Missä on pyhä henki?

Anonyymi

Esimerkiksi vanhoillislestadiolaisuuden piirissä ja monessa muussakin yhteisössä korostetaan pyhän hengen läsnäoloa. Ajatellaan jopa, että pyhä henki on läsnä vain meidän piirissä. Mutta kun hieman toisella tavalla uskovat ajattelevat myös, että pyhä henki on vain heillä.

Nyt kun vaikkapa minä haluaisin etsiä ja löytää yhteisön, jossa se pyhä henki loppujen lopuksi on, tulee pakostakin mieleen ajatus, että tarvitaan näyttöä. Kaatumiset ja kielilläpuhumiset eivät todellakaan ole todiste asiasta, sen verran olen psykologiaan ja aiheeseen tutustunut.

Aika monesti on tullut vastaan suvaitsemattomuutta ja rakkaudettomuutta muita kuin omaa oppia kohtaan. Se kerro pyhän hengen läsnäolosta.

15

298

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   no se pyhä hengi on meillä, vanhoillislestanteilla. niin lukee raamatuissa

   • Anonyymi

    ei ole raamatuissa sanaa "hengi"!

    henki, hengestä, henkeen, sanoo alkeiskielioppi.


  • Anonyymi

   > Missä on pyhä henki?

   Hyvä kysymys. Raamatun mukaan Pyhä Henki on totuuden henki. Löytyne siis sieltä, missä myös totuus on.

   "Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut."
   Joh. 14:26

   "Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta."
   Joh. 15:26

   "Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa."
   Joh. 16:13

  • Anonyymi

   Pyhä henki ei ole henki jonka saavat kaikki johonkin uskontoon kuuluvat. Niin ei pidä luulla. Pyhän hengen saavat vain ne jotka toimivat Jumalan tahdon mukaan. Se on henkilökohtainen lahja Jumalalta jolle hän on nähnyt sen arvolliseksi antamaan.
   Pyhä henki on aniharvoilla.

  • kotileppä

   Pyhähenki on uudesti syntynenissä uskovissa, jotka ovat saaneet syntinsä anteeksi Jeesusen verenkautta meissä asuu hänen lahjoittamasa henki joka ohjaa meitä Jeesusen tuntemiseen enemmä.

   • Anonyymi

    Ap. t. 2:38
    Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

    Tiedän entisenä lestana ettei lahkossa toimita Jumalan sanan mukaan. Tuossa jakeessa on selvääkin selvemmin ilmoitettu miten pitää toimia saadankseen Pyhän Hengen.
    Mutta sitäpä te ette tee vaan uskotte saarnaajianne jotka teitä eksyttävät.
    Yhtään lestaa ei ole kastettu niin kuin Jeesus opetti.


  • Anonyymi

   Uudestisyntyminen tapahtuu vasta silloin kun ihminen uskoo Jeesukseen ja hänen sanaansa, tekee parannuksen ja menee Pyhän Hengen upotuskasteelle. Joka muuta väittää ei tunne Jeesusta eikä Jumalaakaan.

  • Anonyymi

   No kuule: se pyhä hengi on meillä velluilla. OMG sentäs!
   Ettäs kehtaattekin muuta epäilliä WTF!

  • Anonyymi

   Pahahenki oli salmisaaren tehdasmiljöössä.

  • Anonyymi

   Sitten tulee 2 ihmistä toinen vl ja toinen el. Heillä on samat sanat, samat tavat (noin suunnillen nykyään). Kumpikin sanoo, että minulla, mutta ei toisella on Pyhä Henki. Miten ratkaista tämä? Toisten pää järjestö on ruotsin lapissa ja toisten oulussa. Pääjärjestöt on historiassa antanut kuuliaisuus vaatimuksia, joita ei ole Raamatussa. Jos noille ei ole ollut kuuliainen ei ole oikein uskomassa ja siitä on pitänyt tehdä parannus. Ja tänään noi kuuliaisuus vaatimukset ovat muuttuneet. Ne mitkä ennen kertoivat ettei ihminen ole uskossa. Eivät tänään enää kerro. Lestadiolaisuuden historiaa kun lukee, niin sieltä näkee, että tärkeintä on pysyä muuttuvissa kuuliaisuus vaatmuksissa joukon mukana. Kun henki sidotaan ihmiseen eikä sanaan siitä tällaisia seurauksia ja karkeina seurauksina hoitokokoukset ym.

   • Anonyymi

    Juuri niin. Luulisi pyhän hengen jotenkin näkyvän ulospäin muuten kuin itsensä ylentämisenä sanoin. Mutta kun ei näy.


   • Anonyymi

    Heillä joko molemmilla on tai kummalkaan ei ole tai toisella on tai toisella on Pyhä Henki. Tämä selviää siitä onko usko Raamatun mukainen. Eli onko synnit anteeksi. Ei sitä taivaan portilla kysytä ketä pidit tai et pitänyt uskovaisena, vaan että oletko pukeutunut Kristuksen vaatteisiin ja hänen vanhurskauteen.


  • Anonyymi

   Ei se näy mutta jos ihmiset uskovat että ME menemme kuollessamme taivaaseen niin kenelläkään ei ole Pyhää henkeä. Miksi?
   Koska Pyhä henki on totuuden henki. Oppi että ihminen menee taivaaseen kuollessaan on valhetta. Siihen uskovilla ei ole Pyhää henkeä.

   • Anonyymi

    No eipä kaatuilijoillakaan sen enempää. Pelkkä showta sekin.


  • Anonyymi

   se on siunaavassa peniksessa, esim olumppia komitea ja uskonnot.
   Jos penis ei pääse valittuihin kohteisiin, niin se lähettää älypuhelimella kikkelin kuvan.

   Siis suuret kokoomus johtajat ja uskonnolliset johtajat hallitsevat hengen. ja hekuman.
   Että onko se pyhä hekuma myös?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   321
   3984
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2419
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   270
   2294
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   112
   1808
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   1292
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   961
  7. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   90
   896
  8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   57
   891
  Aihe