        Kuitenkin tulen käyttämään maskia ja huolehtimaan käsihygieniasta kuten jo tein ennen sairastumistakin.

        Tämänikäisillä on jo pelkästään iän puolesta 3 rokotetta, ainakin pitäisi olla ja kohta neljättäkin tarjotaan. Mutta eivät ne täysin suojaa, mutta tauti tulee yleensä lievempänä. Ei kannat huokaista helpotuksesta muiden eikä edes itsensä puolesta. Tehollakin on 3 rokotusta saaneita. Kannattaa välttää kontakteja, maskikaan ei ole täysin varma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämänikäisillä on jo pelkästään iän puolesta 3 rokotetta, ainakin pitäisi olla ja kohta neljättäkin tarjotaan. Mutta eivät ne täysin suojaa, mutta tauti tulee yleensä lievempänä. Ei kannat huokaista helpotuksesta muiden eikä edes itsensä puolesta. Tehollakin on 3 rokotusta saaneita. Kannattaa välttää kontakteja, maskikaan ei ole täysin varma.

        Kyllä minä olen edelleen hyvin varovainen kaikkien kontaktien suhteen, vaikka nyt tätä koronaa sairastelenkin. 3rokotusta olin saanut ja kuitenkin tämä iski. No kolmannesta oli kulunut juuri 2 viikkoa, kun sairastuin. En huokaise kovin herkästi helpotuksesta kuitenkaan, ei huolta siitä.
        Poskiontelotulehdus vaivaa edelleen, vaikka on antibioottikin ja nenätipat päällä. Nokkakannua ahkerasti käyttelen myös. Ehkä antibiootti ei kunnolla tehoa, tiedä häntä.

        Se koronasairas kirjoittelija


    • Iltapäivää. Kyllä tuli todistettua, että jos näillä valmiuksilla yrittää mummonvirkaa hoitaa, se on "ympärivuorokautinen työ". Kun ensin täytyy suunnitella "yötä myöten", sitten herätä aamuvarhaisella, sitten toimia, apuvälineiden turvin, ja lopulta "hävittää jaljet" ja kelata vielä tapahtumia jälkikäteen..)) Lujille ottaa.

      No. Kukaan ei minua pakottanut ryhtymään tähän leipomistapahtumaan, itse tuppasin. Ja nyt tuli tehtyä Scd-dieetin- (maidoton, viljaton, sokeriton) mukaisia leivonnaisia ja vielä herkkuja lapsenlapsille, täytyyhän sitä "pullantuoksuinen mummo"-perinnettä jatkaa..)) Mustikkapaistos on helppo ja maukas herkkupala, sitä joskus itsellenikin teen, makeannälkään, ja voisilmäpullia tuli vierasvaraksikin.
      Jos nyt joskus voi vieraita vielä tavata.

      Poika kolasi pihan lumesta, minulla ei ole ollut ulos asiaa moneen päivään, hyvä kun kompostille pääsin, liukastellen, lumessa kahlaten ja sain saunapuut haettua. Joku toinenkin kirjoittaja huokaili tuon liikkumisen perään ja minäkin olen iloinen niiden kirjoittajien puolesta, jotka urheasti tekevät omat lenkkinsä/kauppareissunsa
      silloinkin kun se ei ihan helppoa ole. Ikäva tapaus Kristiinalla, mutta onneksi apu oli lähellä.
      Ynnämuulla oli hauska runo, kuin minusta(kin) kirjoitettu..)) Räpeltämistä on tämä omakin koneenkäyttö. Ehkä oppisi, mutta EVVK ..Ei vois vähempää kiinnostaa.

      Ja koko ajan tulee uutta viritystä, uutta digipalvelua hoivapuolellekin. Minullakin on ystävä, jolla ei ole edes tietokonetta, eikä hän aio sitä hankkia. Hänellekin, ikänsä muita hoitaneelle. tulee tällä menolla kohtaloksi siirtyä avuttomien kastiin.

      On vaikea ymmärtää, miten tämän on annettu tapahtua, digitalisaation. Kai se antaa ihmiselle jonkin hallitsemisen harhan, että omasta mukavuudesta tinkimättä voi nappia painamalla saada asioita tapahtumaan. Kuten päästä vähällä vaivalla vaihtamaan kuulumisia toisen ihmisten kanssa..))

      Saatiin sitten ensimmäinen koronaraporttikin, sairastuneelta, kiitos siitä. Mielenkiinnolla lukee ja saa tietysti rohkaisuakin kun kirjoittaja siitä noinkin hyvin näyttää selvinneen.

      Ai niin. Se kukkaraportti. Neeasa kehotti tukemaan vinovartisen Amaryllikseni.
      Se ehti vain lakastua ennen tukemista. Joulutähti on ravistellut melkein kaikki lehtensä, eikä jouluruusukaan voi hyvin. Janoisia ovat kukat, kaiken aikaa niitä pitäisi kastella, paitsi orkideat. Molemmat kukkivat, perhosorkideakin, minun asiantuntemattomalla hoidollani.

      Arkeen on kuitenkin viimein pakko palata. SkillaN tuolla aikaisemmin listasikin näitä odotettavissa olevia pyhäpäiviä, niukkuutta sielläkin tarjolla.

      Kestämistä kaikille ! Koronan huippu ei ole vielä saavutettu, kerrottiin,
      demeter1

      • Niin se varmmaan on, että koronan huippua ei ole saavutettu. Syytä on
        varutua siihenkin.
        Olin nyt paripäivää poissa kiikkustuolista. Kaikenlaisia asioita tuppaa
        kasaantumaan, jotka on hoidettava. Terveydenhoitooni liityviä ja verkkopankkiin
        pääsyyn häiriöitä. Nykyään ei pankkiin vain kävellä. Lähimmmässä
        käyttämäni pankin konttorissa asioidaan vain ajavarauksella. Ja senkin
        varauksen saanti kestää. Tälläkohtaa sanonta "kaikki oli ennen paremmin,
        pitää paikkansa." No nyt asiani on ainakin toistaiseksi kunnossa.
        Skillan mainitsi "itsetunnosta" keskuskustelun. Huomasin sen, mutta sen
        ohitin. Minulla on kyllä se käsitys, että ei huono itsetunto ole välttämättä
        synnynnäistä. Tässäkin asiassa elämä ja kokemus opettaa, joko vahvemmaksi
        tai turhan nöyräksi. Pelkkä teskentely ei ole kestävää. Enpä osaa tai
        halua arvioida itseäni. Olen kyllä kasvuni vaiheessa saanut riittävästi
        "lunta tupaan", mutta myös "myötätuultakin." Olen tasapainooni aivan
        tyytyväinen, eikä "itsetuntokysymys" ajatuksiani vaivaa.
        Kaikesta epävarmuudesta huolimatta, hyvää jatkoa teille!


    • Tänään oli ruokakauppareissu, edellisestä on viikko ja viikon taas meinaan pärjätä.
      Eilen luin koronatutkimuksista, jonka seurauksena raskaana olevat arvioitu kuuluvan riskiryhmäläisiin.
      Huolestuttaa vähän, kun pojantyttärellä on 2kk H-hetkeen.
      Ahtisaarihan sairasti koronan toiseen kertaan, joitain tapauksia niitäkin on.
      Tuo kolmas rokote kyllä kannattaa ottaa, alkuun se väli toisesta rokotuksesta oli 6kk, nyt sitä vähennettiin 4 kuukauteen.
      Pikkuhiljaa tässä talven aikana käyn läpi kaikkia kaappeja, siivoillen.
      Kesä kun menee sitten taas maalaishomissa.
      Kirjastossakin käyn, kun menen sängylle puoli-istuvaan asentoon lukemaan. Kissa tulee heti kylkeen kiinni.
      Joulutähti on minulla vielä voimissaan, oikein komeana, vain muutaman lehden pudottanut. Sain sen pojaltani.

    • Anonyymi

      Tuo omicronvirushan on poikkeuksellisen tarttuvaa, jos samassa huoneessa on yksikin, vaikka ei lähelläkään silloin sen saa varmasti.
      Nuo rokotukset suojaa kaikkein pahimmilta oireilta, keuhkokuumeelta ja poskiontelotulehduksilta.
      Toivon, että keväällä on jo ohi, tuo ikävä tauti, kunhan nyt on kaikki kiertänyt.

      Kukista olette puhuneet, minulla ei monta kukka ole, mutta tuo amaryllis kukoistaa ,
      nyt on toisen kukkavarren vuoro, on loistavan näköinen ja kolmas kukkavarsi odottaa jo kärsimättömänä, että mahtuisi ylöpäin, kun kohta kukat myös aukee!
      Lähetin tyttärelleni kuvan tuomastaan kukasta ja kiitin häntä siitä.
      Hän sanoi, että varmaan johtuu kukan kauneus hyvästä hoidosta!
      Aika menee sutjakasti eteenpäin, Neeasa toivottaa hyvää vointia!

      • Anonyymi

        Huomenet lumisateisesta Savosta, taitaa melkoisen märkänä alas tulla sade, keli sohjoontuu.
        Eilen peliporukka kokoontui ja aika hujahti kivasti ja hauskaa oli, pieni on joukkomme, ehkä tauti kierretään.
        Tytär eilen kertoi vointinsa hieman kohentuneen ja astmapuhallukset aloitti lääkkeen kanssa, nyt kilpaa puhallamme.

        Mukava kuulla, että elämä sujuu Neeassa, niinhän sanotaan, eteenpäin elävän mieli ja totuus on sekin, että pakoon ei pääse elämältä, tulipa vastaan vaikka harmejakin..
        Kevään odottamiseen kohta siirrytään ja se iloa tuo tullessaan, ehkä taudin huippukin kohta sivuutetaan.

        Uusihan se tuo tauti kuulemma, mutta lievempänä kuitenkin, eihän tässä tiedä vaikka taudin olisi lievänä kokenutkin.
        Hieman pelottaa nuo riskiryhmään merkatut raskaudet, jos kaikki hyvin meneekin, jääkö lapsille joitakin harmeja taudista, jos äiti sen on sairastanut.
        Kysymysmerkkejä eteen ilmaantuu ja epävarmuutta lisää, mikä lieneekään totuus.
        Eihän sitä elämää ole koskaan voinut etukäteen tietää, tulee mitä tulee siihen on tyydyttävä.
        Eliaanan tapaan kauppareissuni kerran viikossa, hyvin pärjää.

        Noin on todettu ynnämuu, pankkiin ei niin vain mennä, aika on varattava, aiemmin pankkineitien palveluja tarjottiin, nyt hyvä jos talletuksistaan tietoa saa.
        Onhan kännykät ja tämä kone millä voi tulojaan ja menojaan tutkia, mutta joskus tarvetta olisi astua kadulta pankkiin, eipä onnistu.
        Oli aika jolloin pankkiin houkuteltiin, nyt ei puheille pääse ilman ajan tilaamista, kaikkea sitä koetaankin.
        Tuo itsetunto on asia josta ei osaa itselleenkään selvää kuvaa saada ja heikoimmin sen omaava kyllä maanrakoon poljetaan.
        Työmaata riittää itsensäkin hyväksymisessä;)

        Toinen ikävä asia mielestäni on tuo allergisuus vaikka mille, en pysy mukana tässäkään asiassa, onnekseni en tarvitse oman väkeni kanssa mihinkään erikoisruokiin tutustua, mutta onhan ikävä kun kyläilemään tulevat allergiset saa pelkään kahviin tyytyä, kun en osaa varautua muuten.
        Olen kyllä jollakin tapaa yrittänyt tutustua kaupan tuotteisiin ja jotain varalle olen oppinut ostamaan, ystävieni joukossa on näitä huomioitavia.
        Itse tarvitsematta ei meinaa aina muistaa toisten rajallisuuksia.
        Tulee aina tuosta lenkistänikin "kehuttua" tarkoitus ei ole millään tapaa sillä ylvästellä, ei anna aihetta, mutta maininnan arvoisena sitä pidän, vaikka saavutukset aika mitättömiksi jää.
        Pakko on hyväksyä, jokainen omien kykyjensä ja voimiensa kanssa eteenpäin menee.
        Mukavalta kuuluu, kun haasteesi demeter jaksoit, uskon kyllä, että voimia kysyi saman kokeneena;)

        Täällä meillä päin ei tauti niin vahvana esiinny, mutta varovaisuutta kuitenkin vaatii ja isommat kokoontumiset on kielletty, 20 henkeä kai suurimmillaan on lupa kokoontua, en ole varma noiden ravintolain kohdalla, kai niilläkin kiellot on, en jaksa kaikkea seurata, kun en tarvitse paljonkaan näitä palveluita.
        Lenkkisaunamme kuitenkin sai luvan toimia entiseen tapaan, pieni on saunaporukkakin meillä.
        Itseäsi kuunnellen, ohjeita ja hoitoja toteuttaen, ehkä piankin voit jo henkäistä helpotuksesta taudin voittaneena, jos nyt yleensä sitä voi voittaa, kaikkea hyvää kuitenkin oloosi "koronasairas ystävä".

        Pitää lopettaa jospa ehtisin saada määräaikaan viestini lähetettyä, hitaudesta sakotetaan,
        kirjautuminen on suunniteltu pikakirjoittajalle, tervehtien ja voimia toivottaen SkillaN
        ####### taas näin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenet lumisateisesta Savosta, taitaa melkoisen märkänä alas tulla sade, keli sohjoontuu.
        Eilen peliporukka kokoontui ja aika hujahti kivasti ja hauskaa oli, pieni on joukkomme, ehkä tauti kierretään.
        Tytär eilen kertoi vointinsa hieman kohentuneen ja astmapuhallukset aloitti lääkkeen kanssa, nyt kilpaa puhallamme.

        Mukava kuulla, että elämä sujuu Neeassa, niinhän sanotaan, eteenpäin elävän mieli ja totuus on sekin, että pakoon ei pääse elämältä, tulipa vastaan vaikka harmejakin..
        Kevään odottamiseen kohta siirrytään ja se iloa tuo tullessaan, ehkä taudin huippukin kohta sivuutetaan.

        Uusihan se tuo tauti kuulemma, mutta lievempänä kuitenkin, eihän tässä tiedä vaikka taudin olisi lievänä kokenutkin.
        Hieman pelottaa nuo riskiryhmään merkatut raskaudet, jos kaikki hyvin meneekin, jääkö lapsille joitakin harmeja taudista, jos äiti sen on sairastanut.
        Kysymysmerkkejä eteen ilmaantuu ja epävarmuutta lisää, mikä lieneekään totuus.
        Eihän sitä elämää ole koskaan voinut etukäteen tietää, tulee mitä tulee siihen on tyydyttävä.
        Eliaanan tapaan kauppareissuni kerran viikossa, hyvin pärjää.

        Noin on todettu ynnämuu, pankkiin ei niin vain mennä, aika on varattava, aiemmin pankkineitien palveluja tarjottiin, nyt hyvä jos talletuksistaan tietoa saa.
        Onhan kännykät ja tämä kone millä voi tulojaan ja menojaan tutkia, mutta joskus tarvetta olisi astua kadulta pankkiin, eipä onnistu.
        Oli aika jolloin pankkiin houkuteltiin, nyt ei puheille pääse ilman ajan tilaamista, kaikkea sitä koetaankin.
        Tuo itsetunto on asia josta ei osaa itselleenkään selvää kuvaa saada ja heikoimmin sen omaava kyllä maanrakoon poljetaan.
        Työmaata riittää itsensäkin hyväksymisessä;)

        Toinen ikävä asia mielestäni on tuo allergisuus vaikka mille, en pysy mukana tässäkään asiassa, onnekseni en tarvitse oman väkeni kanssa mihinkään erikoisruokiin tutustua, mutta onhan ikävä kun kyläilemään tulevat allergiset saa pelkään kahviin tyytyä, kun en osaa varautua muuten.
        Olen kyllä jollakin tapaa yrittänyt tutustua kaupan tuotteisiin ja jotain varalle olen oppinut ostamaan, ystävieni joukossa on näitä huomioitavia.
        Itse tarvitsematta ei meinaa aina muistaa toisten rajallisuuksia.
        Tulee aina tuosta lenkistänikin "kehuttua" tarkoitus ei ole millään tapaa sillä ylvästellä, ei anna aihetta, mutta maininnan arvoisena sitä pidän, vaikka saavutukset aika mitättömiksi jää.
        Pakko on hyväksyä, jokainen omien kykyjensä ja voimiensa kanssa eteenpäin menee.
        Mukavalta kuuluu, kun haasteesi demeter jaksoit, uskon kyllä, että voimia kysyi saman kokeneena;)

        Täällä meillä päin ei tauti niin vahvana esiinny, mutta varovaisuutta kuitenkin vaatii ja isommat kokoontumiset on kielletty, 20 henkeä kai suurimmillaan on lupa kokoontua, en ole varma noiden ravintolain kohdalla, kai niilläkin kiellot on, en jaksa kaikkea seurata, kun en tarvitse paljonkaan näitä palveluita.
        Lenkkisaunamme kuitenkin sai luvan toimia entiseen tapaan, pieni on saunaporukkakin meillä.
        Itseäsi kuunnellen, ohjeita ja hoitoja toteuttaen, ehkä piankin voit jo henkäistä helpotuksesta taudin voittaneena, jos nyt yleensä sitä voi voittaa, kaikkea hyvää kuitenkin oloosi "koronasairas ystävä".

        Pitää lopettaa jospa ehtisin saada määräaikaan viestini lähetettyä, hitaudesta sakotetaan,
        kirjautuminen on suunniteltu pikakirjoittajalle, tervehtien ja voimia toivottaen SkillaN
        ####### taas näin

        Kiitos SkillaN! Minä kai se olen se "koronasairas ystävä", kun täällä olen kirjoitellut sairaudestani ja voinnistani. Tämä aamu oli koht.hyvä. Oloni on muuten nyt pirteämpi, mutta tuo poskiontelotulehdus on vaivana ja luulen, että kun karanteenini on ohitse, pitää hakea siihen apua. Hyvä näin kuitenkin.
        Toivon kirjoittajille hyvää vointia ja kestävyyttä. Kevättä kohden mennään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenet lumisateisesta Savosta, taitaa melkoisen märkänä alas tulla sade, keli sohjoontuu.
        Eilen peliporukka kokoontui ja aika hujahti kivasti ja hauskaa oli, pieni on joukkomme, ehkä tauti kierretään.
        Tytär eilen kertoi vointinsa hieman kohentuneen ja astmapuhallukset aloitti lääkkeen kanssa, nyt kilpaa puhallamme.

        Mukava kuulla, että elämä sujuu Neeassa, niinhän sanotaan, eteenpäin elävän mieli ja totuus on sekin, että pakoon ei pääse elämältä, tulipa vastaan vaikka harmejakin..
        Kevään odottamiseen kohta siirrytään ja se iloa tuo tullessaan, ehkä taudin huippukin kohta sivuutetaan.

        Uusihan se tuo tauti kuulemma, mutta lievempänä kuitenkin, eihän tässä tiedä vaikka taudin olisi lievänä kokenutkin.
        Hieman pelottaa nuo riskiryhmään merkatut raskaudet, jos kaikki hyvin meneekin, jääkö lapsille joitakin harmeja taudista, jos äiti sen on sairastanut.
        Kysymysmerkkejä eteen ilmaantuu ja epävarmuutta lisää, mikä lieneekään totuus.
        Eihän sitä elämää ole koskaan voinut etukäteen tietää, tulee mitä tulee siihen on tyydyttävä.
        Eliaanan tapaan kauppareissuni kerran viikossa, hyvin pärjää.

        Noin on todettu ynnämuu, pankkiin ei niin vain mennä, aika on varattava, aiemmin pankkineitien palveluja tarjottiin, nyt hyvä jos talletuksistaan tietoa saa.
        Onhan kännykät ja tämä kone millä voi tulojaan ja menojaan tutkia, mutta joskus tarvetta olisi astua kadulta pankkiin, eipä onnistu.
        Oli aika jolloin pankkiin houkuteltiin, nyt ei puheille pääse ilman ajan tilaamista, kaikkea sitä koetaankin.
        Tuo itsetunto on asia josta ei osaa itselleenkään selvää kuvaa saada ja heikoimmin sen omaava kyllä maanrakoon poljetaan.
        Työmaata riittää itsensäkin hyväksymisessä;)

        Toinen ikävä asia mielestäni on tuo allergisuus vaikka mille, en pysy mukana tässäkään asiassa, onnekseni en tarvitse oman väkeni kanssa mihinkään erikoisruokiin tutustua, mutta onhan ikävä kun kyläilemään tulevat allergiset saa pelkään kahviin tyytyä, kun en osaa varautua muuten.
        Olen kyllä jollakin tapaa yrittänyt tutustua kaupan tuotteisiin ja jotain varalle olen oppinut ostamaan, ystävieni joukossa on näitä huomioitavia.
        Itse tarvitsematta ei meinaa aina muistaa toisten rajallisuuksia.
        Tulee aina tuosta lenkistänikin "kehuttua" tarkoitus ei ole millään tapaa sillä ylvästellä, ei anna aihetta, mutta maininnan arvoisena sitä pidän, vaikka saavutukset aika mitättömiksi jää.
        Pakko on hyväksyä, jokainen omien kykyjensä ja voimiensa kanssa eteenpäin menee.
        Mukavalta kuuluu, kun haasteesi demeter jaksoit, uskon kyllä, että voimia kysyi saman kokeneena;)

        Täällä meillä päin ei tauti niin vahvana esiinny, mutta varovaisuutta kuitenkin vaatii ja isommat kokoontumiset on kielletty, 20 henkeä kai suurimmillaan on lupa kokoontua, en ole varma noiden ravintolain kohdalla, kai niilläkin kiellot on, en jaksa kaikkea seurata, kun en tarvitse paljonkaan näitä palveluita.
        Lenkkisaunamme kuitenkin sai luvan toimia entiseen tapaan, pieni on saunaporukkakin meillä.
        Itseäsi kuunnellen, ohjeita ja hoitoja toteuttaen, ehkä piankin voit jo henkäistä helpotuksesta taudin voittaneena, jos nyt yleensä sitä voi voittaa, kaikkea hyvää kuitenkin oloosi "koronasairas ystävä".

        Pitää lopettaa jospa ehtisin saada määräaikaan viestini lähetettyä, hitaudesta sakotetaan,
        kirjautuminen on suunniteltu pikakirjoittajalle, tervehtien ja voimia toivottaen SkillaN
        ####### taas näin

        Minun aamuni alkoi aamuväsymyksellä taas, kun unta vaan ei riitä tarpeeksi.
        Nuokuin tuossa teeveen äärellä ja join aamukahvia. Harhailin tanskalaisen antiikkiohjelman pariin,. missä kansa esittelee vanhoja esineitään ja myy ne sitten huutokaupalla antiikkikauppiaille
        Sydäntä raastaa, kun kauniit vanhat esineet myydään naurettavaan hintaan pois. Jos suvussa on 100 v. kulkenut esine omistajalta toiselle, niin onko siitä paristasadasta eurosta sitten niin suuri ilo, että esineestä luovutaan! Piti tinkiä summa niin isoksi, että kaikki kolmanteen ja neljänteen polveen saavat jätskit näillä markkinoilla.
        Ehkä perusteluna oli, että esine oli perillisten riitakapula. Silloin on syytä todella luopua siitä ja jakaa raha tasan.
        Sitten alkoi yritin pokkaa pitää, mutta liika on liikaa. Enää ei hykerrytä. Osoitus varmaan siitä, että toisessa ketjussa tekemäni testin mukaan empatiakykyni on alhainen. Vetoan siihen ja annan Hyasintin huseerata itsekseen.

        Säätiedotus lupasi myrskyä, mutta vielä ei ole myllerrys alkanut. Märkää on ja lumet sulaa. - Hyvää päivänjatkoa.


    • Onpas tylsänoloinen keli. Lunta vihmoo kovaa taivaalta , tuuli sitä pöllyttää ja tien pinnat ovat tosi liukkaita.
      Enpä viipynyt ulkona koiran kanssa, kuin sen ajan, että koira sai tarpeensa tehtyä, nopsaan kääntyi kotia kohti, pudisteli turkkiaan lumesta,.
      Lumipalloja kertyi matalajalkaisen ja pitkäkarvaisen kaverini vatsanaluseen, joten pakko oli lämpimän suihkun alla lumimöykyt sulattaa. No nyt sitten koiruli makoilee tyytyväisenä lämpöisessä kodissa, aamuisen ruoka-annoksensakin jo nopsaan hotki, mikäs nyt sitten on makoillessa!

      Kukista puheenollen, se minun amaryllikseni on jo avannut kaikki kukkansa siitä toisestakin varresta, niin painavia ovat kukat, että kolme tukikeppiä oli laitettava, että pystyssä pysyy, kolmas varsi jo pilkottaa. Enpä olisi uskonut,, että noin komeasti kukkii, mutta ihmeitten aika ei ole ohi, kun niin upea on kukkani!

      Nyt sitten sisällä oloon menee tämä päivä, ulos en kaipaa tuuleen ja tuiskuun, jospa rupeaisi kaappien siivoiluun, se kun aina tahtoo jäädä vain ajatuksen tasolle, hyödyllinen homma on, tulee lisätilaa kaappeihin ja kaippa hyvä mielikin kun homman saa tehtyä.

      Hyvää päivän jatkoa, varokaa liukkautta, jos ulos menette!

      • Perjantaipäivän valkenemista tässä koneen ääressä odottelen, yritän jonkinlaista viestiä aikaan saada;)
        Toistoiksi nämä pakosta menee, kun tapahtumia ei ole, taas syyksi laitan koronan, onhan kaikki ne vähäisetkin aiheiden kohteet hävinneet mistä jotain kertomista löytyisi.
        Eilen oli "koiranilma" koko päivän satoi, nyt aurauskalusto jälkiä siivoaa ja sade on loppunut.
        Sateettomana aikana lumia kuljetetaan pois kaupunkialueelta, joten hinnakasta on lumen tulokin, vaikka niin paljon iloakin silmille, kuin kaikkeen liikuntaan.

        Fiinufammu kerroit lenkkikaverin lumipaukuista, muistan sen minäkin, kun pieni koirani hangessa kahlasi, mahakarvat aina lumipalleroita mukanaan sisään toi.
        Niin ikävä tulee, kun kuviaan katselen ja muistot yhdessä olosta mieleen tulee, koirani oli Tiibetinspanieli, sain sen 50 vuotislahjaksi, kolmetoista ihanaa vuotta yhdessä kuljettiin.
        Pelkäsin ottaa uutta koiraa, kun oma ikäni jo niitä lukemia oli, että olisiko koira jäänyt toisten hoitoon, hyvin olisin kuitenkin ehtinyt ystävän hoitaa, mutta elämää ei etukäteen voi elää.
        Olisi siinä kivakaveri lenkille ollut, nyt yksin kuljen, onnistuuhan se näinkin, mutta kaksin aina kaunihimpi;)
        Tänä vuonna amaryllikset tehneet onnistuneita kukintoja.

        Makriina väsymystään huokaili, onhan se niin, jos unta ei tarpeeksi saa, uupumus seurana kulkee.
        Olen siitäkin hyvin selvinnyt, kahdeksan tuntia viime yönäkin ja pirteänä heräsin, joka yö ei kuitenkaan samanmoista, mutta aika hyvin nukun kuitenkin.
        Silti väsymys iskee päivän mittaan, istuallani torkahtelen muutaman minuutin ja taas olo pirteä.
        Noiden, mielestäni arvokkaiden esineiden tulevaisuutta minäkin joskus mietin ja olen jo tyrkyttänyt lapsilleni, mutta pienen hymyn kanssa kieltäytyvät niitä ottamaan.
        Hymy ehkä seuraa tätä mummon huolta melkein olemattomasta, ei todellakaan mitään rahallista arvoa esineillä taida olla.
        Ymmärrän harmisi Makriina, jos todella vanhoista arvokkaista esineistä on kyse ja arvostus putoaa rahassa olemattomaksi.
        Nykyihmisillä ei ole kytkentää historiaan, kuten ikäisillämme, asiat muuttuu tälläkin osin.
        Ehkä vielä tulevaisuudessa harmia heillekin pukkaa.

        Muutetaan nimimerkkisi,(koronaystävä) kun sairaus on tipotiessään tai sitten anona ja kellon ajoin voi vastailla;)
        Hyvältä kuulostaa tuo paranemisen edistyminen ja kiva oli, kun kerroit tästä vaivastasi, ei paljonkaan sairastuneet ole kokemuksiaan kertoilleet.
        Tauditkin aikansa vaivanneena tuppaavat loppuun päästä ja elämä hymyilee, siitä voi iloita monin kerroin selvinneenä.

        Eipä ole päivä vielä valoistunut ja pilvisenä se valkeneekin, pakkanen ei pauku ja kadutkin kohta aurattu, eiköhän sitä ulos pitäisi yrittää,
        Kaikkea mukavaa toivottelen teille kiikkustuoliin kurkkaaville, viikonlopun vietto edessä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Perjantaipäivän valkenemista tässä koneen ääressä odottelen, yritän jonkinlaista viestiä aikaan saada;)
        Toistoiksi nämä pakosta menee, kun tapahtumia ei ole, taas syyksi laitan koronan, onhan kaikki ne vähäisetkin aiheiden kohteet hävinneet mistä jotain kertomista löytyisi.
        Eilen oli "koiranilma" koko päivän satoi, nyt aurauskalusto jälkiä siivoaa ja sade on loppunut.
        Sateettomana aikana lumia kuljetetaan pois kaupunkialueelta, joten hinnakasta on lumen tulokin, vaikka niin paljon iloakin silmille, kuin kaikkeen liikuntaan.

        Fiinufammu kerroit lenkkikaverin lumipaukuista, muistan sen minäkin, kun pieni koirani hangessa kahlasi, mahakarvat aina lumipalleroita mukanaan sisään toi.
        Niin ikävä tulee, kun kuviaan katselen ja muistot yhdessä olosta mieleen tulee, koirani oli Tiibetinspanieli, sain sen 50 vuotislahjaksi, kolmetoista ihanaa vuotta yhdessä kuljettiin.
        Pelkäsin ottaa uutta koiraa, kun oma ikäni jo niitä lukemia oli, että olisiko koira jäänyt toisten hoitoon, hyvin olisin kuitenkin ehtinyt ystävän hoitaa, mutta elämää ei etukäteen voi elää.
        Olisi siinä kivakaveri lenkille ollut, nyt yksin kuljen, onnistuuhan se näinkin, mutta kaksin aina kaunihimpi;)
        Tänä vuonna amaryllikset tehneet onnistuneita kukintoja.

        Makriina väsymystään huokaili, onhan se niin, jos unta ei tarpeeksi saa, uupumus seurana kulkee.
        Olen siitäkin hyvin selvinnyt, kahdeksan tuntia viime yönäkin ja pirteänä heräsin, joka yö ei kuitenkaan samanmoista, mutta aika hyvin nukun kuitenkin.
        Silti väsymys iskee päivän mittaan, istuallani torkahtelen muutaman minuutin ja taas olo pirteä.
        Noiden, mielestäni arvokkaiden esineiden tulevaisuutta minäkin joskus mietin ja olen jo tyrkyttänyt lapsilleni, mutta pienen hymyn kanssa kieltäytyvät niitä ottamaan.
        Hymy ehkä seuraa tätä mummon huolta melkein olemattomasta, ei todellakaan mitään rahallista arvoa esineillä taida olla.
        Ymmärrän harmisi Makriina, jos todella vanhoista arvokkaista esineistä on kyse ja arvostus putoaa rahassa olemattomaksi.
        Nykyihmisillä ei ole kytkentää historiaan, kuten ikäisillämme, asiat muuttuu tälläkin osin.
        Ehkä vielä tulevaisuudessa harmia heillekin pukkaa.

        Muutetaan nimimerkkisi,(koronaystävä) kun sairaus on tipotiessään tai sitten anona ja kellon ajoin voi vastailla;)
        Hyvältä kuulostaa tuo paranemisen edistyminen ja kiva oli, kun kerroit tästä vaivastasi, ei paljonkaan sairastuneet ole kokemuksiaan kertoilleet.
        Tauditkin aikansa vaivanneena tuppaavat loppuun päästä ja elämä hymyilee, siitä voi iloita monin kerroin selvinneenä.

        Eipä ole päivä vielä valoistunut ja pilvisenä se valkeneekin, pakkanen ei pauku ja kadutkin kohta aurattu, eiköhän sitä ulos pitäisi yrittää,
        Kaikkea mukavaa toivottelen teille kiikkustuoliin kurkkaaville, viikonlopun vietto edessä;)

        Tuliko koronavirus kiusaamaan meitä jäädäkseen loppuelämäksemme...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuliko koronavirus kiusaamaan meitä jäädäkseen loppuelämäksemme...

        Samaa mieltä SkillaNin kanssa. Välillä tuntuu, että virus on tullut jäädäkseen ja sitoo meidät neljän seinän isään loppuiäksemme. Mdk:kin kertoi kuinka paljon yksinäisiä päiviä on jo elänyt omissa oloissaan, en muista, kuinka paljon yli 600, mutta ihan riittävästi.
        Rokotuksetkaan eivät ole varma turva, niin että kaikesta huolimatta joudumme varomaan toisiamme. Mahtaako sitä ikinä edes oppia pois, jos ja kun pandemia vihdoin on julistettu ohimenneeksi.
        Palstan osallistujillekaan ei tapahdu mitään kertomisen arvoista, joten kirjoittajien määrä harvenee huolestuttavasti. Ei voi sille mitään, että alkaa kaivertaa ajatus, että nyt on korona iskenyt, kun mitään ei kuulu.
        Säätiedot ovat aina tuoreita kerrottavia, ja tiedoksenne sen vuoksi, että myrskyä ei tullut, mutta vettä kyllä. Märkää ja tuhruista on.
        Talven riemuista ei juuri voi puhua!


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Samaa mieltä SkillaNin kanssa. Välillä tuntuu, että virus on tullut jäädäkseen ja sitoo meidät neljän seinän isään loppuiäksemme. Mdk:kin kertoi kuinka paljon yksinäisiä päiviä on jo elänyt omissa oloissaan, en muista, kuinka paljon yli 600, mutta ihan riittävästi.
        Rokotuksetkaan eivät ole varma turva, niin että kaikesta huolimatta joudumme varomaan toisiamme. Mahtaako sitä ikinä edes oppia pois, jos ja kun pandemia vihdoin on julistettu ohimenneeksi.
        Palstan osallistujillekaan ei tapahdu mitään kertomisen arvoista, joten kirjoittajien määrä harvenee huolestuttavasti. Ei voi sille mitään, että alkaa kaivertaa ajatus, että nyt on korona iskenyt, kun mitään ei kuulu.
        Säätiedot ovat aina tuoreita kerrottavia, ja tiedoksenne sen vuoksi, että myrskyä ei tullut, mutta vettä kyllä. Märkää ja tuhruista on.
        Talven riemuista ei juuri voi puhua!

        Mene ulos lenkille, siellä ei korona tartu!


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Samaa mieltä SkillaNin kanssa. Välillä tuntuu, että virus on tullut jäädäkseen ja sitoo meidät neljän seinän isään loppuiäksemme. Mdk:kin kertoi kuinka paljon yksinäisiä päiviä on jo elänyt omissa oloissaan, en muista, kuinka paljon yli 600, mutta ihan riittävästi.
        Rokotuksetkaan eivät ole varma turva, niin että kaikesta huolimatta joudumme varomaan toisiamme. Mahtaako sitä ikinä edes oppia pois, jos ja kun pandemia vihdoin on julistettu ohimenneeksi.
        Palstan osallistujillekaan ei tapahdu mitään kertomisen arvoista, joten kirjoittajien määrä harvenee huolestuttavasti. Ei voi sille mitään, että alkaa kaivertaa ajatus, että nyt on korona iskenyt, kun mitään ei kuulu.
        Säätiedot ovat aina tuoreita kerrottavia, ja tiedoksenne sen vuoksi, että myrskyä ei tullut, mutta vettä kyllä. Märkää ja tuhruista on.
        Talven riemuista ei juuri voi puhua!

        Eikös se mdk kertonut viihtyvänsä yksin, on kaikkea mitä tarvitsee.


    • Se eilinen lumimyrkkä oli aikamoinen, tänä aamuna täytyi ihan kaivamalla kaivaa auto lumen alta. Kaikki lasit myös paksussa jäässä, aikani yritin sitä putsata, mutta pakko oli luovuttaa, kädet kohmeessa, ei hyvä.
      Soitin pojalle, jolla on autokatos ja kunnon sisätilalämmitin, että ehtiskö viemään äitimuoria kauppaan sitten kun hänelle sopii. Sopihan hänelle, iltapäivällä käy minulle kaupassa, ja lupasi myös auton ajokuntoon laittaa. Harvemmin minä olen lapsiani vaivannut, mutta nyt oli pakko pyytää apua.

      Täällä meilläpäin tuo pahuksen koronakin on jo lähipiirissä monet altistaneet, onneksi ei vielä sairauden asteelle ole saanut. Kaikki yleisötilaisuudet on peruttu, kuntosalit kiinni, samoin elokuvateatterit, kirjasto kuitenkin vielä auki. Siellä kävin minäkin ennakkoon äänestämässä, ei ollut jonoa, pari kolme ihmistä ennen minua. Taitaa äänestysluvut jäädä mataliksi, sunnuntaina sitten tiedetään. Vaikeita aikoja nyt eletään.
      Kaikesta huolimatta, parempia aikoja on varmasti vielä tulossa. Niitä odotellessa, heippa!

    • Rohkenen minäkin tulla pikku istuntoon, keinuttelemaan. Etenkin kun huomaan, että "kanssakärsijöitä" on mukana.
      Muutamana aamuna on tosissaan pitänyt motivoida itseään nousemaan sängystä, kun tuntuu, että tutut kulissit eivät tarjoa muuta kuin samaa tympeyttä, päivästä toiseen. Tuttu pelko: "Entä jos jään tämmöiseksi ?" hiipii myös mieleen. Kiinnostus ja uteliaisuus, joka normaalisti on käyttövoimana päiviin, tuntuu karanneen, tai ainakin jähmettyneen.
      Onneksi yöuni oli nyt virkistävää, katkeilevana siitäkään ei ole paljon apua. Olen myös päättänyt vähentää istumista ja ruutuaikaa, toinen kangistaa, toinen väsyttää silmiä. Arjen askareita on aina tarjolla ja jos/kun sen väylän saa auki, olo helpottuu, ainakin hetkeksi.

      Pienen kosketuksen "syvempään todellisuuteen" sain, kun aloitin Joel Haahtelan kirjan "Hengittämisen taito". Hänet vihittiin juuri ortodoksidiakoniksi ja kirja välittää, ainakin minulle, sellaista löytämisen ja perille tulemisen henkeä, mitä "eksynyt" elämäänsä kaipaa. Puhun siis itsestäni, eivät kaikki ole eksyksissä, ja minäkin luultavasti vain väliaikaisesti..))
      Päätin myös uhmata kipuilua ja tehdä pienen lenkin ulkona, kun liukkaus ei ole esteenä...
      Hyvää perjantaina kaikkille, kyllä se tästä. Tai sitten ei..))
      demeter1

      • Anonyymi

        Etelässä sää oli tänään kylmäävän pohjoisviiman vuoksi epämiellytävä, siksi,
        kun viimein pääsin kotiin, ymmärsin taas kerran, mikä siunattu paikka koti onkaan!
        Kyllä kannatti tehdä töitä ja säästää niiden asuntolainojen maksamiseksi aikoinaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etelässä sää oli tänään kylmäävän pohjoisviiman vuoksi epämiellytävä, siksi,
        kun viimein pääsin kotiin, ymmärsin taas kerran, mikä siunattu paikka koti onkaan!
        Kyllä kannatti tehdä töitä ja säästää niiden asuntolainojen maksamiseksi aikoinaan.

        Paras vanhuudenturva tämä oma kaunis koti. Lasten lähdettyä vaihdettiin pienempään, mutta yksin jäätyäni en halunnut enää muuttaa enkä luopua rakkaista muistoista, tämä kun on niin hyvällä paikallakin, lähellä palveluita puiston vierellä. Mukavaa kun on ylimääräistä tilaa, saa liikkua kodissa huoneesta toiseen ja kutsua yövieraitakin.
        Terveisiä ja terveyttä toivottaa muuan lukija, harvoin kirjoittaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etelässä sää oli tänään kylmäävän pohjoisviiman vuoksi epämiellytävä, siksi,
        kun viimein pääsin kotiin, ymmärsin taas kerran, mikä siunattu paikka koti onkaan!
        Kyllä kannatti tehdä töitä ja säästää niiden asuntolainojen maksamiseksi aikoinaan.

        Kirjoitin klo 16:11 tuon, mutta en hajamielisenä muistanutkaan allekirjoittaa.
        Hyvää vointia ja kivaa viikonloppua kaikille teille! toivottaa Miaelina,


    • Oma koti, kullan kallis. Näin olen itse päätellyt, kun en myynyt lapsieni synnyin kotia ja nyt he haluavat sen pitää.

      Oma synnyin kotini on jo mennyt, paitsi ne lapsuus maisemat, joita joskus tulee ikävä, mutta enhän sinne enää jaksa mennäkään.

    • Hyvä kun muistutitte oman kodin merkityksestä., Anot ja Kristiina. "Oma tupa, oma lupa". Kyllä tuo itsemääräämisoikeus on isompi arvo kuin tajuaakaan, minulle ainakin.
      Ja tietysti myös se, että kaikki, mitä on vuosien varrella rakentanut, on tallella, silmin nähtävissä.

      • Viesteissä painottuu koronan osuus elämänmenoomme. Näin se onkin.
        Mainintoja on ollut, että mielenterveysongelmatkin ovat lisääntyneet.

        Kyllähän olen huomannut, että yksitoikkoiseksi junnaamiseksi tuntuu
        meno menevän. Sitä vaan koettaa eristäytyä edelleen, kun koronatartunnat
        vain lisääntyvät. Katson kuitenkin suhthyvin toistaiseksi selvinneen, vain pieniä
        "eksymisen tunteita" lukuunottamatta. Yleensä pärjäänkin hyvin itseni
        kanssa "seurustellen", mutta rajansa kaikella:))
        HS sisälsi 5 sivuisen artikkelin koronarokotuksia vastustavista mm.
        salaliittoteorioista. Aikamoista juttua ja pelottelua rokotusten vastustajilla.
        Aivan kansainvälistä toimintaa kerrottiin olevan takana. Supo kuitenkin
        pitää vielä toimintaa sen verran vähäisenä, että asian seuraaminen riittää.
        Ano Turtiaisen puolue VKK on täysillä rokotusten vastustaja.

        Tänään oli kovia myrskypuuskia, kun kävin liikunnan vuoksi kaupassa. Näin
        tuntuu, kuin olisi myös asialla:) Niin. . . matkalla tuuli tempaisi lippalakkini
        lentoon, vei satametriä, kunnes pysähtyi verkkoaitaan. Kokemus sekin!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Viesteissä painottuu koronan osuus elämänmenoomme. Näin se onkin.
        Mainintoja on ollut, että mielenterveysongelmatkin ovat lisääntyneet.

        Kyllähän olen huomannut, että yksitoikkoiseksi junnaamiseksi tuntuu
        meno menevän. Sitä vaan koettaa eristäytyä edelleen, kun koronatartunnat
        vain lisääntyvät. Katson kuitenkin suhthyvin toistaiseksi selvinneen, vain pieniä
        "eksymisen tunteita" lukuunottamatta. Yleensä pärjäänkin hyvin itseni
        kanssa "seurustellen", mutta rajansa kaikella:))
        HS sisälsi 5 sivuisen artikkelin koronarokotuksia vastustavista mm.
        salaliittoteorioista. Aikamoista juttua ja pelottelua rokotusten vastustajilla.
        Aivan kansainvälistä toimintaa kerrottiin olevan takana. Supo kuitenkin
        pitää vielä toimintaa sen verran vähäisenä, että asian seuraaminen riittää.
        Ano Turtiaisen puolue VKK on täysillä rokotusten vastustaja.

        Tänään oli kovia myrskypuuskia, kun kävin liikunnan vuoksi kaupassa. Näin
        tuntuu, kuin olisi myös asialla:) Niin. . . matkalla tuuli tempaisi lippalakkini
        lentoon, vei satametriä, kunnes pysähtyi verkkoaitaan. Kokemus sekin!

        Lauantaiaamua koneen ääressä aloittelen, pian se päiväksi muuttuu ja taitaa tullakin ihan mukava sään puolesta, pakkasta reilut kolme ja tuuli ainakin vielä heikonpuoleinen.
        Apteekkiin on asiaa ja kiva on samalla se lenkin kilometrimäärä täyttää.
        Siivoukset teen ensin, hyvällä alulla jo onkin, tekstiilit kannoin haistelemaan raikasta ilmaa;)
        Joskus tuntuu melko turhalta tämä viikon siivous, mutta tapa on tarttunut pysyväksi ja raikkaampaa on ilma siivouksen jälkeen hengittää.

        Ynnämuun kertomaan samoin ajatuksin tuota rokotusvastaisuutta vastaan yhdyn, mikä pelko siihen sisältyykään, suurempi pelon aihe korona lienee.
        Paljon saamme harmeja tästä taudista, jos vielä rokottamatta kulkee ja vaarantaa toistenkin terveyden, ei tavan ihminen rauhaa saisi.
        Ymmärrystä ei tämä asia minultakaan saa.
        Olipa onni ettei juoksuttanut hattusi lento pidempää matkaa;)

        Omasta kodista olette keskustelleet, helppo on näihinkin aiheisiin yhtyä, kyllä koti turvallisen olon antaa, paljon vaikeuksia matkan varrelle on sattunut ja tiukkaa monasti teki.
        Pankkilainan korot hipoi pilviä ja työtä melkein ympäri pyöreitä sai tehdä, ansiotyö ensin ja sitten kodin hommat päälle, mutta eipä silloin väsyminen tuntunut.
        Se tavoite auttoi jaksamisessa, sen jälkeen muita haasteita vielä mukaan tuli, kaikista selviten voi hyvällä mielellä nyt kodissaan viihtyä, kuten sinäkin Miaelina.
        Kumppanin kuolema jätti tyhjän paikan, mutta elämällä on tapana järjestyä ja niin sekin muistoissa mielessä elää kiitollisten ajatusten myötä
        Ano 16,23 kerroit lasten lähteneen maailmaan ja yksin jääneenä totesit hyvä olevan, näin on minulla myös, asunnon vaihdoin minäkin ja tyytyväinen olen olooni kaiken keskellä, siivouspäivänä koen liikaa neliöitä olevan;)

        Lasten kanssa omistan tämän kotini, mutta turvallinen on olo, kun tiedän kotini olevan viimeiseen asti.
        Lapseni on elonsa järjestänyt, tuskin kumpikaan tätä asuntoa tarvitsevat myöhemminkään, myyvät pois, eipä heillä tunnesiteitä asuntoon olekaan.

        Makriina tätä elämän muuttumista kirjoittelit ja onhan se rajoitettu minimiin, kaikessa pitää ottaa huomioon jos vaikka mitä.
        Vähäistä se on muutenkin tämä vanhan ihmisen eläminen, ei enää rajoituksia kaipaisi, mutta minkäs voi.
        Kuitenkin sota-ajan kokeneet muistavat sen tuomat vaikeudet, oli puutetta kaikesta jopa ruuasta ja pelko silloinkin päivittäistä, mutta selvittiin.
        Nyt toivoisi viisautta noille vallanhaluisille johtajille, että eivät sotaan meitä enää vie, korona jo melkein sodasta käy, kunpa kaikesta selviäisimme.

        Fiinufammu kerroit poikasi avusta ja sen pyytämisestä, mielellään varmaan apua antaa, joskin pieni este on sen pyytäminen, en minäkään mielelläni apua pyytele.
        Vävyni on minun apuri useimmin, hän on eläkkeellä ja joutaa useinkin apuun tarvitessa, poikani harvemmin kotosalla, kun maata kiertelee.
        Pyrin hyvin omatoiminen olemaan, mutta joskus on myönnyttävä ja apua hakea;)

        Demeterin pelko vaivoistaan on aivan luonnollista, kaiken epätietoisuuden ja kipujen kanssa on epäilevä mieli pakosti nousussa.
        Jos päivät alkavat jo kipuillen ja ylös nousu ei suju kuten ennen, masennus iskee, mutta juuri tuo, periksi en anna olisi mielessä hyvää tekevä voima.
        Aina uusi päivä voi kaiken muuttaa ja sinulla nuo kirjojen annit voimavaroina joilla voit mieltäsi vahvistaa.
        Minä kirjojen ja eri kirjailijoiden tuotteista en pysty hyötymään, se taito on kadonnut.
        Yritän ammentaa jotain mielen liikkeisiin vaikuttavaa noista ulkomaan sarjoista, jotka joskus oikein keskittymistä vaativat.
        Tavallaan sitä itseään etsii vielä vanhanakin, elämässä paljon aukkoja joiden täyttämiseen tarvitaan mietintää.
        Vaikeudet sanotaan on tehty voitettaviksi, näin toivon sinun onnistuvan, vaikka väliin mustat pilvet taivaan peittää.

        Nyt on sitten minullakin nämä kodin puuhat kutsumassa työhön ja toimeen, tyytyväisyys pitäisi siitäkin hommasta jäädä iloksi.
        Oikein mukavaa päivää teille kirjoittajaystävät, kuin myös lukemassa käyvät;)
        Taas pikakirjoittaja en ollut, miksi niin nopsaan tuo kirjautuminen katoaakaan? näin taas skillan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lauantaiaamua koneen ääressä aloittelen, pian se päiväksi muuttuu ja taitaa tullakin ihan mukava sään puolesta, pakkasta reilut kolme ja tuuli ainakin vielä heikonpuoleinen.
        Apteekkiin on asiaa ja kiva on samalla se lenkin kilometrimäärä täyttää.
        Siivoukset teen ensin, hyvällä alulla jo onkin, tekstiilit kannoin haistelemaan raikasta ilmaa;)
        Joskus tuntuu melko turhalta tämä viikon siivous, mutta tapa on tarttunut pysyväksi ja raikkaampaa on ilma siivouksen jälkeen hengittää.

        Ynnämuun kertomaan samoin ajatuksin tuota rokotusvastaisuutta vastaan yhdyn, mikä pelko siihen sisältyykään, suurempi pelon aihe korona lienee.
        Paljon saamme harmeja tästä taudista, jos vielä rokottamatta kulkee ja vaarantaa toistenkin terveyden, ei tavan ihminen rauhaa saisi.
        Ymmärrystä ei tämä asia minultakaan saa.
        Olipa onni ettei juoksuttanut hattusi lento pidempää matkaa;)

        Omasta kodista olette keskustelleet, helppo on näihinkin aiheisiin yhtyä, kyllä koti turvallisen olon antaa, paljon vaikeuksia matkan varrelle on sattunut ja tiukkaa monasti teki.
        Pankkilainan korot hipoi pilviä ja työtä melkein ympäri pyöreitä sai tehdä, ansiotyö ensin ja sitten kodin hommat päälle, mutta eipä silloin väsyminen tuntunut.
        Se tavoite auttoi jaksamisessa, sen jälkeen muita haasteita vielä mukaan tuli, kaikista selviten voi hyvällä mielellä nyt kodissaan viihtyä, kuten sinäkin Miaelina.
        Kumppanin kuolema jätti tyhjän paikan, mutta elämällä on tapana järjestyä ja niin sekin muistoissa mielessä elää kiitollisten ajatusten myötä
        Ano 16,23 kerroit lasten lähteneen maailmaan ja yksin jääneenä totesit hyvä olevan, näin on minulla myös, asunnon vaihdoin minäkin ja tyytyväinen olen olooni kaiken keskellä, siivouspäivänä koen liikaa neliöitä olevan;)

        Lasten kanssa omistan tämän kotini, mutta turvallinen on olo, kun tiedän kotini olevan viimeiseen asti.
        Lapseni on elonsa järjestänyt, tuskin kumpikaan tätä asuntoa tarvitsevat myöhemminkään, myyvät pois, eipä heillä tunnesiteitä asuntoon olekaan.

        Makriina tätä elämän muuttumista kirjoittelit ja onhan se rajoitettu minimiin, kaikessa pitää ottaa huomioon jos vaikka mitä.
        Vähäistä se on muutenkin tämä vanhan ihmisen eläminen, ei enää rajoituksia kaipaisi, mutta minkäs voi.
        Kuitenkin sota-ajan kokeneet muistavat sen tuomat vaikeudet, oli puutetta kaikesta jopa ruuasta ja pelko silloinkin päivittäistä, mutta selvittiin.
        Nyt toivoisi viisautta noille vallanhaluisille johtajille, että eivät sotaan meitä enää vie, korona jo melkein sodasta käy, kunpa kaikesta selviäisimme.

        Fiinufammu kerroit poikasi avusta ja sen pyytämisestä, mielellään varmaan apua antaa, joskin pieni este on sen pyytäminen, en minäkään mielelläni apua pyytele.
        Vävyni on minun apuri useimmin, hän on eläkkeellä ja joutaa useinkin apuun tarvitessa, poikani harvemmin kotosalla, kun maata kiertelee.
        Pyrin hyvin omatoiminen olemaan, mutta joskus on myönnyttävä ja apua hakea;)

        Demeterin pelko vaivoistaan on aivan luonnollista, kaiken epätietoisuuden ja kipujen kanssa on epäilevä mieli pakosti nousussa.
        Jos päivät alkavat jo kipuillen ja ylös nousu ei suju kuten ennen, masennus iskee, mutta juuri tuo, periksi en anna olisi mielessä hyvää tekevä voima.
        Aina uusi päivä voi kaiken muuttaa ja sinulla nuo kirjojen annit voimavaroina joilla voit mieltäsi vahvistaa.
        Minä kirjojen ja eri kirjailijoiden tuotteista en pysty hyötymään, se taito on kadonnut.
        Yritän ammentaa jotain mielen liikkeisiin vaikuttavaa noista ulkomaan sarjoista, jotka joskus oikein keskittymistä vaativat.
        Tavallaan sitä itseään etsii vielä vanhanakin, elämässä paljon aukkoja joiden täyttämiseen tarvitaan mietintää.
        Vaikeudet sanotaan on tehty voitettaviksi, näin toivon sinun onnistuvan, vaikka väliin mustat pilvet taivaan peittää.

        Nyt on sitten minullakin nämä kodin puuhat kutsumassa työhön ja toimeen, tyytyväisyys pitäisi siitäkin hommasta jäädä iloksi.
        Oikein mukavaa päivää teille kirjoittajaystävät, kuin myös lukemassa käyvät;)
        Taas pikakirjoittaja en ollut, miksi niin nopsaan tuo kirjautuminen katoaakaan? näin taas skillan

        "Nyt toivoisi viisautta noille vallanhaluisille johtajille, että eivät sotaan meitä enää vie, korona jo melkein sodasta käy, kunpa kaikesta selviäisimme."
        Vai: "enää vie"
        Antautuako olisi heti pitänyt?
        Sitä kai nuo Mannerheimin mainitsemat Leninin suomalaiset soturitkin toivoivat vuonna 1918, kun tarttuivat aseisiin. Tavoitteena oli tehdä Suomesta sosialistinen työväen tasavalta ja siitä sitten osa Neuvostoliittoa.
        Kun ei onnistunut, otti Neuvostoliitto revanssin vuosina 1939 - 44. Silloinkin kai tehtiin virhe, kun ei antauduttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lauantaiaamua koneen ääressä aloittelen, pian se päiväksi muuttuu ja taitaa tullakin ihan mukava sään puolesta, pakkasta reilut kolme ja tuuli ainakin vielä heikonpuoleinen.
        Apteekkiin on asiaa ja kiva on samalla se lenkin kilometrimäärä täyttää.
        Siivoukset teen ensin, hyvällä alulla jo onkin, tekstiilit kannoin haistelemaan raikasta ilmaa;)
        Joskus tuntuu melko turhalta tämä viikon siivous, mutta tapa on tarttunut pysyväksi ja raikkaampaa on ilma siivouksen jälkeen hengittää.

        Ynnämuun kertomaan samoin ajatuksin tuota rokotusvastaisuutta vastaan yhdyn, mikä pelko siihen sisältyykään, suurempi pelon aihe korona lienee.
        Paljon saamme harmeja tästä taudista, jos vielä rokottamatta kulkee ja vaarantaa toistenkin terveyden, ei tavan ihminen rauhaa saisi.
        Ymmärrystä ei tämä asia minultakaan saa.
        Olipa onni ettei juoksuttanut hattusi lento pidempää matkaa;)

        Omasta kodista olette keskustelleet, helppo on näihinkin aiheisiin yhtyä, kyllä koti turvallisen olon antaa, paljon vaikeuksia matkan varrelle on sattunut ja tiukkaa monasti teki.
        Pankkilainan korot hipoi pilviä ja työtä melkein ympäri pyöreitä sai tehdä, ansiotyö ensin ja sitten kodin hommat päälle, mutta eipä silloin väsyminen tuntunut.
        Se tavoite auttoi jaksamisessa, sen jälkeen muita haasteita vielä mukaan tuli, kaikista selviten voi hyvällä mielellä nyt kodissaan viihtyä, kuten sinäkin Miaelina.
        Kumppanin kuolema jätti tyhjän paikan, mutta elämällä on tapana järjestyä ja niin sekin muistoissa mielessä elää kiitollisten ajatusten myötä
        Ano 16,23 kerroit lasten lähteneen maailmaan ja yksin jääneenä totesit hyvä olevan, näin on minulla myös, asunnon vaihdoin minäkin ja tyytyväinen olen olooni kaiken keskellä, siivouspäivänä koen liikaa neliöitä olevan;)

        Lasten kanssa omistan tämän kotini, mutta turvallinen on olo, kun tiedän kotini olevan viimeiseen asti.
        Lapseni on elonsa järjestänyt, tuskin kumpikaan tätä asuntoa tarvitsevat myöhemminkään, myyvät pois, eipä heillä tunnesiteitä asuntoon olekaan.

        Makriina tätä elämän muuttumista kirjoittelit ja onhan se rajoitettu minimiin, kaikessa pitää ottaa huomioon jos vaikka mitä.
        Vähäistä se on muutenkin tämä vanhan ihmisen eläminen, ei enää rajoituksia kaipaisi, mutta minkäs voi.
        Kuitenkin sota-ajan kokeneet muistavat sen tuomat vaikeudet, oli puutetta kaikesta jopa ruuasta ja pelko silloinkin päivittäistä, mutta selvittiin.
        Nyt toivoisi viisautta noille vallanhaluisille johtajille, että eivät sotaan meitä enää vie, korona jo melkein sodasta käy, kunpa kaikesta selviäisimme.

        Fiinufammu kerroit poikasi avusta ja sen pyytämisestä, mielellään varmaan apua antaa, joskin pieni este on sen pyytäminen, en minäkään mielelläni apua pyytele.
        Vävyni on minun apuri useimmin, hän on eläkkeellä ja joutaa useinkin apuun tarvitessa, poikani harvemmin kotosalla, kun maata kiertelee.
        Pyrin hyvin omatoiminen olemaan, mutta joskus on myönnyttävä ja apua hakea;)

        Demeterin pelko vaivoistaan on aivan luonnollista, kaiken epätietoisuuden ja kipujen kanssa on epäilevä mieli pakosti nousussa.
        Jos päivät alkavat jo kipuillen ja ylös nousu ei suju kuten ennen, masennus iskee, mutta juuri tuo, periksi en anna olisi mielessä hyvää tekevä voima.
        Aina uusi päivä voi kaiken muuttaa ja sinulla nuo kirjojen annit voimavaroina joilla voit mieltäsi vahvistaa.
        Minä kirjojen ja eri kirjailijoiden tuotteista en pysty hyötymään, se taito on kadonnut.
        Yritän ammentaa jotain mielen liikkeisiin vaikuttavaa noista ulkomaan sarjoista, jotka joskus oikein keskittymistä vaativat.
        Tavallaan sitä itseään etsii vielä vanhanakin, elämässä paljon aukkoja joiden täyttämiseen tarvitaan mietintää.
        Vaikeudet sanotaan on tehty voitettaviksi, näin toivon sinun onnistuvan, vaikka väliin mustat pilvet taivaan peittää.

        Nyt on sitten minullakin nämä kodin puuhat kutsumassa työhön ja toimeen, tyytyväisyys pitäisi siitäkin hommasta jäädä iloksi.
        Oikein mukavaa päivää teille kirjoittajaystävät, kuin myös lukemassa käyvät;)
        Taas pikakirjoittaja en ollut, miksi niin nopsaan tuo kirjautuminen katoaakaan? näin taas skillan

        Hyvää tätä päivää ja jatkoakin tälle vuodelle.
        Leskirouva minusta tuli vuonna 2000, kylmä talvi oli puolison hautajaisissakin,
        säälitti kylmään maahan joutuminen. Vieläkin tunnen olevani naimisissa hänen kanssaan.
        Voikaa hyvin kaikki! t. M-e.


    • Anonyymi

      Kaunis , rauhallinen pakkasaamu tänään, ei pyrytä, kuten useimpina päivinä.
      Eilen oli monenlaista menoa, jännitinkin etukäteen, kuinka saan kaikki sujumaan,
      mutta Luojan kiitos, kaikki onnistui.
      Kyllä vanhemmilla ihmisillä meillä kaikilla on jotain vaivaa, demeter, mutta "asioilla on tapana järjestyä", siinä toivossa aina kuljen.
      Jollei heti, niin hetken kuluttua, ollaan toivorikkaita!
      Hyvää lauantaita, huomenna uusi päivä, Neeasa

    • Kiitos taas SkillaN kotoisasta ja "mieltä ylentävästä" aamun avauksesta ja rohkaisusta. ja Neeasalle myös..))
      Jos joutuu omassa olossaan siihen pahaan kierteeseen, toinen ihminen/toiset ihmiset voivat sen katkaista. Hyvä tahto on taas avainasemassa. Sen aistii ja ottaa vastaan.
      Olisipa sitä enemmän maailmassa.

      Oma, eilen alkanut ryhtiliikkeeni alkoi lupaavasti. Ilma oli siedettävä, vaikka tuuli oli vähintäinkin navakka. Ynnämuu sen ainakin joutui toteamaan..)) Niinpä selvisin hyvin niistä vähistä lumitöistä, mitä pihamaalla oli tarjolla. Ja ennen muuta, sain oleilla ulkoilmassa. Aion tänäänkin järjestää pientä askaretta pihamaalla.

      Minusta on erityisen antoisaa kun monet kirjoittajat täällä 80 :lla tuovat esille omaa elämänhistoriaansa, kertovat siitä. Itsekin yritän siitä lapsenlapsille kertoa ja pienemmät kuuntevatkin vielä. Isommat ovat jo kiinnittyneet tähän aikaan ja sen nopeaan tapahtumiseen. Elämänrytmi on toisenlainen ja se vetää useimmat imuunsa.
      Silti ei taitaisi olla pahitteeksi isommillekaan oppia näkemään itsensä elämän jatkumolla, ymmärtää, että elämää on ollut ennen heitä ja tulee olemaan myös heidän jälkeensä.
      "Nyt hetki" on sittenkin vain pieni osa todellisuutta ja elämänkulkua, vaikka sitä nykyisin kovasti painotetaan, mielestäni.
      Kauppalistan laatiminen onkin kai sitten tämän päivän tärkein askare. Hyvin toimi kotiin-kuljetus viimeksi: reipas poika toi ostokset ilmoitettuna ajankohtana ja tuotteissa ei ollut moitteen sijaa, ellei jättimäistä kokoa oteta huomioon. Bataatti oli niin iso, että sen pilkkomiseen täytyy saada apua, paprikakin oli jättimäinen..)) No, kai sille, joka tuotteet valitsi toimitettavaksi tuntui oudolta, jos joku ostaa yhden paprikan ja yhden bataatin..))

      Sehän on moneen kertaan todettu, että yksineläjiä ei juuri tuotetarjonnassa huomioida. Pakkauskoot ovat isoja ja tarjouksetkin on kytketty määrään. Pakastin ja kylmäsäilytystilat auttavat tietysti tässä...

      Mukavaa lauantaipäivää kaikille,
      demeter1

      • Tuosta elämän jatkumosta saa häivähdyksiä kuuntelemalla tv:n keskusteluohjelmia. A-studio on mieliohjelmiani, koska en jaksa paneutua lukemalla kaikkiin niihin tietoihin, joita studiossa lyhyesti käsitellään ilta toisensa jälkeen. Olen myös löytänyt Alfa-tv:n keskusteluohjelmat, ja tänään seurasin sieltä Paavo Väyrysen ohjelmaa, joka näköjään on moniosainen. Siinä hän muistelee kuluneitten vuosikymmenten politiikkaa, omasta näkökulmastaan tietenkin. Apunaan muistelmakirjoja, omia ja muiden, joista löytyy tukea hänen kokemuksilleen. Aina hän on tuntenut olevansa väärin ymmärretty. Ollaan Väyrysestä mitä mieltä tahansa, niin politiikan pyörteet ovat olleet hänen elämänsä keskiössä ikiajat. Niistä puhetta riittää.
        Alfalla on lähes päivittäin joku keskusteluohjelma, esim. Sanna Ukkola muistaakseni keskiviikkoisin, jolloin hänellä on vieraita studiossa keskustelemassa päivänpolttavista asioista. Harmi, kun se tulee sen A-studion kanssa samaan aikaan!

        Eilen sain kyydin ostoskeskukseen. Otin mukaan 3 kassia, ja kaikki olivat täynnä tavaraa, kun pois lähdettiin. Erilaisia hankintoja, joita on kelju kantaen kaupasta hakea jalkapatikassa. Teki minunkin mieleni bataattia, mutta en sitten kuitenkaan ostanut. Ensi kerralla! Ostin "suklaa-appelsiinin", tummanruskeavihreän kuorellisen hedelmän, yhden vain. Lienee ihan saman makuinen kuin oranssikin. Hinta vain nelinkertainen, eikä kuoria edes syödä.
        Nyt paistaa aurinko. Minun pitäisi päästä Instrumentariumiin hankkimaan aurinkolasit. En ikinä muista.


      • Makriina kirjoitti:

        Tuosta elämän jatkumosta saa häivähdyksiä kuuntelemalla tv:n keskusteluohjelmia. A-studio on mieliohjelmiani, koska en jaksa paneutua lukemalla kaikkiin niihin tietoihin, joita studiossa lyhyesti käsitellään ilta toisensa jälkeen. Olen myös löytänyt Alfa-tv:n keskusteluohjelmat, ja tänään seurasin sieltä Paavo Väyrysen ohjelmaa, joka näköjään on moniosainen. Siinä hän muistelee kuluneitten vuosikymmenten politiikkaa, omasta näkökulmastaan tietenkin. Apunaan muistelmakirjoja, omia ja muiden, joista löytyy tukea hänen kokemuksilleen. Aina hän on tuntenut olevansa väärin ymmärretty. Ollaan Väyrysestä mitä mieltä tahansa, niin politiikan pyörteet ovat olleet hänen elämänsä keskiössä ikiajat. Niistä puhetta riittää.
        Alfalla on lähes päivittäin joku keskusteluohjelma, esim. Sanna Ukkola muistaakseni keskiviikkoisin, jolloin hänellä on vieraita studiossa keskustelemassa päivänpolttavista asioista. Harmi, kun se tulee sen A-studion kanssa samaan aikaan!

        Eilen sain kyydin ostoskeskukseen. Otin mukaan 3 kassia, ja kaikki olivat täynnä tavaraa, kun pois lähdettiin. Erilaisia hankintoja, joita on kelju kantaen kaupasta hakea jalkapatikassa. Teki minunkin mieleni bataattia, mutta en sitten kuitenkaan ostanut. Ensi kerralla! Ostin "suklaa-appelsiinin", tummanruskeavihreän kuorellisen hedelmän, yhden vain. Lienee ihan saman makuinen kuin oranssikin. Hinta vain nelinkertainen, eikä kuoria edes syödä.
        Nyt paistaa aurinko. Minun pitäisi päästä Instrumentariumiin hankkimaan aurinkolasit. En ikinä muista.

        Itse en ole vielä "löytänyt" tuota Alfa-TV:ta vaikka olen ymmärtänyt, että sen tarjonta olisi suunnattu juuri meidän ikäluokalle, tai siis ainakin työelämästä poistuneille.
        Ne ohjelmat, joita olen katsonut, ovat kyllä olleet mukavan leppoisia ja silti täyttä asiaa.
        Kun vain ehtisi..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Itse en ole vielä "löytänyt" tuota Alfa-TV:ta vaikka olen ymmärtänyt, että sen tarjonta olisi suunnattu juuri meidän ikäluokalle, tai siis ainakin työelämästä poistuneille.
        Ne ohjelmat, joita olen katsonut, ovat kyllä olleet mukavan leppoisia ja silti täyttä asiaa.
        Kun vain ehtisi..))

        Maksamaltamme ykköseltä usein pelastaudun Alfa-TV:lle, siellä ei ihmistä yritetä kauhistuttaa murhamysteereillä, keksityillä murhaamisilla.

        Varsinkin illalla se on julmaa nuorisollekin-
        heidän keskuudessaan murhatkin ovat jo mahdollisia tuon "kasvatuksen" seurauksena.


    • Anonyymi

      Alffa TV on ainoa joka vielä tuottaa hyviä katsottavia ohjelmia,

      • Tässä ikääntynyt tv:n kuluttaja ihmettelee nyypäivän hupiohjelmia, kun niitä ei millään jaksa katsoa. Eilen surffasin jollekin kanavalle, jossa oli ns. leikkimielinen tietokilpailu, ja väärin vastanneen päälle ammuttiin jotain litkua ja jauhoa, niin että ihminen oli täysin ko. aineen peittämä. Olisiko sille pitänyt nauraa?
        On putous, jota ei millään enää jaksa. Ja painonpudottajia, onnenpyörää pyörittäviä ja sitten se Janne Katajan juontama ohjelma, jossa seinän takaa esitetään kysymyksiä ja valitaan matkaseura, mikä sen ohjelman nimi nyt olikaan! - Ja ei siinä kaikki, monia muita yhtä hohdokkaita ohjelmia riittää!
        Näitä me saamme katsoa ihan hyvällä omallatunnolla, sillä olemme veroissa maksaneet tv-yhtiön kustannukset. Hahhaa.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Tässä ikääntynyt tv:n kuluttaja ihmettelee nyypäivän hupiohjelmia, kun niitä ei millään jaksa katsoa. Eilen surffasin jollekin kanavalle, jossa oli ns. leikkimielinen tietokilpailu, ja väärin vastanneen päälle ammuttiin jotain litkua ja jauhoa, niin että ihminen oli täysin ko. aineen peittämä. Olisiko sille pitänyt nauraa?
        On putous, jota ei millään enää jaksa. Ja painonpudottajia, onnenpyörää pyörittäviä ja sitten se Janne Katajan juontama ohjelma, jossa seinän takaa esitetään kysymyksiä ja valitaan matkaseura, mikä sen ohjelman nimi nyt olikaan! - Ja ei siinä kaikki, monia muita yhtä hohdokkaita ohjelmia riittää!
        Näitä me saamme katsoa ihan hyvällä omallatunnolla, sillä olemme veroissa maksaneet tv-yhtiön kustannukset. Hahhaa.

        Olen samaa mieltä. täyttä moskaa TV:n tarjonta nykyään.


      • Makriina kirjoitti:

        Tässä ikääntynyt tv:n kuluttaja ihmettelee nyypäivän hupiohjelmia, kun niitä ei millään jaksa katsoa. Eilen surffasin jollekin kanavalle, jossa oli ns. leikkimielinen tietokilpailu, ja väärin vastanneen päälle ammuttiin jotain litkua ja jauhoa, niin että ihminen oli täysin ko. aineen peittämä. Olisiko sille pitänyt nauraa?
        On putous, jota ei millään enää jaksa. Ja painonpudottajia, onnenpyörää pyörittäviä ja sitten se Janne Katajan juontama ohjelma, jossa seinän takaa esitetään kysymyksiä ja valitaan matkaseura, mikä sen ohjelman nimi nyt olikaan! - Ja ei siinä kaikki, monia muita yhtä hohdokkaita ohjelmia riittää!
        Näitä me saamme katsoa ihan hyvällä omallatunnolla, sillä olemme veroissa maksaneet tv-yhtiön kustannukset. Hahhaa.

        Terveiset aurinkoiselta etelärannikolta! Pohjoisenpuolinen navakka tuuli ja myrskypuuskat laantuivat, -6 astetta tuntui lenkillä miellyttävän raikkaalta. Ulkoilu ja kotoilu ovatkin nämä korona-ajan yksinkertaiset huvit. Takkaa lämmitetään joka päivä, on niin mukava viritellä tulta hyväntuoksuisilla koivuklapeilla, antaa liekkien vangita katseen. Se on oikein meditaatiohetki, liekkien tuijotus on ihmiskunnan ikiaikaisia yhdistäviä asioita, samalla turvaa pedoilta ja yhteisöllisyyttä. Masentavia puheita puunpolton haitoista ilmakehälle on liikkeellä, pienhiukkaset hengityselimillekin harmia aiheuttaa. En ole koskaan tupakoinut, jospa minun puiden ja kynttilöiden polton kiintiössäni on vielä hiukan tilaa. Sähkön hinta on huipussaan, varaava takka alentaa lämmityskustannuksia. Ei ole kauankaan, kun rakennusmääräyksissä oli ainakin suositus, ellei määräys toisesta lämmönlähteestä suoran sähkölämmityksen ohella.

        Telkkaria on tullut töllötettyä koronavankeuden aikana tavallista enemmän, on tuolla Alfallakin surffailtu, esimerkiksi tansseja katsotaan, entisiä tanssihulluja kun ollaan ja voidaan vieläkin matto rullata ja pyörähdellä, kun oikein vetävät rytmit houkuttavat. Katsotaan Avaraa luontoa, eläinlääkäri Polia, Teemaa, Strömsötä, Puutarhan pelastajia, ykköseltä viidenjälkeistä sarjaa jne. Meillekään ei aukene nuo kilpailut, pudotuspelit eivätkä Putouksen kaltaiset viihdeohjelmat, ei parinetsinnät, ei painonpudotukset, Joskus kysytty lapsilta ja hedän puolisoiltaan, iätään 41-47, katsovatko he, mutta eivät kuulemma hekään. Jokin aika sitten mininäkin kanavia surffaillessa törmäsin tuohon 90 päivää morsiamena, josta en saa selkoa, onko se näyteltyä vai totta. Aivan uskomatonta sinisilmäisyyttä lähteä maapallon toiselle puolelle tapaamaan pelkästään netissä tutustumisen perusteella ja jopa lähetellä rahaa. On 300-kiloisten pesua ja lihavuusleikkauksia, kauheiden paiseiden poksauttelua, eikö tuollaisia ohjelmia ole kutsuttu sosiaalipornoksi?

        Kirjastokin toimii, mutta kyllä ihminen kaipaa muutakin, ihan oikeita kontakteja ja muihinkin kuin tätä samaa huushollia ja kaikkea muutakin jakavaa puolisoa, niin mukava mies kuin hän onkin. Lähiperheiden kanssa on onnistuttu melko hyvin järjestämään tapaamisia, yhteys on tiivistäkin. Mutta omat ikätoverit, karanteenikohtalotoverit, vertaisystävät, sisarukset, heitä kaipaan ja pari on ehtinyt tänä aikana lähteä ikiajoiksi, ilman että on voinut hyvästellä ja saattaa viimeiselle matkalle.

        Alan pian testata tuliterää moccamasteria. Edellinen palveli melkein 15 v, mutta kolautin lasikannun teräshanaan ja kannuun tuli iso särö. Nettikaupassa oli sopivasti hyvä tarjous, ja sain uuden postissa kolmessa päivässä.

        Hyvää viikonvaihetta, kirjoitteluystävät!


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Tässä ikääntynyt tv:n kuluttaja ihmettelee nyypäivän hupiohjelmia, kun niitä ei millään jaksa katsoa. Eilen surffasin jollekin kanavalle, jossa oli ns. leikkimielinen tietokilpailu, ja väärin vastanneen päälle ammuttiin jotain litkua ja jauhoa, niin että ihminen oli täysin ko. aineen peittämä. Olisiko sille pitänyt nauraa?
        On putous, jota ei millään enää jaksa. Ja painonpudottajia, onnenpyörää pyörittäviä ja sitten se Janne Katajan juontama ohjelma, jossa seinän takaa esitetään kysymyksiä ja valitaan matkaseura, mikä sen ohjelman nimi nyt olikaan! - Ja ei siinä kaikki, monia muita yhtä hohdokkaita ohjelmia riittää!
        Näitä me saamme katsoa ihan hyvällä omallatunnolla, sillä olemme veroissa maksaneet tv-yhtiön kustannukset. Hahhaa.

        Eikö nuo mainitsemasi ohjelmat pyöri kaupallisilla kanavilla?

        Ei ne maksetut verot kai niille mene.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö nuo mainitsemasi ohjelmat pyöri kaupallisilla kanavilla?

        Ei ne maksetut verot kai niille mene.

        Taidatpa olla oikeassa. Enhän minä tuota huomannutkaan ajatella. Kiitos ja ylistys. Mainostajathan ne maksavat.
        Ylen kanavat eivät taida tarjota kaikkea roskaa. Olen huomannut, että Teemalla on aika paljon ohjelmia, joita kannattaa seurata.


    • Nykyisin sanotaan, että ollaan vaiheessa, kun jokin on kesken. Viikko on kyllä melkein päätöksessä ja vaihtumassa uuteen , joten olisi ollut parempi toivottaa viikonvaihdetta.
      😊

      • Anonyymi

        Hyvää lauantai-iltaa!
        Kaunis pakkaspäivä oli, aurinkoinen.

        Minun viikonvaihde alkaa perjantaista ja kestää sunnuntai-iltaa. Olen hyvinkin vielä vaiheessa viikonlopun suhteen ;)
        Vaiheessa on vielä äänestäminen ja sen vaiheen saata päätöseen huomenna.

        Tuo Ramoonan mainitsema "vaiheessa" sana, enempi nuorempien käyttämä, antaa minulle mielikuvan, että jokin on kuitenkin toteutumassa eikä vain suunnitteilla. Kaikki tuntuu niin yhteiskunnassa kuin omassa elämässäkin olevan vaiheessa. Niin mielelläni saattaisin tuon koronan päätökseen ja optimistisesti ajattelen tuon omikronin myötä sen pikkuhiljaa hyytyvän siihen "normi influenssan" tasolle.

        Itselleni olen viritellyt uusia "ajantappo" ja "pään koossa pysymiseksi" tekemisiä entisten lisäksi. Pieni pelko on ollut, että jään tähän vaiheeseen vaikka korona loppuisikin. Pystynkö nykäisemään itseni enää näistä pienistä ympyröistä uudenlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen. Jää nähtäväksi.

        Jaahas, Strömsöössä menee hyvin, täytyykin katsoa.

        Mielekästä viikonloppua!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää lauantai-iltaa!
        Kaunis pakkaspäivä oli, aurinkoinen.

        Minun viikonvaihde alkaa perjantaista ja kestää sunnuntai-iltaa. Olen hyvinkin vielä vaiheessa viikonlopun suhteen ;)
        Vaiheessa on vielä äänestäminen ja sen vaiheen saata päätöseen huomenna.

        Tuo Ramoonan mainitsema "vaiheessa" sana, enempi nuorempien käyttämä, antaa minulle mielikuvan, että jokin on kuitenkin toteutumassa eikä vain suunnitteilla. Kaikki tuntuu niin yhteiskunnassa kuin omassa elämässäkin olevan vaiheessa. Niin mielelläni saattaisin tuon koronan päätökseen ja optimistisesti ajattelen tuon omikronin myötä sen pikkuhiljaa hyytyvän siihen "normi influenssan" tasolle.

        Itselleni olen viritellyt uusia "ajantappo" ja "pään koossa pysymiseksi" tekemisiä entisten lisäksi. Pieni pelko on ollut, että jään tähän vaiheeseen vaikka korona loppuisikin. Pystynkö nykäisemään itseni enää näistä pienistä ympyröistä uudenlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen. Jää nähtäväksi.

        Jaahas, Strömsöössä menee hyvin, täytyykin katsoa.

        Mielekästä viikonloppua!

        brinkkala

        Nonnii ännä, n, oli pudonnut monesta sanasta pois muiden virheiden lisäksi, sori.

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nonnii ännä, n, oli pudonnut monesta sanasta pois muiden virheiden lisäksi, sori.

        brinkkala

        Sunnuntaiaamu ja pieni lumisade säänkuvana.
        Kotisairaanhoitaja kiirehtii antamaan tarvittavaa hoitoa naapuri taloon, muuten aivan tyhjät kadut.
        Sininen hämärä ja hyvä olo, siitä päivään suuntaus:)

        Noita pieniä virheitä mitä kirjoittaessa syntyy, en usko monenkaan edes huomioivan brinkkala;)
        Sanoilla on tietenkin väliä, asia muuttuu täysin useastikin väärän sanan myötä, mutta sen verran ymmärrystä uskon kaikilla olevan, että tekstin sanoma ymmärretään.
        Aika rankkaa elämä nykyisin on, kun kaikessa on tuo, jos korona sallii, suunnittelu kaiken mahdollisen kohdassa loppuu noihin sanoihin.
        Kyllästyminen on totinen tosi, mutta tälle ei kukaan mitään mahda ja siihen on tyytyminen.
        Tänään kai sitten joltakin osin asiat voivat parempaan suuntaan muuttua, näin ainakin on lupailtu., tosin koronaan ei tälläkään vaikutusta.

        Ramoona luettelit noita ohjelmia mitä telkkarista nykyisin näkee, ohitan melkein järjestään, ei nauru tule, ehkä häpeän tunne siitä mihin suuntaan on menty.
        Joskus aikoinaan hupiohjelmissa oli jotain järjen poikasta, nykyään ei mitään, ehkä tyyli on nyt tämä ja minä ja moni toinenkin on jäänyt vanhan asteelle.
        Makriina samoja mielipiteitä esitti ja todisti sen mitä useampi ajattelee.
        Samat juontajat joka ohjelmissa, kulunein kasvoin ja esiintymistyylein, nyt jos koskaan vaihtelua kaipaisi.
        Kaikkia ei miellytä samat ohjelmat ja tämäkin asia on kaiken muunkin kohdalla, tyytymättömyys kasvaa.
        Lueskelen yleisönosastojen lehdissä, mikään ei ole hyvin, aina purnataan, kaupunkini rakensi sillat koskien yli virkistys alueelle, nyt ne ei ole talvikunnonhoidon piirissä ja valitusta siitä tulee, ennen polut tallaamalla kunnossa pidettiin, nyt ei onnistu enää sekään.
        Hyvä ei ole koskaan, kai asfaltti olisi lenkkipoluille, kuin myös latujen alle valettava;)
        Veronmaksuja itketään ja samalla vaatimukset kasvaa, eurot ei puussa kasva.

        Miaelina sama vuosi oli mieheni kuollessa, kauan on elämä yksin jatkunut, kaipuu mukana kulkee.
        Kyllä nämä nykyiset vaateet paljon meiltä vanhemmiltakin vaatii, on osattava ja jaksettava hoitaa nykypäivän muutokset huomioiden, joskus epävarmuus jäytää ja jännittäminen kaiken onnistumisesta on useinkin huolena.
        Kuitenkin on voimia sen verran, että yritystä riittää ja hyvämieli onnistuessa, kuten Neeassa kerroit;)

        Ehkä ymmärsit mitä tarkoitin Ano 11,16, mutta sanan sija löytyi.
        Antautumista en todellakaan sanallakaan maininnut, kiitosmielin muistelen sen ajan miehiä ja naisia, joilla riitti uskoa kestää ja taistella sodankin kauhut.
        Itse olin lapsi sodan aikana, mutta sodan jälkeinen aika muistona ja toivon sydämestäni, että sitä emme joutuisi enää elämään.
        Se mitä nämä taistelut ovat tuoneet tullessaan se tiedetään, mutta jos näitä ei olisi ollut, missä olisimmekaan tänä päivänä on arvoitus.
        En halua asiasta sananvaihtoa, minä kaikkine virheineni en pysty asiaa valottamaan.

        Liput liehuvat vaalipäivän kunniaksi, nyt on se päivä jolloin vaikuttaminen jokaisella omassa vallassa, se pieni osa mihin kansalainen pystyy osallistumaan, käykää äänenne antamassa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamu ja pieni lumisade säänkuvana.
        Kotisairaanhoitaja kiirehtii antamaan tarvittavaa hoitoa naapuri taloon, muuten aivan tyhjät kadut.
        Sininen hämärä ja hyvä olo, siitä päivään suuntaus:)

        Noita pieniä virheitä mitä kirjoittaessa syntyy, en usko monenkaan edes huomioivan brinkkala;)
        Sanoilla on tietenkin väliä, asia muuttuu täysin useastikin väärän sanan myötä, mutta sen verran ymmärrystä uskon kaikilla olevan, että tekstin sanoma ymmärretään.
        Aika rankkaa elämä nykyisin on, kun kaikessa on tuo, jos korona sallii, suunnittelu kaiken mahdollisen kohdassa loppuu noihin sanoihin.
        Kyllästyminen on totinen tosi, mutta tälle ei kukaan mitään mahda ja siihen on tyytyminen.
        Tänään kai sitten joltakin osin asiat voivat parempaan suuntaan muuttua, näin ainakin on lupailtu., tosin koronaan ei tälläkään vaikutusta.

        Ramoona luettelit noita ohjelmia mitä telkkarista nykyisin näkee, ohitan melkein järjestään, ei nauru tule, ehkä häpeän tunne siitä mihin suuntaan on menty.
        Joskus aikoinaan hupiohjelmissa oli jotain järjen poikasta, nykyään ei mitään, ehkä tyyli on nyt tämä ja minä ja moni toinenkin on jäänyt vanhan asteelle.
        Makriina samoja mielipiteitä esitti ja todisti sen mitä useampi ajattelee.
        Samat juontajat joka ohjelmissa, kulunein kasvoin ja esiintymistyylein, nyt jos koskaan vaihtelua kaipaisi.
        Kaikkia ei miellytä samat ohjelmat ja tämäkin asia on kaiken muunkin kohdalla, tyytymättömyys kasvaa.
        Lueskelen yleisönosastojen lehdissä, mikään ei ole hyvin, aina purnataan, kaupunkini rakensi sillat koskien yli virkistys alueelle, nyt ne ei ole talvikunnonhoidon piirissä ja valitusta siitä tulee, ennen polut tallaamalla kunnossa pidettiin, nyt ei onnistu enää sekään.
        Hyvä ei ole koskaan, kai asfaltti olisi lenkkipoluille, kuin myös latujen alle valettava;)
        Veronmaksuja itketään ja samalla vaatimukset kasvaa, eurot ei puussa kasva.

        Miaelina sama vuosi oli mieheni kuollessa, kauan on elämä yksin jatkunut, kaipuu mukana kulkee.
        Kyllä nämä nykyiset vaateet paljon meiltä vanhemmiltakin vaatii, on osattava ja jaksettava hoitaa nykypäivän muutokset huomioiden, joskus epävarmuus jäytää ja jännittäminen kaiken onnistumisesta on useinkin huolena.
        Kuitenkin on voimia sen verran, että yritystä riittää ja hyvämieli onnistuessa, kuten Neeassa kerroit;)

        Ehkä ymmärsit mitä tarkoitin Ano 11,16, mutta sanan sija löytyi.
        Antautumista en todellakaan sanallakaan maininnut, kiitosmielin muistelen sen ajan miehiä ja naisia, joilla riitti uskoa kestää ja taistella sodankin kauhut.
        Itse olin lapsi sodan aikana, mutta sodan jälkeinen aika muistona ja toivon sydämestäni, että sitä emme joutuisi enää elämään.
        Se mitä nämä taistelut ovat tuoneet tullessaan se tiedetään, mutta jos näitä ei olisi ollut, missä olisimmekaan tänä päivänä on arvoitus.
        En halua asiasta sananvaihtoa, minä kaikkine virheineni en pysty asiaa valottamaan.

        Liput liehuvat vaalipäivän kunniaksi, nyt on se päivä jolloin vaikuttaminen jokaisella omassa vallassa, se pieni osa mihin kansalainen pystyy osallistumaan, käykää äänenne antamassa.

        "Se mitä nämä taistelut ovat tuoneet tullessaan se tiedetään, mutta jos näitä ei olisi ollut, missä olisimmekaan tänä päivänä on arvoitus.
        En halua asiasta sananvaihtoa, minä kaikkine virheineni en pysty asiaa valottamaan."

        Olisi sitten korrektia, että jättäisit polittisen suuntauksesi mainitsematta. Samalla voisit jättää myös poliittisten henkilöiden arvostelemisen tekemättä.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamu ja pieni lumisade säänkuvana.
        Kotisairaanhoitaja kiirehtii antamaan tarvittavaa hoitoa naapuri taloon, muuten aivan tyhjät kadut.
        Sininen hämärä ja hyvä olo, siitä päivään suuntaus:)

        Noita pieniä virheitä mitä kirjoittaessa syntyy, en usko monenkaan edes huomioivan brinkkala;)
        Sanoilla on tietenkin väliä, asia muuttuu täysin useastikin väärän sanan myötä, mutta sen verran ymmärrystä uskon kaikilla olevan, että tekstin sanoma ymmärretään.
        Aika rankkaa elämä nykyisin on, kun kaikessa on tuo, jos korona sallii, suunnittelu kaiken mahdollisen kohdassa loppuu noihin sanoihin.
        Kyllästyminen on totinen tosi, mutta tälle ei kukaan mitään mahda ja siihen on tyytyminen.
        Tänään kai sitten joltakin osin asiat voivat parempaan suuntaan muuttua, näin ainakin on lupailtu., tosin koronaan ei tälläkään vaikutusta.

        Ramoona luettelit noita ohjelmia mitä telkkarista nykyisin näkee, ohitan melkein järjestään, ei nauru tule, ehkä häpeän tunne siitä mihin suuntaan on menty.
        Joskus aikoinaan hupiohjelmissa oli jotain järjen poikasta, nykyään ei mitään, ehkä tyyli on nyt tämä ja minä ja moni toinenkin on jäänyt vanhan asteelle.
        Makriina samoja mielipiteitä esitti ja todisti sen mitä useampi ajattelee.
        Samat juontajat joka ohjelmissa, kulunein kasvoin ja esiintymistyylein, nyt jos koskaan vaihtelua kaipaisi.
        Kaikkia ei miellytä samat ohjelmat ja tämäkin asia on kaiken muunkin kohdalla, tyytymättömyys kasvaa.
        Lueskelen yleisönosastojen lehdissä, mikään ei ole hyvin, aina purnataan, kaupunkini rakensi sillat koskien yli virkistys alueelle, nyt ne ei ole talvikunnonhoidon piirissä ja valitusta siitä tulee, ennen polut tallaamalla kunnossa pidettiin, nyt ei onnistu enää sekään.
        Hyvä ei ole koskaan, kai asfaltti olisi lenkkipoluille, kuin myös latujen alle valettava;)
        Veronmaksuja itketään ja samalla vaatimukset kasvaa, eurot ei puussa kasva.

        Miaelina sama vuosi oli mieheni kuollessa, kauan on elämä yksin jatkunut, kaipuu mukana kulkee.
        Kyllä nämä nykyiset vaateet paljon meiltä vanhemmiltakin vaatii, on osattava ja jaksettava hoitaa nykypäivän muutokset huomioiden, joskus epävarmuus jäytää ja jännittäminen kaiken onnistumisesta on useinkin huolena.
        Kuitenkin on voimia sen verran, että yritystä riittää ja hyvämieli onnistuessa, kuten Neeassa kerroit;)

        Ehkä ymmärsit mitä tarkoitin Ano 11,16, mutta sanan sija löytyi.
        Antautumista en todellakaan sanallakaan maininnut, kiitosmielin muistelen sen ajan miehiä ja naisia, joilla riitti uskoa kestää ja taistella sodankin kauhut.
        Itse olin lapsi sodan aikana, mutta sodan jälkeinen aika muistona ja toivon sydämestäni, että sitä emme joutuisi enää elämään.
        Se mitä nämä taistelut ovat tuoneet tullessaan se tiedetään, mutta jos näitä ei olisi ollut, missä olisimmekaan tänä päivänä on arvoitus.
        En halua asiasta sananvaihtoa, minä kaikkine virheineni en pysty asiaa valottamaan.

        Liput liehuvat vaalipäivän kunniaksi, nyt on se päivä jolloin vaikuttaminen jokaisella omassa vallassa, se pieni osa mihin kansalainen pystyy osallistumaan, käykää äänenne antamassa.

        Jaa, että on avoitus missä olisimmekaan, jos kotimaataan ja kulttuuriaan rakastavia suomalaisia ei olisi viety puolustamaan maataan. Kyllä tämän kaikki tietävät. Olisimme voittajan vallan alla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se mitä nämä taistelut ovat tuoneet tullessaan se tiedetään, mutta jos näitä ei olisi ollut, missä olisimmekaan tänä päivänä on arvoitus.
        En halua asiasta sananvaihtoa, minä kaikkine virheineni en pysty asiaa valottamaan."

        Olisi sitten korrektia, että jättäisit polittisen suuntauksesi mainitsematta. Samalla voisit jättää myös poliittisten henkilöiden arvostelemisen tekemättä.

        Sana on vapaa. Sinä toope et määrää kuka mistäkin kirjoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, että on avoitus missä olisimmekaan, jos kotimaataan ja kulttuuriaan rakastavia suomalaisia ei olisi viety puolustamaan maataan. Kyllä tämän kaikki tietävät. Olisimme voittajan vallan alla.

        Vaikuttaa siltä, että on kommunistimäistä ajattelua täällä.
        Ei ketään rintamalle viety, eikä maata viety sotaan.
        Maassa olivat lailliset hallitukset ja eduskunnat, jotka demokraatiseti ( enemmistöpäätös sitoo myös hävinneitäkin) meitä kaikilta saamansa valtuuksien nojalla päättivät (sopivat puolestamme asiasta). Ei siis viety, vaan sopimuksen mukaan elettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, että on avoitus missä olisimmekaan, jos kotimaataan ja kulttuuriaan rakastavia suomalaisia ei olisi viety puolustamaan maataan. Kyllä tämän kaikki tietävät. Olisimme voittajan vallan alla.

        Noin 100 000 nuorta suomalaista surmattiin sinne Karjalan metsiin.


      • Anonyymi

        Sinä Breznevin ihailija olet varmaan sitä mieltä, että Baltian maatkin halusivat Neuvostoliittoon, ei niitä miehitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sana on vapaa. Sinä toope et määrää kuka mistäkin kirjoittaa.

        Kuka toope on eniten toope?
        Kun olet eri mieltä, tai sinulla on toinen näkemys kuin minulla, niin kumpi on enempi toope?
        Molemmatko?
        Onko toope aina se, joka on oikeassa, vai onko toope aina se joka luulee olevansa oikeassa, vai onko toope se, joka kuvittelee, että toinen on väärässä, koska itse on eri mieltä?
        Onko toope se, joka kirjoittaa anona mielipiteitä, joita ei kehtaa sanoa nimmarillaan?
        Kysyy toopemainen rekattu, nyt anona
        Täällä kun saa kirjoittaa mitä haluaa, kuten sanottiu: Sana on vapaa
        Se on moneen kertaan julistettu, niin että kyllä toopetkin sen tietävät.


    • Ihan oli tänään sunnuntaipäivän tuntu, vaikka usein eivät päivät toisistaan erotu. sama meno arki tai pyhä.
      Kivan oloinen ilma on täälläkin. Vain yksi aste pakkasta ja tuulikin on tyyntynyt. Ei muuta kuin ulos ontumaan..)) Nämä viikonloput tuntuvat erityisen tylsiltä kun pikkumiehenkin vierailut ovat nyt katkolla, vai kuuluuko sanoa "tauolla" ?

      Ainakin minä olen joutunut hyväksymään tuon kirjoitustaidon heikentymisen. Eikä aina viitsi edes virheitä korjata vaikka niitä huomaa, paras nähdä se menetyksenä muiden menetysten joukossa ja luottaa lukijan hyväntahtoisuuteeen, se auttaa ymmärryksessäkin..))
      Skillan kun kertoi tuosta kotisairaanhoitajahavainnostaan tuli mieleen eilinen Perjantai-ohjelma, jonka aiheena vanhusten hoito oli. Katsoiko kukaan ? Vähän ankea olo siitä jäi ja tietysti huoli omasta pärjäämisestä jos itse päätyy samaan tilaan.

      Juuri vähän aikaa sitten naapurin rouva, 83, joutui/pääsi ympärivuorokautisen hoivan piiriin ja pähkäilee nyt uuden "kodin" sisustusta. Vanhaa kun ei aina voi sijoittaa uusiin puitteisiin ja pieneläkeläisellä ei juuri ole varoja mittaviin uusiin hankintoihin. Vähän häntä suretti, ettei ollut aikanaan ottanut lukuun oman raihnastumisen mahdollisuutta vaan "eli täysillä" silloin kun voimia ja varallisuutta oli.
      Tässä on mielestäni yksi sudenkuoppa, mihin nykyihminen helposti putoaa, kun uskoo vakuutuksiin siitä, että "yhteiskunta" hoitaa meidät vauvasta vaariin. Ennen oli kunnia-asia, että vähävaisillakin oli ainakin "arkkurahat" säästössä ja oli ihan tavallista, että lihavina vuosina varauduttiin laihoihin, että jonkin verran oli kaikilla säästöjä pahan päivän varalle.
      Nyt eletään helposti kädestä suuhun ja monien on vaikea tottua esim. elintason laskuun eläkkeelle siirryttäessä.
      Kuitenkin täälläkin on jokunen kertonut, että pärjää hyvin, vaikka elää köyhyysrajalla, jopa alle sen. Tänä vuonna köyhyysraja taisi olla 15000 euroa vuodessa.
      Mutta kuten SkillaN kirjoitti, elintasovaatimukset ovat kohonneet vuodesta toiseen. Aika harva taitaa todeta, että hänelle riittää. Viimeksi kai Sauli Niinistö kun ei ottanut vastaan hänelle "kuuluvaa" palkkaa/etuutta. Ja pilkkaa sai siitä osakseen.

      No. Markkinatalous, markkinoiden arvot. Helppo ne on omaksua ja niiden puitteissa elää, vaikka velkarahalla, kuten Suomi nytkin elää.

      Nyt taitaa mennä jo liian pahaksi puheeksi. Ettei kukaan vain pahoita mieltään..))

      Mukavaa sunnuntainta kuitenkin kaikille,
      demeter1

      • Tulipahan käytyä äänestämässä. Ei ollut suurta tungosta, nopsaan se
        meni.
        Skillania joku anonyyni nokitteli aivan turhasta. Ja luettelipa vielä "ehtojakin."
        Tällaiset taitaa kuulua tapoihin:) En minäkään ryhdy vanhoja penkomaan, vaikka
        olen historiaa jonkun verran lukenutkin.
        Kyllä se on havaittavissa, että vaatimukset ovat lisääntyneet siitä minunkin
        ikäluokan nuoruuden ajoista. Näistähän Skillan ja demeter kirjoittivatkin.
        Vanhasta oppini saaneena, olen kai "jälkeen jäänyt." Mökkiläisen suurperheestä,
        korvesta olen lähtöisin. Elämä oli kaikinpuolin hyvin niukkaa. Ajoittain ruuastakin
        oli puutetta, eikä ollut kyse laadusta.
        Kun nyt tuntuu aivan tuntemattomillakin olevan tietoa, tai arvuuttelua, niin
        otanpa asian esille. Niistä lähtökohdistani johtuen olen ollut sitä mieltä, että
        kuulun työvänluokkaan. Työnteon aloitin tarpeesta johtuen hyvin varhain
        lapsuudessa ja ymmärsin, että näin kuuluu tehdä.
        Näistä ajoista opin, että aina on säästettävä pahempien päivien varalle. Nyt
        kyllä olemme siinä tilanteessa, että asunto on maksettu aikapäiviä sitten.
        Kyllä olen edelleen"kitupiikki." Valikoiden ja vain tarpeeseen teen ostokset.
        Täytyyhän varautua myös"pahan päivän varallekin." Tyytyväinen kyllä olen
        siihen, mikä on nyt tilanteeni.
        Mainitsin kuuluvani vieläkin työväenluokkaan ja ihan häpeilemättä. Voi
        sen politiikaksikin vääntää. Tosin kovin vähän olen varsinaisessa toiminnassa
        ollut. Luottamusmiestoiminnassa kyllä vuosikymmeniä.
        Hyvää jatkoa!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Tulipahan käytyä äänestämässä. Ei ollut suurta tungosta, nopsaan se
        meni.
        Skillania joku anonyyni nokitteli aivan turhasta. Ja luettelipa vielä "ehtojakin."
        Tällaiset taitaa kuulua tapoihin:) En minäkään ryhdy vanhoja penkomaan, vaikka
        olen historiaa jonkun verran lukenutkin.
        Kyllä se on havaittavissa, että vaatimukset ovat lisääntyneet siitä minunkin
        ikäluokan nuoruuden ajoista. Näistähän Skillan ja demeter kirjoittivatkin.
        Vanhasta oppini saaneena, olen kai "jälkeen jäänyt." Mökkiläisen suurperheestä,
        korvesta olen lähtöisin. Elämä oli kaikinpuolin hyvin niukkaa. Ajoittain ruuastakin
        oli puutetta, eikä ollut kyse laadusta.
        Kun nyt tuntuu aivan tuntemattomillakin olevan tietoa, tai arvuuttelua, niin
        otanpa asian esille. Niistä lähtökohdistani johtuen olen ollut sitä mieltä, että
        kuulun työvänluokkaan. Työnteon aloitin tarpeesta johtuen hyvin varhain
        lapsuudessa ja ymmärsin, että näin kuuluu tehdä.
        Näistä ajoista opin, että aina on säästettävä pahempien päivien varalle. Nyt
        kyllä olemme siinä tilanteessa, että asunto on maksettu aikapäiviä sitten.
        Kyllä olen edelleen"kitupiikki." Valikoiden ja vain tarpeeseen teen ostokset.
        Täytyyhän varautua myös"pahan päivän varallekin." Tyytyväinen kyllä olen
        siihen, mikä on nyt tilanteeni.
        Mainitsin kuuluvani vieläkin työväenluokkaan ja ihan häpeilemättä. Voi
        sen politiikaksikin vääntää. Tosin kovin vähän olen varsinaisessa toiminnassa
        ollut. Luottamusmiestoiminnassa kyllä vuosikymmeniä.
        Hyvää jatkoa!

        Mutta ynnämuu, onhan meillä maassa "työväen presidenttikin", kuten Niinistö takavuosien kampanjassa itseään nimitti.
        Nyt kun luokkaeroista puhutaan - siis silloin kun puhutaan - niin kyllä se työväki taitaa keskiluokkaan kuulua. Rahallahan kaikki nykyisin mitataan ja jossakin keskustelussa (Jälkiviisaat) verrattiin paperityömiehen ja sairaanhoitajan palkkoja 6000/3000 paperimiehen hyväksi. Niin että kyllä työmies on palkkansa - ja myös arvonsa - ansainnut..))
        Ja mihin tämä maa joutuisi ilman työväkeä, käden taitojen taitajia, joista monet ovat vielä näitä "yleismies Jantusia", joilta sujuu työn kuin työ. Tämän olen monesti todennut, kun olen näitä apumiehiä tarvinnut milloin mihinkin hommaan.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Mutta ynnämuu, onhan meillä maassa "työväen presidenttikin", kuten Niinistö takavuosien kampanjassa itseään nimitti.
        Nyt kun luokkaeroista puhutaan - siis silloin kun puhutaan - niin kyllä se työväki taitaa keskiluokkaan kuulua. Rahallahan kaikki nykyisin mitataan ja jossakin keskustelussa (Jälkiviisaat) verrattiin paperityömiehen ja sairaanhoitajan palkkoja 6000/3000 paperimiehen hyväksi. Niin että kyllä työmies on palkkansa - ja myös arvonsa - ansainnut..))
        Ja mihin tämä maa joutuisi ilman työväkeä, käden taitojen taitajia, joista monet ovat vielä näitä "yleismies Jantusia", joilta sujuu työn kuin työ. Tämän olen monesti todennut, kun olen näitä apumiehiä tarvinnut milloin mihinkin hommaan.

        Onko työläinen tai työväki todellisuudesta vieraantunut sana nykypäivänä ?
        Kaikkihan nykyään töitä tekevät ja toisen asteen koulutus on lähes kaikilla,
        ammatillinen koulutus vähintään.
        Nykyään on paremminkin neutraali "jako" palkansaaja ja työnantaja.

        Joskus ennen "työ" oli kevyttä herrasväen harrastelua, karrikoiden
        ylioppilaat kävelivät kyläteillä ja kaupungeissa yo-lakki päässään keppi kädessä
        ainakin vanhoissa Suomi-filmeissä.
        Raskaat, fyysiset työt olivat työväen töitä.

        Työväen ja yläluokan erotti koulutus ja suvussa polvesta toiseen peritty omaisuus.
        Luokkaerot ovat vieläkin olemassa, mutta korkeasti koulutetut eivät korosta
        (oletettua) "ylemmyyttään" ja "paremmuuttaan" niinkuin joskus ennen.

        Vain neljä luokkaa kansakoulun käyneitä ei ole enää kuten ennen sotaa,
        koulunkäynti saattoi jäädä tyngäksi ja sodan jälkeen käärittiin hihat ja alettiin
        puurtaa töitä, jos ei suvussa varallisuutta ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko työläinen tai työväki todellisuudesta vieraantunut sana nykypäivänä ?
        Kaikkihan nykyään töitä tekevät ja toisen asteen koulutus on lähes kaikilla,
        ammatillinen koulutus vähintään.
        Nykyään on paremminkin neutraali "jako" palkansaaja ja työnantaja.

        Joskus ennen "työ" oli kevyttä herrasväen harrastelua, karrikoiden
        ylioppilaat kävelivät kyläteillä ja kaupungeissa yo-lakki päässään keppi kädessä
        ainakin vanhoissa Suomi-filmeissä.
        Raskaat, fyysiset työt olivat työväen töitä.

        Työväen ja yläluokan erotti koulutus ja suvussa polvesta toiseen peritty omaisuus.
        Luokkaerot ovat vieläkin olemassa, mutta korkeasti koulutetut eivät korosta
        (oletettua) "ylemmyyttään" ja "paremmuuttaan" niinkuin joskus ennen.

        Vain neljä luokkaa kansakoulun käyneitä ei ole enää kuten ennen sotaa,
        koulunkäynti saattoi jäädä tyngäksi ja sodan jälkeen käärittiin hihat ja alettiin
        puurtaa töitä, jos ei suvussa varallisuutta ollut.

        Neljä luokkaa kansakoulua käyneitä on vielä elossa.


    • Aivan näin, Ano 15.24. Ja katsaus historiaankin tuntui tutulta..))

      Uusi yhteiskuntaluokka, palkansaajien ja työnantajien lisäksi taitavat olla nämä yksin yrittäjät, joita nämä minunkin Remonttireiskani edustavat . Y-tunnus heilläkin on.

    • Niinpä sitten tuli kansalaisvelvollisuus täytettyä. Ei ollut tunkua. Pari muuta henkilöä samaan aikaan.
      Varustauduin maskilla, vinyylihanskoilla ja omalla kynällä. Siinä se.
      Täytyypä illalla seurata tuloslaskua.
      Näyttää ´mieheni vaimo´ alkavankin kohta, vaalien takia aikaistettu.

      Kyllä se tuo valoisuus on lisääntynyt, sen ihan merkille pistin tänään.
      Kirjoitusvirheistä juttua ollut.
      Ihan toisinaan pistää hymyilyttämään, kun jotkut ovat kovin innokkaita huomauttelemaan toisten kirjoitusvirheistä. Itse ketjun asiasta ei sitten mitään kommentoidakaan.

    • Anonyymi

      Kyllä sitä ennen lapset joutuivat kohta töihin ottamaan osaa, kun vain vähänkin kasvoi.
      Talossa oli aina töitä kaikenikäisille.
      Oli kevyempiä lasten töitä, kanojen ruokkiminen ja sitten se karjan paimentaminen,
      se oli kova urakka pienille lapsille.
      Isoveljeni sanoi, että hän joutui pienempää siskoa nostamaan ojan yli, että meni itse seisomaan ojaan ja sieltä sai autetuksi pienemmän eteenpäin.
      Sitä paimentamista jatkui minunkin aikana niin kauan, kuin sähköpaimenet keksittiin.
      Joskus tuli kova ukonilma, menimme siskoni kanssa ojaan maata, ettei salama iskisi!
      Kyllä siinä jo pienet sydämet pompotti!

      • Anonyymi

        Maaseudulla oli ihan yleistä, että lapset tekivät töitä kotipiirissä.
        Jo ekaluokkalaisena syksyllä piti hoitaa kauppa-asiatkin koulureissulla listan kanssa,
        jota ei itse osannut edes lukea vielä. Polkupyörän pakkarilla oli kauppakassi
        ja onneksi vain 4 km sivu piti polkea, kotiinpalatessa osuuskaupan kautta.
        Joskus kettingit menivät pois päältä tai kumi puhkesi. Kettingit saattoivat estää takapyörän pyörimisen. Pyörän ja kauppakassin raahaaminen oli tuskien taival hiekkatiellä 7-vuotiaalle.
        Mitään nuorisopyörämalleja ei ollut. Polkupyörä sinänsä oli ylellisyyttä, jota kaikilla ei ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maaseudulla oli ihan yleistä, että lapset tekivät töitä kotipiirissä.
        Jo ekaluokkalaisena syksyllä piti hoitaa kauppa-asiatkin koulureissulla listan kanssa,
        jota ei itse osannut edes lukea vielä. Polkupyörän pakkarilla oli kauppakassi
        ja onneksi vain 4 km sivu piti polkea, kotiinpalatessa osuuskaupan kautta.
        Joskus kettingit menivät pois päältä tai kumi puhkesi. Kettingit saattoivat estää takapyörän pyörimisen. Pyörän ja kauppakassin raahaaminen oli tuskien taival hiekkatiellä 7-vuotiaalle.
        Mitään nuorisopyörämalleja ei ollut. Polkupyörä sinänsä oli ylellisyyttä, jota kaikilla ei ollut.

        Polkupyörät saattoivat olla isoja miesten pyöriä, ja 7-vuotias polki vinossa tangon alta. Näppärästi sekin kävi.
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maaseudulla oli ihan yleistä, että lapset tekivät töitä kotipiirissä.
        Jo ekaluokkalaisena syksyllä piti hoitaa kauppa-asiatkin koulureissulla listan kanssa,
        jota ei itse osannut edes lukea vielä. Polkupyörän pakkarilla oli kauppakassi
        ja onneksi vain 4 km sivu piti polkea, kotiinpalatessa osuuskaupan kautta.
        Joskus kettingit menivät pois päältä tai kumi puhkesi. Kettingit saattoivat estää takapyörän pyörimisen. Pyörän ja kauppakassin raahaaminen oli tuskien taival hiekkatiellä 7-vuotiaalle.
        Mitään nuorisopyörämalleja ei ollut. Polkupyörä sinänsä oli ylellisyyttä, jota kaikilla ei ollut.

        Huomenta viikon alkuun ja viimeinen tammikuun täysi viikko tämä onkin, niin hujahtaa ohi tammikuu.

        Ano 13,02 pyydät että jättäisin poliittisen suuntaukseni mainitsematta, se on tullut selväksi ilman suurempia mainintoja, mutta olen myös toivomuksen esittänyt, että politiikasta emme alkaisi kiistaa rakentamaan.
        Mielestäni en ole nimennyt henkilöitä politiikan taustoilta, jos se on rivien välistä osattu etsiä, ei liene vikani.
        Jokaisella on oikeus valita kantansa, niin minullakin, olkoon että ei ole korrektia olla oma itsensä.
        Sanani "viety" aiheutti myös paljon puhetta, olen monasti sanonut, että yksi sanakin voidaan vääristää aivan tolkuttomaksi, tarkoitus oikein ymmärretään, mutta halu olla ilkeä kaiken muuttaa.
        Päätösten tekeminen on jo tähän ikään tullut selväksi, jospa jätämme aiheen.

        Ano 15,24 noin olen minäkin saanut kokea, mitä koulutetumpi ihminen on, hänellä myös useimmiten myös sydämen sivistys.
        Hyvä oli kuvauksesi menneestä elämästä, vanhojen elokuvien kautta asiat nykyihmisillekin valottuu, jos nyt todesta ottavat.

        Arvostan suuresti rehellisiä mielipiteitäsi ynnämuu, kaiken kokemasi uskon sinua vahvistaneen ja tehnyt sitkeän miehen, työtekoa arvostavan ja elämän viisauksia ammentaneen ihmisen.
        Oman osasi yhteiskuntaa rakentaen, kuten kaikki sodan jälkeiset uurastaneet tekivät.

        Anot 19,32 ja 22,44 totuudellisen kuvan annoitte noista maalla eläneiden lastenkin töihin osallistumisesta, itse en ole lapsena juurikaan töitä tarvinnut tehdä, kertomuksia olen maalaiskotien elämästä kuullut.
        Aika vähän olen katkeria muistoja kertomuksissa olleen, elämä oli sitä ja se koettiin oikeaksi.

        Aluevaalit on käyty ja nyt odotus suuntautuu tuleviin talkoisiin ja onnistumisiin, tuskin kuitenkaan mikään täydelliseksi tulee, aina korjaamista löytyy, hyvästäkin.
        Aukaisin radion aamulla ja korvaan sattui, voitimme vaalit, vaikka vastaan sotea olimmekin, sopeutujia kuitenkin olemme ja yhdessä yritämme toimia.
        Näin toivomme kaikki, yhteinen etuhan se olisi, jos asiat hyvin hoituisi.

        Demeter mainitsit tuon "arkkurahan" siihen lisäisin äitini ohjeen, musta puku pitää aina olla, se sopii juhlaan kuin juhlaan,
        Tuo tyytyväisen kuva olevaan minun kohdalla toteutuu, en tarvitse mitään, mutta elämänkoulun opetukset elää vahvana, tarkkaan mietin kulutukseni ja tarpeeni ja hyvin vähän mitään tarvitsen, terveenä pysyminen ainut suurempi toiveeni.
        Arkkuraha on ja minusta on tärkeä sekin, että en rasita jälkeläisiäni eloni loppumisen jälkeenkään, itse olen kaiken tähän astikin jaksanut, yhteiskunnan annit ne mitä kaikille tulee.
        Verotkin nurkumatta maksan, joskus mielessä käväisee, että noinko paljon, mutta kaiketi se oikein on.

        Eliaana mainitsit nuo kirjoitusvirheet, kyllä aivan turhaa on pienistä huomautella, kun asiat mitkä esille tulee oikean arvion saisivat.

        Nyt jään odottamaan mitä aihetta annoin tällä viestillä, hyvää vai huonoa, aina ei edes itse osaa kaikkea tulkita;)
        Mukavaa vaalien jälkeistä aikaa, nyt vaan seurantaa miten asiat alkavat luistamaan;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viikon alkuun ja viimeinen tammikuun täysi viikko tämä onkin, niin hujahtaa ohi tammikuu.

        Ano 13,02 pyydät että jättäisin poliittisen suuntaukseni mainitsematta, se on tullut selväksi ilman suurempia mainintoja, mutta olen myös toivomuksen esittänyt, että politiikasta emme alkaisi kiistaa rakentamaan.
        Mielestäni en ole nimennyt henkilöitä politiikan taustoilta, jos se on rivien välistä osattu etsiä, ei liene vikani.
        Jokaisella on oikeus valita kantansa, niin minullakin, olkoon että ei ole korrektia olla oma itsensä.
        Sanani "viety" aiheutti myös paljon puhetta, olen monasti sanonut, että yksi sanakin voidaan vääristää aivan tolkuttomaksi, tarkoitus oikein ymmärretään, mutta halu olla ilkeä kaiken muuttaa.
        Päätösten tekeminen on jo tähän ikään tullut selväksi, jospa jätämme aiheen.

        Ano 15,24 noin olen minäkin saanut kokea, mitä koulutetumpi ihminen on, hänellä myös useimmiten myös sydämen sivistys.
        Hyvä oli kuvauksesi menneestä elämästä, vanhojen elokuvien kautta asiat nykyihmisillekin valottuu, jos nyt todesta ottavat.

        Arvostan suuresti rehellisiä mielipiteitäsi ynnämuu, kaiken kokemasi uskon sinua vahvistaneen ja tehnyt sitkeän miehen, työtekoa arvostavan ja elämän viisauksia ammentaneen ihmisen.
        Oman osasi yhteiskuntaa rakentaen, kuten kaikki sodan jälkeiset uurastaneet tekivät.

        Anot 19,32 ja 22,44 totuudellisen kuvan annoitte noista maalla eläneiden lastenkin töihin osallistumisesta, itse en ole lapsena juurikaan töitä tarvinnut tehdä, kertomuksia olen maalaiskotien elämästä kuullut.
        Aika vähän olen katkeria muistoja kertomuksissa olleen, elämä oli sitä ja se koettiin oikeaksi.

        Aluevaalit on käyty ja nyt odotus suuntautuu tuleviin talkoisiin ja onnistumisiin, tuskin kuitenkaan mikään täydelliseksi tulee, aina korjaamista löytyy, hyvästäkin.
        Aukaisin radion aamulla ja korvaan sattui, voitimme vaalit, vaikka vastaan sotea olimmekin, sopeutujia kuitenkin olemme ja yhdessä yritämme toimia.
        Näin toivomme kaikki, yhteinen etuhan se olisi, jos asiat hyvin hoituisi.

        Demeter mainitsit tuon "arkkurahan" siihen lisäisin äitini ohjeen, musta puku pitää aina olla, se sopii juhlaan kuin juhlaan,
        Tuo tyytyväisen kuva olevaan minun kohdalla toteutuu, en tarvitse mitään, mutta elämänkoulun opetukset elää vahvana, tarkkaan mietin kulutukseni ja tarpeeni ja hyvin vähän mitään tarvitsen, terveenä pysyminen ainut suurempi toiveeni.
        Arkkuraha on ja minusta on tärkeä sekin, että en rasita jälkeläisiäni eloni loppumisen jälkeenkään, itse olen kaiken tähän astikin jaksanut, yhteiskunnan annit ne mitä kaikille tulee.
        Verotkin nurkumatta maksan, joskus mielessä käväisee, että noinko paljon, mutta kaiketi se oikein on.

        Eliaana mainitsit nuo kirjoitusvirheet, kyllä aivan turhaa on pienistä huomautella, kun asiat mitkä esille tulee oikean arvion saisivat.

        Nyt jään odottamaan mitä aihetta annoin tällä viestillä, hyvää vai huonoa, aina ei edes itse osaa kaikkea tulkita;)
        Mukavaa vaalien jälkeistä aikaa, nyt vaan seurantaa miten asiat alkavat luistamaan;)

        "Ano 15,24 noin olen minäkin saanut kokea, mitä koulutetumpi ihminen on, hänellä myös useimmiten myös sydämen sivistys."

        Anteeksi SkillanN, kommentissa 15:.24 ei lue rivien välissäkään, että koulutus korreloisi sydämensivistykseen. Sydämensivistystä on tai ei koulutuksesta riippumatta.


      • Anonyymi

        Tuota viestin 2. kappaletta haluan kommentoida, vaikka toivomuksesi on, että jätämme aiheen. Mutta niinhän autoritaarisilla vetäjillä on tapana sanoa, sanansa sanottuaan.
        Korrektia on luonnollisesti (viisastelusta huolimatta) olla oma itsenä, mutta ei julkisesti ilmaista poliittista suuntautuneisuuttaan ja kehua sen keulahenkilöitä, jos ei pidä hyvänä keskustella siitä täällä. Nimeltä olet maininnut Sanna Marinin, Merja Kyllösen ja oli joku kolmaskin, jonka nimeä en nyt muista.
        Tuotakaan en ymmärrärä, että "tuomitset" ilkeilyksi huomauttaa, kun toivot viisautta vallanhaluisille johtajille, etteivät sotaan meitä enää vie. Lailliset demokraattiset päätökset ovat kansanvaltaa, ei yksin johtajien syyksi pistämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota viestin 2. kappaletta haluan kommentoida, vaikka toivomuksesi on, että jätämme aiheen. Mutta niinhän autoritaarisilla vetäjillä on tapana sanoa, sanansa sanottuaan.
        Korrektia on luonnollisesti (viisastelusta huolimatta) olla oma itsenä, mutta ei julkisesti ilmaista poliittista suuntautuneisuuttaan ja kehua sen keulahenkilöitä, jos ei pidä hyvänä keskustella siitä täällä. Nimeltä olet maininnut Sanna Marinin, Merja Kyllösen ja oli joku kolmaskin, jonka nimeä en nyt muista.
        Tuotakaan en ymmärrärä, että "tuomitset" ilkeilyksi huomauttaa, kun toivot viisautta vallanhaluisille johtajille, etteivät sotaan meitä enää vie. Lailliset demokraattiset päätökset ovat kansanvaltaa, ei yksin johtajien syyksi pistämistä.

        Ei ole mitenkään eikä missään kielletty ilmoittamasta julkisesti poliittinen suuntauksensa, jos haluaa. Vai onko siihen oikeus vain kokoomuksen kannattajilla ?
        Li Andersson (Vas.) oli muuten ääniharava Varsinais-Suomessa ja seuraavana
        Aki Linden (SDP).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitenkään eikä missään kielletty ilmoittamasta julkisesti poliittinen suuntauksensa, jos haluaa. Vai onko siihen oikeus vain kokoomuksen kannattajilla ?
        Li Andersson (Vas.) oli muuten ääniharava Varsinais-Suomessa ja seuraavana
        Aki Linden (SDP).

        KK:lle kauhistus. Anona taas alkaa yrittää alkaa manipuloida,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota viestin 2. kappaletta haluan kommentoida, vaikka toivomuksesi on, että jätämme aiheen. Mutta niinhän autoritaarisilla vetäjillä on tapana sanoa, sanansa sanottuaan.
        Korrektia on luonnollisesti (viisastelusta huolimatta) olla oma itsenä, mutta ei julkisesti ilmaista poliittista suuntautuneisuuttaan ja kehua sen keulahenkilöitä, jos ei pidä hyvänä keskustella siitä täällä. Nimeltä olet maininnut Sanna Marinin, Merja Kyllösen ja oli joku kolmaskin, jonka nimeä en nyt muista.
        Tuotakaan en ymmärrärä, että "tuomitset" ilkeilyksi huomauttaa, kun toivot viisautta vallanhaluisille johtajille, etteivät sotaan meitä enää vie. Lailliset demokraattiset päätökset ovat kansanvaltaa, ei yksin johtajien syyksi pistämistä.

        suomi24:n ohje: Sana on vapaa.


    • Anonyymi

      Äänestin SDP:tä, joka on hyvä oikeudenmukaisuutta ajava puolue ja joka pärjäsi hyvin, mikä on hyvä, koska se on ollut vahvasti mukana sote-työryhmässä.
      Suunnilleen yhtä moni äänesti SDP:tä kuin Kokoomusta ja Keskustaakin.

    • Anonyymi

      On ihan "raikasta", että politiikasta puhuminen ja kirjoittaminen on avointa
      nykyään. ainakin paljon avoimempaa kuin vuosikymmeniä sitten.

      Politiikka on yhteiskunnallisten asioitten hoitamista. Haluaako enemmän tavallisen
      ihmisen asioita eteenpäin vievää politiikkaa vai rikkaitten asioita, ei ole
      "värivalinta" tänä päivänä, se on vanhanaikaista ajattelua.

      Yhteiskunta on edelleen eriarvoinen. Tasa-arvoisuutta kannattaa tavoitella,
      esimerkiksi, että tavallinen ihminenkin pääsisi edes kohtuuajassa lääkäriin kun
      rikas pääsee päivässä rahoillaan.

      KOSKA
      tavallisia ihmisiä on enemmistö ja h e k i n maksavat veroja tähän yhteiskuntaan,
      jossa heidänkin verorahoillaan valtio pitää yllä lakisääteisiä palveluja,
      kyllä jokaisen kansalaisen pitäisi saada samassa ajassa niitä lakisääteisiä palveluja.

      • Anonyymi

        Tavallinen kansa osallistuu esimerkiksi myös korkeakoulujen ylläpitoon,
        jossa kokoomuslaisten lapset kuluttavat housunpersusta joskus yli vuosikymmenen,
        eikä se maksa mitään muuta opiskelijalle kuin opintomateriaalin,
        mutta kokoomuslaiset eivät olisi suoneet samaa mahdollisuutta eli
        toisen asteen ammatillista koulutusta peruskoulunsa päättäneille noin 15-vuotiaille nuorille.

        Onko viisasta 15-vuotiaan olla jouten, kun ei vielä työelämäänkään pääse ?
        Eikö ole parempi saada mahdollisuus opiskella ammatti ?
        Se on koko Suomen etu.
        Myös näitten 15-vuotiaitten vanhemmat ylläpitävät korkeakouluja/yliopistoja,
        mutta heidän lapsilleen ei oikeisto ei soisi mitään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavallinen kansa osallistuu esimerkiksi myös korkeakoulujen ylläpitoon,
        jossa kokoomuslaisten lapset kuluttavat housunpersusta joskus yli vuosikymmenen,
        eikä se maksa mitään muuta opiskelijalle kuin opintomateriaalin,
        mutta kokoomuslaiset eivät olisi suoneet samaa mahdollisuutta eli
        toisen asteen ammatillista koulutusta peruskoulunsa päättäneille noin 15-vuotiaille nuorille.

        Onko viisasta 15-vuotiaan olla jouten, kun ei vielä työelämäänkään pääse ?
        Eikö ole parempi saada mahdollisuus opiskella ammatti ?
        Se on koko Suomen etu.
        Myös näitten 15-vuotiaitten vanhemmat ylläpitävät korkeakouluja/yliopistoja,
        mutta heidän lapsilleen ei oikeisto ei soisi mitään ?

        Mitä tarkoitat, että kokoomuslaiset eivät soisi toisen asteen koulutuksessa ilmaisia oppimateriaaleja opiskelijoille? Kokoomusko sen on estänyt, millä tavoin?
        Esimerkkejä, kiitos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tavallinen kansa osallistuu esimerkiksi myös korkeakoulujen ylläpitoon,
        jossa kokoomuslaisten lapset kuluttavat housunpersusta joskus yli vuosikymmenen,
        eikä se maksa mitään muuta opiskelijalle kuin opintomateriaalin,
        mutta kokoomuslaiset eivät olisi suoneet samaa mahdollisuutta eli
        toisen asteen ammatillista koulutusta peruskoulunsa päättäneille noin 15-vuotiaille nuorille.

        Onko viisasta 15-vuotiaan olla jouten, kun ei vielä työelämäänkään pääse ?
        Eikö ole parempi saada mahdollisuus opiskella ammatti ?
        Se on koko Suomen etu.
        Myös näitten 15-vuotiaitten vanhemmat ylläpitävät korkeakouluja/yliopistoja,
        mutta heidän lapsilleen ei oikeisto ei soisi mitään ?

        Eiköhän ne ajat ole jo ohi, jolloin vain varakkaiden lapset pääsivät jatkamaan opintojaan korkeakouluihin. On myös turhaa antaa se kuva, että menestyneet ja vaurastuneet ihmiset ilman muuta liittyvät kokoomukseen taustastaan riippumatta.
        Korkeakouluihin pyritään ja päästään koulumenestyksen mukaan. Puoluetta ei ovilla kysellä.
        Turhaan annat sen kuvan, että vasemmistonuoret eivät poliittisista syistä pääsisi korkeakouluun. Tuskin millään valtapuolueella on tavoitteena pitää toisen maailmankatsomuksen omaavat nuoret kouluttamattomina.
        Koulutus on tie yhteiskunnan vaurauteen ja edistykseen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Eiköhän ne ajat ole jo ohi, jolloin vain varakkaiden lapset pääsivät jatkamaan opintojaan korkeakouluihin. On myös turhaa antaa se kuva, että menestyneet ja vaurastuneet ihmiset ilman muuta liittyvät kokoomukseen taustastaan riippumatta.
        Korkeakouluihin pyritään ja päästään koulumenestyksen mukaan. Puoluetta ei ovilla kysellä.
        Turhaan annat sen kuvan, että vasemmistonuoret eivät poliittisista syistä pääsisi korkeakouluun. Tuskin millään valtapuolueella on tavoitteena pitää toisen maailmankatsomuksen omaavat nuoret kouluttamattomina.
        Koulutus on tie yhteiskunnan vaurauteen ja edistykseen.

        Yliopistoihin pääsee vain osa koulutodistusten perusteella, pääsykokeita myös pidetään.
        Mutta tosi on, ettei poliittinen kanta siihen vaikuta. Kaikki saavat opintolainaa ja opintotukia vanhempien varallisuudesta riippumatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat, että kokoomuslaiset eivät soisi toisen asteen koulutuksessa ilmaisia oppimateriaaleja opiskelijoille? Kokoomusko sen on estänyt, millä tavoin?
        Esimerkkejä, kiitos.

        Seurasit varmaan polittista debattia, kun hallitus kautensa alussa suunnitteli
        ilmaista toisen asteen koulutusta peruskoulun päättäneille.
        Kokoomus vastusti sitä jyrkästi, vaikka se ei tarkoittanut kuin ilmaisia
        opiskelumateriaaleja opiskelijoille.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Eiköhän ne ajat ole jo ohi, jolloin vain varakkaiden lapset pääsivät jatkamaan opintojaan korkeakouluihin. On myös turhaa antaa se kuva, että menestyneet ja vaurastuneet ihmiset ilman muuta liittyvät kokoomukseen taustastaan riippumatta.
        Korkeakouluihin pyritään ja päästään koulumenestyksen mukaan. Puoluetta ei ovilla kysellä.
        Turhaan annat sen kuvan, että vasemmistonuoret eivät poliittisista syistä pääsisi korkeakouluun. Tuskin millään valtapuolueella on tavoitteena pitää toisen maailmankatsomuksen omaavat nuoret kouluttamattomina.
        Koulutus on tie yhteiskunnan vaurauteen ja edistykseen.

        "Turhaan annat sen kuvan, että vasemmistonuoret eivät poliittisista (!!!) syistä pääsisi korkeakouluun."
        Kukaan ei ole antanut sellaista kuvaa. Etkö ymmärrä lukemaasi ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Turhaan annat sen kuvan, että vasemmistonuoret eivät poliittisista (!!!) syistä pääsisi korkeakouluun."
        Kukaan ei ole antanut sellaista kuvaa. Etkö ymmärrä lukemaasi ?

        Vastasin anolle 10:48.
        En ehkä ymmärtänyt. Monia kirjoituksia tulkitaan, ja nyt sitten olen siis tulkinnut väärin.
        "Kokoomuslaisten lapset" todellakin voivat olla minkä puolueen kannattajia tahansa.

        Minulla muuten on se käsitys, että oppivelvollisuus on nostettu 18:aan. Keitä ne 15-vuotiaat pudokkaat siis ovat?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Vastasin anolle 10:48.
        En ehkä ymmärtänyt. Monia kirjoituksia tulkitaan, ja nyt sitten olen siis tulkinnut väärin.
        "Kokoomuslaisten lapset" todellakin voivat olla minkä puolueen kannattajia tahansa.

        Minulla muuten on se käsitys, että oppivelvollisuus on nostettu 18:aan. Keitä ne 15-vuotiaat pudokkaat siis ovat?

        Tämä hallitus nosti oppivelvollisuuden 18 vuoteen.
        Peruskoulu ei pääty 18-vuotiaana,


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Vastasin anolle 10:48.
        En ehkä ymmärtänyt. Monia kirjoituksia tulkitaan, ja nyt sitten olen siis tulkinnut väärin.
        "Kokoomuslaisten lapset" todellakin voivat olla minkä puolueen kannattajia tahansa.

        Minulla muuten on se käsitys, että oppivelvollisuus on nostettu 18:aan. Keitä ne 15-vuotiaat pudokkaat siis ovat?

        Peruskoulun päättävä on yleensä 16-vuotias tai joskus 15.
        Sen päättänyt ei ole mikään "pudokas" niin kuin halveksivasti kirjoitat,
        vaan lisäkoulutuksen tarpeessa oleva nuori.
        Ehkä olet sentään huomannut, ettei peruskoulun papereilla helposti työtä enää saa ?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Vastasin anolle 10:48.
        En ehkä ymmärtänyt. Monia kirjoituksia tulkitaan, ja nyt sitten olen siis tulkinnut väärin.
        "Kokoomuslaisten lapset" todellakin voivat olla minkä puolueen kannattajia tahansa.

        Minulla muuten on se käsitys, että oppivelvollisuus on nostettu 18:aan. Keitä ne 15-vuotiaat pudokkaat siis ovat?

        Olikin kyse aikuisista, nyky-kokoomuslaisista, jotka vastustivat toisen asteen koulutuksen
        maksuttomuutta. Opiskelu korkeakouluissakin on maksutonta. Miksei muille ?
        Sitähän ajettiin takaa. Tasa-arvoa.
        Tämän hallituksen aikana sen toteutuminen on alkanut ilahduttavasti edetä
        monessakin asiassa !


    • Anonyymi

      Ei politiikka kiinnosta täällä ihmisiä sen enempää kuin koko Suomessakaan. Mitä pikemmin unohdamme koko vaalit sen parempi.
      Kun äänestysprosentti on 48 % paikkeilla, tarkoittaa se sitä, että yli puolet äänestäjistä kuuluu nukkuvien puolueeseen. Vähemmistöstä on turha keskustella.
      Hiukan voi puolustukseksi ajatella, että ihmiset eivät tienneet, mitä virkaa hyvinvointivaltuustoilla tulee olemaan, joten oli vaikea ymmärtää edes eri puolueiden eroja. Kai osa nukkuvista ei vaan ymmärtänyt ideaa ollenkaan.
      16 vuotta sotea on jahkailtu hallituksesta toiseen, ja informoitu niin huonosti, että vaalikarja ei käsittänyt, mistä olisi mielipiteensä ilmaissut.
      - Mkr. -

      • Anonyymi

        Politiikka on erittäin kiinnostavaa ja moni on kiinnostunut, vaikka sinä et olisikaan.
        Eivät kaikki ole niinkuin sinä - onneksi.


      • Anonyymi

        Mkr puhuu halveksivasti vaalikarjasta, joka ei ymmärrä mitään.


      • Anonyymi

        "Hiukan voi puolustukseksi ajatella, että ihmiset eivät tienneet, mitä virkaa hyvinvointivaltuustoilla tulee olemaan, joten oli vaikea ymmärtää edes eri puolueiden eroja."

        Ihan selkeästi sote-asioista kerrottiin mediassa. Esim. Hesarissa oli erittäin perusteellisia laajoja artikkeleita. Jo vuotta ennen vaaleja Hesari alkoi lukijoilleen valaista asiaa.
        Ei ollut mitenkään vaikea ymmärtää mistä äänestää. Jos ei ymmärtänyt, se ei ainakaan
        johtunut siitä, ettei tietoa olisi ollut.


      • Anonyymi

        Se valistuneempi kansanosa, joka ei kuulu nukkuvien puolueeseen,
        on kiinnostunut politiikasta. Eduskuntavaaleissa enemmistö kansasta äänestää.
        Kuntavaalien merkitystä kaikki eivät ole oppineet ymmärtämään,
        vaikka niitten tulos on lähellä jokaisen arkea.

        Tulevaisuudessa kuntavaalien merkitys vähän vähenee, koska sote-asiat ovat siirtyneet kunnilta maakunnille. Kunnilla ei ole enää niin paljon päätettäviä asioita.
        Ehkä ne loputkin asiat siirtyvät joskus maakuntahallinnon päätettäviksi eivätkä
        kunnat päätä enää mistään ?


    • Tuotapa en oikein jaksa ymmärtää, ettei muka tietoa ollut mitä asiaa vaalit ajavat.
      Se on sitten kyllä oma vika, sanoisin.
      Joka tuutistahan tietoa on tullut.
      Veroistakin tuossa puhuttiin, niin putkahti mieleen, että yli 65-vuotiaat maksavat tällä hetkellä veroja n. 5 miljardia euroja.
      Sen lisäksi on kerätty miljardien eläkevarannot.
      (joihin meillä ei kyllä ole mitään sanomista).
      Senioriseisakkeella näyttää tänään olevan aiheena ´´syrjitäänkö ikäihmisiä avoimesti?
      Tuossa verotuksessa ainakin syrjitään.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä, tietoa oli, mistä vaaleissa on kysymys ja kaikki muut ymmärsivät
        paitsi PS-puolue ja sen kannattajat
        Verotuksessako syrjitään eläkeläisiä ? Mihin perustat sen väitteen ?
        Paremmista eläkkeistä saattaa korkea vero, koska eläkekin on korkea.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, tietoa oli, mistä vaaleissa on kysymys ja kaikki muut ymmärsivät
        paitsi PS-puolue ja sen kannattajat
        Verotuksessako syrjitään eläkeläisiä ? Mihin perustat sen väitteen ?
        Paremmista eläkkeistä saattaa korkea vero, koska eläkekin on korkea.

        Laitan tähän linkin .
        Siinä on pari selkeälukuista taulukkoa veroasiasta.
        https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/palkan-eläkkeen-ja-etuuden-veroprosentit/



    • Anonyymi

      Eihän tähän maahan olisi tullut edes peruskoulu-uudistusta jos kokoomus olisi saanut päättää.
      SDP ja Keskusta ovat vieneet kehitystä eteenpäin.

      Hallituksen esitys peruskoulun puitelaiksi tuli eduskuntaan, jossa hallituksen muodostaneet kolme suurinta puoluetta (SDP, Keskusta, SKDL) takasivat peruskoululle poliittisen tuen. Oikeisto-oppositio esitti lähinnä taloudellisia epäilyjä uudistuksen toteuttamisesta estääkseen peruskoulun toteutumisen.

    • Hyvää tiistaipäivän alkua, kaunis päivä on tulossa, pakkanen vähäisenä pysyttelee, eli sää mitä parhain.
      Pahoittelen noita useita viestejäni eilen, olen pyytänyt parikin kertaa poistoja, mutta ei ylläpito useasti pyyntöjä katsele, kiirettä varmaan.
      Omaksi syykseni en tuota möhlimistä ota, tuli käsky yritä uudelleen ja niin tein, seuraukset näkyvissä.

      Vaalituloksista oli aamun lehti pullollaan ja viisi edustajaa sai paikkakuntani, enemmän odotettiin, mutta hyvä näinkin.
      Eläkkeelle jäänyt kaupunginjohtaja oli äänikuningas.
      Politiikka on mielekästä seurattavaa, vaikka paljon ei tahtoaan läpi saakaan, ikävä näin kirjoittaen, kun riidaksi menee, siksi en sitä suosi, toki livenä yritän olla ajan hengessä;)

      Sanna Marinia olen kiitellyt ihan ihmisenä, jaksaisi vaan kaiken ryöpytyksen.
      Merja Kyllöstä taas ihastelen selkeästä puheesta, muuten en hänen saavutuksiaan paljonkaan tiedä.
      Yritän kokonaisuutta ja käyttäytymistä ihmisissä katsella, en niinkään poliittista näkymää.

      Nuo kouluasiat oli viime hallituksen aikana paljon esillä ja köydenvetoa käytiin, sen muistan.
      Opintoihin jatkossa pääsevät kaikki oppituloksen mukaisesti, mutta joskus oli puhetta, että varakkaiden nuoret istuivat vuodesta toiseen, kun maksut hoitui, tähän ei pystyneet vähävaraisemmat.
      Lienee tuo jo korjattu, tuloksia vaaditaan.

      Kauniisti korjasit erheeni, kun puhuin koulutettujen sydämensivistyksestä, tosi on, kyllä se syntymälahjana on saatu, mutta ehkä koulutus antaa ymmärrystä, laajentaa maailman kuvaa ja näin huomio on herkempi.
      Tuo sydämensivistys varmaan kaikilla jossain määrin, mutta ymmärrys tuoda sitä julki on koulutuksen myötä inhimillistynyt, näin kuvittelen, tai ainakin kokemani näin kertoo.
      Ymmärrys äänestyksen tärkeydestä on kuitenkin korkeakouluja käyneillä, heillä äänen antamisen tärkeys tiedossa, näin vaikuttavan myös päätösten tekoon.
      Nyt siirryn tähän minun tasoiseen maailman ruotimiseen, kohta saan puheitani selvitellä;)

      Niin paljon on ketjussa asiaa, aika vähän onneksi henkilökohtaisuuksia, jospa jatkossa samaa asioista keskustelua riittäisi, unohtamatta tätä tutuksi tullutta arkeamme;).

      Aurinko jo vastapäätä olevien talojen ikkunoihin loistaa, on aloitettava päivä topakkana, että jotain järkevää aikaan saisi;)
      Mikä siinä onkaan, että päivät hurahtavat hyvin nopsaan, vaikka tekemiset olemattomia, vaikka korona tekemisiä ja ainakin harrastamista estää.
      Viettäkää leppoisa päivä, unohtaen kaikki ankeudet mielestä ja hymyillen kulkijat huomioikaa;)

      • Anonyymi

        Li Andersson on koko maan eniten ääniä saanut ja Aki Linden kakkonen.
        Molemmat tietävät mistä puhuvat, eivät apulappuja tarvitse ja heillä on hyvin selkeä ulosanti,
        kuten pääministerilläkin. Myös Saarikolla, mutta kun Saarikko puhuu, joutuu miettimään
        mitähän se "kepuilee" tällä kertaa.
        Aurinkoista ja leppoisaa päivää sinullekin SkillaN


      • Huomenta.
        Hitaasti on väki herännyt, vain aloitussanat tänään, vaikka on päivä jo alkanut.
        Olemme ilmeisesti vaalihumussa yhä, vaikka emme ehkä sankoin joukoin edes käyneet äänestämässä.
        Samaa mieltä kanssasi, SkillaN, että jätetään politikointi pois kiikkustuolista, se voisi keinuttaa liikaa.
        Mutta mitäpä sitä wanha muuta miettisi, kun kelikin on sellainen lentokeli, että ei ole viisasta astua oven ulkopuolelle. Mihinkä sitä suuntaisi kulkunsa, kun ei ole ostoksiakaan suoritettavana.
        Mutta kyllä korona-aikana voi saada uusia elämyksiä.
        Tyttären perhe kävi elävissä kuvissa. Olivat saaneet yksityisnäytöksen pikkurahalla. He yksin katsomossa, 6 henkeä. Oli tuntunut ylelliseltä, kun henkilökuntaakin oli miltei yksi jokaista perheenjäsentä kohden. Ja aulassa oli myytävänä virvokkeita. Elokuvakin oli hyvä.
        Ei olisi tällaista ennen korona-aikaa tapahtunut.

        Iloista tiistaita kaikille. Aamusta iltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Li Andersson on koko maan eniten ääniä saanut ja Aki Linden kakkonen.
        Molemmat tietävät mistä puhuvat, eivät apulappuja tarvitse ja heillä on hyvin selkeä ulosanti,
        kuten pääministerilläkin. Myös Saarikolla, mutta kun Saarikko puhuu, joutuu miettimään
        mitähän se "kepuilee" tällä kertaa.
        Aurinkoista ja leppoisaa päivää sinullekin SkillaN

        Sana on vapaa suomi24:ssä, joten minäkin kehaisen terveydenhuollon superosaajaa
        Aki Lindeniä, suomalaista lääkäriä, terveydenhuollon johtajaa.

        Aki Lindenistä kirjoittaminen ei ole epäasiallista.

        Hän on loistava terveydenhuollon tuntija, josta veikkaillaan Krista Kiurun sijaista.
        Aki Lindenin missio on kunnallisen terveydenhuollon kehittäminen.

        Oletteko kuunnellut häntä TV:ssä ?
        Häntä kuunnellessa ei tule mieleen ajatella, että hän poliitikko
        ja hän puhuukin oikeastaan terveydenhuollon asiantuntijan ominaisuudessa,
        onhan Aki Lindén on suomalainen lääkäri, terveydenhuollon johtaja.
        Myös valtiotieteen maisteri ja poliitikko.
        Hän on profiloitunut terveydenhuollon ja terveyspolitiikan aktiivisena keskustelijana ja vaikuttajana.
        Lindén on julkisen terveydenhuollon puolestapuhuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sana on vapaa suomi24:ssä, joten minäkin kehaisen terveydenhuollon superosaajaa
        Aki Lindeniä, suomalaista lääkäriä, terveydenhuollon johtajaa.

        Aki Lindenistä kirjoittaminen ei ole epäasiallista.

        Hän on loistava terveydenhuollon tuntija, josta veikkaillaan Krista Kiurun sijaista.
        Aki Lindenin missio on kunnallisen terveydenhuollon kehittäminen.

        Oletteko kuunnellut häntä TV:ssä ?
        Häntä kuunnellessa ei tule mieleen ajatella, että hän poliitikko
        ja hän puhuukin oikeastaan terveydenhuollon asiantuntijan ominaisuudessa,
        onhan Aki Lindén on suomalainen lääkäri, terveydenhuollon johtaja.
        Myös valtiotieteen maisteri ja poliitikko.
        Hän on profiloitunut terveydenhuollon ja terveyspolitiikan aktiivisena keskustelijana ja vaikuttajana.
        Lindén on julkisen terveydenhuollon puolestapuhuja.

        Toivoisin, että Linden olisi omalla alueellani, meidän alueen uuden soten hallinnossa !


      • Anonyymi

        Skillan etkö ymmärrä että yleisellä palstalla saa kuka tahansa kirjoittaa.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Huomenta.
        Hitaasti on väki herännyt, vain aloitussanat tänään, vaikka on päivä jo alkanut.
        Olemme ilmeisesti vaalihumussa yhä, vaikka emme ehkä sankoin joukoin edes käyneet äänestämässä.
        Samaa mieltä kanssasi, SkillaN, että jätetään politikointi pois kiikkustuolista, se voisi keinuttaa liikaa.
        Mutta mitäpä sitä wanha muuta miettisi, kun kelikin on sellainen lentokeli, että ei ole viisasta astua oven ulkopuolelle. Mihinkä sitä suuntaisi kulkunsa, kun ei ole ostoksiakaan suoritettavana.
        Mutta kyllä korona-aikana voi saada uusia elämyksiä.
        Tyttären perhe kävi elävissä kuvissa. Olivat saaneet yksityisnäytöksen pikkurahalla. He yksin katsomossa, 6 henkeä. Oli tuntunut ylelliseltä, kun henkilökuntaakin oli miltei yksi jokaista perheenjäsentä kohden. Ja aulassa oli myytävänä virvokkeita. Elokuvakin oli hyvä.
        Ei olisi tällaista ennen korona-aikaa tapahtunut.

        Iloista tiistaita kaikille. Aamusta iltaan.

        Yrittäisimmekö taas muistaa, että suomi24 on julkinen keskustelupalsta kaikille,
        jota kukaan kommentoija ei omista ja jossa yksilö ei voi sananvapautta rajoittaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skillan etkö ymmärrä että yleisellä palstalla saa kuka tahansa kirjoittaa.

        Eiköhän se ole Makr, joka ei ymmärrä, ettei häntä tarvitse nöyristellä kirjoittamalla vain hänen sallimistaan asioista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Skillan etkö ymmärrä että yleisellä palstalla saa kuka tahansa kirjoittaa.

        Ole huoletta sinä anonyymi
        25.01.2022 12:06

        Kyllä hän SkillaN ymmärtää ja niin on tehnytkin
        aina näinä yli 20 -vuotena, jota on nimellään vetänyt ja aina saanut kirjoittajia mukaan.

        Onhan ajansaatossa uskaltautunut useampikin yrittäjä vetääkseen sellaisen ketjun, joka ylittäisi hänen suosionsa, mutta eipä vain ole onnistunut.

        Antakaa meille 80 rauhallinen alusta, jossa turvallisesti voi kertoa tunteitaan ja päivänsä tapahtumia, koska eihän meillä enää ole upeita matka kertomuksia, kuinka nuoruudesta oli.,

        Nekin matkat ovat jo nyt mukamas muistoissa, mutta kun niitäkään ei aina enää muista, kuin valokuvista ja "mitäpä näistä" menneistä, jotka tuovat vain surua ja kaipausta johonkin menneeseen.

        Täälläkin on aurinkoinen päivä, mutta kadut ovat liukkaat, kuten Makriina osuvasti ilmaisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Skillan etkö ymmärrä että yleisellä palstalla saa kuka tahansa kirjoittaa.

        Ymmärtänyt olen aina tuon asian ja juuri saman verran on valtaa kuin sinullakin.
        Kieltänyt en ole ketään, mutta toivomuksia saa kaiketi esittää, joku toivomustani kunnioittaa, joku ei, valintoja nämä ovat.
        Ainut lupa on poistua oman halunsa mukaisesti ja lukeakin mitä haluaa.


      • SkillaN kirjoitti:

        Ymmärtänyt olen aina tuon asian ja juuri saman verran on valtaa kuin sinullakin.
        Kieltänyt en ole ketään, mutta toivomuksia saa kaiketi esittää, joku toivomustani kunnioittaa, joku ei, valintoja nämä ovat.
        Ainut lupa on poistua oman halunsa mukaisesti ja lukeakin mitä haluaa.

        Samaa mieltä, SkillaN, saman verran valtaa/oikeuksia meillä on kaikilla. Ei sitä kukaan ole täällä kiistänyt.
        Ennen aina kyseltiin myös sen vastuun perään, enää ei kysellä. Suomi24:llä on säännöt, mutta niiden noudattamista valvotaan ylimalkaisesti, jos lainkaan, ja siksi joudumme itse vastaamaan sanoistamme, eikä se välttämättä ole kovin hyvin onnistunut, vai onko ?
        Muiden sanoihin kyllä puututaan, vaaditaan selvennystä, korjaillaan, vedetään tilillekin.
        Tätä uutta "keskustelukulttuuriako", mekin, ikäihmiset, halutaan tukea ?

        MInusta SkillaN, kuten varmasti moni muukin kirjoittaja katsoo tuon kirjoittajavastuun ulottuvan myös palstan yleiseen ilmapiiriin ja silloin on mielestäni vain viisasta pysyä sellaisissa aiheissa, joista kaikki voivat kirjoittaa, jotka sivuavat kirjoittajien omaa arkea.

        Ja toive - ei määräys - on ollut se, että edes tämä yksi ketju voisi pysyä sellaisena, ihan sen pienen elämän kuvauksena ja jakamisena. Kun ottaa huomioon, että viiteryhmä on 80 ja useimmilla (?) se oma arki on perusta, mikä määrittää muun osallistumisen.
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Samaa mieltä, SkillaN, saman verran valtaa/oikeuksia meillä on kaikilla. Ei sitä kukaan ole täällä kiistänyt.
        Ennen aina kyseltiin myös sen vastuun perään, enää ei kysellä. Suomi24:llä on säännöt, mutta niiden noudattamista valvotaan ylimalkaisesti, jos lainkaan, ja siksi joudumme itse vastaamaan sanoistamme, eikä se välttämättä ole kovin hyvin onnistunut, vai onko ?
        Muiden sanoihin kyllä puututaan, vaaditaan selvennystä, korjaillaan, vedetään tilillekin.
        Tätä uutta "keskustelukulttuuriako", mekin, ikäihmiset, halutaan tukea ?

        MInusta SkillaN, kuten varmasti moni muukin kirjoittaja katsoo tuon kirjoittajavastuun ulottuvan myös palstan yleiseen ilmapiiriin ja silloin on mielestäni vain viisasta pysyä sellaisissa aiheissa, joista kaikki voivat kirjoittaa, jotka sivuavat kirjoittajien omaa arkea.

        Ja toive - ei määräys - on ollut se, että edes tämä yksi ketju voisi pysyä sellaisena, ihan sen pienen elämän kuvauksena ja jakamisena. Kun ottaa huomioon, että viiteryhmä on 80 ja useimmilla (?) se oma arki on perusta, mikä määrittää muun osallistumisen.
        demeter1

        How true! Kiitos, Demeter!


    • Anonyymi

      Jos Paavon päivänä paistaa aurinko, tulee hyvä vilja ja hernevuosi, kerrottiin radiossa vanhoista päätelmistä, ja tänään aurinko helottaa oikein täydeltä terältään!

      Herneistä puheen ollen, täytyykin niitä varata, sillä laskiainen kohta lähestyy,
      silloin hernekeittoa ja " perunakropsua".
      Muistan lapsena koulusta tullessa oli ihana tunne, kun näitä molempia äiti oli laittanut!
      Kerran muistan menneeni vanhimman siskoni luokse koulusta tullessani ja hän oli juuri tehnyt näitä herkkuja, kyllä maistui nälkäiseen suuhun!
      "Nyt ulos ja lenkille", sanoi Tarvajärvi, terv. Neeasa

      • Aurinko paistaa täälläkin!
        Kyllä se sotku ylimääräisinä kertauksina on tullut muuallakin. Tarkoitan
        tällä Skillanin mainitsemaa asiaa.
        En tiedä, onko toissapäivänä "sotku" taas kohdannut minuakin. Kirjoittamani
        pysyi ainakin puolituntia, mutta katosi. Eihän tämä ollut eka kerta.
        No, mutta eihän siinä tälläkään kertaa "hyvä hävinnyt!"
        Ilmoitan vain, että kontiksessa olen entiseen tapaan. Pidän nyt ainakin
        jonkin aikaa taukoa. Hyvää jatkoa teille aurinkoiseen päivään!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Aurinko paistaa täälläkin!
        Kyllä se sotku ylimääräisinä kertauksina on tullut muuallakin. Tarkoitan
        tällä Skillanin mainitsemaa asiaa.
        En tiedä, onko toissapäivänä "sotku" taas kohdannut minuakin. Kirjoittamani
        pysyi ainakin puolituntia, mutta katosi. Eihän tämä ollut eka kerta.
        No, mutta eihän siinä tälläkään kertaa "hyvä hävinnyt!"
        Ilmoitan vain, että kontiksessa olen entiseen tapaan. Pidän nyt ainakin
        jonkin aikaa taukoa. Hyvää jatkoa teille aurinkoiseen päivään!

        Salaperäisiä ovat netin tiet. Minulla on murheita sähköpostin kanssa.
        Se ei avautunut, vaan kysyi, onko salasanani unohtunut. Vaihda salasanasi OmaElisassa. Tein työtä käskettyä ja vaihdoin, Nyt ei aukea vanhalla, eikä uudella, eikä Elisa nyt suostu näyttämään minulle, mikä salasana siis on käytössä.
        Jouduin vaihtamaan Telialta Elisaan, saamani lasku on pöyristyttävä, en tiedä, miten sen tarkistaisin. Yritin soittaa, mutta varattua tuuttaa, chatti on täynnä, suosittelee robottichattia. Se tuskin ymmärtää.
        OmaElisa kysyy, voivatko he soittaa minulle, aika olisi 04.02. kellonajan voisin itse ilmoittaa. Hahhahh.
        Ja kirjautuminen on pudonnut! Sekin vielä.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Salaperäisiä ovat netin tiet. Minulla on murheita sähköpostin kanssa.
        Se ei avautunut, vaan kysyi, onko salasanani unohtunut. Vaihda salasanasi OmaElisassa. Tein työtä käskettyä ja vaihdoin, Nyt ei aukea vanhalla, eikä uudella, eikä Elisa nyt suostu näyttämään minulle, mikä salasana siis on käytössä.
        Jouduin vaihtamaan Telialta Elisaan, saamani lasku on pöyristyttävä, en tiedä, miten sen tarkistaisin. Yritin soittaa, mutta varattua tuuttaa, chatti on täynnä, suosittelee robottichattia. Se tuskin ymmärtää.
        OmaElisa kysyy, voivatko he soittaa minulle, aika olisi 04.02. kellonajan voisin itse ilmoittaa. Hahhahh.
        Ja kirjautuminen on pudonnut! Sekin vielä.
        Mkr.

        Jos sinulla on Elisan nettiliittymä ja sähköposti, niin en ymmärrä miksi se salasanaa kaipaa?


    • Anonyymi

      Korona ja karanteenit verottavat henkilökuntaa joka paikassa.
      Mm. asiakaspalvelut ovat ruuhkaisia tai kokonaan tukossa.

    • Anonyymi

      Jetro Rostedt Turun puolessa pääsi aluevaltuustoon. Hän haluaa erikoisesti pitää huolta, että rahat käytetään oikein. Ulosottorekisterin mukaan hänellä on ulosottovelkaa 3,8 miljoonaa. Mitenköhän hän soveltuu päättämään sote-rahoituksesta ?
      Tai joku muu omat asiansa sössinyt.

      • Anonyymi

        Torstaina ilmoitetaan kuka on Kiurun sijainen, joka jäi eilen sairaslomalle ja sitten jää vanhempainvapaalle. Veikkaan Linden. Hyvää valkenevaa päivää itse kullekin,
        SkillaNille ensimmäisenä, hän kun on yleensä aamun virkuin eli ensimmäinen !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Torstaina ilmoitetaan kuka on Kiurun sijainen, joka jäi eilen sairaslomalle ja sitten jää vanhempainvapaalle. Veikkaan Linden. Hyvää valkenevaa päivää itse kullekin,
        SkillaNille ensimmäisenä, hän kun on yleensä aamun virkuin eli ensimmäinen !

        Kiitoksin aloitan viestini, siis kiitos huomenista kuin muista ystävällisyyksistä;)
        Sää harmahtava ja lumisadetta luvattu, oli aivan ihana eilen tallustella katuja, kun aurinko paistoi, kevään aisti, vanhankin sydän heräsi eloon;)

        Demeter mainitsit tuon vastuun omista kirjoituksistaan, kyllä se on niin, kun nimimerkillä kirjoittaa, aina saa selittelemässä olla, mutta selitellään jos osataan;)
        Joskus tulee niin kimurantteja kysymyksiä, ei niihin selkeää vastausta osaa antaa.

        Makriina tuo on ollutkin erikoinen tilaisuus, elokuvaesitys tilattuna yksityiseksi, enpä työrupeamiseni aikoina moista kuullut, no silloin elokuvissa käytiinkin enemmän, oli kuitenkin jo huonompia näytösmääräkatsojiakin, televisio tarjonta vei joskus katsojat.
        Uuno Turhapuro kuvat kyllä katsomot täytti, itseltäni jäi kaikki katsomatta;)

        Kyllä ne muistot on kuvien myötä etsittävä useinkin Kristiina23, ei muisti kaikkea anna muuten muistaa.
        Hyvä jos on edes kuvia apuna käyttää.

        Neeasa jo kesän sadon ennustuksia antoi, kyllä ne nuo vanhat merkit useinkin täsmää vielä nykyisinkin.
        Pakko tunnustaa, että tuo "perunakropsu" on minulle vieras ruoka, nimen kyllä olen kuullut, mutta en nyt osaa yhdistää mihinkään,)

        Harvoin mitään kuolematonta minultakaan huomiotta jää, jos ei onnistu kirjoitus lähtemään, mutta silti harmittaa se tyhjä tekeminen, uusimista ei jaksaisi.
        Eipä minulta mitään mittavaa tekstiä kukaan odota, liiankin tutuksi on viestini toistot tulleet;)
        Se halu kuitenkin elää puumerkkinsä jättämiseen ja näin lukien toisten viestejä into vaan elää.

        Noissa valituissa päätöksen tekijöissä voi olla monenlaista taustaa omaavaa, mutta jospa vastuu tekemisistään painaa ja tosissaan hommansa ottavat.
        Jännä valinta on edessä, kun Kiurun tuuraajaa valitaan, asiantuntemus varmaan painaa.
        Kunpa kaikki Kristan kohdalla olevat odotukset hyvin menisi ja äidiksi toivomuksensa mukaisesti pääsee;)

        Nyt ennen lumisadetta taas asialle apteekkiin, olen nyt useasti joutunut heihin turvautumaan, kun noita koetuloksien pyritään selvittämään.
        Kivaa pikkulauantaita ja lenkkisauna meillä lämpenee;)


    • Anonyymi

      Kiitos SkillaN taas tekstistäsi, joka aina on tasapainoinen , tasapuolinen ja mielenkiintoinen, niin nytkin. M-e.
      Yhteistä aina löydän, Uuno Turhapurot olen jättänyt kokonaan väliin minäkin.

      Leppoisaa talvipäivää teille kaikille toivottaen

      • Huomenet kaikille.
        Eilen katselin Netflixistä Mika Kaurismäen ohjaamaan elokuvan "Mestari Cheng", joka oli leppoisa kuvaus kiinalaisen kokin tulosta Lapin perukoille ruokabaarin keittiöön. Siinä on sivuosassa entinen Uuno Turhapuro, josta on vuosien mittaan kypsynyt ikääntynyt papparainen.
        Sää on harmaa, mitään ei tule tänään tapahtumaan. Hernesoppaa keitellään.
        Talvista herranrauhaa palstalaisille, tv. Mkr.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Huomenet kaikille.
        Eilen katselin Netflixistä Mika Kaurismäen ohjaamaan elokuvan "Mestari Cheng", joka oli leppoisa kuvaus kiinalaisen kokin tulosta Lapin perukoille ruokabaarin keittiöön. Siinä on sivuosassa entinen Uuno Turhapuro, josta on vuosien mittaan kypsynyt ikääntynyt papparainen.
        Sää on harmaa, mitään ei tule tänään tapahtumaan. Hernesoppaa keitellään.
        Talvista herranrauhaa palstalaisille, tv. Mkr.

        Älä katso sitä Kaurismäkeä, se on poliittisesti "väärin suuntautunut".
        Se on kiellettyä täällä. Jonkun mielestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä katso sitä Kaurismäkeä, se on poliittisesti "väärin suuntautunut".
        Se on kiellettyä täällä. Jonkun mielestä.

        Terveisiä vaan Jonkulle.
        Katson elokuvia ilman politikointia.
        Täällä suosittelen sitä tapaa muillekin.


    • Taas on aamupäivän paseerukeikka suoritettu. Vielä vaan jaksaa nuo tiet ja polut olla tosi liukkaita, siksi lenkit ovatkin jääneet turhan lyhyiksi. Eilinen aurinkoinen päivä ei paljoakaan tienpintoja sulatellut, ja pakkasyö taas jäät esiin toi. Harmittaa ihan koirakaverinkin puolesta joka on tottunut paljon pidempiin kävelylenkkeihin. Mutta näillä nyt mennään, soraa on joku talollinen sentään tieosuudelleen viskannut, useimmissa osuuksissa ei sitten yhtään.

      Eilen aamulla kauhulla katsoin, kun yhdestä mäennyppyllällä olevasta talosta tuli köpötellen vanha mies, jaloissaan vain reinoaamutossut, oli nähtävästi kauppaan menossa ja ns. "pienessä sievässä". Seurasin sivusilmällä hänen menoaan, mutta kummasti miekkonen vain pysyi pystyssä, kaupan ovella vähän horjahti mutta sai pylväästä tukeva otteen. Taisi hänellä olla sitä juopon tuuria, vaikka huteraa oli käynti.
      Mutta tuuriilla sitä monesti laivatkin seilaa!
      No, tämmöistä sitä tänään, jatketaan päivän kulkua taas tänään, kuka mitenkin, hyvää mieltä kaikille toivotan.

      • Anonyymi

        Huomenta jälleen, uusi päivä aluillaan, mitäpä tuokaan tullessaan.
        Naapuritalon edessä ambulanssi jo kuuden jälkeen, siellä jollakin asiat huonosti, hyvä että apua löytyy.
        Talon asujien ikäraja on 60-vuotta, eli osa vielä työikäisiä, mutta enemmistö ikäihmisiä ja sen vuoksi ampulanssi usein vierailee.

        Hyvällä tuurilla nämä hieman heiluvat selviävät, vaikka nurin menisivätkin, näin olen saanut kuulla, ehkä olo niin rento ettei paikat reakoi;)
        Tasapainoilin minä myös eilen, mutta pystyssä pysyin, astuin juuri selliselle jääpinnalle, mistä sora oli kadonnut ja niitä paikkoja oli paljon.
        Ikävä on, kun sää sallisi ulkoilun, mutta liukkaus estää, pitänee sauvat avuksi ottaa.
        Tätä liukasta aikaa saattaa olla kauan, pieni pakkanen saattaisi olla tarpeen.

        Kiitos Miaelina aina niin herttaisista ja elämän myönteisistä viesteistäsi, varmaan jaksat aina hymysuin naapurisi ja ystäväsi kohdata;)

        Makriina minäkin katsoin tuon elokuvan, ihan kiva, Netflixistä tulee paljon kivoja sarjojakin, jos jaksaa katsoa, olen suurkuluttaja, jotenkin erilaiset kulttuurit viehättää.
        Korealaiset sarjat kertovat niin erilaisesta elämän sykinnästä ja arvoista, että mielenkiinto kestää.
        Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä. nimi tällä sarjalla on Hospital Playlist, monta iltaa siinä menee, toinen Pohjos-Korean elämästä kertova Grash Lahding On you, mielikuvitusta osin, mutta isot erot ilmenevät etelän ja pohjoisen välillä.
        Pitkiä sarjoja ja paljon toistoja, mutta silti mukana pysyy.
        Käyttäytymiskulttuuri ja samoin ruokapuoli jotain aivan muuta mitä meillä ja muualla lännessä on.
        Katson paljon Netflixsiä, omat Tv-ohjelmat ei juurikaan innosta uusintoineen, tänäänkin tulee kotimainen elokuva, jonka olen nähnyt varmaan viisi kertaa, Syntipukki nimeltään , enpä enää jaksa katsoa, ei edes hauska.
        Onneksi on muuta tarjolla.

        Harmaa taivas, eilen tuli lunta melko reippaasti, nyt sitten liukkaudet lumen alla , uskaltaako liikkeelle lähteäkään?
        Näillä sitä vaan mennään, onnellaan sujuu tai sitten ei. varokaa jäätiköitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta jälleen, uusi päivä aluillaan, mitäpä tuokaan tullessaan.
        Naapuritalon edessä ambulanssi jo kuuden jälkeen, siellä jollakin asiat huonosti, hyvä että apua löytyy.
        Talon asujien ikäraja on 60-vuotta, eli osa vielä työikäisiä, mutta enemmistö ikäihmisiä ja sen vuoksi ampulanssi usein vierailee.

        Hyvällä tuurilla nämä hieman heiluvat selviävät, vaikka nurin menisivätkin, näin olen saanut kuulla, ehkä olo niin rento ettei paikat reakoi;)
        Tasapainoilin minä myös eilen, mutta pystyssä pysyin, astuin juuri selliselle jääpinnalle, mistä sora oli kadonnut ja niitä paikkoja oli paljon.
        Ikävä on, kun sää sallisi ulkoilun, mutta liukkaus estää, pitänee sauvat avuksi ottaa.
        Tätä liukasta aikaa saattaa olla kauan, pieni pakkanen saattaisi olla tarpeen.

        Kiitos Miaelina aina niin herttaisista ja elämän myönteisistä viesteistäsi, varmaan jaksat aina hymysuin naapurisi ja ystäväsi kohdata;)

        Makriina minäkin katsoin tuon elokuvan, ihan kiva, Netflixistä tulee paljon kivoja sarjojakin, jos jaksaa katsoa, olen suurkuluttaja, jotenkin erilaiset kulttuurit viehättää.
        Korealaiset sarjat kertovat niin erilaisesta elämän sykinnästä ja arvoista, että mielenkiinto kestää.
        Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä. nimi tällä sarjalla on Hospital Playlist, monta iltaa siinä menee, toinen Pohjos-Korean elämästä kertova Grash Lahding On you, mielikuvitusta osin, mutta isot erot ilmenevät etelän ja pohjoisen välillä.
        Pitkiä sarjoja ja paljon toistoja, mutta silti mukana pysyy.
        Käyttäytymiskulttuuri ja samoin ruokapuoli jotain aivan muuta mitä meillä ja muualla lännessä on.
        Katson paljon Netflixsiä, omat Tv-ohjelmat ei juurikaan innosta uusintoineen, tänäänkin tulee kotimainen elokuva, jonka olen nähnyt varmaan viisi kertaa, Syntipukki nimeltään , enpä enää jaksa katsoa, ei edes hauska.
        Onneksi on muuta tarjolla.

        Harmaa taivas, eilen tuli lunta melko reippaasti, nyt sitten liukkaudet lumen alla , uskaltaako liikkeelle lähteäkään?
        Näillä sitä vaan mennään, onnellaan sujuu tai sitten ei. varokaa jäätiköitä.

        Hupsis, nyt taas jotain erilaista, kirjautunut olen, silti anona ilmestyin, paljon on ihmeellistä näillä Suomi24 sivuilla, pohtii SkillaN


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta jälleen, uusi päivä aluillaan, mitäpä tuokaan tullessaan.
        Naapuritalon edessä ambulanssi jo kuuden jälkeen, siellä jollakin asiat huonosti, hyvä että apua löytyy.
        Talon asujien ikäraja on 60-vuotta, eli osa vielä työikäisiä, mutta enemmistö ikäihmisiä ja sen vuoksi ampulanssi usein vierailee.

        Hyvällä tuurilla nämä hieman heiluvat selviävät, vaikka nurin menisivätkin, näin olen saanut kuulla, ehkä olo niin rento ettei paikat reakoi;)
        Tasapainoilin minä myös eilen, mutta pystyssä pysyin, astuin juuri selliselle jääpinnalle, mistä sora oli kadonnut ja niitä paikkoja oli paljon.
        Ikävä on, kun sää sallisi ulkoilun, mutta liukkaus estää, pitänee sauvat avuksi ottaa.
        Tätä liukasta aikaa saattaa olla kauan, pieni pakkanen saattaisi olla tarpeen.

        Kiitos Miaelina aina niin herttaisista ja elämän myönteisistä viesteistäsi, varmaan jaksat aina hymysuin naapurisi ja ystäväsi kohdata;)

        Makriina minäkin katsoin tuon elokuvan, ihan kiva, Netflixistä tulee paljon kivoja sarjojakin, jos jaksaa katsoa, olen suurkuluttaja, jotenkin erilaiset kulttuurit viehättää.
        Korealaiset sarjat kertovat niin erilaisesta elämän sykinnästä ja arvoista, että mielenkiinto kestää.
        Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä. nimi tällä sarjalla on Hospital Playlist, monta iltaa siinä menee, toinen Pohjos-Korean elämästä kertova Grash Lahding On you, mielikuvitusta osin, mutta isot erot ilmenevät etelän ja pohjoisen välillä.
        Pitkiä sarjoja ja paljon toistoja, mutta silti mukana pysyy.
        Käyttäytymiskulttuuri ja samoin ruokapuoli jotain aivan muuta mitä meillä ja muualla lännessä on.
        Katson paljon Netflixsiä, omat Tv-ohjelmat ei juurikaan innosta uusintoineen, tänäänkin tulee kotimainen elokuva, jonka olen nähnyt varmaan viisi kertaa, Syntipukki nimeltään , enpä enää jaksa katsoa, ei edes hauska.
        Onneksi on muuta tarjolla.

        Harmaa taivas, eilen tuli lunta melko reippaasti, nyt sitten liukkaudet lumen alla , uskaltaako liikkeelle lähteäkään?
        Näillä sitä vaan mennään, onnellaan sujuu tai sitten ei. varokaa jäätiköitä.

        Huomenta vaan, tapahtumaköyhän Makriinan huushollista.
        Harmaata on, eikä menoa minnekään, mutta niin mielenkiintoista elämä kuitenkin tuntuu olevan, ettei uni tule, aivoni eivät halua haaskata aikaa nukkumiseen!
        Sain omalääkäriltä kehotuksen mitata aamuin illoin verenpaine viikon ajan. Yritän nyt muistaa. - Sisältöä eläkeläisen päivään!
        Olen yrittänyt päästä kärryille Ukrainan uhasta. Uutisista ei oikeastaan selviä, mikä perusongelma nyt on. Samaa patsasteluahan siellä on rajoilla harrastettu jo vuosia. Niinistö toppuuttelee, pitää puhelinyhteyttä kaikkiin suuntiin. Tsemppiterveiset hänelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta jälleen, uusi päivä aluillaan, mitäpä tuokaan tullessaan.
        Naapuritalon edessä ambulanssi jo kuuden jälkeen, siellä jollakin asiat huonosti, hyvä että apua löytyy.
        Talon asujien ikäraja on 60-vuotta, eli osa vielä työikäisiä, mutta enemmistö ikäihmisiä ja sen vuoksi ampulanssi usein vierailee.

        Hyvällä tuurilla nämä hieman heiluvat selviävät, vaikka nurin menisivätkin, näin olen saanut kuulla, ehkä olo niin rento ettei paikat reakoi;)
        Tasapainoilin minä myös eilen, mutta pystyssä pysyin, astuin juuri selliselle jääpinnalle, mistä sora oli kadonnut ja niitä paikkoja oli paljon.
        Ikävä on, kun sää sallisi ulkoilun, mutta liukkaus estää, pitänee sauvat avuksi ottaa.
        Tätä liukasta aikaa saattaa olla kauan, pieni pakkanen saattaisi olla tarpeen.

        Kiitos Miaelina aina niin herttaisista ja elämän myönteisistä viesteistäsi, varmaan jaksat aina hymysuin naapurisi ja ystäväsi kohdata;)

        Makriina minäkin katsoin tuon elokuvan, ihan kiva, Netflixistä tulee paljon kivoja sarjojakin, jos jaksaa katsoa, olen suurkuluttaja, jotenkin erilaiset kulttuurit viehättää.
        Korealaiset sarjat kertovat niin erilaisesta elämän sykinnästä ja arvoista, että mielenkiinto kestää.
        Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä. nimi tällä sarjalla on Hospital Playlist, monta iltaa siinä menee, toinen Pohjos-Korean elämästä kertova Grash Lahding On you, mielikuvitusta osin, mutta isot erot ilmenevät etelän ja pohjoisen välillä.
        Pitkiä sarjoja ja paljon toistoja, mutta silti mukana pysyy.
        Käyttäytymiskulttuuri ja samoin ruokapuoli jotain aivan muuta mitä meillä ja muualla lännessä on.
        Katson paljon Netflixsiä, omat Tv-ohjelmat ei juurikaan innosta uusintoineen, tänäänkin tulee kotimainen elokuva, jonka olen nähnyt varmaan viisi kertaa, Syntipukki nimeltään , enpä enää jaksa katsoa, ei edes hauska.
        Onneksi on muuta tarjolla.

        Harmaa taivas, eilen tuli lunta melko reippaasti, nyt sitten liukkaudet lumen alla , uskaltaako liikkeelle lähteäkään?
        Näillä sitä vaan mennään, onnellaan sujuu tai sitten ei. varokaa jäätiköitä.

        "Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä."
        Sairaaloitten todellisuus on ihan muuta kuin TV-sarjoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä."
        Sairaaloitten todellisuus on ihan muuta kuin TV-sarjoissa.

        Älä kk koko ajan vithuile sieltä puskista! Koita vähän kateuttasi hillitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä."
        Sairaaloitten todellisuus on ihan muuta kuin TV-sarjoissa.

        Huomasitko, että totesin, että mielikuvitusta mukana, totta kuitenkin nimiksi;)skillan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt katson sairaalasarjaa,, missä meininki aivan toisenlaista mitä meillä."
        Sairaaloitten todellisuus on ihan muuta kuin TV-sarjoissa.

        Todellisuudessa ei lääkärit juokse jo ulko-ovelle potilasta vastaan eikä kiidätä
        potilasta leikkaukseen alta minuutin eikä viivy potilaan luona juttelemassa niinkuin
        TV-sarjoissa kuten Teho-osasto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuudessa ei lääkärit juokse jo ulko-ovelle potilasta vastaan eikä kiidätä
        potilasta leikkaukseen alta minuutin eikä viivy potilaan luona juttelemassa niinkuin
        TV-sarjoissa kuten Teho-osasto.

        Sarjojen juonet eivät etenisi, jos niissä elettäisiin reaaliajassa. Sama myös poliisisarjoissa. DNA saadaan selville viidessä minuutissa. Kuulusteluissa syyllinen selviää myös hetkessä. Puhuvat itsensä pussiin. Kuolinaika todetaan pelkällä katseella rikospaikalla. Tutkijat jättävät omia sormenjälkiään joka puolelle.
        Sairaalasarjoissa lääkäreillä ja hoitajilla on aikaa istahtaa potilaan omaisen viereen penkille ja lohduttaa häntä hänen ongelmassaan, vaikka ollaan poliklinikalla, jonne saapuu paareilla hoidettavia juoksujalkaa ensihoitajan luetellessa vauhdissa uhrin vammoja hoitajille, jotka sitten empimättä joutuvat "inbutoimaan" potilaan.
        Vajaan tuntiin on saatava mahtumaan koko tarina, joten ei mitään aikajanaa voida ajatella.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Sarjojen juonet eivät etenisi, jos niissä elettäisiin reaaliajassa. Sama myös poliisisarjoissa. DNA saadaan selville viidessä minuutissa. Kuulusteluissa syyllinen selviää myös hetkessä. Puhuvat itsensä pussiin. Kuolinaika todetaan pelkällä katseella rikospaikalla. Tutkijat jättävät omia sormenjälkiään joka puolelle.
        Sairaalasarjoissa lääkäreillä ja hoitajilla on aikaa istahtaa potilaan omaisen viereen penkille ja lohduttaa häntä hänen ongelmassaan, vaikka ollaan poliklinikalla, jonne saapuu paareilla hoidettavia juoksujalkaa ensihoitajan luetellessa vauhdissa uhrin vammoja hoitajille, jotka sitten empimättä joutuvat "inbutoimaan" potilaan.
        Vajaan tuntiin on saatava mahtumaan koko tarina, joten ei mitään aikajanaa voida ajatella.

        Tv-sarjoissa on mahdollista mukaella totuutta.


    • Lenkillä siinä kävin. Täällä on hyvin hiekoitettu jalkakäytävät ja kävelytiet, ei tarvi jännittää kulkemista.
      Eilen tein sen viikottaisen ruokakauppareissun. Kiitettävästi on maskeja ihmisillä.
      Ovat keksineet, että kaksi olemassa olevia lääkkeitä yhdessä auttavat koronaan.
      Aina se vaan kestää, että niitä markkinoille saadaan.
      Lenseää aikaista kevättä povaavat tänne etelä-Suomeen, pitkäaikaisennusteessa. Saas nähdä toteutuuko.
      Huhtikuun puolessa välissä näyttää olevan pääsiäisenpyhät.
      Pitkä tovi onkin ilman pyhiä.
      Hyvän mielen kevään odotusta kaikille.

    • Anonyymi

      Tervehdys! Pieneltä lenkiltä minäkin juuri palasin ja ihmettelin keväistä säätä,
      niin leutoa ja mukavaa!
      Skillan ihmetteli minun lapsuuden aikaan saamaani "perunakropsua", no sehän oli hyvin samantapaisista aineista tehty, kuin perunalaatikko, jota toiset myös laskiaisena teki.
      Tuo oli vain ohutta, uunissa isoissa leivinpannuissa paistettua, jota "kropsuksi sanottiin. Siit' leikattiin palasia tarjoiluvadille, syötii usein pulukkahillon kera.
      Nyt alkoi tekemään mieli!

      Siivuamisessa ei aina imuriakaan tarvita, sen huomasin, kun otin pitkävartisella tekokuituharjalla pölyjä pois. Siihen tarttui tosi hyvin, on kait sähköinen tuo tekokuitu, sen kanssa ulos ja siellä putsaamiset sitten.
      Lopuksi kostealla pyyhkiminen, helppoa! Ainakin joskus, tuo on yksi hyvä siivoustapa.
      Niin, nyt kolmas amarylliksen varsi tekee kolmea kukka varteensa, edelliset leikkasin pois, että on tilaa uudelle tulokkaalle.
      Luonto on vähän kuin ihmiselo, vanhat lähtee pois, että nuorille olisi elintilaa.

      Nautitaan kevään tulosta, se on aina yhtä ihana,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Amarylliken kukkia tulee neljä tähän varteen innoissani sanoin väärin, sorry!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Amarylliken kukkia tulee neljä tähän varteen innoissani sanoin väärin, sorry!

        Huomenta pimeydestä, tunnin verran ja alkaa päivä voitolle siirtyä, pilvinen päivästä näkyy tulevan, hienokseltaan lunta sataa.

        Neeasa, kyllä perunalaatikko tuttu on ja maistuukin;)
        Nuo amaryllikset jo minulla kuivamassa ja sitkeää kokeiluhalua saada ne uusimaan menneen joulun tapaiset kukkimiset.
        Joskus sukka harjan päälle vedettiin, kun pieni siivous tehtiin, nyt on nuo varsi-imurit, jotka asian hoitavat.

        Pitkällä ollaan jo kevään nautinnassa, kun pääsiäinen nähdään, mikä onkaan tauti tilanne silloin.
        Minulla on huhtikuun alkuun loma tilattu, saapa nähdä joko silloin voi vapaammin liikkua.
        Lumien sulaminen jo varmaan vauhdissa, kuka tietää vaikka maa mustana jo olisi, kuten Eliaana olet ennusteet nähnyt.

        Makriina tuon jo sanoikin, ei elokuvat, sarjat todellisuutta kerro, hyvin asiat olisikin.
        Ainahan näissä yritetään herätellä katsojan mielenkiintoa milloin milläkin, mutta totuuden häivähdys kuitenkin eritavoista voidaan saada ja ajatus siitä miten elämä voisikaan helpolla mennä;)
        Dokumenttitarjonnoilta enemmän totuutta voi odottaa, joskin niissäkin joskus värittämistä tapahtuu.
        Kyllä hyvää tekee sadunomaisia tarinoita katsoa ja jos juontakin on melkein uskottavasti, aika menee tuijottaen, ehkä haaveitakin syntyy, samaistuu henkilöihin ja unohtaa jopa koronan harmittelun.
        Katselkaa sopivanlaistenlasien läpi ja hyvin onnistuu;)
        Ei tätä totuuttakaan ja lupauksiakaan aina uskota, joten jos joku katsottava tuntuu hyvältä siitä vaan.
        Senkin aika helpolla huomaa mikä ei totuutta kerro, hypätään aiheessa eteenpäin;)
        Nauratti tuo Makriinan toteamus, ettei unikaan tule, kun niin mielenkiintoista elämä on, minulle uni tulee, mutta unissakin elän tarumaailmaa, joskus julmaakin, elän kai nämä jutut unissa uusiksi, niin kovasti niistä nautin;)

        Kyllä sitä sen verran untakin saa, että päivän jaksaa, kohta lähden kärrini kanssa kauppaan, toivottavasti auraukset ehtivät tehdä, että en lumessa kärriä tarvitse vetää.
        Viikonloppu alkamassa, jospa hymyillen saisimme siitä nauttia, yrittää maskien takaa ihmiset tunnistaa;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pimeydestä, tunnin verran ja alkaa päivä voitolle siirtyä, pilvinen päivästä näkyy tulevan, hienokseltaan lunta sataa.

        Neeasa, kyllä perunalaatikko tuttu on ja maistuukin;)
        Nuo amaryllikset jo minulla kuivamassa ja sitkeää kokeiluhalua saada ne uusimaan menneen joulun tapaiset kukkimiset.
        Joskus sukka harjan päälle vedettiin, kun pieni siivous tehtiin, nyt on nuo varsi-imurit, jotka asian hoitavat.

        Pitkällä ollaan jo kevään nautinnassa, kun pääsiäinen nähdään, mikä onkaan tauti tilanne silloin.
        Minulla on huhtikuun alkuun loma tilattu, saapa nähdä joko silloin voi vapaammin liikkua.
        Lumien sulaminen jo varmaan vauhdissa, kuka tietää vaikka maa mustana jo olisi, kuten Eliaana olet ennusteet nähnyt.

        Makriina tuon jo sanoikin, ei elokuvat, sarjat todellisuutta kerro, hyvin asiat olisikin.
        Ainahan näissä yritetään herätellä katsojan mielenkiintoa milloin milläkin, mutta totuuden häivähdys kuitenkin eritavoista voidaan saada ja ajatus siitä miten elämä voisikaan helpolla mennä;)
        Dokumenttitarjonnoilta enemmän totuutta voi odottaa, joskin niissäkin joskus värittämistä tapahtuu.
        Kyllä hyvää tekee sadunomaisia tarinoita katsoa ja jos juontakin on melkein uskottavasti, aika menee tuijottaen, ehkä haaveitakin syntyy, samaistuu henkilöihin ja unohtaa jopa koronan harmittelun.
        Katselkaa sopivanlaistenlasien läpi ja hyvin onnistuu;)
        Ei tätä totuuttakaan ja lupauksiakaan aina uskota, joten jos joku katsottava tuntuu hyvältä siitä vaan.
        Senkin aika helpolla huomaa mikä ei totuutta kerro, hypätään aiheessa eteenpäin;)
        Nauratti tuo Makriinan toteamus, ettei unikaan tule, kun niin mielenkiintoista elämä on, minulle uni tulee, mutta unissakin elän tarumaailmaa, joskus julmaakin, elän kai nämä jutut unissa uusiksi, niin kovasti niistä nautin;)

        Kyllä sitä sen verran untakin saa, että päivän jaksaa, kohta lähden kärrini kanssa kauppaan, toivottavasti auraukset ehtivät tehdä, että en lumessa kärriä tarvitse vetää.
        Viikonloppu alkamassa, jospa hymyillen saisimme siitä nauttia, yrittää maskien takaa ihmiset tunnistaa;)

        Huomenta vaan.
        Heräsin taas ajoissa että ehdin tehdä tämän päivän toimet. Niistä yksi on Jälkiviisaiden seuraaminen aamuteeveessä. Puhuivat susista. On kuulemma annettu tappotuomio kokonaiselle laumalle, joka elää metsän syvyyksissä Kainuun korvessa, lähes tiettömien taipaleitten takana. Onpahan siinä sitten nostalgiaa metsästäjille, kun hiihtävät lauman kiinni mottiin. Yksi keskustelija sanoikin, että tällaiset uutiset saavuttavat kaikki, ja mielipiteet risteilevät, mutta yhteiskuntamme suurista linjoista ei pystytä puhumaan, eikä niistä voi mielipidettä muodostaa, mikä näkyi äänestystuloksissakin.

        Lumimyräkällä uhkaavat. Kuulemma lähes puoli metriä lunta luvassa tänne meillekin. Siinä sitä on rämpimistä koiran ulkoiluttajille. Onneksi ei minulla ole pölypunkkia isompaa kotieläintä.

        Sain kirjeen Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesilta, joka kertoi minulle sen ilosanoman, että ovat hyväksyneet malminetsintäluvan kesämökkialueellemme. Mukana tulevassa kartassa on piirretty etsintäalueet, eikä tarkankaan tutkimisen jälkeen löydy koko pitäjästä yhtäkään turvallista kohtaa. Näinköhän tässä käy, että joku kaivosyhtiö valtaa pihanurmikkomme ja kaivaa malmia puuseen alta. Aikoinaan rantaviivoilta löytyi järvimalmia, niin että saa nähdä, millaisia tuloksia etsintä nyt tuo.
        Tämä se tekee hyvää verenpaineelleni.
        No ilo pintaan kuitenkin!


    • Nyt SkillaN kipinkapin kauppaan, sillä lunta on luvattu jopa puolimetriä ainakin eteläsuomeen ja sitä sataa pari päivää. Itse arvailen, että lähtikö tyttäreni eilen Espooseen, niin sielläpä on sitten jumissa huono selkäinen.

      Noihin TV-ohjelmiin en ota kantaa, koska en nykyisin jaksa seurata mitään, kun aiemmin oli ne Kauniit ja Rohkeat, saati Salatut Elämät melkeinpä "elämää tärkeimmät" katsottavat, puhumattakaan muista jonninjoutavista katsottavista. Nyt on kirjat tärkeimmät.

      Katselin myös näitä "Poliisit" sarjoja, jotka oli mukamas aitoja tilanteita, mutta, mutta, kun siellä oli tuttavani esittämää näitä "aitoja tilanteita", niin minäkin hokasin ilman rivinvälejä, että lavastettu on useimmat.

      No, mitäpä näistä "Kaanaan häistä", kun vain yrittää vältellä kaikki korona uutiset, saati nämä uutislinkit täälläkin, kun maalaillaan "piruja seinille" pelokkeeksi kaikelle kamaluudelle, mitä maailmassa tapahtuu.

      Uutisotsikot itsekin katson netistä ja tietenkin korona tartunnat omasta kunnastani.

      Nyt olisi kyllä mielenkiintoista lukea, kuka sai eniten lunta ja miten paljon?

      Meillä kävi juuri aura-auto ja "varppina" höylää nyt sen pari päivää, sillä onhan meidän eläkeläisten päästävä sinne "kissan ristiäisiin" ja "kirjekuoren avajaisiin" heti.

      Sain juuri s-posti viestin, että täällä arvotaan 1000,-€, johon voisin osallistua. Onneksi ei ole siitä puute, joten en osallistu.

      Tuiskuiset terveiset kaikille.

    • Huomentapäivää. Kiva että nojatuolissa sentään jaksetaan pitää huumoria ja hyvää mieltä yllä..))
      Lunta taitaa tosiaan tulla ihan tupaan saakka, jos ennusteet pitävät paikkansa. Eikä kylätalkkaria saa ainakaan viikonlopulla apuun, tuskin alkuviikostakaan, kysyntä ylittää tarjonnan.
      Puoli päivää tuli taas kamppailtua K-ruoka-tilauksen kanssa. Sivustoa oli taas "kehitetty", mikä meikäläiselle merkitsee sitä, että yrität ja erehdyt taas uudesti. Annoin kyllä tiukkaa palautetta siitä, että "me vanhat" emme jaksa harhailla ja sukkuloida tässä digiviidakossa. Jos yksi polku on opittu, ei jaksaisi taas uutta. Ja kun minulle tuli sähköpostiin toimintaohjeita englanniksi huomautin, että asun Suomessa ja puhun suomea. Eikö sen pitäisi olla aika selvää?
      No. Onhan tuossa palvelussa hyvätkin puolensa, muistin kyllä kehua niitäkin. Saa tuoretta tuotetta kotiin ilman vaivalloista ja riskialtista kauppareissua. Eikä 12 euroa siitä palvelusta nyt liikaa ole.
      Makriinalle piti jo eilen sanoa, että nyt hänen viestinsä on mennyt perille..)) Makriina kirjoitti tänne jokin aika sitten koulukiusaamisesta ja näki, että se on väkivaltaa ja sellaisena se pitäisi nähdä. Nyt nuori kirjailija Iida Rauma vakuuttaa samaa ja katsoo myös, Makriinan tavoin, että lapsen asemaan aikuiset eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota, Iida Rauma ilmaisi asian jopa niin, että aikuiset vihaavat lapsia. Siinäpä taas kirjailija, johon pitäisi tutustua..))

      Toinen ilahduttava ulostulo oli Hesarissa eilen. Toimittaja Harri Vallin kirjoitti kolumnin otsikolla "Ylpeä tavis", jossa hän muistutti, ettei menestys ole ainoa oikotie onneen. Elämä voi olla merkityksellistä ja onnellista, vaikka ei olisi menestynyt, erityinen eikä erottuisi muista. Myös meidän julkkisfilosofi Frank Martela on ennustanut että tavallisuus lyö itsensä läpi, koska "erityisyys" on jo muuttunut tavallisuudeksi..))
      Ylipäänsä on aina ihmetyttänyt tuo vastakkainasettelun tarve. Eikö olisi tärkeämpää etsiä ja löytää niitä asioita, jotka ovat meille yhteisiä, jotka yhdistävät, eivät erota meitä toisistamme ? Niitäkin tässä ajassa ja maailmassa luulisi riittävän.

      Meniköhän taas julistamisvaihde päälle ? Kyllä tämä nykyinen "keskusteluilmapiiri" tekee melkein ylivarovaiseksi. Kun tietää, miten helposti siihen "virheelliseen" sanavalintaankin puututaan ja siitä vedetään tilille. Usein sitä myös katsoo velvollisuudekseen tuon selventämisen ja sekin sitten vie aikaa ja palstatilaa ja on yleensä aika hedelmätöntä.

      Onneksi on niitäkin, joille ei tarvitse selitellä, jotka aistivat ja ottavat vastaan sen hengen, millä viesti on kirjoitettu ja ymmärtävät, että vastuu ja valinta on viime kädessä lukijalla, eikä kenenkään sanalla ole sen enempää painoa kuin se, minkä lukija sille antaa.

      Aluevaaleista piti vielä sanomani. Aamun Jälkiviisaissa Kreeta Karvala puolusteli meitä nukkuneita äänestäjiä sillä, että jos olemme riittävän tyytyväisiä nykyiseen järjestykseen, miksi tahtoisimme uutta, josta tiedetään ainakin se, että se tulee maksamaan tuhottomasti ? Janne Saarikivi samassa ohjelmassa taas katsoi, että vaikka seuraisi aikaansa ja sitä infoa mitä meille annetaan, ei silti osaa sanoa, miten asiat pitäisi hoitaa.
      Itsekin kuulun tuohon porukkaan ja kun tiesin oman ehdokkaani menevän vaaleissa läpi, annoin äänestämättömyyteni itselleni anteeksi...Pääsyy oli tietysti se, että taksireissu äänestyspaikalle olisi ollut hankala ja tullut kalliiksi..))

      Ja taas tuli paljon turhia sanoja, tyhjää puhetta..)) Niihän se yksi viimeaikaisista palautteista meni. Onneksi kaikki puhe ei ole sellaista, täälläkään...Viisautta jos sitten viisasteluakin löytyy ja kuten sanottu: valinta on lukijalla...
      Mukavaa viikonloppua kaikille,
      demeter1

      • Anonyymi

        Jaaha vai niin. Hohhoijaaa ja haukotus......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaaha vai niin. Hohhoijaaa ja haukotus......

        HYppää avantoon niin virkistyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HYppää avantoon niin virkistyt!

        Puhuit täyttä asiaa, demeter, joka sana! Nyt on kait jo herätty tuohon koulukiusaamiseen ja
        sen estämiseen. Kun on suuret luokat, siinä on opellakin vaikeuksia nähdä ja pitää kaikkia asioita hallussa !
        Myös kotona aivan vapaa kasvatus, että saa tehdä mitä vaan, on huoa ihmiseksi kasvamisessa. Hellästi hoitaen ja neuvoen joka tilanteessa kaikki onnistuu parhaiten.
        Myös vanhempien esimerkki antaa lapselle mallia.

        Aurinko tuli näkyviin, kirkastaa päivää!Nyt ulos,terv.
        Neeasa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhuit täyttä asiaa, demeter, joka sana! Nyt on kait jo herätty tuohon koulukiusaamiseen ja
        sen estämiseen. Kun on suuret luokat, siinä on opellakin vaikeuksia nähdä ja pitää kaikkia asioita hallussa !
        Myös kotona aivan vapaa kasvatus, että saa tehdä mitä vaan, on huoa ihmiseksi kasvamisessa. Hellästi hoitaen ja neuvoen joka tilanteessa kaikki onnistuu parhaiten.
        Myös vanhempien esimerkki antaa lapselle mallia.

        Aurinko tuli näkyviin, kirkastaa päivää!Nyt ulos,terv.
        Neeasa

        Hyvä kirjoitus.
        Juuri noin on paras kasvatus..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhuit täyttä asiaa, demeter, joka sana! Nyt on kait jo herätty tuohon koulukiusaamiseen ja
        sen estämiseen. Kun on suuret luokat, siinä on opellakin vaikeuksia nähdä ja pitää kaikkia asioita hallussa !
        Myös kotona aivan vapaa kasvatus, että saa tehdä mitä vaan, on huoa ihmiseksi kasvamisessa. Hellästi hoitaen ja neuvoen joka tilanteessa kaikki onnistuu parhaiten.
        Myös vanhempien esimerkki antaa lapselle mallia.

        Aurinko tuli näkyviin, kirkastaa päivää!Nyt ulos,terv.
        Neeasa

        "Nyt on kait jo herätty tuohon koulukiusaamiseen ja sen estämiseen."

        Koulukiusaamiseen on "herätty" ainakin 10 vuotta sitten, mutta onko paljon mitään
        saatu aikaiseksi ? Ei valitettavasti.
        "Kiva koulu"-teemakin on taidettu kokonaan unohtaa, "meidän koulussa ei kiusata".


        "Myös kotona aivan vapaa kasvatus, että saa tehdä mitä vaan, on huoa ihmiseksi kasvamisessa."

        Kuinkahan monessa huushollissa on "vapaa kasvatus" ?

        Koulukiusaaminen johtuu eniten vanhempien ongelmista kotona,
        josta lapset kärsivät.
        Kärsivällä lapsella on henkisesti paha olla.
        Lapsi ei osaa analysoida asioita, lapsi voi purkaa pahaa oloaan
        esimerkiksi pistämällä "vahingon kiertämään".

        Koulukiusaajat voivat olla kiusaajia vielä aikuisenakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt on kait jo herätty tuohon koulukiusaamiseen ja sen estämiseen."

        Koulukiusaamiseen on "herätty" ainakin 10 vuotta sitten, mutta onko paljon mitään
        saatu aikaiseksi ? Ei valitettavasti.
        "Kiva koulu"-teemakin on taidettu kokonaan unohtaa, "meidän koulussa ei kiusata".


        "Myös kotona aivan vapaa kasvatus, että saa tehdä mitä vaan, on huoa ihmiseksi kasvamisessa."

        Kuinkahan monessa huushollissa on "vapaa kasvatus" ?

        Koulukiusaaminen johtuu eniten vanhempien ongelmista kotona,
        josta lapset kärsivät.
        Kärsivällä lapsella on henkisesti paha olla.
        Lapsi ei osaa analysoida asioita, lapsi voi purkaa pahaa oloaan
        esimerkiksi pistämällä "vahingon kiertämään".

        Koulukiusaajat voivat olla kiusaajia vielä aikuisenakin.

        Projekti kiusaamisen estämiseksi on sadoissa kouluissa,
        mutta toimiiko se vain teoriassa ?

        https://www.kivakoulu.fi/


    • Anonyymi

      Hyvää iltapäivää!
      Puolipilvistä, aika tuulista, ei ainakaan vielä sada mitään.

      Onpa täällä Kiikkustuolissa ollut mielenkiintoisia ja huumorilla höystettyjä aiheita. Nappaan tuosta huumorista itselleni elämänohjetta mahdolliseen vähäuniseen yöhön. Ei sitä kiireiltään nukkumaan ehdi ;)

      Tuosta kouluväkivallasta, nimenomaan väkivaltaa se on toiseen kajoaminen fyysisesti tai psyykkisesti. Oli hiljattain ajanjakso, kun luin niin nais-, kuin miesdekkarien kirjoja. Katsoinpa muutaman toimintasarjankin. Sitä väkivallan määrää ja miten raa'asti ja yksityiskohtaisesti ne on esitetty. Raakaa seksuaalista ja muuta väkivaltaa, oli kirjoittaja kumpaa sukupuolta tahansa. Tuli kuvotus ja inhotus ja ikävä vanhanajan juinellisiin mysteereihin.
      Ei ihme, että nuorten väkivaltarikokset ovat raaistuneet ja lisääntyneet. Nykyisin teot vielä kuvataan ja julkaistaan netissä. "Somevaikuttajia" (kamala sana)hekin tavallaan.
      Luin jostain, että tuo "Salatut elämät", joka on pyörinyt ties kuinka kauan, suomalainen, on myös väkivaltaistunut. Nuoret tytöt surmaavat, myyvät itseään ja ties mitä. Tulee parhaaseen katseluaikaan vaikka muistaakseni tuli joku "laki"?, että väkivalta ja seksiohjelmat näytettäisiin klo 22 jälkeen?

      Mädäntyi pari veriappelsiinia, kun himo sitrukseen iski ja ostin pussillisen, irtona ei ollut. Tyydyn vastaisuudessa kaaliin, c-vitamiinia siinäkin.

      Nyt olen akitoinut itseni semmoiseen vimmaan, että loppusiivous ja puhtaat lakanat sujunevat sukkelaan. Minulla saunailta.
      Tulipa synkkää "rupattelua".

      Hyvää viikonloppua kaikille!

      brinkkala

    • Anonyymi

      Iltapäivän kuluessa lumimyräkkä alkaa, jos skekulaatiot paikkansa pitävät.

      • Anonyymi

        Skekulaatiot vai sillä lailla ;DDDD


    • Anonyymi

      Vielä ei ole lumimyräkkä tänne Lounais-Suomeen saapunut, mutta sitä odotellessa tein lyhyen aamulenkin koiran kanssa. Kävi nimittäin edellispäivänä niin, että koira liukastui jäisellä tiellä, ja niin vain nyrjäytti etutassunsa. Eipä tuo pystynyt kunnolla astumaan jalkansa varaan, joten lääkärireissu oli edessä,. Saatiin onneksi hyvää kipulääkettä vaivaan, nyt sitten kotosalla sitä parannellaan.
      Eipä tee edes mieli ulos mennä, jos sellainen lumimyrsky on tulossa, mitä on ennusteltu.
      Onneksi on tuo netflix, jonka anti on hyvä. Eilen katsoin sarjafilmin juutalaistytöstä , joka muutti NewYorkista Berliiniin, niin koukuttava sarja oli, että yhteen pötköön sen katselin. Tänään tulee iltapäivällä femmalta Joutsenlampi, joten korkeakulttuuria on tiedossa.
      Niin taitaa tämä päivä vierähtää telkun edessä, ulos ei nyt ole menemistä, koiraressukkaa kaiken katsomisen ohessa hoivatessa tämä päivä kuluu.
      Mukavaa päivää kaikille! Fiinufammu se tässä, unohtui tuo kirjautuminen....!

      • Minä olen taistellut sähköpostini kanssa, ja nyt kävi ilmi, että syy ongelmiin oli puhelinliittymän siirtyminen Telialta Elisaan. Piti sukulaisen apua pyytää, kun keskustelin Omagurun kanssa, koska enhän minä ymmärtänyt mitään, mitä olisi pitänyt tehdä. Omaguru on puhelinpalvelu, joka Elisalla auttaa puhelimen kautta, odotusaika maksaa niinjaniin per minuutti, ja keskustelu muistaakseni 2,5€ alkavalta minuutilta. Kyllä pienikin avustus nostaa puhelinlaskua ihmeesti. Kokemusta on aikaisemmilta ajoilta.
        Eikä se vieläkään hyvä ole. Sähköposti, meinaan.
        Siinäpä tämän päivän kohokohta.
        Lumimyräkkää ei näy. Vähän on kyllä lunta saatu.
        Odotuksen vallassa siis tämä päivä.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Minä olen taistellut sähköpostini kanssa, ja nyt kävi ilmi, että syy ongelmiin oli puhelinliittymän siirtyminen Telialta Elisaan. Piti sukulaisen apua pyytää, kun keskustelin Omagurun kanssa, koska enhän minä ymmärtänyt mitään, mitä olisi pitänyt tehdä. Omaguru on puhelinpalvelu, joka Elisalla auttaa puhelimen kautta, odotusaika maksaa niinjaniin per minuutti, ja keskustelu muistaakseni 2,5€ alkavalta minuutilta. Kyllä pienikin avustus nostaa puhelinlaskua ihmeesti. Kokemusta on aikaisemmilta ajoilta.
        Eikä se vieläkään hyvä ole. Sähköposti, meinaan.
        Siinäpä tämän päivän kohokohta.
        Lumimyräkkää ei näy. Vähän on kyllä lunta saatu.
        Odotuksen vallassa siis tämä päivä.

        Onko sinulla makriina tietokone eri liittymällä, kuin puhelin?


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Minä olen taistellut sähköpostini kanssa, ja nyt kävi ilmi, että syy ongelmiin oli puhelinliittymän siirtyminen Telialta Elisaan. Piti sukulaisen apua pyytää, kun keskustelin Omagurun kanssa, koska enhän minä ymmärtänyt mitään, mitä olisi pitänyt tehdä. Omaguru on puhelinpalvelu, joka Elisalla auttaa puhelimen kautta, odotusaika maksaa niinjaniin per minuutti, ja keskustelu muistaakseni 2,5€ alkavalta minuutilta. Kyllä pienikin avustus nostaa puhelinlaskua ihmeesti. Kokemusta on aikaisemmilta ajoilta.
        Eikä se vieläkään hyvä ole. Sähköposti, meinaan.
        Siinäpä tämän päivän kohokohta.
        Lumimyräkkää ei näy. Vähän on kyllä lunta saatu.
        Odotuksen vallassa siis tämä päivä.

        En soita ikinä Omaguruun. Minuutit menevät nopeasti, ohjeista ei ole ehkä ymmärtänyt mitään ja lasku voi olla 50 euroa tai yli. Jos on kännyasia, käyn lähimmässä Elisan
        myymälässä, joka sattuu olemaan lähellä, kaikilla ei tietenkään ole.
        Elisa-Omagurun hinta on sikamainen ottaen huomioon että se on "palvelua"
        ihmiselle, joka on Elisan asiakas, mutta ymmärtääkseni palvelu on ulkoistettu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla makriina tietokone eri liittymällä, kuin puhelin?

        Oli, ja siksi muutin puhelimeni Elisaan.
        Asia on niin, että kun menen jonkun liittymän myyntipisteeseen kysymään yhtä pientä asiaa, palaan sieltä aina uuden liittymän ja "äärimmäisen edullisen" järjestelmän kanssa. Olen ollut aina onnekas, ja onnistunut saamaan juuri tällä hetkellä voimassa olevan edullisen tarjouksen, joka kumoaa edellisen heitossa.
        Niin se vaan on, enkä ikinä tiedä, miten siinä niin pääsi käymään.
        Ja sitten ihmettelen, milloin yhteyksien katkeilua, milloin sähköposteja, milloin mitäkin, ja sitten minulle sanotaan, että sinun olisi pitänyt tehdä tämä ja tämä.


    • Täällä Kanta-Hämeessä alkoi juuri sataa kevyitä, mutta aika isoja hiutaleitä lunta. Sitä kun sitten ennusteiden mukaan satelee pari-kolme päivää, niin onhan siinä "korkoa korolle" sitten sulatettavaksi. Voi tehdä hyvääkin viime kesän kuivuuden jälkeen.

      Täällä kyllä käy aura-auto ahkerasti ja putsataan joka asunnon pihat, koska asumme ns. vanhusten palvelutalossa, siis rivitalo asunnoissa, mutta yksin. Lumet viedään kyllä johonkin kauemmaksi, ehkä jopa hiihtoladuille.

      Onneksi minulla ei ole huolta murhetta, kun valitsin tämän asumismuotoni, että asun vuokralla lapseni lähellä, joka hoitaa tarvittavat asiani. Hän saa hoitaa sen meidän Espoon kiinteistön (sen jakamattoman kuolinpesän!) ja kauhulla ajattelen, jos sinne olisin muuttanut.

      Sainhan täällä elää uudestaan lapseni ansiosta, hoitaessani hänen lapsiaan, tämän kokemuksen, kuinka lapset kehittyvät, sillä omat lapseni oli aina hoidossa eri paikoissa ja todellakin huonoissa joskus.

      Liikuttavin tilanne oli, kun sain vihdoinkin lapseni ns. päiväkotiin, niin lapseni totesi, että hän ei ymmärrä, kuinka hienon hoitopaikan olet nyt saanut minulle?.

      Lumisade on näköjään loppunut, joten myrskyä odotellaan.

      • Anonyymi

        Meillä Kymenlaakson eteläosassa heikko lumisade alkoi ehkä klo 16 jälkeen. On annettu uutisissa tietoja, ettei sade loppuisi ennen maanantaiaamua.
        Että lunta kertyisi 20-30 senttiin.
        Niin että saataisi lunta kertarytinällä 50 % lisää.

        Vastahan eletään keskitalvea. Ei sii mitää - otetaan mitä ylhäältä annetaan kun muutakaan emme voi. Kerrostaloissa asuvalla ei huolen häivää, me "omaa tonttia" hoitavat tyypit siirrämme taivaanlahjan pois kulkuväyliltä voimiemme mukaan.
        Jo seuraavana tiistaina alkaa helmikuu. Valoisuus lisääntyy päivä päivältä. Kai se tästä...

        . Hurskainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meillä Kymenlaakson eteläosassa heikko lumisade alkoi ehkä klo 16 jälkeen. On annettu uutisissa tietoja, ettei sade loppuisi ennen maanantaiaamua.
        Että lunta kertyisi 20-30 senttiin.
        Niin että saataisi lunta kertarytinällä 50 % lisää.

        Vastahan eletään keskitalvea. Ei sii mitää - otetaan mitä ylhäältä annetaan kun muutakaan emme voi. Kerrostaloissa asuvalla ei huolen häivää, me "omaa tonttia" hoitavat tyypit siirrämme taivaanlahjan pois kulkuväyliltä voimiemme mukaan.
        Jo seuraavana tiistaina alkaa helmikuu. Valoisuus lisääntyy päivä päivältä. Kai se tästä...

        . Hurskainen.

        Sunnuntaiaamu ja lumisadetta, eilen illan suussa alkoi tuiskuttaen, mutta mitään myrskyä ei tullut.
        Lunta mielestäni kohtuudella, vaikka ennustivat suurella määrällä, no jos vielä tämän päivän sataa voipa kertyäkin, auramiehille pyhätöitä.
        Sähkövikojakin radio ilmoittaa olleen vähän, omantalon katuosuus jo putsattu.

        Hurskaisella omat lumihuolet, onhan siinä kunnonhoitoa varmaan riittävästi, kun polut aukaisee, jaksamista vaan.
        Helmikuussa heilahtaa, voi tulla lunta ja myrskyä, näin ennen ennustettiin.
        Tottahan tuo valon lisääntyminen on huomattu, aurinkoisena päivänä on verho ikkunassa laskettava, muuten telkkarista ei näy mitään, kun siinä suunnassa aurinko paistaa jo paljon korkeammalla.

        Olisi ihan kiva sellaiseen asumukseen muuttaa, missä kaikki hoidetaan, nyt joudun taas
        apua pyytämään, kun Vc:n valo paloi ja en sitä loisteputkea osaa vaihtaa, vävyä vaivaan.
        Kadun toisella puolen olevaan talon olen joskus pyrkinyt, mutta eipä ollut onnea, kerran tarjottiin 30 neliön asuntoa, se kyllä hieman liian pieni, vaikka aina valitan asunnon nykyistä suuruutta, tuntuisi noin pieni ahdistavalta.
        Asuuhan ihmiset pienissäkin ja kai siihen tottuisi ajan oloon, sänky ja pöytä sopisi, mitäs sitä paljon muuta, hyvin voisi toimiakin.

        Minäkin kerran vaihdoin sähköfirmaa ja tuli kaikenlaista hämminkiä, sen jälkeen en ole mitään vaihtanut, Telia on kaverini;)
        Voi olla että halvempaa löytyisi, mutta en rupea sotkemaan, maksettava on aina kuitenkin.
        Jouduin soittamaan etäpuhelun ja se virui, lopulta kaksikymmentä minuuttia puhelimen edessä odotin, sitten hermo petti, aina vaan sai kuulla palvelemme hetken kuluttua.
        Pankkimaailmakin on mennyt aivan mahdottomaksi, minun soitettava Helsinkiin, että voin tilata pankkipalvelun virkailijan kanssa lähipankkiin.
        Nykyisen otan tietokoneen kainaloon ja menen Gigantin poikien luo valituksineni, ostin koneen mukana huoltohomman, sieltä apua saan kännykkänikin ongelmiin.
        Minkälaista olisi palata aikaan, jolloin ei näistä harmeista mitään tiedetty?

        Olipa ikävä tuo koirasi vahinko, niin ne neljältä jalaltakin saattavat jalan loukata kun huono tuuri sattuu.
        Hyvä että hoito löytyi ja lääkitys kipuun löytyi, kipeä se on koirankin kipeä, vaikka ei osaa kertoa.
        Olen myös suuri telkkarin kuluttaja, mitä sitä joutava mummo muuta, Netflix on hyvä viihdyttäjä, tarjontaa moneen makuun.
        Olen onnellinen, että poikani tämän minulle järjesti.

        Taitaa jäädä kävelyt tänään, hyvä että eilen sain itseni lähtemään ja liikuntaa tuli, jos tämä päivä väliin jääkin.
        Nyt näyttäisi tuuli yltyvän, jospa se jälkijunassa tännekin tulee ja sade jatkuu, koettakaa pärjäillä;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamu ja lumisadetta, eilen illan suussa alkoi tuiskuttaen, mutta mitään myrskyä ei tullut.
        Lunta mielestäni kohtuudella, vaikka ennustivat suurella määrällä, no jos vielä tämän päivän sataa voipa kertyäkin, auramiehille pyhätöitä.
        Sähkövikojakin radio ilmoittaa olleen vähän, omantalon katuosuus jo putsattu.

        Hurskaisella omat lumihuolet, onhan siinä kunnonhoitoa varmaan riittävästi, kun polut aukaisee, jaksamista vaan.
        Helmikuussa heilahtaa, voi tulla lunta ja myrskyä, näin ennen ennustettiin.
        Tottahan tuo valon lisääntyminen on huomattu, aurinkoisena päivänä on verho ikkunassa laskettava, muuten telkkarista ei näy mitään, kun siinä suunnassa aurinko paistaa jo paljon korkeammalla.

        Olisi ihan kiva sellaiseen asumukseen muuttaa, missä kaikki hoidetaan, nyt joudun taas
        apua pyytämään, kun Vc:n valo paloi ja en sitä loisteputkea osaa vaihtaa, vävyä vaivaan.
        Kadun toisella puolen olevaan talon olen joskus pyrkinyt, mutta eipä ollut onnea, kerran tarjottiin 30 neliön asuntoa, se kyllä hieman liian pieni, vaikka aina valitan asunnon nykyistä suuruutta, tuntuisi noin pieni ahdistavalta.
        Asuuhan ihmiset pienissäkin ja kai siihen tottuisi ajan oloon, sänky ja pöytä sopisi, mitäs sitä paljon muuta, hyvin voisi toimiakin.

        Minäkin kerran vaihdoin sähköfirmaa ja tuli kaikenlaista hämminkiä, sen jälkeen en ole mitään vaihtanut, Telia on kaverini;)
        Voi olla että halvempaa löytyisi, mutta en rupea sotkemaan, maksettava on aina kuitenkin.
        Jouduin soittamaan etäpuhelun ja se virui, lopulta kaksikymmentä minuuttia puhelimen edessä odotin, sitten hermo petti, aina vaan sai kuulla palvelemme hetken kuluttua.
        Pankkimaailmakin on mennyt aivan mahdottomaksi, minun soitettava Helsinkiin, että voin tilata pankkipalvelun virkailijan kanssa lähipankkiin.
        Nykyisen otan tietokoneen kainaloon ja menen Gigantin poikien luo valituksineni, ostin koneen mukana huoltohomman, sieltä apua saan kännykkänikin ongelmiin.
        Minkälaista olisi palata aikaan, jolloin ei näistä harmeista mitään tiedetty?

        Olipa ikävä tuo koirasi vahinko, niin ne neljältä jalaltakin saattavat jalan loukata kun huono tuuri sattuu.
        Hyvä että hoito löytyi ja lääkitys kipuun löytyi, kipeä se on koirankin kipeä, vaikka ei osaa kertoa.
        Olen myös suuri telkkarin kuluttaja, mitä sitä joutava mummo muuta, Netflix on hyvä viihdyttäjä, tarjontaa moneen makuun.
        Olen onnellinen, että poikani tämän minulle järjesti.

        Taitaa jäädä kävelyt tänään, hyvä että eilen sain itseni lähtemään ja liikuntaa tuli, jos tämä päivä väliin jääkin.
        Nyt näyttäisi tuuli yltyvän, jospa se jälkijunassa tännekin tulee ja sade jatkuu, koettakaa pärjäillä;)

        Lunta on saatu. Pari metriä korkea rhododendron makaa miltei maassa, samoin muotoon leikattu tuhkapensas. Mitähän niistä on jäljellä, kun lumet ovat karisseet!
        Kovin tuulista ei ole ollut. Ulos ei ulko-ovesta pääse ilman lapiota. Onneksi se on kuistin sisäpuolella.
        Lapset varmasti iloitsevat. Kyllä noissa kinoksissa olisi kiva myllätä. Meidän alueemme vain on eläkeläisten hallussa näinä aikoina. Ei varmaan pikkulapsia ole montakaan. Kun aikoinaan muutimme, joka talossa oli suurin piirtein saman ikäiset perheet ja lapsia kaikilla. Yhteensä satakunta alle rippikouluikäistä asukasta. Hyvin pärjättiin, kavereita riitti kaikenikäisille. Mutta sitten kaikki taas muuttivat yhtä aikaa pois lapsuudenkodistaan. Täällä vain me isovanhemmat käppäilemme omissa oloissamme.
        Ja tänään se on kahlaamissa puolimetrisessälumessa.


    • Anonyymi

      Oletteko te kiikkustuolilaiset itse pyytäneet poistamaan 16 kommenttia,
      jotka mielestänne ovat olleet epäasiallisia ?

      • Ainakin kahdeksan omaa viestiä pyysin poistamaan, tuli tuplantuplana ketjuun;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Ainakin kahdeksan omaa viestiä pyysin poistamaan, tuli tuplantuplana ketjuun;)

        Aivan, se oli "se päivä", kun yksi viesti saattoi lähteä kahdeksankin kertaa.


    • Aikamoinen lumimyteri piiskasi etelärannikkoa elisillasta yöhön, ja aamulla päästiin auraamaan painavaa nuoskalunta, onneksi mönkijän aura teki raskaan työn. Pudottelin erkoishavupuista ja -pensaista pitkällä seipäällä tykkyjä, etteivät oksat ja hennommat rungotkin katkeaisi kuorman alla. Samoin ravistelin ikivihreitä, kovilla ovat esimerkiksi rhodot. Lisää lunta satelee hiljakseen, kaunishan talvinen maisema on, mutta on lumesta huolenaiheitakin.

      Minäkin katselin ihastuksen vallassa eilen iltapäivällä Teemalta Joutsenlammen, joka tuli suorana esityksenä Kansallisbaletista, jossa se esitettiin ilman yleisöä. 100 vuotta täyttävän Kansallisbaletin ohjelmaa on pitänyt lykätä ja muunnella koronan takia, toivottavasti pian pääsee katsomoonkin seuraamaan. Sibeliuksestakin on tulossa ensisesitys ja muutakin kotimaista on juhlavuonna hyvin edustettuna. Tsaikovskin Joutsenlammella kaikki alkoi 100 vuotta sitten. Olen kerran nähnyt Pietarissa, silloisessa Leningradissa Joutsenlammen, ja olihan se haltioittava elämys. Uusi Tanssin talo avautuu ensi kuun alussa Helsinkiin. Paljon on jäänyt kulttuurinnälkää pandemian takia. Meitä oli ennen sitä reipas naisporukka entisiä työkavereita, jotka kävimme noin kerran kuussa jossain kulttuuririennossa, vuorotellen tilasimme lippuja ja meillä on vieläkin oma whatsap-ryhmä - jospa vielä ajat normaalistuisivat, intoa ja jaksamista riittäisi.


      Hyvää kuunvaihdetta, huomenna herätäänkin helmikuuhun!

    • Anonyymi

      Vasta ylihuomenna alkaa helmikuu.
      ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
      terveisin Ramoona

      • Huomenta arkeen kyllä sitä lunta kertyi, nyt huomaa kun aurat teitä selvittelevät.
        Eilen ei auraajia näkynyt, pyhätyö on kallista ja niinpä lapion varteen monet joutui tarttumaan, huomasin kadulle juuttuneen auton, joka lapio hommia tarvitsi päästäkseen ajamaan.
        Tarkkaa hommaa tuo auraajan työ, jalankulkija voi jäädä kulmaan mistä ei näkyvyyttä ole ja vahingon vaara suuri, yhden kuoleman muistan paikkakunnallani näin tapahtuneen.
        Kustannuksia lumikin tuottaa, ensin kasoihin saaminen ja sitten pois ajaminen ja aina vielä tyytymättömyyttä työnteosta.
        Mistä näitä kaikkeen tyytymättömiä aina vaan löytyy;)

        Lumityöt omassa pihassa ihan kivoja tehdä, ainakin jos kunto hyvä ja aikaa riittää, muistan rivitalossa asuessamme talkkarivuorot, usein ne lumisateet meidän viikolle sattuivatkin, mutta työn tehtyä oli kiva katsella suoraviivaisia penkkoja ja siistiä ympäristöä.
        Onhan se harmillista, kun kaikki kulttuuri kuin muutkin harrastukset jää väliin, täällä meillä ei niin suurta tuo tarjonta ole mistä Ramoona puhuit, jotain kuitenkin, harrastuspiiritkin sulussa.
        Osaako sitä enää mihinkään osallistuakaan?
        Tuoko tämä korona mitään sellaista hyvää josta voisi hyötyä?

        Makriina mainitsit nuo lapset, nyt heille lunta ainakin riittää touhuta, mutta missä onkaan ne lumilinnat, lumi-ukot, liukumäet ja mitä muuta sitä ennen tehtiinkään, joka pihasta joku luomus löytyi.
        Mäkiä laskettiin pahvinpaloilla, pulkkia ja kelkkoja ei kaikilta löytynyt ja hauskaa oli.
        Nykyisen lapset viedään autolla jäähalleihin ja muihin valmiiksi tehtyihin harrastepaikkoihin.
        Omatoimisuus on kadoksissa, ei muuten lapsiakaan pihoilla näe.
        Eihän näitä vanhoja saisi muistella, ei ainakaan niistä kertoa, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että minulla ja vielä lapsillanikin oli lapsuus.

        Yllättävän paljon on noita poistoja ollutkin, minulta jääneet huomaamatta, no ehkä pahalta mieleltä säästyin;)
        Tammikuun viimeistä aloittelemaan, en oikein ehtinyt ajatellakaan, kun jo lopussa tämä aiemmin niin pitkältä tuntunut kuukausi on ohi.
        Helmikuu oven takana, sitä toivorikkain mielin huomenissa aloitamme;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta arkeen kyllä sitä lunta kertyi, nyt huomaa kun aurat teitä selvittelevät.
        Eilen ei auraajia näkynyt, pyhätyö on kallista ja niinpä lapion varteen monet joutui tarttumaan, huomasin kadulle juuttuneen auton, joka lapio hommia tarvitsi päästäkseen ajamaan.
        Tarkkaa hommaa tuo auraajan työ, jalankulkija voi jäädä kulmaan mistä ei näkyvyyttä ole ja vahingon vaara suuri, yhden kuoleman muistan paikkakunnallani näin tapahtuneen.
        Kustannuksia lumikin tuottaa, ensin kasoihin saaminen ja sitten pois ajaminen ja aina vielä tyytymättömyyttä työnteosta.
        Mistä näitä kaikkeen tyytymättömiä aina vaan löytyy;)

        Lumityöt omassa pihassa ihan kivoja tehdä, ainakin jos kunto hyvä ja aikaa riittää, muistan rivitalossa asuessamme talkkarivuorot, usein ne lumisateet meidän viikolle sattuivatkin, mutta työn tehtyä oli kiva katsella suoraviivaisia penkkoja ja siistiä ympäristöä.
        Onhan se harmillista, kun kaikki kulttuuri kuin muutkin harrastukset jää väliin, täällä meillä ei niin suurta tuo tarjonta ole mistä Ramoona puhuit, jotain kuitenkin, harrastuspiiritkin sulussa.
        Osaako sitä enää mihinkään osallistuakaan?
        Tuoko tämä korona mitään sellaista hyvää josta voisi hyötyä?

        Makriina mainitsit nuo lapset, nyt heille lunta ainakin riittää touhuta, mutta missä onkaan ne lumilinnat, lumi-ukot, liukumäet ja mitä muuta sitä ennen tehtiinkään, joka pihasta joku luomus löytyi.
        Mäkiä laskettiin pahvinpaloilla, pulkkia ja kelkkoja ei kaikilta löytynyt ja hauskaa oli.
        Nykyisen lapset viedään autolla jäähalleihin ja muihin valmiiksi tehtyihin harrastepaikkoihin.
        Omatoimisuus on kadoksissa, ei muuten lapsiakaan pihoilla näe.
        Eihän näitä vanhoja saisi muistella, ei ainakaan niistä kertoa, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että minulla ja vielä lapsillanikin oli lapsuus.

        Yllättävän paljon on noita poistoja ollutkin, minulta jääneet huomaamatta, no ehkä pahalta mieleltä säästyin;)
        Tammikuun viimeistä aloittelemaan, en oikein ehtinyt ajatellakaan, kun jo lopussa tämä aiemmin niin pitkältä tuntunut kuukausi on ohi.
        Helmikuu oven takana, sitä toivorikkain mielin huomenissa aloitamme;)

        Lisää lunta on meillä päin tullut, kuulemma aurauskalusto on ollut töissä yötäpäivää, mutta oman asuinalueeni puskaradiossa valitetaan kuinka huonosti juuri heidän kohdallaan asiat ovat. Ennen sanottiin, että lumentulo yllätti autoilijat, nyt on todettava, että se yllätti kaikki ihmiset. Tumput suorana hangessa, ei käsi käänny lapion varteen.

        Eilen kuitenkin päätiet olivat ihan kunnossa, ja tyttären kanssa päästiin isoon kauppakeskukseen vähän shoppailemaan. Pitkästä aikaa vain haahuilua puodista toiseen
        Samalla käytiin sitten Elisan myyntipisteessä kysymässä sähköpostistani, joka aina vain temppuilee omagurun neuvoista huolimatta. Ei se niin vaan käy. On tultava läppärin kanssa pisteelle, varattava etukäteen aika gurulta ja maksettava sitten ymmärtääkseni 35€/h siitä, että saavat minulle sovitun sähköpostin pelaamaan. Vähän se minua ihmetyttää, sillä kerran aikaisemmin jonkun ongelman kanssa guru pystyi avaamaan puhelimessa koneeni ja tekemään sinne tarvittavat korjaukset. Siitä on vuosia, joten nyt ovat kai sitten ajat muuttuneet. Minusta on tosi kummallista, että on lähdettävä paikan päälle läppäriä kantaen. Pöytäkoneen asennus kävisi kuulemma vain kotikäynnillä. Ja kyseessä siis on heidän oma sähköpostinsa! Onneksi konetta ei tarvitsisi viedä kilometrien päähän hoitoon, vaan guru tulisi paikalle.
        Mä en ala.
        Siis jos tilaan ajan ja menen, tulen olemaan hankala asiakas, tyhmä ja tumpelo, joka ei nyt millään ymmärrä, vaan haluaa tarkan selityksen joka kysymykseen. Harmittava ikämummo, joka kysyy, missä on enter. Sitä kun ei mun koneessa ole. :))
        Joka asiasta nykyisin erikseen laskutetaan, vaikka muka ollaan jonkun asian myyjiä.
        Välillä tuntuu, että ikäihmistä vedetään höplästä, kun se on niin helppoa.

        Tavallista paremmassa ruokakaupassa kysyin myyjältä tuotetta, jota en osannut hakea hyllyistä, ja hän lähti oppaaksi. Nuori mies kun oli, lähti vauhdilla edellä, tytär juoksujalkaa perässä, ja minä eksyin jälkijunassa. Huoh. Noissa hehtaarimyymälöissä voi kadota kuin labyrinttiin.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Lisää lunta on meillä päin tullut, kuulemma aurauskalusto on ollut töissä yötäpäivää, mutta oman asuinalueeni puskaradiossa valitetaan kuinka huonosti juuri heidän kohdallaan asiat ovat. Ennen sanottiin, että lumentulo yllätti autoilijat, nyt on todettava, että se yllätti kaikki ihmiset. Tumput suorana hangessa, ei käsi käänny lapion varteen.

        Eilen kuitenkin päätiet olivat ihan kunnossa, ja tyttären kanssa päästiin isoon kauppakeskukseen vähän shoppailemaan. Pitkästä aikaa vain haahuilua puodista toiseen
        Samalla käytiin sitten Elisan myyntipisteessä kysymässä sähköpostistani, joka aina vain temppuilee omagurun neuvoista huolimatta. Ei se niin vaan käy. On tultava läppärin kanssa pisteelle, varattava etukäteen aika gurulta ja maksettava sitten ymmärtääkseni 35€/h siitä, että saavat minulle sovitun sähköpostin pelaamaan. Vähän se minua ihmetyttää, sillä kerran aikaisemmin jonkun ongelman kanssa guru pystyi avaamaan puhelimessa koneeni ja tekemään sinne tarvittavat korjaukset. Siitä on vuosia, joten nyt ovat kai sitten ajat muuttuneet. Minusta on tosi kummallista, että on lähdettävä paikan päälle läppäriä kantaen. Pöytäkoneen asennus kävisi kuulemma vain kotikäynnillä. Ja kyseessä siis on heidän oma sähköpostinsa! Onneksi konetta ei tarvitsisi viedä kilometrien päähän hoitoon, vaan guru tulisi paikalle.
        Mä en ala.
        Siis jos tilaan ajan ja menen, tulen olemaan hankala asiakas, tyhmä ja tumpelo, joka ei nyt millään ymmärrä, vaan haluaa tarkan selityksen joka kysymykseen. Harmittava ikämummo, joka kysyy, missä on enter. Sitä kun ei mun koneessa ole. :))
        Joka asiasta nykyisin erikseen laskutetaan, vaikka muka ollaan jonkun asian myyjiä.
        Välillä tuntuu, että ikäihmistä vedetään höplästä, kun se on niin helppoa.

        Tavallista paremmassa ruokakaupassa kysyin myyjältä tuotetta, jota en osannut hakea hyllyistä, ja hän lähti oppaaksi. Nuori mies kun oli, lähti vauhdilla edellä, tytär juoksujalkaa perässä, ja minä eksyin jälkijunassa. Huoh. Noissa hehtaarimyymälöissä voi kadota kuin labyrinttiin.

        Gurukannattaa tilat kotiin. Se tekee puolessa tunnissa sen samalla rahalla
        mikä menee puhelimessa eikä tule edes autetuksi, kun ei itse osaa mitään tehdä.
        Miten voi olla, ettei sinun koneessasi olisi enteriä ? Onhan se vaikka siinä lue "enter".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Gurukannattaa tilat kotiin. Se tekee puolessa tunnissa sen samalla rahalla
        mikä menee puhelimessa eikä tule edes autetuksi, kun ei itse osaa mitään tehdä.
        Miten voi olla, ettei sinun koneessasi olisi enteriä ? Onhan se vaikka siinä lue "enter".

        Olen ollut kuvankäsittelykurssilla, jossa viereiseni oppilas sanoi minulle, että hänen pitää saada toinen kone, koska siinä ei ole enteriä (jota ohjaaja juuri kehotti käyttämään). Minusta se oli niin hyvä huomio, että olen menestyksellä sitä käyttänyt aina, kun tietokoneen käyttöongelmista on puhe.
        (Ei minullakaan ole kuin nuoli!)


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Olen ollut kuvankäsittelykurssilla, jossa viereiseni oppilas sanoi minulle, että hänen pitää saada toinen kone, koska siinä ei ole enteriä (jota ohjaaja juuri kehotti käyttämään). Minusta se oli niin hyvä huomio, että olen menestyksellä sitä käyttänyt aina, kun tietokoneen käyttöongelmista on puhe.
        (Ei minullakaan ole kuin nuoli!)

        Se "nuolinäppäin" on se "enter" vaikka sitä ei lue siinä.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta arkeen kyllä sitä lunta kertyi, nyt huomaa kun aurat teitä selvittelevät.
        Eilen ei auraajia näkynyt, pyhätyö on kallista ja niinpä lapion varteen monet joutui tarttumaan, huomasin kadulle juuttuneen auton, joka lapio hommia tarvitsi päästäkseen ajamaan.
        Tarkkaa hommaa tuo auraajan työ, jalankulkija voi jäädä kulmaan mistä ei näkyvyyttä ole ja vahingon vaara suuri, yhden kuoleman muistan paikkakunnallani näin tapahtuneen.
        Kustannuksia lumikin tuottaa, ensin kasoihin saaminen ja sitten pois ajaminen ja aina vielä tyytymättömyyttä työnteosta.
        Mistä näitä kaikkeen tyytymättömiä aina vaan löytyy;)

        Lumityöt omassa pihassa ihan kivoja tehdä, ainakin jos kunto hyvä ja aikaa riittää, muistan rivitalossa asuessamme talkkarivuorot, usein ne lumisateet meidän viikolle sattuivatkin, mutta työn tehtyä oli kiva katsella suoraviivaisia penkkoja ja siistiä ympäristöä.
        Onhan se harmillista, kun kaikki kulttuuri kuin muutkin harrastukset jää väliin, täällä meillä ei niin suurta tuo tarjonta ole mistä Ramoona puhuit, jotain kuitenkin, harrastuspiiritkin sulussa.
        Osaako sitä enää mihinkään osallistuakaan?
        Tuoko tämä korona mitään sellaista hyvää josta voisi hyötyä?

        Makriina mainitsit nuo lapset, nyt heille lunta ainakin riittää touhuta, mutta missä onkaan ne lumilinnat, lumi-ukot, liukumäet ja mitä muuta sitä ennen tehtiinkään, joka pihasta joku luomus löytyi.
        Mäkiä laskettiin pahvinpaloilla, pulkkia ja kelkkoja ei kaikilta löytynyt ja hauskaa oli.
        Nykyisen lapset viedään autolla jäähalleihin ja muihin valmiiksi tehtyihin harrastepaikkoihin.
        Omatoimisuus on kadoksissa, ei muuten lapsiakaan pihoilla näe.
        Eihän näitä vanhoja saisi muistella, ei ainakaan niistä kertoa, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että minulla ja vielä lapsillanikin oli lapsuus.

        Yllättävän paljon on noita poistoja ollutkin, minulta jääneet huomaamatta, no ehkä pahalta mieleltä säästyin;)
        Tammikuun viimeistä aloittelemaan, en oikein ehtinyt ajatellakaan, kun jo lopussa tämä aiemmin niin pitkältä tuntunut kuukausi on ohi.
        Helmikuu oven takana, sitä toivorikkain mielin huomenissa aloitamme;)

        Skillan kirjoitti, että yllättävän paljon on ollut poistoja. Luulenpa
        kartuttaneeni tätä määrää, ainakin tuherrukseni on hävinnyt.
        Ei se mitään kun "hyvä ei ole hävinnyt." Kuitenkin olen ollut poissa
        muutenkin. . .hyvinhän aikani menee muissa puuhissanikin. Eikä oikein
        kirjoittamien ihan turhaan kiinnostakaan:((
        Ongelmiakin tuppaa tulemaan turhan usein. Makriina kertoo
        sähkäpostinsa ongelmista. Minullakin myös sekin tökkii. Vaikka
        kuinka yritin, ropotti kyselee, että oletko unohtanut sähköposti
        osoitteesi ja tarjoaa aivan minulle outoa firmaa. Siihen ei sitten
        salasanakaan tietysti käy.
        Kyllä tässä väkisinkin itsekriittiseksikin tulee ja miettii ikäänsä.
        Eipä taida kovinkaan monta miespuolista minun ikäistäni tänne
        naputella. Ruune on, tai oli minun ikäiseni, mainitsen vertailun
        vuoksi.
        Mitäpäs tässä, tallataan vaan eteenpäin. Kirjoitteluni tänne kyllä
        harvenee. On aika " tilata itselleen sitä " mikä näillä näkymin on parasta.
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin! Toivottelee(tai voivottelee ) ynnämuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se "nuolinäppäin" on se "enter" vaikka sitä ei lue siinä.

        Harmi ettet ollut
        Mkr samalla kurssilla. Se enterin etsiminen oli nimittäin vasta alkua.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi ettet ollut
        Mkr samalla kurssilla. Se enterin etsiminen oli nimittäin vasta alkua.
        Mkr.

        Siis Mkrnan kanssa samalla kurssilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis Mkrnan kanssa samalla kurssilla.

        Ettäkö Makriinan kanssa Makriina samalla kurssilla? Vai mitä tuo tarkoittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettäkö Makriinan kanssa Makriina samalla kurssilla? Vai mitä tuo tarkoittaa?

        Niin, vaikeaa se ymmärtäminen välillä on. E mme ymmärrä toisiamme, joten enter vaan.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Skillan, kiitos mieleen palauttamisestasi, miten me viihdyimmekään omissa leikeissämme pieninä tuttujen lasten kanssa, talvella todella laskimme mäkeä yhdessä. niin että kun äiti huusi syömään, takkia sisällä riisuttaessa huomattiin sen olevan takaa lumessa ja jäässä.
      Kädet silti hyvinkin lämpiminä niiden lapasten sisässä, kahdet lapaset päällekkäin. Kyllä ruoka maistui taivaallisen hyvältä sen jälkeen. Voidaan hyvin! M-e.

    • Anonyymi

      Katsoin eilen yle areenasta, päälle 80v naisen elämää yksin saaressa. Olipa hän onnellinen silloin, tuli mieleen, olisimpa itsekkin onnellisempi, enkä vatvoisi ikäviä asioita.

      • Huomenta helmikuun ensimmäiseen päivään, pilvisenä aloittaa.
        Lyhyt kuukausi, se hurahtaa nopsaan ja sitten jo kevätkuukausi käsillä;)

        Ano 11,49, erakkona voi hyvinkin tyytyväinen olla, samaa tavoitellaan kai itsekukin, sitä onnellisuutta.
        Joskus mielessä häivähtää hyvä olo, itselleen huokaa, että olenpa onnellinen, koti on ja oman makuinen, kukaan ei kiellä miten täällä elelen.
        Kaikkea on mitä tarvitsen ja tiukilla ollessani opin rahaa tarkasti käyttämään ja sama tapa on juuttunut, jos hieman nyt olisikin käytettävissä.
        Lapseni aina muistuttavat, että nauti nyt mistä tykkäät, mutta ne tykkäämisetkin ovat hiipuneet.
        Elämässä on ne arvot, mitkä elämän onnelliseksi tekee, ei raha ole sellainen, vaikka hyvä on rahan kanssa elääkin, silti en rikkauksia havittele
        Aina vähään tottunut, ei mitään suurta kaipaa.

        Sekin oli ihanaa Miaelina, kun äiti kotona leikeistä sisään kutsui ja ruokaa oli tarjolla ja se rakkaus niissä pienissä asioissa oli aitoa ja lämmintä.

        Tuota usein itselleni myös todistelen, miten näinkin vanhana on nämä tekniikat oppinut, tosin vajavaisesti, mutta riittävästi kumminkin.
        Kaksikymmentä vuotta sitten koneeni kanssa aloitin ja nyt jotakin opin tapaista päässä on. apua kyllä useinkin pitää pyytää, kun tuo muisti ei kaikkea oikein hyvin tallenna.
        Onhan tämä hyvä ainakin ajan käytön suhteen, kun innostuu jotain etsimään, se poikii lisää ja niin tunnit viilettää, siis sanonpa, että hyvä me ynnämuu ja toisetkin koneen kanssa puuhailevat.

        Läppäri kainalossa minäkin menen huoltopoikien luo, koska silloin heille on huomattavasti helpompi näyttää harmeja koneella ja ehkä heidänkin neuvot paremmin sisäistän, kun näyttävät koneella.
        Piti oikein tarkastaa onko minulla entter, ei ole, sen sijaan nuolia paljonkin, pitääpä ensi kerralla ottaa selville nuolien tarkoitetut tehtävät.
        Näin näitä ongelmia löytyy ja usein apuakin saa vaikka kiikkustuolissa.
        Totta tuo, että rahastaa osaavat, pienikin asia maksaa, joskus minäkin puhelimen kautta ohjeita otin ja valitin surkeana miten kamalasti tulee maksamaan, poika toisessa päässä ymmärsi itkuni ja sanoi, että hän laittaa heidän piikkiin puhelinlaskun, muistaakseni oli Telian huoltaja.
        Taistelua on vanhan elämä, että mukana pysyy ajanhengessä Makriina, mutta periksi ei anneta;)

        Nyt asialle apteekkiin, taas pillerit loppui, vaikka ei niitä kovin usein tarvitse hakea, nyt vaan kaikki loppui yhtä aikaa, silmätipatkin, niiden suurkuluttaja olen.
        Pari kuukautta voin olla huoleti, jos nyt samana kunto pysyy,
        lenkkeily ilmakin olisi. kuusi astetta pakkasta, jospa saisi itsensä liikkumaan hieman pidemmän mutkan kautta tuon apteekkireissuni, iloa päiväänne;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta helmikuun ensimmäiseen päivään, pilvisenä aloittaa.
        Lyhyt kuukausi, se hurahtaa nopsaan ja sitten jo kevätkuukausi käsillä;)

        Ano 11,49, erakkona voi hyvinkin tyytyväinen olla, samaa tavoitellaan kai itsekukin, sitä onnellisuutta.
        Joskus mielessä häivähtää hyvä olo, itselleen huokaa, että olenpa onnellinen, koti on ja oman makuinen, kukaan ei kiellä miten täällä elelen.
        Kaikkea on mitä tarvitsen ja tiukilla ollessani opin rahaa tarkasti käyttämään ja sama tapa on juuttunut, jos hieman nyt olisikin käytettävissä.
        Lapseni aina muistuttavat, että nauti nyt mistä tykkäät, mutta ne tykkäämisetkin ovat hiipuneet.
        Elämässä on ne arvot, mitkä elämän onnelliseksi tekee, ei raha ole sellainen, vaikka hyvä on rahan kanssa elääkin, silti en rikkauksia havittele
        Aina vähään tottunut, ei mitään suurta kaipaa.

        Sekin oli ihanaa Miaelina, kun äiti kotona leikeistä sisään kutsui ja ruokaa oli tarjolla ja se rakkaus niissä pienissä asioissa oli aitoa ja lämmintä.

        Tuota usein itselleni myös todistelen, miten näinkin vanhana on nämä tekniikat oppinut, tosin vajavaisesti, mutta riittävästi kumminkin.
        Kaksikymmentä vuotta sitten koneeni kanssa aloitin ja nyt jotakin opin tapaista päässä on. apua kyllä useinkin pitää pyytää, kun tuo muisti ei kaikkea oikein hyvin tallenna.
        Onhan tämä hyvä ainakin ajan käytön suhteen, kun innostuu jotain etsimään, se poikii lisää ja niin tunnit viilettää, siis sanonpa, että hyvä me ynnämuu ja toisetkin koneen kanssa puuhailevat.

        Läppäri kainalossa minäkin menen huoltopoikien luo, koska silloin heille on huomattavasti helpompi näyttää harmeja koneella ja ehkä heidänkin neuvot paremmin sisäistän, kun näyttävät koneella.
        Piti oikein tarkastaa onko minulla entter, ei ole, sen sijaan nuolia paljonkin, pitääpä ensi kerralla ottaa selville nuolien tarkoitetut tehtävät.
        Näin näitä ongelmia löytyy ja usein apuakin saa vaikka kiikkustuolissa.
        Totta tuo, että rahastaa osaavat, pienikin asia maksaa, joskus minäkin puhelimen kautta ohjeita otin ja valitin surkeana miten kamalasti tulee maksamaan, poika toisessa päässä ymmärsi itkuni ja sanoi, että hän laittaa heidän piikkiin puhelinlaskun, muistaakseni oli Telian huoltaja.
        Taistelua on vanhan elämä, että mukana pysyy ajanhengessä Makriina, mutta periksi ei anneta;)

        Nyt asialle apteekkiin, taas pillerit loppui, vaikka ei niitä kovin usein tarvitse hakea, nyt vaan kaikki loppui yhtä aikaa, silmätipatkin, niiden suurkuluttaja olen.
        Pari kuukautta voin olla huoleti, jos nyt samana kunto pysyy,
        lenkkeily ilmakin olisi. kuusi astetta pakkasta, jospa saisi itsensä liikkumaan hieman pidemmän mutkan kautta tuon apteekkireissuni, iloa päiväänne;)

        Niin SkillaN, se muistokin on niin hyvä, se oli lämmön ja rakkauden hetki, siksi se säillyy mielessä niin hyvänä. Hyvää jatkoa teille kaikille! M-e.


    • Aurinko paistoi komeasti. Lunta oli auton päällä yli 10cm. 45min meni, kun siivosin auton ja kolasin ympäriltä.
      Lauantaina kävin mökkimaisemissa, lunta oli siellä jo silloin paljon. Vanhalle mökille rämmin savusaunankulmalle, mistä näin ulko-ovelle, Toiselle näkyy suoraan tieltä.
      Muuten pyhitin lauantain siivoukselle ja pyykkäämiselle. Sen jälkeen on kiva mennä saunaan.
      Huomenissa olisi ruokakauppareissu ja kirjastossa käynti.
      Joskus ole googlella hakenut noita läppärin näppäimistöjä. Kyllä sieltäkin ohjeita löytyy
      mikä toiminto milläkin näppäimellä.
      Minullakaan ei lue enter, on nuoli vasemmalle perässä koukku.
      Lapset ja aikuiset näkyvät kasanneen mahtavia lumikasoja, mistä tenavat laskettelevat.
      Naapuritalon pihalla on iso linnoitus, ihan lapiolla kasattu.
      Kevättä ilmassa.

      • Huomenta toivotan, vaikka ei kävijöitä liioin olekaan, joko korona alkaa voimat viemään`?

        Eliaan a ja Miaelina vielä piipahditte, katsotaan miten jatkossa innostaa.
        Minulla ja sinulla Eliaana on sama siivouspäivä, lauantaina minäkin kotiani siivoilen, jotenkin se sauna illalla palkitsee vaivat.
        Siinä jo kuntolenkki tuli suoritettua, kun lumityöt selvitit, nyt ainakin näkee jäljistä, onko mökillä vieraita käynyt;)
        Sinulla mahdollista seurata lasten elämäniloa lumileikeissään, asun kai vanhusten keskellä, kun juurikaan lapsia ei näy.

        Enpä nyt minäkään energiaa hukkaa kirjoitteluun, jospa vaikka tyhjäksi kiikkustuolin keinunta tänään jää, katsellaan, hyvän päivän toivotukset kuitenkin kaikille palstalla kävijöille;)


    • Anonyymi

      Missähän se Deme luurailee? Hänen fiksuja empaattisia juttujaan aina odotan , ja hän antaa arvon anollekkin.

      • Näyttö telepatiasta, Ano 9.17..?)) Pakkohan se on tuollaisen kannustuksen jälkeen lakata luurailemasta..)) Kiitos palautteestasi.
        Olisin kyllä tuohon SkillaNin viestiin vastannutkin , että keinuttelua olen kyllä kaivannut ja pelännyt, että SkillaNkin väsyy, kuten ehkä me muutkin, minä ainakin. Jo pelkästään tähän koronaan ja siihen näköalattomuuteen, mitä se pakostakin lisää jokaisen arkeen.

        Viimeinen niitti oli minulla nuoren perheen sairastuminen koronaan. Ensin koulupoika, kerran rokotettu, sitten siskot, toinen kerran rokotettu ja myös vanhemmat, kolmeen kertaan rokotetut. Yksi päivä oli kuulemma erityisen hankala, sitten helpotti. Kuumetta, oksentelua, särkyisyyttä. Poika totesi vain, että tuon parempaa suojaa ei koronaa vastaan ilmeisesti ole, täysi rokotussarja ja sairastettu korona.

        Myös tämä oma arkeni tuntuu vievän yhä enemmän aikaa. Että edes ne rutiiniin kuuluvat toimet saa suoritettua. Niin paljon kuin olen nuorempana rutiineja vieroksunutkin nyt ymmärrän, että niiden ylläpito on hyvä suoja jopa sitä maailmantuskaa vastaan, mikä pakkaa minua välillä ahdistaa, näinkin vanhana.

        Lumi oli sitten ihan oma lukunsa: ensin suojalunta 30 senttiä, sitten kevyempää ja lopulta ihan kevyttä. Innoissani tein jalkapuolena lumitöitä ensin tunnin verran ja vielä hankalampia sisähommia sen päälle, mutta seuraava päivä olikin sitten niin kipuinen, että piti jo ottaa Panacod avuksi, eikä sekään paljon auttanut.
        Muistan joskus kovasti väitelleeni siitä, kuuluuko kärsimys ihmisen elämään ja olin kai seurassa ainoa, joka puolusti sitä. Nyt taidan jo olla hiukan eri mieltä..))

        Poika urakoi lumen kanssa pari tuntia, mutta nyt on baana leveänä, kelpaa siinä mummon käppäillä, vai miten sitä kahden sauvan kanssa liikkumista pitäisi kuvata ? Täällä sitä on kyllä hyvin kuvattukin, ja sekin on ottanut päähän kun niitä palautteita on joutessaan muistellut.

        Sellaista edistystä on leikkausjonossa tapahtunut, että kun hammaslääkäri on lausuntonsa antanut ja verikokeissa käyty, ei pitäisi olla terveydellisiä esteitä leikkaukselle. Silti ennen maaliskuuta ei kannata mitään odottaa. Ja jos huonosti käy, voi vielä sairastua ennen sitä. Eristyksessä aion pysyä, edes lapsenlapsia en tapaa, mikä on tietysti se isoin harmi tässä.

        Asiointi pitää kuitenkin hoitaa, taksilla, ja ne matkat ovatkin sitten olleet yhtä juhlaa..))
        Toinen eilisistä takseista oli afgaanipoika ja 40 minuuttia meni liiankin nopeasti kun kuuntelin hänen elämäntarinaansa: turvapaikanhakija-status, perheen kanssa Iranin kautta Suomeen päätynyt, isä kuollut Iranissa, pari sisarusta siellä, äiti ja kaksi siskoa Norjassa...Paljon surua ja menetyksiä nuorelle miehelle ja silti pysynyt avoimena ja luottavaisena (?). Leikkiäkin laskettiin matkan varrella ja taas tuli todistettua millainen voimavara huumori ihmiselle on.
        Tuntuu kuin sillä olisi ihan oma aaltopituutensa ihmismielissä, kun se voi yhdistää sellaisetkin, joilla ei tuntuisi muuten paljon yhteistä olevan.

        Toinen taksi oli myös kiinnostava, musiikko, joka oli "työrajoitusten" vuoksi päätynyt ajamaan taksia. Paljon puhuttiin musiikista ja omista mieltymyksistämme, yhteisistä tutuistakin.
        Oikeastaan melkein kaikki haastattelemani taksit ovat olleet muun ammatin taitajia, IT-alan väkeä, ammattikoulutettuja, jopa yhden eläkkeellä olevan papin olen kuullut ajavan taksia.

        Kun kiittelin seurasta ja turvallisesta matkasta he totesivat itsekin, että tietävät olevansa ainakin monelle ikäihmiselle se ainoa "elävä" kontakti pitkään aikaan.
        Harmi, että korona on vaikuttanut siihenkin , että nämä meidän arjen terapeutit, erilaisissa palveluammateissa työskentelevät, ovat estyneet, tai estettyjä, harjoittamasta omaa ammattiaan.
        Eikä arjen terapeuteista sovi unohtaa täällä kirjoittaviakaan, heitäkin on, ja kyllä Nojatuolissa keinahtelu voi hyvin auttaa katkaisemaan jonkin ikävän kierteen omassa arjessa, omassa mielessä ja se on jo paljon se. Ja tietysti taas kiitokset SkillaNille hänen uupumattomasta panoksestaan täällä. Vaikka muut kirjoittajat väsyisivät välillä, SkillaN on jaksanut ja lukijoita tuntuu myös riittävän.
        Hyvää päivää ja jaksamista kaikille.
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Näyttö telepatiasta, Ano 9.17..?)) Pakkohan se on tuollaisen kannustuksen jälkeen lakata luurailemasta..)) Kiitos palautteestasi.
        Olisin kyllä tuohon SkillaNin viestiin vastannutkin , että keinuttelua olen kyllä kaivannut ja pelännyt, että SkillaNkin väsyy, kuten ehkä me muutkin, minä ainakin. Jo pelkästään tähän koronaan ja siihen näköalattomuuteen, mitä se pakostakin lisää jokaisen arkeen.

        Viimeinen niitti oli minulla nuoren perheen sairastuminen koronaan. Ensin koulupoika, kerran rokotettu, sitten siskot, toinen kerran rokotettu ja myös vanhemmat, kolmeen kertaan rokotetut. Yksi päivä oli kuulemma erityisen hankala, sitten helpotti. Kuumetta, oksentelua, särkyisyyttä. Poika totesi vain, että tuon parempaa suojaa ei koronaa vastaan ilmeisesti ole, täysi rokotussarja ja sairastettu korona.

        Myös tämä oma arkeni tuntuu vievän yhä enemmän aikaa. Että edes ne rutiiniin kuuluvat toimet saa suoritettua. Niin paljon kuin olen nuorempana rutiineja vieroksunutkin nyt ymmärrän, että niiden ylläpito on hyvä suoja jopa sitä maailmantuskaa vastaan, mikä pakkaa minua välillä ahdistaa, näinkin vanhana.

        Lumi oli sitten ihan oma lukunsa: ensin suojalunta 30 senttiä, sitten kevyempää ja lopulta ihan kevyttä. Innoissani tein jalkapuolena lumitöitä ensin tunnin verran ja vielä hankalampia sisähommia sen päälle, mutta seuraava päivä olikin sitten niin kipuinen, että piti jo ottaa Panacod avuksi, eikä sekään paljon auttanut.
        Muistan joskus kovasti väitelleeni siitä, kuuluuko kärsimys ihmisen elämään ja olin kai seurassa ainoa, joka puolusti sitä. Nyt taidan jo olla hiukan eri mieltä..))

        Poika urakoi lumen kanssa pari tuntia, mutta nyt on baana leveänä, kelpaa siinä mummon käppäillä, vai miten sitä kahden sauvan kanssa liikkumista pitäisi kuvata ? Täällä sitä on kyllä hyvin kuvattukin, ja sekin on ottanut päähän kun niitä palautteita on joutessaan muistellut.

        Sellaista edistystä on leikkausjonossa tapahtunut, että kun hammaslääkäri on lausuntonsa antanut ja verikokeissa käyty, ei pitäisi olla terveydellisiä esteitä leikkaukselle. Silti ennen maaliskuuta ei kannata mitään odottaa. Ja jos huonosti käy, voi vielä sairastua ennen sitä. Eristyksessä aion pysyä, edes lapsenlapsia en tapaa, mikä on tietysti se isoin harmi tässä.

        Asiointi pitää kuitenkin hoitaa, taksilla, ja ne matkat ovatkin sitten olleet yhtä juhlaa..))
        Toinen eilisistä takseista oli afgaanipoika ja 40 minuuttia meni liiankin nopeasti kun kuuntelin hänen elämäntarinaansa: turvapaikanhakija-status, perheen kanssa Iranin kautta Suomeen päätynyt, isä kuollut Iranissa, pari sisarusta siellä, äiti ja kaksi siskoa Norjassa...Paljon surua ja menetyksiä nuorelle miehelle ja silti pysynyt avoimena ja luottavaisena (?). Leikkiäkin laskettiin matkan varrella ja taas tuli todistettua millainen voimavara huumori ihmiselle on.
        Tuntuu kuin sillä olisi ihan oma aaltopituutensa ihmismielissä, kun se voi yhdistää sellaisetkin, joilla ei tuntuisi muuten paljon yhteistä olevan.

        Toinen taksi oli myös kiinnostava, musiikko, joka oli "työrajoitusten" vuoksi päätynyt ajamaan taksia. Paljon puhuttiin musiikista ja omista mieltymyksistämme, yhteisistä tutuistakin.
        Oikeastaan melkein kaikki haastattelemani taksit ovat olleet muun ammatin taitajia, IT-alan väkeä, ammattikoulutettuja, jopa yhden eläkkeellä olevan papin olen kuullut ajavan taksia.

        Kun kiittelin seurasta ja turvallisesta matkasta he totesivat itsekin, että tietävät olevansa ainakin monelle ikäihmiselle se ainoa "elävä" kontakti pitkään aikaan.
        Harmi, että korona on vaikuttanut siihenkin , että nämä meidän arjen terapeutit, erilaisissa palveluammateissa työskentelevät, ovat estyneet, tai estettyjä, harjoittamasta omaa ammattiaan.
        Eikä arjen terapeuteista sovi unohtaa täällä kirjoittaviakaan, heitäkin on, ja kyllä Nojatuolissa keinahtelu voi hyvin auttaa katkaisemaan jonkin ikävän kierteen omassa arjessa, omassa mielessä ja se on jo paljon se. Ja tietysti taas kiitokset SkillaNille hänen uupumattomasta panoksestaan täällä. Vaikka muut kirjoittajat väsyisivät välillä, SkillaN on jaksanut ja lukijoita tuntuu myös riittävän.
        Hyvää päivää ja jaksamista kaikille.
        demeter1

        Rokotus ei suojaa hyvin omikronilta ja ehkä vielä huonommin sen uudelta versiolta,
        jota on vasta vähän. Siitä ei vielä tiedetä paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rokotus ei suojaa hyvin omikronilta ja ehkä vielä huonommin sen uudelta versiolta,
        jota on vasta vähän. Siitä ei vielä tiedetä paljon.

        Siltä vaikuttaa tuo rokotussuoja, Ano 11.45. Juuri aamulla kerrottiin tästä uudesta variantista ja annettiin ymmärtää, että kyllä se vielä ilmaantuu tännekin...


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Näyttö telepatiasta, Ano 9.17..?)) Pakkohan se on tuollaisen kannustuksen jälkeen lakata luurailemasta..)) Kiitos palautteestasi.
        Olisin kyllä tuohon SkillaNin viestiin vastannutkin , että keinuttelua olen kyllä kaivannut ja pelännyt, että SkillaNkin väsyy, kuten ehkä me muutkin, minä ainakin. Jo pelkästään tähän koronaan ja siihen näköalattomuuteen, mitä se pakostakin lisää jokaisen arkeen.

        Viimeinen niitti oli minulla nuoren perheen sairastuminen koronaan. Ensin koulupoika, kerran rokotettu, sitten siskot, toinen kerran rokotettu ja myös vanhemmat, kolmeen kertaan rokotetut. Yksi päivä oli kuulemma erityisen hankala, sitten helpotti. Kuumetta, oksentelua, särkyisyyttä. Poika totesi vain, että tuon parempaa suojaa ei koronaa vastaan ilmeisesti ole, täysi rokotussarja ja sairastettu korona.

        Myös tämä oma arkeni tuntuu vievän yhä enemmän aikaa. Että edes ne rutiiniin kuuluvat toimet saa suoritettua. Niin paljon kuin olen nuorempana rutiineja vieroksunutkin nyt ymmärrän, että niiden ylläpito on hyvä suoja jopa sitä maailmantuskaa vastaan, mikä pakkaa minua välillä ahdistaa, näinkin vanhana.

        Lumi oli sitten ihan oma lukunsa: ensin suojalunta 30 senttiä, sitten kevyempää ja lopulta ihan kevyttä. Innoissani tein jalkapuolena lumitöitä ensin tunnin verran ja vielä hankalampia sisähommia sen päälle, mutta seuraava päivä olikin sitten niin kipuinen, että piti jo ottaa Panacod avuksi, eikä sekään paljon auttanut.
        Muistan joskus kovasti väitelleeni siitä, kuuluuko kärsimys ihmisen elämään ja olin kai seurassa ainoa, joka puolusti sitä. Nyt taidan jo olla hiukan eri mieltä..))

        Poika urakoi lumen kanssa pari tuntia, mutta nyt on baana leveänä, kelpaa siinä mummon käppäillä, vai miten sitä kahden sauvan kanssa liikkumista pitäisi kuvata ? Täällä sitä on kyllä hyvin kuvattukin, ja sekin on ottanut päähän kun niitä palautteita on joutessaan muistellut.

        Sellaista edistystä on leikkausjonossa tapahtunut, että kun hammaslääkäri on lausuntonsa antanut ja verikokeissa käyty, ei pitäisi olla terveydellisiä esteitä leikkaukselle. Silti ennen maaliskuuta ei kannata mitään odottaa. Ja jos huonosti käy, voi vielä sairastua ennen sitä. Eristyksessä aion pysyä, edes lapsenlapsia en tapaa, mikä on tietysti se isoin harmi tässä.

        Asiointi pitää kuitenkin hoitaa, taksilla, ja ne matkat ovatkin sitten olleet yhtä juhlaa..))
        Toinen eilisistä takseista oli afgaanipoika ja 40 minuuttia meni liiankin nopeasti kun kuuntelin hänen elämäntarinaansa: turvapaikanhakija-status, perheen kanssa Iranin kautta Suomeen päätynyt, isä kuollut Iranissa, pari sisarusta siellä, äiti ja kaksi siskoa Norjassa...Paljon surua ja menetyksiä nuorelle miehelle ja silti pysynyt avoimena ja luottavaisena (?). Leikkiäkin laskettiin matkan varrella ja taas tuli todistettua millainen voimavara huumori ihmiselle on.
        Tuntuu kuin sillä olisi ihan oma aaltopituutensa ihmismielissä, kun se voi yhdistää sellaisetkin, joilla ei tuntuisi muuten paljon yhteistä olevan.

        Toinen taksi oli myös kiinnostava, musiikko, joka oli "työrajoitusten" vuoksi päätynyt ajamaan taksia. Paljon puhuttiin musiikista ja omista mieltymyksistämme, yhteisistä tutuistakin.
        Oikeastaan melkein kaikki haastattelemani taksit ovat olleet muun ammatin taitajia, IT-alan väkeä, ammattikoulutettuja, jopa yhden eläkkeellä olevan papin olen kuullut ajavan taksia.

        Kun kiittelin seurasta ja turvallisesta matkasta he totesivat itsekin, että tietävät olevansa ainakin monelle ikäihmiselle se ainoa "elävä" kontakti pitkään aikaan.
        Harmi, että korona on vaikuttanut siihenkin , että nämä meidän arjen terapeutit, erilaisissa palveluammateissa työskentelevät, ovat estyneet, tai estettyjä, harjoittamasta omaa ammattiaan.
        Eikä arjen terapeuteista sovi unohtaa täällä kirjoittaviakaan, heitäkin on, ja kyllä Nojatuolissa keinahtelu voi hyvin auttaa katkaisemaan jonkin ikävän kierteen omassa arjessa, omassa mielessä ja se on jo paljon se. Ja tietysti taas kiitokset SkillaNille hänen uupumattomasta panoksestaan täällä. Vaikka muut kirjoittajat väsyisivät välillä, SkillaN on jaksanut ja lukijoita tuntuu myös riittävän.
        Hyvää päivää ja jaksamista kaikille.
        demeter1

        Viimeiseen kappaleeseen kirjoituksessasi yhdyn täysin sydämin. Sinä osaat laittaa oikeat sanat virkkeeseen! Voi hyvin! t. Miaelina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeiseen kappaleeseen kirjoituksessasi yhdyn täysin sydämin. Sinä osaat laittaa oikeat sanat virkkeeseen! Voi hyvin! t. Miaelina.

        - Olen juuri ripustanut pyykit, pää tuntui katkeavan taakse niitä pinnoitellessani.
        Mutta sielläpä kuivuvat nyt puhtaina. M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Viimeiseen kappaleeseen kirjoituksessasi yhdyn täysin sydämin. Sinä osaat laittaa oikeat sanat virkkeeseen! Voi hyvin! t. Miaelina.

        Kiitos Miaelina. Jos yhtä mieltä ollaan niin sama kai se kuka ne sanat kirjoittaa..))
        Vointeja myös sinulle !


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Kiitos Miaelina. Jos yhtä mieltä ollaan niin sama kai se kuka ne sanat kirjoittaa..))
        Vointeja myös sinulle !

        Valitettavasti joillekkin on tärkeämpää KUKA sanoi kuin MITÄ sanoo.


    • Kiirettä tässä on kaikilla näköjään ollut.
      Minulla on tämä aamu mennyt pokkaa pitäessä. Siinä käytiin tällä kertaa ratsastamassa, ja tunsin itseni Haijasintiksi kertaheitolla.
      Nuoruudessani oli kylässä talossa, jossa harrastettiin ratsastusta, ja minutkin kammettiin hevosen selkään. Kysyin kuin H. miten tämä käynnistyy. "Kantapäillä". No yritin, mutta ei heppa hievahtanutkaan. "Napauta kunnolla" sanoivat asiantuntijat. Naps. - No, siinäpä sitten täyttä laukkaa pihalta aitan ympäri tielle, tukka hulmuten. Muut juoksujalkaa perässä. Löysivät meidät niityltä, jonne ratsu oli minut kiidättänyt ojan yli loikkaamalla. Heppa söi apilaa, ja minä naurusta hervottomana makasin sen kaulalla.
      "Ajatella", sanoi ystävättäreni, "En ole ikinä oppinut lentolaukkaa, ja sinulta se sujui ensi yrittämällä."
      Kuinka lähellä sydäntäni Haijasintti onkaan.
      Näin sitä ihminen elää muistoissansa, kun vähän vihjataan.
      Muistelkaapa tekin.
      Mukavaa päivänjatkoa kaikille.

      • Muutamana aamuna olen minäkin pokkaa pitänyt. Valmiiksi nauretut ohjelmat eivät minua yleensä naurata, mutta tässä näyttelijäntyö on niin hyvää, että se tempaa mukaansa, ainakin harvakseltaan katsottuna.
        Netflixiä ovat monet täällä kehuneet ja varmasti kannattaisi minunkin hakea jotakin parempaa kuin nämä iänikuiset uusinnat tai animaatiot joihin en oikein pääse sisälle kuten en tähän scifiinkään.
        Kun tuota vakikanavien tarjontaa katsoo, tulee kyllä joskus mieleen, että YLE aliarvioi katsojia, uskoo. että viihde ja muu hömppä on omiaan meille. Makriina tuota tarjontaa on täällä hyvin kuvannutkin.
        No. Omalla kohdallani aikaa säästyy lukemiseen niin kauan kuin sitä jaksaa ja jäähän meille musiikki , äänikirjat, luonnontapahtumien seuraaminen ja ne muistot, josta Makriina muistuttikin ja SkillaN, joka muisteli talven riemuja ja toi minun mieleeni kelkkajunan, joka naapurin lasten kanssa tehtiin kun mäki oli pitkä ja liukas...
        demeter1


    • Netflixiin minäkin olen nyt ajankuluksi turvautunut, kun koiran kanssa lenkkeilyt ovat vähäksi aikaa pakosta jääneet vain pikku pyrähdyksiksi, mutta onneksi jo paremmalla puolella ollaan. Vähän vielä tassuaan varoo, mutta kun jostakin asiasta innostuu, niin ei edes huomaa, että jotain vikaa siinä on.
      Minä kun tykkään tehdä niitä pitempiä lenkkejä, olen tosiaankin turhautunut, kun tuota kaveria en viitsi yksikseen jättää, onhan toipilaalla seuraa oltava!😊
      Siispä omat lenkille haluamiseni olen koettanut muuttaa noihin leffojen katseluun, eihän sitä viitsi koko aikaa siivotakkaan, villasukkia olen muutamat tässä kutonut, millään ei aika tahdo kulua pelkästään kotosalla oleiluna. Mutta kyllästyy sitä telkun katseluunkin.

      Turhautuneisuutta tunnen myös, kun ei kuntosalillekkaan ole päässyt, nyt kait nekin onneksi pian avataan, kohta kroppa rupeaa kenkkuilemaan, kun niin vähällä liikunnalla joutuu olemaan. Lumitöitäkään ei pienellä pihallani niin paljon ole, että ei sitä kunnon kohotukseksi voi sanoa.
      No, hyvää päivän jatkoa kaikille, kyllä se tästä paremmaksi vielä muuttuu!

    • Anonyymi

      Oliko se Joel Haahtela tuomittu lapsenmakaaja,vaiko tuomiota odottava?

    • Anonyymi

      Joel Haahtela ? Mistä luit ?

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe