Yritetäänkö tässä teollisuustuulivoimaloita pakolla liian lähelle asutusta

Anonyymi

Ei mitään tuulivoimaloita vastaan yleisesti, kunhan voimala-aluetta ei rakenneta väkisin liian lähelle asumusta tai merkittävää luontokohdetta.
Sastamalassa nyt tuntuisi olevan käsitys että 1 kilometri riittäisi asumukseen. Se on todella vähän. Teollisuusvoimalat ovat nykyään niin valtavia että näkyvät ja kuuluvat kauas. 2 kilometriä tulisi olla minimi.

Jokaisen tässä tilanteessa pitää tehdä itselleen kysymys:
Suostuisinko itse, jos voimaloita tulisi 14 kpl ihan kotini läheisyyteen ja lähin 1 kilometrin päähän? Jos vastaus on en suostuisi, niin pitää osata vastata, miksi jonkun muun pitäisi tähän suostua?
Eikö jokainen kuntalainen ole yhtä arvokas? Eikö jokaisen työllään hankkima omaisuus ole tärkeää puolustaa?

Asiaa ajava "johtajisto" ovat jo asiassa kyntensä näyttäneet. Puhumalla pötyä meni heti pohja pois. Avoimuudesta tuli vitsi. Julkisesti on jo nolattu kaupungin johtoporrasta. Aikas noloa! Infossa tuli jopa vanhentunutta tietoa Ilmari Mattilalta!
Ilmari Mattila on jo Kankaanpäässä työssä ollessaan ollut suurennuslasin alla hommistaan. Lukea voi lehdestä. Antaako Sastamala touhun jatkua?

Mitä päättäjät saa yrityksiltä? Sponsorirahaa joihinkin määrättyihin asioihin? Miten päättäjät kääntyvät asukkaitaan vastaan?

Kuntalaisten ääntä pitää kuunnella. Yli 500 henkilöä on adressin allekirjoittanut. Se on selvä kannanotto. Jos se ohitetaan olan kohautuksella, niin Sastamalan nimeksi voi vaihtaa Neuvostoliitto.

14

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuonne Kolunmaan-Teerinevan alueellehan on peräti 7 kpl tuulivoimaloita suunnitteilla.
      https://goo.gl/maps/G3uf44vUSvXDCVJy9

      Yleensä voimalat rakennetaan hiukan korkeamman maastokohdan päälle. Sieltä ne näkyvät yli 5 km päähänkin varsin hyvin. Tosin meluhaittaa ja valoefektejä ei niin kaukana enää joudu kärsimään.

      Nyt suunnittelun alla olevalla 11 km² alueella lasketaan olevan 68 kotitaloutta. Näille ilmeisesti lasketaan aiheutuvan melu- yms. haittoja, Suomessa ei kuitenkaan ole tapana, että tuulivoiman haittoja kärsiville maksettaisiin mitään korvauksia.

      Yksi tuulivoimala tuottaa kunnalle verotuloja noin 25.000€/v. Seitsemän voimalaa tuottaisi noin 175.000 € vuosittain Sastamalan kassaan,

      • Anonyymi

        "Yksi tuulivoimala tuottaa kunnalle verotuloja noin 25.000€/v. Seitsemän voimalaa tuottaisi noin 175.000 €"

        Ja saman verran saa maanomistat vuokratuloja.


      • Anonyymi

        Siellä on 68 taloutta haitta-alueella. Kuinka moni noista omistaa niitä tuulimyllyjen alle jääviä maita, ja sitä kautta saa jotakin vuokratuloja itsellensä?


    • Anonyymi

      "Yksi tuulivoimala tuottaa kunnalle verotuloja noin 25.000€/v. Seitsemän
      voimalaa tuottaisi noin 175.000 € vuosittain Sastamalan kassaan,"

      Tuo on muuten sattumalta täsmälleen sama summa, joka Sastamalalta virkamiesten mukaan puuttuu uuden uimahallin vuosimenojen kattamisesta.

      Kun tuulimyllyistä aletaan saada 175 tonnia ilmaista rahaa joka vuosi, niin sillä rahalla tänne saadaan lopultakin se ikuisuuksia odoteltu uimahalli.

      • Anonyymi

        Noi 68 taloutta jotka saa meluhaittoja, niille annetaan 5 vuoden ilmaiset kausikortit sinne Sastamalan uuteen Uimahalliin.
        Pääsee hetkeksi potkurin melusta ja siipien välkytyksestä pois, ja saa uida lillua lämpöisissä upouuden uimahallin vesissä.


    • Anonyymi

      Eli hyvältä näyttää sekä uimahallin, maanomistajien että tuulivoimaloiden osalta. Nyt ei muuta kuin tuumasta toimeen ja rakentamaan.

    • Anonyymi

      Töröttääkö Kolunmaalle suunnitelmissa olevan tuulivoimapuiston ropellit rumasti paikkakunnan ainoaan merkittävään ja arvokkaaseen kulttuurimaisemaan eli Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maisemiin ja kirkkomaalle??
      Ikiaikainen kirkkomiljöö sotketaan ja Vanhan Kirkon pihalla suhisee ja väreilee vast'edes Pyhän Hengen sijaan tuulivoimalan helvetillinen melu ??

      • Anonyymi

        Eikös tuossa ole ainakin kymmenkunta kilometriä välimatkaa kirkolle sieltä potkurimaston juurelta? En tosin ole koskaan käynyt Kolunmaassa, että tietäsin centilleen missä kohtaa Myllymaan suuntaa se oikein on, mutta ei se ihan Pyhän Olavin naapureita kuitenkaan ole. Se on totta, että helvetinvoimien puolen voimaloita nuo on, eikä liian lähelle siunattua maata saisi mastoja tuoda ollenkaan.


    • Anonyymi

      Jostain luin verotuoton olevan 37 000 euroa per ropeli ja maavuokrat pälle.

      En tiedä ketä muuta riepoo ja harmittaa energian hinta, ainakin minua.

      Energian hinta ei laske nykymenolla ellei näitä ropeleita rakenneta puoli väkisin ja paljon.

      Sastamala on muutoinkin tällä hetkellä ikääntyvä kunta joten nuo eurot on nyt tilaisuuden tullen otettava mitä tuuli tuo, ettei jäädä täysin kyvyttömiksi.

      Kilometrin etäisyys pitää riittää, ei niitä muutoin saa minnekkään rakentaa.

      Suomella pitää olla huoltovarmuus ja energia omasta takaa, varsinkin kun tuo venäjä näyttää olevan se mikä se on.

      Toivotan onnea rakennussuunnitelmille.

      • Anonyymi

        Ja paljonko on valtiolta saatava tuki. n. 400 000€/ vuosi / voimala. Eli ei näillä kyllä saada halpaa sähkö, päinvastoin Saksassa on nyt EU:n kallein sähkö kun ovat luopuneet ydinvoimasta ja rakentavat tuulivoimaa mutta ei se markkinaehtoisena ole sielläkään.


    • Anonyymi

      Tuulienergiasta ja sen tuotannosta hyötyvät eniten jo muutoinkin varakkaat ihmiset. Haitat sentään jakaantuvat tasaisemmin.

    • Anonyymi

      Kysykää niiltä tanskalaisilta, että mikä se heidän bisnesmallinsa oikein on? Siis tekevätkö he voittonsa sähkön myynnillä vaiko joillakin valtion tukiaisilla?

      Toisekseen, ns. viralliset melumittaukset on tehty huijaamalla, eli lapojen jaksollinen liike on keskiarvoistettu pois ja siten melun intensiteettikäppyrä saatu muistuttamaan luonnon taustakohinaa. Tarkemmalla mittauksella infraäänien intensiteettipiikit tulevat näkyviin.

    • Anonyymi

      ei saa rakentaa mihinkään rakenusten liepeille.muuten kaikkien asuntojen hinta sastamalassa laskee. joku täysin asumaton metsätien varsi, jostain mäkisestä maastosta olis varmaan sopivampi.
      toi suunnitelma pitää siirtää kauemmaksi jonnekkin joutomaalle jossa ketään ei kärsi.

    • Anonyymi

      Miten tämä asia etenee Sastamalassa? Sama tanskalaisfirma on ottanut tähtäimeensä tehdä nyt tuulisähköä myös Kolhossa Mänttä-Vilppulassa joka aiheuttanee kovaa parranpärinää.. Sama kilometrin etäisyys asutuksiin mukamas riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe