Bensan ja dieselin hinta nousussa

Anonyymi

Bensan ja dieselin hinta nousee koko ajan. Järkyttävä on se hinta. Yleensä dieselin hinta on ollut halvempaa kuin bensa, nyt kalliimpaa. Ja siitä pitää vieläpä maksaa veroja, ja se muutenkin nyt kalleimpaa se diesel. Sähköautoja monet miettii, mutta nousee se sähkökin hintahanurissa. Sotatilanne on myös yksi syyllinen polttoaineen hinnan nousuun, koska sodan takia tuontikulut ovat erityisen kalliita. Kohta varmaan litrahinta yli kolme euroa, jos nousu jatkaa tätä rataa. Kyllä ne eurot vain ropisee, jos autoa tankkaa. Kohta auton pitämisessä ei ole järkeä, koska hinnat ovat todella suuria. Kuinka suuri hinta teidän alueillanne on? Itse viimeksi tankkasin St1:llä, oli se hinta yli 2,3e litralta.

48

2035

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Täällä päin on yli 2.4 ysiviitonen litralta.

  • Anonyymi

   Ai sinäkin olet huomannut tuon hintojen nousun, ihan kiva.
   Oliko sulla jotain asiaa liittyen tuohon, vai oletko vain julistaja ja sanansaattaja?

   • Anonyymi

    Mikä älypää se sinäkin olet? Minun tietääkseni tästä aiheesta on paljon keskusteluja, ja sinä sitten tulen tänne viisastelemaan. Ja jos minulla ei ole silmissä häiriöitä, aloittaja kysyi lopussa, paljonko bensan maksaa eri puolilla Suomea. Sanansaattajat ja julistajat ovat kristinuskoon liittyviä asioita, et ilmeisesti taida tietää, mitä esimerkiksi sanansaattaja tarkoittaa. Olet jokin 3lk, joka tulee urputtamaan.


  • Anonyymi

   2,38 maksoi meillä kansalaisaloitteeseen laitoin nimeni siihen jossa kilometri korvausta halutaan nostaa 0,46 eurosta

  • Anonyymi

   Minä laitoin myös nimeni siihen joka on jätetty 7.2.22 meillä 95 2,28 eur

  • Anonyymi

   Talvinopeusrajoitukset väliaikaisesti ympärivuotiseksi.

   Vähempi vauhti vie vähemmän polttoainetta. (ja tuottaa vähemmän päästöjä).

   Kuljetusyrittajiä olen jo tavannut maantiellä ajavan alta kahdeksaakymppiä. Tässä on mahdollisuuksia, että riskit kasvavat kesänopeusrajoitusten tultua voimaan.

   • Anonyymi

    Höpöhöpö. Kuljetusyrittäjät ajavat ylinopeutta.


  • Anonyymi

   Polttoaineiden verojen lasku olisi tyhmää, sillä haittoja (=päästöt) pitääkin verottaa ja kaikki veronalennukset tulisi kohdistaa työnteon verotukseen.

   Jos polttoaineiden verotusta laskettaisiin, niin kansa ajaisi ja kuluttaisi niitä enemmän => päästöt kasvavat. Ja koska tuo veronalennus valtion budjetissa paikattaisiin todennäköisesti työn, tavaroiden ja asumisen verotusta korottamalla => vähemmän työntekoa ja kulutusta => koko Suomi kurjistuu!

   Sen sijaan, jos kaikille jäisi verojen jälkeen työnteosta enemmän rahaa käteen, niin jokainen voi itse valita käyttääkö sen Putinin ja rättipäiden sotakassaan ja saastuttamiseen, vaiko johonkin muuhun kivempaan, vaikkapa ihan kotimaiseen kulutukseen => koko Suomi hyötyy!

  • Anonyymi

   Eikö maassa sallita enään muuta kuin työmatka ajoa , ei tartte käydä omia vanhuksiakaan enään hoitamassa , joku lie vie ruuat dementikoille tai kuolkoot pois niin säästetään rahaa ulkomaille lähetettäväksi roistoille. Tässä menee järki totaalisesti nykymenolla ja ihmetellään kun ihmiset sairastelevat ja erakoituvat , ei ole enään sosiaalista elämää kun ei ole siihen varaa.

  • Anonyymi

   Pääsin juuri aamuvuorosta vein lääkkeet ja hoidin asiakkaat kotona omalla autolla. Huomasin myös tuon kansalaisaloitteen ja laitoin nimeni T sairaanhoitaja PS kun tankkasin auton aamulla 95 E maksoi 2,28 eur

  • Anonyymi

   No joo onhan se kallista. Täällä maksaa melkein 2.5e. Kohta tulee halvemmaksi, jos käy Virossa tankkaamassa.

  • Anonyymi

   Joo Diesel näytti olevan lähihuoltamolla 2.42e , käyttövoimavero ja ad-bluet päälle. Kyllä maalla on mukavaa! Ammattiautoijijat narisevat polttoaineen hinnasta, mutta ne koituvatkin asiakkaiden maksettavaksi.

   • Anonyymi

    Juuri näin. Esimerkiksi bussifirma perheyritykset joutuvat itse maksamaan päivittäisen reittiliikenteen polttoainekulutuksen. Vaikka matkustajia ei ole, on silti reitti ajettava ja sitten kuitata matka päätepysäkillä.


  • Anonyymi

   Katselin netistä eurooppalaisia polttoaineiden hintoja. Suomessa on Euroopan kallein bensiini! Siitä saamme kiittää vain Vihreitä! Vihreät ministerit ajoivat polttoaineiden
   hinnat pilviin, vaikka se ei heille olisi kuulunutkaan. Valtionvarainministerille se olisi kuulunut, mutta hän vain puhuu ja hymyilee. Mitäpä vihreät eivät tekisi häiritäkseen suomalaisten taloutta! Terroristijärjestöksi vihreä liike perustettiinkin Itä-Saksassa, tuhoamaan Länsi-Saksan talouselämää. Tietävätkö vihreät Saksojen yhdistyneen ja Suomi ei ole Saksa?

   • Anonyymi

    Onko Putinilla salavirka vihreänä ministerinä Suomessa?


  • Anonyymi

   En usko, että bensan hinta nyt alkaisi laskemaan, mutta ainakin Suomussalmella näytti hinta vähän laskeneen. Tuttavani Muhokselta sanoi samaa. Ei ne maha laskea, lähellekään koko Suomessa ei ole edes pientä laskua, mutta jossain näyttää olevan.

  • Anonyymi

   Kyllä pitäisi tuota kilometri korvausta nostaa 0,46 eur Ei riitä

   • Anonyymi

    Kulje junalla tai kävele !


  • Anonyymi

   Hallituksen sisällä on puolue, jonka strategia on estää liikkuminen nostamalla hinnat riittävän korkealle.
   Koko hallitus tukee tätä ääriliikettä, vaikkei uskalla ryhtyä tavoitteita kannattajilleen sellaisenaan.

   Helpotusta ei ole luvassa, päinvastoin.

  • Anonyymi

   Tiedän yhden keinon, millä välttää bensan osto. Muuta syrjäiselle pikkukylälle jossa on kyläkauppa. Jos esim. kauppaan on 1km, voi siellä käydä vaikka kävellen.

  • Anonyymi

   Paltamossa 4pv sitten 95 oli yli 2.5. Kauheaa.

   • Anonyymi

    Juu, Paltamossa tuolloin oli suomen kallein.


   • Anonyymi

    Äläpä sano, ämmänsaaressa oli eilen 2.8


  • Anonyymi

   polttoaineiden hinnathan laskis heti kun jakeluvelvoite% vouhotus lopetettaisiin mut se vaatisi viherpiiperot ja vihersossut pois hallituksesta välittömästi

   • Anonyymi

    Nyt on aika maksaa sotaveroa ja unohtaa EUn vihertämispakotteet


  • Anonyymi

   Tilanne ei ole muuttunut. Oulussa yhdellä Teboililla yli 2.3e. Saa sanoa niinku Teimo mysummercarissa: "Miten se sinäkin pystyt ajamaan tuolla autollas? Minua oikein hirvittää tämä polttoaineen hinnan nousu. Oliko se joskus kaheksankytäluvun loppupuolella ku makso paikoin jo viittä markkaa, niin ei ihmisillä ollu varroa."

   • Anonyymi

    2,332€/l ysivitonen äsken. 25 litraa 60€.


  • Anonyymi

   Kun katselee motarilla ohi pyyhkäisevien Mersujen, Bemarien ja Audien nopeuseroa omaan verrattuna, polttoaineen hinta ei todellakaan ole vielä liian korkealla.

   Itsellä ei ole varaa ajaa kuin rajoitusten mukaan, tai mielellään ihan vähän alle. Kerkiän silläkin perille, kun vain lähden ajoissa liikkeelle.

   • Anonyymi

    Oletko aivan tosissasi, että vaikka sinä et kykene suurinta sallittua ajamaan niin ne jotka kykenevät, niin niiden käyttämän nopeudesta olisi vedettävä johtopäätös, että polttoaineen hinta ei muka olisi liian korkea?
    Ajan bensa Volvolla korkeintaan suurinta sallittua tai jopa huikan alle ja silti mielestäni polttoaineen hinta on liian korkea.


  • Anonyymi

   Eilen oli E85 1,799 laitatin flexfluel sarjan Toyotaan kuun alussa ja nyt alkaa olemaan tankissa vain E85, mielestäni kulutus näyttää, ainakin ajotietokoneen mukaan olevan ennallaan matka-ajoissa.

   Toki kulutus lisääntyy, mutta se 30% taitaa olla liioittelua.
   Vähillä ajoillani tuskin säästöä saan, mutta ajampahan 80% pienemmillä päästöillä :)

   Asennus ja laitteet maksoi 355, muutoskatsastua ( vuosikatsastuksen yhteydessä) noin 55€ eli 410 johon hain 200€ muutostuen Trafilta eli 210€ jos säästän polttoaineissa niin olen omillani. Lasken jossain kohtaa kesällä kulutusta tarkemmin

  • Anonyymi

   Yhtenä päivänä Suomussalmen turjanhovin teepeellä oli ysikasi yli 2.7

   • Anonyymi

    Mitä sitten?


  • Anonyymi

   Alueellani, jossa on paljon risteyksiä, jossa ei nää kunnolla tuleeko autoa ja pikkulapset menee tien ylitse, semmoiselle alueelle laittoivat eilen 80 lätkän. Ennen siis ollut 60 ja maantie kyseessä. Todennäkönen syy tuolle:
   -nostavat 60km/h taamajanopeukset 80km/h, jotta menisi VIELÄ enemmän sitä polttoainetta.
   Kaiken lisäksi vaarantaa liikenteen turvallisuuden, tiedän sen koska siinä on paljon asuttua aluetta, paljon risteyksiä joistei nää, junnut menee tien yli mistä sattuu. Eli pelkkä polttoaine ei tuossakaan harmita.

   • Anonyymi

    Viher Pellet eivät tee töitä eivätkä omista autoa. Eli eivät maksa veroja.

    Tuollaisia loisia voisi sijoittaa vaikka vankilaan makoileen


  • Anonyymi

   nouskoon perkele vaikka 5e L
   3 eurussa jään kotio joutenolijaks.en maksa veroo
   enää killinkiäkää.
   saap nukkuu ja tehä mitä huvituttaa,eik tarvi kelloo kyttää.

   miettiköön sit perkeleet mitä aikovat....no
   tuloo sähvöautoille uus ISO VERO

   repikää siitä

   • Anonyymi

    Kantsii vissii hankkii parempi koulutus ja työ jos nyt jo fyrkat loppuu!!! Mitäs sit ku korot nousee kunnolla ja inflaatio kasvaa?


  • Anonyymi

   Kävin tänää tankaa Nesteellä enkä ees kattonu paljo makso,ku ei kiinnosta. Rahaa on :)

   • Anonyymi

    "Kävin tänää tankaa Nesteellä enkä ees kattonu paljo makso,ku ei kiinnosta. Rahaa on :)"

    Itellä rintteri jolla ajan joka pv 400km työajoa (200km suuntaansa). Menee yli 200e, että saa tankin täyteen. Joka viikko töitä (sunnuntai vapaa lomat) siinä kuvapussi kärsii, kun viikossa tulee 2400km ajoa töiden takia. Jos ajaisit itse kyseistä matkaa, olisin 100% varma, että sinua kiinnostaisi se hinta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kävin tänää tankaa Nesteellä enkä ees kattonu paljo makso,ku ei kiinnosta. Rahaa on :)"

    Itellä rintteri jolla ajan joka pv 400km työajoa (200km suuntaansa). Menee yli 200e, että saa tankin täyteen. Joka viikko töitä (sunnuntai vapaa lomat) siinä kuvapussi kärsii, kun viikossa tulee 2400km ajoa töiden takia. Jos ajaisit itse kyseistä matkaa, olisin 100% varma, että sinua kiinnostaisi se hinta.

    Ja vielä lisään, vaikka rahaa olisi sinulla, sinäkö silti haluat tuhlata sen rahan mitä on bensaan tai tiisseliin.


  • Anonyymi

   Joo kyllä se on kallista... ovat puhuneet että hinta alkaisi laskemaan, täällä päin oo kyllä laskenut. Itse tarvin polttoainetta autoon, mönkijään, raivuusahaan, moottorisahaan, ruohonleikkuriin. Kaikki ovat tällä hetkellä suht aktiivisessa käytössä. Tänään leikkasin 20 hehtaarin pellon, kyllä siinä meni 3tankillista.

   • Anonyymi

    Missähän korvessa oikein asut? Noin Oulun korkeudelta etelään hinnat ovat laskeneet selvästi. Entiseen ei enää päästä, mutta edes vähän helpotusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missähän korvessa oikein asut? Noin Oulun korkeudelta etelään hinnat ovat laskeneet selvästi. Entiseen ei enää päästä, mutta edes vähän helpotusta.

    Asun Lapissa, Sodankylän ja Inarin välillä.


  • Anonyymi

   Äänestämällä vihersossuja saadaan mukavat polttoaine hinnat.

   Rahalla tiemmä saa, niinkuin hallitus tietää

  • Anonyymi

   Meillä täälläpäin on dieselin hinta laskenut. Viime viikolla oli 2,25€/L ja tänään oli yllätykseksi 1,85€/L. Kyllä se on laskenut.

  • Anonyymi

   Nyt on tullut laskua poltinaineen hintoihin.

   • Anonyymi

    Nyt ainakin hinnat vaihtelee koko ajan. Välillä on vähän halvempaa, välillä kalliimpaa, nyt ei ole niin kallista mitä oli silloin aluksi mutta ei ole kyllä haluaakaan. Petteri Orpo: "Mutta pääasia, että nämä autoilun kustannukset saadaan järkeviksi" sanoi jossain haastattelussa, mutta saa nähdä saako mitään aikaan missään asiassa, kun istuu nyt pääministerin paikalla. Luultavasti ei saa mitään. Nytkin on puolangan auholla kalhamajärvellä mökillä lomalla, luulisi pääministerillä olevan työasioitakin. Olin tänään uistelemassa Kalhamajärvellä, asun Autolla. Näin Petterin raivaamassa rantapusikkoa mökillä. Terve sanoin mutta en kehannut alkaa kyselemään mistään. Oli sekin tapaus, kun petteri jäi X kolmosella kiinni lumeen (nelivedolla.) Luuleekohan Orpo että lumiselle tielle jota ei ole aurattu kannattaa mennä awd autolla🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt ainakin hinnat vaihtelee koko ajan. Välillä on vähän halvempaa, välillä kalliimpaa, nyt ei ole niin kallista mitä oli silloin aluksi mutta ei ole kyllä haluaakaan. Petteri Orpo: "Mutta pääasia, että nämä autoilun kustannukset saadaan järkeviksi" sanoi jossain haastattelussa, mutta saa nähdä saako mitään aikaan missään asiassa, kun istuu nyt pääministerin paikalla. Luultavasti ei saa mitään. Nytkin on puolangan auholla kalhamajärvellä mökillä lomalla, luulisi pääministerillä olevan työasioitakin. Olin tänään uistelemassa Kalhamajärvellä, asun Autolla. Näin Petterin raivaamassa rantapusikkoa mökillä. Terve sanoin mutta en kehannut alkaa kyselemään mistään. Oli sekin tapaus, kun petteri jäi X kolmosella kiinni lumeen (nelivedolla.) Luuleekohan Orpo että lumiselle tielle jota ei ole aurattu kannattaa mennä awd autolla🤣🤣

    Asun Auholla, piti kirjoittaa. Puhelin muuttaa aina sanoja itsekseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt ainakin hinnat vaihtelee koko ajan. Välillä on vähän halvempaa, välillä kalliimpaa, nyt ei ole niin kallista mitä oli silloin aluksi mutta ei ole kyllä haluaakaan. Petteri Orpo: "Mutta pääasia, että nämä autoilun kustannukset saadaan järkeviksi" sanoi jossain haastattelussa, mutta saa nähdä saako mitään aikaan missään asiassa, kun istuu nyt pääministerin paikalla. Luultavasti ei saa mitään. Nytkin on puolangan auholla kalhamajärvellä mökillä lomalla, luulisi pääministerillä olevan työasioitakin. Olin tänään uistelemassa Kalhamajärvellä, asun Autolla. Näin Petterin raivaamassa rantapusikkoa mökillä. Terve sanoin mutta en kehannut alkaa kyselemään mistään. Oli sekin tapaus, kun petteri jäi X kolmosella kiinni lumeen (nelivedolla.) Luuleekohan Orpo että lumiselle tielle jota ei ole aurattu kannattaa mennä awd autolla🤣🤣

    https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201703012200079038 tässä vielä linkki tähän


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   3500
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   409
   1909
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   45
   920
  4. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   801
  5. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   60
   792
  6. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   289
   786
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   776
  8. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   773
  9. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   250
   735
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   715
  Aihe