Auttakaa, mitä teen

Anonyymi

Olen ollut vakityössä 6 vuotta ja henkinen jaksaminen on hyvin kortilla. Vihaan tällä hetkellä työtäni koska en vaan jaksa. Työpäivinä itkettää. Vapaa-ajalla käytän päihteitä turruttamaan pahaa oloani. Sellainen noidankehä.

Päihdeongelma ei ole niin pahalla tolalla, halutessani pystyisin olemaan raittiina pidempiäkin aikoja ja välillä olen ollutkin. Juominen painottuu lähinnä viikonloppuihin. Käytän välillä myös muita päihteitä.

Jos hakisin sairauslomaa ja jäisin päihteistä kiinni, menettäisin työpaikkani. Jos menettäisin työpaikkani niin joutuisin ulosottoon. Täysi katastrofi siis edessä ja tuskin auttaisi tervehtymistä.

Auttakaa, mitä teen...

7

730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En osaa neuvoa muuta kuin että panosta työhösi kerran sen menetyksen takia joutuisit ulosottoon. Päihteiden käyttö ei palauta lomalla vaan vie viimeisetkin voimasi. Tosi kuluttavaa rentoutua niin.
      Yritä kerätä voimia tekemällä kevyttä, virkistävää hommaa vapaa-ajallasi. Esim. pieni kävelylenkki tai lukeminen, käsityöt, mistä itse pidät ja lepäile sekä tee pakollisia askareita omaan tahtiisi.
      Toivottavasti joku väsymyksestä selvinnyt huomaa kirjoituksesi ja osaa neuvoa.
      Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Jos alkoholismista pääsee eroon, muut vaikeudet ovat helpompia. Alkoholistille arki ja työ on tiukkaa ja kohta joutuu masennus- ja ahdistuskierteeseen.
      Hae apua!

    • Anonyymi

      Hae sairaslomaa ja älä tuo päihteidenkäyttöäsi esiin. Voit hakea siihen apua muuta kautta.
      Sairaslomalla kannattaa keskittyä perusasioihin mitä muut tuovatkin esiin.

      Pahimmassa tapauksessa käy niin että väsähdät niin pahasti että tulee tosi pitkä saikku. Kannattaa vetää jarrua ensin ennenkuin näin käy. Jottei saikusta ala päihteily kannattaa se saikku pyhittää lepoon, kevyeen liikkumiseen, palauttavaan toimintaan, mukaviin harrastuksiin tms. Sellaiseen mikä lataa akkujasi eikä ole suorittamista ja on juuri sinulle mieluisaa.

      Alkoholi on erittäin huono rohto uupumiseen. https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/alkoholi/alkoholi-ja-uni Se pahentaa uupumisen kierrettä ja ylläpitää kehossasi stressitilaa. Krapulat väsyttää, alkoholi tuhoaa palauttavaa unta ja haittaa palautumista sekä voi laukaista unettomuutta. Jo yhdet kännit viikossa voi vaikuttaa tässä suhteessa negatiivisesti terveyteen jos siis jo valmiiksi on uupumista taustalla. Keho saattaa alkaa antaa varoitusmerkkejä, esim. jatkuva flunssa ym jotka kannattaa ottaa vakavasti..

      Yksi hyvä kysymys on, onko päihteidenkäyttösi taustalla jotain joka esimerkiksi vaatisi asioiden työstämistä. Mitä haet päihteistä?
      Jollakin se on tapa nollata ja rentoutua, paikkailla mielialaa, toisella tapa lievittää sosiaalisia estoja ja tulla itsevarmemmaksi, kolmannella tapa unohtaa jotain hankaluuksia tai ikäviä tunteita tai tuoda sisältöä tylsään elämään. Tai yhdistelmä monesta asiasta. Jotta pystyy hoitamaan päihdeongelmansa juurisyitä, kannattaa miettiä mikä sinut saa tarttumaan pulloon tai hakemaan muista päihteistä jotain oloja. Päihteidenkäytöstä saa helposti tavan ja tottahan se on että tapoja on hankala muuttaa.

      Kun päihteidenkäytöstä luopuu, nuo asiat voi iskeä silmille ja tilalle tulla tyhjyyttä. Hiljalleen päihteettömien kokemuksien jälkeen voi havaita, että voi ilman päihteitäkin pärjätä ja siinä on puolensakin. Alku ei ole helppo jos päihteistä yrittää eroon. HIljalleen voi lisätä itsevarmuutta se, kun selviää hetkistä, jolloin yleensä olisi käyttänyt päihteitä .

      Jos elämässä ympärillä on ihmisiä jotka käyttävät päihteitä , juhlivat jne voi olla hankalampi luopua päihteistä. Monilla sosiaalinen elämä voi pyöriä paljon baarien ja juomisen ympärillä, vaikka vaihtoehtojakin on. Yksinkertaisimmillaan päihteistä luopuminen tai niiden vähentäminen tarkoittaa seuraavaa: ota hiukan pesäeroa päihteitä käyttäviin ihmisiin ja ympäröi itsesi muunlaisilla ihmisillä, keksi korvaavaa tekemistä (joskus jo pelkkä tylsyys ja tyhjyyden tunne saa tarttumaan päihteisiin). Mene käsiksi niihin juurisyihin, mitkä saavat sinut koskemaan päihteisiin. Netissä on esimerkiksi somessa esim instagramissa kanavia joissa jotkut ovat luopuneet päihteistä, se voi olla inspiroivaa luettavaa. Nykyään näistä asioista puhutaan enemmän.

      Itseään voi myös hiukan huijata. Nykyään on olemassa alkoholittomia oluita, viinejä, lonkeroita jne. Tosin näissäkin saattaa joissakin olla pieni määrä alkoholia. Baareihin ja kavereita näkemään voi mennä myös juoden alkoholittomia vaihtoehtoja. Hullultahan se voi alussa tuntua, mutta kaikkeen tottuu.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen askel ap:n hyvinvointiin on tietysti puoliammattimainen lööperin kirjoittelu anonyyminä netissä.
      Olethan nauttinut vanhemman opettajan eläkettä jo yli 10 vuotta.
      "vihaan tällä hetkellä työtäni koska en vaan jaksa".

      Olet papinkirjan mukaan 1940-luvulla syntyneitä. Miksi yrität esiintyä anonyyminä ikääsi nuorempana? Viime kuun aikana 8 vuotiaana tyttönäkin.
      Yrität juksata enemmän ihmisiä kuin eläkkeelle siirtyvä sirkushevonen.

      • Anonyymi

        Minkä sortin persoonallisuushäiriö itselläsi on? Vähän joka palstalla väität, että kirjoittaja ei ole se, joka sanoo olevansa. Saatko jotain kiksejä toiminnastasi?


    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne ja vastaan vielä minäkin, vaikka olet jo saanut hyviä neuvoja.

      On olemassa monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea, kun omat voimavarat ei riitä tai tarvitsee neuvoa avun hakemiseen. Tässä tiedoksi muutama paikka, joista saa sekä ammattimaista tukea että vertaistukea. Näihin voi ottaa yhteyttä anonyymisti.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa elämän ongelmatilanteesta.

      Tukinetissä on myös monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin reksiteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Jos on palamassa loppuun ja päihdeongelmakin uhkaa viedä mukanaan, niin homma romahtaa jossain vaiheessa kuin korttitalo, jollei sille tee mitään.

      Itse suosittelisin samaa. Hae henkistä apua, mutta älä kerro päihteistä. Huono juttu salata ne, mutta päihteiden käyttö tuntuu olevan este saada muihin ongelmiin apua. Joten parempi salata. Ihminen ei voi saada yhtä aikaa apua päihdeongelmaan ja päihdeongelman taustalla olevaan ongelmaan. Järjestelmä vain on sellainen.

      Eikö sinun ole mahdollista järjestellä millään lailla taloudellisia asioitasi? Myydä jotain omaisuutta? Vai maksatko kulutusluottoja tms? Kannattaa hakeutua velkaneuvontaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe