Postin pakettipalveluiden viestintä on kuluttajasuojalain vastaista!

Anonyymi

Kaikki Suomeen EU:n ulkopuolelta saapuvat paketit on pitänyt tullata jo kahdeksan kuukauden ajan. Tämä on useimmille täällä tuttua ja hyvin tiedossa. Homma hoituu parhaiten silloin, kun myyjätaholla on hankittuna IOSS-tunnus, jolloin alv maksetaan ostoksen teon yhteydessä myyjälle, joka tilittää rahat Suomen Tullille. Silloin riittää, että paketin Suomeen tai EU:n alueelle saapuessa Suomen Tullille ilmoitetaan lähettäjän IOSS-tunnus ja Tulli vapauttaa paketin toimitettavaksi. Posti ei pääse tässä yhteydessä rahastamaan, joten pienhintaisenkin ostoksen suoritus on ihan järkevää.

Kaikilla myyjätahoilla ei ole kuitenkaan IOSS-tunnusta eivätkä ne siten ole järjestäneet veronmaksun välitystä EU:n jäsenmaihin. Tämä on ongelma tavaran ostajalle. Kun tavaran ostohinta toimituskuluineen jää alle 150€ Posti tarjoaa kaksi vaihtoehtoa. Näistä kalliimpi toimitustarjous on 2,90€ alv = 3,61€ itsetullaten tai sitten edullisempi Digitaalinen tullaus OmaPostissa 0,90€ alv = 1,12€. Kun pakettilähetykset ovat yleensä pienhintaisia vain tämä edullisempi on kannattava. Niinpä tämä tulee luonnollisena ratkaisuna mieleen, kun Posti vielä lupaa hoitaa tullauksenkin. Mikäs sen helpompaa!

Kas, näin Posti viestii:

2. Digitaalinen tullaus
Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksen seurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € ALV.
____________

Kaiken pitäisi olla ihan selvää, mutta kun ei ole. Saapuvasta paketista ilmestyy tieto OmaPostiisi ja ihmettelet mikset pääse suorittamaan digitaalista tullausta, vaikka Postin sivuilla sellaista luvataankin. Soitto palvelunumeroon ja saat tiedon, että digitaalinen tullaus tapahtuu vasta sitten kun paketti on (manner-) Suomessa. Luotetaan siihen sitten.

Toteat seuraavaksi, että joopa joo, eipä vaan onnistu digitaalinen tullaus. Homma kääntyykin itsepalveluksi eli suoritat sitten itse tullauksen. Ei niin vaikeaa etteikö hoituisi, mutta Posti nylkee tästä yllätyksestään käsittelymaksunsa tekemättä itse mitään! Kirjaat taloudellista tappiota 2€ 0,48€ tai pakettisi lähtee takaisin Kauko-Itään.

Homma ei hoidu Postin osalta kuluttajasuojalain mukaisesti – se on ihan varma juttu. Kuluttajalla on oikeus tietää, että kaikki saapuvat lähetykset eivät olekaan Postin digitaaliseen tullaukseen kelpuuttamia. Posti pimittää tämän tiedon OmaPostin palvelusivuiltaan eikä myöskään selitä (tietenkään) millään tavoin miten kuluttaja voisi tällaista ennakoida. On juridisesti hyvin ongelmallista, että Posti toimii tällaisessa hinnoittelua ja maksutariffia koskevassa asiassa omin päin kun sen asema on kuitenkin lailla säädetty. Tiedon pimitys kuluttajilta on joka tapauksessa jo väärinkäytös, josta aion valittaa kuluttajasuojaviranomaiselle.

Pyydän apua. Jo pelkästään tieto siitä onko muillekin käynyt näin on merkityksellinen. Onko joku onnistunut neuvottelemaan digitaalisen tullauspalvelun vielä siinä vaiheessa, kun lähetys on maassa eikä näyttöpääte sitä mahdollista? Myös tähän Postin asemaan ja käytäntöihin liittyvät juridiset seikat kaipaavat pöyhimistä. Kaikki tieto millä voit auttaa valituksen teossa on arvokasta ja siten kiitollisuudella vastaanotetaan.

3

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      up-up

      • Anonyymi

        Kyllä tuon perusteettoman EU:n päättämän maksun on mahdollista kiertää. En kyllä näe mitään syytä miksi EU kriittinen ja siitä eroon pääsyä vaativa noudattaisi mitään EU määräyksiä tai muitakaan.


    • Anonyymi

      Kuuleppa vitun tupauuno vajakki.

      Miten olet noin köyhä, että muutaman euron maksu tekee tiukkaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe