Sokeritaudin syntymekanismi

Anonyymi

Sekä Suomalaisten että läsimaisten maiden vaiva on sokeritauti.
Koska elämä on helppoa eikä energia kulu jokapäiväisen ravinnon hankitaan siitä seuraa ennennäkemätön sairauksien kasvu.

Sokeritaudin tapauksessa syynä on siis ylensyönti. Ja koska ihminen on kivikautista vahempi, selviytymismekanismiin kuuluu runsas energian nauttiminen, olkoon se makeaa tai rasvaista.
Jo pieni lapsi nauttii mieluusti rasvaa ja sokeria.

Mutta varsinaine syy sokeritautiin on pitkittynyt haiman ylikuormitus.
Kun elimistöön tuodaan runsaasti ja jatkuvasti energiaa elimistö varastoi sen.
Nyt haima on ylikuormassa, vinkuen tuottaa insuliinia jotta liika energia voidaan varastoida pääosin viraalirasvaaksi.

Koska ravintosuositukset ovat takaperoiset, eikä niitä edes saa arvostella, ihmiset nauttivat hiilihydraatteja ylenmäärin. Sokeri koukuttaa.
Niitä ei voida käyttää fyysiseen toimintaan vaan miljoonien vuosien opetus on, varastoi pahan päivän varalle, jota ei tule koskaan. Sensijaan tulee insuliini resistenssi liiallisen elimistörasvan vuoksi ja aineenvaidunnan vakava häiriötila (metabolinen oireyhtymä).
Lopuksi haima kuolee ylirasitukseen.

Kun mennen ajan ihminen kasvatti rasvakerroksen elimistö korjasi tilannetta vähentämällä insuliinin tuotantoa ja liika verensokeri kustiin ulos.
Sitten tulivat pahat päivät ja rasvaa tarvittiin ja sitä muutettiin ketoosin kautta sokeriksi, tilanne tasapainottui.

31

786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihminen alkaa poistaa sokeria virtsan mukana vasta kun verensokeri on valtavan korkea eli luokkaa 15 mmol/l eikä terveellä ihmisellä esihistoriallisilla ruuilla verensokeri noussut koskaan noin korkealle.

      Kakkostyypin diabetetes syntyy yleensä lihomisen seurauksena. Tyydyttynyt rasva heikentää insuliinin vaikutusta ja haima joutuu erittämään paljon enemmän insuliinia saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

      Esihistoriallisena aikana syötiin lähinnä hiilihydraattia ja/tai proteiinia. Rasvaa ei ravinnossa juurikaan ollut kun riista on liki rasvatonta.

      • Anonyymi

        No niin sinhän sen sanoit Sokeritaudin osatekija on lihominen.
        Lihominen puolestaan johtuu liiallisista hiilihyraateista, jotka elimistö muuttaa varastorasvaksi koska se ei tarvitse sitä, ja ainoa keino on varastoida se rasvaksi.

        Koska menneinä aikoina ei viljelty viljakasveja ei myöskään ollut sokeritauteja.
        Siitäkin voidaan nähdä että sokeritauti syntyy liiallisesta pitkaaikaisesta hiilihydraatti kuormasta
        Ihmiset söivät mitä saivat ja suuri osa siitä oli lihaa, kuten sanoit usein vähärasvaista.

        Keräilijä ei pysty saamaan sellaista määrää hiilihydraattia päivassä jota nyt suositellaan.
        400...500 g HH/d vastaa 800...1200 g ruisleipää päivässä.

        Toisaalta kokis, ranskis, hamppari aterioita nauttimalla tavoitteeseen päästään helposti.


      • Anonyymi

        "Esihistoriallisena aikana syötiin lähinnä hiilihydraattia ja/tai proteiinia. Rasvaa ei ravinnossa juurikaan ollut kun riista on liki rasvatonta."

        hoopovee,

        Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No niin sinhän sen sanoit Sokeritaudin osatekija on lihominen.
        Lihominen puolestaan johtuu liiallisista hiilihyraateista, jotka elimistö muuttaa varastorasvaksi koska se ei tarvitse sitä, ja ainoa keino on varastoida se rasvaksi.

        Koska menneinä aikoina ei viljelty viljakasveja ei myöskään ollut sokeritauteja.
        Siitäkin voidaan nähdä että sokeritauti syntyy liiallisesta pitkaaikaisesta hiilihydraatti kuormasta
        Ihmiset söivät mitä saivat ja suuri osa siitä oli lihaa, kuten sanoit usein vähärasvaista.

        Keräilijä ei pysty saamaan sellaista määrää hiilihydraattia päivassä jota nyt suositellaan.
        400...500 g HH/d vastaa 800...1200 g ruisleipää päivässä.

        Toisaalta kokis, ranskis, hamppari aterioita nauttimalla tavoitteeseen päästään helposti.

        Rasvaa ei tarvitse muuntaa rasvaksi ja se varastoidaan rasvakudokseen ilman insuliiniakin. Ennen syötiin vaihtelevasti hiilihydraattia ja proteiinia. Ajoittain hyvinkin paljon hiilihydraattia kun riistaa ei ollut. Sitten kun oli riistaa tai kalaa niin syötiin sitä.

        Suomessa ei ollut minkäänlaista diabetesongelmaa vielä 50 vuotta sitten vaikka perunaa ja viljaa syötiin paljon enemmän. Sama Aasiassa, ravinnosta tuli tuollaiset 80% hiilihydraatista mutta kakkostyypin diabetestä ei ollut.

        Hiilihydraattia hyvistä lähteistä suositellaan noin 50E%. Tuo on noin 250 g. Virvoitusjuomia ei suositella eikä hampurilaisia/ranskalaisia perunoitakaan.

        Hampurilaisissa ja ranskalaisissa on merkittävästi rasvaa. BigMack sisältää 40 g hiilihydraattia ja 25 g rasvaa (ts rasvasta enemmän energiaa kuin hiilihydraatista), normaalit ranskalaiset 41 g ja 16 g rasvaa ja virvoitusjuoma 42 g. Ilman virvoitusjuomaa energiasta 45% rasvasta.


      • Anonyymi

        Et kai yritä väittää, että olemme sopeutuneet pitkälle jalostettujen tuotantoeläinten lihaan ja maitotaloustuotteisiin.
        Nykyaikaiset tuotantoeläimet ovat yhtä kaukana alkuperäisistä kuin viljat, juurikasvit, vihannekset, marjat, hedelmät jne.
        Nykyaikaiset tuotteet ovat ravistosisällöltään täysin erilaisia kuin alkuperäiset, eikä ihminen ole sopeutunut siihen että niitä on (lähes) rajattomasti saatavilla. Tässä on se ongelma.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Esihistoriallisena aikana syötiin lähinnä hiilihydraattia ja/tai proteiinia. Rasvaa ei ravinnossa juurikaan ollut kun riista on liki rasvatonta."

        hoopovee,

        Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista.

        Prosenttisyöjä iski jälleen kerran. Hirvenlihassa on keskimäärin 3% rasvaa eli LCHF-rasvaajan 200 g päivittäinen rasva-annos tulee 6.6 kg hirvenlihaa.

        Suomalaiset syövät keskimäärin 37E% rasvaa nykyään ja kivikaudella syötiin myöskin paljon hiilihydraattia silloin kuin sitä oli tarjolla. Ollisikohan rasvan osuus ollut jotain 8E% tms.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Esihistoriallisena aikana syötiin lähinnä hiilihydraattia ja/tai proteiinia. Rasvaa ei ravinnossa juurikaan ollut kun riista on liki rasvatonta."

        hoopovee,

        Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista.

        "Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista."

        Helpommin ymmärrettäviksi yksiköiksi muunnettuna:
        - Sadassa grammassa hirvenlihaa on keskimäärin 3 g rasvaa ja 31 g proteiineja.

        Verrataanpa tuotantoeläimeen:
        - sianliha, keskiarvo 13,4 g (61 E%) rasvaa ja 18,9 g (39 E%) proteiineja/100 g
        - sianliha, kassler 15,0 g (64 E%) rasvaa ja 17,9 g (36 E%) proteiineja/100 g
        - sianliha, pekoni 32,4 g (83 E%)rasvaa ja 14,2 g (17 E%) proteiineja/100 g

        Päättele siitä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Esihistoriallisena aikana syötiin lähinnä hiilihydraattia ja/tai proteiinia. Rasvaa ei ravinnossa juurikaan ollut kun riista on liki rasvatonta."

        hoopovee,

        Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista.

        Entäs paljonko on rasvaa oravassa, jäniksessä tai metsälinnuissa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entäs paljonko on rasvaa oravassa, jäniksessä tai metsälinnuissa?

        Hyvin vähän. Lisäksi aikoinaan kun ei ollut ruuanlaittoastioita niin nuotiossa käristäminen vähensi rasvaa. Lisäksi kun ihminen kehittyi lähinnä Afrikassa niin siellä on vielä vähemmän rasvaa tarjolla ja vastaavasti juuria ym. enemmän tarjolla. Isomman riistan metsästäminen ilman jousta oli sangen haastavaa, sellainen kuin kestävyysmetsästys oli oikeastaan ainut keino. Siinä ihminen kävelee saaliin kiinni. Kasvit olivat ravinnon suhteen helpompi vaihtoehto mutta niistä ei oikein saa tarpeeksi proteiinia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs paljonko on rasvaa oravassa, jäniksessä tai metsälinnuissa?

        "Entäs paljonko on rasvaa oravassa, jäniksessä tai metsälinnuissa?"

        Unohdint kastemadot, itikat ja kärpäset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hirvenlihasta saadaan keskimäärin 470 kJ (112 kcal) sataa lihagrammaa kohti. Energiasta 24 % on peräisin rasvasta, 76 % proteiineista."

        Helpommin ymmärrettäviksi yksiköiksi muunnettuna:
        - Sadassa grammassa hirvenlihaa on keskimäärin 3 g rasvaa ja 31 g proteiineja.

        Verrataanpa tuotantoeläimeen:
        - sianliha, keskiarvo 13,4 g (61 E%) rasvaa ja 18,9 g (39 E%) proteiineja/100 g
        - sianliha, kassler 15,0 g (64 E%) rasvaa ja 17,9 g (36 E%) proteiineja/100 g
        - sianliha, pekoni 32,4 g (83 E%)rasvaa ja 14,2 g (17 E%) proteiineja/100 g

        Päättele siitä...

        Itseasiassa hirvenlihaa pitäisi verrata lihakarjaan:
        - hereford, entrecote 12 g (57,4 E%) rasvaa ja 20 g (42,5 E%) proteiineja/100 g
        ja sikaa villisikaan:
        - 2 g (18 E%) rasvaa ja 21 g (78 E%) proteiineja/100 g

        Kevyttä on riista...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niin sinhän sen sanoit Sokeritaudin osatekija on lihominen.
        Lihominen puolestaan johtuu liiallisista hiilihyraateista, jotka elimistö muuttaa varastorasvaksi koska se ei tarvitse sitä, ja ainoa keino on varastoida se rasvaksi.

        Koska menneinä aikoina ei viljelty viljakasveja ei myöskään ollut sokeritauteja.
        Siitäkin voidaan nähdä että sokeritauti syntyy liiallisesta pitkaaikaisesta hiilihydraatti kuormasta
        Ihmiset söivät mitä saivat ja suuri osa siitä oli lihaa, kuten sanoit usein vähärasvaista.

        Keräilijä ei pysty saamaan sellaista määrää hiilihydraattia päivassä jota nyt suositellaan.
        400...500 g HH/d vastaa 800...1200 g ruisleipää päivässä.

        Toisaalta kokis, ranskis, hamppari aterioita nauttimalla tavoitteeseen päästään helposti.

        "No niin sinhän sen sanoit Sokeritaudin osatekija on lihominen.
        Lihominen puolestaan johtuu liiallisista hiilihyraateista, jotka elimistö muuttaa varastorasvaksi koska se ei tarvitse sitä, ja ainoa keino on varastoida se rasvaksi."

        Myöskin ylimääräiset proteiinit ja rasvat varastoituvat rasvoina elimistöön. Rasvat kaikkein helpoimmin, koska sen voi varastoida sellaisenaan, muuttamatta.

        Tyypin 2 diabetesta kutsuaan yleisesti ”elintapasairaudeksi”, mutta ei sekään vielä auta ymmärtämään, mistä se johtuu. Osuvampi nimi olisi ”liiallisen rasvamäärän aiheuttama sairaus”. Tai jos nimeen halutaan mukaan taudin alkusyy: ”pitkäaikaisen liiallisen energiansaannin aiheuttama sairaus”. Lyhyesti ”kalorisairaus”.


    • Anonyymi

      Aiheuttaako siis "liika katselu" myös sokeuden
      Ja liikaa järkeily skitsofrenian?

      • Anonyymi

        "Aiheuttaako siis "liika katselu" myös sokeuden
        Ja liikaa järkeily skitsofrenian?"

        Myydäänkö kioskilla muutakin kuin keskikaljaa???


    • Anonyymi

      Älä yleistä. Sinun kannattaisi ottaa huomioon,että on olemassa kaksi erityyppistä diabetesta: tyypin 1 diabetes ja tyypin 2 diabetes. Kyse on kahdesta eri taudista.

      Tyypin 2 diabetes on ennenkaikkea elintasosairaus, se on toki totta. Mutta tyypin 1 diabetes ei ole.

      Tyypin 2 diabeteksessa haima tuottaa kyllä insuliinia, mutta insuliini ei tehoa kuten sen pitäisi. Puhutaan insuliiniresistenssistä jne. Tyypin 2 diabeetikolla insuliini ei sisi tehoa kuten pitäisi ja sen takia verensokeri nousee.

      Tyypin 1 diabetes ei ole elintasosairaus eikä se johdu elintavoista, ylipainosta, liian vähäisestä liikunnasta tai liiallisesta syömisestä ja liiaallisesta energiansaannista.

      Tyypin 1 diabetes on autoimmuunisairaus, jossa elimistö hyökkää haiman omia insuliinia tuottavia soluja vastaan ja tuhoaa ne. Tyypin 1 diabeteksessa haima ei tuota insuliinia, koska insuliinia tuottavat solut ovat tuhoutuneet. Sitä ei varmuudella tiedetä mikä tyypin 1 diabeteksen aiheuttaa mutta on olemassa erittäin vahvoja merkkejä siitä, että aiheuttaja on todennäkösesti virus. Täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole.

      Tyypin 1 diabeteksen puhkeamista ei voi itse välttää elintavoillaan eikä elintavat ole syynä sen puhkeamiseen. Tyypin 1 diabeteksen puhkeaminen on huonoa tuuria jolle i itse maha mitään.

      Tyypin 2 diabeteksesta voi parantua ainakin osittain elintapojaan muuttamalla. Täysi parantuminenkin on mahdollista ainakin osalla potilaista. Tyypin 2 diabeetikot pärjäävät usein pelkillä diabeteslääketableteilla, mutta jos diabetes on päässyt pahemmaksi voidaan tarvita insuliinia. Tyypin 1 diabetes on elinikäinen sairaus eikä siitä voi parantua. -Tyypin 1 diabeetikot eiät pysy hengissä ilman insuliinia, joten tyypin 1 diabeetikon on käytettävä insuliinia lopun elämäänsä. Tulevaisuudessa toivottavasi haimsiirroista ja keinohaimoista on apua tyypin 1 diabeetikoille. Keinohaimoja kehitetään ja tutkitaan kyllä joten toivoa on. Ilman haimasiirtoa tai keinohaimaa tyypin 1 diabeteksestta ei kuitenkaan voi parantua ja insuliinin tarve on elinikäinen.

      Eli kyseessä on kaksi hyvinkin erilaista taautia.

      • Anonyymi

        Lisään vielä sen, että tyypin 1 diabetekseen voi sairastua aivan minkä ikäisenä tahansa vaikka se onkin yleisempi lapsilla. Väälillä puhutaankin nuoruusiän diabetksesta, muta se on harhaanjohtavaa, koska tyypin 1 diabetekseen voi ihan yhtälaillasairastua myös aikuisena. Parempi onkin puhua insuliinipuutosdiabeteksesta tai vain yksinkertasesti tyypin 1 diabeteksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä sen, että tyypin 1 diabetekseen voi sairastua aivan minkä ikäisenä tahansa vaikka se onkin yleisempi lapsilla. Väälillä puhutaankin nuoruusiän diabetksesta, muta se on harhaanjohtavaa, koska tyypin 1 diabetekseen voi ihan yhtälaillasairastua myös aikuisena. Parempi onkin puhua insuliinipuutosdiabeteksesta tai vain yksinkertasesti tyypin 1 diabeteksesta.

        Niin ja yypin 1 diabeetikolle hiilihydraateista luopuminen ja esim pelkän lihan syöminen ei missään nimessä sovi. Se on suorastan hengenvaarallista.
        Tyypin 1 diabeeikoilla on jatkuvasti keinotekoisesti insuliinia veressä ja tyypin 1 diabeetikoille on itseasiassa vaarallisempaa se, jos verensokeri pääsee putoamaan liian alas. Tietenkin tyypin 1 diabeetikon pitää muistaa pistää iinsuliinia myös sen takia, että syödessä verensokeri nousee muutoin liian ylös. mutta tyypin 1 diabeetikkko ei pysy edes hengissä ilman insuliinia. Koska tyypin 1 diabeetikon haima ei tuota insuliinia insuliinin pistämättä jättäminen on hengenvaarallista. _Jos tyypin 1 diabeetikko ei pistä insuliinia verensokeri nousee vaikka ei syötäisi yhtään mitään ja lopulta seurauksena on ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka on hoitamattomanaaain tappaava.

        Kaikki liikunta myös pudottaa verensokeria ja kun tyypin 1 diabeetikolla on jatkuvasti insuliinia veressä keinotekoisesti niin vaarana on verensokerin putoaminen liian alas. Liaan alas putoavasta verensokerista voi seurata tajuttomuus ja jopa kuolema. Tyypin 1 diabeetikon on usein syötävä hiilihydraatteja jo sen takia ettei verensokeri putoaisi liian alas tai korjatakseen jo liian alas pudonnutta verensokeria.

        Hiilihydraateista luopumisen ja pelkän lihan ja proteiinin syömisen ehottaminen tyypin 1 diabeetikoille on täysin vastuutonta ja suorastaan hengenvaarallista. Se on täysin vastuutonta etenkin sekä sen takia, että tyypin 1 diabeetikolla verensokerin putoaminen liian alas voi olla vaarallista ja toisekseen sen takia, että myös elimistön happamoituminen on etenkin tyypin 1 diabeetikolle vaarallista ja siitä voi aiheutu jopa ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka voi tappaa. Aivot pystyvät käyttämään ainoastaan glukoosia energianlähteenään ja aivot tarvitsevat sitä jatkuvaasti. Siksi elimistö tuottaa glukoosia rasvoista, jos hiilihydraatteja ei syödä. Siitä aiheutuu ketoaineiden syntymistä elimistöön ja se happamoitta elimistöä. Tyypin 1 diabeetikolla se voi olal hengenvaarallista,. Sen takia mikään ketodieetti tai karppaus jne ei sovi missään nimessä tyypin 1 diabeetikolle. Eikä sovi pelkkä lihan ja proteiinin syöminen ja hiilihydraattien pois jättäminnen myöskään.

        Samasta syystä johtuu se, että jos tyypin 1 diabeetikko ei pistä insuliinia niin hänen verensokerinsa nousee vaikkei syötäisi mitään. Ja samalla änen elimistönsä happamoituu ketoaineiden takia.

        Verensokei nousee vaikkei syötäisi mitään sen takia, että maksa tuottaa sillonaivoja jne varten glukoosia ja kun ei olla pistettyuy insuliinia niin se glukoosi jää vereen kiertämään jolon verensokeri nousee kokoajan ylemmäs. Maksa vapautta yhä enemmän glukoosia, koska sitä tarvitaan mutta kun sitä ei voida hyödyntää insuliinin puutteen takia glukoosi jää vereen ja verensokeri nousee. Kyseessä on loputon kierre, jok nostaa verensokeria siis vaikkei syötäisi yhtään mitään. Samalla verei happamoituu ksyntyien ketoaineien takia ja jos ei pistetä insuliinia ja korjata tilannetta lopputuloksena on ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka on hoitamattomana tappava.

        'Tajuatko nyt vihdoinkin miksi se on täysin vastuutonta, että tyrkytät lihan syömistä ja hiilarien pois jättämistä? Se on vastuutonta etenkin tyypin 1 diabeetikkojen kohdalla.


      • Anonyymi

        "Tyypin 2 diabeteksesta voi parantua ainakin osittain elintapojaan muuttamalla. Täysi parantuminenkin on mahdollista ainakin osalla potilaista"

        Ei pidä paikkaansa.
        verensokeri saadaan normaalille tasolle mutta sitten on syytä pitää sormet pois hillopurkista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tyypin 2 diabeteksesta voi parantua ainakin osittain elintapojaan muuttamalla. Täysi parantuminenkin on mahdollista ainakin osalla potilaista"

        Ei pidä paikkaansa.
        verensokeri saadaan normaalille tasolle mutta sitten on syytä pitää sormet pois hillopurkista.

        DiRECT-hankkeessa laihdutettiin ensiksi 3kk pussikuurilla ja sen jälkeen siirryttiin suositusruokavaliolle. Vuoden päästä 46% oli lääkkeettömiä. Näin siis tutkitusti runsashiilihydraattisella dieetillä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        DiRECT-hankkeessa laihdutettiin ensiksi 3kk pussikuurilla ja sen jälkeen siirryttiin suositusruokavaliolle. Vuoden päästä 46% oli lääkkeettömiä. Näin siis tutkitusti runsashiilihydraattisella dieetillä.

        Syötiinkö prosenntteja vai grammoja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syötiinkö prosenntteja vai grammoja?

        Luonnollisestikin grammoja ja kilokaloreita. Pussikuurissa on tuollaiset 800 kcal per päivä ja hiilihydraattia reilu 100 g ja proteiinia hiukan vajaat 100 g. Tämän jälkeen suositusruokavaliolle jossa huomio on enemmänkin ruuan laadussa kuin grammoissa. Valitettavasti Briteissä on huomattavasti vaikeampaa seurata suositusruokavaliota kuin Suomessa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Luonnollisestikin grammoja ja kilokaloreita. Pussikuurissa on tuollaiset 800 kcal per päivä ja hiilihydraattia reilu 100 g ja proteiinia hiukan vajaat 100 g. Tämän jälkeen suositusruokavaliolle jossa huomio on enemmänkin ruuan laadussa kuin grammoissa. Valitettavasti Briteissä on huomattavasti vaikeampaa seurata suositusruokavaliota kuin Suomessa.

        Oliko kyseessä siis Fifti sixti ruokavalioNykäsen tapaan?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Luonnollisestikin grammoja ja kilokaloreita. Pussikuurissa on tuollaiset 800 kcal per päivä ja hiilihydraattia reilu 100 g ja proteiinia hiukan vajaat 100 g. Tämän jälkeen suositusruokavaliolle jossa huomio on enemmänkin ruuan laadussa kuin grammoissa. Valitettavasti Briteissä on huomattavasti vaikeampaa seurata suositusruokavaliota kuin Suomessa.

        Kyllähän se suosituskin toimii.
        Rajoitus pitää olla päällä koko ajan siis energian saanti nälkiintymisen rajalle.
        Ennen muuta hiilihydraattien määrä niin alas että sokerit on kunnossa ja samassa suhteessa pudotetaan muota, rasvaa ja valkuaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja yypin 1 diabeetikolle hiilihydraateista luopuminen ja esim pelkän lihan syöminen ei missään nimessä sovi. Se on suorastan hengenvaarallista.
        Tyypin 1 diabeeikoilla on jatkuvasti keinotekoisesti insuliinia veressä ja tyypin 1 diabeetikoille on itseasiassa vaarallisempaa se, jos verensokeri pääsee putoamaan liian alas. Tietenkin tyypin 1 diabeetikon pitää muistaa pistää iinsuliinia myös sen takia, että syödessä verensokeri nousee muutoin liian ylös. mutta tyypin 1 diabeetikkko ei pysy edes hengissä ilman insuliinia. Koska tyypin 1 diabeetikon haima ei tuota insuliinia insuliinin pistämättä jättäminen on hengenvaarallista. _Jos tyypin 1 diabeetikko ei pistä insuliinia verensokeri nousee vaikka ei syötäisi yhtään mitään ja lopulta seurauksena on ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka on hoitamattomanaaain tappaava.

        Kaikki liikunta myös pudottaa verensokeria ja kun tyypin 1 diabeetikolla on jatkuvasti insuliinia veressä keinotekoisesti niin vaarana on verensokerin putoaminen liian alas. Liaan alas putoavasta verensokerista voi seurata tajuttomuus ja jopa kuolema. Tyypin 1 diabeetikon on usein syötävä hiilihydraatteja jo sen takia ettei verensokeri putoaisi liian alas tai korjatakseen jo liian alas pudonnutta verensokeria.

        Hiilihydraateista luopumisen ja pelkän lihan ja proteiinin syömisen ehottaminen tyypin 1 diabeetikoille on täysin vastuutonta ja suorastaan hengenvaarallista. Se on täysin vastuutonta etenkin sekä sen takia, että tyypin 1 diabeetikolla verensokerin putoaminen liian alas voi olla vaarallista ja toisekseen sen takia, että myös elimistön happamoituminen on etenkin tyypin 1 diabeetikolle vaarallista ja siitä voi aiheutu jopa ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka voi tappaa. Aivot pystyvät käyttämään ainoastaan glukoosia energianlähteenään ja aivot tarvitsevat sitä jatkuvaasti. Siksi elimistö tuottaa glukoosia rasvoista, jos hiilihydraatteja ei syödä. Siitä aiheutuu ketoaineiden syntymistä elimistöön ja se happamoitta elimistöä. Tyypin 1 diabeetikolla se voi olal hengenvaarallista,. Sen takia mikään ketodieetti tai karppaus jne ei sovi missään nimessä tyypin 1 diabeetikolle. Eikä sovi pelkkä lihan ja proteiinin syöminen ja hiilihydraattien pois jättäminnen myöskään.

        Samasta syystä johtuu se, että jos tyypin 1 diabeetikko ei pistä insuliinia niin hänen verensokerinsa nousee vaikkei syötäisi mitään. Ja samalla änen elimistönsä happamoituu ketoaineiden takia.

        Verensokei nousee vaikkei syötäisi mitään sen takia, että maksa tuottaa sillonaivoja jne varten glukoosia ja kun ei olla pistettyuy insuliinia niin se glukoosi jää vereen kiertämään jolon verensokeri nousee kokoajan ylemmäs. Maksa vapautta yhä enemmän glukoosia, koska sitä tarvitaan mutta kun sitä ei voida hyödyntää insuliinin puutteen takia glukoosi jää vereen ja verensokeri nousee. Kyseessä on loputon kierre, jok nostaa verensokeria siis vaikkei syötäisi yhtään mitään. Samalla verei happamoituu ksyntyien ketoaineien takia ja jos ei pistetä insuliinia ja korjata tilannetta lopputuloksena on ketoasidoosi eli happomyrkytys, joka on hoitamattomana tappava.

        'Tajuatko nyt vihdoinkin miksi se on täysin vastuutonta, että tyrkytät lihan syömistä ja hiilarien pois jättämistä? Se on vastuutonta etenkin tyypin 1 diabeetikkojen kohdalla.

        "Siksi elimistö tuottaa glukoosia rasvoista, jos hiilihydraatteja ei syödä. Siitä aiheutuu ketoaineiden syntymistä elimistöön ja se happamoitta elimistöä."

        - Maksa tuottaa glukoosia proteiineista, EI rasvoista. Muuten meillä olisi rajoittamaton sokerivarasto vyötäröllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syötiinkö prosenntteja vai grammoja?

        Prosentteja syödään vain ketoruokavaliossa. Sen mukaansa kaloriteoria on peruttu. Ihmettelen vain, miten energiaprosentit lasketaan ilman kaloreita?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        DiRECT-hankkeessa laihdutettiin ensiksi 3kk pussikuurilla ja sen jälkeen siirryttiin suositusruokavaliolle. Vuoden päästä 46% oli lääkkeettömiä. Näin siis tutkitusti runsashiilihydraattisella dieetillä.

        Ja pukkaa linkkiä tuohon tietoon. KIITOS!


    • Anonyymi

      Ja kaljajuntit hurraa.

    • Anonyymi

      Ketohan se diabetesta aiheuttaa? Jokunen vuosi sitten mediassa kerrottiin, että keto voi nostaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.

      Otsikot perustuivat hiiritutkimukseen, jossa jyrsiparkojen saamista kaloreista 90 prosenttia oli peräisin siemenöljyistä! Selevä tarinaa?

      • Jos juopporottien rasvamaksa paranee tyydyttyneellä rasvalla niin tämä on selvä. Valitettavasti tämän palstan lukijat ovat ihmisiä ja ihmisillä kakkostyypin diabeteksen riskitekijöistä suurimmat ovat ylipaino, vyötärölihavuus ja liikkumattomuus. Tyydyttyneen rasvan runsas syönti lisää myös hiukan riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos juopporottien rasvamaksa paranee tyydyttyneellä rasvalla niin tämä on selvä. Valitettavasti tämän palstan lukijat ovat ihmisiä ja ihmisillä kakkostyypin diabeteksen riskitekijöistä suurimmat ovat ylipaino, vyötärölihavuus ja liikkumattomuus. Tyydyttyneen rasvan runsas syönti lisää myös hiukan riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

        "Tyydyttyneen rasvan runsas syönti lisää myös hiukan riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen."

        Tyydyttynyt käytän palijon ja sokerit pysyy alhaalla. Laitappa linkkiäistä tuon mokoman höpön olet löytänyt?

        ps. mistä tulee tyydyttyneen rasvan nimitys?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tyydyttyneen rasvan runsas syönti lisää myös hiukan riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen."

        Tyydyttynyt käytän palijon ja sokerit pysyy alhaalla. Laitappa linkkiäistä tuon mokoman höpön olet löytänyt?

        ps. mistä tulee tyydyttyneen rasvan nimitys?

        Lue vaikka: https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio#:~:text=Runsas kovan eli tyydyttyneen rasvan,erityisen tärkeä sydän- ja verisuoniterveydelle.

        Sieltä lainauksena:'Runsas kovan eli tyydyttyneen rasvan saanti on riskitekijä monelle sairaudelle. Se heikentää insuliiniherkkyyttä, joten kovan rasvan korvaaminen pehmeällä rasvalla on lääke myös diabeteksen hoidossa. Ruokavalion rasvakoostumus on erityisen tärkeä sydän- ja verisuoniterveydelle.'.

        Tyydyttynyt rasva on tyydyttynyttä koska se ei voi sitoa enempää vetyä. Termi on kyllä huono mutta vakiintunut.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe