Pieneläkeläinen ja hurjat sähkö- ja vesilaskut!

Anonyymi

Ministeri Sarkkinen taisi ehdottaa, että kansaneläkkeisiin pitäisi tehdä nykyisessä tilanteessa indeksikorotus! Hyvä! Mutta sama korotus, reilu, pitää saada myös pieniin työeläkkeisiin!!

Kyllä nyt kurjistetaan entisestään vanhuuseläkkeellä olevien pieneläkeläisten asemaa. Ennestään jo ei tule matkustettua tai käytyä missään tapahtumissa tms., koronariskin takia, ja koska sellainen maksaa!

Nyt on tingittävä joka tavalla jopa hygienistakin: ei voi vetää vessaa juuri koskaan, yök!, ei voi käydä suihkussa joka päivä, saunan uskaltaa lämmittää vain pari kertaa kuukaudessa jne. Kaupassa pitää ostaa aina alahyllyn halvimpia merkkejä. Sähkö- ja vesilaskut vievät niin paljon rahaa, että kaikilla ei varmaan ole varaa edes lääkkeisiin. - Ja pitemmän päälle tämä vaikuttaa masentavasti psyykeen, mikä vaikuttaa myös fyysisen sairastumisen riskiin. Ja sairas eläkeläinen maksaa yhteiskunnalle paljon enemmän kuin hyväkuntoinen seniori, jos ei sitten satu kupsahtamaan nopeasti kansantaloutta rasittamasta.

27

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Köyhä eläkeläinen saa toimeentulotukea siisä missä muutkin. Eli vuokra (tai hoitovastike), sähkö, vesi, lääkkeet ja muut terveydenhoitokulut, saunamaksu. Kaikkien noiden lisäksi sitten vielä runsaat 500 €/kk käyttörahaa, jolla kyllä elää ihan kummasti. Eli turha valittaa!

      • Anonyymi

        Toi on vähän kun jos hampaat vaatetta alusvaatteita tarvii hanskoja ruokaa saippuaa mutta yöpaitaa sukkia juomista. Parturia. Koittakaa varata ylimääräistä ruokaa puuroa hilloa pähkinää suklaata kaappiin juomapulloja ettei heti lopu jos ei pääse kauppaan.


    • Anonyymi

      Kaupat vois olla eläkeläisystävällisiä siinä, että laittaisivat ne edullisimmat tuotteet hyllyjen keskikorkeudelle, eikä alimmalle hyllylle, koska senioreiden on hankala kumarrella, ja huono näkökin on monella, kaihia ym. joten on hankala nähdä hintalappuja, jotka alimpien hyllyjen tuotteilla on melkein lattiarajassa, jonne lamputkin näyttävät huonommin! - Ylimmille hyllyille ei kalleimpia tuotteita kannata laittaa, koska eläkeläisissä on monia pyörätuolilla/rollaattorilla kulkevia, sekä monet vanhat rouvat/herratkin ovat lyhyitä ja kumaraselkäisiä, eivät ylety ylimmiltä hyllyiltä ottamaan, eivätkä tasapainovaikeuksien takia uskalla kiipeillä millekään pankeille. Halpistuotteiden hyllyn reunassa vois myös olla värikäs nauha, josta köyhempi tietää heti, mistä hakea. Keskihinnan tuotteet sitten alahyllyille ja kalleimmat ylähyllylle. Kuka kauppias ottaa tästä kopin?

      • Anonyymi

        Joo ei lattian tasalta pysty vanhat ottamaan kun verenpaineet tekohampaat ja vatsa tiellä. Tasapaino ei enää toimi kuin ennen. Yleensä niitä ale ruokia on joko aamulla tai illalla tunti ennen sulkemista. Omenatuore mehu tekee hyvää vatsalle ja tavallinen viili.Vähån pitää varalla riisiä puuroa kiisseliä hilloa limsaa olutta mehua.


    • Anonyymi

      Vesilaskut ovat normaalilla tasolla, sota ei ole niihin vaikuttanut.

      • Anonyymi

        Onhan juuri tuli lappu että keskimäärin 5€ kk nousee sähkö tietyillä alueilla että venäläiset saa rahaa enemmän ja ensiapu tarvikkeita.


    • Anonyymi

      No, ei ehkä sota ole vaikuttanut vesilaskuun, mutta sain vastikään tyrmistyttävän vesitasauslaskun entisestä asunnostasi. Maksoin jo etukäteen 20€/kk vedestä siellä asuessani. Pieni asunto, jossa ei edes pesukonetta (pyykit pestiin talon koneella, josta laskutettiin erikseen 2€/koneellinen 😳). - Kun soitin paikalliseen kunnalliseen vesilaitokseen, he kertoivat, että yksityiset vuokranantajat maksattavat hurjasti lämpimästä vedestä☹️. Älyttömän pienestä yhden hengen vedenkulutuksesta tuli 3.5 kk:n ajalta hinnaksi yli 90€. Eli yli 20€ lisämaksua tuon etukäteen maksetun lisäksi. - Tämän pienen kerrostaloasunnon (ei saunaa) käyttösähköstäkin maksoin etukäteen 20€/kk tuon 3.5 kk. Tasauslaskua sähkön osalta tuli silti lähes 110€!! Onneksi tajusin muuttaa pois! Huijauksen makua, vai mitä mieltä olette....?

      • Anonyymi

        Vertailun vuoksi 4h k asunnossa sähköt on n. 20/kk eli 60 € se maksaa 3 kuukauden välein, mutta samassa ajassa siirtomaksut ovat n. 80 €. Vuosikulutusarvio on laskun mukaan ollut haarukassa 2400 kWh - 2500 kWh /vuosi ( hella, jk ja pesukoneet hommattu 10 v. sitten)
        Aikaisemmin oli putkiTV x 3, vanha jääkaappi ja muutkin vehkeet, niin sähköä tärvääntyi ainakin tuplasti hehkulamppujen loisteessa.
        Kannattaa miettiä kulutustottumusten muuttamista.


      • Anonyymi

        Huijauksia tehdään sillai että väärennetäån laskuja niihin joku heidän oma tili numero . Pitää aina tarkastaa onko tilinumero oikeasti oikea sinne minkä nimissä lasku muka on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertailun vuoksi 4h k asunnossa sähköt on n. 20/kk eli 60 € se maksaa 3 kuukauden välein, mutta samassa ajassa siirtomaksut ovat n. 80 €. Vuosikulutusarvio on laskun mukaan ollut haarukassa 2400 kWh - 2500 kWh /vuosi ( hella, jk ja pesukoneet hommattu 10 v. sitten)
        Aikaisemmin oli putkiTV x 3, vanha jääkaappi ja muutkin vehkeet, niin sähköä tärvääntyi ainakin tuplasti hehkulamppujen loisteessa.
        Kannattaa miettiä kulutustottumusten muuttamista.

        Pakastin vie sähköä jos siitä luopuu säätää ainakin 30 € vuodessa.


    • Anonyymi

      Monen kohtalo tulevaisuudessa, työeläke jää niin pieneksi että on aivan sama sen suhteen onko käynyt töissä vai ei. Tuo kun määräytyy palkoista ja jos ei elä palkalla kunnolla ei elä eläkkeellä senkään vertaa. Se on sosiaaliturvan varassa monella elämistä sitten, eikä ole hääppöistä. Se mitä työssä käymisestä on sitten saanut sinnittelemällä on leipää pöytään ja sen on sitten siinä. Onnellisia eläkepäiviä ....

      • Anonyymi

        Ei se mitään haittaa nuoret tulee itse vanhoiksi joku päivä samoin heille tehdään.


    • Anonyymi

      Työeläkkeissäkin on jo indeksikorotukset vuosittain. Korotus lasketaan jälkikäteen kuluvan vuoden tietojen perusteella ja tulee tammikuussa maksuun.

      Eläkkeisiin liittyy nk taitettu indeksi, joka huomioi erittäin hyvin hintojen korotukset 80% painoarvolla, mutta heikommin ansiotason nousun, 20% painosrvolla.
      Kuten tänäkin vuonna, jossa siis huomioitiin viime vuoden korotukset, muistaakseni aikaväli on lokakuusta lokakuuhun, korotus oli parempi kuin useimpien työehtosopimusten korotukset. Näillä näkymin ensi tammikuun korotus on ihan hyvä, koska ruoka ja energia on vahvasti painotettuna elinkustannusindeksissä, jonka perusteella tuo 80% määräytyy.

      Ei em indeksikorotus tietenkään ole pieneläkkeiden tasokorotus. Ei, vaan sillä pyritään pitämään ostovoima samalla tasolla kuin eläkkeen myöntöhetkellä se oli.

      • Anonyymi

        Indeksi lasketaan vuoden kolmannen neljänneksen mukaan, eli heinä-elo-syyskuun inflaatiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Indeksi lasketaan vuoden kolmannen neljänneksen mukaan, eli heinä-elo-syyskuun inflaatiosta.

        "kolmannen neljänneksen mukaan, eli heinä-elo-syyskuun inflaatiosta."
        Uuvatilla on neljännekset hieman sekasin, hih.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kolmannen neljänneksen mukaan, eli heinä-elo-syyskuun inflaatiosta."
        Uuvatilla on neljännekset hieman sekasin, hih.

        No,noinhan se menee kolmas neljännes vuodesta on heinäkuu,elokuu ja syyskuu.


      • Anonyymi

        Ostovoimaa on oltava jos haluaa että laskut maksetaan ja yritykset pyörii.


    • Anonyymi

      Keskimääräinen eläke on 1500e ja ensivuonna oletetusti 1800e. Keskimääräistä eläkettä korottaa suuret eläkkeet, jolloin oletettavasti useimmat eivät yllä eläkkeellä tuohon keskimääriseen eläkkeeseen. Asuin paikkakunta vaikuttaa suoraan asumiskalleuden kautta arkiseen selviämiseen ja sosiaalisen tuen tarpeeseen. Asian suhteen voidaan kuitenkin todeta että eläkkeen suuruus vaikuttaa suoraan valtion sosiaalisiin kustannuksiin, joita eläkekassat tuossa suhteessa puskuroivat .Näin ollen eläkkeillä toimeen tulemiseen jatkossa onkin kiinnitettävä huomiota enenevässä määrin, sillä Suomessa on lisääntynyt ikä ihmisten työttömyys ,työmarkkinoilla vallitsevan ikäsyrjinnän kautta joka pudottaa eläkkeitä eläke kertymän kautta työttömyyksien myötä kun eläkeputki poistettiin jolloin poistuu myös työeläkkeistä työaika odottama joka nosti eläkettä jäljellä olevan työaika odottaman kautta. Tuo tulisi kompensoida pitkäaikaistyöttömille jotka odottavat eläköitymistä työttömänä.

      https://yle.fi/uutiset/3-7188594

      • Anonyymi

        Kalliit vuokrat vuorayhtiöillä vetää 800-1200€ yksiöt kunnilla on puolet vähemmän. Toivotaan lisää kunta asuntoja.


      • Anonyymi

        Siis ennen sai eläke alet -50 prossaa nyt vain 20-10 prossaa älytöntä sillä vanhat liikkuu myös paljon.


    • Anonyymi

      Tänään taas soittivat Kelalta. Aiheena asumuistukeni vähentäminen, taas!! Ja kysely säästöistäni. Eiks nää Orwellit jo näe ne suoraan, näin oon käsittänyt? Kun kerroin pienoiset säästöni, ja eläkeläisen säästöt voivat tosiaan vaikuttaa asuntotukeen vain, jos ovat n. yli 18000€, minkä Kelan akka itsekin myönsi, niin nauroi koko puhelun ajan ilkeästi! Siis NAUROI! Mielestäni asiaankuulumatonta! Seuraavan Kela-puhelun nauhoitan! Mieleeni tuli, että pystyvätkö seuraamaan julkaisuja eri medioissa, esim. joissa kerron, ihan Kelan julkaisemien sääntöjen mukaan, millä perusteilla eläkeläisen asuntotukea ja kansalaiseläkettä voi laskea, ja millä ei. Itseltäni kuitenkin koko ajan lasketaan, ilman perusteita! -Nämä kun on "harkinnanvaraisia", he jee. Jännää muuten että Ruotsin vastaava laitos on nimeltään Försäkringskassan (= Vakuutuskassa = me vakuutamme teille, Ruotsin asukkaille, että te pärjäätte). - Suomen vastaava on nimeltään Kela eli KansanEläke Laitos (= Saatanan Kurjat Eläkeläiset, vittu, teille ei TOSIAANKAAN haluta penniäkään antaa, ellei pakko ole, ja kaikki tarkistetaan, mieluummin annetaan kaikki vaikka Ruandan tai Afganistanin tai Venäjän tappajille, kuolkaa vaan te Suomen Eläkeläiset pois vaivaamasta, kun ette kuitenkaan voi ostaa edes lääkkeitänne, hä hä, hä hä, silläpä teistä päästään, he he). - Järkyttävintä on, että jos saat eläkettä Ruotsista, ja se sattuu vähän nousemaan, se heti vähennetään sinun kansaneläkkeestäsi tai asumistuestasi! Eihän Ruotsin Försäkringskassan sitä eläkeläisen lisätuloa tarkoittanut Kelan lisätuloksi, vaan auttamaan Ruotsia palvellutta, Suomeen takaisin palannutta nykyistä eläkeläistä! SANNA MARIN, auta! Tai vinkatkaa!

      • Anonyymi

        Luuletko, että Marin välittää eläkeläisestä.
        Tärkeintä hänelle on ökyasunnon osto ja sen mainostaminen lehtien palstoilla.
        Euroopan johtajien tapaileminenkin on mukavaa ajanvietettä.


      • Anonyymi

        Ei vaikuta kuin se jos tulot nousee tai muuttuu. Ei sun säästöt mitään vaikuta mihinkään sehän on sun omaa rahaa. Monet säästää hammaslääkäriin tai tekohampaisiin tai talvitakki on tai hautajaisiin siis omiin tai lapselle tai opiskeluun koulukirjat maksaa ja kurssimaksut vielä vanhatkin käy kursseilla. Monet säästää myös käsityö tai harrastus juttuihin musiikkiin sekä asumis- oikeus maksuun nehän on noin 15-30 000 €. Jos sinä saa perustukset tai tuloa ja säästöön jää satanen ei sitä sulta kukaan voi pois viedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko, että Marin välittää eläkeläisestä.
        Tärkeintä hänelle on ökyasunnon osto ja sen mainostaminen lehtien palstoilla.
        Euroopan johtajien tapaileminenkin on mukavaa ajanvietettä.

        Raha ei ole Jumala on oltava inhimillinen silti.


      • Anonyymi

        Meille tuli kerran tilille kelasta jonkun miehen eläkettä muka ei nyt tiedä mikä huijaus se oli mutta sen niminen mies oli kuollut jo 80- luvulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meille tuli kerran tilille kelasta jonkun miehen eläkettä muka ei nyt tiedä mikä huijaus se oli mutta sen niminen mies oli kuollut jo 80- luvulla.

        Laitoitteko miehen tilit sileeksi?


    • Anonyymi

      Pitää anoa pääsyä palvelutalon seniori jos joku sairaus pääsee terveet ei pääse .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe