13v poika auttakaa

Anonyymi

Moi voitteko auttaa mua että mikä mulla on. Onko mulla joku sairaus. Oon 13v poika ja mulla on vaa 1kaveri ja sekään ei usein halua tehdä mitään esim tulla ulos tapaamaan. Lähiaikoina mun mieliala on vaihdellut kovaa tahtia ja minulla on ollut outoja päänsärkyjä ja en tiedä miksi ja monesti kotona tykkään hakkaa esimerkiksi seinää. Itken joskus paljon. Lähiaikoina olen menettänyt kavereita koska olen huono kaveri ja olen alkanut väärinkäyttämään vanhempieni unilääkkeitä esimerkiksi parantamaan mielialaa. Taidan olla nyt jo koukussa lääkkeisiin kun niitä on pakko aina vetää. Vanhempani ovat sanoneet että ovat huomanneet minussa lähiaikoina outoja eroja. En halua kertoa vanhemmilleni sitä että minua kiusataan koulussa eikä minulla ole paljon kavereita. Voiko joku kertoa onko minulla esim masennus tai joku sairaus vai mikä tämä on. Minulla on ehkä ollut myös vähän scitzhofreniaan viittaavia oireita esim että joku tuijottaa minua vaikka ei tuijota.

11

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      tai haluaisin perua tuon scitzofrenia kohan ignooratkaa se

      • Anonyymi

        miksi ilmoitat täällä toisten yhteystietoja?


    • Anonyymi

      Lopeta nyt ainakin lääkkeiden käyttö heti. Seuraavaksi terkkarille ja kerrot ihan avoimesti millainen fiilis on, sieltä saat kyllä apua. Kaikki masentuu silloin tällöin ja tekee typeriä asioita, ei ole mitenkään poikkeuksellista. Kaverillasi voi itsellä olla murheita, toisista ei voi tietää. Mutta jos joku on varma, niin aika kyllä parantaa ja löytyy kiinnostavia sekä mukavia asioita :)

      Hyvä tulee hyvän luo.

    • Anonyymi

      Moi, on normaalia että mieliala vaihtelee laidasta laitaan päivän aikana. Varsinkin murrosiässä jossa olet nyt, tapahtuu paljon muutoksia ja myllerystä mielessä ja tunteissa ja kehossa. Se on hämmentävää ja ihmeellistä aikaa ja juuri sen takia voi olla vaikeaakin. Ei pidä alkaa miettimään mitään diagnooseja :)

      Suosittelen että mene joidenkin uusien kavereiden seuraan juttelemaan mistä vaan ja kutsu vaikka kylään pelaamaan tai jotain. Ja toivon että saatte sovittua asiat vanhojen kavereiden kanssakin. Älä jätä niitä kavereita jotka elävät kunnollista elämää, äläkä missään tapauksessa ala niiden kanssa kaveeraamaan jotka tekevät kaikenlaista jäynää tai käyttävät huumeita, koska heistä ei seuraa sinulle muuta kuin surua myöhemmin.

      Yritä olla parempi kaveri kavereillesi myös. Se vaatii välillä ihan oikeasti yrittämistä ja vaivannäköäkin, mutta se kannattaa. Eli älä aja pelkästään omaa etuasi, vaan kysy myös heiltä mitä he haluaisivat tehdä. Se ei toimi että aina vaan ottaa eikä anna, tai jos haluaa että kaikki menisi oman pään mukaan.

      Kaikkeen ei tarvitse, eikä todella kannatakaan mennä mukaan.

      Mutta kerro myös terkkarille tms. Mitä ajattelet ja tunnet, mikä on tilanne, mutta muista että kerrot rehellisesti, etkä vain yritä esittää että pärjäät näinkin, tai että näin on hyvä, koska silloin ongelmasi vain jäisivät kiusaamaan sinua vuosiksi eteenpäin. Älä etsi piilopaikkaa. Voit taklata kaikki ongelmat mitä sinulla on! Sinua autetaan kun kerrot. Voimia sinne koulumaailmaan!

    • Anonyymi

      Miksi et voi kertoa vanhemmille että kiusataan. Ja unilääkettä ei pidä ottaa sun ikäsenä niistä voi tulla sivuvaikutuksia. Varaa kouluterkalle eka aika ja siitä varmasti ohjataan lääkärille ja saat apua.

    • Anonyymi

      suomessa sanotaan skitsofrenia.

    • Anonyymi

      Vaikea murrosikä edessäpäin. Voimia vanhemmille

    • Anonyymi

      Väärinkäyttää vanhempien unilääkkeitä.Toisille määrättyjä lääkkeitä ei voi oikeinkäyttää.

    • Hei,

      Vastaan vielä minäkin, vaikka saitkin jo hyviä vinkkejä kuten terveydenhoitajalle hakeutuminen ja kiusaamisesta vanhemmille kertominen.

      Tässä vielä tiedoksesi paikkoja, joissa voit halutessasi jutella tilanteestasi anonyymisti ja matalalla kynnyksellä:

      https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat nuorille on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      Myös Tukinetissä on monenlaisia palveluita, joita voit halutessasi käyttää. Tukinetissä voi jutella ammattilaisten kanssa tai saada vertaistukea. Palvelumuotoina ovat tukisuhteet, ryhmäkeskustelut, ryhmächatit ja yksilöchatit.

      Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Tukinetin kaikki palvelut saa maksutta käyttöönsä, kun on anonyymisti rekisteröitynyt ja kirjautunut sivuille. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Tu puhuun snäpis haluun olla frendi sulle @arantenen08

    • Anonyymi

      Minusta on erikoista, että ammatti-ihmisetkin menevät tuon trollitehtaan miinoihin mukaan.
      Aloittajahan on 80 vuotias trollitehtailija. Ikä on sillä tehnyt jo tehtävänsä. Joka päivä se esittää olevansa alaikäinen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe