Vaneen kantavuus

Anonyymi

Sori huono otsikko, en ymmärrä näistä asioista, koska olen pelkkä perämoottoriveneilijä.

Rupesin vain Atlantin ylityksestä lukiessani miettimään, kuinka paljon vene kestää painoa. Jos on kaksi ihmistä ja pieni vene, tuleeko ongelmia painon ja veneen käytöksen vuoksi. Mukaan kuitenkin tarvitaan paljon vettä, veneessä on mahdollisesti kiinni tuuliperäsin, kannella on ehkä lisäpolttoainetta jne.

Paljonko vene jokaista tonnia kohti lisäpainoa sietää? Jos on neljän tonnin painoinen alle 30-jalkainen vene, kuinka paljon siihen voi lastata?

14

330

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siis veneen kantavuus.

  • Anonyymi

   9 m pitkä ja 3 m leveä. Vesiviivapinta-ala voi olla 20 m2 suuruusluokkaa. Jokaisesta tonnista uppoaa 5 cm.

  • Anonyymi

   Saksalaiset matkusteli sukellusveneellä joskus reilu sata vuotta sitten edestakaisin atlantin haki ameriikkaan ja takaisin. Semmoisella moottoriveneellä ei tarvitse olla mitään kantavuutta. Uppoama riittää.

   • Anonyymi

    Varmaan omasta mielestäsi olet erittäin hauska...


  • Anonyymi

   Pieni vesikone mukaan matkalle, niin et tarvitse isoa vesi tankkia.

  • Anonyymi

   Entä jos se hajoaa? Eikö riski ole suuri?

   • Anonyymi

    Matkassa on huomattavasti suurempia riskejä, kuin vesikoneen hajoaminen.

    Älä turhaa vaivaa pientä mieltäsi pikku asioilla, kun et ole sohvaltasi lähdössä Atlannille...


  • Anonyymi

   Vaikkapa Albin Vegassa on riittävästi kapasiteettia kahdelle henkilölle ja tarvittavalle varustukselle Atlantin ylitykseen, siitä on paljon näyttöä. Tuohon 30-jalkaiseen saat ihan riittävästi varustusta mukaan.

  • Anonyymi

   Jotain tonni - pari tulee tyhjään veneeseen lisäpainoa, kun parin hengen miehistö lähtee valtamerille. Jonkun ihan kevyen 35-jalkaisen kisaveneen purjehdusominaisuudet voi hieman heiketä, mutta tavalliseen kruiseriin tuo ei juuri vaikuta. Etenkin nykyveneet on leveitä pituuteen nähden, niin vesilinjan paikka ei paljon muutu. Jos on pieni vene, 30 jalkaa tai alle, silloin tulee myös vähemmän tavaraa mukaan. Kassillisella ruokaa, 10 kiloa, yksi ihminen elää viikon. Jos vettä menee enintäån 5 litraa päivässä per hlö, menee pariskunnalla 3 viikossa 210 litraa.

   • Anonyymi

    Kyllä vesilinja muuttuu 2000kg painon lisäyksessä melkoisesti, lisäksi muuttuu aluksen vakaus vaikka olisikin cruiseri...puhut löyhiä ajatuksia...


  • Anonyymi

   Saaristossa aallokolta suojassa voisit lastata 2 tonnia, kunhan et hyödynnä mahdollisesti parantunutta oikaisevaa momenttia, eli reivaat ja latistat purjeita yhtä aikaisin kuin ilman lisälastiakin. Muuten voi riki tulla alas, sillä sitä ei ole mitoitettu kovinkaan suurilla varmuuskertoimilla.

   Valtamerellä voi joutua myrskyyn tahtomattaankin, jolloin seuraus on ihan sama kuin itämerellä tahallisesti tehtynäkin. Silloin vene ei välttämättä kestäisi 2 tonnin lisäpainoa, ei vaikka olisi tasaisesti pituudelle jaettu, ja siten kiinni ettei törmäile liikkuessaan (pudotessaan). Esim kansi tai ikkunat (kansiluukusta tai muualta) voisivat pettää, jos vene kallistuisi niin paljon että ottaisivat aaltoiskuja vastaan.
   Itse en yli 25% lisäisi painoa ottamatta ensin tarkemmin selvää veneen rakenteista, ja silloinkin lisäpaino on oltava kunnolla sidottu kiinni jaettu oikein pituudelle, eikä kaikki yhteen pisteeseen. Lisäksi tulee huomata ettei angle of vanishing stability saa pienentyä, eikä suurempaa oikaisevaa momenttia saa hyödyntää niillä kulmilla joilla sellainen muodostuisi, vaan ajoissa pitää reivata ettei riki tule alas.

   Kyse ei todellakaan ole pelkästä vauhdin tippumisesta, vaan rakenteiden kestosta, vakavuudesta, ym merikelpoisuusasioista.

   • Anonyymi

    Suunnittelija todennäköisesti ottaa huomioon realistisen kuormauksen aiotulla käyttöalueella.


  • Anonyymi

   CE-aikakauden veneissä kilvestä voi katsoa paljonko kuormaa ja henkilöitä voi ottaa matkaan turvallisesti, eli A sertifiöinti.

   Henkilöt mitoitettu a' 85kg ja voisi kuvitella, että voisi ottaa lisää kuormaa jokaista max henkilömäärää uupuvaa verran.

   Omassa veneessä CE-B 10 matkustajaa + 2750Kg kuormaa.

   Mahtaako tuo CE-kilven kuorman Kg olla veneen tankit tyhjiltä vai täysillä tankeilla + 2750Kg?

   No, en ole valtamerille lähdössä Rannikot riittävät itselleni ja venettäni ei ole suunniteltu valtameri ylityksille.

   • Anonyymi

    Jäi vaivaamaan ja kaivoin tiedon,

    "Valmistajan suosittelema suurin sallittu kuorma, jota varten vene on suunniteltu, määritetään suunnitteluluokan, vakavuuden ja varalaidan sekä kelluvuuden mukaan. Suurimpaan sallittuun kuormaan lasketaan mukaan polttoaine, vesi, muona, varusteet ja henkilöt (1iite I). Suurimman sallitun kuorman turvallisuusmääräyksiä tukee yhdenmukaistettu standardi EN ISO 14946:2001. /1./"

    Eli CE kilven max kuorma Kg pitää sisällään kaiken ylimääräisen mitä ei kuivassa varustelemattomassa veneessä ei ole, tästä voisi ajatella, että purjeet ovat lisä kuormaa?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   4803
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   41
   4222
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   140
   2269
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   384
   2141
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   112
   1421
  6. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   316
   1280
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1221
  8. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1049
  9. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   44
   1035
  10. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   103
   929
  Aihe