Nivalassa pian väkiluku alle 10 000 asukasta

Anonyymi

Kolmen vuoden päästä Nivalan asukasluku alle 10 000 asukasta.

61

4174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja mitä tekevät luottamushenkilöt paikkakunnan historian suurimman hädän hetkellä?
      Eivät yhtään mitään. Eija-Riitta Niinikosken hymy ja alituinen vaatimus Ylivieskan kanssa tehtävästä yhteistyöstä eivät tuo uusia asukkaita tähän pitäjään.

    • Anonyymi

      Ylivieskan asukasmäärän nousu ei johdu muuttovoitosta vaan lapsien syntyvyydestä. Ei pitkälle potki Ylivieskakaan.

      • Anonyymi

        Ylivieskassa syntyvyys on naista kohen jopa pienempi, mitä Nivalassa. Jos Nivalan syntyvyys olis Sama, mitä Ylivieskassa, väki vähenis vieläkin nopeampaa. Ylivieskaan on muuttanut paljon perheitä, jotka ovat hedelmällisiä. Toki ykastaki muutetaan myös pois. Nivalaan ei juurikaan muuteta. Rakennetaanki lähinnä vain sivukylille. Ylivieskassa rakennetaan keskustaajamaan.


    • Anonyymi

      Ei se missään muuallakaan ole erilaisempi tilanne! Suomen väkiluku pienenee 20 vuoden päästä nivalassa on 8000asukasta.

    • Anonyymi

      Lisää kaivosmonttuja Nivalaan, saadaan syntyvyys nousuun!

    • Anonyymi

      Eihän täällä ole tulevina vuosina muita kuin eläkeläisiä .

    • Anonyymi

      Päättäjät pihalla kaikesta. Ja nämä Nivalan houkuttelu mainokset yms. Hirveitä. Hävettää.

    • Anonyymi

      Ja tuulivoimalat karkottavat ihmisiä koko Kalajokilaaksosta.

    • Anonyymi

      Kaiken loogisuuden mukaan Nivalaan pitäisi olla tungos jos kaiken syy on tuulimyllyt.

    • Anonyymi

      Ei oo tungosta niin kauan kuin kaikenlaiset crazylandiat pilaa maalaismaiseman. Jos ei muuta osata mainostaa niin ei ole ihme jos vetovoimaisuus nolla. Eikö tuonkin romukasapuiston vois siirtää johonkin mehtään.

      • Anonyymi

        Taitaa olla nivalan tunnetuin mesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla nivalan tunnetuin mesta!

        Putin ja Trump siellä esillä ihannoivasti . Kierrän paikan kaukaa


    • Anonyymi

      Ei hätää pian tulee pakolaisia ja paljon

      • Anonyymi

        Venäläisiä ja ukrainalaisia tulee rajan yli kymmeniä tuhansia. Ruvetkaa opiskelemaan venäjää.


    • Anonyymi

      Joo itse lähdin muutama vuosi sitten opiskelemaan muualle enkä aio muuttaa takas. Aika harvoin sitä tulee enään käytyä nivalassa. Ei siellä minunkaltaiselle nuorelle ihmiselle ole tulevaisuutta.

      • Anonyymi

        Ei ole koskaan ollut, jos ei omista maata.


      • Anonyymi

        ouluun vaa lespoilemaan niinku j.k. :)


    • Anonyymi

      Ei täällä jaksa olla. Vuokrat korkeammat ku oulussa tai kokkolassa . Kunta veloissa ja töitä riittää vain kesäksi jos ei halua tehtaaseen iltahommiin . Äkkiä pois jos haluaa menestyä jollain tasolla muulla kuin olla navetta perillinen. Maatalous on ainoa joka nivalassa kukoistaa . Ja koitappa siitä maatilaa perustaa tyhjiltään

      • Anonyymi

        Se kyllä kans ihmettyttää, miksi Nivalassa vuokralla asuminen on niin paljon kalliimpaa, mitä Oulussa. Oulu on sentään kaupunki, vaikka vähän paska kaupunni onkin. Siellä on sentään palvelut toisin, kuin täällä pienessä paskalla kirkonkylällä. Täähän ei siis ole edes kaupunki!


    • Anonyymi

      Olispa jo aiemmin kuin kolmen vuoden päästä... Mukava päästä eroon ihmisistä ja sitten saa nauttia rauhasta.

    • Anonyymi

      Nivalan pitäjän raitti näyttää jo nyt siltä, ku pitäjässä asuis vain 5000 henkeä.
      Miten 10 000 asukkaan ”kaupungissa” voi olla näin kämänen kylä?
      Joku selitteli mulle tätä sillä, että suurin osa nivalaisista asuu ripoteltuna pitkin sivukyliä. Kirkolla voi hyvinkin asua vain 5000 ja loput asuu kuka missäkin.
      Ylivieskassa kirkolla asuu reilusti yli 10 000 ja loput kuka missäkin. Siellä porukka on enemmän keskittynyttä, mitä täällää.

    • Anonyymi

      Ylivieskan keskusta on silti hiljainen vaikka asutaan niinku sillit laatikoissa. En ikinä muuttaisi Ylivieskaan. Kaupungin talous ihan surkea, eikä muutosta tulossa.

      • Anonyymi

        Taitaa olla lievää kateutta. Tai olen haistavinani sellaista.
        Ylivieskassa ei todellakaan asuta kuin sillit laatikoissa, vaan asemakaava on sielläkin sopivan väljä. Ihan keskustassakin. Ylivieskan keskustassa on säilytetty ansiokkaasti kauppalamainen ilme, jollainen on myös Oulaisissa. Eli talot ovat tarkoituksella vähän hujan hajan ja rakennustiheys suhteellisen väljä. Ylivieskassa on myös suitsittu korkeaa rakentamista, eli yli 8-kerroksisia taloja ei ole haluttu rakentaa, vaikka jopa 10-kerroksisia olisi rakennuttajat halunneet tehdä.
        Ja mitä tulee Nivalaan, niin täähän on ihan erityylin pitäjä. Meillä on kylän raitti. Asemakaava on tarkoituksella säilytetty kirkonkylämäisenä. Eli vielä väljempänä, mitä kauppaloissa.
        Historiallisina aikoina kuntamuotoja oli useita. Oli kirkonkyliä, pitäjiä, kauppaloita ja kaupunkeja. Tuolloin Nivala, Haapavesi ja Sievi esimerkiksi olivat kirkonkyliä. Ylivieska ja Oulainen kauppaloita, Alavieska, Reisjärvi yms pitäjiä. Pitäjän ja kirkonkylän ero oli hiuksenhieno. Molemmistahan löytyi yleensä myös kirkko. Pitäjä oli usein kirkonkylääkin pienempi. Tosin jotku pitäjät saattoivat olla kirkon kyliä suurempia. Kaupungeissa oli ruutukaava ja lähimmät kaupungit täältä olivat mm. Kokkola, Iisalmi, Raahe ja Oulu. Kyllä. Raahe oli jo muinaisina aikoina kaupunki, vaikka nykyisin hyvin pieni onkin.


    • Anonyymi

      Jos asukasluku on vielä yli 10.000, ei ole mitään hätää. Katsokaapa monen naapurin asukaslukua. Haapajärvi ja Pyhäjärvi ovat menettäneet monta tuhatta asukasta suuruutensa päivistä.

      • Anonyymi

        ei se kauvaa oo 10 000 jos väki vähenee tätä vauhtia ….


    • Anonyymi

      Crazyland tulee vielä nostamaan Nivalan väkiluvun, kunhan saadaan matkailua varten hotellit ja leirintäalueet kuntoon.

    • Anonyymi

      Näillä näppäimillä Nivalan asukasluku on vuodessa parissa jo alittanut 10 000 asukkaan rajan. Nivalahan on aina ollut haja-asutusaluetta ihan kylänraitti mukaan lukien.
      Täällähän ei ole aitoa keskustaa lainkaan. On vain kämänen kylänraitti ja aivan liian ison osan ajasta kylänraitillakin haisee lanta. Tämä osoittaa sen, että olemme ihan oikeita maajusseja kaikki. Nekin, jotka asuvat kerrostalossa.

      Kun katsoo, miten tämä 10 000 asukasta on sijoittunut Nivalaan, niin kylän pinnassa ei ole, kuin 5000 asukasta. Loput 5000 on pitkin poikin todella isolla alueella. Elämmehän pääosin maataloudesta ja Nivala on pitkälti lehmäpitäjä. Ei siinä mitään valittamista, sillä meilläkin on iso maatila. Nykyisin tilojen määrä on tosin paljon pienempi, mutta ne ovat sitäkin suurempia. Nivala kuten kaikki muutkin maaseudut kuivuvat kovaa vauhtia. Tilat automatisoituvat, eivätkä enää tarvi samassa mitassa ihmisiä. Meidänkin tila on pitkälti automatisoitu. Se menee jotakuinkin näin, että lehmät jää, ihmiset lähtee. Lopulta täällä asuu vain tilallisia. Mutta vain niin kauaa, kuin lehmän maidolle ja lihalle riittää kysyntää. Toivottavasti riittää, etteivät kaikki ryhdy vegaaneiksi. Sitten se olisikin kuolinisku koko Nivalalle. Soijapellot kun tarvivat vielä vähemmän ihmisiä.

      • Anonyymi

        Nivalan asukasluku huitelee jo 10 000 tuntumassa. Voipi olla, että on jo alitettu 10 000 maaginen raja. Nivalasta väki lähtee, mutta niin kuin sanotaan, niin pidothan silloin paranee! Me nykyset nivalaiset pietään siitä huolen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nivalan asukasluku huitelee jo 10 000 tuntumassa. Voipi olla, että on jo alitettu 10 000 maaginen raja. Nivalasta väki lähtee, mutta niin kuin sanotaan, niin pidothan silloin paranee! Me nykyset nivalaiset pietään siitä huolen!

        Tarkoitit varmaan te "Alkuperäiset Nivalalaiset" joiden mielestä muualta muuttaneet joutaakin takaisin sinne mistä tulleet.


    • Anonyymi

      Minä voisin vaikka vielä(kin) kataa korteni kekoon jos vaan löytyisi sellainen simpsakka naissukupuolinen ~35:n vastakappaleeksi siihen lapsen/lasten tekoon?

    • Anonyymi

      Tätä menoa Haapavesi on kohta isompi 😊

      • Anonyymi

        Haapaveden väkiluku laskee kovempaa tahtia, kuin Nivalan.


    • Anonyymi

      homppelit ei oikkeen lisäänny

      • Anonyymi

        Eikä tunnu lisääntyvän heterotkaan, siksi väki vähenee.


    • Anonyymi

      Ylivieskassa asuu nykyisin paljon meitä entisiä nivalaisia.
      Eihän Ylivieska eroa Nivalasta maisemien puolesta juuri ollenkaan, mutta onhan Ylivieskan palvelut ihan eri tasolla. Ylivieskassa on myös enemmän työpaikkoja. Itsekin muutin Ylivieskaan aikani käytyäni Nivalasta Ylivieskassa töissä.
      Silloin kun asuin Nivalassa, tein usein ruokaostokset Ylivieskassa työmatkojen ohessa.
      Nyt säästyy bensaa, kun ei tarvi töihin ajaa. Pääsen töihin vaikka kävellen.
      Toisinaan käyn Nivalassa, mutta en kyllä haluais muuttaa enää takaisin. Nivalassa ei oikeastaan ole mitään minulle.

      • Anonyymi

        Ylivieska ja Nivala oli 30 vuotta sitten väkiluvultaan melkein samankokoiset. Nivalassa 11500 ja Ylivieskassa 12500 asukasta. Nykyään Ylivieskassa on 15400 ja Nivalassa 10300 asukasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylivieska ja Nivala oli 30 vuotta sitten väkiluvultaan melkein samankokoiset. Nivalassa 11500 ja Ylivieskassa 12500 asukasta. Nykyään Ylivieskassa on 15400 ja Nivalassa 10300 asukasta.

        Se, miksi Ylivieskan asukaslukukehitys on mennyt eri suuntaan, on se, että se on päärautatien varrella. Ylivieskassa on myös autokaupan keskittymä, sekä paljon enemmän myös muita kauppoja. Silloinkin, kun Ylivieska ja Nivala oli melkein saman kokoisia, ei niitä voinut oikein verrata keskenään. Siinä, missä Nivalassa asuttiin pitkin poikin lakeuksia valtaosan asuessa maalla, Ylivieskassa asutus oli keskittynyt enemmän keskustaajamaan. Toki Raudaskyläkin oli tuolloin paljon isompi ja sielläkin oli omat kauppansa. Nivala oli maalaispitäjä ja Ylivieska maaseutukaupunki.


    • Anonyymi

      Eikai ny Nivalassa 10 000 asukasta oo! Mentiin ohitte ni ihan nukkuva kirkonkylä! Onko tosiaan niin, että Nivalassa asuu vielä peräti 10 000 asukasta. Liikennevalotkaan ei saa pitäjää näyttämään isommalta, ku eihän niissä valoissa juuri autoja ollut.

      • Anonyymi

        Suurin osa porukasta asuu keskellä mettää tai jossain pellon laidalla Nivalan ympäristössä.


      • Anonyymi

        Taisit nukkua ajaessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisit nukkua ajaessa

        Kaikki eivät rällää öisin rinkiä, joten pysyvät päivisin hereillä.


    • Anonyymi

      Nivala on mielestäni niin kuin monet muutkin lähipaikkakunnat oikea junttien asuinpaikka. Mitään järkevää tekemistä ei ole näillä paikkakunnilla. Mielenkiintoisia työpaikkoja ei ole tarjolla eikä oikeastaan mitään muutakaan.

      • Anonyymi

        Ylivieska ja Kalajoki vielä menettellee, mutta onhan Nivalasta tullu niin surkia paikka, ettei tosikaan. Junttimainen ja haiseekin. Onneks en kauaa enää asu Nivalassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylivieska ja Kalajoki vielä menettellee, mutta onhan Nivalasta tullu niin surkia paikka, ettei tosikaan. Junttimainen ja haiseekin. Onneks en kauaa enää asu Nivalassa!

        Nivalassa on yksi mahdollisuus. Ottakaa heti 10000 pakolaista. Valtio korvaa. Rakentakaa heille asuntoja, niin pian on pizzerioita kylä täynnä.


    • Anonyymi

      tv osuus nyt jo, keksittävä 8

    • Anonyymi

      https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/653462

      Nivala ainoana alueella saanut viime vuonna lisää asukkaita. Nivalalle pisteet maksuttomasta varhaiskasvatuksesta, sillä saa lapsiperheitä. Ylivieska menettää lapsiperheitä kovalla verotuksella ja siihen päälle varhaiskasvatusmaksut.

      • Anonyymi

        Meinaatko että iskät ja äiskät jättävät työnsä asumallaan paikkakunnalla ja muuttavat Nivalaan vain koska täällä on maksutonta varhaiskasvatusta? Enpä usko. Eivätköhän perheet muuta työn perässä sinne missä työtä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaatko että iskät ja äiskät jättävät työnsä asumallaan paikkakunnalla ja muuttavat Nivalaan vain koska täällä on maksutonta varhaiskasvatusta? Enpä usko. Eivätköhän perheet muuta työn perässä sinne missä työtä on.

        Töissä voi käydä vaikka ylivieskassa, asua nivalassa eikä tarvi lastenhoidosta maksaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Töissä voi käydä vaikka ylivieskassa, asua nivalassa eikä tarvi lastenhoidosta maksaa :)

        Melko kallista kulkea Nivalan ja Ylivieskan väliä, tulee toista tuhatta kilsaa kuussa kun käy joka päivä, eli miten kallista se lastenhoito ylivieskassa mahtaa olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melko kallista kulkea Nivalan ja Ylivieskan väliä, tulee toista tuhatta kilsaa kuussa kun käy joka päivä, eli miten kallista se lastenhoito ylivieskassa mahtaa olla?

        Jos käyttää kimppakyytejä niin ei maksa paljon mitään. On tosi paljon moniin aikoihin Nivalasta Ykaan töihin kulkevia, jotka käyttää kimppakyytejä, niin aika pienillä kustannuksilla pääsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos käyttää kimppakyytejä niin ei maksa paljon mitään. On tosi paljon moniin aikoihin Nivalasta Ykaan töihin kulkevia, jotka käyttää kimppakyytejä, niin aika pienillä kustannuksilla pääsee.

        Jos ja jos, todellisuuden mukaan ne kulut pitää laskea, eikä jossittelun mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ja jos, todellisuuden mukaan ne kulut pitää laskea, eikä jossittelun mukaan.

        No kyllähän siitä kannattaa maksaakin, ettei tarvi Ylivieskassa asua. Verotukseenkin vielä voi laittaa kilometrit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kyllähän siitä kannattaa maksaakin, ettei tarvi Ylivieskassa asua. Verotukseenkin vielä voi laittaa kilometrit

        Eihän sitä mikään pakko ole Nivalasta pois lähteä, jos täällä haluaa asua ja budjetti kestää ajella työmatkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos käyttää kimppakyytejä niin ei maksa paljon mitään. On tosi paljon moniin aikoihin Nivalasta Ykaan töihin kulkevia, jotka käyttää kimppakyytejä, niin aika pienillä kustannuksilla pääsee.

        kimppakyyti voi johtaa kimppakivaan ja sitä kautta uusiin lapsukaisiin


    • Anonyymi

      Hienoa Nivala. Teillä väki lisääntyy, naapuripitäjissä vähenee. Ilmainen varhaiskasvatus on todella hyvä kannuste. Voihan sitä käydä naapuripitäjässä töissä, vaikka asuukin Nivalassa.

    • Anonyymi

      Siinä säästää vähän varakkaampi tai keskiluokkainen, kahden lapsen perhe jo 500€ kuussa. Kivahan se on käyttää johonkin muuhun kuin hoitomaksuihin. Erityisesti juuri nyt kun elämisen kulut ovat nousseet. Yleensä jo se, että molemmat vanhemmat käyvät työssä, nostaa hoitomaksut ylimpään luokkaan.

      • Anonyymi

        Jos lastenhoitomaksut on tuota luokkaa Ylivieskassa, niin sitten kannattaa kulkea Nivalasta siellä.


    • Anonyymi

      Nivalan asukasluku vuoden alussa on 10 412, eli pientä kasvua on.

    • Anonyymi

      Käydään rouvan kans molemmat töissä ja lapsi on hoidossa joka maksaa 0 euroa, ykassa siis :)

    • Anonyymi

      Nyt on vertailtu vain Nivalaa ja Ylivieskaa. Miten kuvailisitte muita naapurikuntia: Haapajärveä, Haapavettä, Oulaista, Pyhäjärveä...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      149
      3044
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2102
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      92
      2087
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      2007
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1240
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1210
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1009
    Aihe