Olen ostanut laitteen, jolla takuuta vielä 2 vuotta jäljellä. Minusta laite ei toimi oikein ja kun olin yhteydessä maahantuojaan, he sanoivat että kyseessä on asennusvirhe.
Kyseinen asennusliike on lopettanut toimintansa.
Voinko tehdä reklamaation asennusyritykselle, vaikka se on lopettanut?
Yritys oli toiminimi. Useinhan sanotaan, että toiminimiyrittäjä tekee työtä omalla lompakolla ja siksi pohdin, että voisiko tämänkin siksi pystyä ujuttamaan vielä yrittäjän piikkiin.
Reklamaatio lopettaneelle yritykselle
3
160
Vastaukset
- Anonyymi
Reklamaatiota ei voi laatia yritykselle, joka on lopettanut toimintansa.
Jos asiakas kärsii merkittävää vahinkoa, voi tämä hakea entiseltä yrittäjältä vahingonkorvausta, mutta tällöin puhutaan oikeasti isoista vahingoista, ei esimerkiksi ostajan katumuksesta.
Toiminimiyrittäjä on oikealta kutsumanimeltään yksityinen elinkeinonharjoittaja. Lopettanut yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole enää yksityinen elinkeinonharjoittaja, vaan erillinen itsenäinen oikeushenkilö. Näin ollen entinen yrittäjä ei ole enää pelissä omalla rahapussillaan. Näissä tapauksissa vahingonkorvausvastuukin on usein alhainen, etenkin jos yrittäjän tulot ovat pudonneet.
Reklamaatio on lisäksi tehtävä kohtuullisessa ajassa vian havaitsemisen jälkeen. Usein juuri ennen määräajan päättymistä tehdyt ei akuutit reklamaatiot tulkitaan aiheettomiksi.
Maahantuojalle on helppoa vedota asennusvirheeseen, etenkin siinä tapauksessa, että asennusliike on lopettanut. Näin he välttyvät helpolla tavalla tuotevastuulta ja kun asennusliike on lopettanut, ei puolustautuvaa vastapuolta ole olemassa. - Anonyymi
>>Näin ollen entinen yrittäjä ei ole enää pelissä omalla rahapussillaan. Näissä tapauksissa vahingonkorvausvastuukin on usein alhainen, etenkin jos yrittäjän tulot ovat pudonneet.>>
Ainakin Tmi:n ottamat velat säilyvät aina, vaikka Tmi nostettaisiin kaupparekisteristä pukeille huilimaan.
Esimerkiksi kaikki Suomen apteekit ovat Tmi muotoisia yrityksiä. Tällä on alun perin korostettu ja varmistettu sitä, että apteekkari on koko elinaikansa omaisuudellaan vastuussa mahdollisista virheellisistä lääkemääräyksistä.
Tosin tätäkin kyetään nykyisin kiertämään, kun Tmi-apteekkari perustaa Oy-muotoisen sivutoimipisteen, jonka kautta myydään osa apteekin tuotteista.
Toiminimen omistajan vastuu antamistaan takuutöistä kyllä ainakin jollain lailla katkuu, vaikka Tmi olisi kaupparekisteriin laitettu ei-aktiiviseksi. Tonnin tai kahden vahingon takia ei kannata alkaa käräjillä tappioitaan vaatimaan entiseltä toiminimiyrittäjältä. Ei kostu oikein mitään, vaikka 2...4 v. käräjäinnin jälkeen sen rahan, ainakin paperilla, saisikin.
Mutta 50..000....100.000 € arvoisissa asioissa saattaa kannattaakin, riippuen tapauksen tuoreudesta ja näytöistä joita pystytään esittämään.- Anonyymi
Tässä tosiaan hyvä huomata, että kyse ei ole tässä tapauksessa velasta, joka olisi ollut olemassa yritystoiminnan aikana. Se on se oleellinen ero.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581381Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491195Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä241139Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2111070- 1261051
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223984Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk307947- 42919
- 72895
- 73869