Putinin sotapuolue sai vuorostaan kirjeen Venäjän omalta älymystöltä

Anonyymi

On siellä järkeviäkin ihmisiä. Putinin voisi heivata hiuksista ...jonnekin....


”Meitä ei uhkaa kukaan, kukaan ei hyökkää meille”
Venäjän liberaali sivistyneistö käynnisti nimienkeruukampanjan, jossa varoitetaan Kremliä aloittamasta ”pyhää sotaa” Ukrainaa ja Länttä vastaan.

NIMEKKÄÄT venäläiset älymystön ja kulttuurin vaikuttajat ovat käynnistäneet nimienkeruukampanjan, jonka avulla he yrittävät vedota oman maansa niin kutsuttuun ”sotapuolueeseen”.

Intelligentsian kongressi -nimellä esiintyvä ryhmä on julkaissut avoimen kirjeen, joka on osoitettu Venäjän nykyjohdolle eli käytännössä kaikille presidentti Vladimir Putinin lähipiirissä valtaa käyttäville henkilöille.

Eho Moskvy -radioaseman julkaiseman avoimen kirjeen pääsanoma kiteytyy seuraavaan lauseeseen:

– Meitä ei kukaan uhkaa, kukaan ei hyökkää meille.

Sodan uhkan ja sodan mahdollisuuden ylläpitäminen on kirjeen allekirjoittajien mukaan Venäjän johdolta ”moraalitonta, vastuutonta ja rikollista” toimintaa.

– Meidän kantamme on hyvin yksinkertainen: Venäjä ei tarvitse sotaa Ukrainaa ja Länttä vastaan, kirjeessä lukee.


Ihmisiä yritetään huijata, turmella ja syöttää heille ajatus pyhästä sodasta Länttä vastaan.
KIRJEEN mukaan Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan saadaan koko ajan lisää huolestuttavia tietoja.

– Tulee ilmoituksia palkkasotureiden intensiivisestä värväämisestä Venäjällä sekä polttoaineiden ja sotatekniikan sijoittamisesta Ukrainaan Donetskin ja Luhanskin alueille.

Kirjeen mukaan Venäjän kansalaisista onkin tulossa käytännössä ”rikollisen riskinottohalun” panttivankeja. Tällä termillä kirjeessä kuvaillaan Venäjän nykyistä ulkopoliittista linjaa.

– Kansalaiset eivät ainoastaan elä epävarmuudessa siitä, alkaako suuri sota, vaan sen lisäksi he joutuvat seuraamaan hintojen nousua ja kansallisen valuutan arvon laskua, kirjeessä lukee.


Kaikkein vaarallisinta on, että sota esitetään kuin sallittuna ja väistämättömänä tapahtumien kehityksenä.
ALLEKIRJOITTAJIEN mukaan on aiheellista kysyä, ovatko Venäjän kansalaiset antaneet johtajilleen luvan leikkiä tällä tavoin ihmisten kohtaloilla.

– Mutta kukaan ei kysy Venäjän kansalaisten mielipidettä. Yhteiskunnallinen keskustelu puuttuu. Meidän valtiollinen televisiomme esittää vain yhden ainoan näkökulman, ja se on sodan kannattajien näkökulma.

– Sieltä kuuluu suoria sotilaallisia uhkauksia. Aggressio ja viha Ukrainaa, Yhdysvaltoja sekä länsimaita kohtaan tiivistyvät.

– Mutta kaikkein vaarallisinta on, että sota esitetään kuin sallittuna ja väistämättömänä tapahtumien kehityksenä. Ihmisiä yritetään huijata, turmella ja syöttää heille ajatus pyhästä sodasta Länttä vastaan sen sijaan, että maatamme kehitettäisiin ja kohotettaisiin sen omien kansalaisten elintasoa. Tämän kaiken hinnasta ei keskustella, mutta sen hinnan – valtavan ja verisen – joutuvat maksamaan nimenomaan tavalliset ihmiset, kirjeessä lukee vapaasti suomennettuna.

KIRJE on osoitettu Venäjän poliittiselle johdolle ja vallanpitäjien sisälle muodostuneelle ”sotapuolueelle”, jolla kirjeessä tarkoitetaan käytännössä Putinin koko valtarakennetta.

– Me tuomme julki Venäjän yhteiskunnasta sen kansanosan mielipiteen, joka vihaa sotaa ja pitää rikoksena jo pelkästään sotilaallisen uhkailun sekä rikollistyylisen retoriikan käyttämistä ulkopolitiikassa.

– Me puhumme Venäjän puolesta, ette te, sillä menetettyään miljoonia ihmisiä aiemmissa sodissa Venäjän kansat ovat tottuneet käyttämään sanontaa: ”Kunpa vain ei tulisi sotaa.” Oletteko unohtaneet tämän?

Kirjeessä varoitetaan myös, että syttyessään suuri sota olisi uhka Venäjälle itselleen, sillä maan johdon ”järjettömät toimet” johtaisivat valtavan sodanvastaisen liikkeen syntyyn Venäjän sisällä.

– Me teemme kaikkemme, että sota voitaisiin välttää, tai jos niin tarvitaan, että se voitaisiin pysäyttää, kirje päättyy.

VENÄJÄN valtamediassa ja Kremliä tukevassa propagandamediassa on jo hyökätty voimakkaasti avoimen kirjeen allekirjoittajia vastaan. Allekirjoittajia on kuvailtu muun muassa ulkomaisiksi agenteiksi, viidennen kolonnan edustajiksi sekä lännen etuja ajaviksi liberaaleiksi ja juutalaisiksi sekä Venäjän sisäisiksi vihollisiksi.

Venäjän nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä jokainen avoimen kirjeen allekirjoittaja ottaakin suuren henkilökohtaisen riskin siitä, että hänet voidaan julistaa esimeriksi ulkovaltojen agentiksi tai terroristisen ääritoiminnan harjoittajaksi.

Allekirjoittajien lista löytyy Eho Moskvyn sivuilta tästä linkistä, mutta listan julkaisun jälkeen siihen on tullut uusia nimiä. Kirjeen voi allekirjoittaa tästä linkistä.

42

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt ottaa Puttea kaalista ja lujaa.

      Uusia rangaistussiirtoloita aloitetaan rakentamaan Siperiaan.

    • Anonyymi

      Sielä on joku Navalnyiläis vähemistö aktivoitunut.

      Ei vaikutusta mihinkään. :D

      • Anonyymi

        Olet väärässä. Putinhan pelkäsi Navalnyitä kuin ruttoa. Yritti tappaakin ja kun se ei onnistunut sulki vankilaan.

        Tuhat Navalnyitä saa Putinin paskomaan housuihinsa.


      • Anonyymi

        "Venäjän liberaali sivistyneistö käynnisti nimienkeruukampanjan, jossa varoitetaan Kremliä aloittamasta ”pyhää sotaa” Ukrainaa ja Länttä vastaan."

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008582545.html

        Jollain konstilla olisi taas saatava hallinnon systeemit muutetuiksi!
        Se on kai tuolla kehitysmaaksi jääneessa valtioissa todella vaikeaa, kun on tyhmien työläisten valtaan totuttu! JA pakolliset komm. oppien "koulut ja kurssit" käyty!

        Jotain on mennyt em. opeissa pahasti pieleen, kun siellä ollaan ikään kuin kehitytty, mutta palauduttu takaisin "keisarivaltaan".
        Jotta säästyttäisi tuhansien (jopa miljoonien?) ihmisen hengen menetykseltä, olisi saatava tuo YKSI sotahullu, johtava X-agentti eliminoiduksi!


    • Anonyymi

      Kun Putinista hyötyvä eliitti tajuaa, että he voivat menettää kaiken alkaa Putlerin lähtölaskenta.

      • Anonyymi

        Lähtölaskenta on jo alkanut! Paha juttu vaan, ettei mitään varmuutta siitä, jotta Venäjä saisi täyspäisten hallitsijan hullun natsin tilalle.


    • Anonyymi

      Venäjän uuslipiraalit on samoja kuin Suomen kaikkien puolueiden poliitikot eli lääpällään länteen olevia maansa myyjiä. Tuskin venäläiset tällaisia maansa myyjiä miksikään arvostaa.

      • Anonyymi

        Eivät siis sinuakaan.


      • Anonyymi

        Entä teitä? Kleptokratiaa hallitsevan elitiin puolesta kirjoittavia ammattivalehtelijoita? No, sitähän ei diktatuurissa kysytä, joten voit jatkaa Pradvan esittämistä sinulle määrätyllä tavalla.


      • "Tuskin venäläiset tällaisia maansa myyjiä miksikään arvostaa."

        No eivät varmasti arvosta teitä. Kyllä Venäjällä tiedetään mainiosti, että jos on valmis myymään oman maansa, niin sitä helpommin vieraan maan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten Venäjän kirjeeseen tulisi vastata?

      Kiitoksia Vladimir, ette sitten vieläkään osaa valmistaa paskapaperia.

      • Anonyymi

        Vastalahjana vois lähettää paketin Serlan wc-paperia.


    • Viisaat Venäläiset seuraavat länsimediaa.

    • Anonyymi

      Tervetuloa sivistysvaltioiden joukkoon Venäjä.
      Se tapahtuu vain opposition rauhanaloitteiden, ja yhteistyön merkeissä. Yhteistyö, ilman aseellista painostusta naapureita kohtaan, ja normaalivaltioiden tapainen kanssakäyminen lännen kanssa hyödyttää Venäjää enemmän, kuin nykyinen uho.

    • Anonyymi

      Putinin Venäjän sotauho on kuin Hitlerin ajan Saksan sotaan valmistautuminen.

      • Anonyymi

        Loikka kgb-kommunistista natsiksi on vain pienen askelen mittainen.


    • Pitkästä aikaa hyviä uutisia Venäjältä.

      Merkille pantavaa on, että vastapuolen argumentit näyttävät olevan pelkästään leimaamista ja nimittelyä. Kunnollisia argumentteja vastapuoli ei esitä.

    • Anonyymi

      Mutqu Venäjän johtajat sano niin....

    • Anonyymi

      Putin lähetti uuden viestin taas kaikille ja kysyy:

      Kuinka saatte paskapöntön toimimaan niin ettei se mene tukkoon. Minä käyn mustanmeren kultaisella potalla ja päästän vain kastemadon kokoisen hyvälle tuoksuvan matosen niin jo siitä menee tukkoon.

      Saisiko ihan asiantuntijan tänne paikalle? Korvaamme tulomatkan ja paluunkin jos alkaa pelittämään.

    • Anonyymi

      Venäjä ei kehity koska päättäjänä on aina joku Tsaari, Stalin tai Putin.

      Miksi venäjä toistaa tekemänsä virheet aina uudelleen. Ensin maa romuksi, rauniosta nousee joku älypää joka esittää olevansa kaikkiviisas ja pelastavansa suurvenäjän, sitä herran nimeä toistetaan sitten mantran tavoin, herra sitten vie maan rikkaudet liiveihinsä mutta kas kansa elää köyhydessä ja kärsii, ulkopuolinen uhka luodaan jotta kansa olisi yhtenäinen, sitten tulee joko sota tai talousromahdus, ehkä kumpikin, sittenntaas aloitetaan raunioista rotanpyörö uudelleen.

      Se siitä syntyy kun älymystö vaiennetaan ja tai tapetaan.

      Miten voi olla noin surkea maa kuin venäjä.

    • Anonyymi

      Tehdasasetuksissa on, että Venäjä on kleptokraattinen diktatuuri. Jo alkaa mennä vähänkään helpommin, niin aina löytyy joku painamaan Reset-nappulaa.

    • Anonyymi

      Eiköhän loppukin yli 100 äo väki Venäjällä saa pian syytteet jostakin.

    • Anonyymi

      Gorba olisi ollut Venäjän tulevaisuuden kannalta hyvä johtaja.
      Avarakatseinen demokraatti. Tosin kommunisti, mutta kaukana perinteisestä kommarista.

    • Anonyymi

      Uuslipiraalinen arvomaailma on nazistinen aate suunta joka sanoo että uuslipiraali on aina oikeassa ja muut ei ole mitään ja sehän näkyy EUn, NATOn ja USAn toimissa jatkuvasti valehteluna

    • Anonyymi

      Erittäin hyvä nimen keräyslista. Saisipa Lännen/USA:n älymystö saman suuntaisen viestin aikaan lännelle :) Saulilla on jo vähän yritystä.

    • Anonyymi

      Tottakai Venäjällä on myös järkeviä ihmisiä. Ongelma on autoritäärinen hallinto, josta kärsivät myös venäläiset.

      • Anonyymi

        Jos niitä järkeviä ihmisiä olisi tarpeeksi, ei maassa olisi autoritääristä hallintoa.


    • Anonyymi

      Kyllä siellä on paljonkin demokraattisesti ajattelevia. Mutta raju väkivaltakoneisto pitää mielipiteet piilossa.
      Tuskin kukaan ottaa sitä riskiä, että menettää vapautensa, terveydensä, tai toimeentulon olemalla äänekäs opposition kannattaja.
      Pienikin vapautuminen saa padot aukeamaan, ja sitä Putin ei voi sallia. Olisihan se myös hänen valtansa loppu.

    • Anonyymi

      Tulevaisuudessa r....n sikailut käsitellään Haagissa sille tulee aikansa

    • Anonyymi

      Kuvitelkaapa sellaista tilannetta, että meillä olisi tuossa idässä normaali, demokraattinen valtio.
      Ne mahdollisuudet mitä siitä seuraisi Suomelle olisivat valtavat. Eikä Venäjään missään nimessä olisi häviäjä.
      Vain mielikuvitus on rajana, niille mahdollisuuksille, joita Ruotsin kaltainen itänaapuri saisi aikaiseksi koko pohjoiselle pallonpuoliskolle.

    • Anonyymi

      Niinpä! Jos Venäjä olisi ”vapaa länsimaa” niin sen mahdollisuudet yksin jo matkailukohteena olisivat suunnattomat!

    • Anonyymi

      Tietysti löytyy sotapropagandan ja sodan vastustajia Venäjällä ja kaikissa maissa. Rauhantekijät vain laitetaan tarkkailuun ja tarvittaessa vankilaan - jopa hengiltä.

    • Anonyymi

      Eivät tavalliset venäläiset tyhmiä ole.

      • Anonyymi

        Ehkä ei, mutta demokratiaa ne ei ole koskaan oppineet.


    • Anonyymi

      Kyllä Putin ymmärtää että Venäjän uuslipiraalit uskoo ihanteensa vaippahousuBideenin vouhkasua että Venäjä hyökkää Ukrainaan jonka Bideeninkin on jo perunut.

      • Anonyymi

        Nyt en ymmärtänyt pätkääkään.

        Jos kirjoittaa länsimaiselle sivustolle, olisi suotavaa saada selvää kirjoituksesta. Google kääntäjäkin toimii paremmin, käytä sitä jos kestät länsimaista huipputekniikkaa käyttää, kuten puhelimesi, nettisi, tietokoneesi jne.

        En minä kirjoita venäläisille sivustoille kun en kieltä hallitse, toisekseen mielipiteeni poistettaisiin putlerin toimesta ja ip osoite pannaan. Lännessä jokainen toki saa yrittää, toisin kuin venäjällä jossa yrittäjät listitäön


    • Anonyymi

      Taisi olla se Putinin hoitajapoika joka huolehtii vieraista herrasmiehistä Kremlissä.

    • Anonyymi

      On totta että äo jos
      on yli 100 hänet Venäjällä
      tapetaan.
      Alle 100 ei ymmärrä mikä
      maassa vikana
      Pullo votkaa ja
      mahorkka riittää
      pieneen ajatteluun.

    • Anonyymi

      Pienistä ajatuksista virtaavat suuret kuset housuihin.

      -Vladimir Kusin

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe