Kullan tai hopean ostaminen sijoitusmielessä?

Anonyymi

Olisiko järkevää ostaa kultaa, tai hopeaa sijoitusmielessä? Olisi noin 5.000€ "ylimääräistä". Tai onko hyviä neuvoja kuinka moinen summa kannattaisi laittaa poikimaan? Pankkitilillä se ei mahdottomia kaiketi tuota?

4

114

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fyysistä hopeaa ei kannata ostaa, koska siitä joutuu maksamaan Alvin eli hinnan pitäisi nousta aika paljon jotta saat omasi takaisin. Kultakaan ei itsessään tuota mitään, mutta jos oletat että joku myöhemmin maksaa siitä sinulle enemmän kuin itse maksat niin sinne sitten.

      • Anonyymi

        Mistähän luotettavasti voisi ostaa kultaa ja kuinka ostoprosessi menee? Ensimmäistä kertaa olen ostamassa.


    • Anonyymi

      Osta maapähkinöitä.

    • Anonyymi

      Pitkänajan käyrä näytää sulle, että hinnat ovat huipussan, ja sitä kai ostellaan edelleen. Ei kannata ostaa; myydä voi huipussa, vaikka jonkun harkon voi jättää pahanpäivän varalle, jos tulee vaikka euroromahdus.
      Joku 1t myyntihinta, siihen otetaan jo paperit, pankin tyyliin, ja en sit tiedä, onko joku 5t, 10t, 15t sellainne raja, ja millä aikavälillä (esim. vuosi tai kerta) jossa verottajakin voi kiinnostua, tai ja rahanpesulaitos.
      Ei kuitenkaan pienemmästä ainakaan tarvitse maksaa veroja kun myy, mutta sitten on myyntivoitto, siis onko sillä tienannut, josta voi tollaisen summan jälkeen mennä vero. Kysy verovirastolta.
      Hopeaa verotetaan, eli se ei kelpaa sijoitukseen, luki sivuillansa sitten mitä tahansa, olettaen, että sitä ei ole vapautettu verosta kuten kulta on.
      Kryto voi olla parempi sijoitus, kunhan katsoo käyriä, josta bitcoin on jo liian kallis, ja etherium osin myös, mutta litecoin on suosiossa myös, eikä hinta ole yhtä korkealla, ja sitten on euron tai alle olevia, joista saattaa tulla uusi bitcoin tai hinta nousta noiden muiden mukana, ja ne menee ylös ja alas pitkälle samaa aikaan.
      Krytoihih ei kannata sijoittaa alle 10k ainakaan lyhyellä aikavälillä, eikä kannata pelätä nousuja ja laskuja, koska trendi on ollut jo Jeesuksen ajoista lähtien ylöspäin, jopa Kiinan kieltäessä ja Intian verottaessa, ja nyt suunnitellaan jotain rajoituksia ja kieltoja Eurooppaan, ehkä verotustkain, ja useimmassa paikassa pitää jo pistää ID:tä peliin, joka vähentää rahanpesua, tosin häiritsee käytännössä vain ei-rikollisia. Tiettyjä summia voi vielä skulailla ilman ID:tä, paitsi välitusfirmoissa, joiden kautta fyrkkaa liikutellaan, ne vaatii usein ID:t. Mutta joo, kyllä ne on edellee jatkanut nousua, vaikka tiputuksia isojakin tulee aina välillä. Niitä voi tallentaa kukkaroilla online ja harwarellakin, jolloin ne on omissa käsissä, eikä joku hakkeri tm. niitä pölli; vain monimutkainen ja omalla riskillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      68
      831
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe