Amazonista tilaaminen ja tulliuudistus

Yritin lukea aikasempia keskusteluita ja selata netistä, mutta en oikein löytäny vastausta.
Eli miten ja mistä sitä kannattaa nykyään tilata kaikelaisia tuotteita netistä ilman että ne jäis tulliin ja tulisi suoraan tilaajalle (minulle)?
Ajattelin, että amazon. de ois hyvä vaihtoehto, koska tulee Saksasta, mutta kun iso osa myyjistä on third-party myyjiä "fulfilled by Amazon" ja tuotteiden myyjät joita oon kattonu sijaitsevat suurimmiksi osiksi joko Yhdysvalloissa tai Kiinassa. Tulevatko tuotteet siis Saksasta Amazonin varastosta, vai tältä yksittäiseltä myyjältä esim Kiinasta, mistä sen voi tietää? Ymmärtääkseni Amazonilla on IOSS-tunniste.
Tullaus ei ole minulle ollenkaan tuttua ja ei olisi mukavaa, että ison tilauksen jälkeen paketti menisi yllätyksenä tulliin ja siinä sitten pitäisi erikseen kaikki tuotteet tullata.

Asia mikä mua tässä asiassa myös hämää on se, että vaikka myyjällä on IOSS-tunniste, ulkomailta tuleva paketti pitää silti aina tullata, mutta yleensä postitoimisto hoitaa asian. Tullin sivuilla kuitenkin lukee, että kaikki postitoimistot eivät tätä tee, eli onkohan siis tuurista kiinni pitääkö ite tullata vai ei.

7

5117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tilasin itse juuri tammikuussa australialaisen The Seekers -yhtyeen dvd-levyn Saksan Amazonista, jolla muuten on englanninkielisetkin verkkosivut. Amazonin sivuilla kerrottiin varsinaisen myyjän olevan Englannissa, mutta ajattelin, että olkoon vaikka kuussa, kunhan saan levyn. Arvioitu toimitusaika oli melko pitkä, joten ainakaan lentokoneella levyä ei tuotaisi.

      Levy putosi postiluukustani luvatussa ajassa (noin 3 viikkoa), ja mukaan liimatun tarran mukaan se oli lähetetty Sveitsistä! Mitään ylimääräisiä maksuja tai muuta byrokratiaa asiaan ei liittynyt.

      • Okei, eli ehkä sitä sitte uskaltaa tilata!
        Osaatko sinä tai joku muu sanoa, että vaikuttaako tuotteen/tuotteiden hinta (yli 150e) siihen, jääkö se tuote ainakin sitten tullattavaksi omasta toimesta?


      • Anonyymi
        haarukkka kirjoitti:

        Okei, eli ehkä sitä sitte uskaltaa tilata!
        Osaatko sinä tai joku muu sanoa, että vaikuttaako tuotteen/tuotteiden hinta (yli 150e) siihen, jääkö se tuote ainakin sitten tullattavaksi omasta toimesta?

        En tiedä tullausmaksuista mitään. Omassa tapauksessani tavaran hinta oli niin pieni, että ajattelin mahdollisen tullausmaksun olevan yhtä tyhjän kanssa, jos sellainen tulisi.


    • Pitää varmaan toivoa vaan parasta ja sitä, että paketti lähtee jostain Eu:n sisältä.

    • Anonyymi

      Itse boikotoin Amazonia kun kohtelevat työntekijöitään niin ala-arvoisesti.

    • Anonyymi

      Mikä siinä tullauksessa niin kamalaa edes on?
      Jos oikeasti kalliimman tuotteen tilaat niin tullaus on pitänyt tehdä aina, jo ennen postin munaamista

      • En sanonut, että se on kamalaa. Tullaus ei itselle vain ole ollenkaan tuttua ja ymmärtääkseni jos tilaan useamman eri tavaran samalla kertaa, pitää kaikki tuotteet tullata erikseen eikä se aina ole niin helppoa löytää oikeaa nimikettä tuotteelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe