Oman maan vanhukset heitteillä mutta samaan aikaan miljardeja jaetaan EU:lle ja korruptioon

Anonyymi

Omien vanhustemme tilanne on kestämätön. Jos ei ole ketään joka vanhusten puolesta pitää ääntä niin kohtelu on suorastaan törkeää. Miljoonia vieneet entiset johtajat pitäisi viedä sinne kuuluisan saunan taakse ja kouluttaa kunnolla.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008580607.html

11

890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tänään kirjoitus tampereen vanhustenhoidon tilanteesta kun vanhukset vuorokauden ilman ruokaa ja lääkkeitä,todella surullista. Suomen politiikot sulkevat silmänsä ja korvansa näistä ihmisrääkkäyksistä jotka ovat elämänsä maksaneet kovat verot tekemällä raskaita töitä 6 päivää viikossa, Sitten ulkomailta tulevia vieraslajeja hyysätään kun ollaan niin huolissaan heidän tilanteestaan.

      • Ja joilta on hyvin kelvannut kerätä verot herrojen ja eliitin patemminvointiin.


    • Anonyymi

      Totta turiset. Vanhuksemme ovat heitteillä, päättäjätm jankkaavat , ei ole rahaa, ei hoitajia/lääkäreitä. Mutta on vankiloissa lokoisat olot. TV:ssä pyörii sarja Linna, siinä näytetään kuinka uusi naisvankila (Hämeenlinnassa) loistaa kauniina ja uutena. , on kuin hienompikin hotelli. Ruoka on kuulemma hyvää, tulee puhtaat vaatteet, voi opiskella ilmaiseksi, ja harrastaa ilmaiseksi.ym. Vartijat vielä kysyy:"Onko teillä nyt varmasti kaikki hyvin , puuttuuko jotain?". Pistää oikein vihaksi, rahaa kyllä on , mutta ei vanhuksille. Tämä vähän sivusi asian vierestä, mutta kun ketuttaa......

      • Anonyymi

        Tästä juolahti: kyllä ne vanhukset, jotka ovat jo hoito- / hoivalaitoksessa, hoidetaan myös hyvin. Heidät pidetään puhtaina ja he saavat säännöllisesti ravitsevaa ruokaa, hoiva, hoito ja valvonta pelaa eikä tarvitse olla yksin, ilman apua niissä toimissa, joihin ei enää yksin kykene. - Nm. Kotihoito vain ei pelitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä juolahti: kyllä ne vanhukset, jotka ovat jo hoito- / hoivalaitoksessa, hoidetaan myös hyvin. Heidät pidetään puhtaina ja he saavat säännöllisesti ravitsevaa ruokaa, hoiva, hoito ja valvonta pelaa eikä tarvitse olla yksin, ilman apua niissä toimissa, joihin ei enää yksin kykene. - Nm. Kotihoito vain ei pelitä

        Hoitolaitoksessa kyllä ei jokakodissa ole asiat ok!!!. On suuria eroja???. Ja on tarkasteltu puutteita!!!. Myös suljettu!!.


    • Anonyymi

      Nykyinen hallitus on varsin hyvin tehnyt selväksi sen mikä arvo vanhuksille annetaan. Boomereita, joille ei rahaa eikä sympatiaa riitä. Nämä sannanarinat , jotka kaiketi luulevat nuoruuden olevan ehtymättönän luonnovaran, poseeraavat miljardilähetyksineen muotilehdissä kertollen jostain rikkaasta hyvinvointivaltiosta.
      On vain arvoitus mistä hyvinvointi, samaan tapaan kuin tavja aikanaan oli koko kansan presidentti, arvoitukseksi jäi, minkä kansan .

      • Anonyymi

        Viimeinen virkkeesi osoittaa, että puurot ja vellit ovat niiin sekaisin, ettei kannattaisi ilmoittaa sitä julkisesti 'ääneen'. - Nm. Hlvt:n höhlää höpötystä


    • Anonyymi

      Mä kopioin tähän hyvän kirjoituksen toisesta ketjusta, lue, ajattele ja ymmärrä.

      "Suomessa asuu hoivakodeissa ja tehostetun palveluasumisen piirissä yli 50 000 vanhusta, kotihoidon asiakkaita on n. 60 000. Heistä kyselyjen mukaan yli 90 % on tyytyväisiä hoitoon.

      Olisitte kiitollisia, että Suomessa on lakisääteinen vanhustenhoito, jonka toteutumista ja tasoa kuitenkin valvotaan jatkuvasti - ja johon kunnat käyttävät useamman miljardi euroa vuodessa. Ei, se ei ole täydellistä, mutta mikäpä ala olisi?

      Valitetaan vanhustenhoidon "kalleudesta". Yksityiset palvelutalot veloittavat palveluista, kuten mikä tahansa yritys. Niihin muutetaan ihan omasta vapaasta tahdosta. Miksi yritysten pitäisi tarjota palveluja ilmaiseksi? Ettehän te kaupastakaan saa tavaroita ilmaiseksi. Kunnalliset hoivakodit/kotihoito eivät tee voittoa.
      Esimerkkinä: keskimääräinen eläke on n. 1800 €. Vanhus maksaa hoivakodissa hoidostaan enintään 85% tuloistaan = 1530€. Mitä tällä saa; katon päänsä päälle sähkön veden, 3 lämmintä ateriaa välipalat ym., ympärivuorokautisen hoivan ja avun, vaatehuollon, siivouksen, asiointiavun, hoitotarvikkeet vaipat, lääkehuollon, tarvittavat toiminta- ja fysioterapiat, virkistystoiminnan, lääkärinpalvelut... lisäski vanhus voi saada erilaisia tukia asumiseensa; asumistukea, eläkkeensaajan hoitotukea, palveluseteleitä ym.

      Kuka nuori työssäkäyvä veronmaksaja saa kaiken tämän 1530 eurolla?

      Lopettakaa turha valitus."

      • Anonyymi

        KUNNALLA AINA VAAN VÄHEMMÄN PAIKKOJA VANHUKSILLE, NIITÄ LOPETETAAN JATKUVASTI, YKSITYISESSÄ PALVELUTALOSSA asuva maksaa hoitomaksun, Lisäksi pitää itse maksaa omat lääkkeensä ja ne ovat nykyään kalliita koska ne tilataan apteekista lääkepaketteina. koska laitoksissa eI sairaanhoitajia riitä läåkkeitä jakamaan,,, koska palkoissa säästetään ja ainakin minun omaiselleni ei huomioitu lääkekattoa apteekista kun ei muka pystytty erottelemaan mitä lääkkeet maksaa ja mitä se työ , Varpaankynsien leikkausta ei suoritettu kuin vain erikseen maksettiin jalkahoitajan palkkio, samoin parturimaksut omasta pussista. LÄÄKÄRI KÄY omaan laskuun
        TUOTTAA MYÖS ONGELMIA VIELÄ LISÄÄ KUN TOINEN PARISKUNNASTA ASUU VIELÄ YHTEISESSÄ KODISSA JOSSA AIEMMIN ON MENOT JAETTU PARISKUNNAN KESKEN JA TÄSTÄ TILANTEESSA MAKSAJIA ON ENÄÄ YKSI. tätä ei sosiaalitantat ymmärrä ja eikä saa mitään tukea .
        TUORE TAPAUS: tutun vanhemmat 97 ja 94 v ja nyt tarvitsevat apua kun tuli kaatumistapaus. KUNNAN KOTIHOITO KÄVI JA OLI KESKUSTELLUT SIELLÄ HEIDÄN KANSSAAN jotakin ja ainoa konkkereettinen teko oli se että jätti nipun yksityisten palveluntuottajien hinnastoja mista voi tilata itselleen apua jos sattuu ymmärtämään ja rahaa riittää. MUUTA EI TAPAHTUNUT ELI OVAT SIELLÄ KESKENÄÄN eli todennäköisesti kukaan ei ole enää yhtään kiinnostunut kuinka selviävät arjesta. KUKAAN EI KÄY EIKÄ KYSY tarvitsiko jotain apua.


    • Anonyymi

      kyllä on surkeeta vanhustenhoito , toivottavasti suomeen saadaan pian eutanasia mahdollisemman helposti, yksi ovi mihin mennä henkilöllisyystodistuksen kanssa ja piikki , sitten vaan krematorioon. ON KIVUT, SÄRYT JA MURHET OHI.

    • Anonyymi

      Kyllä vanhusten hoito retuperällä!!. Rahaa syydetään kyllä kaikkeen mut ei riitä oman maan asijoihin!! Muistisairaat on yksin kotona saa lukee vähänväliä kadoksissa!!. Tulin juuri lähikaupasta niin siellä oli rouva ei tienny mistään mitään oli edellisenäkin päivänä ollut!!!. Kaupan henkilökunta soitti apua!! Turvaranneke ei toiminu ilmeisesti!!??. Ei tolkkua hoitohenkilöt vähissä niin sairaalassa kuin kotihoidossa mitä pitäis tehdä tässä maassa??. Hoitajille ei palkankorotuksia millään! Tekisi mieli sanoa mihin suomessa rahat mutta älä sano ei saa totuutta puhua!!!??.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe