Katsoitteko Linna dokumentin naisvankilasta

Anonyymi

Kirjaudu
Rekisteröidy
Keskustelu
Viihde
Alennuskoodit
Lainaa
Treffit
Säännöt
Chat
Vaalikone
Keskustelun etusivu
Aiheet listaus

Listaukset

Parhaat

UUSI

Kaikki aiheet

Nykyinen aihe

Paikkakunnat

Suhteet
Terveys
Viihde ja kulttuuri
Yhteiskunta

Tv ja radio
Tv-kanavat

Yle areena Linna
Anonyymi
08.02.2022 18:22

Kannattaa katsoa.
Linna on dokumentaarinen sarja Suomen ainoasta suljetusta naisvankilasta, joka avattiin Hämeenlinnassa loppuvuodesta 2020.
Siellä tuomiotaan istunut Australialainen, huumeiden salakuljetuksesta syytetty Jane on mielestäni istunut tuomionsa syyttömänä. Ohjelmassa kuullaan myös monenlaisia vankien ja henkilökunnan mielipiteitä uudesta laitoksesta.

Useampi vanki on sitä mieltä, ettei näistä oloista ja oikeuksista kehtaa valittaa.
Etenkään, jos huomioi millaisissa oloissa joissain muissa maissa naisvangit joutuvat rangaistustaan suorittamaan.
Siihen nähden tässä laitoksessa vankien olot on järjestetty aika hyvin.

Silti jotkut vangit valittaa tilanteestaan ja olostaan siellä. Ihan kuin olisivat jotenkin täysin unohtaneet, että vankeus on aina vankeutta ja ehdoton vankeusrangaistus on seurausta, siitä, että he ovat rikkoneet lakia.
Eikä tälläistä rangaistusta mennä suorittamaan mihinkään kuntouttamisjaksolle mukavaan lomahotelliin.

Vankila on aina vankila, rangaistuslaitos. Jonka tarkoitus on myös pitää tietynlaiset rikolliset poissa keskuudestamme. Vankeuden tehtävä on myös opettaa ihmisille, että kannattaa pysyä kaidalla polulla. Ihmeellisintä on, että yleensä ne jotka vankilan oloista ja tuomiostaan purnaavat. Ovat rikosten uusijoita. Niitä jotka palaavat aina vankilaan, jo pian sieltä päästyään. Näin ollen, jotain ei selvästi ei ole järjellä ymmärretty. Osa tälläisistä ei yksinkertaisesti pysty olemaan erossa rikoksista, muuten kuin, olemalla koko ajan valvonnan alla vankilaan suljettuina.

14

4446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän se vielä ole tullut televisiosta. No , vankilaoloista on kai turha valittaa, kun palvelukin on niin hyvää, että muut huolehtivat ovien avaamisesta ja lukitsemisesta.

      • Anonyymi

        Yleareenassa katsottavissa 8 jaksoa.


    • Anonyymi

      Nykyään vankeusrangaistuksesta käytetään myös termiä Vankeinhoito. Ennen vankien hoidolla tarkoitettiin lähinnä vankimielisairaalaa. Luulisi vieläkin tarkoittavan jotain psykiatrista hoitoa. Mutta ei, nykyään vankila ei ole rangaistuslaitos. Se on siis lähinnä vain hoitolaitos.

      Tälläinen hoitolaitos, kuten ko. dokumentissa nähdään. Vankilanjohtajakin kyselee vangeilta, kuin hotellinjohtaja, että onko kaikki ok? Oletteko päässeet tupakalle ja onko läppärit toimineet jne?
      Vangit on myös tarkkoja lain määräämistä oikeuksistaan ja eduistaan. Vaikka vankilan ulkopuolella eivät itse ole olleet tietoisia niistä oikeuksista, mitä voivat tehdä ja mitä eivät saa. Eivät ole myöskään vähääkään lakejen rikkomisesta piitanneet.

      Sarjassa nähty vankilan seesteinen elämänmeno on myös ehkä hieman siloteltua.
      Totuus on varmasti joskus karumpaakin. Henkilökunta ja vangit kyllä tietävät sen.
      Sarjassa esiintyy vain yksi jämäkämpi naisvartija. Sellainen kuin vanginvartijan pitäisi olla. Liikaa vankeja miellyttävää ja kaveriksi heittäytyvää vartijaa, vangit saattavat alkaa käyttämään hyväkseen.

      Vankilaan joutuneille tietynlaisille ihmisille muiden ihmisten hyväksikäyttö on ihan luontaista. Kuten myös epäluotettavuus, valehtelu ja juoniminen. Luontaista on myös valittaa tuomiostaan ja vankilassa olostaan.
      Vaikka siihen syyllisiä ei muualta löydy, kuin omaan peiliin katsomalla.

      Vaikka oloista purnataan. Jotkut heistä eivät vaan opi koskaan enää elämään rikkeetöntä elämää vankilan ulkopuolella. Osa vangeista tulee selvästi riippuvaiseksi tästä "vankeinhoidosta" tästä suljetusta ja valvotusta ympäristöstä pysyäkseen poissa rikosten poluilta.
      Vankila tarjoaa monille heistä myös turvallisemman ympäristön, kuin mikä heitä odottaisi ulkopuolella. Vankilassa elämä on monen mielestä tylsää, mutta se on myös aika vakaata ja säännöllistä.
      Ehkä moni rikkinäistä, epävakaata elämää siviilissä elänyt nainen kaipaa tälläistä rauhoittavaa vakautta elämäänsä. Näistäkin syistä niin moni palaa sinne uudelleen.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä sarja. Sai ajattememaan, minkälaiset rikokset kenelläki taustalla ja miten ovat ajautuneet senlaiseen elämäntilanteeseen, että rikos on ollut vaihtoehto.

      • Anonyymi

        Sieltähän on jo paljastunut elävältä mummonsa ja vammaisen setänsä polttanut, uuden munuaisen saanut täysin katumaton kovis ja romaanitaustainen vanhuksilta satoja tuhansia huijannut,poikaystäväänsä puukottanut pienen pojan äiti.
        Metaa salakuljettanut aussi mummeli, joka ei mielestään ollut tehnyt yhtään mitään ym ym
        Edustava joukko siis.
        Taustoista olisi voinut kertoa myös ohjelmasta, nyt katsojat jätettiin siinä suhteessa pimentoon.
        Turha näihin on sympatiaansa tuhlata.


    • Anonyymi

      Älyvankila älyttömille?

    • Anonyymi

      Katsoin ja mietin, että onko Suomessa mennyt puurot ja vellit sekaisin? Tuollainen hotelli vangeille on tehty, vaikka samaan aikaan poliisien tilat ovat useissa kaupungeissa huonon sisäilman saastuttamat eikä uusia tiloja saada tilalle ( Oulu, Kemi, Rovaniemi jne), myös useat päiväkodit ovat huonokuntoisia eivätkä sovi tarkoitukseen. Mutta tilalle ei uusia saada. Vanhusten tilanteen jo tiedättekin. Ihmettelen myös sitä, että opiskelijoilla on todella tiukka, kun taas vangit saavat opiskella ilmaiseksi vankilassa vaikka lakimieheksi. Missä vaiheessa rikollisista on tullut hyviksiä ja hyviksistä pahiksia.

    • Anonyymi

      Hyvähän se on, että tuolla koetetaan saada ihmisistä sellaisia, jotka eivät joudu vapauduttuaan rikoskierteeseen. Sitä parempi, mitä useampi saa tuolla itsensä siihen kuntoon ja tekee päätöksen, että vastaisuudessa pysyy erossa rikoksista ja sitä myötä myös poissa vankilasta. Vaikka laitos on naisvankila. Ei tuo silti ole naisten paikka. Eikä varsinkaan naisten paikka, jotka ovat pienten lasten äitejä.
      Kyllä tälläisten naisten pitäisi ajatella, epäitsekkäämmin. Ajatella lastensakin näkökulmasta seurauksia, jos heidän äitinsä eivät osaa elää lakeja rikkomatta.
      Jos äiti käy tämän tästä suorittamassa vankeusrangaistuksiaan. Sitäkin kannattaa ajatella, minkälaisen mallin äitinä näin antaa omille lapsilleen. Mainitsihan johtaja ohjelmassa, että joskus perhevierailuilla käyneet vankien lapset, on tulleet jonkun vuoden päästä vankilaan uudelleen. Mutta ei vierailulle vaan itsekin vangeiksi.
      Vankeus ei aina tunnu kurjalta yksin vain sen vangin mielestä. Joskus myös hänen omaisensa ja perheensäkin joutuvat kärsimään siitä.

      • Anonyymi

        Kaikki ovat pelkkiä luusereita , yhteiskunnan elättejä .


    • Anonyymi

      Vankila on lepokoti. Ihana paikka. Ei pelote nykyään.

      • Anonyymi

        Kyllä varmaan,henkilö kohtainen väline jos sellaiseen vain kehtaa pyytää luvan ja tutkivat senkin varmaan aika ajoin tarkkaan ettei sisällä huumeita.


    • Anonyymi

      Kyllä on viimeisen päälle talo.ei kaltereita ikkunassa ,vain sivuilla tunnistus sensorit jos ikkunan läpi menee.ei enää paska pajun kanssa öelaamista kunnon vessat ja omat suihkut jne. Tv,t ja puhelimet sekä skypet toimii.on varmaan joidenkin ihmisten mielestä järkytys että vangeille tällaiset olot.mutta tiedän itse miltä tuntuu kun rautaiset ovet suljetaan etkä sieltä muutaman neliön kopista mihkään pääse.siinä tulee tosi hyljeksitty,arvottomuuden ja kaiken menettämisen tunne.kyllä nämä ohjelmankin naiset vaikka heille mukavaa ohjelmaa järjestettiin joituvat puolet vuorokautta olemaan lukkojen takana.mihinkään et pääse.itse en ole ollut vankilassa,mutta juoppo putkassa useamman kerran ja pidätettynä pari kertaa. Siitä tiedän mitä on olla suljettujen ovien takana.mulla oli se lohtu että tiesi juoppo putkassa sen etteivät pidä kuin kuin kahdeksan tuntia ja sitten pääsee huikalle ja pidätys puolella tiesin mun tekojen olleet niin vähäiset etteivät pidä kun muutaman päivän että saavat jutut selväksi.mutta ohjelmassa oli naisia tutkinta vankeudessa,eivätkä tieneet milloin ja minkälainen tuomio tulee,sitä voi puolikin vuotta joutua odottamaan lukkojen takana.mä oon aina ollut kaikista juopotteluista huolimatta kova liikkumaan,askartelemaan tekemään toitä ja liikkumaan luonnossa täällä vapaudessa.kyllä mulla menis järki jos mut laitettaisiin puoleksikin vuodeksi lukkojen taakse vaikka sellissä ja yhteistiloissa olisi minkälaiset vempeleet.eikä lohduta vaikka tiedät tuomion tullessa että vähentävät siitä jo istutun ajan.kun ovet on lukossa,olet kuin vapauden menettänyt eläin.juke.

    • Anonyymi

      On tietysti jonkun mielestä vääryys että vangeilla tällaiset olot ja siviilissä lapset ovat home kouluissa ja vanhukset kärsivät paskavaipoissa.kyllä täällä siviilissäkin yhteiskuntaa kohotetaan.meidänkin kuopus,käy nyt ylä astetta,pääsi ihan uuteen kouluun.vanha purettiin kun oli hometta.ja olen lukenut että moniin vanhusten hoitolaitoksiin on tehty huomattavia parannuksia.ja en oikein usko että ainakaan kaikkein kovimmat rikoksen uusija venkula kenaakkelit,varsinkaan miehet pääsee heti linnaan jouduttuaan tuollaisiin oloihin eikä varmaan naisetkaan.ensin ollaan matkasellissä muutamapäivä jossa ihan putkaan verrattavat olot.sitten tulo osastolla muutama kuukausi,karu sekin varmaan verrattuna tavalliseen lopun kakun suoritus osastoon. Jenkeissä ja venäjällä on vangeilla paljon karummat olot.siitä huolimatta siellä monet rikolliset palaavat takaisin vankilaan jos eivät ole päässeet hengestään jo ennensitä vankilassa tai siviilissä.kyseisissä maissa on paljon enemmän rikollisia henkeä kohti kuin täällä.kyllä minusta on oikein että vankeja kannustetaan ja kuntoutetaan yhteis kuntaan jos vain heillä sydämmessään siihen on myös omaa tahtoa.jos joku vaan haluaa olla täydellinen lusperi ei siihen mikään ulkopuolinen auta. Juke.

      • Anonyymi

        Mitä noi akat valittaa,ei olis kannattanut tehdä rikoksia.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe