Vaikea parisuhde ja kuoleman kaipuu

Anonyymi

Terve
Olen 21 mies jolla parisuhde on ollut hankala sen jälkeen kun puolisolla alkoi kipusairaus jonka mukana tuli mielenterveys ongelmat kuten maaniset jaksot ja psykoottinen käytös. Lääkkeitä toinen ostaa pimeästi ja salaa yrittänyt myydä seuraa lääkäri laskuihin ja lääkkeisiin. Olimme ehtineet kiintyä toisiimme kovasti joten itselle suhteesta pois käveleminen tuntuu mahdottomalta kun jättäisi toisen laskujen ja terveysongelmien kanssa. Elämä yhdessä on mukavaa kun on hyviä päiviä mutta ne huonot päivät ajamat itseäni kestämisen rajoille kovasti.
Tässä kaikessa on se oma itseni hävinnyt ja oma masennus nakertaa aivosoluja ja verenpainetta. Lääkärissä kävin ja yritän parantua, jotta voisi joskus vielä näyttää omille lapsille miten korjataan autoa tai opettaa uimaan. Edessä on siis pitkä tie parantumiseen. Henki oli mennä nuoruus vuosilla stressistä ja kyvyttömyydestä keskustella pahasta olosta ja asioiden käsittelystä. Viime kerralla huomasin puolison käyttäytyvän omituisesti ja huonona aviomiehenä hänen nukahdettua vilkaisi hänen puhelinta ja ennen avaamista näin ilmoituksen viestistä missä hän hehkutti miten paljon rahaa hän sai viime kerrasta ja miten hyvin ekstaasi potkii. Avasin puhelimen kun tälläinen huono aviomies olen ja näin keskustelut toisen vanhemman miehen kanssa jotka aiheutti niin pahan olon itselleni että oksensin suuhuni ilmeisesti ahdistuksesta tai jostain muusta. Herätin hänet ja kysyin että mitä noi viesti oli. Huomasin heti että hän ei ollut ihan tässä maailmassa ja oma kattila kiehahti niin yli että kävelin suoraan ovesta ulos ja lähdin ajamaan todella kovaa. Siinä sitten soitin parhaalle kaverilleni joka tietää ja ymmärtää masennukseni ja sen syyt. Kaveri kyllä tiesi että se päivä saattaa koittaa kun joutuu arkkua kantamaa, mutta sai rauhoitettua minua. Kuitenkin ehdin kolaroida auton puuhun vaikka sillalta alas piti mennä alunperin.
Kaikesta vuosien aikana tapahtuneesta ja tapahtuvasta jää oma elämä sivuun ja päivät menee toista vahtiessa ja auttamisessa. Edelleen iltaisin ja kun hiljainen hetki löytyy, katselen ikkunasta ulos samalla kun hennolla äänellä surullisin silmin pyydän että saisi jo mennä pois... Lupaa siihen en ole vieläkään saanut... Pakko siis jatkaa kunnes kroppa ja pää ei enää vastaa käskyihin ja hiljaisuus laskeutuu...
Kaikkea tätä en haluaisi oman hoitajani kanssa keskustella kun edelleen koitan suojella puolisoani kaiken tämänkin jälkeen. Tänään tuntui siltä että jonnekin tämä mun tarina kuuluisi kirjoittaa muistiin. Tästä on monta mieltä mitä pitäisi tehdä. Lähteä elämään omaa elämää mitä kaipaan, kertoa viranomaisille tai sitten jäädä hoitamaan toinen kuntoon. En usko että hirveä samanlaista kenelläkään ollut, mutta jos jollain olisi jotain selviytymis tarinaa samanoloisesta tilanteesta niin se olisi piristävää kuulla miten kävi.
Jos edes jotain kommenttia pistää niin jotain painostusta oman elämän ja itseni etsimiseen. Tähän ikään kun tulee niin viesti vaan pitenee heh. Harva tän lukee kokonaan mutta täällä tää on sitten turvassa jos jotakuta kiinnostaa. En vihaa elämistä. Ainoastaan sen aiheuttamaa tuskaa...

1

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Joskus jo pelkkä kirjoittaminen voi vähän helpottaa ja sekeyttää ajatuksia. Ja hyvä, että sinulla on hoitosuhde olemassa. Kannustan sinua kertomaan myös siellä näista asioista, joista nyt kerroit täällä. Etenkin itsetuhoiset ajatukset olisi hyvä ottaa puheeksi.

      Lisäksi on olemassa monia matalan kynnyksen paikkoja, joissa on tarjoilla keskusteluapua joko kahden kesken tai ryhmissä. Ulkopuolisen kanssa keskustelu voi antaa uusia näkökulmia ja lisätä voimavaroja. Tässä tiedoksi muutama paikka, joista saa sekä ammattimaista tukea että vertaistukea. Näihin voi ottaa yhteyttä anonyymisti.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa elämän ongelmatilanteesta.

      Tukinetissä on myös monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin reksiteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe