Jumalan armon rikkaus

Anonyymi

Jumala syntyi ihmiseksi, jotta jokaisella olisi mahdollisuus pelastukseen.

Marianpäivän tekstit kertovat Raamatun suuresta ihmeestä. Niissä on tuulahdus joulun ajasta; marianpäivästä on yhdeksän kuukautta jouluun, Jeesuksen syntymään.

Tekstit opettavat nöyryyteen ja kuuliaisuuteen Pyhän Jumalan ilmoituksen edessä. On lupa uskossa ihmetellä Jumalan suuria tekoja ja luottaa hänen lupauksiinsa. Tekstit tuovat eteemme Pyhän Hengen vaikutuksen. Uskon kautta on mahdollista ymmärtää näitä asioita.

Jumalan lupaus täyttyy

Paavali kirjoittaa, että ”kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa” (Gal. 4:4). Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta. Jeesuksen elämä ihmisenä alkoi neitseestä syntymisen ihmeestä ja päättyi ruumiin ylösnousemuksen ihmeeseen.

Jumalan tulo ihmiseksi sekä maailman luominen ovat ihmeitä, joita emme pysty järjellä käsittämään. Synnitön Jeesus alensi itsensä ja tuli ihmisten kaltaiseksi (Fil. 2:6–7). Meidän tulee nöyrtyä Jumalan edessä ja lausua Vanhan testamentin uskovaisen Hannan sanat: ”Jättäkää suuret sananne, luopukaa röyhkeistä puheistanne, sillä Herra on Jumala, hän tietää kaiken, hän punnitsee teot” (1. Sam. 2:3).

Nasaretista kuuluu hyvää

Evankeliumi kertoo kauniisti tapahtumasarjaa Nasaretissa, kuinka Jumala valitsi nuoren ja vaatimattoman tytön Herran työhön synnyttämään maailman Vapahtajan. Jumalan armon vaikutuksesta Maria suostui tehtävään ilman ehtoja. Hän lupautui Herran palvelukseen.

Opetuslapsista Filippuksen silmät loistivat, kun hän meni kertomaan iloisia uutisia Natanaelille: ”Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista.” (Joh. 1:45.) Natanael epäili, voiko Nasaretista tulla mitään hyvää. Filippus rohkaisi häntä lähtemään ja katsomaan. Sieltä löytyi Sana, joka oli tullut lihaksi ja asui nyt ihmisten keskellä (Joh. 1:14). Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon rikkaus.

Nöyrille Jumala antaa armon

Epäileväkin Jumalan lapsi saa olla Jumalan valtakunnan kansalainen, lapsi lasten valtakunnassa. Jumalan Henki vaikuttaa hänen lapsissaan. Pyhän Hengen kautta julistetussa Jumalan sanassa on voima uudistaa ja saada aikaan luottamus Jumalaan.

Vapahtajan tuoma armo on ihmetystä herättävää armoa. Armo ilmaisee Jumalan mielenlaatua, joka kohdistuu meihin kelvottomiin, jotka emme ansaitse tätä Jumalan hyvyyttä. Saamme lahjana anteeksiantamuksen, jota Herra on vakuuttanut kansalleen jo Vanhan liiton aikana: ”Minä itse pyyhin pois sinun rikkomuksesi oman itseni tähden enkä muistele sinun syntejäsi” (Jes. 43:25).

Jumala lahjoittaa Jeesuksessa ihmiselle anteeksiantamuksen, joka merkitsee uutta elämää. Ihmeellinen rauha ja ilo täyttävät sydämen, kun Pyhä Henki pääsee vaikuttamaan ihmisessä. Tulee kiitollisuus siitä, että saa olla Herran oma ja hänen palveluksessaan. Saakoon Kristus Jeesus asua uskon kautta jokaisen sydämessä (Ef. 3:17).

Urpo Luokkala

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ameriikassahan ne on pitkälti sitä mieltä, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen.
      Mahtoiko Jumalakin olla 300kg liikuntakyvytön sänkypotilas?

      • Anonyymi

        Mahtoikohan Hän olla rahanahne vl-bisnessman?


    • Anonyymi

      Juutalaisille Jumalan Pojan saampuminen ei ollutkaan niin riemukas tapahtuma. He halusivat yhtä pitää kiinni lakihenkisyydestään ja sapatistaan. Kun Jeesus ei ollut samaa mieltä heidän kanssaan, halusivat he tappaa Jeesuksen missä sitten onnistuivatkin kun saivat vietyä Jeesuksen roomalaisten eteen tuomittavaksi. Joskin Häntä ei tuomittu mistään rikoksesta, kun roomalaisia ei kiinnostanut juutalaisten uskonnolliset kiistat eikä sapatit, vaan Hänet ristiinnaulittiin huutoäänestyksellä.

      Tästä kaikesta on vielä kaikuja meidän aikamme uskossa. Ei haluta turvata Jeesukseen, ei Pyhään Henkeen, vaan omiin selityksiin siitä mikä on uskoa ja miten pitää itse toimia että muka vanhurskautuu.

    • Urpo on taitava kertomaan viekkaasti sommiteltuja vl-tarua.
      Tuollainen toimii, kun ollaan absoluuttisen varmoja siitä, ettei vl-ihmiset lue Raamattua. Ja nekin jotka lukevat (Onko heitä oikeasti?)
      Eivät usko lukenaansa, kun viekkaat vl-puhujat puhuvat toista.

      Siinä mitataan sitten se kuka rakastaa totuutta, joka voisi heidät pelastaa, eikä viekkaasti sommiteltuja valheita, jotka lupaavat uskojilleen rauhaa ja riemua ja iloa.

      2Piet. 1:16 Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa.

    • Anonyymi

      Aloittaja kuuluu tarinankertojiin.

    • Anonyymi

      > Jumala syntyi ihmiseksi

      Niinkö Raamattu sanoo? Missä kohdassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe