Jumalan armon rikkaus

Anonyymi

Jumala syntyi ihmiseksi, jotta jokaisella olisi mahdollisuus pelastukseen.

Marianpäivän tekstit kertovat Raamatun suuresta ihmeestä. Niissä on tuulahdus joulun ajasta; marianpäivästä on yhdeksän kuukautta jouluun, Jeesuksen syntymään.

Tekstit opettavat nöyryyteen ja kuuliaisuuteen Pyhän Jumalan ilmoituksen edessä. On lupa uskossa ihmetellä Jumalan suuria tekoja ja luottaa hänen lupauksiinsa. Tekstit tuovat eteemme Pyhän Hengen vaikutuksen. Uskon kautta on mahdollista ymmärtää näitä asioita.

Jumalan lupaus täyttyy

Paavali kirjoittaa, että ”kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa” (Gal. 4:4). Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta. Jeesuksen elämä ihmisenä alkoi neitseestä syntymisen ihmeestä ja päättyi ruumiin ylösnousemuksen ihmeeseen.

Jumalan tulo ihmiseksi sekä maailman luominen ovat ihmeitä, joita emme pysty järjellä käsittämään. Synnitön Jeesus alensi itsensä ja tuli ihmisten kaltaiseksi (Fil. 2:6–7). Meidän tulee nöyrtyä Jumalan edessä ja lausua Vanhan testamentin uskovaisen Hannan sanat: ”Jättäkää suuret sananne, luopukaa röyhkeistä puheistanne, sillä Herra on Jumala, hän tietää kaiken, hän punnitsee teot” (1. Sam. 2:3).

Nasaretista kuuluu hyvää

Evankeliumi kertoo kauniisti tapahtumasarjaa Nasaretissa, kuinka Jumala valitsi nuoren ja vaatimattoman tytön Herran työhön synnyttämään maailman Vapahtajan. Jumalan armon vaikutuksesta Maria suostui tehtävään ilman ehtoja. Hän lupautui Herran palvelukseen.

Opetuslapsista Filippuksen silmät loistivat, kun hän meni kertomaan iloisia uutisia Natanaelille: ”Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista.” (Joh. 1:45.) Natanael epäili, voiko Nasaretista tulla mitään hyvää. Filippus rohkaisi häntä lähtemään ja katsomaan. Sieltä löytyi Sana, joka oli tullut lihaksi ja asui nyt ihmisten keskellä (Joh. 1:14). Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon rikkaus.

Nöyrille Jumala antaa armon

Epäileväkin Jumalan lapsi saa olla Jumalan valtakunnan kansalainen, lapsi lasten valtakunnassa. Jumalan Henki vaikuttaa hänen lapsissaan. Pyhän Hengen kautta julistetussa Jumalan sanassa on voima uudistaa ja saada aikaan luottamus Jumalaan.

Vapahtajan tuoma armo on ihmetystä herättävää armoa. Armo ilmaisee Jumalan mielenlaatua, joka kohdistuu meihin kelvottomiin, jotka emme ansaitse tätä Jumalan hyvyyttä. Saamme lahjana anteeksiantamuksen, jota Herra on vakuuttanut kansalleen jo Vanhan liiton aikana: ”Minä itse pyyhin pois sinun rikkomuksesi oman itseni tähden enkä muistele sinun syntejäsi” (Jes. 43:25).

Jumala lahjoittaa Jeesuksessa ihmiselle anteeksiantamuksen, joka merkitsee uutta elämää. Ihmeellinen rauha ja ilo täyttävät sydämen, kun Pyhä Henki pääsee vaikuttamaan ihmisessä. Tulee kiitollisuus siitä, että saa olla Herran oma ja hänen palveluksessaan. Saakoon Kristus Jeesus asua uskon kautta jokaisen sydämessä (Ef. 3:17).

Urpo Luokkala

1

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        97
        2783
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        104
        2360
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2140
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        16
        1924
      5. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        42
        1776
      6. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        45
        1757
      7. 132
        1744
      8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1716
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        130
        1491
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1304
      Aihe