Ilmavoimien tehtävä aiheutti kovan pamauksen Kouvolassa

Anonyymi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008586153.html

Useat ihmiset raportoivat torstaiaamuna ikkunoita helisyttäneestä kovasta pamauksesta Kouvolassa ja kunnan lähialueilla.
Kouvolan Sanomien mukaan ääni ulottui Mäntyharjulle asti. Havaintoja ovat välittäneet myös Ilta-Sanomien paikalliset lukijat.

– Talot helisivät, sisältä kirjahyllystä tippui kirjoja ja ikkunalaudalta lasikehys nyt ennen kello kymmentä, lukija kirjoittaa.

Pienessä Utin kylässä asukkaat säntäsivät omakotitalojensa pihoille hämmästelemään kuulemaansa jyskettä. Lukijan mukaan jotkut viittasivat parhaillaan tulikuumana kiehuvaan keskusteluun Suomen turvallisuuspolitiikasta ja pohdiskelivat humoristisesti, joko sota olisi syttynyt.

Kauppareissulla pamauksen jälkeen poikennut nainen Myllykoskelta kertoo tapauksen herättäneen kaupungilla viljalti keskustelua. Ääni muistutti hänen mukaansa kovaa räjähdystä.

– Tuntui, että katto tulee alas. Jokainen täällä sen on kyllä noteerannut, niin kauhea ääni oli. ... nainen sanoo Ilta-Sanomille.

Ilmavoimat kertoi myöhemmin Twitterissä, että kyseessä oli alueellisen koskemattomuuden valvontaan liittyvä lentotehtävä Suomenlahdelle. Puolustusvoimien pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen ei avannut Ilta-Sanomille tehtävän syytä tarkemmin.

Naton ilmaesikunta tiedotti aiemmin Norjan Kuninkaallisten ilmavoimien tunnistuslennoista, jotka komennettiin keskiviikkona vastauksena useisiin Kuolan niemimaalta lähestyviin venäläiskoneisiin.
F-35-hävittäjät lensivät Suomen pohjoispuolella sijaitsevan Finnmarkin läänin rannikolle, jossa ne tunnistivat ja seurasivat joukkoa Venäjän Berijev A-50 -mallisia kaukotiedustelu- ja tutkavalvontalentokoneita.

Naton mukaan seurauksena venäläiskoneet hajaantuivat osan suunnatessa takaisin Venäjälle toisten jatkaessa etelään Pohjois-Atlantille. Myöhemmin Ison-Britannian ilmavoimien Typhoon-hävittäjiä komennettiin Pohjois-Skotlannin RAF Lossiemouthin tukikohdasta torjumaan kahta Venäjälle kuuluvaa Tu-95-pommikonetta ja kahta Venäjän merivoimien Tupolev Tu-142 -kaukotoimintakonetta.

Seismologian instituutin tutkimusjohtaja Timo Tiira arvioi Ilta-Sanomille jo ennen syyn vahvistumista, että Kouvolan pamaus aiheutui yliäänilennosta. Äänen kauaskantoisuus on Tiiran mukaan ilmiölle tavanomaista.

– Tämä oli selvästikin ääniaalto, joka kantautui laajalle alueelle. Kun lentokone rikkoo äänivallin, siitä syntyy tämänlainen ääni – pamaus."

9

706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "jotkut viittasivat parhaillaan tulikuumana kiehuvaan keskusteluun Suomen turvallisuuspolitiikasta ja pohdiskelivat humoristisesti, joko sota olisi syttynyt."

      Olen kyllästynyt näihin vanhoillisiin juttuihin sodasta. Jos Venäjä Suomeen tulee, se varmasti pyrkii tekemään Krimit.
      Enemmän pelkään Suomen armeijaa, joka lähtee luultavasti kaavamaisesti "täyttämään tehtäväänsä". Siitä se sota todennäköisimmin alkaa.

      • Anonyymi

        Kulkutauti tai turvallisuuskriisi, Kouvolasta löytyy aina asiantuntija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulkutauti tai turvallisuuskriisi, Kouvolasta löytyy aina asiantuntija.

        Noin sanotaan monessa muussakin kaupungissa, että Tampereelta tai Hesasta löytyy aina asiantuntija, joten mikä tossa on pointti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin sanotaan monessa muussakin kaupungissa, että Tampereelta tai Hesasta löytyy aina asiantuntija, joten mikä tossa on pointti?

        Eikö sitten saisi kotikaupunkia kehua?


      • Anonyymi

        Melkein sama kun naapuri syytti siveettömän kappaleen viheltämisestä.


    • Anonyymi

      Äsken meni neuvostoliiton koneita utin yllä

      • Anonyymi

        Oli varmaan aika vanhoja jos olivat Neuvostoliiton koneita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli varmaan aika vanhoja jos olivat Neuvostoliiton koneita

        Kouvolassa asuu Putinmielisiä venäläisiä. Vaimoaineasta. Pitäkää varanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kouvolassa asuu Putinmielisiä venäläisiä. Vaimoaineasta. Pitäkää varanne.

        Samalla kurssilla oli nuori venakko, jolla oli paljon vanhempi aviomies. Nainen puhui kyllä hyvää suomen kieltä. Miehellä taisi olla joku pikku firma. Suomesta ei löytynyt mitään hyvää, mutta Suomessa pitää kuitenkin asua. En pitänyt henkilöstä, eikä moni muukaan. Painuisi takaisin, sinne, mistä on tullutkin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe