Onko hyviä vinkkejä 140 000e sijoittamiseen

Anonyymi

Mulla on tilanne että reilun vuoden sisään realisoin omaisuuteni lähes kokonaan yhteen. Oon 45v äijä

Tilanne tulee olemaan se että mulla on noin 410 000€ omaisuus ilman mitään velkoja. Se muodostuu täällä Stadissa olevasta 300 000€ euron velattomasta asunnosta josta omistan 90% ja avovaimo 10%, eli siinä on mulla 270 000€ kiinni. Sitten pankkitilillä tulee olemaan puhtaasti 140 000€ käteistä joiden käyttöä mietin.

Olen siis täysin velaton ja tuon lisäksi on 10 000€ käyttämättömiä luottokortteja, jotka nyt on vaan puskurina eikä niitä tietenkään lasketa omaisuudeksi.

Itse ajattelin vaan tuhlata rahat tililtä elämiseen. Mihinkään sijoitukseen en luota vai onko vuorenvarmoja ehdotuksia ???

Meillä ei ole päihdeongelmia ja eletään säästeliäästi. Ed. mainittuun velattomaan asuntoomme on melko kallis hoitovastike: 600€/kk sisältäen vesimaksut ja autopaikan. Eli asumiseen menee 300€/kk per naama, mutta on meillä 4h k s missä asua.

Tärkein asia meille on vapaus ja työttömyys. Kumpikin saa työttömyyspäivärahaa ja kohta saadaan asumistukea tohon 600€ asumiskuluihin vähän pienentää sitä. Eukolla siis omat rahat ja mulla täysin omat.

Niin ajattelin tukien lisäksi tuhlata nuo säästöt noin 10 vuodessa, se riittää matkusteluunkin. Sitten joskus 2033 myydään tää osake jonka arvo on ehkä 400K€ ja mun osuus 360K.

Sitten ajattelin siirtyä ASO -asuntoon tai vuokralle ja tuhlata kaiken enemmän matkustellen. rahat olis loppu noin vuonna 2046 olkessani 70v. Sitten, tai jo sitä ennen ottasin kaiken maailman luottokorttivelkoja ja tekstarivippejä ja eläisin nillä sossun tuilla vuoteen 2056. Sitten olisin 80v ja onnellisen elämän elettyäni voisin jo kuolla. Hyväkuntoisena ja päihteettömänä uskon saavuttavani tuon iän.

Onko teillä parempia ehdotuksia miten nyt sijoitan 140 000 euroa tai muita ehdotuksia päihteettömälle semirikkaalle miehelle miten toimisin seuraavat 35 vuotta, mitä AINAKIN on elämää jäljellä.

Tilanbe ja tarina on taivaan tosi. Tärkein sääntö numero yksi on etten menee enää ikinä päiväksikään töihin. Niin monta vuosikymmentä olin aspa töissä ja kuuntelin hattuilua.

Ehdotuksia rehdille Suomi-äijälle, antaa tulla, mä kuuntelen :)

10

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kallis kämppä on matkustellessa pitää, siis jos vaikka vuodenkin reissua miettii. Pistäisin vuokralle, kaippa tuosta tonnin kuussa tuloja nettona saa. Vaivalla hankitun omaisuuden kerralla lihoiksi laittaminen ei ainakaan allekirjoittanutta puhuttele, joten pyrkisin laittamaan tuon omaisuuden poikimaan jotenkin (rahoittamaan vapaaherran elämää). Sillä 140k€ käteiskassalla ostaisin vaikka toisenkin sijoituskämpän ja siihenkin vuokralaisen.

      Jos nyt ei se matkailu enää vuosien päästä nappaakaan, niin onpahan ainakin pari vaihtoehtoa mihin tulla takaisin miettimään uusia peliliikkeitä, ilman että omaisuus on hävinnyt vielä mihinkään.

      • Anonyymi

        ap täs moi.
        Hyvä vastaus oli. Sijoitusasuntoja oon tietty kattellu ja hurjia lupauksia tuotoista. Vaan onpa se vuokralainenkin ihminen joka voi sotkea kaiken jos sen elämä kusee. Enää en välittäis ottaa riskejä vuokralaisten tai remonttipaineiden suhteen. Ei toi 140K€ ole niin paljoa että sillä montaa kaksiota ostais. Tai sitten se nopea myynti on ongelma. Vaikka jostain Porista tai Lieksasta irtois kämppiä halvalla mutta miten nopee pääset niistä kämpistä irti ja eihän niiden osakkeiden arvot ikinä nouse.

        Eli puhdas raha, kuusinumeroinen summa tilillä houkuttaa nyt enempi. Ei semmosia ikinä ollut. Ja kuten totesin, vaatii jo tuuria että seuraavat 35v elää terveenä. Niin moni huippu-urheilijakin deppaa yllättäen tai sitten muuten flsua elämää elänyt makaa muistisairaana vaipoissa elämänsä viimeiset 15-20 vuotta. Pitää muistaa että ainutkertainen elämä on tässä ja nyt.

        Siis kyllähän tästä kämpästä nelinumeroisen kuukausivuokran saa mutta ton 600€ vastikkeen ja 30% veron jälkeen ei kyllä tonnin nettokuukausituloja saa - varsinkin kun pitää asuakin jossain.

        Mutta kiitti, hyvä avausvastaus. Kuten huomaat en oo senttiäkään viemässä hautaan tai perillisten riideltäväksi.


    • Anonyymi

      Ehdotan, että kulutat yhden kolmanneksen rahoistasi viinaan, toisen naisiin ja loput turhuuteen.

      • Anonyymi

        Ap tässä moi

        En mä välitä viinasta - ellei ole tanssitettavia/suudeltavia naisia tarjolla ;) Sen kerran kun harvoin otan, pitää kyseistä meininkiä olla ainakin potentiaalisesti tarjolla.

        Ei siis mitään maksullisia naisia enkä koskaan tarjoa juomia naisille ellei jotain hyvin miellyttävää ole jo tapahtunut ;)


    • Anonyymi

      Ihan ekana päihteet mukaan. Loput suunnitelmat tulee kuin itsestään

    • Anonyymi

      Väliraportti01, ap kirjoittas

      Eikö täällä nyt ole asiantuntijoita? Onko niin vähän ihmisiä joilla on sijoitettavan 100-140 000€ tai käyttää elämiseen?

      Entistä vahvemmin uskon että laitan omat 140K€ säästöt elämiseen. Ihan vaan kulutukseen ja lähiAlepaan ruokaan. Punalaputettuja tuotteita ostan seuraavat 10 vuotta ja edullista kivennäisvettä. Eipä sitä turhaan oluttakaan tule ostettua. Ehkä 2-3 kertaa vuodessa.

      Mutta, KovatJätkät ja PeliMiesMuijat on hiljaa, tarkoitan kovia sijoittajia. Ehkä on aistittavissa taantumaa pörsseissä ja osakemarkinoilla.

      Mä en muutenkaan pidä riskeistä, nautin siitä mitä jo on. Syödään hyvin ja eletään näillä varoilla hyvin seuraavat 10 vuotta. Ja mikä tärkeintä - vapaana raittiina ilman työelämää !

      • Anonyymi

        Vaikea antaa neuvoja jos lähtökohta on tällainen:

        "Mihinkään sijoitukseen en luota vai onko vuorenvarmoja ehdotuksia ???"

        Sijoittamisessa on sellainen juttu että siinä ennustetaan tulevaisuutta. Ei auta vaikka olisit kuinka guru niin tulevaisuutta ei voi varmasti tietää. Ainoastaan pankkitili on ns. varma sijoitus, riskitön korkokin (valtionlainat) on tällä hetkellä nollan tuntumassa. Kuitenkin jos rahoja käytetään 10 vuotta niin TODENNÄKÖISESTI ne kannattaa ennemmin sijoittaa kuin jättää pankkitilille.


    • Anonyymi

      Onko tuo kämppä saatu perintönä? Vaikea uskoa, että tuollaisilla älynlahjoilla varustettu yksilö olisi sen itse maksanut...

      • Anonyymi

        Ah, ensimmäinen kateellinen älähti. Mitä sä teet tällä palstalla jos et ite osaa sijoittaa?

        AP on taatusti älykkäämpi kuin sinä. Ei tuo 300 000 ole kuin pikkurahaa Etelä-Helsingin osakkeista. He asuvat 90 neliössä Stadissa - mihin sulla ei ole varaa.

        Miltä se kateus tuntuu, polttaako se tosi lujaa sisältäpäin?
        Näkyykö kateus sun naamassas ?


    • "Älä koskaan luota sijoitusneuvojaan, joka ei itse ole jo omilla toimillaan miljonääri."

      – Vanha viidakon sananlasku

      140 000 sijoittamalla osakkeisiin hajautetusti, tarkkaillen kohteen osingonmaksukykyä ja -halukkuutta saattaa tuottaa siten, että kymmenen vuoden aikana kun kerran on muitakin tuloja, niin tämä "pesämuna" ei vajene lainkaan.

      Jos itseä ei kiinnosta asuinpaikka, eikä työ maita, niin sitä voisi myydä aivan kaiken ja ostaa sen sikahalvan läävän itselleen jostain jänkhältä ja panna kaikki liikenevä sijoituksiin. Jos vähänkään on tuuria, niin kapitaali vain kasvaa siten, että ennen valojen sammumista voi painua vaikka luksus maailmanympärireissulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe